Köszi Bence, nagykirály vagy!bence0330 írta: ↑2024.09.22. 12:38:40
https://vipstand.pm/sports/watch-football-live
Az időpont körül kattintható lesz a Barca meccs is, rákattintva általában az első link a legjobb, nagyon stabil, és jó minőségű. Ha valami gyengébb kapcsolatod lenne, akkor az alsó sorban lesznek a nem HD-s linkek. Én brave-ben nyomom, és blokkolóval, szóval nem tudom, a reklámok milyenek, de szerintem csak az elején kell kinyomni párat és kész (pl. mikor az elején a Barca-meccsre kattintasz, 1-2-szer reklám ugrik fel előtte, mire megnyitja, meg talán ugyanez a play gomb meg teljes képernyőre rakásnál, de utána semmi). Én évek óta ezt az oldalt találtam a legjobbnak és legstabilabbnak, érdemes elmenteni.![]()
Bajnoki Mérkőzések
- Saviola
- Júdás 2, az áruló
,,Azt hitted, hogy mi történt."
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
https://vipstand.pm/sports/watch-football-live
Az időpont körül kattintható lesz a Barca meccs is, rákattintva általában az első link a legjobb, nagyon stabil, és jó minőségű. Ha valami gyengébb kapcsolatod lenne, akkor az alsó sorban lesznek a nem HD-s linkek. Én brave-ben nyomom, és blokkolóval, szóval nem tudom, a reklámok milyenek, de szerintem csak az elején kell kinyomni párat és kész (pl. mikor az elején a Barca-meccsre kattintasz, 1-2-szer reklám ugrik fel előtte, mire megnyitja, meg talán ugyanez a play gomb meg teljes képernyőre rakásnál, de utána semmi). Én évek óta ezt az oldalt találtam a legjobbnak és legstabilabbnak, érdemes elmenteni.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- bence0330
A többivel egyetértek (alapvetően az idézettekkel is), de a kontextusban, amiről beszéltünk, hogy mekkora a változás, és mennyivel élvezetesebbek a meccsek, szerintem lényegtelen. Tegyük fel, hogy kikapunk a BM, Dortmund, Madrid triótól, és elvérzünk egy Liverpool ellen a rájátszásban vagy a 16-ban. Ez benne van, szerintem kb. 18 éve nem volt ilyen gyenge és főleg szűk keretünk azt a fél évet kivéve, mikor Xavi váltotta Koemant, nincs gyakorlatilag európai szintű védekező játékosunk két posztra. Igen, akkor a szezonunk BL eredményei nem lettek jók. De ez nem tenné semmissé azt, ha amúgy hétről hétre élményszámba menő meccseket játszunk (amivel azért a bajnokságot akár meg is lehet nyerni, szóval ez is dönthet el szezon sikerességet, ha kiemelkedően toljuk). Baromi jó lenne megnyerni a BL-t, de őszintén nekem nagyobb élvezet lesz, ha látványosan, előremutatóan játszunk a meccseink nagy többségén, érezve azt, hogy ha még bepakolunk 2-3 jó védekező játékost a keretbe nyáron, akkor bármit elérhetünk. Egy évben 5-6000 (közel 100 óra) percet töltök meccsnézéssel, szeretném örömömet lelni benne. 8 éve nem volt kb ilyen örömöm egy heti szintű meccsnézésben. Ezt ha működik, nem semmisíti meg az, hogy kikapunk néha xy csapattól. Ez a csapat pokolian jól támad, nincsenek védői, ergo igen, le fognak majd kontrázni minket a nagyok. Én most reménykedem, hogy nyárig valami történik, és tudunk igazolni, mert annak most tényleg lenne tétje, ha Flick alá berakunk egy keretet is, reális esély kb bármire lenne már.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Az a kemény, hogy a Xavi-érában olyan kevés igazán szórakoztató meccsünk volt, hogy emlékszünk az összesre, mert kb egy kezünkön meg tudjuk őket számolni.
Szerintem is nyugtával dicsérjük a napot. Az első rangadókig messzemenő következtetéseket nem nagyon lehet levonni, mert a védekezésünk még nem volt komolyan tesztelve. A szezonunkat nem az fogja eldönteni, hogy mennyire tömjük ki Valldolidot, az ilyen csapatoknak egyáltalán semmi keresnivalójuk az első osztályban. Panaszkodunk a plusz két BL-meccs miatt, miközben a ligában játszunk kb 20 teljesen felesleges bohócmeccset, ami a sport Mónika show-ja. A szezont az fogja eldönteni, hogy mit tudunk a Bayern, Real Madrid, Manchester City stb ellen.
