Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
zola8787
Director del Fútbol

2014.04.12. 12:19:19

Normandia írta:...és persze mindent az Ő szintjén kell mérni. A ligában 25 gólnál tart úgy, hogy zsinórban 7 bajnokin nem játszott, tőle csak CR lőtt többet - 2 góllal -, igaz többet is játszott.
8-at vágott a BL-ben, ami alapján a legeredményesebb szezonját tudhatja maga mögött =D> , a spanyol kupáról nem is beszélve. Nála ezek a mutatók is kevesek, mert nem játszik jól, pontosabban nem ad bele mindent.
Ha felemlegetik a Barcelonát, akkor az emberek 99%ának egyből Messi ugrik be, ami nem véletlen, hiszen ő a legjobb (mondom ezt úgy, hogy én már évek óta nem bírom az arcát), tehát a fiatalok rászeretnének hasonlítani és a csapattársainak is hatalmas erőt nyújt, amikor látják, hogy a földkerekség egyik legnagyobb zsenije játszik velük egy csapatban. Na ennyi elég is, Messinek úgy gondolom fényesre nyaltam a popóját.

VISZONT!!! Ha Messi egy Bl elődöntőben, ahol az ellenfél áll továbbjutásra, nem képes megszakadni a pályán, akkor a csapattársak mit mondjanak? Hogy gyerünk itt van a legjobb, igaz sz.rik az egészre, de nyerünk, mert itt van, vagy azt, hogy ha ő nem fut, akkor mi sem, hiszen ő az etalon. Engem elképesztően zavar az, hogy az van amit ő mond. Ha Pedro vagy Alexis csinálta volna ezt, Tata egyből lekapta volna őket a pályáról, de Messit nem, mert ő Messi és itt a gond. Ezek után meg majd jönnek a Messi fanok, hogy hát 4szeres aranylabdás, meg egyet villan és blabla. Ilyen téren szépen jelentsük ki, hogy a Real sokkal jobb csapat, mint mi, mert már 9szer nyert Bl-t, többször bajnokságot. Attól, hogy neki 4 aranylasztija van, nem jogosítja fel arra őt, hogy ha nincs kedve futni egy meccsen, akkor ne fusson. Neki ez a munkája, ezt választotta. Mi lenne ha bemennél a munkahelyedre és néha-néha dolgozgatnál, a 8 órás műszakod alatt meg 6 órát nem? 1 nap után repülnél. Dettó ez van nálunk is, csak már nem Barcelona van, hanem Lionel Messi és azt csinál amit akar. Majd ma a Granada ellen ver egy mester hármast és akkor majd elő leszek véve, hogy na ugye ki a király? Csak megint hasonlattal élve, ha 1 nap te dolgozol a legtöbbet, másnap meg sz.rsz az egészre, nem lennél megdicsérve.
Normandia
Director del Fútbol

2014.04.12. 10:39:42

...és persze mindent az Ő szintjén kell mérni. A ligában 25 gólnál tart úgy, hogy zsinórban 7 bajnokin nem játszott, tőle csak CR lőtt többet - 2 góllal -, igaz többet is játszott.
8-at vágott a BL-ben, ami alapján a legeredményesebb szezonját tudhatja maga mögött =D> , a spanyol kupáról nem is beszélve. Nála ezek a mutatók is kevesek, mert nem játszik jól, pontosabban nem ad bele mindent.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Normandia
Director del Fútbol

