hank1ee írta:palesz77 írta:ki a jobb focista, Owen vagy Henry?
Cannavaro
Azért ezekhez a dolgokhoz hozzátartozik, hogy ebben a korszakban gyakorlatilag ez a két játékos van, utána hatalmas szakadék. Korábban azért ez nem így volt. (elég megnézni a '90-es éveket) Lehet, hogy egy-egy évben kiemelkedett valaki, de nem volt ilyen különbség. És úgy néz ki ez még eltarthat egy ideig. Talán Neymar lehet az aki letaszítja ezt a két játékost a trónról.
Az Aranylabda pedig elég fals dolog. Ha mindkét sztár gyengébb szezont fut, akkor is kettőjük között fog eldőlni, mert hiába nyer címeket valaki, egyszerűen nem előzheti meg őket.
Neuert igazán azért nem értem, mert mindenki azt emeli ki, hogy nagyszerű szezont futott, bajnokságot, VB-t nyert. De ott volt pl. Ini. Már csak tudása alapján is ott volt a helye az első háromban, szintén VB-t nyert, ahol talán ő volt a válogatott legjobbja, a BL-cím sem múlt sokon, mégsem ért oda.
És ezt nem lehet kizárólag a rendszerre fogni.
Én ezt hiányolom manapság. Anno azért egy Rivaldo, aki nem egy kiemelkedő szezont futott (sorozatosan BL-gólkirály volt), volt Copa America győztes, ott is gólkirály, Barcaval bajnokság és kupagyőztes, de lehetne sorolni. Mind a válogatottban, mind a klubjában évekig húzóember volt. Nagyrészt neki köszönhető, hogy a Barca Ronaldo után is meghatározó tudott maradni. Tudásban, tehetségben szerintem Messire és Ronaldora is ráver, mégis csak egy Aranylabdát kapott. Lehet kicsit elfogult vagyok vele, mert a valaha volt kedvenc játékosom.
De visszatérve Messire. Igazán nem tartom meghatározónak, hogy most ki hány bogyót nyert. Elég csak belegondolni abba, hogy mondjuk 10-15 év múlva kire fognak jobban emlékezni?
Elfogultság nélkül, és szerintem látatlanban is mondhatom, hogy egyértelműen az argentinra. És ez az ami számít, nem az hogy melyikük mennyi Aranylabdát nyert, vagy ki rúgta a legtöbb mesterhármast.