Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Boixos
Llegenda del Barça

2013.08.28. 11:14:05

meg tudom érteni Ferninho és a többi, casillas mostani helyzetével egyetértő madridszurkoló szempontjait is, ennek ellenére sem tartom túl korrekt eljárásnak azt, ami most a gyerekkel szemben folyik. egyértelmű, h az egész az edző részéről az erősebb kutya szekszuális életével kapcsolatos keménykedéssel kezdődött, ami mondjuk murinnyót ismerve, nem biztos, h helyes taktika volt, pláne, h jóformán az egész csapattal összepattant és le is koccolt a legvégén, ugye.
a sérülés persze már más szitu, meg kell gyógyulni, vissza is kell lendülni a régebbi formába, de hogy mindezektől függetlenül már pengetik az eladásról szóló dolgokat, az nekem erős.
nem lehet pikk-pakk ennyire leírni egy ilyen jellegű gyereket, mint casillas.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Celtic
Barça B

2013.08.28. 10:04:13

Szerintem Diego Lopez nem véd rosszabbul mint Iker az utolsó védéseinél, sőt. Iker gyengus volt a végén. Szerintem az edző látja ezt, hogy melyik kapus jobb a Madridnak. Viszont ha Iker nem véd többet vagy eligazol, akkor a Real Madridban nem lesz több olyan játékos, akit tényleg Madridi játékosnak vélnék, Tudatos, régi Madridi játékosnak.
Madridnak most jön az a korszaka, amikor a padon ülő cserejátékosok, akik a Real Madridban nevelődtek, beépülnek a csapatba és viszik tovább a Madridizmust. Ikert látom erre kapocsként, hogy tudassa velük, hogy milyen is az élőben. Viszont nélküle szedett-vedett Madrid lesz, olyan akit mindig a jelenlegi jó külföldi labdarúgók töltenek fel. Akik között nem lehet megmondani, hogy melyiknek számít a pénz és a csillogás, és melyiknek a futball iránti szeretet. Ilyen téren, mi sokkal előrébb járunk a Madridnál.
zsoltfree
Capitá del Barça

2013.08.28. 09:37:53

Sziasztok!

Én lehet, hogy le vagyok maradva, de mi történt a Casillassal?

Azt tudom, hogy a Mourinho mellőzte valamiért (kezdetben sérülés), aztán most pedig padon ül?

Mourinho alatt megutáltam nagyon a Madridot úgy ahogy van, és a Casillas is kiverte a biztit néhány vak nyilatkozatával, de ő az akit a legnagyobb Madridistának tartok ma. (Amíg ott játszott Raúl még talán akkor is) Nagyon sok meccset nyert meg nekik. A Madrid utolsó 3 bajnoki trófeájában nagyon nagy szerepe volt, különösen a 2007-es és a 2008-asban. Nem érdemli meg hogy padozzon, és én nem tudom elképzelni, hogy hirtelen ennyire leromlott volna a tudása. Nagyon idegen a szemnek amikor azt látom, hogy ül a padon. Őt pedig bármelyik csapat szívesen látná, és kb bárhol kezdő lenne....
mess2009
Director del Fútbol

2013.08.28. 09:04:16

most, hogy nem veszünk védőt lassan le lehet állni a védelmünk csépelésével.... sőt: azt mondom, hogy akár az előszezon és a két Liga meccs alapján is semmivel nem gyengébb a védelmünk mint a többi csapatrész. na nem arról van szó, hogy a gyenge pontjai eltüntek volna, egyszerűen az a helyzet, hogy ez van ezt kell szeretni, nem ábrándozhatunk azon, hogy a pontrúgásoknál nem leszünk veszélyben, hogy Alba nem fogja nyugodt közönnyel szemlélni, hogy a szélsője számtalanszor bead az alapvonal közeléből, hogy Alves nem középről szemléli amint az ő helyén etetik Piquét, hogy Masch. nem fog "nem elérni" egy-egy beívelést....stb. a helyzetünk kulcsa a (tudom már unalomig ismétlem) hatékonyabb, direktebb és gyorsabb játék. az, hogy Alexis elégedjen meg annyi csellel amennyi éppen szükséges ahhoz, hogy lőjön, vagy passzoljon(beadjon), Iniesta újra vállaljon több áttörést és kiugratást, Pedró találja meg a helyét végre és rúgja a gólokat, a Fabre-Neymar-Messi hármas pedig "csak " focizzon, amit ők tudnak az több mint elég kell hogy legyen.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.08.28. 08:09:25

culinho írta:Ferninho nem értek veled egyet. Mindenkinek van formaingadozása, ez természetes. Meglehet jogos volt télen leültetni 1-2 meccsre, de nem egy fél szezonra és azt meg végképp, hogy ilyeneket nyilatkozzon Mou róla.
Elején leültette 1-2 meccsre, majd aztán mikor visszarakta lesérül hónapokra. Ezek alatt a hónapokban Diego Lopez olyan szintet hozott, amit Casillas abban az évben még csak megközelíteni sem tudott.
Sokat elmond, h a nagy Casillas fanok is elismerik, DL-nek kell most védenie, amíg így véd. Elsők a csapat érdekei, erre szokták azt mondani.

(Persze kérdés, ha DL nem ilyen szinten véd akkor sem játszik-e Casillas Mounál, de ezt már nem tudjuk meg...)
culinho
Capitá del Barça

2013.08.28. 08:00:30

Ferninho nem értek veled egyet. Mindenkinek van formaingadozása, ez természetes. Meglehet jogos volt télen leültetni 1-2 meccsre, de nem egy fél szezonra és azt meg végképp, hogy ilyeneket nyilatkozzon Mou róla. Ez egyértelmű bosszú, ami a portugál kicsinyességét mutatja. A csapat kapitányát - aki messze a legtöbbet tette a Realért a keretben lévő játékosok közül - nem lehet így megalázni, ez az edzőt, a vezetést minősíti. Ha [auto_cenzúra] formában van, akkor vissza kell téríteni az helyes útra, de ennek nem ez a módja.

Anno nagyon sajnáltam Rault is, az ikonokat jobban meg kéne becsülni, mert nem jó üzenet ez a többi focistának sem. És nem arra akarok kilyukadni, hogy bezzeg nálunk, mert Adibal esete szintén felháborító. Viszont ne akard megmagyarázni azt, amit nem lehet. Vagy tegyék vissza, vagy adják el, de ezt ne.
ferninho
Madridista

2013.08.28. 00:55:59

Boixos írta: nem értem, h hogyan eshetett ki ennyire a pikszisből. x évig meccsek tömkelegét köszönhették neki, most meg ott tart, h lassan lapátra kerül, mindezt fiatal emberként... lehet, h levizelte perez kocsiját? hirtelen más nem jut az eszembe, h mitől lett feketeseggű... mert hogy nem a rossz formája miatt túrta ki egy tök középszerű kapus, az tuti.
láttad te Diego Lopez előző fél szezonját? én igen és én még ennyi bravúrt, amit folyamatosan lehozott még nem láttam... szóval az előélete alapján rá lehet mondani Lopezre, hogy tök középszerű, de egy ilyen félszezon után ez szimplán nevetséges.

és de, a rossz formája miatt, Mourinhonak Iker padoztatása jó döntés volt, már ráfért, nem azt nyújtotta már hosszabb ideje közel sem, mint előtte.
Talán 1-2 meccsen védett Adán, aztán ha jól emlékszem kiállították és jött is vissza Iker és maradt is volna végig a kapuban... csak aztán jött a sérülés és így érdekesebben alakult a dolog...
Casillasnak a szezon végén meg már semmi keresnivalója nem volt a pályán, ez jó döntés volt Mourinhotól, max a Kupa döntő utáni 2 bajnokin védhetett volna, az jót tett volna Ikernek.

nekem abszolút kedvenc focistám Casillas 2002 óta (és Ronaldo is ekkortól), tényleg imádom Ikert, de jelenleg semmi keresnivalója a kezdőben.

de a madridom.hu-n istimester jól leírta ezt az egészet, ha valakit érdekel elolvashatja,főleg az utolsó 2 bekezdést ajánlanám, de tényleg érdemes végigolvasni.:
http://madridom.hu/forum/viewtopic.php? ... 809#p79809" target="_blank
madridista
Boixos
Llegenda del Barça

2013.08.28. 00:26:55

shutterisland írta:fura, de még nekem is kissé nyomasztó látni casillast szomorúan, kedvtelenül a lócán.
amennyire fizikailag lehetséges kedvelni a legnagyobb rivális ikonját, én pont annyira bírom a tagot, és együtt érzek vele.
nem értem, h hogyan eshetett ki ennyire a pikszisből. x évig meccsek tömkelegét köszönhették neki, most meg ott tart, h lassan lapátra kerül, mindezt fiatal emberként... lehet, h levizelte perez kocsiját? hirtelen más nem jut az eszembe, h mitől lett feketeseggű... mert hogy nem a rossz formája miatt túrta ki egy tök középszerű kapus, az tuti.
PUYOL-XAVI-INIESTA
visca el barca
Presidente del Barça

2013.08.27. 12:28:25

h3x0r írta:Modric szoloja
ilyenből iniesta megcsinál nálunk meccsenként 10-et :D

amugy nézegetem a sorsolást, a madridnak ugy látom elég kényelmes a tempo, kb a sokadik forduloban lesz 'veretesebb' ellenfele a matracosok személyében...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
h3x0r
Madridista

2013.08.27. 12:21:14

Kép
jenooo
Madridista

2013.08.27. 12:20:06

Valóban gyenge meccs volt, eléggé hasonlított a Malaga-Barca meccsre. Ami a legzavaróbb, az Özil inaktivitása a pályán, illetve a vergődései a cserénél. DM ezzel ellentétben küzd, hajt, megdöglik a pályán és Ramossal együtt ők voltak egyedül, akik elfogadható teljesítményt nyújtottak. Pedig ha érkezik Bale, DM-nek sokkal, de sokkal nehezebb dolga lesz, de Özil kedvét úgy látszik, már egy 21 éves srác is el tudja venni attól, hogy egy kicsit is küzdjön a csapatért (nem mellesleg a kezdőtagságáért).
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.27. 05:22:43

fura, de még nekem is kissé nyomasztó látni casillast szomorúan, kedvtelenül a lócán.
amennyire fizikailag lehetséges kedvelni a legnagyobb rivális ikonját, én pont annyira bírom a tagot, és együtt érzek vele.

a cserekapusok (mondjuk azt, hogy ő most az) sorsa talán a legnehezebb, hiszen ahhoz, hogy visszakerüljenek a kezdőbe, a legtöbb esetben a kezdő kapusnak hibát, de inkább hibákat kell vétenie.
az pedig, ha lópez kifog egy gyenge szériát, vagy sokat hibázik, sokkal könnyebben okozhat pontvesztést, mintha mit tudom én özil vagy marcelo kuka a mezőnyben.

kapus poszton kevésbé megszokott a rotáció, ott a folytonosság és biztonság az alap ("végy egy jó kapust"), így véleményem szerint ha carlo nem enged a nép haragjának/akaratának, akkor nagy eséllyel akkor kerülhet vissza stabilan a kezdőbe iker, ha lópezen elúszik pár pont.
ilyen áron meg gondolom egy madridista sem szeretné, főképp nem iker.

Ez a Real bűn gyenge, pocsék játékkal....
jelenleg valóban ők sem jobbak, mint mi, sőt, viszont innen csak felfele van.

ancelotti próbálgatja a dolgokat, variálgat, illetőleg varane visszatérése azért még akkor is erősítés lesz nekik, ha a pepe-ramos duó is top.
ráadásul nincs olyan szerencsénk, hogy ronaldo ne kaparja össze magát rövid időn belül.

bale esetleges érkezése pedig átír minden előzetes forgatókönyvet, ott azért keményen kell majd imádkozni, hogy jöjjön be a "brit futóbolond nem fekszik a la ligába" sztereotípia, máskülönben lesz még egy olyan kaliberű arc a csapatukban, aki képes kihúzni őket a sz*rból.
akkor pedig nem nagyon fognak pontokat veszíteni.

Fújható lett volna a büntető.
reklamálhat a granada, viszont ha meg a büntetőpontra mutat, akkor a realosok mondhatnák, hogy alig volt kontakt, és az amúgy is 35 kilós bouananotte túl könnyen esett el.
szerintem ha kettővel visz a real, befújja, de nem akarta a spori x-re hozni a meccset egy kétséges tizivel.
Gali
Capitá del Barça

2013.08.26. 23:36:31

h3x0r írta:Ronaldo jatszott mar ennel rosszabbul is, viszont most semmi sem akart neki osszejonni. Hozzateszem, hogy ennek ellenere is kiosztott egy golpaszt, amit o is siman berug ha Benzema hagyja neki.
Azért túlzásokba nem kell esni. Le akarta venni a zsugát, de elpattant tőle. Benzema meg arra járt...
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
h3x0r
Madridista

2013.08.26. 23:14:15

Ronaldo jatszott mar ennel rosszabbul is, viszont most semmi sem akart neki osszejonni. Hozzateszem, hogy ennek ellenere is kiosztott egy golpaszt, amit o is siman berug ha Benzema hagyja neki. http://www.youtube.com/watch?v=Rji-BLDrLOw
A felallas is uj volt, Modricnak es Isconak se tetszett, hogy egyel hatrebb kell jatszaniuk. Amint beallt Casemiro, Isconak azonnal volt 2-3 sikeres momentuma bal oldalt.
A gyozelem megvan, ez a fontos. Lesz ez meg jobb is, nem kell elore temetni a csapatot. Foleg ha azt nezzuk, hogy mar most 5 ponttal tobbet szereztunk mint tavaly ilyenkor.
Kép
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.08.26. 23:08:06

Nyilván elkerülte a figyelmeteket, (pedig ugyanakkora betűvel volt írva mint a többi) hogy hozzátettem : HA ÍGY FOLYTATJÁK...

Valamiért egyik csapatban sem érzek átütőerőt egyelőre, bár ez még nyilván változhat... Nálunk erre több esélyt látok , tekintve, hogy még mindig nem játszott egy percet sem a teljes kezdő együtt (hol Ini és Neymar, hol Messi és Neymar hiányzott), így pláne felesleges bármit mondani (egyébként is több a potenciál a mi keretünkben SZERINTEM mint balettoséknál), de nekem ezek az első benyomásaim..

Cr-rel kapcsolatban meg Ganxsta barátunkat tudnám idézni.... kivéve akkor ha vesz nekem egy új 7-es BMW-t bár jobban belegondolva akkor is gyökér marad :mrgreen:
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.08.26. 23:03:06

Mezner2 írta:Ez a Real bűn gyenge, pocsék játékkal.... siralmas lesz az idei BL szezon spanyol szempontból, ha mindkét gárda így folytatja... (bár az úriemberek még minket is alulmúltak mindkét meccsen, és ezt örömmel konstatálom )
Várjunk még azért ezekkel a kijelentéssel, mondjuk 6-8 forduló múlva visszatérhetünk rá. Tény, hogy egyik csapat sem kezdte kiemelkedően a szezont (mondom ezt egy 7-0-ás nyitómeccs után), de erre már számtalanszor volt példa az utóbbi években, úgyhogy messzemenő következtetéseket ebből én nem vonnék le. Mindkét csapat új edzővel, taktikával(?) vág neki a szezonnak, és nekem úgy tűnik, hogy még mindkettő keresi az igazi játékát. Ahhoz nyilván nem kell jóstehetség, hogy ha Tata nem teszi rendbe gyorsan a védelmet, akkor nem igazán álmodhatunk BL győzelemről.
Kash írta:
=D> ](*,)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Stalkyard 2013.08.26. 23:06:07-kor.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Kash
Entrenador del Barça

2013.08.26. 23:02:55

Jobban örültem volna, hogy ha talál valahol egy gólt a Granada, de az is boldogsággal tölt el, hogy azt látom, hogy a Real meccsről meccsre rosszabbat produkál. (Az előző meccsen 2 gólt rúgtak :lol: ) CR7-et külön kiemelném, nálam ő a MOM...Nem jó értelemben.
Remélem, e 2 meccs alapján, és ha minden jól megy, a szezon végére felállithatunk egy statisztikát. Minden meccsen 1 góllal kevesebb, kár hogy minuszban nem számolják.

Szerk...: Elnézést, megszoktam hogy a régi fórumkinézetnél a "szerkeszt" gomb van a HSZ-em jobb fölső sarkában, és nem az "idézet"...Ezért nem is vettem észre, hogy tualjdonképpen nem is szerkesztem a HSZ-em, hanem idézem.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Kash 2013.08.26. 23:09:42-kor.
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.08.26. 23:01:36

Mezner2 írta:Ez a Real bűn gyenge, pocsék játékkal.... siralmas lesz az idei BL szezon spanyol szempontból, ha mindkét gárda így folytatja... (bár az úriemberek még minket is alulmúltak mindkét meccsen, és ezt örömmel konstatálom )
2 meccs ment le a bajnokságból...
Ha október-novemberben is így játszik a 2 csapat, akkor kell visszatérni ehhez a témához, ki mennyi sikert arathat a BL-ben...
Capello sem kezdett vmi jól, aztán láthattuk mi lett idény végén...

Na meg ki mondta, h a Sociaded v az At.ma nem tör a BL címre a 2 gigász előtt? :mrgreen:

ferninho írta: rengeteg olyat rontott, ahol köze nem volt egyik Granada védőnek se CRhez és ezeket mind elrontotta egytől egyig.
Azt írtam is még az elején, h amikor nem a védők szedik le, akkor is látszik, h rossz formában van ma.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence-barca 2013.08.26. 23:08:02-kor.
ferninho
Madridista

2013.08.26. 23:00:26

Modric helyét csak én nem látom ebben a csapatban?
VKP nélkül játszott a Real és ezért Modric hátrébb játszott, Ancelotti megnézte, hogy mutat ez, nem ez a ő posztja.
Lehet úgy felfogni, h Cének vt rossz napja és csak emiatt nem jött össze, de nekem speciel jobban tetszik az, h Nyomnak vt jó napja és leszedte Cét.
rengeteg olyat rontott, ahol köze nem volt egyik Granada védőnek se CRhez és ezeket mind elrontotta egytől egyig.
madridista
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.08.26. 22:56:25

Ez a Real bűn gyenge, pocsék játékkal.... siralmas lesz az idei BL szezon spanyol szempontból, ha mindkét gárda így folytatja... (bár az úriemberek még minket is alulmúltak mindkét meccsen, és ezt örömmel konstatálom )
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.08.26. 22:52:51

ferninho írta: nincs itt szó semmilyen leszedésről, egyszerűen bármit is csinál nem jön össze neki.
Hát figyelj, nézőpont kérdése. :)
Nyilván 10 meccsből 9x könnyedén játszaná át, de ma nem.
Lehet úgy felfogni, h Cének vt rossz napja és csak emiatt nem jött össze, de nekem speciel jobban tetszik az, h Nyomnak vt jó napja és leszedte Cét.

Ezen ne vesszünk össze. :)
recrea
Llegenda del Barça

2013.08.26. 22:49:04

bence-barca írta:Sok alkalmam nem lesz valószínűleg, h leírjam ezért kiélvezem a pillanatot.
CR-t eddig leszedi Nyom a Granada jobb oldalán, ha meg nem is, amúgy is rossz formában van nagyon.
Pedig troll footballon nagyon nyomták a postokat, h ma visszatér... :mrgreen:
Persze nem CR lenne, ha rossz formában sem tudna gólt lőni. De azért jó leírni, h ma nem megy neki. :D
Nekem különösebb bajom nincs vele, de hogy 100 elszabott lövés után a következőhöz is odaáll?! Komolyan mondom, odamennék és mondanám neki: Cé, fáradj odébb ezt én lövöm! Emellett rohadt önző ma, pedig tud hasznosan játszani.

Ennyivel volt jobb ma a Real.

Modric helyét csak én nem látom ebben a csapatban? Isco viszont tetszik, legjobb igazolás.
ferninho
Madridista

2013.08.26. 22:46:53

Sok alkalmam nem lesz valószínűleg, h leírjam ezért kiélvezem a pillanatot.
CR-t eddig leszedi Nyom a Granada jobb oldalán, ha meg nem is, amúgy is rossz formában van nagyon.
Persze nem CR lenne, ha rossz formában sem tudna gólt lőni. De azért jó leírni, h ma nem megy neki. :D
nincs itt szó semmilyen leszedésről, egyszerűen bármit is csinál nem jön össze neki.
madridista
Robcsyy
Entrenador del Barça

2013.08.26. 22:42:37

Fújható lett volna a büntető.
Before you laugh at kids who believe in Santa, remember there are grown men who believe that Cristiano Ronaldo is a better footballer than Lionel Messi.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.08.26. 22:35:11

Sok alkalmam nem lesz valószínűleg, h leírjam ezért kiélvezem a pillanatot.
Válasz küldése