Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
soadroli
Llegenda del Barça

2013.01.19. 22:25:07

REMY írta: majd ma kiderül :D
(igen tudom.. hétfőn meg jön a Gladiátor :D )
Én most nézem, de ezt a filmet nem nekem csinálták, az biztos :D Nem mondom hogy rossz, csak olyan...semmilyen.
Oké, még véletlen se akarlak sürgetni :D
Kép
REMY
Madridista

2013.01.19. 22:21:33

soadroli írta:Ez a Holdfény királyság mitől olyan jó? :roll:
majd ma kiderül :D

(igen tudom.. hétfőn meg jön a Gladiátor :D )
soadroli
Llegenda del Barça

2013.01.19. 22:12:30

Ez a Holdfény királyság mitől olyan jó? :roll:
Kép
jelwaz
Entrenador del Barça

2013.01.19. 21:58:44

REMY írta:
jelwaz írta: Én az Életrevalókat ..... ha nem lenne ekkora hypeja. Vagy inkább, ha a helyén kezelnék.
Ez a hype-ozás a világ egyik legszánalmasabb kijelentése.

...

no.. ezt nem ellenségeskedésből írtam, csak felidegesít ez a hype dolog...
Ja persze, nem. Attól, hogy a végére odaírod, hogy ,,jajj nem úgy gondoltam", attól ez még egy ugatás volt. Tudod kit szánj... Ha annyira nem ellenségeskedni akarsz, válogasd meg a szavaidat. Vagy ne mondd azt, hogy nem.

Nem akarom túlreagálni ezt a témát, csak, ha már ennyien írtak rá, akkor válaszolok egyet. Szóval én úgy láttam, hogy számos technikai megoldás (melyeket más művészfilmekben láttam először) indokolatlanul próbálja tovább dramatizálni, erősíteni az adott helyzet "hangulatát", ami lehet, hogy így giccsbe hajlott, de én nem azt érzékeltem, hogy a rendező szándéka a cicomázás lett volna, hanem képet akart komponálni. Mondjuk lehet én magyarázok bele sokat, de a hypeja miatt (nekem ez azt jelenti, hogy valami túlértékelt, s úton-út félen belebukok a magasztalásába) különösen érzékenyen érint ez a film.

písz
sjay
Entrenador del Barça

2013.01.19. 14:16:58

visca el barca írta:
Faust írta:Engem mindenki félreismer. :( :lol:
ugyanmár :D

amugy nagyon brutális film. tipikusan az a kategoria aminek tényleges megértéséhez igazi érettség / élettapasztalat kell. Persze nem azt mondo m h egy 17 éves gyerek nem érti meg miről szól, de sztem az idősebb korosztály sokkal jobban meglátja benne azt amit kell...
Na akkor lehet várok vele még pár évet :lol:
visca el barca
Presidente del Barça

2013.01.19. 14:14:12

Faust írta:Engem mindenki félreismer. :( :lol:
ugyanmár :D

amugy nagyon brutális film. tipikusan az a kategoria aminek tényleges megértéséhez igazi érettség / élettapasztalat kell. Persze nem azt mondo m h egy 17 éves gyerek nem érti meg miről szól, de sztem az idősebb korosztály sokkal jobban meglátja benne azt amit kell...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Faust
Madridista

2013.01.19. 14:01:39

Engem mindenki félreismer. :( :lol:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.01.19. 13:43:44

Faust írta:Az órák
(The hours, 2002)

Nagyszerű film, nagyon élveztem. :smile: Rég pörgött ennyit az agyam egy film megtekintése közben, a felépítésének köszönhetően csak a legvégén áll össze egy teljes kép, bár néhol még így is kissé zavarosnak érzem, attól függetlenül, hogy abszolút elégedett vagyok az endinggel.

A három színésznő perfektül viszi az egészet, sokáig el sem akartam hinni, hogy Nicole Kidman az a csúnya műorr mögött. :lol:

Akik szeretik a lassabban folyó, de nem unalmas, gondolkodásra késztető filmeket, bátran ajánlom a figyelmükbe.

