Persze az én gálámban is Fabregas van Villa helyett, csak úgy látszik kicsit rosszul fogalmaztam. A holnapi meccsre gondoltam úgy, hogy kezdjen Villa és akkor majd Fabregas szerdán.SuperMessi írta:Ez nem az én preferált kezdőm holnapra, hanem véleményem szerint a jelenlegi legerősebb, a gálacsapatra reagáltam. Annak Fábregas a részese. Az általam preferált kezdő megegyezik nagyibarcáéval.
Bajnoki Mérkőzések
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
- SuperMessi
- Capitá del Barça
Ez nem az én preferált kezdőm holnapra, hanem véleményem szerint a jelenlegi legerősebb, a gálacsapatra reagáltam. Annak Fábregas a részese. Az általam preferált kezdő megegyezik nagyibarcáéval.
- nagyiibarca
- Jugador d'estrella
Végülis mindegy hogy Cesc játszik-e holnap hisz biztos hogy a Málagás sorozat valamelyikén kezd.Az a lényeg hogy jól rotáljunk.SuperMessi írta: Fábregas nem csere, hanem húzóember. Amúgy stimmel.
VV-Adriano,Piqué,Puyol,Alba-Xavi,Busquets,Fábregas-Pedro,Messi,Iniesta
Enyém: VV-Adriano-Piqué-Masch-Alba-Busi-Xavi-Ini-Messi-Pedro-Villa

"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
- SuperMessi
- Capitá del Barça
Fábregas nem csere, hanem húzóember. Amúgy stimmel.Barcaman1993 írta:Most, hogy Adriano is felépült fölállhat a gálacsapat.Azért furcsa és egyben durva is lesz ez a 3 meccs a Malagával. Mindenképpen jól kell megoldani a rotálást. Mindent egybevetve én így állnék fel:
Valdes-Adriano, Piqué, Puyol, Alba-Xavi, Sergio, Iniesta-Pedro, Messi, Villa
Aztán a kupameccsen jöhet Thiago, Fabregas, Song, Mascherano, Alexis és Dani Alves. Félelmetes ez a cseresor is...
VV-Adriano,Piqué,Puyol,Alba-Xavi,Busquets,Fábregas-Pedro,Messi,Iniesta
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Most, hogy Adriano is felépült fölállhat a gálacsapat.
Azért furcsa és egyben durva is lesz ez a 3 meccs a Malagával. Mindenképpen jól kell megoldani a rotálást. Mindent egybevetve én így állnék fel:
Aztán a kupameccsen jöhet Thiago, Fabregas, Song, Mascherano, Alexis és Dani Alves. Félelmetes ez a cseresor is...

Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Hát nemtom, én pl. amikor néztem Xavi gólját, elsőre is feltűnt, hogy az egész Espanyol védelem kocog hátrafelé. Levisszük szélre a labdát, jön a beadás, és a védők szinte sétálnak. A Xavi mögött álló 15-ös játékos meg sem próbál a labda felé lépni, vagy felgyorsulniMezner2 írta: Egy csapat küzdése,ha nincs náluk labda,az miben tud megnyilvánulni???
Szóval sztem nem haltak meg egy-egy szituációban annyira, mint kellett volna. Persze többnyire szépen tették a dolgukat, de ennél a gólnál konkrétan olyan mozizás volt, amit más csapat ellen sem lehet megengedni, nem hogy a Barca ellen.
Ugyanakkor egyben a védővonalnál helyezkedett, ilyen mélységi játék ellenére is, mint egy igazi középcsatár. Ha emlékszel a 2009 szeptember Atletico meccsre, Ibrahimovic egy kísértetiesen hasonló gólt szerzett, szintén Busquets passzából. És rá már nem mondhatod, hogy jobboldali támadó.Mikaos írta:Nézd meg még egyszer azt a gólt:
Az egész csapat balra van tolódva! Pedro -mint a leginkább jobb oldalt lévő játékosunk!!- közép felé helyezkedett, hogy lefedje azokat a területeket is
De amellett, hogy balra tolódtunk, az egész meccset nézve Pedro rengetegszer tűnt fel a védők között középen helyezkedve és a labdát várva, például a két lesgólnál is. És ilyet nem egyszer játszottunk, az előző szezonban az őszi, ill. kupa Clasico-n pl. Alexis volt ilyen középcsatár, bal oldalon talán Iniestával a támadások nagy része, ezzel pedig jobb oldalon terület nyílt Alvesnek.
Második félidőben már nagyon látszott ez, Sanchez szinte ki sem ment a vonal mellé, és Alves rohangászhatott kedvére.
Én is így gondolom, esélyük sem volt, ennyivel jobbak vagyunk. A tegnapi első félidő a 2009-es Bayern elleni Bl meccs első félidejéhez hasonlított, akik szerintem akkora verést sem előtte, sem utána nem kaptak, ez nem feltétlenül a a gólok számában, hanem a mutatott játékon látszott.Mezner2 írta:Egy csapat küzdése,ha nincs náluk labda,az miben tud megnyilvánulni???Barcaman14 írta:
Igaz, de arra céloztam, hogy még csak nem is küzdöttek és ez volt számomra furcsa.
Mert mentek a bogyó után böcsülettel,egész egyszerűen sokkal gyorsabbak vagyunk,és főleg sokkal gyorsabban járattuk a labdát,minthogy ők követni tudják,az első percekben kapott Messi és Ini is egy-egy szép csomagot,amiből leszürhető,hogy akartak ők,egyébként tartom,hogy ilyen játékkal,mint amit az első 30percben bemutattunk, nincs csapat,aki 2alatt ment volna szünetre.
Vasárnap újévi erőmérő, egy elég kétarcú, ellenben szépen focizni tudó Malagaval találkozunk, kíváncsi vagyok a meccsre, győzelmet várok, de biztosan keményen szívják majd magukat. Nem vagyok képben, kedvem sincs megnézni, utolsó őszi vagy első tavaszi lesz?!
Egy csapat küzdése,ha nincs náluk labda,az miben tud megnyilvánulni???Barcaman14 írta:Igaz, de arra céloztam, hogy még csak nem is küzdöttek és ez volt számomra furcsa.Mezner2 írta:
Közhely,de azok közül az egyik legigazabb,minden csapat annyira tud jól játszani,amennyire az ellenfél engedi,és ez ellen a Barca ellen szinte lehetetlen jól játszani,pláne egy Espanyol szintű csapatnak.
Mert mentek a bogyó után böcsülettel,egész egyszerűen sokkal gyorsabbak vagyunk,és főleg sokkal gyorsabban járattuk a labdát,minthogy ők követni tudják,az első percekben kapott Messi és Ini is egy-egy szép csomagot,amiből leszürhető,hogy akartak ők,egyébként tartom,hogy ilyen játékkal,mint amit az első 30percben bemutattunk, nincs csapat,aki 2alatt ment volna szünetre.
- Barcaman14
- Director del Fútbol
Igaz, de arra céloztam, hogy még csak nem is küzdöttek és ez volt számomra furcsa.Mezner2 írta:Közhely,de azok közül az egyik legigazabb,minden csapat annyira tud jól játszani,amennyire az ellenfél engedi,és ez ellen a Barca ellen szinte lehetetlen jól játszani,pláne egy Espanyol szintű csapatnak.Barcaman14 írta:Nem erre számítottam, ami az Espanyolt illeti. Már az 1. perctől kezdve feladták nekem úgy tűnt. Ritkán látni ilyen gyenge Esapnyolt katalán derbit. Még csak harapós kedvükben sem voltak.

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Nézd meg még egyszer azt a gólt:sjd írta:Akkor lehet h más meccset néztünk, mert mindkét gólnál középen helyezkedett, rendre ott volt középen és ott is érkezett. Főleg a második gólnál nagyon látványos, az egyetlen emberünk az Espanyol kp mögött, és a bal khv előtt áll, őt futja le. Szó nem volt befelé húzásról, akkor valahonnan a balhátvéd mellől lépett volna be a bhv- bal khv közti résbe.Mikaos írta:Nem volt itt semmilyen tanmese a középcsatárokról, mert megint nem volt semmilyen középcsatárunk.
Pedro ugyanazt csinálta, amit szokott: szélről befelé futott.
Az egész csapat balra van tolódva! Pedro -mint a leginkább jobb oldalt lévő játékosunk!!- közép felé helyezkedett, hogy lefedje azokat a területeket is.
Tipikus Barca: létszámfölény-kialakítás egy helyre tolódással, összpontosítással.
De ezt a gólt leszámítva is: tegnap az egész csapatunk alapvetően balra helyezte a támadások hangsúlyát, Alves/Pedro oldalán jóval kevesebbet támadtunk. Azok inkább afféle "csali"-támadások voltak, és utána jött a hidegzuhany rendre: Alba vagy Iniesta üresen a balszélen, és megy nekik a laszti.
Pedro első góljánál is nézd meg: jobb szélről fut befelé, Messi beljebb van.
Illetve emlékezz arra is, hogy amikor jobb szélen mentek a tiki-taka-k az Pedro és Alves között történt (illetve Messi-vel háromszöggé alakult, ha ő kijött középről...mert Messi nem ám jobb szélen volt).
Ugyanaz történt, amit szoktak csinálni minden meccsen Sanchez-zel együtt: szélről villámgyorsan be középre, összezavarni a védőket, területeket kialakítani a többieknek (illetve maguknak).
Ami adalék volt a tegnapihoz: az a látványos balra tolódása / koncentrálódása az egész csapatnak.
Közhely,de azok közül az egyik legigazabb,minden csapat annyira tud jól játszani,amennyire az ellenfél engedi,és ez ellen a Barca ellen szinte lehetetlen jól játszani,pláne egy Espanyol szintű csapatnak.Barcaman14 írta:Nem erre számítottam, ami az Espanyolt illeti. Már az 1. perctől kezdve feladták nekem úgy tűnt. Ritkán látni ilyen gyenge Esapnyolt katalán derbit. Még csak harapós kedvükben sem voltak.
Ettől függetlenül persze remek meccset játszott a csapat sok remek egyéni teljesítménnyel. Ezzel már az Atletico előtt is 11 pont az előnyünk!
Nos lehet, hogy még bőven korai(sőt biztos), de azért kezdek álmodozni egy esetleges veretlenül nyert bajnoki címről.![]()
Visca el Barca
Labda nélkül,hogy játszon jól a csapat??? A bemelegítésen kívül az ellenfeleinknek nem sok érintkezése van a bogyóval.
Ha jól játszunk magunkhoz képest,akkor verhetetlen a csapat,ezt tudtuk eddig is,idén úgy érzem,hogy közepes játékkal is csak kevesek tudnának megszorítani,valami összeért még jobban mint a Pep érában,lehet a motiváció lett újra nagyobb.
Nagyot röhögök mikor Madrid fanok felhozzák,hogy a csapatuk jól lakott,és ezzel magyarázzák a leszereplést! Mitől laktak jól kérdem én? 3 kupát nyertek az elmúlt 4évben,egyszerűen a tavalyi második helyünkre a motiváció hiányon kívül kevés magyarázat van,ennek ellenére a Madrid abszolút megérdemelte,elképesztő teljesítmény tőlük a 100 pont,de azért mutatja a csapat erejét,hogy a következő évben megrázzák magukat,és valószinűleg már meg is döntik ezt.
Jelenleg minden meccs végeredmény csak rajtunk múlik,ha a legjobb teljesítményünket 100nak vesszük,akkor a mi 80unk elég bármelyik csapat 100a ellen.
szenzációs volt az elsö félidő, szép látványos támadások, és végre Pedro gólok, megérdemelte már hogy betaláljon, bár 4-0után valahogy éreztem hogy max csak 1et rugunk utána mert nem fogunk már annyira pörögni, sajnos 1sem lett, de talán belefért, felesleges lett volna hajtani ezerrel, lesznek még nehezebb mérkőzéseink, de akkor is szépen játszottunk, sima derbi lett belöle, nálam a meccs embere Pedro, jól dolgozott, illetve a 2gól, meg kiemelném Alba teljesitményét, amikor kellett jól megoldotta a védekezést(amibe sok munka nem volt
), illetve jól kapcsolódott bele a támadásokban, veszélyesen játszott, talán kis negativum nálam Alves. Igazából sokat robotolt, küzdött az rendben is volt, csak megint azok a fránya beadások, szinte egy sem sikerült jól, neki ebben kellene javulnia, mert anno ez az erőssége volt. Grat a Csapatnak jó meccsett játszottunk-. FORZA BARCA!!!!!!!

Hát nem tudom, de ez a Baena nevű hombre elég idegbeteg volt egész meccs alatt, begyűjtött egy sárgát, majd edzője hozta is le, elborult az agya szegénynek.
- Barcaman14
- Director del Fútbol
Nem erre számítottam, ami az Espanyolt illeti. Már az 1. perctől kezdve feladták nekem úgy tűnt. Ritkán látni ilyen gyenge Esapnyolt katalán derbit. Még csak harapós kedvükben sem voltak.
Ettől függetlenül persze remek meccset játszott a csapat sok remek egyéni teljesítménnyel. Ezzel már az Atletico előtt is 11 pont az előnyünk!
Nos lehet, hogy még bőven korai(sőt biztos), de azért kezdek álmodozni egy esetleges veretlenül nyert bajnoki címről.
Visca el Barca
Nos lehet, hogy még bőven korai(sőt biztos), de azért kezdek álmodozni egy esetleges veretlenül nyert bajnoki címről.

Visca el Barca

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
nem akarok döntőbíróként tetszelegni, de tény: Pedro eddig is -láthatóan- változtatta a helyét egy meccsen belül ! megfordult mindkét szélen, és középen is. semmi mást nem láttam, mint, hogy pontosabb volt és (talán!!!) eltűnt a görcs ami a góltalanság miatt akadályozta. én sem hozakodnék elő itt címekkel a javára Sanchez nagyon hasonló cipőben jár brusztolós, hajt, és neki is kellene egy-két gól hogy jobban muzsikáljon.sjd írta:Akkor lehet h más meccset néztünk, mert mindkét gólnál középen helyezkedett, rendre ott volt középen és ott is érkezett. Főleg a második gólnál nagyon látványos, az egyetlen emberünk az Espanyol kp mögött, és a bal khv előtt áll, őt futja le. Szó nem volt befelé húzásról, akkor valahonnan a balhátvéd mellől lépett volna be a bhv- bal khv közti résbe.Mikaos írta:Nem volt itt semmilyen tanmese a középcsatárokról, mert megint nem volt semmilyen középcsatárunk.
Sanchez is ugyanezt csinálta utána, rendre Messi előtt mozgott középen, többször is oda indították be, nem a szélre.
- miihii
- KHAL
soprano_p írta:a mai meccstől függetlenül : PEDRO Világ- és Európabajnok !
Gondolom mindenki tudja . Tehát papíron ő a világ egyik legjobb csatára, abszolut kezdő barcában is.
Valdes is elmondhatja ezeket magáról, de még papíron is minimum vitatott a világ egyik legjobb kapusa cím számára, uh ez nem mérvadó önmagában

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
a mai meccstől függetlenül : PEDRO Világ- és Európabajnok !
Gondolom mindenki tudja . Tehát papíron ő a világ egyik legjobb csatára, abszolut kezdő barcában is.
Alexis nek remélem utolsó idénye. Szerintem nem engedheti meg magának a csapat, ha a csúcson akar maradni.
Alexis nek remélem utolsó idénye. Szerintem nem engedheti meg magának a csapat, ha a csúcson akar maradni.
-
- Jugador d'estrella
Sokkal hatékonyabb lenne a csapat középcsatárral, de így sem rossz azért.
Messi tud osztogatni, szélről befelé cselezve kicsit összekuszálni az ellenfél vonalait. igazából tömörülő csapatok ellen lesz fontos, hogy tito az egyik szélt Ininek, a másikat leonak adja. ők képesek megverni a védőjüket, így a többieknek helyzetet teremteni. az, hogy messi középen birkózik, elég nagy butaság. remekül tette a labdákat Leo, jól állt neki, hogy kijött a dzsungelből.

Akkor lehet h más meccset néztünk, mert mindkét gólnál középen helyezkedett, rendre ott volt középen és ott is érkezett. Főleg a második gólnál nagyon látványos, az egyetlen emberünk az Espanyol kp mögött, és a bal khv előtt áll, őt futja le. Szó nem volt befelé húzásról, akkor valahonnan a balhátvéd mellől lépett volna be a bhv- bal khv közti résbe.Mikaos írta:Nem volt itt semmilyen tanmese a középcsatárokról, mert megint nem volt semmilyen középcsatárunk.
Sanchez is ugyanezt csinálta utána, rendre Messi előtt mozgott középen, többször is oda indították be, nem a szélre.
- Capon
- Llegenda del Barça
Nem láttam
de majd bepótolom ha legközelebb adják a sport tévén.
Ezek szerint jók voltunk és még több góllal nyerhettünk volna. Megnyugtató, mert az Espanyol időnként nagyon kellemetlen tud lenni elég pokróc ellenfél.

Ezek szerint jók voltunk és még több góllal nyerhettünk volna. Megnyugtató, mert az Espanyol időnként nagyon kellemetlen tud lenni elég pokróc ellenfél.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Nem volt itt semmilyen tanmese a középcsatárokról, mert megint nem volt semmilyen középcsatárunk.sjd írta:Na és akkor a mai tanmese címe, hogy "miért van értelme középcsatárral játszani?"
És láttuk, hogy pont azért, mert így mesternégyest is lehetne rúgatni egy olyan játékossal, aki egyébként ennyiszer egész szezonban nem látta a kaput idáig. Sanchez mozgásán is egyből látszott ugyanez, amint beállt. Remélem ez Titonak is feltűnt.
Pedro ugyanazt csinálta, amit szokott: szélről befelé futott. Most többször találta meg a labda (ezért nagy köszönet az Espanyolnak is*), és jobban is oldotta meg a helyzeteket (általában meccsenként 1-1 hasonló helyzetet ki szokott hagyni az utóbbi hónapokban).
* Espanyol első félidei teljesítménye inkább lehetne tanmese. Lassú tolódás egyik oldalról a másikra, mondhatni: a szélek figyelmen kívül hagyása. Nem látszott, hogy most ők területet védenek vagy inkább embert fognak?! Nullák voltak.
Persze, azért mi királyok voltunk: gyorsak labdával és anélkül is, így kell ezt csinálni. Gyakorlatilag nem volt rossz teljesítmény, csak a második félidőben 30%-on pörögtünk (és így is lőttünk 2-3 érvénytelennek nyilvánított gólt).
Csak a 2. félidőt láttam, de rég láttam ennyire könnyed labdázgatást.
Szép volt, remélem folytatódik, VV meg 1v1-et azért bizonyított ma.
Szép volt, remélem folytatódik, VV meg 1v1-et azért bizonyított ma.
Na és akkor a mai tanmese címe, hogy "miért van értelme középcsatárral játszani?"
És láttuk, hogy pont azért, mert így mesternégyest is lehetne rúgatni egy olyan játékossal, aki egyébként ennyiszer egész szezonban nem látta a kaput idáig. Sanchez mozgásán is egyből látszott ugyanez, amint beállt. Remélem ez Titonak is feltűnt.
Az est fénypontja egyértelműen az, hogy Farkas Norbi nem mondott semmilyen orbitális állatságot, így nem kellett menetrendszerűen lehalkítani a tévét.
A bíró egy teljesen átlagos mennyiségű 3 góltól fosztott meg minket ( 2 les, + amikor Villa gólját visszafújta tök feleslegesen szabinak), ebből nagyjából 1től még jogosan is, meg kaptunk egy véleményes tizit, szóval összességében lehetett volna rosszabb is. Mindenesetre szép lett volna egy Pedro-mesterhármas. (Azt csak halkan teszem hozzá, hogy ha valakinek esélye van a mesterhármasra, akkor illik neki adni a tizenegyest.)
Cesc tetszett nagyon, az első gól után kb. az év gólpasszát adhatta volna Iniestának, ha az berúgja. Most már semmi kétségem nincs, hogy az Ini-Cesc kp is nagy tanár lesz. Apropó, Busquetsből meg egy egész jó mélységi irányító lett itt szép csendben. Pirlo, who?
Thiago jól mozgott, önmagához képest kevés eladott labdával. Valdes-re egy szavunk sem lehet, az első 79 percben az összes kapura tartó lövést megfogta, utána meg védett is egyet.
Annak kapcsán meg remélem, hogy Pique többször nem hozza elő a tavaly önmagát. Alves amikor nem törte el úgy a labdát, hogy az nekem fájt, kifejezetten jól játszott, főleg a végén pörgette nagyon a jobb oldalt.
Az est fénypontja egyértelműen az, hogy Farkas Norbi nem mondott semmilyen orbitális állatságot, így nem kellett menetrendszerűen lehalkítani a tévét.
A bíró egy teljesen átlagos mennyiségű 3 góltól fosztott meg minket ( 2 les, + amikor Villa gólját visszafújta tök feleslegesen szabinak), ebből nagyjából 1től még jogosan is, meg kaptunk egy véleményes tizit, szóval összességében lehetett volna rosszabb is. Mindenesetre szép lett volna egy Pedro-mesterhármas. (Azt csak halkan teszem hozzá, hogy ha valakinek esélye van a mesterhármasra, akkor illik neki adni a tizenegyest.)
Cesc tetszett nagyon, az első gól után kb. az év gólpasszát adhatta volna Iniestának, ha az berúgja. Most már semmi kétségem nincs, hogy az Ini-Cesc kp is nagy tanár lesz. Apropó, Busquetsből meg egy egész jó mélységi irányító lett itt szép csendben. Pirlo, who?

Thiago jól mozgott, önmagához képest kevés eladott labdával. Valdes-re egy szavunk sem lehet, az első 79 percben az összes kapura tartó lövést megfogta, utána meg védett is egyet.

a második félidő laza edzőmeccs lett, amit sajnálok az Messi gyenge produkciója...semmi nem jött össze neki, persze fél gőzzel 3-4 ember gyűrüjében nem is lehet. Thiago mintha kissé nagy arc lenne?! de azétr jól mozgott, Alves felemás...ha jól emlékszem egyetlen beadása sem volt használható, Alba dolgozott a leg többet és Iniesta is hozta a szokásos formáját, kár hogy egy gólt nem akasztott. a cserék csak játékperceket értek, Villával sajna most sem lettünk beljebb. ami csúcs az az elsöprő első félidő és lényegében egy gálává varázsolt derbi.