Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én most nézem, de ezt a filmet nem nekem csinálták, az biztosREMY írta: majd ma kiderül![]()
(igen tudom.. hétfőn meg jön a Gladiátor)
majd ma kiderülsoadroli írta:Ez a Holdfény királyság mitől olyan jó?
Ja persze, nem. Attól, hogy a végére odaírod, hogy ,,jajj nem úgy gondoltam", attól ez még egy ugatás volt. Tudod kit szánj... Ha annyira nem ellenségeskedni akarsz, válogasd meg a szavaidat. Vagy ne mondd azt, hogy nem.REMY írta:Ez a hype-ozás a világ egyik legszánalmasabb kijelentése.jelwaz írta: Én az Életrevalókat ..... ha nem lenne ekkora hypeja. Vagy inkább, ha a helyén kezelnék.
...
no.. ezt nem ellenségeskedésből írtam, csak felidegesít ez a hype dolog...
Na akkor lehet várok vele még pár évetvisca el barca írta:ugyanmárFaust írta:Engem mindenki félreismer.![]()
![]()
![]()
amugy nagyon brutális film. tipikusan az a kategoria aminek tényleges megértéséhez igazi érettség / élettapasztalat kell. Persze nem azt mondo m h egy 17 éves gyerek nem érti meg miről szól, de sztem az idősebb korosztály sokkal jobban meglátja benne azt amit kell...
ugyanmárFaust írta:Engem mindenki félreismer.![]()
![]()
Faust írta:Az órák
(The hours, 2002)
Nagyszerű film, nagyon élveztem.Rég pörgött ennyit az agyam egy film megtekintése közben, a felépítésének köszönhetően csak a legvégén áll össze egy teljes kép, bár néhol még így is kissé zavarosnak érzem, attól függetlenül, hogy abszolút elégedett vagyok az endinggel.
A három színésznő perfektül viszi az egészet, sokáig el sem akartam hinni, hogy Nicole Kidman az a csúnya műorr mögött.![]()
Akik szeretik a lassabban folyó, de nem unalmas, gondolkodásra késztető filmeket, bátran ajánlom a figyelmükbe.
8/10
Hajj.. ez a film is pár évszázada már a listámon pihen.. lassan be kellene pótolnom a lemaradásaim.Faust írta:Az órák
(The hours, 2002)
Pont most láttam én is, nekem összességében tetszett! Pontban szerintem olyan 7.5 lehet, részben meg egyetértek veled.sjd írta:Les Miserables
...
de még így is kevesen. továbbra is az egyik legtúlértékeltebb filmnek találom, hihetetlen hogy képes árki is 10 pontra értékelni. de ez már legyen az én problémámFaust írta:Szerencsére rengetegen koppantak.
Nem, az a hype, amikor a TDKR-ről fél évvel a premier előtt már szinte egyöntetűen kikiáltották kb. milliónyian, hogy igen, jön a világ legeslegeslegeslegjobb filmje, ami elsöpör mindent és mindenkit, nem lesz ellenfele. Szerencsére rengetegen koppantak.Ez a hype-ozás a világ egyik legszánalmasabb kijelentése. Tipikusan azt tükrözi, hogy valakinek nem jött be egy film, de a másik 5-nek igen, és csak azért is mondja a magáét, hogy márpedig ez egy rossz film stb...
Miért baj az, hogy egy adott film 10 emberből 8-nak bejön?? Ez már Hype??
Hát szerintem azok, akik kicsit is jobban benne vannak a filmes világban tudják, h ennek a filmnek nincs sok köze a művészieskeedéshez. Mondjuk pont a te általad említett "multiplexes" közönség hiheti ezt, de szerintem még ők sem. Legalábbis én még nem hallottam ismerőseimtől ezzel a filmmel kapcsolatban, h művészi, szerintem a nagy többség abszolúte tisztában van vele, h ez nem művészfilm.jelwaz írta: És sokan, akik nem néznek rendezői filmeket, sőt kizárólag a Multiplex mozik csecsén fejlődtek, azt hiszik, hogy mekkora művészfilmet láttak. Sőt ennél a filmnél talán még a nagyobb látókörűek is.
Sztem amire gondolsz, az a giccs vagy a hatásvadászat. A művészieskedés számomra inkább azt jelenti, hogy valami jelentéktelen dolgot egy kozmikus mondanivalóba próbál beágyazni a rendező (mint ahogy azt a Monty Python kisfilm is remekül kifigurázta). És ilyen szempontból nekem az Életrevalók azért tetszett, mert szerintem egy remek történet remek megvalósítása, kiváló atmoszférával. Sok film kapcsán keveredtem már így vitába, hogy mit tudok szeretni egy viszonylag egyszerű és földhözragadt filmen (pl. End of Watch, Safety Not Guaranteed), de én azt is értékelem, ha nem valami világmegváltó céllal készül egy mű, hanem csak simán jó. (Az ajánlást meg köszi, vmikor sort kerítek rá)jelwaz írta: Én az Életrevalókat nem nevezném szánalmasnak, tökéletesen megértem, ha valakinek tetszik. Nem azt mondom, hogy nekem top valahányas film lenne (valami tágabb film listán), de biztos, hogy nem irtóznék tőle ennyire, sőt kedvelném, ha nem lenne ekkora hypeja. Vagy inkább, ha a helyén kezelnék. Nekem ezt jelenti a művészieskedés, mint ez a film. Hogy ezt az elemeiben számos bugyutasággal átitatott filmet ilyen formán tálalják. És sokan, akik nem néznek rendezői filmeket, sőt kizárólag a Multiplex mozik csecsén fejlődtek, azt hiszik, hogy mekkora művészfilmet láttak.
