S.Agüero írta:Én majd ha odakerülök(5 év

) már azért sem szeretnék kimenni külföldre, mert nem véletlenül születtem ide, Mo.-ra.
Persze addig még sok minden fog történni(pl világvége

), lehet máshogy fogom akkor már gondolni.

Szerintem hamar fel fogod adni ezeket a fellengzős gondolatokat, hogy "itt a helyem", amikor mondjuk 23 évesen diplomásként ott leszel, hogy nem is látod a lehetőségét, hogy tíz éven belül el tudj tartani két gyereket a saját lakásodban, és esetleg még autód is legyen, amit 400 Ft-os benzin mellett is használnál. (Nem leszólni akarlak, sőt egyet is értenék Veled, de az állam bácsi által rámszabott 5 évet tuti kint fogom tölteni, mert én nem akarok évtizedekig lakáshitelt fizetni és a gyerekvállalást anyagi kérdéssé tenni). Én 18 évesen ott tartok, hogy tudatosan olyan pályát választottam, ami Mo.-n is jó megélhetést tud nyújtani, és sajnálom, hogy ez szempont kellett, hogy legyen.
Én alapvetően nagyon tisztelem azokat az embereket, akik havi 100-150 nettó fizetésért állnak tanárnak, hogy segítsenek a jövő generációjának kimászni a gödörből (volt aki multicégnél hagyott ott többszázezres állást ezért), és én is leginkább pénzügyi megfontolásból nem választom ezt a pályát, de (bár nem élünk rosszul) én folyamatos anyagi bizonytalanságban nőttem fel, és nem szeretném így eltölteni életem hátralévő részét. (és persze még van egy-két dolog, pl. egészségügy, de azt se szeretném, ha BAZ megyébe vetne az élet hosszabb időre stb.)