Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Chino
Llegenda del Barça

2015.02.09. 16:16:44

visca el barca írta:
roby122 írta:Nem volt rossz Mathieu , viszont hiába magas , Aduriz elég könnyedén fejelte el fölötte a labdát.
arra a jelenetre gondolsz, amikor aduriz tök szabálytalanul, rámászva fejelt kapufát? amugy nem tudom fociztál e valaha életedben, de ha nem, akkor próbáld ki, hogy milyen magasra tudsz ugrani hátrafelefutás közbe (matyi), meg próbáld ki, hogy milyenre lendületből, támaszkodva.
Pont ezt akartam írni. Nem értem hogy nézhette be a spori. Nemcsak rámászott még bele is könyökölt az arcába. Amellett a levegőben hibátlan volt. A passzai még nem az igaziak és a gólnál is csúnyán lekésett, de volt ott még két védő, akik megakadályozhatták volna. Nem volt a legbiztosabb pont, de nem is lehet nagy panasz rá.
visca el barca írta:amugy elég kaotikus meccs volt, eszembe is jutott közbe, hogy Bob mester biztos fanyalog, mert nem szreti ezt a féle rohangálós játékot (amit mostanában elég sokszor játszunk).

nyertünk, lehetett volna 5-10 is az eredmény, 3 pont meg van, menni kell tovább.

a kontráink viszont tetszetősek, idén többet lőttünk be mint az elmúlt 20 évben eddig összesen :D
A meccs képe nagyban betudható a Bilbao taktikájának. Megpróbáltak nekünk esni, ami az első 10-15 percben még zavart is okozott, de ez a védekezésük rovására ment. Sokkal könnyebben átjátszhatók lettek, meg el is fáradtak.
Amikor meg felcsillant a remény számukra mindig válaszoltunk. Elég lelombozó lehetett nekik. Kicsit hasonló volt, mint a Villarreal ellen. Igazából jól alkalmazkodtunk a taktikájukhoz. Gyorsabbak voltunk, direktebbek, nem vártuk meg, hogy visszaérjenek és beálljanak bunkerre.
Az viszont nagyon szép gesztus volt, amikor megtapsolták Xavit. Soha nem gondoltam, hogy a San Mames-ben ilyen elő fog fordulni.
Forca Barca!!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2015.02.09. 14:56:27

lui1698 írta:kontralóna.
áh, hagyjad már, ez sem látványos. amit mi játszunk az mindig unalmas. bezzeg mikor a reál kontrázik az milyen gyönyörű!
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2015.02.09. 14:51:50

visca el barca írta:a kontráink viszont tetszetősek, idén többet lőttünk be mint az elmúlt 20 évben eddig összesen :D
Ez nekem tegnap külön feltűnt. Persze már láttunk sokat az elmúlt meccseket, de tegnap nagyon látványos volt ahogy egy-egy Bilbao szöglet után elkezdett 4-5 emberünk is kifele spriccelni, mint az állat. Párszor nem volt szerencsénk, de a veszély benne volt mindben, ezek tetszenek, remélem meg is maradnak hosszabb távon, mert nagy fegyver lehet ez. Egy Alba, Neymar, Suárez, Messi névsorral elég durva kontrákat lehet tolni.

kontralóna.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
corol
Entrenador del Barça

2015.02.09. 14:44:20

mes írta:Igazából annak örülök a legjobban, hogy innen kezdve a bajnokság rajtunk múlik, csak elbukni tudjuk
Remélem Ők is úgy gondolják.
http://media2.fcbarcelona.com/media/ass ... 487249.JPG" target="_blank

Úgy tűnik a mai edzés alapján, hogy Suarez megúszta a sérülést,.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.02.09. 11:07:31

roby122 írta:Nem volt rossz Mathieu , viszont hiába magas , Aduriz elég könnyedén fejelte el fölötte a labdát.
arra a jelenetre gondolsz, amikor aduriz tök szabálytalanul, rámászva fejelt kapufát? amugy nem tudom fociztál e valaha életedben, de ha nem, akkor próbáld ki, hogy milyen magasra tudsz ugrani hátrafelefutás közbe (matyi), meg próbáld ki, hogy milyenre lendületből, támaszkodva.

amugy elég kaotikus meccs volt, eszembe is jutott közbe, hogy Bob mester biztos fanyalog, mert nem szreti ezt a féle rohangálós játékot (amit mostanában elég sokszor játszunk).

