Én sem gondolom, hogy a PL lenne a legerősebb bajnokság, de a top3-ban természetesen mindenképpen ott van a La Liga és a Bundás mellett. (Szerintem a Liga a legerősebb, de a Bundás is nagyon jön fel az utóbbi időszakban, ahogy írta lejjebb a kolléga.)
Viszont egyszer úgy megnéznék egy húszcsapatos bajnokságot (a megszokott módon, 38 fordulóval) olyan csapatokkal, hogy Barça, Real, City, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Spurs, United, Everton, Newcastle, Bayern, Dortmund, Leverkusen, Atlético, Villarreal, Real Sociedad, Juventus, Napoli, Roma...

Itt kiderülne, ki a legjobb.
Visszatérve a PL-re, annak ellenére, hogy nem a legerősebb, számomra abszolút a legjobb bajnokság, olyan értelemben, hogy olyannyira élvezetes, kiegyensúlyozott, szoros minden évben a liga, mint talán sehol máshol a világon, a topbajnokságok között egyedülálló e téren.
Alapvetően - nem meglepő módon - én is a sokpasszos, "fantáziadúsabb" játékot szeretem, de egyrészt azért ilyet is látni nem egy csapatnál a PL-ben, másrészt pedig olyan hihetetlen mértékű a hajtás, a küzdés minden egyes meccsen, hogy ez elhomályosítja azt is, hogy néha valóban nem tudnak egy egyeneset rúgni a labdába a srácok (mondjuk ez is inkább a West Ham-, Palace-szintű csapatokra jellemző).
Számomra még az adja a PL varázsát, hogy egy akármilyen random kiscsapatok közötti meccs is olyan elképesztően izgalmas tud lenni (példának okáért itt van a tegnapi 3-3-as West Ham-west Brom), amilyet sehol máshol nem lát az ember. Nyilván vannak olyan találkozók is, amelyek végignézése felér egy igen alapos kínzással, de ezek száma szerintem csökkenőben van, én legalábbis az utóbbi időben egyre kevesebb ilyen mérkőzésbe futok bele.
Egyébként én személy szerint nagyon örülök annak, hogy egyre több külföldi játékos szerepel a PL-ben (még ha néhány klubnál túlzásba is viszik a nem Angliából származó futballisták szerződtetését), technikailag szépen fejlődik tőlük a liga, már egy ideje nem az ívelgetős, beadogatós, tipikus angol focit játszó együttesek vannak többségben, köszönhetően az olyan playáknak, mint Agüero, Silva, Cazorla, Navas, Touré, Hazard, Mata, Coutinho, Suárez, Oscar, és még sorolhatnám.
A rangadók pedig szerintem egyáltalán nem nézhetetlenek, néha nyilván becsúszik egy-egy borzalmas meccs (illetve Mourinhónak köszönhetően egyre gyakrabban, de ez, azt hiszem, nem meglepetés), de ez mindenhol így van.
Na jó, befejeztem a PL-dicsőítést.
---
Ahogy Initom is írta, ma baromi jó párosítások vannak, kár, hogy valószínűleg csak a fél hármas meccsek egyikét fogom tudni nézni, ami minden bizonnyal az Everton-Southampton lesz, kíváncsi leszek.

Döntetlen a tippem.
Az Arsenal szerintem veri a szarkákat, ahogy remélhetőleg mi is a Stoke-ot, a Poolnak meg nagyon szurkolni fogok a Chelsea ellen, jól jönne már egy kiadós vereség Mourinhóéknak.