La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.05. 16:57:49

Chino írta:...
Én MR. TROMORT-tal értek egyet. A harmadosztályban sokkal nehezebb fejlődni, mint mondjuk egy angol középcsapatnál. Ezért is lenne fontos, hogy akikben potenciál van, annak a nagy részét kölcsönadnánk, a megmaradtak pedig továbbra is a B-t erősítenék.
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.05. 16:34:26

Chino írta: Amellett az edző keze is meg van kötve valamennyire, mivel egy szűk elitben lévő, triplázó (+még esetleges kupák) csapattal kell dolgozni, ami folyamatos eredménykényszer alatt van.
Így nem könnyű fiatalokkal kísérletezgetni, pedig egy játékost beépíteni nem fél év.
Nagyrészt egyetértek, de azért nem minden meccsen játszunk top csapatok ellen, és ilyenkor bőven lehetne kísérletezgetni.
Mondjuk nem hiszem, h Halilovic sok lehetőséget fog kapni bármely angol csapatnál. Pont nem az ilyen tipusú játékosokat preferálják a sziget országban. Jobban örülnék, ha maradna B-ben, szem előtt lenne, plusz nem a cserepadon üldögélne.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
MR. TROMORT777

2015.08.05. 16:33:42

Sokat változott a foci és az utánpótlás is, manapság 19 évesen már kész játékosok vannak, régebben nem ez volt a tendencia. 19 évesen egy Halilovic nem fog fejlődni a harmadosztályban. Szépen el lehet menni kölcsönbe neki is meg mindenki másnak, ha tudnak bizonyítani tartósan akkor úgyis vissza lehet őket hozni, ha nem akkor ez van. Mint mondtam, egy dolog számít, a teljesítmény, se Hallovic, se Samper még nem tudna adni semmit. Nem vitatom, lehet ha megkapnák a bizalmat jók lennének, de nincs idő rá. Olyanok kellenek akik tudnak plusszt adni. Lehet nem lógnának ki negatívban, de az kevés. Több kell.

LE majdnem el lett küldve egy rossz széria után, akkor hogy támaszkodjunk a fiatalokra. Itt ha a csapat veszít 2 meccset már világvége hangulat van. A modell jó, az utánpótlás jó, de egyszerűen nem lehet minden évben klasszisokat kinevelni. A Barcába a legjobbak férnek be, naív gondolat azt hinni, hogy ez a tendencia fenntartható. Manapság annyi mindennek meg kell lenni egy játékosban, hogy igazán befusson, hogy hihetetlen. Az is tulajdonság, hogy valaki sérülékeny, már akkor nincs annyi esélye, ahogy ugyan úgy a felépítés is. Bojan belassult pár kg izom után, az is egy tulajdonság, méghozzá egy negatív. Halilovic is kicsit ez, hogy ügyes meg technikás, de amikor a Chelsea ellen szabadi védekezésnél Mikelek jutnak rá, akkor rá kell jönni, hogy kevés. Jelenleg messze nem férne be a középpályára például, mert most izom kell. Elég az MSN-t mentesíteni a védekezés alól. De ez már blablabla.

De fordítsuk meg az egészet, minek játszanak Adama-k meg Halilovicok a harmadosztályban úgy, hogy semmi nem motiválja őket? Szépen menjenek el kölcsönbe, mert az utánpótlásnak nem szabad megállni, mert ők meg a még fiatalabbaktól veszik el a helyet. Ami szintén nem jó. Majd alakul egy új gerincű B csapat és ez így van jól.

Másképp nem működtethető jelenleg a dolog, csak kölcsönökkel. Így is hány olyan kerettag van aki nem kapta meg a megérdemelt perceit az előző szezonban. Gondoljunk itt Bartrára, Rafinhara, Adrianora, de még akár egy Pedrora is. Ha ők nem férnek be sokszor, csak kényszer helyzetben, akkor hogy lenne hely Halilovicokra meg Samperekre?
Chino
Llegenda del Barça

2015.08.05. 16:11:46

ZBarca írta:Nincs azzal semmi gond, ha kölcsönbe megy, a jelenlegi csapatba úgysem férne be, a spanyol harmadosztályba meg nem való.

Nem értem, miért könyveli el itt katasztrófának mindenki, hogy a harmadosztályban kell játszaniuk. Iniesta, Valdes, Motta, Pedro, Busquets (Messi) is a harmadosztályból került fel, ha a közelmúltat tekintjük. (de még Xavi is sokat játszott ott) Jeffren, dos Santos, Bojan, Montoya stb. pedig a másodból.
Nem az emeli ki a játékosokat vagy határozza meg, hogy játszanak-e majd a felnőtt csapatban, hogy a fiatalok éppen a harmad vagy másodosztályban játszanak.
Persze jobb a keményebb csapatok ellen edződni, de nem ezen múlik. (de elég érdekes az is, hogy szinte ugyanazzal (ha nem erősebb) kerettel tavaly harmadikok, most kiesők lettünk).

A legfontosabb, hogy az edző mennyire bízik a fiatalokban, meri-e őket játszatni. Azzal engem nem tudnak meggyőzni, hogy Busquets vagy Pedro jobban kiemelkedett vagy tehetségesebb lett volna volna a B-ből, mint mondjuk most Samper, Munir, Adama, Halilovic vagy Grimaldo.
Csak az igazság az, hogy itt már az első évben olyat kell alakítani amire mindenki felkapja a fejét, mert két lehetőség már nem lesz. Iniesta vagy Xavi helyzete jó példa lehetne, (bár beárnyékolja azt, hogy mindkettejük számára sérülés kellett, a komolyabb játéklehetőséghez)
se egyik pillanatról a másikra lettek kezdők.
Amellett az edző keze is meg van kötve valamennyire, mivel egy szűk elitben lévő, triplázó (+még esetleges kupák) csapattal kell dolgozni, ami folyamatos eredménykényszer alatt van.
Így nem könnyű fiatalokkal kísérletezgetni, pedig egy játékost beépíteni nem fél év.
Forca Barca!!!!
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.05. 15:28:55

Nincs azzal semmi gond, ha kölcsönbe megy, a jelenlegi csapatba úgysem férne be, a spanyol harmadosztályba meg nem való.
MR. TROMORT777 írta:Legalább pakolnak rá egy kis izmot, keményedik, mellette lehet fejben is kcisit magába száll, ha látja, hogy mi is az igazi szint. Jó döntésnek tűnik.
Ezzel egyetértek, csak nehogy túl sok izom kerüljön rá és vele is az történjen mint Bojannal.
Kép
MR. TROMORT777

2015.08.05. 15:03:27

Legalább pakolnak rá egy kis izmot, keményedik, mellette lehet fejben is kcisit magába száll, ha látja, hogy mi is az igazi szint. Jó döntésnek tűnik.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.05. 14:58:37

palesz77 írta:Barcelona told Alen Halilović (19) that he will leave on loan. He has several offers from english clubs. [md]

Nem tudom miért Angliába akarjuk küldeni, kicsit tartok tőle, hogy ott elveszne.. :? Technikailag megélne ott, de ha a B ligát nem bírta fizikálisan, akkor ott mi lenne vele? :roll:

Kép
talán azért akarjuk angliába küldeni, mert a spanyoloktól senkinek nem kell? :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.08.05. 14:27:36

Barcelona told Alen Halilović (19) that he will leave on loan. He has several offers from english clubs. [md]

Nem tudom miért Angliába akarjuk küldeni, kicsit tartok tőle, hogy ott elveszne.. :? Technikailag megélne ott, de ha a B ligát nem bírta fizikálisan, akkor ott mi lenne vele? :roll:

Kép
csabimo
Capitá del Barça

2015.08.05. 13:42:12

Nem jo iránymutatás a fiataloknak hogy nem kapnak lehetőséget.. Én mindig azt mondtam hogy nalunk egy tehetséges focista elobb bemutatkozhat a felnott csapatba mint pl a Realnal..
Kiváncsi lennek ha Xavi Ini ma lennének fiatalok kölcsön lennének e adva.. Sokkal rosszab focistak is kaptak lehetőséget mint pl: adama akit felneveltünk hogy aztán el vagy kölcsönadjuk..
A nincsen tehetséges ügyes focistank a b csapatba egyenesen baromság.. Grimaldo samper adama halilovic kellene lehetoseget kapjon..sergio robika mivel különb vagy pl anno jeffren stb stb..
Nehezen nyelem le ha tavozik adama, és veszunk egy gersont helyette aki semmivel sem tobb ezeknel a sracoknal..
Most hogy lenne lehetoseg a tiltás miatt kicsit házon belül nézelődni, még igy se akkor mistanaban ne varjunk sajat nevelesü focistat aki megragad az elso csapatnal..
Samper
Director del Fútbol

2015.08.05. 13:20:14

noname írta:3. egyszerűen nem elég jók a mostani fiatalok az első csapathoz.
A fix kezdőhöz tényleg nem. De a többiekhez??
palesz77

2015.08.05. 10:57:41

noname írta:3. egyszerűen nem elég jók a mostani fiatalok az első csapathoz.
Hát, mondjuk ha Grimaldo vagy Samper nem ütik meg a mércét..
noname
Llegenda del Barça

2015.08.05. 08:46:08

3. egyszerűen nem elég jók a mostani fiatalok az első csapathoz.
A Fifa egy szégyen
Samper
Director del Fútbol

2015.08.05. 08:11:28

Minthogy értetlenül állunk az előtt, ahogy a csapat a fiatalokat kezeli, próbáljunk benne rendszert keresni.

1., Mi a Barcat nevelő egyesületnek tekintjük, ahol magától értetődik, hogy tehetségeink nálunk viruljanak ki. A Club mostani általános és szakmai vezetése számára ez már nem fontos szempont.

2., Akiket mi azzal a szemmel néztünk, hogy továbbvivői lesznek a Barca focinak (Samper, Halilovic, Grimaldo és bizonyos értelemben Adama), a technikás,rövidpasszos, labdatartós játékhoz lettek volna erősségek, most azonban már egy másfajta, erőteljesebb és direktebb támadó focihoz keresik a játékosokat.

E miatt, ha jó áron lehet eladni tehetségeinket, az jó a csapatnak.
Erxy
Entrenador del Barça

2015.08.04. 19:28:15

ha mondjuk 15 miliot letesznek erte, akkor az azt jelenti hogy nem lesz ra opcionk (szerintem) mert kivasaroljak a szerzodesebol. legalabbis nekem igy logikus a dolog.
ha meg kifizetnek erte 10 korul es meg opcionk is lesz ra, akkor jo hulyek, de mi penzugyileg jol jarnank mindenkepp.
szakmailag nem vagyok benne biztos hogy a Villa a legjobb hely szamara, stilusra es az edzo sem szimpatikus szamomra (Sherwood).
ha emlekezetem nem csal, akkor a Spursnel a klasszikus brit iskolat nyomta, 442 stb. (GT ha erre jar majd felvilaosithatna :D )

tudom, sokan Adamabol csak annyit neznek ki, mint egy brit beltenyesztett vadlobol, de tobb o annal, egyaltalan nem vallana szegyent egy jatszobb, kombinativabb csapatban sem.

szoval a kolcson jo, nincs helye a harmadosztalyban, ez egyertelmu, de mondjuk egy Pool fele csapatban szivesebben latnam, mint a Villaba.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.04. 18:27:03

Ha marad a 15 millió körüli összeg, akkor az úgy rendben van. Ez nálam feltétlenül plusz pont a mostani elnökség mellett, hogy racionálisabbak az eligazolásokkal kapcsolatban. Nem csak dobálják ide-oda kölcsönbe az embereket, hanem valóban pénzt is látunk belőlük. Szerintem nem lenne rossz helye Angliában. A Villa meg kifejezetten egy patinás csapat, akik kicsit szenvednek az elmúlt években, de alapvetően az angol középmezőnyhöz tartoznak és a nemzetközi kupákért mennek.
Kép
Kép
Kép
Erxy
Entrenador del Barça

2015.08.04. 14:10:28

Adama ma nem edzett a B csapattal, ESPN szerint Aston Villa lesz a vegallomas.
nem orulok.
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2015.08.04. 13:18:08

West Ham offered 7,5M for Alen Halilovic (19). 10M buy-back option could be included. Barcelona could consider the bid. [sport via tmw]

Ez is sport, de maga az ötlet nem elvetélt. Még örülnék is neki, ha nem Angliába szólna a szerződés.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.08.03. 21:36:59

aynas írta:adamáért kár. szerintem ő ügyesebb szélsőként, mint munir és sandro.
Nem az a posztja szerintem, ő 4-4-2-ben vagy 3-5-2-ben jobban érzi magát.
Nálunk nem sokra menne 4-3-3-ban, felállt védelem ellen.
noname
Llegenda del Barça

2015.08.03. 21:32:41

PCsabi írta:BREAKING: Liverpool have finalised a deal with Barcelona for young starlet Adama Traore for €15m. [@DiMarzio]
Szerintem jól jártunk. Van benne tehetség, de a stílusa nem is passzol a legjobban a csapatba, továbbá nincs kit kiszorítson a kezdőből.
A Fifa egy szégyen
aynas
Capitá del Barça

2015.08.03. 21:22:48

adamáért kár. szerintem ő ügyesebb szélsőként, mint munir és sandro.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.08.03. 19:48:03

PCsabi írta:BREAKING: Liverpool have finalised a deal with Barcelona for young starlet Adama Traore for €15m. [@DiMarzio]
Az mondjuk nem is olyan rossz ár érte, itt nem hiszem, hogy nagy jövője lett volna, maximum 3-5-2-ben.
Erxy
Entrenador del Barça

2015.08.03. 19:38:54

B winger Adama (19), who travelled to England today, has informed the club that he won't train tomorrow. Transfer to Liverpool close. [rac1]

remelem lesz ra valami opcionk, nagyon nem szeretnem ha vegleg elszakadna a klubtol.
Kép
palesz77

2015.08.03. 19:34:47

Petr írta:Nem tudni, h van e valamilyen visszavásárlási záradék, vagy akármi? A coutinhós dolgot olvastam egyedül.
15 millió tudtommal a kivásárlási ára, ha úgy távozott, akkor se Coutinho, se visszavásárlási.. Amúgy jó helye lesz a Pl-ben, ő alapjáraton nagyon passzol oda szerintem, a helyében nem is jönnék vissza, nálunk nem tudna úgy érvényesülni, mint ott fog - remélhetőleg.

Amúgy elég pikáns, Everton-Pool rangadókon lehet nézni a Deu-Adama párharcot..:D
Petr
Entrenador del Barça

2015.08.03. 19:30:24

Nem tudni, h van e valamilyen visszavásárlási záradék, vagy akármi? A coutinhós dolgot olvastam egyedül.
PCsabi
aka Game90

2015.08.03. 19:15:20

BREAKING: Liverpool have finalised a deal with Barcelona for young starlet Adama Traore for €15m. [@DiMarzio]
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Válasz küldése