2014.04.12. 09:19:39

Subinho írta:Messi ugyanazt kezdi csinálni (a pályán) mint Ronaldinho annak idején. Nem fut, lusta, flegma, nagyképű... ha megpróbál egy cselt, beleviszi a védőbe, majd még csak utána sem fut.... Rijkard ilyenkor ültette le kb. Ronaldinhot a padra... Az a baj, hogy amikor nem volt a pályán 2 hónapig a Neymar-Pedro-Alexis trio tolta a gólokat, jól játszottak, most meg mindhárman hihetetlenül gyengék. Komolyan kipróbálnám 1-2 meccsen azt, ami Messi sérülésekor volt, azaz az említett hármast és Messike meg pihenjen. Nem azért mert "sz@r vagy", hanem mert "láthatóan fáradt vagy fiam, alig futsz a meccseken, rád fér a pihenés..."
Nem tudom voltál e kint Barca meccsen, ha igen tudhatod, hogy nem ritkán 80 ezren éltetik a Messit egy helyzet után. Ezektől egyszerűen nem zárhatod el, mert akkor ki leszel végezve. [-X Tehát marad a pályán és saját maga amortizálja le a hírnevét, vagy gólokat lő. Nincsen más alternatíva Tata számára. Amikor majd a nagyérdemű fogja lekövetelni a pályáról, akkor meglépheti, addig nem. Messi egyébként tudja, hogy meddig mehet el, mert lő két gólt a következő meccsen és minden marad a régiben. Ez Ő, már vagy egy éve. Zseniális focista, de motiváció nélkül. Kíváncsi leszek a VB-n hogy fog játszani, mert szerintem ott fog mindent beleadni. Én nagyon szeretem, de el kell ismernem, hogy alibifocizik már jó ideje. Hozzátéve, hogy ez az alibifoci is eredményes, mert Ő Leo Messi. Még ezt is másképpen végzi mint a többi tucatjátékos. :mrgreen:
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Mihu
Director del Fútbol

2014.04.12. 01:15:41

Kovbal88 írta:Ne Messi vigye már el a balhét, mert [auto_cenzúra] a csapat... Eddig pont ő tudod még hozzátenni. Itt a fél spanyol válogatott, a brazil csodagyerek, oldják meg ők a problémát!

Tavaly óta szarok vagyunk a BL-ben vegyük már észre, nem Messi miatt.

Pl XAvi minek lő szabadot a kaput se tudja eltalálni
Alves nem tud beadni
Nincs aki távolról lőjön
Nem tudunk kontrázni
egy két hiányosságot még elbírt a csapat régen, volt olyan labdajáratás
mostanában már a labdabirtoklás is akadozik
Hozzászólnék az első ponthoz, miszerint Xavi minek lő szabadot, a kaput se tudja eltalálni...

https://www.youtube.com/watch?v=pEuRgegH4Gg" target="_blank
https://www.youtube.com/watch?v=zPcsVglnYJE" target="_blank
https://www.youtube.com/watch?v=TJat0vwUZxY" target="_blank
https://www.youtube.com/watch?v=6k0smveJifg" target="_blank
https://www.youtube.com/watch?v=zh0y-BaMc1Y" target="_blank
https://www.youtube.com/watch?v=0MFZmJLzFJE" target="_blank
https://www.youtube.com/watch?v=tlOYDh6FWY0" target="_blank
https://www.youtube.com/watch?v=QHVqFivhfeY" target="_blank
https://www.youtube.com/watch?v=QLGKo6ypHbg" target="_blank

1:00, 3:16 és legfőképp 3:58
https://www.youtube.com/watch?v=rOrfVVj5Yx4" target="_blank

Ebben a videóban meg kb az összes...

https://www.youtube.com/watch?v=yzdBx2FtZhY" target="_blank
Majd ha ilyen gólokat tudsz lőni, akkor szólj, és folytathatjuk a beszélgetést....
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2014.04.12. 00:34:20

Kovbal88 írta: Tavaly óta szarok vagyunk a BL-ben vegyük már észre, nem Messi miatt.