nyertünk, lehetett volna 5-10 is az eredmény, 3 pont meg van, menni kell tovább.

a kontráink viszont tetszetősek, idén többet lőttünk be mint az elmúlt 20 évben eddig összesen :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
szekelygyula
Jugador del Barça

2015.02.09. 10:17:36

mes írta:Igazából annak örülök a legjobban, hogy innen kezdve a bajnokság rajtunk múlik, csak elbukni tudjuk
Ezt úgy írtad, mintha 4 meccs lenne hátra és 5-6 ponttal vezetnénk a tabellát :) de amúgy értem mire gondolsz. Ha behúzzuk a hazai classico-t akkor megvan az előny, de azért még nagyon hosszú az idény, és lesznek még kemény meccsek.
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2015.02.09. 10:12:33

Igazából annak örülök a legjobban, hogy innen kezdve a bajnokság rajtunk múlik, csak elbukni tudjuk
danianevem
Entrenador del Barça

2015.02.09. 09:55:15

Nagyjából már leírtátok, ahogyan én is láttam, bár szerintem annyira nem volt katasztrofális a kezdés. 15 percen keresztül masszívan letámadott a Bilbao -főleg Xavi oldalán-, de azt egyébként sem tudták volna tartani nemhogy 90, 45 percen keresztül sem. A szabadrúgásgól legalább előrevetítette ezt és megtörte a hazaiak lendületét.

Amiről igazából írni akarok, kilencmeccses győzelmi szériában van a csapat, a sorsolást tekintve tovább lehet javítani a helyzeten. A City és a Villarreal elleni meccsek tűnnek a húzósabbnak, de megfelelő rotálás mellett, meg a mostani forma alapján akár előzhetünk is a klasszikusig.

Tehát, akkor a Barca sorsolása a Clásicoig:
Villarreal otthon, Levante o, Malaga o, Man City idegenben, Granada i, Villarreal i, Rayo Vallecano o, Eibar i, Man City o, Real M. o

Real sorsolása:
Depor o, Schalke i, Elche i, Villarreal o, Bilbao i, Schalke o, Levante o, Barca i

Bár szerintem ők le fognak szakadni, de a teljesség kedvéért az Atlético sorsolása:
Celta i, Almeria o, Leverkusen i, Sevilla i, Valencia o, Espanyol i, Leverkusen o, Getafe o
Sanama
Llegenda del Barça

2015.02.09. 09:28:13

valahogy nem egészen így....
az első 15 percben a Bilbao nyilvánvaló taktikai utasításra masszívan letámadott a saját 16-nál erre pedig igy (is) kell reagálni.
Mathieu adottságait mára tudni lehet. volt néhány helyezkedési hibája de kinek nem?! az általad alkalmazott minősítés elfogult és nem igaz.
a szabadrúgás gól nem volt mákos . az hogy megpattan a sorfalon u.olyan esély mint az hogy át megy felette.
az pedig, hogy veszélyes volt a Bilbao?! bizony. és így kaptak ötöt. na, hogy miért csak ötöt azon lehetne fanyalogni! :lol:
Hat az ilyenekkel nem tudok mit kezdeni... Ha szerinted az nem nagy szerencse, hogy megpattan a sorfalon a labda, es igy a kapu masik oldalaba pottyan, mint ahova Messi rugni akarta, es ahova a kapus elindult, akkor oke, nem vitatkozom.
mess2009
Director del Fútbol

2015.02.09. 08:51:37

Sanama írta:
Bob_Marley írta:Én azért annyira nem voltam ettől elájulva, nagyon kaotikus meccs volt rengeteg hibával itt is ott is. Mindkét kapott gól nagyon gáz volt. A lényeg megvolt szerencsére, zsebben a 3 pont. A tartás és a fizikai felkészültség viszont remek volt ma.
Valahogy igy... Az elso 15-percben azt se tudtuk hol vagyunk, aztan jott egy makos szabadrugas. Es meg utana is veszelyes volt a Bilbao, nem is kicsit.
Mathieu gyakran azt se tudta milyen rendezvenyen van

