Thiago Alcántara

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.17. 00:29:28

gergo9 írta: Egyelőre ez nyugodtan írható a rutintalanság , fiatalság számlájára. Tanulható dolgokról van szó Busquetesnél és Piqué-nél is rengeteg ilyen volt mindkettő le tudta vedleni magáról.
Az a helyzet, hogy Thiagonak sztem ez a játékára jellemző (mmint nem a hiba, hanem a kockázat) Ma is látszott, hogy belement 1v1-ekbe, kockázatosabb passzokat adott, ami Xavi posztján nem feltétlenül előny. Egy sokkal visszafogottabb játékot kellene mutatnia, ha ezen a poszton akarná megállni a helyét. Én már annak sem örülök, ha Messi visszajön a felezővonalig, mert annak is elég sokszor labdavesztés a vége (és nem is egy gólt kaptunk így). Pedig egy komplettebb játékosról van szó, csak az közös bennük, hogy felvállalják a párharcokat, és direktebben játszanak. Ez viszont ennyire hátul nem engedhető meg.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.01.17. 00:22:54

Amúgy brutális potenciál van benne a piacon sincs olyan hasonló korban lévő játékos aki ezt csak megközelítené.
azért vannak olyanok, mint például isco vagy oscar szerintem nagyon nagy pengék lesznek hozzá hasonlóan.
de wilshere talán jelenleg jobb is még.

ettől függetlenül teljesen felesleges lenne majd xavi helyére hozni valakit, mert tényleg brutális potenciál van benne, és súlyos pénzekért lehetne hozni hozzá hasonló kalibert, szóval minek... :)
gergo9
Director del Fútbol

2013.01.17. 00:12:32

sjd írta:Sztem pont az ilyen hibák miatt maradjon egyelőre Xavi a csapatban. Thiagonak nem az ő posztján van jövője, túlságosan benne van a hiba lehetősége, több kára lenne, mint haszna.
Egyelőre ez nyugodtan írható a rutintalanság , fiatalság számlájára. Tanulható dolgokról van szó Busquetesnél és Piqué-nél is rengeteg ilyen volt mindkettő le tudta vedleni magáról.
Amúgy brutális potenciál van benne a piacon sincs olyan hasonló korban lévő játékos aki ezt csak megközelítené.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.01.17. 00:09:53

nem mondtam, hogy vegyük ki xavit, csak azt, hogy többet nyomatnám helyette thiagot. (főleg annak tükrében, hogy 18 pontos előnyünk van.)
amúgy ez nem xavi ellen irányul, hanem szeretném többet együtt látni thiagot és iniestát, ez meg így a legésszerűbb.
de ha ő és xavi vannak a kp-n, iniesta szélső, úgy is jó. :)
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.17. 00:00:51

Sztem pont az ilyen hibák miatt maradjon egyelőre Xavi a csapatban. Thiagonak nem az ő posztján van jövője, túlságosan benne van a hiba lehetősége, több kára lenne, mint haszna.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.01.16. 23:53:34

azért a nagy hibájáért kár, bár mondjuk kisegíthették volna annyival a társak, hogy szólnak neki, vagy pinto, hogy nem üti rá ilyen kockázattal.

amúgy az első félidőben lenyűgözött a gyerek, rengeteget volt játékban, tette-vette, cselezett, élmény volt nézni.

az pedig lehet, hogy szentségtörés, amit most fogok írni, de bármennyire is alapember xavi, többet nyomatnám a kis brazilspanyolt a kárára, mert egyértelműen látszik, hogy rutinra és játékra van szüksége ahhoz, hogy fejlődjön, és nekem az is szemet szúrt, hogy ha bár xavival stabilabb a csapat, thiago és inesta középpályán való szerepeltetésével attraktívabb, lendületesebb az egész tili-toli.
és néha ilyen is kell.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.14. 14:00:35

Barcaman1993 írta:Azért azt kicsit erősnek érzem, hogy Sergio irányító lenne majd Xavi visszavonulásakor. A megszerzett labdákat jól elosztogatja a srác, de a játékszervezés még mindig nem az ő feladata. Jó lesz, majd Cesc oda. :wink:
Az egyértelmű, hogy a játékszervezés MOST nem az ő feladata, de egyelőre még azt sem láttuk, h mi lenne, ha az ő feladata lenne.
Cesc és Ini mellett Xavi sem szervez sok játékot, kulcspasszokban ez a páros Messivel kiegészülve előzi már. Így sincs sokkal lemaradva tőlük, de ha van két másik irányító (+Messi) a pályán, akkor neki visszavontabban játszva már inkább csak az oldalpasszokkal kell foglalkoznia.
Persze Cesc is jó lesz ebben a szerepkörben, csak rajta látszik, hogy a támadóharmadban sokkal hasznosabb tud lenni, ezért valamennyire úgy érzeném, hogy elvesztegetjük a tehetségét.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.01.14. 13:41:52