Pl XAvi minek lő szabadot a kaput se tudja eltalálni
Alves nem tud beadni
Nincs aki távolról lőjön
Nem tudunk kontrázni
egy két hiányosságot még elbírt a csapat régen, volt olyan labdajáratás
mostanában már a labdabirtoklás is akadozik
Ezek a "képességek" akkor is megvoltak, amikor mindent megnyertünk.
corol
Entrenador del Barça

2014.04.11. 23:17:19

Ne kússzon másszon, bár egy ilyen BL tét mellett, amikor egy gól kellene, ezt is megtehetné. De legalább mozduljon meg, kérje a labdát, induljon be, próbálkozzon.
Most nem kell mentegetni, a teljesítménye 00 volt. Hogy ennek mi az oka, az viszont nem ránk tartozik, illetve nyilván nem tudjuk kideríteni, ezt vizsgálják meg az illetékesek.
Chino
Llegenda del Barça

2014.04.11. 20:29:15

Itt azt felejtik el sokan, hogy már évek óta ilyen a játéka, csak hozzá párosult egy hihetetlen teljesítmény. Fantasztikus megmozdulások, számtalan gól, gólpassz. Most, hogy nem megy úgy neki egyből mindenki abban keresi a hibát.
És igen, gyalázatos volt amit legutóbb csinált, de ennyire azért még nem volt ilyen sz@rok bele hozzáállása. Most ez nagyon kirívó volt, és hogy a játéka is gyenge volt, jobban meg van találva, megjegyzem jogosan, de néhányan már túlzásba viszik. Vagy csak a keserűség szól belőlük a kiesés miatt, nem tudom.

Én igazán emiatt a meccs miatt vagyok kiakadva rá, és ha sokan belegondolnak korábban is ilyen sétálós volt, de eldöntött meccseket, voltak olyan megmozdulásai, góljai, hogy erről mindenki elfelejtkezett. Érdemes visszaolvasni nem is olyan sokat, hogy a szezonban hány meccs után volt itt az egekbe emelve. Rengetegen. Aki pedig az eladást emlegette maga volt az antikrisztus és ment a cidrizés, hogy nehogy elvigye a PSG 250 millióért. És nem éveket, hanem heteket, néhány hónapot kell visszamenni. Pedig akkor sem ment a letámadás, nem kúszott mászott a labdáért, de amit mellette csinált azzal feldtetett mindent.

Nem tartozik a kedvenc játékosaim közé, soha nem is tartozott, és én is sokszor ideges vagyok ha lődörög a pályán, de ez nem egy új dolog, ami a mostani szezonban jött elő. Tavaly kíváncsi vagyok ki adta volna el. Ha ő nincs olyan kuka szezonunk lett volna, mint nagyon régen. És csak ismételni tudom, akkor sem hajtott mint a hülye a labdákért.
Forca Barca!!!!
Nervo
Capitá del Barça

2014.04.11. 19:42:02

Amíg ez a vezetői garnitúra marad addig a kloppoknak,scolariknak szerintem lőttek. :| Feltehetőleg adnak egy évet még neki hogy hadj kínlódjon. :( :?
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
Subinho
Director del Fútbol

2014.04.11. 18:18:26

Messi ugyanazt kezdi csinálni (a pályán) mint Ronaldinho annak idején. Nem fut, lusta, flegma, nagyképű... ha megpróbál egy cselt, beleviszi a védőbe, majd még csak utána sem fut.... Rijkard ilyenkor ültette le kb. Ronaldinhot a padra... Az a baj, hogy amikor nem volt a pályán 2 hónapig a Neymar-Pedro-Alexis trio tolta a gólokat, jól játszottak, most meg mindhárman hihetetlenül gyengék. Komolyan kipróbálnám 1-2 meccsen azt, ami Messi sérülésekor volt, azaz az említett hármast és Messike meg pihenjen. Nem azért mert "sz@r vagy", hanem mert "láthatóan fáradt vagy fiam, alig futsz a meccseken, rád fér a pihenés..."
Rumig
Entrenador del Barça

2014.04.11. 15:43:53

Kloppot én is nagyon bírom, nem csak amit a csapatával csinál, amilyen felfogásban a csapata játszik, hanem a személyiségét is, ahogy nyilatkozik, stb...

És igen, róla el tudom képzelni, h nála Messi is másképp állna a dolgokhoz, ő talán fel tudná rázni a brigádot. De ő hosszútávon elkötelezte magát a BVB mellett, és jól is van ez így. Nekünk elérhetetlen kategória.