Ez a hype-ozás a világ egyik legszánalmasabb kijelentése. Tipikusan azt tükrözi, hogy valakinek nem jött be egy film, de a másik 5-nek igen, és csak azért is mondja a magáét, hogy márpedig ez egy rossz film stb...jelwaz írta: Én az Életrevalókat ..... ha nem lenne ekkora hypeja. Vagy inkább, ha a helyén kezelnék.
Ááá, értem. No csak azért, mert ugye ez megint egy másik kérdés, hogy ki mivel azonosítja az adott ország/régió filmjeit vagy filmművészetét (és, hogy milyen kaliberű filmtől beszélünk filmművészetről stb.). Mert ugye érdekes módon nekem nem jutott eszembe francia filmként a Pofa be, se ezek a csendőrös Luis de Funnes (vagy hogy írják...) meg a magas francia férfi a csukáival féle filmek, hanem inkább a kommentben is említett Jeunet filmek, A gyűlölet, 1-2 Godard (akinek a munkásságát nem ismerem annyira sajnos), A gyermek meg még néhány. És ugye így, innen az olvasónak nehezebb beazonosítani azt, hogy melyik is a szánalmas, ebből fakadhat egy offense érzése az embernek.sjd írta:A második felére reagálva először, kritikába valamennyire direkt írok ilyeneket, alapvetően nem használnék ilyen végletes kifejezéseket, de egy-két írásnak hangulatának ez jót tesz (most éppen ennél nem, de ha pl. egy rossz filmről írok), meg jó beszédtéma is a kommentelőknek. Azt viszont majd igyekszem elkerülni, hogy a véleményemet is általánosan így fogalmazzam meg.jelwaz írta:Nem a témába vágva érdekelne, hogy mit értesz a ,,az idióta vígjátékok, szánalmasan művészieskedő filmek" alatt. Mert én pl. az utóbbiba sorolom az Életrevalókat (bár nem így fejezném ki magam), és nem jutok napirendre fölötte.
Ha elfogadsz egy tanácsot: kerüld az ilyen szélsőséges kifejezéseket, mint szánalmasan (kapcsolódva a múltkori vitánkhoz). Ha elfogadod elfogadod, ha nem, akkor ok, de ne kezdjünk bele a múltkoriba. Az első rész viszont így is érdekel.
Az idióta vígjátékok alatt arra a típusra gondolok, amikor van egy normális és egy idegesítően gyökér fsz, és az összes humorforrás az lenne, hogy az utóbbi agyára megy az előbbinek. Ezek közül talán a Pofa be jött be igazán, de nekem a többi ilyen nem nyerte el a tetszésem. Főleg azért, mert az ilyen őrültek, akik ezekben a filmekben megjelennek, számomra sosem voltak viccesek, hanem inkább csak ütöttem volna őket, ameddig bírom.
A szánalmasan művészieskedő filmeket meg a Monty Python tökéletesen összefoglalta: http://www.youtube.com/watch?v=fbAohexT0Ho
Az Életrevalóknak sztem ehhez éppenséggel semmi köze nem volt (bár ez attól függ, Te mit értesz a kifejezés alatt), úgy gondolom, hogy alapvetően egy meglehetősen egyszerű eszközökkel operáló és egyértelmű film volt. Ettől persze még tarthatod szánalmasnak (vagy bármilyen rokon értelmű kifejezéssel élhetsz)
Olyasmilui1698 írta:Az Amour nagyon jó, az Argo inkább egy jó közepes.
Oszkározol Rolikám?
Az Amour nagyon jó, az Argo inkább egy jó közepes.soadroli írta:Szerintem ma meglesem az Argot és a Amourt, nagyon remélem, hogy tényleg olyan jó, mint ahogy itt sokan mondták.
Ok-ok, akkor Aréna (h neki is jó legyen, legalább a film előtt), bár ha múltkor a Looper-re rávettem, akkor ezzel sem lesz gond.TT írta:recrea írta: Eleve nem rajong azokért a filmekért, amin gondolkodni kell (pedig tud), a feliratot pedig kifejezetten nem szereti, pedig olvasni is tud.![]()
![]()
![]()
amúgy igaz, amit Remy mond. bőven nézhető magyar hanggal, találhattak volna rosszabb szinkronhangokat is; de az igazi az igazi