Bestbarca írta:
Hát ha nem érzed azt hogy elől vmi hiányzik akkor ott baj van...És tartom ezt,hogy hiába lővünk mi a szezonban x gólt,sokat nem érünk vele...Ez csak statisztika...A bajnokságban annyival erősebbek vagyunk mindenkinél,leszámítva a Realt,hogy nincs tét...Nem vélten a 100pont ha meglesz...Teljesen más szinten vagyunk,ahogy a Real is...Az hogy ott hány gólt rúgunk mind1,nem mérvadó...Bárki berúgná,bármiylen felállásban...Ha Valdessel játszatnánk centert,ő is rúgna egy szezonban kb 20at...Messi meg úgyis végigviszi meg megoldja egymaga egy gyengébb csapat ellen...
Letámadás, pontosság, koncentráció, fegyelem, frissesség ezek hiányoztak, 1-1 meccsre, de összességében még így is egy sikeres szezont zártunk.
Bestbarca írta:
A baj itt a nagyok ellen volt...Messi egymaga kevés akármekkora sztár,más meg nem volt képes veszélyt okozni...Mindenki csak azt látja,hogy jajjj mennyi gólt kaptunk,jajj 7-0,hátul van baj,csak ott a hiba...Csakhogy a védekezés a mi taktikánknál a támadásoknál kezdődik kb...Vajon miért is tudtak így lekontrázni minket...Mert csak akkor volt baj,ha felállt védelem ellen jött az ellenfél sokra nem ment...Mert elől tököm-lökömködtünk...Messit levették a pályáról,semmi veszélyt nem jelentettünk támadásban,így feljebb léphettek az ellenfél védői,lekapcsolták a a gyönyörű visszapasszokat szélről jött a kontra...Meg nem volt kit megjátszani elől,középpályások megpróbáltak vkit megjátszani,persze nem ment,labdavesztés és átrohantak rajtunk...Vhol a támadószekció gyengeségén is múlott,mertha odaszegezzük az ellenfelet a kapuhoz,vagy tudunk veszélyesen támadni akkor nem lépnek ennyire előre,nem futkostak volna így át rajtunk...Lásd bl döntő,a dortmund amíg veszélyes volt elől,nem mert annyira előre menni a Bayern,bajban is voltak egyből...Persze sok volt a védő sérülés,és kell vki hátra továbbra is tartom,kevesek vagyunk hátul is,de nehogymár elől minden rózsás legyen...
Egyértelműen a szerkezetbeli gondokkal magyarázható, nem működött úgy a letámadás, s nem sikerült elég labdát sze4rezni az ellenfél harmadában, pont hogy a védekezés vetíti elő a még több lehetőséget elől, s nem fordítva.
Akkor kérdem én mi a bajod a sok passzal, meg vissza passzal, meg itteni divatszóval alibipasszal (ez óriási butaság, hogy alibipassz amúgy) ha nálam a labda az ellenfél nem tud gólt lőni, nem is ezzel volt a gond, hanem labdavesztés után forgolódtunk jobbra-balra, sétáltunk.
És egyáltalán nem azzal volt a gond, hogy Messit megfojtották (ez is, meg az is hogy nem támadott vissza...) hanem hogy a középályán nem tudtunk kellően rágyorsítani, totál mindegy kit raksz ki szélre, miközben ott volt már 4 ember Alba-Alves-Pedro-Alexis, miután visszazárt mindenki.
S akkor ehhez hozzájön, hogy kevés labdát szereztünk az ellenfél térfelén, amiből lehetne "minikontrázni".
Bestbarca írta:
Meg nehogy már természetesnek vegyük Barca szinten,5-10milliós fizetéssel rendelkező embereknél,hogy jajjj hát nem rúgják be csak Messi tudja megoldani...
Ezzel maximálisan egyet értek, ha odakerülnek emberek be kellett volna vágni, de így is összességében nem ezzel volt a gond, hogy adott esetben Alexis fölé vágta, Villa kihagyta vagy Pedro, de elsődlegesen Messi a gólért felelős, ezzel az erővel simán lehetne a nyakába varrni jó pár dolgot, mert ha már a legjobban fizetett s ez a feladata, akkor lőjön még 40et, érzed remélem az irrealitását.
Nálunk amit kellett Alexisék megoldottak, nem érzem hogy gond lett volna velük, sőt a chilei meg Pedro is, ahogy kikerült Messi a gólokat is elkezdte termelni.
Félre értés ne essék nem Messivel van a gond, nem is mondom, hogy túl nagy gond lenne, a feladatok mások, továbbra is tartom ha odapattan azért illik bevágni, mégiscsak képzett jó focisták, de a feladatuk nem az hogy a kapu előtt tengjenek és "várják a sült galambot".
Bestbarca írta:
Miért is változtatnánk Neymar miatt a jelenlegi taktikán...Tökéletesen beleillik...Villa megy,helyére ő jön balra...Semmi változás nem kell,játszuk ezt amit eddig...Messi középen ugyan úgy ő lesz a sztár...Csak annyi fog változni,hogyha úgy jön ki a tolódás,vagy Messi vagy más ad egy remek labdát balra,akkor nem egy töketlen Villa vagy Pedro lesz ot,hanem vki aki tud is vmit kezdeni,vagy rálövi,vagy csinál egy cselt visszacenterez...És véletlen a labdája meg is találja Messit vagy vkit...Meg fogni kell mert veszélyes,és nem lehet tök nyugodtan ot hagyni,mert kb üres kapura egy méterről is khagyja...És ennyi...Miért is kellene változtatni,senki se gondolhatja komolyan hogy mostantól Neymarra építünk...Ő maga sem így gondolja...Ő csak egy a sok közül itt,csak jobb mint aki eddig ott volt ennyi...Ezzel mit és miért is cseszne szét,mit nem értene ezen,eddig is ezt játszotta...Ezzel csak javulni fogunk...Mi ebben ennyire a nehéz,mit nem lehet ezen felfogni ezt nem értem...
Az meg hogy ez hogy nem racionális pláne nem értem..."birka játékot" az miért is birka ha vki húz vmi váratlant,meg gólt rúg szélsőként a meccsek 50%án...És mi abban a baj,hogy nekünk kellett egy igazi bal szélső és vettünk egyet...Az egyik legjobbat jelenleg..
Így legyen, utolsó mondatok egyikére meg csak, annyit hogy én nem is ez "ellen vagyok", hányszor írtam már mik az elvárások nálunk egy szélsőnél, mi Neymarral szemben.Ezektől a váratlan húzásos szövegektől meg a hajam égnek áll, rohadtul nem ez kell nálunk főleg szélen.Épüljön be, hajtson mint az állat, ott a chilei előtte példának, nem hiába hozom fel őt rendre példának, plusz ha ott van rúgja be, szerinted az ellen vagyok hogy kicselez még egy embert ha odakerül a 16osnál, nem, csak az értelmetlen adott esetben fogom magam elindulok, majd visszacselezek 20 métert, 2 perce cipelem a labdát, s a végén sarokkal aminek rohadt sok értelme van rápattintom a védőre s bedobás, na ez mi ha nem birka játék.Tellot nem emlegesd, nyilván lebutítva, de nem hiába nem fér be pl nálunk, amit ő képvisel jó dolog, csak rengetegszer elmegy rajta a dolog.
Na ezeket elfelejti, beáll a sorba, s dolgozik remek lesz, jó előjel, hogy elhivatott, "nem néztem volna ki belőle".
Úgyhogy gond nincsen, de azért félsz van.
Ezeket a lenézős dolgokat, hogy ki ellen kell bizonyítani, ezeket meg nem tudom megérteni, pont hogy a bajnokság a legeslegfontosabb, s ott kell minden meccsen bizonyítani, a BL másodlagos, s pl tavaly látszódott igazán, hogy jéé a "sörmeccseket" nem nyerjük meg, jééé bajnokság sincsen...