8/10
:D

top10-es filmeim egyike, gondolkodtam klubos ajánlásom is, és épp az jutott akkor eszembe h fószt biztos beírná, h 3 nő unalmas, 2 órán át tartó nyafogása :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2013.01.19. 13:35:18

Faust írta:Az órák
(The hours, 2002)

Hajj.. ez a film is pár évszázada már a listámon pihen.. lassan be kellene pótolnom a lemaradásaim. :lol:

Mellesleg: Csak a szél

Összességében a tavalyi év legnagyobb meglepetése volt számomra, de nem feltétlen minőségi szempontból, hanem a rendező aspektusa tekintetében. Először is, a filmben hiába szerepelnek amatőr színészek, a forgatási módszer korántsem dokumentarista, a népcsoportok közötti ellentétet pedig elfogulatlanul mérlegeli Fligeauf, ez pedig egy ilyen esetben elengedhetetlen. Nagy zseni a csávó, szívesen az arcuk elé dugnám a fotóját azoknak, akik szerint haldoklik a magyar filmgyártás.. Nem az haldoklik, hanem a befogadó közösség, vagyis a jó ízlésű nézők. Komolyan, minden évben érkezik egy olyan magyar produkció, amely után elégedetten csettintek (Taxidermia, Torinói ló, Womb, Fehér Tenyér, Csak a szél) de ehelyett az idióta vígjátékaink kapnak publicitást..
Faust
Madridista

2013.01.19. 13:29:54

Az órák
(The hours, 2002)

Nagyszerű film, nagyon élveztem. :smile: Rég pörgött ennyit az agyam egy film megtekintése közben, a felépítésének köszönhetően csak a legvégén áll össze egy teljes kép, bár néhol még így is kissé zavarosnak érzem, attól függetlenül, hogy abszolút elégedett vagyok az endinggel.

A három színésznő perfektül viszi az egészet, sokáig el sem akartam hinni, hogy Nicole Kidman az a csúnya műorr mögött. :lol:

Akik szeretik a lassabban folyó, de nem unalmas, gondolkodásra késztető filmeket, bátran ajánlom a figyelmükbe.

8/10
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.01.19. 09:39:22

Shop stop

Na, csak bepótoltam végre. Hát, unalmas kissé, sőt szerintem nagyon, de a szövegek meg a szituációs poénok nagyon bejöttek, egy-két szöveget talán lementek a gépemre.

Nem volt rossz szórakozás, de többet vártam volna tőle, talán az sem segített, hogy rohadt másnaposan néztem...

6/10

Kihallgatás

A madridista filmklubban volt a kör második ajánlása (az első az Egészséges erotika című magyar film volt).

Lengyelországban sem volt jobb az élet, mint a KGST többi országában. Ugye én hallottam egyet s mást a romániai és a magyarországi szocializmus állapotáról, de eddig a lengyellel nem találkoztam.

Maga a film nem volt rossz, hordozta a korszak minden elemét, kezdve a lelki és fizikai terrortól, a besúgás, a megtörés stb, minden benne volt. Az, hogy ezzel ér véget a történet egy kissé szerintem bugyuta lezárás, talán a humanitást próbálja hangsúlyozni?

Nem volt annyira unalmas, mint vártam, de nem is tudott teljesen lenyűgözni, az ajánlás ettől függetlenül tökéletes.

6/10
Kép
"And my heart will leave you never."
REMY
Madridista

2013.01.19. 00:06:38

Kulthorror sorozat 6. rész: Az ördögűző

A legfélelmetesebb horrorfilm jelzőt kapta annak idején, és nem is érdemtelenül. William Friedkin nem csupán egy filmet hozott össze, hanem egy mesterművet. A horrorok csúcskategóriájához tartozik. Aki még nem látta az mindenképp nézze meg. Az értékelésről ITT olvashattok.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.01.18. 23:52:19

sjd írta:Les Miserables
...
Pont most láttam én is, nekem összességében tetszett! Pontban szerintem olyan 7.5 lehet, részben meg egyetértek veled.
A záró jelentnél azt néztem, h nagyon hollywoodi de ennek ellenére k...akarom mondani igencsak ütősre sikeredett!
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.18. 19:26:56

Les Miserables
Nem volt ez rossz, musicalnek kifejezetten jó is volt még. Igazából nagyon semmit nem tudok sem kiemelni, sem lehúzni, pár dolog volt csak:
- ezek a CGI-shotok baromi jók voltak, kezdve a nyitójelenettel, nagyot dobott a látványon, hogy nem vágták el őket előbb spórolásból
- a díszlet sztem borzalmas volt, végig annyira látszott, hogy mű, hogy nekem klausztrofóbiám lett szinte (meg mondjuk elég sok közeli felvétel volt, szóval ez is belejátszhatott)
- az utolsó jelenetet sztem eszméletlenül jól összerakta Hooper.
- Marek Hamsik (akarom mondani, Eddie Redmayne) nekem nem volt annyira hiteles

szerk.: egy kis humor a Django kapcsán
http://9gag.com/gag/6351601
visca el barca
Presidente del Barça

2013.01.18. 15:29:03

Faust írta:Szerencsére rengetegen koppantak. :mrgreen:
de még így is kevesen. továbbra is az egyik legtúlértékeltebb filmnek találom, hihetetlen hogy képes árki is 10 pontra értékelni. de ez már legyen az én problémám :D
Kép
Faust
Madridista

2013.01.18. 15:00:24

Ez a hype-ozás a világ egyik legszánalmasabb kijelentése. Tipikusan azt tükrözi, hogy valakinek nem jött be egy film, de a másik 5-nek igen, és csak azért is mondja a magáét, hogy márpedig ez egy rossz film stb...

Miért baj az, hogy egy adott film 10 emberből 8-nak bejön?? Ez már Hype??
Nem, az a hype, amikor a TDKR-ről fél évvel a premier előtt már szinte egyöntetűen kikiáltották kb. milliónyian, hogy igen, jön a világ legeslegeslegeslegjobb filmje, ami elsöpör mindent és mindenkit, nem lesz ellenfele. Szerencsére rengetegen koppantak. :mrgreen:
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.01.18. 14:52:00

jelwaz írta: És sokan, akik nem néznek rendezői filmeket, sőt kizárólag a Multiplex mozik csecsén fejlődtek, azt hiszik, hogy mekkora művészfilmet láttak. Sőt ennél a filmnél talán még a nagyobb látókörűek is.
Hát szerintem azok, akik kicsit is jobban benne vannak a filmes világban tudják, h ennek a filmnek nincs sok köze a művészieskeedéshez. Mondjuk pont a te általad említett "multiplexes" közönség hiheti ezt, de szerintem még ők sem. Legalábbis én még nem hallottam ismerőseimtől ezzel a filmmel kapcsolatban, h művészi, szerintem a nagy többség abszolúte tisztában van vele, h ez nem művészfilm.
Attól még, h francia nem kell művészfilmnek lennie és szerintem ezt a nagyközönség is látja. Azok akik nem, azoknál baj van.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.18. 14:42:17

@jelwaz,

Szerintem az Életrevalók pont jó, hogy ennyire népszerű, mert mint ahogy te is írtad egy jó film. Nagyon könnyen be lehet fogadni, szélesebb körben is népszerű (ismerőseim között is aki pl. nem nagy filmes, az is hallott már róla) és eladható úgymond, de én azt mondom, hogy inkább az ilyen filmek jussanak el a nagyobb tömegekhez is, mint pl. a Csatahajóhoz hasonló borzalmak.
Hypról inkább én a most aktuális oscar filmeket hoznám fel, mint példa. Mert míg a "szakértők" 12 jelölést adtak le a Lincoln-ra, szerintem egyáltalán nem több egy teljesen átlagos filmnél, ami elég hosszú és unalmas, és amit mindössze néhány jó színészi teljesítmény dob fel valamennyire. De említhetnénk az Argo-t is, aminek ha nem az a témája ami, szerintem közel sem lenne ennyire reflektorfényben.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.18. 14:39:33

jelwaz írta: Én az Életrevalókat nem nevezném szánalmasnak, tökéletesen megértem, ha valakinek tetszik. Nem azt mondom, hogy nekem top valahányas film lenne (valami tágabb film listán), de biztos, hogy nem irtóznék tőle ennyire, sőt kedvelném, ha nem lenne ekkora hypeja. Vagy inkább, ha a helyén kezelnék. Nekem ezt jelenti a művészieskedés, mint ez a film. Hogy ezt az elemeiben számos bugyutasággal átitatott filmet ilyen formán tálalják. És sokan, akik nem néznek rendezői filmeket, sőt kizárólag a Multiplex mozik csecsén fejlődtek, azt hiszik, hogy mekkora művészfilmet láttak.
Sztem amire gondolsz, az a giccs vagy a hatásvadászat. A művészieskedés számomra inkább azt jelenti, hogy valami jelentéktelen dolgot egy kozmikus mondanivalóba próbál beágyazni a rendező (mint ahogy azt a Monty Python kisfilm is remekül kifigurázta). És ilyen szempontból nekem az Életrevalók azért tetszett, mert szerintem egy remek történet remek megvalósítása, kiváló atmoszférával. Sok film kapcsán keveredtem már így vitába, hogy mit tudok szeretni egy viszonylag egyszerű és földhözragadt filmen (pl. End of Watch, Safety Not Guaranteed), de én azt is értékelem, ha nem valami világmegváltó céllal készül egy mű, hanem csak simán jó. (Az ajánlást meg köszi, vmikor sort kerítek rá)

