Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.01.04. 19:15:23

REMY írta:Mondjuk ez az alapfelfogás dolog hülyeség szerintem, mert az elmúlt években lett ennyire "nőies" a spanyol foci a többihez képest.

10 évvel ezelőtt nem nagyon lehetett volna ilyen különbségeket észrevenni.
De most igen és nem a 10 évekkel ezelőtti foci számít. Ez olyan, mintha azt mondanád a Notthingam Forrest még mindig egy jó BL csapat, mert anno kétszer egymás után nyertek BLt. De mégsem mondjuk, mert a jelent kell nézni. Tehát igenis más felfogásban vannak jelenleg.
Mert nem is az vt, h mindig ilyen volt.
20tek
Jugador del Barça

2013.01.04. 18:51:50

REMY írta:
Mezner2 írta:
Jelenleg a Spanyol foci,és még inkább a Barca mutatja az irányt a világ labdarúgásának(sokan próbálják elsajátítani azt az utánpótlásképzést,amit a Barca folytat,
Mondjuk ebből az jön le, hogy nem igazén értetted meg a lényeget. De mindegy :D
Ebből pedig az jön le, hogy te gyakorlatilag semmit nem értesz meg abból, amiről itt beszélünk. De mindegy :D
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.04. 17:55:37

REMY írta:
Mezner2 írta:
Jelenleg a Spanyol foci,és még inkább a Barca mutatja az irányt a világ labdarúgásának(sokan próbálják elsajátítani azt az utánpótlásképzést,amit a Barca folytat,
De,a 2dolog rohadtul összefügg,az,hogy milyen a játék keménysége,és az a foci amit mi játszunk,ez a 2 dolog igenis függ egymástól,és mivel ez a játék emelte Spanyolországot mind válogatott mind klubszinten a világ labdarúgásának trónjára,így nyílván a szövetségnek sem érdeke változtatni,és angolossá tenni a Spanyol focit.
SZÓVAL DE,MEGÉRTETTEM :wink:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.04. 17:49:19

Hogy jött ide megint a tuskó angol foci?
jah,most az a király,mert az RM azt a stílust vette fel,ötvözve a otromba megmozdulásaikkal?
akkor biztos az lesz az irányadó,amit a Barca játszik,az meg a nőies spanyol foci :lol:

Valahogy szerintem Remy,neked nem jön át,amiről mi itt diskurálunk 1-2 napja, vagy nem akarod hogy átjöjjön,mert folyamatosan mellébeszélsz,terelsz,nyomod a :wink: smilekat.
Nem hiszem,hogy nem lehet felfogni,hogy nekünk mi a problémánk a real ellenünk mutatott mutatványaival.

Szóval ez megint egy teljesen értelmetlen vita,mert nem vagy hajlandó tudomásul venni,amiket mi mondunk,és mindig más irányba viszed el.
Fogadd el,hogy igenis durvák a játékosaitok egy része. És nem arról beszélünk,ha keményebben odalép valaki. Azokkal nincs baj,benne van, ütemkésés,stb.
Itt azokról van szó,amiket Pepe csinál folyamat,Arbeloa,Marcelo,vagy Ramos vs Messi szitu. azok nem keménységek voltak,hanem undorító dolgok.
Vagy bennem legjobban az maradt meg,amikor egyik klasszikuson a meccs első percében Messi állt háttal,visszatett egy passzt,és Carvalho érkezett,úgy,hogy a labda akkor már megjárt 3 passzt...
Ezekre nem lehet ráfogni,hogy kemény belépő,és Angliában le sem fújják. Ami lehet igaz,de ott utána videóznak,és ilyenekért osztogatják a meccses eltiltásokat.

Szóval mégegyszer,senkinek nem az elkésett belépőkkel,ütemtévesztés miatti odarúgásokkal van a baja,hanem a taposások,hátulról szándékos aprítások a gondok forrása.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
REMY
Madridista

2013.01.04. 17:48:20

Mezner2 írta:
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.04. 17:32:33

REMY írta:Mondjuk ez az alapfelfogás dolog hülyeség szerintem, mert az elmúlt években lett ennyire "nőies" a spanyol foci a többihez képest.

A spanyol foci (nem eredményben) nem halad jó irányba. Nem igazi foci már, ami itt megy szerintem. És ez a szövetség hibája.
Ez az egyik legnagyobb ökörség amit eddig a fórumra írtál,már ha nem haragszol meg érte,pedig volt már egy-két cifra hozzászólásod :lol: .
Jelenleg a Spanyol foci,és még inkább a Barca mutatja az irányt a világ labdarúgásának(sokan próbálják elsajátítani azt az utánpótlásképzést,amit a Barca folytat,ill.kiválasztást pl.: Wigan),ők a legeredményesebbek,a leglátványosabb focit játszók és még lehetne sorolni,nem tudom nekem a kick'n run,valahogy sosem jött be,úgy gondolom,hogy ebben a mai abszolút fizikai játékra építő fociban igazi felüdülésnek számítanak a spanyol meccsek (kivéve ha Spanyolország Stoke-ja játszik(RM)). :mrgreen:
miihii
KHAL

2013.01.04. 17:17:22

A spanyol foci (nem eredményben) nem halad jó irányba. Nem igazi foci már, ami itt megy szerintem. És ez a szövetség hibája.
Oké, akkor hülyeség. Azért én mégis javasolnám megtekinteni más bajnokságok meccseit meg az angolt és erősen látható lesz, mennyivel többet engednek el a szigeten, mint lényegében bármelyik másik (mivel én nem a spanyolra korlátoztam a mondókámat) bajnokságban. Vagy akkor bizonyára a véletlen műve, h tulajdonképpen a PL sajátossága ez a kőkemény stílus, a többi bajnokságban meg gyávák hozzá, h keményen odapakoljanak egymásnak, de véletlenül sem azért, mert ezeket máshol nem nézik el a sporik általában...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.04. 17:15:56

REMY írta:A spanyol foci (nem eredményben) nem halad jó irányba. Nem igazi foci már, ami itt megy szerintem. És ez a szövetség hibája.
Mert amit sokszor látni Angliában, hogy két normális passzt nem tudnak megcsinálni topcsapatok! és csak vágják kifele a labdát világnak az az?

Egy-egy spanyol meccsen én személy szerint százszor jobban tudok szórakozni, mint akár egy manchester-i vagy londoni rangadón.
(ide írnám még a németeket is, idén nézegetem hosszú idő után a meccseket, és borzalmasan kellemes meglepetés)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lui1698 2013.01.04. 17:18:26-kor.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
REMY
Madridista

2013.01.04. 17:12:58

Mondjuk ez az alapfelfogás dolog hülyeség szerintem, mert az elmúlt években lett ennyire "nőies" a spanyol foci a többihez képest.

Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.01.04. 17:09:52

recrea-val egyet értek sok dologban.
Alapból a pályán való "életnek" teljesen más a pszichikája, én védő voltam, a legjobb barátom Újpestben játszott, én a Fradiban ha találkoztunk meccsen s olyan volt a szitu szemrebbenés nélkül alávágtam, pedig nem vagyok egy agresszív ember, de a pályán teljesen más éet van, ott 1 dolog számít, hogy a csapatod nyerjen, ha ehhez az kell hogy sunyiban feldobd magad akkor az kell, ha "muszáj" beütnöd kézzel, mert nem éred el a beadást az kell, ha kiugrik a csatár, s veszélyt jelent a "várra" akkor le kell "vadászni".
Igazából azért is butaság a színészkedés kontra felrúgás köröket lefutni, mert itt nincsenek erkölcsi bajnokok meg vesztesek.Szép nem szép (igen, inkább utóbbi) győzni "bármi áron".
S valamilyen szinten az is butaság, hogy elmondogatjuk, hogy de bezzeg nekünk ez és ez a filozófiánk stb, valóban a klub most olyan helyzetben van (amit megjegyzem egy holland fiatalember névszerint Cruyff fektett le, s ezzel visszacsatolnék még egy múltkori írásra, hogy csak az Ajax meg mi "táplálkozunk" saját nevelésekből, ez sem teljesen igaz, inkább az Ajax, jó hogy ők nem annyira sikeresek, mások az anyagi dolgok, s főleg az utóbbi 10-20-30 évben változott meg anyagiassá a sportág, amikor azért egy Ajaxnál is kijött egy Neeskens, Cruyff generáció mint mondjuk nálunk most, akkor az Ajax vert meg mindenkit évekig a 70es években) s visszatalált a gyökerekhez, illetve egy nagyon okosan felépített utánpótlás rendszert dolgoztak ki anno, aminek most van meg a gyümölcse, de kicsit fellengzős azt írni, hogy de bezzeg mi vagyunk a "jófiúk" a Real meg a rossz, mert írom megint nem erkölcsi győztesek meg vesztesek vannak.
Azért nálunk is játszott egy Abelardo, de még egy Koeman is úgy odatudott vágni ha arról volt szó, mint annak a rendje, csak ezt úgy érzem elfelejtődik, hogy akár csak 15-20 évvel ezelőtt nem Messik rohangáltak a pályán.

A durvaságra nincs mentség, az valóban nem pályára való, a Realnál szerintem az egész a pszichikán múlik, amikor nagyon elfajultak a dolgok, aminek igen Mourinhonak is köze van, ott szerintem a túlzott "felspanolás" vezetett ilyen dolgokhoz.
Nem akarok butaságot írni, de ha jól emlékszem az 5:0nál ott nagyon jól álltak a bajnokságban, eljött a Nou Camp beli meccs, nem mondom hogy esélyesek voltak (mert sohasem azok :mrgreen: ) de pontszerzésért jöttek, erre kaptak egy olyan ütést, amit pszichikailag nem tudott elviselni pár ember, mondom nincs erre mentség, de sajnos valahol érthető volt, s igen Mourinhonak volt ebben szerepe bőven, az egyik erőssége a "tüzelés", de mérhetetlen frusztráltságot okozott bennük, hogy a fejük tetejére is állhattak volna, akkor sem tudnak nyerni, aki tényleg valaha játszott az tudja milyen érzés ez, hát senkinek nem kívánom :D
Szóval valahol meg értem őket, de az is igaz a konfliktus kezelésre ott lenne a játékvezetés, de az megy ESP-ben annyira alacsony színvonalú, s ami még rosszabb teljesen inkozisztens, hogy hihetetlen.
össze-vissza fújnak, meg lehet nézni pl az összefoglalókat is, hogy valamelyik meccsen kiosztanak 3 pirosat a "semmire", következőn meg nem csinálnak semmit.
Persze ez sem kibuvó egyik oldalnak sem, akár színészkedés, akár vagdalkozás, de ez is "olaj a tűzre", pl mi is hogy megszívtuk, mikor Busit rögtön az elején besárgázta a semmire, miközben a mezőnyben meg aprított mindenki, s mondanom sem kell mekkora hendikepp ha a védekezőközéppályásod sárgás, főleg itt ahol lehet egy sima kiteszem az evezőkre 11est fújnak (lsd Mascherano a Depor ellen talán) vagy lehet egy mezmeghúzásért meg sárgát....Olyan össze-vissza fújások vannak még meccs közben is, hogy hihetetlen....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2013.01.04. 17:23:25-kor.
Kép
Kép
Kép
miihii
KHAL

2013.01.04. 17:04:10

recrea írta: Ez azért érdekes, mert az említett durvaságok és keménységek a legritkább esetben lettek büntetve a bírók és/vagy a szövetség által. Ellenben Angliában nem épp ritka a piros lap, nem beszélve arról, h pikk-pakk elmeszelnek több meccsre egy-egy renitenst, míg Spanyolországban nem emlékszem utóbbira. Akkor most hol alacsonyabbak a tűréshatárok? Mert nem hiszem, h azt akármelyik ligában is megengedte volna akár a bíró, akár a szövetség, amit Ramos és Diego Costa műveltek múltkor, Spanyolországban meg említést se tettek róla. Némi ellentmondást érzek.
Igen, valóban kevesebbszer lettek szancionálva ezek, mint kellett volna (az alapfelfogás tükrében mindenképp). Ez sajnos a szövetség részrehajlása volt, h pl a kézre taposást egy ejnyebejnye nélkül levették a napirendről. Mélyebben nem mennék bele, h ne keveredjünk bele még abba a többször futott körbe, h a bírók kit mikor tolnak... A lényeg, h elég sokszor megfelelő megtorlás, esetenként még csak sípszó nélkül is lett hagyva a dolog, ami pedig ellentmond az adott szituációk bevett kezelési formájának.

Amit írsz, az igaz, ez is jelzi, h mennyire más felfogásban méricskélnek a két bajnokságban. Angliában engedik, megkívánják a durvább, úm. férfiasabb focit, a csontzenével, viszont könyörtelenül szankcionálják az alattomosságot, a szükségtelen durvaságot. Máshol pedig az angol mindennapos (mindenperces) kemény mezőnybeli ütközések nagy részét is már lefújják, illetve le kellene fújniuk. És nem azért, mert én ezt mondom, hanem az évek során kialakított hozzáállás következetessége miatt.

Elnagyolva kb az ominózus eseteket:

Marcelo szuperkupás faltja Cesc ellen kb. mehet tovább a szigeten, itt kötelező síp, erősen sárgával.
Ramos 5:0-ás témája kint szabadrúgás, esetleg lap, itt abszolút piros lapos megmozdulás. (Bár ez az eset lehet az, ami még angliában is egyből pirosnak kéne lennie, a szándék miatt.)
Pepe kézre taposása meg kint kb csulóból 10 meccs, mint ahogy itt is annyinak kellett volna lennie, de...

De ha azt a rugdosódást nézzük, amiről írtam, amikor a meccs első 20 percét Messi faragásával töltötték, az meg olyan, h Angliában elmegy, itt meg elég bicskanyitogatónak tekinthető. És ez a mentalitásbeli különbség, amiről beszélünk.

De a különbség még inkább kijön bármelyik angol derbit megtekintve. Rengeteg olyan megmozdulás van, aminél az ember reflexből összerezzen, látva, h méterekről szállnak be a srácok, gyakran nyújtott lábbal. Ha a labdát viszi, mehet tovább (nyilván vannak kivételek, mielőtt vki felhozza a tavalyi MU-City-s Company dolgot. Ez a sokkal ritkább.), máshol meg már a mozdulatért is narancssárga lap jár(na), a végeredménytől függetlenül.
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.04. 16:10:03

miihii írta:
recrea írta: Akkor Pepe vagy Ramos nem lenne tapló az angol vagy olasz ligában, csak a spanyolban? A taplóságot nem lehet magyarázni azzal, h más a mentalitás másik ligában.
De ugyanazok a taplók maradnának, viszont Angliában alapelvárás a kőkemény stílus, tehát ott az ilyen belépőkkel nem lógnának ki, hanem kb a meccs legjobbjai lennének, pont az eltérő felfogás miatt. Ott teljesen mindennaposak a keménykedések, farigcsálások, sokkal többet elenged a játék(vezető). Ellenben a többi pontvadászattal, ahol alacsonyabban vannak a tűréshatárok.
Ez azért érdekes, mert az említett durvaságok és keménységek a legritkább esetben lettek büntetve a bírók és/vagy a szövetség által. Ellenben Angliában nem épp ritka a piros lap, nem beszélve arról, h pikk-pakk elmeszelnek több meccsre egy-egy renitenst, míg Spanyolországban nem emlékszem utóbbira. Akkor most hol alacsonyabbak a tűréshatárok? Mert nem hiszem, h azt akármelyik ligában is megengedte volna akár a bíró, akár a szövetség, amit Ramos és Diego Costa műveltek múltkor, Spanyolországban meg említést se tettek róla. Némi ellentmondást érzek.
daffy
Madridista

2013.01.04. 15:31:21

nem nagyon értem,hogy mi szükség van lefutni ugyanazokat a köröket újra és újra. gondolom a következő téma az "övrebőzés" lesz :roll:
szabálytalanságok: az egyik fél számára nem lehet kimagyarázni,a másik fél számára meg ürügyet szolgáltat a gyerekes ujjal mutogatásra.
pepe durva,kilógna a szabálytalanságokkal angliában is,de ha ott játszana,akkor nem lenne nagyobb hentesként elkönyvelve,mint barton mondjuk.
mi szokott még itt előfordulni? hmmm... messi vagy cr,esetleg bírózzunk?
hihetetlen
miihii
KHAL

2013.01.04. 15:29:16

recrea írta: Akkor Pepe vagy Ramos nem lenne tapló az angol vagy olasz ligában, csak a spanyolban? A taplóságot nem lehet magyarázni azzal, h más a mentalitás másik ligában.
De ugyanazok a taplók maradnának, viszont Angliában alapelvárás a kőkemény stílus, tehát ott az ilyen belépőkkel nem lógnának ki, hanem kb a meccs legjobbjai lennének, pont az eltérő felfogás miatt. Ott teljesen mindennaposak a keménykedések, farigcsálások, sokkal többet elenged a játék(vezető). Ellenben a többi pontvadászattal, ahol alacsonyabban vannak a tűréshatárok.
REMY írta:
miihii írta: Szerk.:

TESSÉK

Ugyanaz a foci, mint bárhol máshol és nemzetközi porondon is ez megy ;)
Mondjuk mi az istenért fújja be a bíró, ha szabályos a szerelés??? Senkit nem érdekel, hogy mennyire tud szépet esni egy játékos... a szerelés szabályos volt, onnantól kezdve minden más dolog nagy ívben....
Ahogy feljebb is írtam, alapvető különbségek vannak a szabályosság határértékében. Tehát Angliában legtöbbször simán továbbmegy az is, ha méterekről páros nyújtott lábbal ráugrik a labdára a játékos, amiért máshol már a szándékot is büntetik.

Bár ha ezeket tényleg magyarázni kell....
Maradjunk annyiban, h nézegess meccseket Angliából meg a többi, kb bármelyik bajnokságból. Észre fogod venni mennyire másképp ítélik meg ezeket a belépőket. Vmint arra is rájössz, h a csapatod közelmúltbéli ámokfutásai mennyire nem illenek bele ezekbe a bajnokságokba. (Meg a naaaagy reál imidzsbe...)
Chino
Llegenda del Barça

2013.01.04. 15:25:41

REMY írta:

TESSÉK

Mondjuk mi az istenért fújja be a bíró, ha szabályos a szerelés??? Senkit nem érdekel, hogy mennyire tud szépet esni egy játékos... a szerelés szabályos volt, onnantól kezdve minden más dolog nagy ívben....
Most komolyan nem érted vagy direkt nem akarod megérteni miről is beszélünk. A szabályok nyilván ugyanazok, de az angol fociban –mentalitásukból kifolyólag– máshol van a bíróknál is a tűréshatár, mivel egy szabálytalanságot nem lehet olyan objektíven megállapítani mint mondjuk egy lest vagy hogy kint volt-e a labda a vonalon avagy sem. Ez egy sokkal szubjektívebb halmaz. Amellett itt nem is az olyan szabálytalanságokon volt a hangsúly amik a határt súrolják, hanem az olyan hentesmunkákon amiket alább már említettünk. Sőt, én biztos vagyok benne, hogy ha azt a bizonyos Ramos-alakítást a PL-ben sokkal súlyosabban megtorolták volna mint amit itt kiszabott a szövetség.

A kérdésedre reagálva pedig lehet, hogy egy kétlábas becsúszásnál nem érik el a lábat, de az attól nem lesz szabályos se Angliában se Madridban.
Forca Barca!!!!
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.01.04. 14:54:56

Főleg a mentalitásban, meg a bírói felfogásban más a 2 országban a foci.
A belinkelt videóról: Angliában ez természetes, ment is mindenki egyből tovább (azon mondjuk nem lepődtem meg, h pont Nani vt az, aki már egy nem is annyira durva belépő után maradt a földön), de az ilyen belépőknél egy Busquets, Di Mariaa stb. kaliberű játékos már 3 oscart kap meg 2 mentőkocsit.
Mondhatni a foci nem más, mert ugyanúgy gólra játsszák. De a foci felfogása már már tészta. Nekem ebben vmivel jobban tetszik a PL, ha nem is támogatom az ilyen becsúszásokat, de már agyamra tud menni, h a legkiseb mozzanatra is már fújnak a bírok Spanyolországban...
Lego
Jugador del Barça

2013.01.04. 14:50:59

A Kobenhavn ellen Valdes csak puszta véletlenségből térdelte le a csatár arcát, aki eszméletét is vesztette??
Elég nyilvánvaló, hogy a labdát akarta eltüntetni... maga a módszer viszont elég rossz...már-már megmagyarázhatatlan.
Uakkor viszont nem hiszem, hogy leakarta rúgni a formát, de jönnie kellett mint egy tank...ez kapusoknál szabály, de még egyszer mondom, maga a módszer nem túl udvarias (sárga lapos megmozdulás)... a szituáció szerencsétlen.
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
zola8787
Director del Fútbol

2013.01.04. 14:13:58

recrea írta:
Sanama írta:Remy,
Annyit árulj el, hogy ha az angol és a spanyol foci ugyanaz, akkor miért jön elő mindig az, hogy ha valami sztár megy Angliába, akkor hogy fogja bírni a keménységet? Hisz Te mondtad, hogy ugyanaz, akkor miért van itt mégis ellentmondás?

Nemzetközi porondon meg nem feltétlen lesz angol bíró egy spanyol-angol meccsen, lásd Bl döntő 2011.
Válaszolok én helyette: Hülyeség, hogy előjön, a szabályok ugyanazok. Pont.
Érdekes, h pont a spanyol játékosok igen csak beválnak Angliában.
Lényegesen technikásabbak, mint az angolok, ha megússzák sérülés nélkül, övéké Anglia :)
Amúgy szerintem annyiban más a 2 bajnokság, hogy az angol védők nagy része tuskó és ha kell ha nem csúsznak keményen.
REMY
Madridista

2013.01.04. 13:48:08

TESSÉK

recrea
Llegenda del Barça

2013.01.04. 13:47:50

Sanama írta:Remy,
Annyit árulj el, hogy ha az angol és a spanyol foci ugyanaz, akkor miért jön elő mindig az, hogy ha valami sztár megy Angliába, akkor hogy fogja bírni a keménységet? Hisz Te mondtad, hogy ugyanaz, akkor miért van itt mégis ellentmondás?

Nemzetközi porondon meg nem feltétlen lesz angol bíró egy spanyol-angol meccsen, lásd Bl döntő 2011.
Válaszolok én helyette: Hülyeség, hogy előjön, a szabályok ugyanazok. Pont.
Érdekes, h pont a spanyol játékosok igen csak beválnak Angliában.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2013.01.04. 13:49:55-kor.
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.04. 13:44:18

miihii írta:
recrea írta:
Azért, mert nem tudják elviselni, h jobbak vagyunk náluk (a többi csapat igen, mert ez eddig is így volt), erre pedig valóban rátett Mou a "nem bír veszíteni" stílusával. Pont leírtad: a nagy Real Madridról beszélünk, ez a bajuk, h felsőbb rendűnek érzik magukat.

Én csak nem szidom őket teli torokból, és csak azt mondom, h egyesek minden olyanba kapaszkodnak, csak h szidhassák őket, ami egyébként egy angol, de pláne egy olasz ligában is simán előfordul, csak nincs ennyire előtérben, mint egy Barca-Real. Nem kell messze menni, Ibra személyében nálunk is játszott egy "surmó", más kérdés, h kilökte a szervezet magából, de Alves sem épp a fair play megtestesítője, mint ahogy nálam Messi sem az, összehasonlítva mondjuk egy Rivaldoval vagy R10-el.

Ja, és még valami, a legnyugodtabb és legjobb játékosnál is elszakadhat a cérna, lásd: Zidane, R10, CR, Messi. Én ezt nem tartom akkora vérlázító dolognak, mint Ti, ennyiről van csak szó, ill. szurkolók révén, nem ugyanolyan mércével nézzük a különböző eseteket.
Én meg pont azért tartom vérlázítóbb dolognak, h ilyen piszkos eszközök az első számú fegyverek pl. odaát, mert a nagy reálmadrid ne alacsonyodjon már le ilyen gyökkettő szintre, ha már ők az úriemberek klubja, meg a felsőbbrendűek, ahol mindig a legnagyobbak játszanak. És erre nem magyarázat, h az a baj, h nem bírják elviselni, h most éppen van náluk jobb, (még ha ők ezt kizárólagos dolognak is tartják) mert ha tényleg ők az über alles klub, akkor viseljék el és próbáljanak meg sportemberhez méltón veszíteni. Igaz, ebben is benne vannak a durvább belépők, mint ahogy minden meccsen, de erre utazni....

Az angol bajnokságban biztos nem lenne ennyire feltűnő, mert ott alap a pokróc stílus. Éppen ezért sem szerencsés a párhuzam. Teljesen más a mentalitás.

ÉS ha már felsoroltad Alvest, Messit is, mint akiknek szintén van a számlájukon (Alves esetében még el is fogadom) , akkor ne menjünk el amellett szó nélkül, h mondjuk Daninak igencsak elvétve vannak olyan belépői, amiket mi sorozatosan szenvedtünk el az elmúlt néhány évben. Inkább régebben voltak gyakoribbak a durvább belépők, de mégis úgy maradt meg a köztudatban, h egy brutális, alattomos ember. Akkor most miért intézzük el egy legyintéssel azokat, akik meccsenként mutattak be annál sokkal parnyákabb akciókat!?
Én meg azt tartom vérlázítónak, h felsőbb rendűnek, "mi vagyunk a real madridnak" tartják magukat, ill. a médiáról hadoválnak, holott saját maguk és a média aggatta rájuk azokat a pozitív, ellenben túlzó jelzőket, mint a királyi klub, úri emberek klubja, galaktikusok, habfehér klub, holott ez nemcsak az utóbbi években, de régebben sem volt így.

Akkor Pepe vagy Ramos nem lenne tapló az angol vagy olasz ligában, csak a spanyolban? A taplóságot nem lehet magyarázni azzal, h más a mentalitás másik ligában. Másképp is megközelíthetjük a dolgot. Egy horvát vagy dél-olasz ember mentalitása egész más, mint egy svéd vagy dán játékosé, de attól nehogy ne lehessen általánosítani a focival kapcsolatban. A fociban általános szabályok vannak és ugyanazok érvényesek a magyar megye 3-ra és az angol első osztályra is. Nálam a fair play Ronaldonál, Raulnál, Puyolnál kezdődik, akiket szétrúgtak a pályán, vitték el mellettük a labdát, mégsem láttam soha semmi nem oda valót tőlük. Hozzájuk tessék mérni minden más játékost és akkor rájössz, h miért említettem Messit vagy Alvest.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.01.04. 13:32:54

Remy,

miihii
KHAL

2013.01.04. 13:19:03

REMY írta:
Sanama írta:
REMY írta:akárhogy is nézem a focit, azért szabálytalanság és szabálytalanság között is óriási nagy különbség van.

Aki követi az angol focit a
angol és spanyol liga felfogásban is eltér, nem kéne összekeverni a kettőt.
foci az ott is foci.... ugyan az... tehát igenis összelehet keverni. Ráadásul a BL-ben találkozhatnak is a különbözőnemzetiségű csapatok... :wink:
Dehogy ugyanaz!
Teljesen más a liga felfogása, a játékstílus, a bírók hozzáállása és az egész bajnokság mentalitása.

Igen, találkoznak nemzetközi porondon, de nem is látsz olyan belépőket az angoloktól, mint egy bajnoki kb minden 10. percében, amikor pl mindkettő nyújtott lábbal megy a labdára...

Vagy nemrég volt egy MU meccs, ahol 25 mp alatt kb 8an kerültek földre és mind mehetett tovább. Azt a sorozatot talán rajtuk kívül semelyik más bajnokságban nem engedték volna végig...
Mindjárt megkeresem a videót, h miről is beszélek.

Szerk.:

TESSÉK

Mihu
Director del Fútbol

2013.01.04. 13:02:28

REMY írta:
Mihu írta:Ha választani kell, hogy a játékosaink színészkedjenek, vagy menjenek ki lábat törni, akkor előbbit választom...a színészkedésben még senki se sérült meg...és erről ennyit...
én meg azt választom, hogy egyik se legyen :wink:
ezzel most kb annyit értél el, hogy bővítetted a hsz-eid számát 1-el...egyébként más értelme nem nagyon volt...kitértél a téma elől.
Kép
REMY
Madridista

2013.01.04. 13:01:37

Mihu írta:Ha választani kell, hogy a játékosaink színészkedjenek, vagy menjenek ki lábat törni, akkor előbbit választom...a színészkedésben még senki se sérült meg...és erről ennyit...
én meg azt választom, hogy egyik se legyen :wink:
Válasz küldése