Azért azt kicsit erősnek érzem, hogy Sergio irányító lenne majd Xavi visszavonulásakor. A megszerzett labdákat jól elosztogatja a srác, de a játékszervezés még mindig nem az ő feladata. Jó lesz, majd Cesc oda. :wink:
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.14. 13:02:44

Yaya(07-10) írta:én is úgy gondolom, hogy Xavi szerepkörébe nem tudna kiteljesedni. az a poszt sokkal nagyobb felelősséggel jár. Thiago nem bír a vérével, neki lételeme a trükközés. Xavi pótlására szerintem leginkább Sergio lenne alkalmas. védekező középpályásként már pontosan akkora felelősség hárul rá, mint xavira, hozzászokott a 0 hibázási lehetőséghez. esze, és technikai képzettsége is alkalmassá teszi őt erre a posztra. fizikailag lehet nincs Xavi szintjén, oda több szufla kell, de nem tartom a valóságtól elrugaszkodott gondolatnak. Thiago inkább Cesc- és Ini féle mindenes, amolyan összekötő. leginkább Iniestához tudnám hasonlítani, csak gólerősebb nála.
Én is pont ezen gondolkodtam el tegnap, hogy a Xavi féle visszavont irányítás nem alkalmas sem Thiagonak, sem Iniestának, és csak elvesztegetnénk a képességeiket. Esetleg még Cesc jöhet szóba, de ő is fényévekkel jobb eggyel feljebb. Viszont Sergio egyre inkább jó az előrejátékban, a hosszú passzokban. És ha mögé mondjuk érkezne egy Touré (tudom, szép is lenne, de mondjuk egy Song is ellátja a feladatot), akkor tehermentesítve is lenne.
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2013.01.14. 12:30:03

én is úgy gondolom, hogy Xavi szerepkörébe nem tudna kiteljesedni. az a poszt sokkal nagyobb felelősséggel jár. Thiago nem bír a vérével, neki lételeme a trükközés. Xavi pótlására szerintem leginkább Sergio lenne alkalmas. védekező középpályásként már pontosan akkora felelősség hárul rá, mint xavira, hozzászokott a 0 hibázási lehetőséghez. esze, és technikai képzettsége is alkalmassá teszi őt erre a posztra. fizikailag lehet nincs Xavi szintjén, oda több szufla kell, de nem tartom a valóságtól elrugaszkodott gondolatnak. Thiago inkább Cesc- és Ini féle mindenes, amolyan összekötő. leginkább Iniestához tudnám hasonlítani, csak gólerősebb nála.

igazából megoldják az edzők, hatalmas potenciál van a csapatban.
margarin
Jugador del Barça

2013.01.14. 10:25:28

Echte Ronaldinho,mozgása esze stb... inihez nem lehet hasonlítani más és más...Szerintem az a fontos.van utánpótlásunk,simán aranylabdás lesz pr év múlva...

"100 "éve barca drukker vagyok és most először érzem át... nem kell igazolni...kit és miért kellene? Ez a csapat egyben van ,oly szinten amit "100" év alatt sem tapasztaltam.
Nem is lehet mást mondani:
MANAPSÁG MARHA JÓ BARCA DRUKKERNEK LENNI
19 éves koromig játszottam a Barca csapatában aztán felébredtem:):):)):):
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.14. 09:58:17

Deus írta:
Mezner2 írta: Iniesta helyén sokkal jobban el tudom képzelni.
Az igaz, teljesen. Én is tudok róla. Csak akkor ki fogja átvenni Xavi helyét ha nem Thiago? Természetesen Thiago tökéletes lenne Ini posztjára is, de Xavi fog visszavonulni előbb mint Ini.
Mondjuk akkor szerintem már ink. Cesc,mégiscsak pontosabb és labdabiztosabb Thiago-nál,aki ezzel szemben viszont egy varázsló,minden megvan benne,ami R10-et a legnagyobbá tette,hatalmas jövő van előtte!!

Nem tudom mi lesz velünk,ha hamarosan Xavi,kicsit később pedig Ini kiöregszik,megyünk a középszerbe....Oh wait..... Thiago-Cesc-Deulefeu.
Elképesztő,ja és mind saját nevelés :D
Deus
Boixos Nois

2013.01.14. 09:52:20

Mezner2 írta: Iniesta helyén sokkal jobban el tudom képzelni.
Az igaz, teljesen. Én is tudok róla. Csak akkor ki fogja átvenni Xavi helyét ha nem Thiago? Természetesen Thiago tökéletes lenne Ini posztjára is, de Xavi fog visszavonulni előbb mint Ini.
KépKép
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.14. 09:48:32

Deus írta:
Simán pótolná Xavit. Igaz, más a játékstílusa mint a Xavié, de szerintem nagyon simán megállja a helyét a jövőben.
Hatalmas tehetség,de ezzel a mondattal nagyon nem értek egyet.
Nem elég labdabiztos,és pontos ahhoz,hogy Xavi poszton igazán hasznát vegyük,neki előrébb van a helye a pályán,jelentősen romlana a csapat,ha ő venné át Xavitól a karmesteri pálcát,nem azért mert tehetségtelen,hanem azért mert szertelen,és pontatlan még.
Iniesta helyén sokkal jobban el tudom képzelni.
Deus
Boixos Nois

2013.01.14. 09:43:32

Nem tudom hányszor írtam le, de nem tudok leállni vele. Hatalmas a srác. Őstehetség. Tipikus brazil vér van benne (és mégis spanyol válogatottban játszik, szerencsére :P ). Már rég óta ő az egyik legnagyobb favoritom Messi-Xavi-Iniesta után. (5 top favorit a Barcában: Messi, Xavi, Iniesta, Puyol és Thiago)

Óriási bűn lenne eladni őt. Simán pótolná Xavit. Igaz, más a játékstílusa mint a Xavié, de szerintem nagyon simán megállja a helyét a jövőben.

Mikor jár le a szerződése? (Apjától félek a legjobban, mert emlékszem, hogy nem kis rumlit csapott a hosszabbítása körül...)
KépKép
margarin
Jugador del Barça

2013.01.14. 09:30:26

recrea írta:Egyes vélemények szerint az öccse még tehetségesebb, ráadásul ő valószínűleg technikásabb is, hiszen brazil. :P

Sokkal többet játszatnám, remélem, ahogy haladunk a bajnoki cím felé, ő is egyre több lehetőséget kap, jövőre pedig kezdő, nem érdekel kinek a helyén. :D
Hihetetlen nagy tehetség ,igazi brazil mozgás,technika.... FENOMÉN lesz a "geyrek"! Remélem ő is a Barcából vonul vissza.
19 éves koromig játszottam a Barca csapatában aztán felébredtem:):):)):):
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.14. 09:22:54

Egyes vélemények szerint az öccse még tehetségesebb, ráadásul ő valószínűleg technikásabb is, hiszen brazil. :P

Sokkal többet játszatnám, remélem, ahogy haladunk a bajnoki cím felé, ő is egyre több lehetőséget kap, jövőre pedig kezdő, nem érdekel kinek a helyén. :D
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.01.14. 08:49:50

2013:
3 meccs
2 gól
2 gólpassz

Ennyi. Helyet követel magának a kezdőben. :P

http://www.youtube.com/watch?v=pZEtXuclS6s
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.01.13. 10:48:42

daffy írta:thiago nekem a csatárok mögé illik legjobban elméletben,így:
-----busi-----
xavi-------ini
-----thiago---
--messi--xy--
A MU ellen felkészülési meccsen tavaly nyáron Messi posztján tolta és elég jó volt. Viszont azt látnunk kell, hogy a Xavi-Fabregas-Iniesta-Thiago 4-es egyszerre szinte lehetetlen, hogy a pályán legyen. Vagy legalábbis valamelyiknek be kéne töltenie a jobbszélső pozíciót, ahol még egyikőjük sem lett kipróbálva. Thiago helyzetén az javítani, ha vki vmilyen okból kifolyólag az előtte lévő 3 emberből kiesne és akkor rendszeresen játszhatna. Most ez az időszak van, de biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan idők, amikor rendszeresen fog játszani.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
daffy
Madridista

2013.01.13. 10:45:43

Barcaman1993 írta: Thiago elképesztően univerzális játékos. Én a védelmet leszámítva sztem bárhol lehet játszatni. Kicsit olyan érzésem van vele, hogy akkor nyújtja a legjobb teljesítményt, ha egy passzmester mellett játszik, de pl. amit a Cordoba ellen is leművelt, azzal valamelyest ám cáfolt. Elég jól osztogatott a srác. Ráadásul marha jól cselez, én a balszélső posztján is simán kipróbálnám, az egyetlen bibi, hogy Iniesta is nagyon jól tolja ott. Sőt továbbmegyek, egyes mérkőzéseken akár még a vkp szerepét is be tudná tölteni (persze, ha nem lenne Sergio és Song), mert a labdaszerzésben is nagyon jó. Egy szóval egy igazi kincses bánya a srác, már csak be kell építeni. Pechje van, hogy 3 ilyen képességű ember van előtte és a sérüléshullám ezúttal nem érint minket, de nagyon remélem pár éven belül stabil kezdő lesz.
thiago nekem a csatárok mögé illik legjobban elméletben,így:
-----busi-----
xavi-------ini
-----thiago---
--messi--xy--

így még az a veszély sincs meg,hogy eladja a labdát és ott a kontra gól,mert mögötte van a kp és elég tere van akár kapura törni,akár passzolni és cselezni is
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.01.13. 10:42:03

daffy írta: thiago nekem nagy kedvenc,de stílusából adódóan ő a legkevésbé alkalmas a "passzoljunksokat" játékra. kicsit úgy érzem,mint dinho-nál,hogy el kellene nála ereszteni majd a pórázt,ezért sem gondolom,hogy ő majd pótolja xavit,mert más a stílusa
Thiago elképesztően univerzális játékos. Én a védelmet leszámítva sztem bárhol lehet játszatni. Kicsit olyan érzésem van vele, hogy akkor nyújtja a legjobb teljesítményt, ha egy passzmester mellett játszik, de pl. amit a Cordoba ellen is leművelt, azzal valamelyest ám cáfolt. Elég jól osztogatott a srác. Ráadásul marha jól cselez, én a balszélső posztján is simán kipróbálnám, az egyetlen bibi, hogy Iniesta is nagyon jól tolja ott. Sőt továbbmegyek, egyes mérkőzéseken akár még a vkp szerepét is be tudná tölteni (persze, ha nem lenne Sergio és Song), mert a labdaszerzésben is nagyon jó. Egy szóval egy igazi kincses bánya a srác, már csak be kell építeni. Pechje van, hogy 3 ilyen képességű ember van előtte és a sérüléshullám ezúttal nem érint minket, de nagyon remélem pár éven belül stabil kezdő lesz.
daffy
Madridista

2013.01.13. 10:22:23

Chino írta: Viccet félretéve én pont miatta és a hasonló képességű fiatalok miatt nem aggódok, hogy Xavi, Puyol, Villa stb. visszavonulásával elindulna a Barca lejtmenet, amit sok Realos vár.
thiago nekem nagy kedvenc,de stílusából adódóan ő a legkevésbé alkalmas a "passzoljunksokat" játékra. kicsit úgy érzem,mint dinho-nál,hogy el kellene nála ereszteni majd a pórázt,ezért sem gondolom,hogy ő majd pótolja xavit,mert más a stílusa
Chino
Llegenda del Barça

2013.01.13. 10:13:17

Barcaman14 írta:
Egyébként én személy szerint szívesebben látnám a brazil válogatottban. Nem mintha kedvenceim lennének, de hiányzik már a régi igazi brazil foci, amit én utoljára a 2002-es VB-n láttam. Thigao nagy segítség lehetne a renomé helyreállításában szvsz.
Majd az öcsike tesz róla, hogy visszatérjen a joga.

:lol:

Viccet félretéve én pont miatta és a hasonló képességű fiatalok miatt nem aggódok, hogy Xavi, Puyol, Villa stb. visszavonulásával elindulna a Barca lejtmenet, amit sok Realos vár.
Forca Barca!!!!
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.01.13. 03:08:07

daffy írta:thiago nekem nagy kedvenc,de stílusából adódóan ő a legkevésbé alkalmas a "passzoljunksokat" játékra. kicsit úgy érzem,mint dinho-nál,hogy el kellene nála ereszteni majd a pórázt,ezért sem gondolom,hogy ő majd pótolja xavit,mert más a stílusa
Ezzel egyetértek, én sem benne látom a megoldást Xavi pótlására. Illetve minden bizonnyal képes lenne rá, de vétek lenne "elfojtani" a képességeit. Ezalatt azt értem, hogy neki sokkal több szabadság kell szerintem és ez Xavi posztján nem lenne mindig adott. Egy kötetlenebb szerepkör lenne a legideálisabb számára, de ez a jelenlegi csapatban egyelőre nem megvalósítható.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.01.12. 21:49:05

Barcaman14 írta:Egyébként én személy szerint szívesebben látnám a brazil válogatottban. Nem mintha kedvenceim lennének, de hiányzik már a régi igazi brazil foci, amit én utoljára a 2002-es VB-n láttam. Thigao nagy segítség lehetne a renomé helyreállításában szvsz.
Ez biztos, de én azért örülök, hogy a spanyolokat választotta, már csak azért is, mert igazán sosem szurkoltam a braziloknak.
Amúgy a spanyoloknál is alapember lesz szerintem hamarosan, főleg, ha Xavi befejezi. Thiago, Isco, Rodrigo, Montoya, Deulofeu... Jön az újabb aranygeneráció.

Egy igazi csemege:
Thiago - All 125 passes vs Córdoba
Érdemes amúgy figyelni ezt a dervyx gyereket, nagyon jó videói vannak.
Lezárt