Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az a helyzet, hogy Thiagonak sztem ez a játékára jellemző (mmint nem a hiba, hanem a kockázat) Ma is látszott, hogy belement 1v1-ekbe, kockázatosabb passzokat adott, ami Xavi posztján nem feltétlenül előny. Egy sokkal visszafogottabb játékot kellene mutatnia, ha ezen a poszton akarná megállni a helyét. Én már annak sem örülök, ha Messi visszajön a felezővonalig, mert annak is elég sokszor labdavesztés a vége (és nem is egy gólt kaptunk így). Pedig egy komplettebb játékosról van szó, csak az közös bennük, hogy felvállalják a párharcokat, és direktebben játszanak. Ez viszont ennyire hátul nem engedhető meg.gergo9 írta: Egyelőre ez nyugodtan írható a rutintalanság , fiatalság számlájára. Tanulható dolgokról van szó Busquetesnél és Piqué-nél is rengeteg ilyen volt mindkettő le tudta vedleni magáról.
azért vannak olyanok, mint például isco vagy oscar szerintem nagyon nagy pengék lesznek hozzá hasonlóan.Amúgy brutális potenciál van benne a piacon sincs olyan hasonló korban lévő játékos aki ezt csak megközelítené.
Egyelőre ez nyugodtan írható a rutintalanság , fiatalság számlájára. Tanulható dolgokról van szó Busquetesnél és Piqué-nél is rengeteg ilyen volt mindkettő le tudta vedleni magáról.sjd írta:Sztem pont az ilyen hibák miatt maradjon egyelőre Xavi a csapatban. Thiagonak nem az ő posztján van jövője, túlságosan benne van a hiba lehetősége, több kára lenne, mint haszna.
Az egyértelmű, hogy a játékszervezés MOST nem az ő feladata, de egyelőre még azt sem láttuk, h mi lenne, ha az ő feladata lenne.Barcaman1993 írta:Azért azt kicsit erősnek érzem, hogy Sergio irányító lenne majd Xavi visszavonulásakor. A megszerzett labdákat jól elosztogatja a srác, de a játékszervezés még mindig nem az ő feladata. Jó lesz, majd Cesc oda.
Én is pont ezen gondolkodtam el tegnap, hogy a Xavi féle visszavont irányítás nem alkalmas sem Thiagonak, sem Iniestának, és csak elvesztegetnénk a képességeiket. Esetleg még Cesc jöhet szóba, de ő is fényévekkel jobb eggyel feljebb. Viszont Sergio egyre inkább jó az előrejátékban, a hosszú passzokban. És ha mögé mondjuk érkezne egy Touré (tudom, szép is lenne, de mondjuk egy Song is ellátja a feladatot), akkor tehermentesítve is lenne.Yaya(07-10) írta:én is úgy gondolom, hogy Xavi szerepkörébe nem tudna kiteljesedni. az a poszt sokkal nagyobb felelősséggel jár. Thiago nem bír a vérével, neki lételeme a trükközés. Xavi pótlására szerintem leginkább Sergio lenne alkalmas. védekező középpályásként már pontosan akkora felelősség hárul rá, mint xavira, hozzászokott a 0 hibázási lehetőséghez. esze, és technikai képzettsége is alkalmassá teszi őt erre a posztra. fizikailag lehet nincs Xavi szintjén, oda több szufla kell, de nem tartom a valóságtól elrugaszkodott gondolatnak. Thiago inkább Cesc- és Ini féle mindenes, amolyan összekötő. leginkább Iniestához tudnám hasonlítani, csak gólerősebb nála.
Mondjuk akkor szerintem már ink. Cesc,mégiscsak pontosabb és labdabiztosabb Thiago-nál,aki ezzel szemben viszont egy varázsló,minden megvan benne,ami R10-et a legnagyobbá tette,hatalmas jövő van előtte!!Deus írta:Az igaz, teljesen. Én is tudok róla. Csak akkor ki fogja átvenni Xavi helyét ha nem Thiago? Természetesen Thiago tökéletes lenne Ini posztjára is, de Xavi fog visszavonulni előbb mint Ini.Mezner2 írta: Iniesta helyén sokkal jobban el tudom képzelni.
Az igaz, teljesen. Én is tudok róla. Csak akkor ki fogja átvenni Xavi helyét ha nem Thiago? Természetesen Thiago tökéletes lenne Ini posztjára is, de Xavi fog visszavonulni előbb mint Ini.Mezner2 írta: Iniesta helyén sokkal jobban el tudom képzelni.
Hatalmas tehetség,de ezzel a mondattal nagyon nem értek egyet.Deus írta:
Simán pótolná Xavit. Igaz, más a játékstílusa mint a Xavié, de szerintem nagyon simán megállja a helyét a jövőben.
Hihetetlen nagy tehetség ,igazi brazil mozgás,technika.... FENOMÉN lesz a "geyrek"! Remélem ő is a Barcából vonul vissza.recrea írta:Egyes vélemények szerint az öccse még tehetségesebb, ráadásul ő valószínűleg technikásabb is, hiszen brazil.![]()
Sokkal többet játszatnám, remélem, ahogy haladunk a bajnoki cím felé, ő is egyre több lehetőséget kap, jövőre pedig kezdő, nem érdekel kinek a helyén.
A MU ellen felkészülési meccsen tavaly nyáron Messi posztján tolta és elég jó volt. Viszont azt látnunk kell, hogy a Xavi-Fabregas-Iniesta-Thiago 4-es egyszerre szinte lehetetlen, hogy a pályán legyen. Vagy legalábbis valamelyiknek be kéne töltenie a jobbszélső pozíciót, ahol még egyikőjük sem lett kipróbálva. Thiago helyzetén az javítani, ha vki vmilyen okból kifolyólag az előtte lévő 3 emberből kiesne és akkor rendszeresen játszhatna. Most ez az időszak van, de biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan idők, amikor rendszeresen fog játszani.daffy írta:thiago nekem a csatárok mögé illik legjobban elméletben,így:
-----busi-----
xavi-------ini
-----thiago---
--messi--xy--
thiago nekem a csatárok mögé illik legjobban elméletben,így:Barcaman1993 írta: Thiago elképesztően univerzális játékos. Én a védelmet leszámítva sztem bárhol lehet játszatni. Kicsit olyan érzésem van vele, hogy akkor nyújtja a legjobb teljesítményt, ha egy passzmester mellett játszik, de pl. amit a Cordoba ellen is leművelt, azzal valamelyest ám cáfolt. Elég jól osztogatott a srác. Ráadásul marha jól cselez, én a balszélső posztján is simán kipróbálnám, az egyetlen bibi, hogy Iniesta is nagyon jól tolja ott. Sőt továbbmegyek, egyes mérkőzéseken akár még a vkp szerepét is be tudná tölteni (persze, ha nem lenne Sergio és Song), mert a labdaszerzésben is nagyon jó. Egy szóval egy igazi kincses bánya a srác, már csak be kell építeni. Pechje van, hogy 3 ilyen képességű ember van előtte és a sérüléshullám ezúttal nem érint minket, de nagyon remélem pár éven belül stabil kezdő lesz.
Thiago elképesztően univerzális játékos. Én a védelmet leszámítva sztem bárhol lehet játszatni. Kicsit olyan érzésem van vele, hogy akkor nyújtja a legjobb teljesítményt, ha egy passzmester mellett játszik, de pl. amit a Cordoba ellen is leművelt, azzal valamelyest ám cáfolt. Elég jól osztogatott a srác. Ráadásul marha jól cselez, én a balszélső posztján is simán kipróbálnám, az egyetlen bibi, hogy Iniesta is nagyon jól tolja ott. Sőt továbbmegyek, egyes mérkőzéseken akár még a vkp szerepét is be tudná tölteni (persze, ha nem lenne Sergio és Song), mert a labdaszerzésben is nagyon jó. Egy szóval egy igazi kincses bánya a srác, már csak be kell építeni. Pechje van, hogy 3 ilyen képességű ember van előtte és a sérüléshullám ezúttal nem érint minket, de nagyon remélem pár éven belül stabil kezdő lesz.daffy írta: thiago nekem nagy kedvenc,de stílusából adódóan ő a legkevésbé alkalmas a "passzoljunksokat" játékra. kicsit úgy érzem,mint dinho-nál,hogy el kellene nála ereszteni majd a pórázt,ezért sem gondolom,hogy ő majd pótolja xavit,mert más a stílusa
thiago nekem nagy kedvenc,de stílusából adódóan ő a legkevésbé alkalmas a "passzoljunksokat" játékra. kicsit úgy érzem,mint dinho-nál,hogy el kellene nála ereszteni majd a pórázt,ezért sem gondolom,hogy ő majd pótolja xavit,mert más a stílusaChino írta: Viccet félretéve én pont miatta és a hasonló képességű fiatalok miatt nem aggódok, hogy Xavi, Puyol, Villa stb. visszavonulásával elindulna a Barca lejtmenet, amit sok Realos vár.
Majd az öcsike tesz róla, hogy visszatérjen a joga.Barcaman14 írta:
Egyébként én személy szerint szívesebben látnám a brazil válogatottban. Nem mintha kedvenceim lennének, de hiányzik már a régi igazi brazil foci, amit én utoljára a 2002-es VB-n láttam. Thigao nagy segítség lehetne a renomé helyreállításában szvsz.
Ezzel egyetértek, én sem benne látom a megoldást Xavi pótlására. Illetve minden bizonnyal képes lenne rá, de vétek lenne "elfojtani" a képességeit. Ezalatt azt értem, hogy neki sokkal több szabadság kell szerintem és ez Xavi posztján nem lenne mindig adott. Egy kötetlenebb szerepkör lenne a legideálisabb számára, de ez a jelenlegi csapatban egyelőre nem megvalósítható.daffy írta:thiago nekem nagy kedvenc,de stílusából adódóan ő a legkevésbé alkalmas a "passzoljunksokat" játékra. kicsit úgy érzem,mint dinho-nál,hogy el kellene nála ereszteni majd a pórázt,ezért sem gondolom,hogy ő majd pótolja xavit,mert más a stílusa
Ez biztos, de én azért örülök, hogy a spanyolokat választotta, már csak azért is, mert igazán sosem szurkoltam a braziloknak.Barcaman14 írta:Egyébként én személy szerint szívesebben látnám a brazil válogatottban. Nem mintha kedvenceim lennének, de hiányzik már a régi igazi brazil foci, amit én utoljára a 2002-es VB-n láttam. Thigao nagy segítség lehetne a renomé helyreállításában szvsz.