Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
Initom
Entrenador del Barça

2013.12.29. 11:39:30

Én a bajnokságok erejének összehasonlításáért írtam főleg :D Kicsit elkanyarodtunk a meccsek nézhetősége felé.
Nagyjából egyet értek veled,viszont ha összehasonlítod a spanyol,német akár a francia rangadókat általában (nemmindig) nagyobb színvonalúak.
Gondolok egy Schalke-Dortmundra vagy egy Atletico-Madridra akár egy Leverkusen-Bayernre az El Classicoról nem is beszélve.
Abban igazad van viszont hogy a külföldi tőke (amit már említettem a stadionok mellett)és ez által a sok légiós kezdik elfelejtetni a régi rakkolós angol 4-4-2 -s focit.És természetesen sok olyan rangadó van ami jó meccs :) Viszont a kis csapatok mérkőzései azért gyakrabban fulladnak unalomba...

Manapság el kezdtem nézni a Bundesliga meccseket...hát mit ne mondjak:) Ha az angol foci változik,akkor ez egy az egyben kicserélődött. Régebben ki nem állhattam a német válogatottat meg a bajnokságot ,de mostanra talán a legszínvonalasabb pontvadászat lett.

Ma : Newcastle-Arsenal. Nem tudom valamiért olyan érzésem van ,hogy ma nem nyer a csapat. A szarkák feljövőben,Remy remekel , az ágyúsok meg 3 napja nagyon megizzadtak a West Hamnél. Arsenal drukkolóként is azt mondom,hogy x es meccs.

Cselzi-Liverpool. Ha valamikor nyerhet a Pool szerintem az ma van. Mourinho taktikája a nagycsapatok ellen beállni védekezni és kontrázni. Ez az Arsenal ellen ,idegenben csak csak működött,de azért nem hiszem hogy otthon ugyan úgy meghúzná a special five.
Márpedig láthattuk már a BL ben és egyéb meccseken,hogyha egy olyan csapat ellen kell játszania Hazardéknak akik azért tudnak védekezni akkor baj van. A liverpooli védelem idén szerintem nagyon együtt van,a középpályáról viszont hiányozni fog Gerrard előröl pedig Sturridge. De úgy gondolom ha a gyors támadásoknál akár Coutinho,Serling vagy Henderson meg tudja találni labdákkal Suarezt ,akkor lehet esélyük,mert ez az ember ....hihetetlen. Véleményem szerint a PL legjobb játékosa. =D>

Everton-Soton. Hazai győzelmet mondanék. Legutóbb otthon kaptak ki Lukakuék,és ha valakire nem jellemző ,hogy kétszer is bukjanak otthon zsinórban ,az az Everton. A Soton idegenben pedig gyengus:)
Abi & Tito
shutterisland
Director del Fútbol

2013.12.29. 03:17:59

én is a sokpasszos, technikás, kombinatív foci híve vagyok, talán évekkel korábban fikáztam is a spanyol ellenében az angolt.
viszont manapság (nyilván a barcát félretéve) nekem is az angol lett a kedvencem.
sokkal többet ad az iram és a körítés, mint amennyi elvész a brusztolós vagy ívelgetős stílus miatt.
hiánycikk a finesz, de mégis rengeteg rohadt jó, élvezetes meccs van.

máskülönben nyilván megvannak a klasszikus angolos csapatok, mint a stoke vagy egy west ham, viszont a city, arsenal, pool, newcastle, everton vagy mondjuk swansea játéka nem különösebben bántja jobban már a szemet, mint a valencia, sevilla, villarreal, bilbao vagy rayo focija.
szerencsére bőven vannak légiósok, akik sok esetben akarva-akaratlanul is valamelyest "angoltalanítják" a meccseket.

De az utóbbi időben ha pl rangadóra tévedek a nagytöbbségben nem jó meccs
az arsenal-chelsea-t szépen megölte mourinho, de nagyon kevés meccs volt eddig a szezonban, ami nekem nem tetszett a nagyobb csapatok egymás elleni meccsei közül.
talán ötöt ha tudnék mondani a 19 fordulóból, pedig fordulónként átlagban legalább 1-2 rangadó van.
már ha az everton,spurs,newcastle hármas nagyokkal való meccsei is rangadók, márpedig azok.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.12.29. 01:21:35

Egyedül a Cityt tudom nézni, meg a mostani Pool ami még elmegy,de a többit nem veszi be a gyomrom, a fejemet fogom ezen a faék egyszerű játékon,amit ott nyújtanak. Tényleg csak sprintek+földön alig van a labda.
Persze valakinek pont az jön be,hogy ész nélkül rohangálnak fel alá,miközben két passzt nem tudnak megoldani.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Initom
Entrenador del Barça

2013.12.29. 01:13:00

shutterisland írta:

azt viszont nem gondolom, hogy nézhetetlenek lennének a rangadók.
a chelsea meccsei (például konkrétan az arsenal elleni 0-0) nem véletlen ilyenek, meg kell nézni a padot, hogy ki is ül ott, és hogy milyen felfogással küldi ki a csapatát.
ellenben a kisebb és nagyobb rangadók többsége is élvezetes, jó színvonalú.
az olasz,spanyol,német bajnokságokban sincs minden derbin jó foci.
Persze ,hogy nem mind az. De az utóbbi időben ha pl rangadóra tévedek a nagytöbbségben nem jó meccs...Természetesen van kivétel , és örülnék ha ez megváltozna.De lehet ,hogy ezen a téren egyedül vagyok :) Embere válogatja...
Abi & Tito
shutterisland
Director del Fútbol

2013.12.29. 00:57:56

igen, az angol a legkiegyensúlyozottabb és talán a legélvezetesebb bajnokság is.
a kis- és középcsapatokban is vannak jó spílerek, az alsóházi meccsek is élvezhetőek, de az iram még a leggyengébb színvonalú találkozókon sem szokott kívánni valót hagyni maga után.

a körítés is jó, pluszt ad még az is, hogy a diginél nagyon jók a közvetítő kommentátorok, igényesen (gondolok itt az összefoglalókra, előzetesekre, stb) tálalják az adott fordulókat.

azt viszont nem gondolom, hogy nézhetetlenek lennének a rangadók.
a chelsea meccsei (például konkrétan az arsenal elleni 0-0) nem véletlen ilyenek, meg kell nézni a padot, hogy ki is ül ott, és hogy milyen felfogással küldi ki a csapatát.
ellenben a kisebb és nagyobb rangadók többsége is élvezetes, jó színvonalú.
az olasz,spanyol,német bajnokságokban sincs minden derbin jó foci.
Gery0704
Jugador del Barça

2013.12.28. 23:31:35

Teljesen igazad van, idén végre nézni tudok pár meccset a plből de egyszerűen tényleg nézhetetlen egy egy "rangadó"
Initom
Entrenador del Barça

2013.12.28. 22:40:40

Azt mondák az angol bajnokság a legjobb. Én az utóbbi meccsek alapján inkább azt mondanám,hogy a legkiegyensúlyozottabb,mivel nincsen se Barca,Real vagy Bayern szintű csapat,viszont a kiscsapatok évről évre kapaszkodnak fel a közvetítési díjak és a nagy stadionok által befolyó pénzek létráján...Gondolok itt a Newcastlere vagy a Sotonra. Kivételt képeznek a felvásárolt csapatok.
Ez a Barca-City kapcsán jutott eszembe...mármint ez az egész gondolatsor. Az én véleményem szerint a bajnokság erősségét az állapítja meg,hogy milyen (európai szinten) erős csapatok képviselik azt. Szerintem mind a spanyol ,német csapatok jobbak mint az angolok.
Ami mégis az 1. helyre emeli a ranglistán egyes embereknél az angol pontvadászatot,az a kiszámíthatatlansága és kiegyensúlyozottsága. Ez az a bajnokság ahol ha idegenben nyersz ,az kivételes dolog,még a nagycsapatok számára is...idén is már 6-7 csapat megy a bl helyekért,és meg lehet nézni hány de hány meccset buktak már. A jelenlegi első City 4 szer kapott már ki,mi egyszer a Bayern egyszerse.És ez szerintem nem azt mutatja hogy a spanyol vagy a német kisebb csapatok ennyivel le vannak maradva,hanem azt hogy az angolban kisebbek a különbségek. Viszont ami elkeserítő az a rangadók színvonala....egyszerűen vagy nézhetetlen mert 2-2 kapuralövés van a meccsen ,(Arsenal-CSelzi) vagy a másik véglet (City-Arsenal) mikor fejvesztve mennek előre a csapatok és kijön a szervezetlenség és rengeteg gól születik.

Állításomat alátámasztandó a Blben (cselzi hatalmas szerencséjén kívül,és a Mun kívül) nem volt értékelhető angol teljesítmény...

