2014.08.12. 14:03:06
Olyan igazolást nehéz lett volna csinálnia a vezetőségnek, amivel mindenki maradéktalanul elégedett. Én kicsit úgy vagyok vele - bár kifejezetten unszimpatikus a jelenlegi vezetőségünk - , hogy ezt nem csinálták rosszul. Igazi nagy munkabírású, zongoracipelő játékosokat hoztak. Nekem pl. az, hogy Busi helyére anno jött egy akkori Arsenalban legjobbak közé tartozó Song, nem volt szimpatikus,m mivel itt még csak stabil csere sem lehetett.
Kapuskérdésben a Ter Stegen üzlet nem kavart nagy vitát, vagy inkább az már régen lefutott, mert tudni lehetett, hogy jön. Bravo ellenben nagy vihart kavart, de leginkább az ára, nem a tehetsége miatt. Jó kapus ez nem kérdés, és szerintem nem rosszabb, mint akiket itt követeltek (pl Ochoa, akit sztárrá tett a vb, mert mindig jókor volt jó helyen).
Védelemben tudtuk, hogy kellenek emberek. Mascot mindenki szinte feljebb tolta volna, és úgy fest LE is ezt az utat választotta. Piqué és Barthra mellé kellett így 2 ember. Én összességében nem érzem rossznak a 2 érkezőt. Mindkettő rutinos, jó felépítésű, jó mentalitású játékos. Az edző dolga, hogy ezt a védelmet összerakja, de az alapanyag meg van most már. Matyi ugyan tényleg sokba fájt, de nekem jó előérzetem van vele kapcsoltban. A belga pedig itt újra fel fog jönni, az alapképességei adottak. Amúgy előttem leírták, hogy akiket vártunk az minimum 50 milla lettek volna: Benatia tényleg fél éve ismert név, Marquintos semmit nem játszott tavaly, formája kérdéses. Hummels nem gyorsabb, mint Piqué, bár jobban helyezkedik. Mangala szintén kevés rutinnal bír, és "csak" egy portugál bajnokságban bizonyított. Thiago Silva ha még megszerezhető is lett volna, akkor is drága lett volna életkorához viszonyítva. David Luis meg ugyanolyan ész nélküli brazil, mint Alves, csak ő középhátvédet játszik. Kb ezekkel hoztak szóba minket. Tökéletes választás nem lett volna.
Középen Cesc menni akart, mivel itt nem tudott kiteljesedni. Xavi maradt, ami nagy kérdés jó biznisz volt-e?! Rakitic jó vétel volt, az ára is rendben volt. Rafinha ha hasonló képességű, mint Thiago, akkor gond egy szál sem! Masc feljebb lépett, nálam ő jobb, mint Song, szóval itt is erősödtünk.
Elől meg jött egy klasszis gólvágó, az amúgy tényleg nagyon szimpatikus, de annyira nem brillírozó Sanchez helyére. Nyilván a vb után mindenki siratta, még az is, aki előtte 1 évvel elüldözte volna. Szimpatikus srác volt, nagyon hajtott, de tetszik nem teszik Suarez jobb nála! A Deo - Tello csere sem hiszem hogy gyengülést jelentene.
Emellett végre megszabadultunk sok felesleges játékostól, és reményeim szerint megy még 3 ember idén. Sergi R., Song és Alves. Utóbbi helyett meg hozzunk valakit és kész is vagyunk! Amúgy szerintem jönni fog Cuadrado, mert a Fiorentinának is nagy biznisz, és kizárt hogy jövőre, vagy azután jobb áron tudnák eladni, mint most a sikeres vb-t követően.