Nyilvan 5 golt nem lehet csak ugy loni idegenben a Bilbaonak, de azert kicsit csaloka ez az eredmeny szerintem
valahogy nem egészen így....
az első 15 percben a Bilbao nyilvánvaló taktikai utasításra masszívan letámadott a saját 16-nál erre pedig igy (is) kell reagálni.
Mathieu adottságait mára tudni lehet. volt néhány helyezkedési hibája de kinek nem?! az általad alkalmazott minősítés elfogult és nem igaz.
a szabadrúgás gól nem volt mákos . az hogy megpattan a sorfalon u.olyan esély mint az hogy át megy felette.
az pedig, hogy veszélyes volt a Bilbao?! bizony. és így kaptak ötöt. na, hogy miért csak ötöt azon lehetne fanyalogni! :lol:
Yokozuna
Entrenador del Barça

2015.02.09. 08:40:09

Hát nem ilyen szokott lenni a februári forma. A csatár trió ezer százalékon pörög, és akik beszállnak, Pedro, Adriano is pillanatok alatt felveszik a ritmust. Lehet, hogy LE előbbre hozta a forma hanyatlást, vagy csak véletlen az egész? Meglátjuk, hogy lehet-e mélypont nélkül végig csinálni a hátra levő hónapokat.
#David Villa#
Capitá del Barça

2015.02.09. 08:37:50

Szép győzelem volt, és lélektanilag fontos 3 pont, egy olyan pályán, ahol már régen nyertünk.

Viszont az utolsó három mérkőzésen rúgott 11 gól mellett a kapott 6 gól engem egy kicsit zavar.
DE jó úton járunk, ellenben illik reálisan látni a helyzetet. Az ilyen lemossuk a Realt, meg triplázunk kommentektől falnak tudnék menni, főleg hogy egy vereség után általában ők a leghangosabb szószólói a fél keret kisöprésének, edző ajánlásoknak (Klopp és társai.).

Alázatosan folytatni kell, és meglátjuk mire lesz elég!
Sanama
Llegenda del Barça

2015.02.09. 07:34:55

Bob_Marley írta:Én azért annyira nem voltam ettől elájulva, nagyon kaotikus meccs volt rengeteg hibával itt is ott is. Mindkét kapott gól nagyon gáz volt. A lényeg megvolt szerencsére, zsebben a 3 pont. A tartás és a fizikai felkészültség viszont remek volt ma.
Valahogy igy... Az elso 15-percben azt se tudtuk hol vagyunk, aztan jott egy makos szabadrugas. Es meg utana is veszelyes volt a Bilbao, nem is kicsit.
Mathieu gyakran azt se tudta milyen rendezvenyen van

Nyilvan 5 golt nem lehet csak ugy loni idegenben a Bilbaonak, de azert kicsit csaloka ez az eredmeny szerintem
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.02.09. 05:06:11

Én azért annyira nem voltam ettől elájulva, nagyon kaotikus meccs volt rengeteg hibával itt is ott is. Mindkét kapott gól nagyon gáz volt. A lényeg megvolt szerencsére, zsebben a 3 pont. A tartás és a fizikai felkészültség viszont remek volt ma.
Kép
Kép
Kép
roby122
Entrenador del Barça

2015.02.08. 23:34:01

Azért Piqué mellett Mascherano nagyobb stabilitást nyújt a védelemben. Nem volt rossz Mathieu , viszont hiába magas , Aduriz elég könnyedén fejelte el fölötte a labdát.
Rakitic , Messi , Busquets és Suárez nálam nagyon tetszetős játékot játszottak. Suárez már egyre jobban érzi a játékot , most észrevehetően a kényszerítőkön sem akadt fönn , labdakezelés is jól ment neki többnyire , jót tett neki a gól.
Rakitic hatalmasat melózott , Messi egy ISTEN. Az a bokamozdulat ... még mindig ámulok.
Adriano játszhatna többet is , talán LE-nél játszik a legkevesebbet.
A játékunkkal kapcsolatban , igazából nem tudom néha mit játszunk , sokszor nem tudok kiigazodni rajta. Volt tiki-taka , volt , hogy negyed órán keresztül csak ívelgettünk ,valamint a kontrák bevezetése nagyon kellett. Nekem tetszik ez a változatos játék. Valamint az is tetszik , hogy hamar tudunk fordítani , nem törődünk bele az eredménybe és nem lötyögünk , pörgünk , pörgünk és pörgünk. Jár a taps LE-nek.

Jöhet a Villareal gálakezdővel , meg kell őket tömni rendesen.
Normandia
Director del Fútbol

2015.02.08. 23:32:35

Gyönyörű volt nézni, ahogyan reagáltunk a gólokra. Néha nekem kaotikusnak tűnik a játék, de valamiért jól jövünk ki belőle. :D
Ma szerintem Busi kimondottan jó volt, Rakitic most már meg sem lep, Messi megint good módban tolta, minden gólunkban benne volt. =D>
Suarez megint lőhetett volna legalább hármat és Ney is eléggi elszórakozta a helyzeteit, de mind a ketten hozzátették a magukét. Bravo a második gólban teljesen benne volt, onnan nem szabad gólt kapni, viszont volt 3 nagy védése. Nekem Matyi sem volt most annyira fogalmatlan, mert a levegőt eléggé uralta, igaz a földön lehetne magabiztosabb és pontosabb.
Összességében meglepően jól játszottunk és egy percig nem hagytak kétségek között, hogy ma esetleg nem nyernek. Grat a csapatnak, csak így tovább! =D>
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Chino
Llegenda del Barça

2015.02.08. 23:19:51

Nagyon jó, hogy a fejekben rend van. Egy-egy bekapott gól után nem a tanácstalanság van az arcokon, nem veti vissza a csapatot, hanem rátesznek még egy lapáttal. Igazából ezért nem volt sansza a Bilbaonak ma. Feljöttek 1 gólra felcsillant a lehetőség, de egyből hűtöttük is le őket. Mondjuk az első 10 perc necces volt, kicsit bent maradtunk az öltözőben.
Újra dinamikus volt a játékunk, ennyi kontrát szerintem tavaly az egész szezonban nem vezettünk, mint ma.

Rakitic , de főleg Busquets nagyon jól játszott, Messiről meg inkább nem mondok semmit, felesleges.
Örülök, hogy Suareznek sikerült végre gólt rúgnia, bár annál a fejesnél is közel állt. Érthetetlen, hogy a 100%-os ziccert kihagyja, 18-ról kapásból meg be tudja vágni.
Neymar nem ugyanaz ilyen szempontból. A legtöbb helyzetet úgy puskázta el, hogy valami látványosat akart. Átemeli a kapuson stb. Kötve hiszem, hogy 0:0-nál így fejezte volna be. Adriano labdáját persze illett volna betenni.
Összességében elégedett vagyok, egy nagyon jó Bilbaonak lőttünk 5 gólt a San Mamesben és a játékra sem lehetett panasz.
Forca Barca!!!!
Feast4
Director del Fútbol

2015.02.08. 23:19:36

Ja igen Pedro! Azzal is mi lett! Beáll és lő egy gólt! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Feast4 2015.02.08. 23:20:33-kor.
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2015.02.08. 23:19:13

Jó meccs volt. Messi Neymar és Suarez hihetetlen veszélyes volt ma. Ha a helyzetkihasználásunk jobb lenne ez egy sima 8-as. Bízom benne, hogy Suarez nem sérült meg. Én Busquetstől ma se voltam elájulva, jobb volt mint szokott mostanában, de a régi önmagától mesze volt. A hibákat most is megcsinálta. Rakitic viszint zseniális volt, ahogy szokott. Irányított védekezett jól szállt be a támadásokba. Xavi viszont szokás szerint lassú volt és körülményes. Oké 1000. meccs de nem kéne már őt kezdetni. Matyi és Alba is ma BŰN gyenge meccsen van túl, ritka, hogy azt mondom Pique és Alves oldala sokkal stabilabb volt, mint szokott. Összességében vannak még bőven hibák és van min csiszolni, de a 3 pont megvan lőtávon belül vagyunk! Nagy jó, hogy megvan a kontrajátékunk, már nem először!

Most jöhet a Villareal a héten. Otthon kezdünk, egy megnyugtató előnyt ki kéne harcolni, de az is szerintem pokoli nehéz meccs lesz!
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2015.02.08. 23:18:52

ott kezdeném, hogy egy bátor támadójátékkal jól mozgó, lendületes és képzett játékosokból álló csapattal álltunk szemben és ez azt jelentette, hogy ezuttal nem egy felállt védelmet kellett körbe-körbe darálni.
a csapat kiváló, élvezetes és szinvonalas meccsen idegenben lőtt öt gólt és lőhetett volna még ötöt.
volt sebesség és lendület, kifejezetten támadó és jól harapó felfogás. időnként szemet gyönyörködtető mezőnyjáték, szép gólok a szerencsével ezuttal nem volt baj, ide is oda is billent.
egyénileg: a meccs embere Messi. Neymar klasszis a mezőnyben, a helyzetkihasználása ma gyenge.Suarez gólt lőtt és kihagyott hármat de sebaj. középen ma Busit emelném ki !? nemigen volt alkalmam ilyesmire régen.... Rakitic és Xavi is jól tolta.
hátul Pique összességében jól játszott, volt két - három hibája de az bele fér, Mathieu a második gólban benne volt, néhányszor lemaradt a beadásoknál de volt pár jó közbelépése én a passzaiban sem láttam most sok hibát. Alba és Alves a szokásos szint.
Pedro és Rafinha a lehetséges cserék, Adrianot gondolom Alves sárgája miatt hozta be.
még egyszer: élvezetes jó meccs, idegenből parádés és fontos három pont.
hank1ee
Director del Fútbol

2015.02.08. 23:12:37

Ez olyan jó foci volt, hogy még mindig nézném. :) Le vagyok nyűgözve a csapat teljesítményétől, végig sikerült tartani ezt a nem kis iramot. Egyénileg és csapatszinten is teljesen felülkerekedtek a Bilbaón, mindenki tetszett ma, ezzel együtt értelemszerűen Messi mellett Busquets és Rakitic is nagy meccset játszott, őket érdemes kiemelni. Puhlnak viszont sajnos igaza van, tényleg meg lehet tréfálni a védelmünket, bár Mathieunél azért van jobb opció is.

Jó irányba mennek a dolgok!

Amúgy ez a mez... :D Mintha közmunkások fociznának láthatósági mellényben. :mrgreen:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
MatyiG
Adminisztrátor

2015.02.08. 23:12:17

Kontráztunk, gyerekek, kontráztunk! 8) :mrgreen:
diagonal
Jugador d'estrella

2015.02.08. 23:11:03

barlacy írta:Most nem ekézem Suarezt,ám Neymar helyzetkihasználása is megérne egy misét...
Messi magasan a legjobb volt, szerintem Xavi is belefért a csapatba(bár korábban lekaptam volna).Idegesítő volt a védelem!Gyenge volt ma Alba is, Matyi nem egy passzkirály,Alves gyengécske!Busi tanári módon játszott!
Hát igen, csak 5-2 után nem illik ekézni :D De igazad van egyébként, Neymar ma párszor túl laza volt, mondjuk ha a két "lazaságából" az egyik is csak bemegy mindenki leborul és most itt hozsannáznánk. Ha mindkettő akkor meg ő az isten. Így is ő az persze, ezt tudjuk :D 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára diagonal 2015.02.08. 23:13:35-kor.
ZolTano
Jugador d'estrella

2015.02.08. 23:08:15

Gratula!!!! Messi a meccs embere, de kiemelném még Busit, agresszív és gyors volt, amit mindenki hiányolt belőle és ezek mellé még hozta a tanár formáját is!!! =D>
diagonal
Jugador d'estrella

2015.02.08. 23:07:31

Én mindig szeretem a Bilbao elleni meccseket a San Mamésban, van egy hangulatuk, meg általában jó meccseket játszunk velük. Nagyon jó ott a közönség.
Azért ez a támadópotenciál amit a Neymar-Messi-Suárez trió képvisel tényleg félelmetes, jó nézni őket.
Busi ma nagyon jó meccset játszott ezt meg kell jegyezni mert nincs ez mindig így mostanság.
A védelem, na ez nem ünneprontás de tény, továbbra is olyan amilyen, egy erős ellenféllel ma sokkal több gondunk lett volna mint a Bilbaóval. Bravo Aduriz góljában benne volt kissé, onnan nem illik gólt kapni, még ha jó lövés is volt.
Tényleg jó meccs volt alighanem annak is aki csak leült "szórakozni" és nem Barca drukker, a 80 és 85. perc között meg volt egy időszak mikor úgy éreztem mintha a Pep éra köszönne vissza, tiki-taka, teljesen beszoruló ellenfél és a végén az ötödik gól =D>
Válasz küldése