Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
De most igen és nem a 10 évekkel ezelőtti foci számít. Ez olyan, mintha azt mondanád a Notthingam Forrest még mindig egy jó BL csapat, mert anno kétszer egymás után nyertek BLt. De mégsem mondjuk, mert a jelent kell nézni. Tehát igenis más felfogásban vannak jelenleg.REMY írta:Mondjuk ez az alapfelfogás dolog hülyeség szerintem, mert az elmúlt években lett ennyire "nőies" a spanyol foci a többihez képest.
10 évvel ezelőtt nem nagyon lehetett volna ilyen különbségeket észrevenni.
Ebből pedig az jön le, hogy te gyakorlatilag semmit nem értesz meg abból, amiről itt beszélünk. De mindegyREMY írta:Mondjuk ebből az jön le, hogy nem igazén értetted meg a lényeget. De mindegyMezner2 írta:
Jelenleg a Spanyol foci,és még inkább a Barca mutatja az irányt a világ labdarúgásának(sokan próbálják elsajátítani azt az utánpótlásképzést,amit a Barca folytat,
De,a 2dolog rohadtul összefügg,az,hogy milyen a játék keménysége,és az a foci amit mi játszunk,ez a 2 dolog igenis függ egymástól,és mivel ez a játék emelte Spanyolországot mind válogatott mind klubszinten a világ labdarúgásának trónjára,így nyílván a szövetségnek sem érdeke változtatni,és angolossá tenni a Spanyol focit.REMY írta:Mondjuk ebből az jön le, hogy nem igazén értetted meg a lényeget. De mindegyMezner2 írta:
Jelenleg a Spanyol foci,és még inkább a Barca mutatja az irányt a világ labdarúgásának(sokan próbálják elsajátítani azt az utánpótlásképzést,amit a Barca folytat,
Mondjuk ebből az jön le, hogy nem igazén értetted meg a lényeget. De mindegyMezner2 írta:
Ez az egyik legnagyobb ökörség amit eddig a fórumra írtál,már ha nem haragszol meg érte,pedig volt már egy-két cifra hozzászólásodREMY írta:Mondjuk ez az alapfelfogás dolog hülyeség szerintem, mert az elmúlt években lett ennyire "nőies" a spanyol foci a többihez képest.
A spanyol foci (nem eredményben) nem halad jó irányba. Nem igazi foci már, ami itt megy szerintem. És ez a szövetség hibája.
Oké, akkor hülyeség. Azért én mégis javasolnám megtekinteni más bajnokságok meccseit meg az angolt és erősen látható lesz, mennyivel többet engednek el a szigeten, mint lényegében bármelyik másik (mivel én nem a spanyolra korlátoztam a mondókámat) bajnokságban. Vagy akkor bizonyára a véletlen műve, h tulajdonképpen a PL sajátossága ez a kőkemény stílus, a többi bajnokságban meg gyávák hozzá, h keményen odapakoljanak egymásnak, de véletlenül sem azért, mert ezeket máshol nem nézik el a sporik általában...REMY írta:Mondjuk ez az alapfelfogás dolog hülyeség szerintem, mert az elmúlt években lett ennyire "nőies" a spanyol foci a többihez képest.
A spanyol foci (nem eredményben) nem halad jó irányba. Nem igazi foci már, ami itt megy szerintem. És ez a szövetség hibája.
Mert amit sokszor látni Angliában, hogy két normális passzt nem tudnak megcsinálni topcsapatok! és csak vágják kifele a labdát világnak az az?REMY írta:A spanyol foci (nem eredményben) nem halad jó irányba. Nem igazi foci már, ami itt megy szerintem. És ez a szövetség hibája.
Igen, valóban kevesebbszer lettek szancionálva ezek, mint kellett volna (az alapfelfogás tükrében mindenképp). Ez sajnos a szövetség részrehajlása volt, h pl a kézre taposást egy ejnyebejnye nélkül levették a napirendről. Mélyebben nem mennék bele, h ne keveredjünk bele még abba a többször futott körbe, h a bírók kit mikor tolnak... A lényeg, h elég sokszor megfelelő megtorlás, esetenként még csak sípszó nélkül is lett hagyva a dolog, ami pedig ellentmond az adott szituációk bevett kezelési formájának.recrea írta: Ez azért érdekes, mert az említett durvaságok és keménységek a legritkább esetben lettek büntetve a bírók és/vagy a szövetség által. Ellenben Angliában nem épp ritka a piros lap, nem beszélve arról, h pikk-pakk elmeszelnek több meccsre egy-egy renitenst, míg Spanyolországban nem emlékszem utóbbira. Akkor most hol alacsonyabbak a tűréshatárok? Mert nem hiszem, h azt akármelyik ligában is megengedte volna akár a bíró, akár a szövetség, amit Ramos és Diego Costa műveltek múltkor, Spanyolországban meg említést se tettek róla. Némi ellentmondást érzek.
Ez azért érdekes, mert az említett durvaságok és keménységek a legritkább esetben lettek büntetve a bírók és/vagy a szövetség által. Ellenben Angliában nem épp ritka a piros lap, nem beszélve arról, h pikk-pakk elmeszelnek több meccsre egy-egy renitenst, míg Spanyolországban nem emlékszem utóbbira. Akkor most hol alacsonyabbak a tűréshatárok? Mert nem hiszem, h azt akármelyik ligában is megengedte volna akár a bíró, akár a szövetség, amit Ramos és Diego Costa műveltek múltkor, Spanyolországban meg említést se tettek róla. Némi ellentmondást érzek.miihii írta:De ugyanazok a taplók maradnának, viszont Angliában alapelvárás a kőkemény stílus, tehát ott az ilyen belépőkkel nem lógnának ki, hanem kb a meccs legjobbjai lennének, pont az eltérő felfogás miatt. Ott teljesen mindennaposak a keménykedések, farigcsálások, sokkal többet elenged a játék(vezető). Ellenben a többi pontvadászattal, ahol alacsonyabban vannak a tűréshatárok.recrea írta: Akkor Pepe vagy Ramos nem lenne tapló az angol vagy olasz ligában, csak a spanyolban? A taplóságot nem lehet magyarázni azzal, h más a mentalitás másik ligában.
De ugyanazok a taplók maradnának, viszont Angliában alapelvárás a kőkemény stílus, tehát ott az ilyen belépőkkel nem lógnának ki, hanem kb a meccs legjobbjai lennének, pont az eltérő felfogás miatt. Ott teljesen mindennaposak a keménykedések, farigcsálások, sokkal többet elenged a játék(vezető). Ellenben a többi pontvadászattal, ahol alacsonyabban vannak a tűréshatárok.recrea írta: Akkor Pepe vagy Ramos nem lenne tapló az angol vagy olasz ligában, csak a spanyolban? A taplóságot nem lehet magyarázni azzal, h más a mentalitás másik ligában.
Ahogy feljebb is írtam, alapvető különbségek vannak a szabályosság határértékében. Tehát Angliában legtöbbször simán továbbmegy az is, ha méterekről páros nyújtott lábbal ráugrik a labdára a játékos, amiért máshol már a szándékot is büntetik.REMY írta:Mondjuk mi az istenért fújja be a bíró, ha szabályos a szerelés??? Senkit nem érdekel, hogy mennyire tud szépet esni egy játékos... a szerelés szabályos volt, onnantól kezdve minden más dolog nagy ívben....
Most komolyan nem érted vagy direkt nem akarod megérteni miről is beszélünk. A szabályok nyilván ugyanazok, de az angol fociban –mentalitásukból kifolyólag– máshol van a bíróknál is a tűréshatár, mivel egy szabálytalanságot nem lehet olyan objektíven megállapítani mint mondjuk egy lest vagy hogy kint volt-e a labda a vonalon avagy sem. Ez egy sokkal szubjektívebb halmaz. Amellett itt nem is az olyan szabálytalanságokon volt a hangsúly amik a határt súrolják, hanem az olyan hentesmunkákon amiket alább már említettünk. Sőt, én biztos vagyok benne, hogy ha azt a bizonyos Ramos-alakítást a PL-ben sokkal súlyosabban megtorolták volna mint amit itt kiszabott a szövetség.REMY írta:Mondjuk mi az istenért fújja be a bíró, ha szabályos a szerelés??? Senkit nem érdekel, hogy mennyire tud szépet esni egy játékos... a szerelés szabályos volt, onnantól kezdve minden más dolog nagy ívben....
Elég nyilvánvaló, hogy a labdát akarta eltüntetni... maga a módszer viszont elég rossz...már-már megmagyarázhatatlan.A Kobenhavn ellen Valdes csak puszta véletlenségből térdelte le a csatár arcát, aki eszméletét is vesztette??
Lényegesen technikásabbak, mint az angolok, ha megússzák sérülés nélkül, övéké Angliarecrea írta:Válaszolok én helyette: Hülyeség, hogy előjön, a szabályok ugyanazok. Pont.Sanama írta:Remy,
Annyit árulj el, hogy ha az angol és a spanyol foci ugyanaz, akkor miért jön elő mindig az, hogy ha valami sztár megy Angliába, akkor hogy fogja bírni a keménységet? Hisz Te mondtad, hogy ugyanaz, akkor miért van itt mégis ellentmondás?
Nemzetközi porondon meg nem feltétlen lesz angol bíró egy spanyol-angol meccsen, lásd Bl döntő 2011.
Érdekes, h pont a spanyol játékosok igen csak beválnak Angliában.
Mondjuk mi az istenért fújja be a bíró, ha szabályos a szerelés??? Senkit nem érdekel, hogy mennyire tud szépet esni egy játékos... a szerelés szabályos volt, onnantól kezdve minden más dolog nagy ívben....
Válaszolok én helyette: Hülyeség, hogy előjön, a szabályok ugyanazok. Pont.Sanama írta:Remy,
Annyit árulj el, hogy ha az angol és a spanyol foci ugyanaz, akkor miért jön elő mindig az, hogy ha valami sztár megy Angliába, akkor hogy fogja bírni a keménységet? Hisz Te mondtad, hogy ugyanaz, akkor miért van itt mégis ellentmondás?
Nemzetközi porondon meg nem feltétlen lesz angol bíró egy spanyol-angol meccsen, lásd Bl döntő 2011.
Én meg azt tartom vérlázítónak, h felsőbb rendűnek, "mi vagyunk a real madridnak" tartják magukat, ill. a médiáról hadoválnak, holott saját maguk és a média aggatta rájuk azokat a pozitív, ellenben túlzó jelzőket, mint a királyi klub, úri emberek klubja, galaktikusok, habfehér klub, holott ez nemcsak az utóbbi években, de régebben sem volt így.miihii írta:Én meg pont azért tartom vérlázítóbb dolognak, h ilyen piszkos eszközök az első számú fegyverek pl. odaát, mert a nagy reálmadrid ne alacsonyodjon már le ilyen gyökkettő szintre, ha már ők az úriemberek klubja, meg a felsőbbrendűek, ahol mindig a legnagyobbak játszanak. És erre nem magyarázat, h az a baj, h nem bírják elviselni, h most éppen van náluk jobb, (még ha ők ezt kizárólagos dolognak is tartják) mert ha tényleg ők az über alles klub, akkor viseljék el és próbáljanak meg sportemberhez méltón veszíteni. Igaz, ebben is benne vannak a durvább belépők, mint ahogy minden meccsen, de erre utazni....recrea írta:
Azért, mert nem tudják elviselni, h jobbak vagyunk náluk (a többi csapat igen, mert ez eddig is így volt), erre pedig valóban rátett Mou a "nem bír veszíteni" stílusával. Pont leírtad: a nagy Real Madridról beszélünk, ez a bajuk, h felsőbb rendűnek érzik magukat.
Én csak nem szidom őket teli torokból, és csak azt mondom, h egyesek minden olyanba kapaszkodnak, csak h szidhassák őket, ami egyébként egy angol, de pláne egy olasz ligában is simán előfordul, csak nincs ennyire előtérben, mint egy Barca-Real. Nem kell messze menni, Ibra személyében nálunk is játszott egy "surmó", más kérdés, h kilökte a szervezet magából, de Alves sem épp a fair play megtestesítője, mint ahogy nálam Messi sem az, összehasonlítva mondjuk egy Rivaldoval vagy R10-el.
Ja, és még valami, a legnyugodtabb és legjobb játékosnál is elszakadhat a cérna, lásd: Zidane, R10, CR, Messi. Én ezt nem tartom akkora vérlázító dolognak, mint Ti, ennyiről van csak szó, ill. szurkolók révén, nem ugyanolyan mércével nézzük a különböző eseteket.
Az angol bajnokságban biztos nem lenne ennyire feltűnő, mert ott alap a pokróc stílus. Éppen ezért sem szerencsés a párhuzam. Teljesen más a mentalitás.
ÉS ha már felsoroltad Alvest, Messit is, mint akiknek szintén van a számlájukon (Alves esetében még el is fogadom) , akkor ne menjünk el amellett szó nélkül, h mondjuk Daninak igencsak elvétve vannak olyan belépői, amiket mi sorozatosan szenvedtünk el az elmúlt néhány évben. Inkább régebben voltak gyakoribbak a durvább belépők, de mégis úgy maradt meg a köztudatban, h egy brutális, alattomos ember. Akkor most miért intézzük el egy legyintéssel azokat, akik meccsenként mutattak be annál sokkal parnyákabb akciókat!?
Dehogy ugyanaz!REMY írta:foci az ott is foci.... ugyan az... tehát igenis összelehet keverni. Ráadásul a BL-ben találkozhatnak is a különbözőnemzetiségű csapatok...Sanama írta:REMY írta:akárhogy is nézem a focit, azért szabálytalanság és szabálytalanság között is óriási nagy különbség van.
Aki követi az angol focit a
angol és spanyol liga felfogásban is eltér, nem kéne összekeverni a kettőt.
ezzel most kb annyit értél el, hogy bővítetted a hsz-eid számát 1-el...egyébként más értelme nem nagyon volt...kitértél a téma elől.REMY írta:én meg azt választom, hogy egyik se legyenMihu írta:Ha választani kell, hogy a játékosaink színészkedjenek, vagy menjenek ki lábat törni, akkor előbbit választom...a színészkedésben még senki se sérült meg...és erről ennyit...
én meg azt választom, hogy egyik se legyenMihu írta:Ha választani kell, hogy a játékosaink színészkedjenek, vagy menjenek ki lábat törni, akkor előbbit választom...a színészkedésben még senki se sérült meg...és erről ennyit...