Ünnepnap van az NBA-ben gyerekek.

Hivatalos lett a Kings eladása, így végre eltűntek Maloofék a képből. Lassan megy az egész pereputtyuk is és végre ismét csapat lehet a Kings-ből. Figyelgetem, hogy Vivek kikben gondolkodik és számomra nem tűnnek rossznak a jelöltjei. Drukkolok nekik nagyon.
varnagykrisztian írta:Cumbee mit értesz a teljesen más taktikán?Azt hogy a palánk közeléből dobálgattak?Még tanulgatom a kosárlabdát ezért kérdezem
, a kezdő 5-ösből LeBron kivételével mindenki 50% felett dobált mezőnyből.KÖSZI 
Igen, nagyjából ez a lényeg. Tocy is utalt már rá, eddig támadásban főleg a betörésekre és az onnan kiosztott labdák berámolgatására épült a taktika, de ezt elég jól levédekezte a Pacers. A mostani meccsen sokkal kevesebb 3 pontos kísérlet volt, kilőtt labdából pedig emlékeim szerint csak Bosh dobott hármast. Ezzel szemben a mai meccsre az volt jellemző, hogy Hibbertet kihúzták a palánk alól, a többiek pedig 1-1-ben erőből megverték a saját emberüket. Nagyon agresszívan a palánk alatti játékra koncentrált a Heat (James pl szinte csak a palánk alatt dolgozott) ha pedig Hibbert vissza akart lépni segíteni, azonnal ment az emberének a labda, aki kíméletlenül büntetett. (Meccs után le is nyilatkozta, hogy iszonyatosan frusztráló volt, hogy nem tudott besegíteni George-nak James ellen, mert nem tudta otthagyni sem Bosht, sem Haslemet.)
Tocy írta:Amúgy akármit csinál Spo, sosem lesz elismerve, pedig még ha meccs közben nem is tud nagyot váltani, meccsek között nagy koponya, ezt bizonyította már többször.
Szerencsére már kezdenek változni a dolgok, az idei 2. helyezése az év edzője szavazáson már jól jelzi, hogy liga szerte egyre többre tartják. Amúgy igaz, hogy meccselni talán még nem tud olyan jól, mint a legjobbak, de szerintem ebben is nagyon sokat javult, már nagyon kevés rossz húzása van, viszont jóból egyre több. A taktikai felkészítésben pedig szerintem nagyon közel van a TOP-hoz.
Amúgy azt szeretem nagyon benne, hogy messze megelőzi a korát. A Miamit tartják annak a csapatnak, aki legelőször kezdte el a small ball-t igen komolyan, alap taktikaként használni. Mostanra egyre több csapat nyúl ehhez a fegyverhez. A csapat védekezése pedig még mindig nem kap elég figyelmet. Érdemes figyelgetni erre is, hiszen idén asszem TOP3-as védekezése volt a Heat-nek úgy, hogy nem a régi, jól bevált rendszert használja. Az MIT Sloan konferencián elhangzottak alapján a jövőben a csapatok ideális védekezése valami olyasmi lesz, mint amit a Miami próbál most játszani.
Hoztam egy dokumentum filmet Kobe-ról és James-ről, sok mindenről szó van benne velük kapcsolatban, de az alapvető szál az, hogy James ligába érkezése óta folyton összehasonlítgatják őket, hogy melyikük a jobb. A köztük lévő verseny ellenére ők mégis barátok. (Ez egyébként meglepett engem, valamiért azt hittem, hogy tisztelik egymást, de egyébként elég fagyos a viszonyuk. A filmből viszont nekem nem ez jön le.) 45 perces, szal nem rövid, de a Kobe/James hatereken kívül szerintem mindenki érdekesnek találja. Van benne elég sok háttérbeszélgetés. Ja és Justin Timberlake a narrátor.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=wTc ... ature=fvwp
+1: James-t látjuk még az NFL-ben?
http://www.foxsportsflorida.com/nba/mia ... eedID=3720