Reménykedni viszont szerintem lehet. Az egyéni villanásokkal nekem nincs problémám. Az csak jó, ha vannak olyan játékosaink, akik el tudják dönteni a meccset. Értem, hogy valaki attól tart, hogy ez nem része a játékunknak, most bejött, de nem biztos, hogy mindig be fog jönni. Én viszont azt gondolom, hogy vannak olyan játékosaink, akik ezt bármikor meg tudják tenni. Yamal például több gólt fog lőni, mint tavaly, mert kevésbé játszik a vonalszélen. Raphinhának is ízlik az irányító szerepkör. Olyan szintű hengerlésre pedig, amit az előző meccseken mutattunk, én nem emlékszek a Xavi-érából.
Szerintem is nyugtával dicsérjük a napot. Az első rangadókig messzemenő következtetéseket nem nagyon lehet levonni, mert a védekezésünk még nem volt komolyan tesztelve. A szezonunkat nem az fogja eldönteni, hogy mennyire tömjük ki Valldolidot, az ilyen csapatoknak egyáltalán semmi keresnivalójuk az első osztályban. Panaszkodunk a plusz két BL-meccs miatt, miközben a ligában játszunk kb 20 teljesen felesleges bohócmeccset, ami a sport Mónika show-ja. A szezont az fogja eldönteni, hogy mit tudunk a Bayern, Real Madrid, Manchester City stb ellen.
Reménykedni viszont szerintem lehet. Az egyéni villanásokkal nekem nincs problémám. Az csak jó, ha vannak olyan játékosaink, akik el tudják dönteni a meccset. Értem, hogy valaki attól tart, hogy ez nem része a játékunknak, most bejött, de nem biztos, hogy mindig be fog jönni. Én viszont azt gondolom, hogy vannak olyan játékosaink, akik ezt bármikor meg tudják tenni. Yamal például több gólt fog lőni, mint tavaly, mert kevésbé játszik a vonalszélen. Raphinhának is ízlik az irányító szerepkör. Olyan szintű hengerlésre pedig, amit az előző meccseken mutattunk, én nem emlékszek a Xavi-érából.
- bence0330
Persze, hogy nincs! Nekem édesmindegy ki miért lelkesedik, annak ellenére, hogy nem nagyon értem a focinézés lényegét, ha a csapatunk sorozatban remek, ráadásul sokszor gólzáporos meccseiért sem tudnék, hisz akkor tényleg nem tudom, minek nézném egyáltalán, de ez egyéni szoc problémám. Nem azt írtam, hogy neki lelkesednie kell, hanem azt, hogy szerintem nagyon egyértelműen érthető, mire fel történik. Főleg, amikor a meccsek gyengébb ábrázolásához már nem a meccsekhez kell nyúlni, hanem az ellenfél "gyengüléséhez" képest relativizálni a győzelmeket, és hogy majd biztos rosszabb lesz (még ez is lehet, de most nagyon nem ez a helyzet).brazilfan írta: ↑2024.09.18. 07:42:14Szerintem nincs mindenkire nézve kötelező foka a lelkesedésnek, Xavinál sem volt, még a kezdeti, poszt-Koeman hónapjaiban sem, pedig eléggé látványos volt a változás.
A "halomra rúgjuk a gólokat" részben igaz, 7-0, 4-1, ez tényleg meggyőző, de például a Gamper-kupán egyet sem rúgtunk, az első két bajnokin meg minimális volt a gólkülönbség.
Néhányan írták, hogy Xavi alatt egyszer sem játszottunk ilyen jól, természetesen ez sem igaz, a 3-1-es Szuperkupán például, és ott komoly csapat ellen játszottunk, nem a tavalyi szintjéhez képest visszaesett Girona és Bilbao ellen.
A Gamper kupát az alapozás közepén nem nagyon venném figyelembe, semmi tétje, pláne nem egy EB-ről beeső csapattal, látszott, hogy ott épp hullák voltunk, finoman szólva sem oda volt kihegyezve a formaidőzítés, ráadásul még a felállás is kísérleti jellegű volt.