Zozz, ahogy fejtegeted is, Messi azért sokkal szerencsésebb személyiséggel rendelkezik ilyen szempontból, mint Dinho, úgyhogy sztem nála igenis használna a padoztatás.
De sajnos én is nehezen tudom elképzelni, hogy Tata (vagy hát bárki) padon hagyja. Ami persze érthető is, hisz mindig bízik benne az ember, rászolgált a bizalomra, de tényleg legalább amikor látszik, h nem megy neki, akkor igazán le lehetne cserélni.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.04.11. 14:22:57

Lg és Rumig!

Igen,ezzel teljesen egyet is értek, én is elsősorban BARCA drukker vagyok, szóval adom az utolsó két posztotokat. Ezért is írtam többek között az új impulzusokat...ebben nálam benne van az edző is. Tata szép és jó,meg korrekt,de ennyi és nem több, ide kell egy motivátor ami nem meglepő a 100csillió megnyert cím után, mind csapat,mind egyéni téren...Tata nem ilyen.

Kloppért még az Arsenal-Milan-Real-Bayern 4esnek is tudnék szurkolni (1 meccs erejéig) :D :mrgreen: Ő korrektül egy vadállat, kb ő a korrekt Mourinho nálam. És ráadásul ha nem sérült a fél kezdője,akkor a támadófocit szereti, és egy addig nevesincs játékosokból csinált olyan csapatot,akiknek a támadásfelépítéseit bárki megirigyelhetné...nah de Ő csak a távoli jövő sajna max...pedig nagyon megnézném "alatta" Messit,és a többieket. Ez a gerinc ami még nekünk van mindenre elég lehet,csak na....
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2014.04.11. 14:15:59

Hát nem tudom, hogy pl. egy kis padoztatás használna-e. Az a baj, hogy az ilyen korszakos egyéniségeknél nem feltétlen működnek azok a megoldások, amik mindenki másnál. Anno Dinhonál is mindenki követelte, hogy csüccsenjen le, le is csüccsent előbb utóbb, aztán nem használt semmit, lötyögött tovább. Az oldotta meg aztán meg a helyzetet, amikor elköszöntek tőle. Ezzel együtt Messi helyzete más, annyira nem vészes a dolog, és olyan fajta lezüllésre szerintem személyiségéből adódóan nem is képes, mint Ronaldinho annak idején. Viszont hatni valahogyan mindenképpen kellene rá (fogalmam sincs, mi lenne a legjobb), ezért a múltkori futott km statjáért mindenki mást képen vágtak volna. Pep a maga nemében egyedülállót alkotott azzal, amit Messiből csinált, mostanában viszont már egyre többször látszódnak a zsákutcái annak, hogy egy játékos ennyire felette áll a többieknek.
Rumig
Entrenador del Barça

2014.04.11. 13:45:22

LG írta:
ozsimiki írta: Ettől függetlenül előbb változtatnám meg gyökeresen a taktikát (tudom,h erre a keret sem az igazi), mintsem,h el akarjam küldeni egy ilyen időszak miatt. Ez a gyerek kincs, ha megkapja az új impulzusokat (amire meg kell adni az esélyt,tök egyértelmű, kinek ha nem neki?) biztos vagyok benne,h még bőven hasznára lesz a Barcának.
... akkor sem nagyobb, mint maga a Barca, és a klubnak még ő is engedelmességgel, alázattal tartozik. Jó lenne, ha erre valaki felhívná a figyelmét mert mintha kezdene róla megfeledkezni.
Mert a klub rengeteget köszönhet Messinek, Messi viszont mindent a klubnak köszönhet.
Ez a lényeg. Nyilván nem elsődleges megoldás, h jó, akkor el kell adni. Ez ugye olyan lenne, hogyha valami elromlik, azt ki kell dobni, pedig esetleg meg is lehetne javítani.
De hogy alaposan el kell beszélgetni vele, h le kell cserélni, amikor nemhogy jó lövése vagy csele, de még jó passza sincsen, az szerintem nem is lehet kérdéses.
És ha egyszer kétszer a padon találja magát, talán ő is elgondolkozna, pláne h még évekre hozzánk van kötve, szal a bedurcizás nem csak nekünk, de neki se lenne kifizetődő.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.04.11. 13:34:53

ozsimiki írta:Mihu!

Nem tagadom,h a vezetőség elég sok mindent megtenne Messiért, de megkérdem tőled, és? nem váltak be a változtatások? Legyen az akár Messi miatt,akár más miatt?

Dinho és Deco koccolása után (akkor már koránt sem voltak vmi nagy zsenik önmagukhoz képest) nyertünk pár bajnokságot meg Bl-t, igen, Messi vezérletével is.

Aztán Eto'o elküldése után visszaestünk? Nem hiszem,h a bajnoki címek,és egy újabb BL cím ezt mutatná...és igen, Messi sem volt épp rossz formában...

hát akkor jól jöttünk ki ezekből,vagy nem?

most meglátjuk mi a teendő,mert az említett nagy sikerek,már szinte az egész csapat gerincét jól lakatták, és Messi sem hozza az ő szintjét olyan gyakran,mint mondjuk 1-2 évvel ezelőttig. Ettől függetlenül előbb változtatnám meg gyökeresen a taktikát (tudom,h erre a keret sem az igazi), mintsem,h el akarjam küldeni egy ilyen időszak miatt. Ez a gyerek kincs, ha megkapja az új impulzusokat (amire meg kell adni az esélyt,tök egyértelmű, kinek ha nem neki?) biztos vagyok benne,h még bőven hasznára lesz a Barcának.
Ez igaz, Messinek kiváltságos helyzete van a csapatnál, amire rá is szolgált. Ezzel nincs baj, de azt neki is meg kell tanulnia, hogy ha ő minden idők egyik, vagy talán legnagyobb játékosa, akkor sem nagyobb, mint maga a Barca, és a klubnak még ő is engedelmességgel, alázattal tartozik. Jó lenne, ha erre valaki felhívná a figyelmét mert mintha kezdene róla megfeledkezni.
Mert a klub rengeteget köszönhet Messinek, Messi viszont mindent a klubnak köszönhet. Hiszen ismerjük a történetét, hogy ha klub anno nem támogatja, akkor valószinűleg nemhogy négyszeres Aranylabdás nem lenne, hanem még profi labdarúgó sem.

De ahogy korábban írtam, remélem, most a kritikák miatt magába száll, és változtat a hozzáállásán.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2014.04.11. 13:17:08

csababarca írta:Hibás,mert töketlen csapattársai vannak, akik nem mernek egyénileg semmit csinálni,mert be vannak fenyítve egy 165 centis embertől. respect.
Ez pedig akárhogy nézzük, így van, és ezt már jó ideje látni. Anno Guardiolát is be tudta fenyíteni egy szimpla padra ültetés miatt.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Mihu
Director del Fútbol

2014.04.11. 13:04:24

ozsimiki írta:Mihu!

Nem tagadom,h a vezetőség elég sok mindent megtenne Messiért, de megkérdem tőled, és? nem váltak be a változtatások? Legyen az akár Messi miatt,akár más miatt?

Dinho és Deco koccolása után (akkor már koránt sem voltak vmi nagy zsenik önmagukhoz képest) nyertünk pár bajnokságot meg Bl-t, igen, Messi vezérletével is.

Aztán Eto'o elküldése után visszaestünk? Nem hiszem,h a bajnoki címek,és egy újabb BL cím ezt mutatná...és igen, Messi sem volt épp rossz formában...

most meglátjuk mi a teendő,mert az említett nagy sikerek,már szinte az egész csapat gerincét jól lakatták, és Messi sem hozza az ő szintjét olyan gyakran,mint mondjuk 1-2 évvel ezelőttig. Ettől függetlenül előbb változtatnám meg gyökeresen a taktikát (tudom,h erre a keret sem az igazi), mintsem,h el akarjam küldeni egy ilyen időszak miatt. Ez a gyerek kincs, ha megkapja az új impulzusokat (amire meg kell adni az esélyt,tök egyértelmű, kinek ha nem neki?) biztos vagyok benne,h még bőven hasznára lesz a Barcának.
Sikeresek voltunk, igen. Viszont én ezt az elküldése óta tartom, és hangoztatom, hogy ha Eto'o marad, akkor a BL címvédés 2010ben olyan formaság lett volna, minthogy minden nap edzésre kell menniük...Ebben biztos vagyok. Eto'o játéka rengeteget adott a csapatnak. Óriási szerepe volt a legfelső vonalban kezdett letámadásban, a gólokról meg hagy ne beszéljek, mindenki tudja...

Ha olvastad a hsz-eimet, akkor láthattad az egyikben, hogy én sem küldeném el most. Azt mondtam, hogy a következő szezonban mindenképpen taktikát váltanék. Ha az sem válik be (ami magával vonzza azt is, hogy Messi se pörög fel újra) akkor viszont 2015 nyarán megválnék tőle...
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.04.11. 12:17:32

Mihu!

Kép
Maxi
Entrenador del Barça

2014.04.11. 12:06:09

csababarca írta:
Nah szedjük össze a tényeket,mert sok dolog összegyűlt:
-ALexis és Pedro jobb,mert futnak.
-Adjuk el,nélküle erősebbek vagyunk.
-Hibás,mert töketlen csapattársai vannak, akik nem mernek egyénileg semmit csinálni,mert be vannak fenyítve egy 165 centis embertől. respect.

Alakul a dolog. És ne ugorjak fejest a 10.ről. =D>
Ezeket azt hiszem nekem szántad!

-Senki nem mondta, hogy jobbak, sőt kihangsúlyoztam, hogy arról nem tehetnek, hogy szerényebb képességűek mint Leo(akira írtam is, hogy a legjobb amikor kedve van) csak egyszerűen szívesebben nézem őket, még ha nem is teljesítenek úgy ahogy kéne, legalább megdöglenek a pályán.
-Igen, ősszel jobbak voltunk sokkal míg nem volt.Más volt a CSAPAT(csupa nagybetűvel) játéka, nem midnen róla szólt.
-Nem a csapattársai töketlenek, hanem a vezetőség, hogy idáig fajult a dolog!

Sokan félreértitek!HA nem változtat el KELL adni, ilyen egyszerű a történet.4 aranylabda ide 100 gól oda.
Forca Barca
Mihu
Director del Fútbol

2014.04.11. 11:42:07

gergo9 írta:
Majd ez a probléma a szezon utolsó harmadában történt meg, azok után, hogy Eto'o számolatlanul rúgta a gólokat, minden meccsen kiköpte a belét is a csapatért. Szóval történt, hogy az egyik edzésen Guardiola laza nyújtó gyakorlatot rendelt el a csapatnak és úgy látta, hogy Eto'o nem végzi teljes intenzitással a nyújtást. Odaszólt neki, hogy csináld rendesen, erre a kameruni visszaszólt, hogy én mindig így csinálom. Ez Pepnek nem tetszett, másnap kihagyta a városi rivális Espanyol elleni idegenbeli derbiről, ahol borzalmasan játszva, a 83. percig hátrányban lévő csapat Messi 11esével nyert meg a 90+13
(nem vicc)
De az mert ez még a szezon legelején volt ez a meccs, ráadásul Eto homorítására adták a tizit.
Andersen is megirigyelné ezt a sztorit
És valóban, igazad van. Mindent lehet rám mondani, csak azt nem, hogy szándékosan megmásítom a múltat, hogy a sztorim még jobban üljön. A bűnöm annyi, hogy a wikipediáról néztem, és ott azt hittem, hogy csökkenő sorrendben vannak a fordulók, közbe meg növekvőben. Ettől függetlenül még a lényeg az marad. Messi megtehette, hogy bevágja a durcát, és másnap nem jelenik meg az edzésen, és ezzel elérte azt, hogy onnantól kezdve mindig játsszon, tehát meg lett jutalmazva az edzéskihagyásért. Eto'o meg egy sima nyújtó gyakorlat ellazsálásáért repült a csapatból.

Ez is mutatja, hogy Messihez nem mertek hozzáérni a klubnál, sem játékos, sem edzői, sem elnökségi szinten. Sőt, Ronaldinhonak és Deconak többek között azért kellett mennie, mert rossz hatással voltak Messire. Aki nem látja, hogy a Barcánál az az egyik legfontosabb, hogy Messinek minél jobb legyen, minél jobban érezze magát, boldog legyen, stb, az vak, és elfogult.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.04.11. 11:35:48

Nos, összességében úgy látom, hogy abban azért mindenki egyet ért, hogy Messi jogosan van kritizálva. (csak a kritikák mértékéről megy a vita) Mivel a nemzetközi sajtó is most elég rendesen megtalálta őt, ezért bízok benne, hogy hamarosan a pályán válaszolni fog. Eddig ha negatív kritikát kapott, akár jogosan, akár igazságtalanul, mindig sikerült kiváló teljesítménnyel elhallgattatni a bírálóit, bízzunk benne, hogy ez most is így lesz, és akkor jó esélyünk van a bajnoki címre és a kupára.

Ettől függetlenül a csapatnak nem Messi gyengébb teljesítménye az egyetlen a problémája, ezt aláírom, de a többit valószínűleg már csak nyáron lehet orvosolni, persze ha igazolhatunk egyáltalán.
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2014.04.11. 11:30:41

Remélem is ,hogy Leo kapja az ívet a spanyoloktól. Ilyen hozzáállással nem érdemli meg, hogy a csapat szerelését felöltse. Sokat tett a csapatért, de ha magáért nem is a szurkolókért küzdhetne egy kicsit. Ő személyesen elért már mindent, de vannak kötelezettségei a csapattársak és a szurkolók felé. Cesc még nem nyert pl BL-t. Neymar sem nyert semmit a csapattal.

Szerintem bárki van messi helyett a pályán, sokkal többre mentünk volna vele, mert leo nem csinált semmit...ez megengedhetetlen. ha meg sztrájkolni van kedve a kicsinek mert lecserélik, akkor kapjon büntetést. neki jó itt a barcában, szeret itt lenni, és nem akar elmenni, ezért őt is nyugodtan elő lehet venni. bedurcizik? büntetés, és majd bocsánatot kér, mert rájön, hogy neki itt van a legjobb dolga.
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.04.11. 10:54:41

jajj zola (eltanulom ezt a mondatkezdési formát :D)

nem igazán értetted meg,h miről is írtam, egyáltalán nem arról,h ki minek köszönheti a címeit,csupán ténymegállapítást végeztem, egyiknek több van mint a másiknak. Ha Messi is "csak" az első Bléért menne a Barcával,biztos más szitu lenne...Messi és az egész csapat gerince már a 4.ért megy (menne)...sokkal érthetőbb CR motiváltsága, nem volt egyeduralkodó a csapatával éveken át. ennyiről írtam.

Valamint Csaba jól írja, CR játékához elengedhetetlen a sok futás, míg Messinek ugyan nem ártana,de a jó játékához nem létszükség,h 100km/h val fusson 12kmereket.
Kép
corol
Entrenador del Barça

2014.04.11. 10:39:11

"Ha azt látom,h minden klappol,de Messi fék lesz,és ezen múlnak győzelmek/vereségek, címek/bukások akkor leírom." - ozsimiki írta

Szerintem meg ez a mostani bukta nagyban rajta múlt.
Azt most hagyjuk, hogy az első félidőben lehetett volna 4:0 oda, de nem lett, egyetlen gólt hozott össze számtalan helyzetéből az Atletico. Mi viszont képtelenek voltunk egy épkézláb támadást végigvinni, na jó talán egyet (Xavi-Neymar).
Ebben a szituációban, mikor csak egy gól kellett volna a hosszabbításhoz gyalázatos, hogy az agyonsztárolt Messi álldogál a pályán, láthatóan nem akar küzdeni, nem akar focizni, neki így jó. Ez persze nem menti fel a többieket, de azért egy 4X-e aranylabdástól, elvileg a csapat legjobb játékosától, elvárható lenne legalább, minimálisan egy közepes mértékű akarás, legalább a látszat, hogy tenni akar a csapat továbbjutásáért.
Ezt a lélektelen, minősíthetetlen hozzáállást már a spanyol sportsajtó is vastagon hozza, mindenki értetlenkedik, miért engedheti ezt meg Messi a csapattársakkal, a szurkolókkal, a szimpatizánsokkkal szemben.

Igaz persze, hogy valóban nagyon sokat tett a klubért, itt lett a világ legjobbja, de akkor most - 26 évesen - már levezet?
zola8787
Director del Fútbol

2014.04.11. 10:23:40

Jajj ozsimiki mondod itt a címeket kettőjük között, hát volt amilyen amikor a spanyol válogatott konkrétan a Barcából állt (kivéve Iker, Xabi meg Arbeloa). Azért CR mögött mikor voltak ekkora játékosok?

Eladni nem kell Messit, de a futball nagy aranyszabálya, hogy fussááá. Oké Messi az isten, ő a favorit, amputált lábbal is játszatni kell, szóval ő rá néznek fel a csapattársak. Ezek szerint ha Messi nem fut, akkor a többinek sem kell, mert hát azt kell csinálni amit Messi. Nem tudom, hogy játszottál-e bármilyen focicsapatban, ha igen akkor biztos találkoztál olyan emberrel, aki kegyetlen jó volt a pályán, csak nem volt kedve futni. Szerintem az ilyen nagyon csapatbontó, főleg úgy, hogy a csapattársak felhúzhatják magukat rajta, hogyha ő neki nem kell futni, akkor nekem minek is kéne...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.04.11. 10:22:35

Idevenni CR-t megint érdekes dolog. Teljesen más a két ember habitusa,jelleme,ezen változtatni nem lehet. Másrészt CR eleve a sebességéből él, neki ebből táplálkozik a focija,persze,hogy többet fut,mivel rá van utalva erre. Persze,küzd,hajt,sokkal jobban mint Messi, de Ozsi alattam leírta az okait nagyon jól. Ha fordítva lenne,és CR birtokolná a sok címet,Messi meg alig, és akkor sem hajtana,na akkor lenne óriási baj.
Mondom,én hiszek benne,hogy egy-két, a csapatot ért új impulzus őt is feldobná.

https://www.youtube.com/watch?v=6NlQYXx9y3M" target="_blank

Peppel lehet nem volt jó a viszonya, mert az kicsit szabályozta, de Messi meg így búcsúzott tőle. Lehet,hogy csak a népnek szólt, de ha én utálok valakit,meg meg vagyok sértődve, akkor sem csinálnék ilyet,ha köteleznek rá. Szóval lehet nem csípték egymást, de Messi tisztelte,és felnézett Pepre,ez mindig látszott.

Azért az okosok arcát megnézném itt,hogy ha Martino a kupadöntőn kihagyná Messit (nem fogja,bár megérdemelné), aztán kikapunk,hányan fognák erre a vereséget... :wink:

Nah szedjük össze a tényeket,mert sok dolog összegyűlt:
-ALexis és Pedro jobb,mert futnak.
-CR jobb,mert kevesebb trófeát nyert,cspat-egyéni szinten, de rosszabb csapatokkal (3 éve erősebb a keretük mint a mienk,de senkit ne zavarjon)
-Adjuk el,nélküle erősebbek vagyunk.
-Hibás,mert töketlen csapattársai vannak, akik nem mernek egyénileg semmit csinálni,mert be vannak fenyítve egy 165 centis embertől. respect.

Alakul a dolog. És ne ugorjak fejest a 10.ről. =D>
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2014.04.11. 10:35:15-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése