2015.05.26. 11:41:39
Eurovízió: távol áll tőlem minden fajta konzervatizmus, főleg nyelvek terén, de abban egyetértek az öregemmel, aki éppen a minap akadt ki nálunk ezen, hogy miért nem magyarul éneklünk az Eurovízión? Nem sok nyelv büszkélkedhet azzal, hogy ennyire különleges hangzású, és egyúttal ennyire "elismert" is legyen nemzetközileg, mint a magyar. Legalábbis az én tapasztalatom az, hogy a külföldiek szeretik a nyelvünket, és az külön unikummá teszi, hogy a legnehezebbek között van a világon, most nem is tudom épp hanyadik helyen.
Na de a lényeg, hogy szerintem sokkal eladhatóbbak lennének a dalaink ha használnánk is végre, amit kaptunk, mert szerintem dallamosság terén a magyar szavak sokszínűségével kevés nyelv veszi fel a versenyt, a faék egyszerűségű angol meg főleg... Úgyis csak ez számít, a szöveg és a mondanivaló nem, ez tisztán látszik, akkor meg észrevehetné már az agyonképzett szakértőink...
ByAlex száma sem lett volna fele ennyire sikeres, ha nem magyarul énekel. Mondjuk Kállay épp kivétel, de azt a dalt nagyon eltalálták akkor, hogy mire van szükség, a marketing is nagyon jó volt, és Saunders is nagyon eladható volt, de hasonló sémákra épült a Compact Disco is pár éve, és hát az sem lett egy sikertörténet, szóval ehhez az irányhoz mázli is kell.
Egyetértek azzal, hogy a lényeg az, hogy minél különlegesebb, formabontóbb legyen egy dal. Nézzük csak meg Conchitát... ( uram atyám), ő is ennek a hullámnak a nyertese, szakáll nélkül szerintem valahol a 10. hely körül végez. Azt pl. máig tartom, hogy ha kiküldenék az acapellás bandát akik Kállay-val voltak egy mezőnyben még tavaly, és még magyarul is énekelnének, borítékolható lenne az első ötbe kerülés.
Az éjjel soha nem érhet véget!
Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"