Utána viszont 2 gólnál kevesebbet nem rúgtunk, és még a kettők is olyanok voltak (valamelyik, talán a Valencia kivételével), hogy csoda volt, hogy nem 4. Volt kb 2 gyenge félidőnk, a másik 8 meg szemet gyönyörködtető focival telt. 17 gólt lőttünk 5 meccs alatt, ez nagyon sok. De ami a legjobb, hogy mindezt egy olyan gépezetből, olyan szinten kihozott teljesítményekkel, hogy nehéz már elképzelni, hogy rúggunk kettőnél kevesebbet egy meccsen. Tavaly-tavalyelőtt nehéz volt elképzelni, hogy rúgunk többet, mint 1, jó esetben 2. Azt lehetett érezni, hogy nincs benne a meccsben, vagy ha az néha meg is volt, akkor nincs benne a játékosokban.
Én nem láttam olyat, hogy Xavi alatt nem volt jó meccsünk. Hogyne lett volna, csak kevés, és régen. Az első tavaszán volt 4-5 biztosan, tán még több is, aztán szezononként kb 2-3. Hétről hétre az volt a jellemző, hogy rossz meccseket játszottunk, nem volt élmény nézni. Pedig mindhárom csapatrészünk erősebb volt az elmúlt két szezon nagy részében keretileg, mint most.
Még az xG témához (nem neked): egy nagy csapatnak stabilan felül kell rúgnia az xG-t, ez a normális, mivel tálagnál jobb játékosok alkotják. Az, hogy mi 2 évig stabilan alul lőttük, az dupla gond, mert egy Barcelona szintű csapatnál a 0-ra kihozás az már alul lövés. És két éven keresztül ez súlyos edzői felelősség. Most retteghetünk, hogy majd Flick alatt is elkezdünk így tenni (a játék akkor is jobb marad mondjuk), de ez valamiféle PTSD-s téma lesz, mert nem túl reális dolog.
-
- Entrenador del Barça
Ok. Xavi alatt hány jó meccsre emlékeztek?
Real bajnoki (0-4) szuperkupa, Betis, Napoli, Shakhtar Atletico 2* és PSG idegenben.
Villarreal (3-4, 3-5, másodikon kaptunk 5-öt, max semlegeseknek)
Mindezt 2,5 év alatt. És volt sok 1 gólos sikerünk. 1-0, 0-1, 2-1, 1-2.
Koeman távozása után is ott folytattuk, sőt, még rosszabb volt szerintem a játékunk. Majd felépült Dembelé (12 gólpassz tavasszal), jött Auba, Adama, Ferran, Alves, és volt egy jó tavaszunk.
Következő évben Kounde, Lewy, Raphinha, Christensen, Kessie + Alonso, Bellerin.
Ezzel összejött a bajnokság 1-0-kkal, rekordalacsony bekapott góllal.
Majd Gündogan, Cancelo, Felix, Romeu. És volt még Araujo, De Jong, Gavi, Christensen, akik most sérültek.
Most pedig jött az egy szem Olmo és Pau, aki csak azért nem a B-be lett regisztrálva, mert elmúlt 23.
Van 2 db 17, 1 db 20, 2 db 21, kezdőben, egy 36, egy 33 éves.
A mezőnyjátékosok fele fiatal.
És így hozzuk ezeket az eredményeket.
És akkor azért izguljunk, mert a milliárdos Bayern, City, Real valószínűleg meg fog verni minket?
Örülünk, hogy a kiskapuval regisztrálva van Inigo, Cubarsi, Balde, Yamal, Olmo szerződése, hogy ki tudunk állni ilyen formában is.
Szerintem örüljünk annak ami most van, és adjuk lejjebb az elvárásokat, mert egyelőre bőven felette teljesítünk.
Real bajnoki (0-4) szuperkupa, Betis, Napoli, Shakhtar Atletico 2* és PSG idegenben.
Villarreal (3-4, 3-5, másodikon kaptunk 5-öt, max semlegeseknek)
Mindezt 2,5 év alatt. És volt sok 1 gólos sikerünk. 1-0, 0-1, 2-1, 1-2.
Koeman távozása után is ott folytattuk, sőt, még rosszabb volt szerintem a játékunk. Majd felépült Dembelé (12 gólpassz tavasszal), jött Auba, Adama, Ferran, Alves, és volt egy jó tavaszunk.
Következő évben Kounde, Lewy, Raphinha, Christensen, Kessie + Alonso, Bellerin.
Ezzel összejött a bajnokság 1-0-kkal, rekordalacsony bekapott góllal.
Majd Gündogan, Cancelo, Felix, Romeu. És volt még Araujo, De Jong, Gavi, Christensen, akik most sérültek.
Most pedig jött az egy szem Olmo és Pau, aki csak azért nem a B-be lett regisztrálva, mert elmúlt 23.
Van 2 db 17, 1 db 20, 2 db 21, kezdőben, egy 36, egy 33 éves.
A mezőnyjátékosok fele fiatal.
És így hozzuk ezeket az eredményeket.
És akkor azért izguljunk, mert a milliárdos Bayern, City, Real valószínűleg meg fog verni minket?
Örülünk, hogy a kiskapuval regisztrálva van Inigo, Cubarsi, Balde, Yamal, Olmo szerződése, hogy ki tudunk állni ilyen formában is.
Szerintem örüljünk annak ami most van, és adjuk lejjebb az elvárásokat, mert egyelőre bőven felette teljesítünk.
Szerintem nincs mindenkire nézve kötelező foka a lelkesedésnek, Xavinál sem volt, még a kezdeti, poszt-Koeman hónapjaiban sem, pedig eléggé látványos volt a változás.
A "halomra rúgjuk a gólokat" részben igaz, 7-0, 4-1, ez tényleg meggyőző, de például a Gamper-kupán egyet sem rúgtunk, az első két bajnokin meg minimális volt a gólkülönbség.
Néhányan írták, hogy Xavi alatt egyszer sem játszottunk ilyen jól, természetesen ez sem igaz, a 3-1-es Szuperkupán például, és ott komoly csapat ellen játszottunk, nem a tavalyi szintjéhez képest visszaesett Girona és Bilbao ellen.
Ez nem jelenti azt, hogy ne tartanám érthetőnek a lelkesedést, a szurkoló szeret lelkesedni, például tavaly, a Napoli kiverése és a PSG-odavágó után néhányan már az elődöntőben látták a csapatot.
Még sok van hátra, de az jól látszik, hogy Flick jó kapcsolatot ápol a fiúkkal, nem veszekszik a bírókkal stb., ez utóbbi Xavinál is sokáig így volt, később a mosoly nem ok nélkül tűnt el az arcáról.
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Na, ez az, ami borzasztóan nem igaz és igazán elszomorító, hogy azért, mert belövünk 2-3 olyan helyzetet, amikből kis eséllyel születik gól, már ezt látjuk a játékunkba.
Az agresszív letámadás pontosan így nézett ki Xavi első évében is, passzsávok, emberek lezárása és gyors támadása a labdásnak. Egészen addig ez volt a játékunk, amíg nem jött szembe pár olyan védelem, ami ki tudott játszani minket rendesen, azok után kezdett el érni ez a része a taktikának és alakultak ki letámadás triggerek, amiknél szűkítettük a területet inkább és kedvezőtlen oldalpasszokra kényszerítettük az ellenfelet, ahol aztán csapdáztunk. Előtte egészen pontosan ugyanez volt, mint amit Flick csinál. Az is tény, hogy rettenet sok helyzetünk volt belőle, csak a nagyját kihagytuk, tisztán emlékszem 3 olyan esetre, amikor Yamal, Raphi, vagy Ferran elé került hasonló helyzetben a labda és kapusba rúgtuk. Most bement. Lecsorgókat lőttünk emberbe, 0 szögből egyszer lőtt Baldé gólt hasonlóan Olmohoz. Ezek ritkaságok, amik egyelőre nekünk kedveznek.
Összegezve, egyelőre a mutatott játékhoz képest túlteljesít a csapat, tavaly bőven alatta volt. Ha ez tartós tud maradni, akkor egyértelműen betudhatjuk az edzőnek. Merthogy ezekre a helyzetekre meg kell érkezni, ott kell lenni és ott kell lenni fejben is, hogy gólok legyenek belőle és végső soron azok döntenek egy meccsről, nem az xG, vagy a szép helyzetteremtés. Egyelőre úgy mutat, hogy ebben hatalmas előrelépés van, de ez tipikusan az, ami egy jó rajttal az első pofonig megvan, illetve a honeymoon periódus kvázi ezt írja le. Ameddig új a dolog, addig nagyon megy a szekér. Fociban sem véletlen, hogy a legtöbb kiscsapat, amelyik mutat valami elképesztőt, kifúj a szezon második felére.
- bence0330
Ennyi erővel minden egyes gól a világon egyéni teljesítményekből és hibákból születik. Már önmagában az, hogy az egyéni teljesítmények egekben vannak a tavalyihoz képest, már óriási különbség (Inigo, Yamal, Raphinha ég és föld, de a többiek is mind jobbak). De azért hibázgatnak bele meccsenként párszor, mert teljesen megfojtjuk, és ízekre tépjük őket. Olvasd el az ellenfél edzőinek meccs utáni nyilatkozatait. Tényleg kb ez a "nem tudják mi ütötte el őket"-re fordítható angol kifejezés illik rájuk, még a top4-5 körüli Bilbaónál, és a BL-résztvevő Gironánál is. Olyan nyomást helyezünk rájuk az elején még csak 45-60, most már 90 percekig akár, amibe beleroppannak. A teniszben van a ki nem kényszerített és a kikényszerített hiba, na, szerintem utóbbi van mindig.ElBartimaeus írta: ↑2024.09.17. 13:03:52Az első két gólunk két egyéni villanásból és egy raklap szerencséből adódott (védő ott így ritkán adja oda a labdát, a második meg egy lecsorgó volt egy rossz szabadrúgás után).
Két kérdéses gól:
Yamal 1.: Egész meccsen brutál mód támadtuk le őket, rendre fogalmuk nem volt, mit csináljanak a labdával, a védő nem talált társat a láthatáron. Ettől még felrúghatta volna? Igen. De egész meccsen ezt hiba nélkül megoldani nehéz, kikényszerítettük bőven.
Yamal 2: Szabadról lecsorgó labda. Igen, folyamat szorítottuk be őket, folyamat jöttek a pontrúgások, nyilván az egyiknél megtörik majd valaki, és abból jött egy villanás is. Ha nem tudtuk volna beszorítani őket, akkor nem rúgtunk volna belőle gólt. Mint ahogy tavaly nem tudtuk őket beszorítani, és nem is rúgtunk sokat, de cserébe 4-eket kaptunk.
Ég és föld a különbség mindenben. Igen, agresszív letámadás van, és majdnem annyira feltolt játék, mint Xavi egyes szakaszaiban. De nézd meg, mennyivel szervezettebb az egész. Xavinál kb az volt a letámadás, hogy mindenki futott, ahogy tudott a labdás ember felé, és ha megszereztük nem támadtunk elég gyorsan. Védekezésben meg láttad 5 meccs alatt Inigót akár csak egyszer is versenyt futni úgy, hogy nem ő volt jó pozícióban? Sokkal jobban oldjuk meg hátrafelé is az átmeneteket. (Ettől még szerintem personel problem miatt nem fogjuk néha megúszni pár kapott gól nélkül a meccseket, de hát Xavinál is nyeltük a 2-5 gólokat elég szép arányban tavaly már, sokkal jobb játékosokkal a védelemben).
Én pont ezért tartottam Flicket a tökéletes Barcelonai edzőnek. Mert vannak alapmotívumok, amiben sima Cruyuffi elveket vall, szóval nem valami gyökeresen mást kell megtanítani mindenkinek, csak épp modernizálja, és sokkal, de sokkal jobban csinálja, mint kb bárki + erőnlétünk és mentalitásunk is van már végre.
Azért meglepő, ha a lelkesedést nem érted, halomra rúgjuk a gólokat, olyan parázs játékkal, amit LE óta semmiképp sem láthattunk, de ott a világ két legjobb játékosa és a világ egyik, ha nem a legjobb centere focizott.
Az elsőről már leírtam, amit akartam, de a második szerintem klasszis teljesítmény volt, Yamal észrevette azt a szűk sávot, ahol a labda elfér a lábak között, és aztán úgy is lőtte el, hogy ne érjen lábat.ElBartimaeus írta: ↑2024.09.17. 13:03:52Az első két gólunk két egyéni villanásból és egy raklap szerencséből adódott (védő ott így ritkán adja oda a labdát, a második meg egy lecsorgó volt egy rossz szabadrúgás után).
Tökéletesen felvázoltad, ez így is volt, csak a párbeszédem a fórumtárssal nem előzmények nélküli és kicsit koncentráltabban volt a fókuszban a Lopez vs Yamal esemény.Chino írta: ↑2024.09.17. 13:40:38Itt én nem feltétlenül Yamalt emelném ki (persze az ő szemfülessége és helyzetfelismerése kellett) hanem az egész csapat letámadását egész Koundéig visszamenően. Ha figyelmesen nézi az ember és nem csak Yamalt követi szemmel, gyönyörűen lehet látni, hogy hiába volt 5-6 társ képtelenség volt megjátszani őket,
Konkrétan ezért emeltem ki Yamal szerepét, hogy ne vegyük el tőle azt, ami neki jár ebben a szituban.
- bence0330
Mindkettővel 100%-ban egytértek. Őszintén nem azért mondom, mert Xavit rossz színben akarom feltüntetni, mert nem tartottam a végét kivéve rossz edzőnek egyáltalán, és letámadásban sem volt ő rossz (csak nem nagyon jó) de ég és föld a két letámadás közti különbség. Ott rendre az energiánkat pocsékoltuk, eleve a hatékonysága is gyengébb volt, nem volt tudatos, mindig volt sok szabad passzsáv, inkább magunkat fárasztottuk le vele, de ami még nagyobb baj volt, hogy amikor sikeres volt (mert nem volt rossz az, csak Flickéhez képest!!!) , akkor sem kezdtünk vele semmit. Nem volt értelme, simán megvártuk, míg visszarendeződnek, mert lassú volt a támadás. Flicknél nem csak tudatosabb, ezáltal sokkal praktikusabb az egész, de ha megszerezzük a labdát, kihasználjuk az egész lényegét, és a szétzilált védelemre visszük rá a labdát, könnyen ziccereket teremtve. Ez az egyetlen módja a betömörülő kiscsapatok szétverésének szerintem, ez az egyetlen lehetőség, hogy rendezetlenek legyenek a soraik. Nem véletlen, hogy az ellenfél edzőinek meccs utánai nyilatkozatai kb végig ilyen tehetetlenségüket és esélytelenségüket beismerő, széttárt karúak voltak, miközben úgy néztek ki, mint akin átment a TGV.Chino írta: ↑2024.09.17. 13:40:38Itt én nem feltétlenül Yamalt emelném ki (persze az ő szemfülessége és helyzetfelismerése kellett) hanem az egész csapat letámadását egész Koundéig visszamenően. Ha figyelmesen nézi az ember és nem csak Yamalt követi szemmel, gyönyörűen lehet látni, hogy hiába volt 5-6 társ képtelenség volt megjátszani őket, és nem csak rajtuk lógtak, hanem a passzsávokat is zárták. Ha egy játékosunk elmozdult a másik vette át a helyét, tudatos szisztéma szerint folyt az egész és ehhez nem is a labdás embert kellett letámadni.
Azt ugyanakkor nem mondanám,hogy ez az 5 meccs még nem jelent annyit, majd ha egy erősebb ellenfél jön, mert nagyon nehéz ezt így lehozni. Nem véletlen, hogy a 17/18-as szezon óta nem sikerült hasonló. Még ha a post-Messi korszakot nem is veszem figyelembe.
(Ettől még egyetértek brazilfannal, hogy Michelnek lépnie kellett volna takikailag a hosszú labdák felé, ezt kb maga is elismerte, de ha már változtatásra kényszerítünk egyi lyen elég magas szintű csapatot, az nekik már régen rossz...)
És igen, szerintem sem mérvadó, mit csinál velünk jelenleg egy esetleg top formába kerülő BM, mindenki tudja, hogy nincs vkp-s a keretben, és a belső védőink is max közepesek jelenleg. Az a természetes, ha kikapunk, de majd meglátjuk. De ez hiába csak 5 meccs, látszik, hogy ezzel az emberrel most kéne aláírni egy szerződéshosszabbítást, mert rég volt ilyen jó edzőnk, és talán utána sokáig nem is lesz. Ezzel a csapattal nyilván nem fog eredményekben valami BM szintű szezont hozni, ott azért sokkal komolyabb (főleg mélységre) keret állt rendelkezésére. De ha ő ezzel még kapna pár játékost... huhh. HA nyáron igazolhatnánk, jövőre simán ott lennénk a top3-4 BL esélyese közt. Játékban ebben a pillanatban is ott lennénk, de hát az semmit nem jelent egy hosszú szezonban, 2-3 vonalas terhelésnél. Most ténylegesen versenyképesnek kell lennünk ezekkel a csapatokkal szemben, mert tavaly azért játékban a PSG-vel nem voltunk azok (néha elszaladtunk egy kontrával, és egy amúgy nem túl gólerős ember pont aznapra megtáltosodott egyszer... de amúgy sokkal jobb volt sajna az ellenfél a pályán).
- Chino
- Llegenda del Barça
Itt én nem feltétlenül Yamalt emelném ki (persze az ő szemfülessége és helyzetfelismerése kellett) hanem az egész csapat letámadását egész Koundéig visszamenően. Ha figyelmesen nézi az ember és nem csak Yamalt követi szemmel, gyönyörűen lehet látni, hogy hiába volt 5-6 társ képtelenség volt megjátszani őket, és nem csak rajtuk lógtak, hanem a passzsávokat is zárták. Ha egy játékosunk elmozdult a másik vette át a helyét, tudatos szisztéma szerint folyt az egész és ehhez nem is a labdás embert kellett letámadni.Ha megpróbálja megjátszani az embert kb. ugyanez a végeredmény és mikor már Yamal közelebb ért előre vágni sem nagyon lehetett. (bár kellett hozzá, hogy kicsit hosszan tolja meg).Peter írta: ↑2024.09.17. 12:03:27Yamal ügyesen elvette tőle a labdát. Lopez nem bonyolódott bele semmibe, főleg nem az egyenes labdavezetésbe.
Lopez és Yamal mozgása mindent elárul. Oldalról és kissé szemből indul Yamal, látványos lendülettel és céltudatos mozgással. Lopez ezt észleli, tol a labdán amivel már Yamal elé kerül, Lopez is azt gondolhatja, hogy megoldja a feladatát, de itt jött a meglepi, ahogyan Yamal hátulról elveszi a labdát Lopeztól.
Ez tudatos labdaszerző mozdulatsor volt és egészen pontosan minden ezt támasztja alá.
Ugyanakkor ebben nincs is akkora kockázat, hogy átjátssák a kp-t , mert annyi embert lefoglalnak, hogy nem könnyű emberfölényt kialakítani hátul.
Nyilván nem fog 10-ból 10X így sikerülni, de nagy százalékban vezet labdaszerzéshez, ha csak simán előrevágják.
Viszont azt is meg kell említeni, hogy ez inkább az olyan csapatok ellen működik igazán jól, akik labdatartásra építenek. Ha 90 %-ban hosszú labdákkal operálnak már nem lehet annyira megfojtani őket.
Azt ugyanakkor nem mondanám,hogy ez az 5 meccs még nem jelent annyit, majd ha egy erősebb ellenfél jön, mert nagyon nehéz ezt így lehozni. Nem véletlen, hogy a 17/18-as szezon óta nem sikerült hasonló. Még ha a post-Messi korszakot nem is veszem figyelembe. De nem is azt venném elsősorban mérvadónak, hogy 5 győzelemmel kezdtünk, hanem, hogy ebből a 10 félidőből igazából 1,5-2 volt amire azt lehet mondani, hogy valóban gyenge volt és az ellenfél felénk kerekedett. És szerintem ez az ami sokatmondó. Ki lehet brusztolni, erőből behúzni egy meccset ahol kijön a tudásbeli különbség. De ha tényleg látsz benne szisztémát, tudatos taktikát, amikkel rendszeresen verjük őket, ráadásul folyamatosan fejlődik és nem csak egyéni villanások döntenek, arról már ellenféltől függetlenül is le lehet vonni következtetéseket. (Ha ezt a fordulót vesszük és a közvetlen riválisainkat, pont a Villarreal futhatott volna bele egy csúnya vereségbe ha Toni Lato nem rúgja fejbe az ellenfelét vagy a Realt is csak az égiek mentették meg).
Igazából arra lennék baromira kíváncsi, hogy ha egy egészséges csapatunk (legfeljebb 1-2 hiányzó), hogyan alakulnának ezek a meccsek, kinek a pozíciója változna és milyen irányban, Flick mennyire rotálna, lenne-e alapcsapat vagy forgatná, milyen fiataloknak adna percet és mennyit stb.
Ez kicsit kényszer szülte helyzet, amiben vagyunk, remélem látunk még a szezonban olyat amikor jó részben a teljes keret rendelkezésre áll. (ha igen, jó lenne tavaszra időzíteni, amikor tényleg döntő meccsek jönnek)
Forca Barca!!!!
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Megnéztem tegnap a múltkori meccset és továbbra sem értem ezt az őrült lelkesedést és a játékunk egekbe magasztalását, főleg nem a taktikai oldalát.
Az első két gólunk két egyéni villanásból és egy raklap szerencséből adódott (védő ott így ritkán adja oda a labdát, a második meg egy lecsorgó volt egy rossz szabadrúgás után). Egészen addig teljesen meddő volt a labdabirtoklásunk, kidolgozott helyzete a Gironának volt több az 55. percig. Tőlük emellé elvettek egy fújható 11-est (bár egyetértek, hogy ezeket nem kéne megadni, de többször meg szokták, mint nem). A helyzet az, hogy apróságokon szereztünk több gólt, Olmo villanása is elképesztő volt (és ilyen játékosunk tavaly pl hiányzott), míg az ellenfél apróságokon múlt, hogy nem lőtte be őket. Más szóval könnyen dőlhetett volna a másik irányba az elején a pálya, akkor egy egész más mecset láthatunk jó eséllyel. Ez az, amiért én továbbra sem vagyok a fellegekben és félek az első komoly ellenféltől (ez a Girona nagyon nem a tavalyi). DE!
És itt vannak azok, amiktől kezdem azt hinni, hogy nem csak a honeymoon periódus miatt jönnek így a meccsek:
- Középpályán szép és stabil kényszerítőkkel tudjuk tisztára játszani a labdát.
- Láthatóan sokkal kevesebbet van labda a védőknél és lényegesen gyorsabban játszuk fel a játékszert a támadókhoz földön is.
És a két legfontosabb:
- A semmiből is tudunk gólt lőni. Anno írtam, hogy a Pep féle első évben ez volt a lenyűgöző, egy pillanat alatt helyzetbe tudott kerülni a csapat és félhelyzeteket is bevertek kevesebb játékból sokszor, mint amennyiből tavaly jó esetben 1-eteltettünk. Ha stabilan ennyire magabiztosak a játékosok, ha stabilan ennyivel az xG felett teljesítünk, akkor annak is van edzői vonzata, bár én még óvatosabb vagyok ezzel kapcsolatban.
- A játékunk képe nem változik meg gyökeresen, hogyha 1-1 játékost kicserélünk. Abszolút érezhető az egyéni megmozdulások sorozata főleg Baldé, Olmo és Yamal részéről, de megdöbbenve láttam, hogy Eric Garcia hogyan robban be területre, mintha Olmo lett volna. Az, hogy a játék koncepcióját ennyivel jobban érzik, mindenképp bíztató és egy jól összerakott csapat erénye, hogy kicserélhetők benne a játékosok, nem omlik össze teljesen.
Viszont összességében, bár vannak egyértelmű változások a felállásban, nagyon sok a hasonlóság, főleg a védekezést illetően: félpályán meghúzott védelmi vonal, agresszív 1-1 elleni letámadás, lestaktika, visszazárásnál rendszeresen üresen maradó ellenfelek. Úgy tudnám megfogalmazni, hogy Flick hozzáadta azt az oldalt a pozíciós játékhoz, amitől az jelenleg a legcélravezetőbb taktika európában. Csak emellé elvette a másik végletet, ami az előző év Barcájára volt jellemző. Flick nagyon jól támadja gyorsan az üres területeket, a korábbi évek játéka meg nagyon jól teremtett üres területeket, de túl statikus volt hozzá, hogy ezeket jól támadja. Flick nem nagyon teremt üres területet, sokkal inkább a védelem rendezetlenségeire alapszik és a meglevő lyukakat kegyetlenül kihasználja, illetve mérgezett egérként rohan előre 4-5 játékos, ha labdát szerzünk, hogy valóban rendezetlen legyen még az ellenfél. Na, valahol ezért tartok komolyabb ellenfelektől, főleg azoktól, akiknél működik a pozíciós játék, mert sokkal kevesebbszer fordul elő, hogy rendezetlenek maradjanak.
Az első két gólunk két egyéni villanásból és egy raklap szerencséből adódott (védő ott így ritkán adja oda a labdát, a második meg egy lecsorgó volt egy rossz szabadrúgás után). Egészen addig teljesen meddő volt a labdabirtoklásunk, kidolgozott helyzete a Gironának volt több az 55. percig. Tőlük emellé elvettek egy fújható 11-est (bár egyetértek, hogy ezeket nem kéne megadni, de többször meg szokták, mint nem). A helyzet az, hogy apróságokon szereztünk több gólt, Olmo villanása is elképesztő volt (és ilyen játékosunk tavaly pl hiányzott), míg az ellenfél apróságokon múlt, hogy nem lőtte be őket. