culinho írta:Mindenki annyit ér, amennyit adnak érte. Az biztos, hogy Levy fantasztikus üzletember, Rosellékat elküldeném továbbképzésre hozzá. Villa eladási árát még mindig nem bírtam feldolgozni. Főleg, ha Khedirát is eladják 20+-ért. Perez javára kell írni, hogy eszméletlen drágán vásárol, de nagyon jól is ad el. Idén elköltöttek 170 milliót, de végül majdnem annyi mínusszal zárják a nyarat, mint mi.
Annak örülök és büszke vagyok rá, hogy a Madrid nem csak a többi spanyol csapattal, hanem a Barcelonával szemben is hatalmas anyagi fölényben van és ennek ellenére is sikerül évről-évre partiban maradni. Továbbá ez a 170 millió, a Perez 2. regnálását nyitó 250 millió is egy -kétségbeesett - válasz a mi sikereinkre. Mourinhonak elhittem azon kijelentését, hogy annyit azért elért Ibérián, hogy megtörte a katalán hegemóniát. Látva az idei (sokadik) esztelen költekezését, lehet Perez nem hisz ebben?
Nem mindenki ér annyit amennyit kifizetnek érte. David Villa max. 5 misit ért? Az Arsenal fél évvel korábban 3-szor ennyiért vitte volna... De a Carrol 35 millió font sem vmi reális ár, ahogy Bale ára sem az.
Milyen anyagi fölényben? Átlagosan kb. 20 millió euróval nagyobbak a bevételeik. Azok is azért vannak, mert lenyúlják a játékosok marketingbevételeik egy részét. Ha ezt mi is megtennék, akkor előfordulhat, hogy nagyobb bevételünk lenne, mint nekik. Úgyhogy ezt a hatalmas fölényt nem igazán értem.
A focit pedig továbbra sem pénzre játsszák. Az egy dolog, hogy megveszik állandóan a fél világot, de ez nem garancia semmire. Másrészt kíváncsi lennék, hogy milyen adósságaik vannak, mert ennyit klub messze nem költ el, mint a Real...
horybazs írta:Bale átigazolásához néhány dolog, főleg azoknak akik gusztustalannak tartják vagy idegesítőnek (amúgy én is)
1, abba mondjuk gondoljunk bele, hogy a Real játékoseladásokból mennyi pénzt kapott az elmúlt 6 évben és mi mennnyit! és máris több jut nekik egy 91 millió eurós üzletbe (csak most Higuain, Callejon, Albiol)
2, mezeladásokból elég sok már a jövőhéten megtérül nekik
3, ki helyett fog játszani? Di Maria, vagy Cronaldo helyett! Casillas-story number 2 is coming!
4, ez a "fele ennyit se ér" meg stb.. megjegyzések, hááát fogalmam sincs, hogy kéne megállapítani, hogy mennyit ér, ezek szerint pontosan annyit, amennyiért megvették és kész
5, viszont a gyorsaságát sajnos nagyon jól fogja tudni kamatoztatni, emlékezzünk csak Cr-nek hány olyan gólja volt pl. tavaly hogy 60 méteres sprinteket kivágva felért a kapu elé és bepofozta a lasztit
6, amíg mi vagyunk a bajnokok, addig pontosan nem érdekel az egészet, sőt büszke vagyok arra, hogy minket akarnak letaszítani a bajnokok trónjáról és ezért ekkora összegeket áldoznak, hát hajrá! Próbálkozni szabad, ezért ne szidjuk őket!
1. Vesznek 10 játékost, abból értékesítenek 2 éven belül 6-7-et. Mi veszünk 5-öt, abból 2 kiégett játékos távozik 3-4 múlva. Melyikből nagyobb a bevétel és melyikben jóval nagyobb a kiadás?
2. Persze. Jó duma, csak nem igaz. Ha Real szurkoló lennél, akkor most kinek a mezét vennéd? Ronaldo, Isco, Varane. Persze Bale mezeket is viszik majd ebben biztos vagyok. Csak mivel, ha vesznek mondjuk 100 ezer Bale mezt, akkor az nem azt jelenti, hogy 100 ezerrel több mezt adnak el idén tavalyhoz képest, ugyanis akkor másnak a mezét nem veszik meg. Másrészt sok pénzt hoz rövid időn belül? Múltkor vki kiszámolta, hogy egy 100 eurós mezből nagyjából 20 euró a tiszta bevétel. Elég sok mezt el kéne adni ahhoz, hogy sok bevételük legyen belőle.
5. Jóval kevesebbet kontráznak idén, mint tavaly. Másrészt már a Real ellen is egyre többen állnak be 10 emberrel 20-30 méterre a kaputól. Onnan futkorászhat, másrészt Di Maria sem volt egy lassú gyerek, akinek a helyén játszana,