Van olyan ember aki ezzel egyetért ? :-k
Abi & Tito
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.12.28. 15:54:28

Remek meccs volt ez a West Ham-West Brom, hat gól, eszméletlen hajtás, tényleg szinte meghaltak a pályán a srácok. :)

Négytől több meccs is lesz, a Norwich-Unitedbe szerintem belenézek, már csak azért is, mert elég tartalékosak a vendégek: De Gea, Smalling, Vidic, Evans, Evra, Young, Cleverley, Carrick, Giggs, Kagawa, Hernández.

Rooney egyébként sérülés miatt nem játszik:
Man United have confirmed that Rooney didn't travel to Norwich because of a recurrence of a groin strain.
Game90 írta:Amúgy néha elgondolkodok, hogy mi lett volna, ha azt az 50 milliót nem Özil-re, hanem Suárez-re költjük...
Kép

A szarvas jelképezi az Arsenalt, a Mikulás pedig Suárezt. :mrgreen:
PCsabi
aka Game90

2013.12.27. 12:01:22

Ramsey 2-3 hét out.

Amúgy néha elgondolkodok, hogy mi lett volna, ha azt az 50 milliót nem Özil-re, hanem Suárez-re költjük...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
messideco
Presidente del Barça

2013.12.27. 01:24:20

Nem tudom, de még mindig nincs, elvileg októbertől kezdődött volna de semmi. Na de minden lehetséges errefele 8) :lol:
Kép
"And my heart will leave you never."
galamb
Jugador del Barça

2013.12.26. 18:35:41

Nem szeretnék offolni, de megkérdezném valaki erdélyitől, hogy nem tudják, várható-e még PL meccs-közvetítés Romániában avagy sem? :(

ON: Nagyon érdekesnek igérkezik a mai City-Liverpool, szerintem a flamingók nyernek. :D
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.12.26. 18:01:54

- ez a szűrő nélküli 4-4-2 hülyeség
- Rose hatalmas király
- Eriksen is
- Vertonghen nagyon hiányzik...
- ha csak beadunk és beadunk, akkor minek két-három irányító?
- Reid miért maradhatott a pályán a meccs végéig?

És még az Arsenal is behúzta a végén, hihetetlen.

A City-Pool viszont parázs meccs lesz.
PCsabi
aka Game90

2013.12.26. 16:55:24

Lassan eljutok oda, hogy szívesebben nézném Bendtner-t a pályán, mint Giroud-t.

Ka-ba-ré!

Theooooo... :D
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.12.26. 16:38:05

Eriksen mekkora gólt vágott, te jó ég. =D>

De azért hátul vigyáznunk kell, ez a Dawson-Chiriches páros nem a legacélosabb.

szerk.: Na ne már...
banok
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2013.12.26. 14:53:13

Nem gondoltam volna, hogy a Hull-MU ilyen izgalmas lesz.
PCsabi
aka Game90

2013.12.26. 12:51:00

messideco írta:Nem az élen fogjuk várni az új évet, de sebaj.
Azért még van két forduló 2013-ban... :D

Arteta a meccs után elmondta, hogy Obi Mikel talpalása miatt eltört a sípcsontvédője.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.12.25. 14:44:35

Sandro boldog ünnepeket kíván mindenkinek. :D
http://www.youtube.com/watch?v=BjVHTid5wcc" target="_blank

David Luiz sem akart lemaradni. :lol:
http://www.101greatgoals.com/gvideos/da ... s-geezers/" target="_blank
recrea írta:Megmondom őszintén, tényleg izgalmas és változatos most a bajnokság, de ilyen nézhetetlen rangadó más bajnokságban is ritka. Hányni tudnék attól, amit a Chelseavel játszat ez a szerencsétlen, pedig megvannak a játékosai, nekem nem ez a nagy edző ismérve, pénz mindig alá volt rakva, focit pár Inter meccsen láttam tőle, csókolom.
Hát igen, rossz rangadót fogtál ki, nézted volna inkább a Southampton-Spurs-t előtte... :D Egyébként ismerem Mourinho játékát, ezzel együtt azért egy izgalmas, jó meccsre számítottam, sajnos nem jött össze. :? És a legrosszabb az, hogy olyan fullos támadófocit tudna játszatni ezekkel a playákkal, mint Hazard, Mata, Oscar, Willian, De Bruyne (Schürrle)...

A bajnokság pedig tényleg elképesztően szoros és kiegyenlített, ha most tippelni kéne, hogy ki lesz a bajnok, a City-t mondanám, de azért ott van az Arsenal, a Pool, amely simán megnyerheti a ligát, ha Suárez így folytatja, no meg a Chelsea.

De a többi BL-helyért is menni fog a csata rendesen, az említettek mellett van még egy meglepően erős Everton, egy eddig szintén remeklő Newcastle, a United, amely szerintem fel fog javulni szép lassan, illetve ott vagyunk mi is, kíváncsian várom, mire leszünk képesek Sherwooddal.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.12.25. 14:16:50

Így van egy 50-50es labdára főleg egy védő úgy megy oda, vagy a labda vagy a baba. Mindent bevetsz, hogy megszerezd, ha közben összeértek, akkor az benne van. :D Ilyenek simáén tovább nálam, ha egy csatárnak nem bírja a kis lábikója menjen sakkozni. :lol: Vagy ne csússzon oda.

A bajnokság tényleg szoros, én nem nagyon írok ide, elég lesz csak akkor ha majd a Pool megnyeri a bajnokságot. :P
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2013.12.25. 14:05:14

Bob_Marley írta:Tizenegyes az inkább szerintem fújható volt, mint nem. Labdát elpöcizi, de utána beakaszt. A Mikel eset viszont szerintem semmi nem volt. Labdát éri el először, utána megy tovább, összecsúsznak. Ha valaki vállalja, hogy egy 50-50es labdára bevetődik, vállalja, hogy lehet következménye. Tuti fájt Artetának, de egy sima ki-ki labda volt, összecsúsztak megy tovább a játék.
Ilyen szituba nem lehet töketlenül belemenni, én úgy megyek oda, h maximum egy ember fog megsérülni. :D (aki ugye nem én leszek)

Megmondom őszintén, tényleg izgalmas és változatos most a bajnokság, de ilyen nézhetetlen rangadó más bajnokságban is ritka. Hányni tudnék attól, amit a Chelseavel játszat ez a szerencsétlen, pedig megvannak a játékosai, nekem nem ez a nagy edző ismérve, pénz mindig alá volt rakva, focit pár Inter meccsen láttam tőle, csókolom.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.12.25. 13:51:18

Tizenegyes az inkább szerintem fújható volt, mint nem. Labdát elpöcizi, de utána beakaszt. A Mikel eset viszont szerintem semmi nem volt. Labdát éri el először, utána megy tovább, összecsúsznak. Ha valaki vállalja, hogy egy 50-50es labdára bevetődik, vállalja, hogy lehet következménye. Tuti fájt Artetának, de egy sima ki-ki labda volt, összecsúsztak megy tovább a játék.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.12.24. 16:02:44

Nem az élen fogjuk várni az új évet, de sebaj. Asszem mindenféleképpen elégedettek lehetünk ezzel a félévvel, bár kissé van keserű szájízem a rangadók miatt, de soha rosszabbat. Bízok egy jó tavaszban és egy csatár érkezésében! Mert még mindig Victoria Concordia Crescit
Kép
"And my heart will leave you never."
PCsabi
aka Game90

2013.12.24. 12:31:04

Ja, amúgy Mikel sárgát sem kapott.
Barcaman1993 írta:Másrészt az számomra talány, hogy ebben a csapatba hogyan nem fér be Santi Cazorla.
Mióta felépült, sajnos nagyon halvány... De remélem a West Ham ellen kezdeni fog Özil helyett.
Gareth Tello írta: Nálatok azt éreztem, hogy valahogy túl sok már a kreatív emberből, egy olyan kellett volna, aki egyszerű, mint a faék, nem tud nagyon cselezni, de tízből legalább ötször megveri a védőjét, leviszi az alapvonalig és be tudja adni.
Walcott.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2013.12.24. 12:17:50

A tizenegyesen nem nagyon van mit vitatkozni szerintem. Odaszúrt, labdát nem talált, lábat igen, ha nem is nagyon, de beakaszott. Próbálta a végén felhúzni a lábát Willian, de akkor már elkésett és volt is kontakt. Látszik, hogy Walcott el akart esni, de Willian meg tett érte. Mezőnybe 10ből 10szer befújják.
A Mikeles történet elég nehéz, mert ahogy írták előttem is, Arteta igazából ugyan úgy érkezett.
MatyiG
Adminisztrátor

2013.12.24. 11:02:58

Game90 írta: Kép

Kép
Tizenegyes és piros.
Akasztja a lábát, volt konkakt, én befújtam volna.

Második meg piros, nyújtott lábbal eltalálja a lábát.
De inkább kérdezd Puhlt. :mrgreen:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.12.24. 10:33:51

Hivatalos, Sherwood lesz a vezetőedzőnk, a 2014-2015-ös idény végéig írt alá. :) Elégedett vagyok a döntéssel, nála jobbat így szezon közben nem igazán találhattunk volna, a hozzáállása, a bátorsága mindenképpen figyelemre méltó, ráadásul a fiatalokat is nagyon jól ismeri, bátrabban fog hozzájuk nyúlni szerintem, mint Villas-Boas.

Sok sikert, Tim! COYS!

És még a Soton elleni meccsünkhöz: őszintén szólva az előzmények ismeretében egy döntetlennek is örültem volna, úgyhogy abszolút pozitív csalódás volt ez a győzelem. :) Egy spursös kolléga írta egy másik platformon, hogy AVB nála nem a Liverpool ellen bukott meg, hanem ezen a találkozón - egyetértek vele. Annyival jobban, kreatívabban, ötletesebben játszottunk, mint ABV alatt gyakorlatilag bármikor, hogy az elképesztő. Sherwood igencsak bátor kezdőt küldött ki a pályára, az a Lamela-Dembélé-Eriksen-Siggy középpálya, előttük pedig a Soldado-Adebayor csatárpáros enyhén támadó szelleműnek nevezhető. :D Féltem attól, hogy így kevesek leszünk védekezésben, igazam is lett, de szerencsére a hátul előkerülő hiányosságokat elfeledtette velünk Adebayor.

+ Adebayor, az első és legnagyobb pozitívum. Elképesztő. Mintha egy másik Adebayort láttunk volna a pályán. Jót tett talán neki ez a hosszú pihenő, illetve az, hogy Sherwood az első pillanattól fogva a legteljesebb mértékben bízik benne. Magabiztosan, mégsem beképzelten futballozott, látszik rajta, hogy elképesztően motivált, ennek meg is lett az eredménye, lőtt két szép gólt és ezektől eltekintve is nagyszerűen játszott, szerencsére érzik egymást Soldadóval.
+ Eriksen, azt hittem, nem fogja jól érezni magát a 4-4-2-ben, de tévedtem, jól mozgott, irányította a játékot, és védekezésben is meglepően jól teljesített, jár a pacsi.
+ Dawson, remekül fogta össze a védelmet, áthatolhatatlan fal volt, kár, hogy nem tud mindig így játszani.
+ Bentaleb, a fiatal gyerek, aki beszállt Dembélé helyére, nem stresszelt, nem izgult, nyugodtan, magabiztosan tette a dolgát, tetszett.

+- Soldado, a plusz jel azért jár, mert csodálatos gólpasszt adott a togóinak az első találatnál, a mínusz jel azért, mert meglehetősen fontos pillanatban hibázott el egy meglehetősen nagy ziccert, amit ha belő, azzal eldönthette volna a mérkőzést. Az a szerencséje, hogy még így is nyerni tudtunk, de a helyzetkihasználáson javítania kell még a spanyolnak.

- Chiriches, szimplán csak gyenge napot fogott ki, olyan hibákat is láthattunk tőle, amilyeneket talán még életében nem követett el. :D Remélem, ez csak egy egymeccses hullámvölgy volt a részéről.
- Lamela, neki sem ment a játék, egyébként kiváló technikai képességeit nem tudta kamatoztatni ezúttal.
- Lloris, most is volt nem egy ragyogó védése, de ezekkel a kijövetelekkel kellene már kezdeni valamit...

Jöhet két otthoni meccs, a West Brom, majd a Stoke ellen, jó lenne a White Hart Lane-en tartani mind a hat pontot.
Game90 írta:Nagyon gyenge meccs volt.
Az volt sajnos, pedig nagy várakozásokkal ültem le a képernyő elé, sokgólos meccset reméltem, nem jött össze. :D

Nálatok azt éreztem, hogy valahogy túl sok már a kreatív emberből, egy olyan kellett volna, aki egyszerű, mint a faék, nem tud nagyon cselezni, de tízből legalább ötször megveri a védőjét, leviszi az alapvonalig és be tudja adni.

A Chelsea meg Chelsea, Mourinhótól ennél többet nem lehet elvárni, tele van baromi jó támadókkal, mégsem tud nézhető focit játszatni a csapatával, most is lekapta Hazard-t, aki a legjobbjuk volt addig nagyjából, hát miért is ne. Aztán a Torres-David Luiz csere még szebb volt...

A két gifhez: szerintem egyértelmű tizenegyes, Arteta viszont a labdára ment (igaz, nyújtott lábbal és kicsit elkésve), nem állítottam volna ki.
Válasz küldése