Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
A 3. negyed úgy nézett ki, ahogy tavaly az egész PO, James brutális, többiek bedobják a leosztásait, küzdenek, védekeznek, ellenfelet fizikálisan és mentálisan is megöljük. Csak James eddig sokkal kevésbé domináns ebben a PO-ban, mint tavaly. Nyugodtabb, viszont sokkal kevésbé agresszív. Nem biztos, hogy ez a jobb. Viszont 3-2, a Pacers must win üzemmódban lesz holnap este, és eddig sem voltak gyengébbek nálunk, sokkal-sokkal kiegyensúlyozottabb sorozat, mint a tavalyi. Nehéz lesz, főleg egy ennyire alulhasznált Bosh-sal, tegnap Wade sem volt az igazi, Allen és Battier továbbra is vicc.Bob_Marley írta:Tegnapit sajna nem láttam, de 2 szösszenet a meccsről:
James beszéd:
http://www.youtube.com/watch?v=WeYB6GYBHB4
Őt meg ezek után pláne adjuk el
KG lehet még egy évet ráhúz, s Millsapot akarjuk megszerezni, de hogy hogyan arról lövésem sincs
http://deadspin.com/quincy-pondexter-ge ... -510386438
Hát igen ez már ilyen világ....
Hát nemtudom Bob, én azért szúrnám azt a narancsbőrös...Bob_Marley írta:Tiszta narancsbőr a fenekeGame90 írta:
Bob, kanty, neo, Sanama stb., tudom, hogy Heat, de ezt ti is nézzétek meg:
http://www.hhspn.com/claudia-miami-heat-120-heat-fan/
Kb. fél éve olvastam egy cikket, hogy egyre inkább az lesz a jellemző, amit most a Rockets játszik: small ball, lerohanások, betörések, triplák. Mondjuk megértem, szerintem hatékony fegyver (bár ennek ellent mond, hogy a 4 CF csapatból 2 magas szerkezettel játszik).Bob_Marley írta:Lehet valóban ez lesz a trend, hogy small ball
Bob_Marley írta: Tiszta narancsbőr a feneke
Eddig volt három szoros meccs, egyet nyertünk mi, egyet a Pacers, ezt pedig a bírók. Elvitték ökör fújásokkal 9 pontra a Pacerst, utána kompenzáltak nekünk, majd a végén amiket odaadtak az Indynek...Wade is csak nevetni tudott, érezte, hogy itt ma mi nem nyerhetünk. Gyűlölöm az ilyet...nem mondom, hogy amúgy nyertünk volna, de ha csak az utolsó percben jól fújnak, akkor James nincs a padon(két vicc faultot fújtak rá a végén), Wade lépés ( hogy mi?... ) nincs ( amiből mellesleg Battier hármast dobott )...vajon idén elintézik, hogy ne nyerhessünk bajnokságot?Bob_Marley írta:James tényleg a padra került, de a faltok miatt
Azért ez is brutális meccs, végig iszonyat szoros, így azért 30 mp-vel a vége előtt (West arca gif gyanús lesz hogy róla ment ki a labda, milyen hisztit vágott le, s Wade lépés)illene megtartani az Indynek.
Kösz a magyarázatot így azért világos, s igaz is, de ehhez azért kell szerintem hogy 2 remek lábmunkával megáldott nagyon jó fizikai adottságokkal rendelkező védőd legyen, sokan alkalmaznak váltásos védekezést, ez azért egyfajta zóna védekezés.
Na 2-2, Stephenson remek volt, faarc, maximális koncentráció szép kosarak, s mellette Jamesen nagyot melózott.
Pfejj, le vele, így már nem is kéne.Bob_Marley írta: Tiszta narancsbőr a feneke![]()
A small ball-t támadásra értettem, a védekezéssel kapcsolatban azt mondják, hogy az álom védekezés leegyszerűsítve az lenne, ha mindenki iszonyatosan agresszíven védekezne és szinte folyamatosan váltások lennének a védelemben. A Miaminál ha nem is folyamatosan, (fizikailag valszeg nem lehetne bírni) de a meccs egyes szakaszaiban nagyon jól megfigyelhető, hogy nagyon agresszívan, sokszor duplázva támadják a labdát, ha pedig a támadónak sikerül kijönnie a csapdából, onnantól iszonyatosan gyorsan vált ki mindig a legközelebbi ember az üresen maradottakra. Amikor ezt kellő intenzitással tudják csinálni, kb azok azok a szakaszok, amikkel vissza szoktak jönni a meccsbe. (És ilyenkor fordulhat elő az, mint ami a múltkori meccsen, hogy szegény Chalmers próbálja meg kilökdösni a palánk alól Hibbertet.Bob_Marley írta: Védekezésük meg mióta megjött James ligaelit a Heat, azért az ő szerepét hátul sem szabad elfelejteni, ő és Wade a liga talán legjobb p&r védő párosa, s James megtud tartani embereket miután olyan mint egy tankPlusz besegít, blokkol, s a passzsávban is rendre "kotynyeleskedik "
Lehet valóban ez lesz a trend, hogy small ball, s amolyan 2-3 zóna, de azért azt hiszem jó centerekre mindig szükség lesz védekezésben, mert nem mindig lesz 2 remek perimeter védőd.S pont emiatt is, nagyon érdekes és remek ez a párharc, mert 2 más játékstílus csap össze, s abszolút azon múlik 1-1 meccs sőt inkább 1-1 szakasza a csatáknak, hogy ki tudja ráerőltetni az akaratát a másikra, inkább fizikális lassabb lefolyás (Pacers) vagy a gyors játék, triplák, betörések (Heat)
Tiszta narancsbőr a fenekeGame90 írta:
Bob, kanty, neo, Sanama stb., tudom, hogy Heat, de ezt ti is nézzétek meg:
http://www.hhspn.com/claudia-miami-heat-120-heat-fan/
Igen, nagyjából ez a lényeg. Tocy is utalt már rá, eddig támadásban főleg a betörésekre és az onnan kiosztott labdák berámolgatására épült a taktika, de ezt elég jól levédekezte a Pacers. A mostani meccsen sokkal kevesebb 3 pontos kísérlet volt, kilőtt labdából pedig emlékeim szerint csak Bosh dobott hármast. Ezzel szemben a mai meccsre az volt jellemző, hogy Hibbertet kihúzták a palánk alól, a többiek pedig 1-1-ben erőből megverték a saját emberüket. Nagyon agresszívan a palánk alatti játékra koncentrált a Heat (James pl szinte csak a palánk alatt dolgozott) ha pedig Hibbert vissza akart lépni segíteni, azonnal ment az emberének a labda, aki kíméletlenül büntetett. (Meccs után le is nyilatkozta, hogy iszonyatosan frusztráló volt, hogy nem tudott besegíteni George-nak James ellen, mert nem tudta otthagyni sem Bosht, sem Haslemet.)varnagykrisztian írta:Cumbee mit értesz a teljesen más taktikán?Azt hogy a palánk közeléből dobálgattak?Még tanulgatom a kosárlabdát ezért kérdezem, a kezdő 5-ösből LeBron kivételével mindenki 50% felett dobált mezőnyből.KÖSZI
Szerencsére már kezdenek változni a dolgok, az idei 2. helyezése az év edzője szavazáson már jól jelzi, hogy liga szerte egyre többre tartják. Amúgy igaz, hogy meccselni talán még nem tud olyan jól, mint a legjobbak, de szerintem ebben is nagyon sokat javult, már nagyon kevés rossz húzása van, viszont jóból egyre több. A taktikai felkészítésben pedig szerintem nagyon közel van a TOP-hoz.Tocy írta:Amúgy akármit csinál Spo, sosem lesz elismerve, pedig még ha meccs közben nem is tud nagyot váltani, meccsek között nagy koponya, ezt bizonyította már többször.
kezdő5.hu írta:A liga döntött - a Miami Heat dobóhátvédje, Dwyane Wade nem kapott eltiltást az Indiana Pacers elleni párharc harmadik meccsére, de Flagrant 1-nek minősítették Lance Stephensonon bemutatott könyökösét.
Cumbee mit értesz a teljesen más taktikán?Azt hogy a palánk közeléből dobálgattak?Még tanulgatom a kosárlabdát ezért kérdezemCumbee írta:e="Cumbee"]Spoelstra mekkora edző már! Az előző meccseken szenvedés volt, erre 2 nap alatt előrántott egy teljesen más taktikát, mint amit a csapat az elmúlt 2 évben játszott. Félidőben 70-56, szal úgy néz ki, hogy egyelőre bejött. Itt a shot chart:
Ray Allen's playoff FT%: 85.7 percent. Chris Andersen's playoff FG%: 85.0 percent.
Ray Allen's playoff FT%: 85.7 percent. Chris Andersen's playoff FG%: 85.0 percent.
Az undort nem tudom hol láttad az arcán, mert olyan póker arccal játszik, hogy azt se tudni hogy vannak-e arcizmai.csababarca írta: Más: Tim Duncan zseni, de máig nem értem,hogy tudott ilyen szinten végignyomni egy NBA-pályafutást, ilyen jellegű méla undorral,és heveny közönnyel az arcán minden meccsen. érdekes.
Azért, mert ő látja, hogy milyen állapotban van. T-Macnek már köze sincs a régi énjéhez. Valamint amíg nem tanulja meg a játékot, csak kárt okoz. Egyszemélyes dobóként meg jelenleg nincs rá szüksége, márpedig szerintem annak igazolta elsősorban, hogy ha úgy lejátsszák őket folyamatosan, mint tavaly az OKC, akkor legyen valaki a pad végén, aki bejöhet és egyedül csinálhat valamit. Legalábbis az esély meglegyen rá...varnagykrisztian írta:Osztom a véleményed, Parker-éknek már nemigen kell már idegeskedniükcsababarca írta:OT. jön a SAS-MEM meccsen, 86-86 a rendes játékidő vége.
Macik jól elrontották a végét, volt 20 vissza, időt kértek, azt csináltak volna amit akarnak, erre lepörgették 10ig az órát, majd egy teljesen koncepció nélküli támadást vezettek.
Más: Tim Duncan zseni, de máig nem értem,hogy tudott ilyen szinten végignyomni egy NBA-pályafutást, ilyen jellegű méla undorral,és heveny közönnyel az arcán minden meccsen. érdekes.
szerk.: 104-93 a vége, érdemi kérdések ezzel el is dőltek.kicsit többet vártam a maciktól de azért egy Spurs az Spurs.Kicsit unalmas lehet tőlem de még mindig nem értem hogy Gregg Popovich miért nem bízik egy kicsit sem Tracy McGrady-ben
Osztom a véleményed, Parker-éknek már nemigen kell már idegeskedniükcsababarca írta:OT. jön a SAS-MEM meccsen, 86-86 a rendes játékidő vége.
Macik jól elrontották a végét, volt 20 vissza, időt kértek, azt csináltak volna amit akarnak, erre lepörgették 10ig az órát, majd egy teljesen koncepció nélküli támadást vezettek.
Más: Tim Duncan zseni, de máig nem értem,hogy tudott ilyen szinten végignyomni egy NBA-pályafutást, ilyen jellegű méla undorral,és heveny közönnyel az arcán minden meccsen. érdekes.
szerk.: 104-93 a vége, érdemi kérdések ezzel el is dőltek.