Egyébként én a hype-pal úgy vagyok, hogy maga a népszerűsítés, ajnározás borzalmasan idegesít, főleg ha bizonyos dolgok már a premier előtt le vannak játszva, de ettől még nem fogom utálni magát a filmet.

ja és h másról is legyen szó, megnéztem a Get The Gringo-t
Éppenséggel egynek elment, sok baj nem volt vele, de nem hiszem, hogy két hét múlva már emlékezni fogok rá. Egyetlen igazán emlékezetes pillanata volt, az esernyő :D
REMY
Madridista

2013.01.18. 14:16:59

jelwaz írta: Én az Életrevalókat ..... ha nem lenne ekkora hypeja. Vagy inkább, ha a helyén kezelnék.
Ez a hype-ozás a világ egyik legszánalmasabb kijelentése. Tipikusan azt tükrözi, hogy valakinek nem jött be egy film, de a másik 5-nek igen, és csak azért is mondja a magáét, hogy márpedig ez egy rossz film stb...

Miért baj az, hogy egy adott film 10 emberből 8-nak bejön?? Ez már Hype??
Hype, ha megpróbálják eladni a filmet a nézőknek? Üzlet a filmipar, legalábbis amerikában. Van költségvetése a filmnek stb... ezt valahogy vissza kell hozni. Hogy hozzák vissza?? Mozi, DVD stb... el kell adni a filmet.

Ha valakinek nem tetszik akkor nem tetszik, de ez természetes. Nem lesz 1 olyan film sem, ami mindenkinek tetszik majd.

Amikor a Felemelkedést kiadták és írtam róla.. adtam rá 10/10-et.. igen annyit, mert elfogult vagyok Batmannel, és imádom a karaktert. ... egyből jöttek az olyan kommentek, hogy húúú elkapott a hype stb stb.... LOL.. egyáltalán nem kapott el, csak tetszett a film és imádom a karaktert. Nem tudok rá kisebbet adni.

no.. ezt nem ellenségeskedésből írtam, csak felidegesít ez a hype dolog...
jelwaz
Entrenador del Barça

2013.01.18. 14:09:49

sjd írta:
jelwaz írta:Nem a témába vágva érdekelne, hogy mit értesz a ,,az idióta vígjátékok, szánalmasan művészieskedő filmek" alatt. Mert én pl. az utóbbiba sorolom az Életrevalókat (bár nem így fejezném ki magam), és nem jutok napirendre fölötte.
Ha elfogadsz egy tanácsot: kerüld az ilyen szélsőséges kifejezéseket, mint szánalmasan (kapcsolódva a múltkori vitánkhoz). Ha elfogadod elfogadod, ha nem, akkor ok, de ne kezdjünk bele a múltkoriba. Az első rész viszont így is érdekel.
A második felére reagálva először, kritikába valamennyire direkt írok ilyeneket, alapvetően nem használnék ilyen végletes kifejezéseket, de egy-két írásnak hangulatának ez jót tesz (most éppen ennél nem, de ha pl. egy rossz filmről írok), meg jó beszédtéma is a kommentelőknek. Azt viszont majd igyekszem elkerülni, hogy a véleményemet is általánosan így fogalmazzam meg.
Az idióta vígjátékok alatt arra a típusra gondolok, amikor van egy normális és egy idegesítően gyökér fsz, és az összes humorforrás az lenne, hogy az utóbbi agyára megy az előbbinek. Ezek közül talán a Pofa be jött be igazán, de nekem a többi ilyen nem nyerte el a tetszésem. Főleg azért, mert az ilyen őrültek, akik ezekben a filmekben megjelennek, számomra sosem voltak viccesek, hanem inkább csak ütöttem volna őket, ameddig bírom.
A szánalmasan művészieskedő filmeket meg a Monty Python tökéletesen összefoglalta: http://www.youtube.com/watch?v=fbAohexT0Ho
Az Életrevalóknak sztem ehhez éppenséggel semmi köze nem volt (bár ez attól függ, Te mit értesz a kifejezés alatt), úgy gondolom, hogy alapvetően egy meglehetősen egyszerű eszközökkel operáló és egyértelmű film volt. Ettől persze még tarthatod szánalmasnak (vagy bármilyen rokon értelmű kifejezéssel élhetsz)
Ááá, értem. No csak azért, mert ugye ez megint egy másik kérdés, hogy ki mivel azonosítja az adott ország/régió filmjeit vagy filmművészetét (és, hogy milyen kaliberű filmtől beszélünk filmművészetről stb.). Mert ugye érdekes módon nekem nem jutott eszembe francia filmként a Pofa be, se ezek a csendőrös Luis de Funnes (vagy hogy írják...) meg a magas francia férfi a csukáival féle filmek, hanem inkább a kommentben is említett Jeunet filmek, A gyűlölet, 1-2 Godard (akinek a munkásságát nem ismerem annyira sajnos), A gyermek meg még néhány. És ugye így, innen az olvasónak nehezebb beazonosítani azt, hogy melyik is a szánalmas, ebből fakadhat egy offense érzése az embernek.
Egyébként ja, én is utálom azokat a filmeket, bár, mint mondtam én nem azzal azonosítottam (bár gondolom ez előélet függvénye is). A művészieskedős részt nem igazán értem, vagyis nem jut eszembe ilyen francia film most.
Én az Életrevalókat nem nevezném szánalmasnak, tökéletesen megértem, ha valakinek tetszik. Nem azt mondom, hogy nekem top valahányas film lenne (valami tágabb film listán), de biztos, hogy nem irtóznék tőle ennyire, sőt kedvelném, ha nem lenne ekkora hypeja. Vagy inkább, ha a helyén kezelnék. Nekem ezt jelenti a művészieskedés, mint ez a film. Hogy ezt az elemeiben számos bugyutasággal átitatott filmet ilyen formán tálalják. És sokan, akik nem néznek rendezői filmeket, sőt kizárólag a Multiplex mozik csecsén fejlődtek, azt hiszik, hogy mekkora művészfilmet láttak. Sőt ennél a filmnél talán még a nagyobb látókörűek is. Pedig az csak egy megható, de vicces történet, amiben igazából nehezen bemutatható, kézzel nehezen megfogható rész nincs (mint mondjuk egy karakter néma szenvedése). A hatást pedig a legvégsőkig fokozzák, a körítő elemek teszik azzá a filmet, aminek láttatni szeretnék (mondjuk ez ügyes benne, hogy azért ezt sikerült úgy megoldaniuk, hogy rengetegen nem érzik, hogy megpróbálják letuszkolni a torkán a filmet a szívéig, szóval ennek szerintem megtalálták a gazdaságilag optimális mértékét).

Nagyban megy a kavarást láttad? Ha esetleg nincs mit nézned, akkor nézd meg szerintem (Amelie rendezője). Talán nem a stílusod, de azt hiszem Jeunet találja meg legjobban a konszenzust a rendezői és a közönség filmek között. Talán ez egy olyan film, ami még ha nem is tetszik, de azt mondod, hogy érdemes volt megnézni (szintén a múltkoriak tükrében).
soadroli
Llegenda del Barça

2013.01.18. 14:01:21

lui1698 írta:Az Amour nagyon jó, az Argo inkább egy jó közepes.
Oszkározol Rolikám? :D
Olyasmi :D Idáig csak a Djangot és a Pi életét láttam, ideje belehúzni.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.18. 13:54:12

soadroli írta:Szerintem ma meglesem az Argot és a Amourt, nagyon remélem, hogy tényleg olyan jó, mint ahogy itt sokan mondták.
Az Amour nagyon jó, az Argo inkább egy jó közepes.
Oszkározol Rolikám? :D

más:

Megnéztem a Predators-t. Fú, de iszonyú rossz volt emberek! Kajak, mint egy átlag b film, még a zongorista se tudott egy elfogadható pofát összehozni, a többiekről nem is beszélve. Igazából talán a legnagyobb pozitívum amit említett is itt valaki, hogy a dögök nem néztek ki rosszul, viszont cserébe az effektek gyalázatosak voltak. Ahogy az emberek szétszálltak, az tényleg nevetséges volt már szerintem.

5/10

Most sort kerítek a Zero Dark Thirty-re, főleg mivel a többi még általam nem látott oszkár filmhez még mindig nem érkezett felirat. :?
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
soadroli
Llegenda del Barça

2013.01.18. 13:37:21

Szerintem ma meglesem az Argot és a Amourt, nagyon remélem, hogy tényleg olyan jó, mint ahogy itt sokan mondták.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.18. 13:23:30

TT írta:
recrea írta: Eleve nem rajong azokért a filmekért, amin gondolkodni kell (pedig tud), a feliratot pedig kifejezetten nem szereti, pedig olvasni is tud.
:lol: :lol: :lol:

amúgy igaz, amit Remy mond. bőven nézhető magyar hanggal, találhattak volna rosszabb szinkronhangokat is; de az igazi az igazi :wink:
Ok-ok, akkor Aréna (h neki is jó legyen, legalább a film előtt), bár ha múltkor a Looper-re rávettem, akkor ezzel sem lesz gond. :lol:
Válasz küldése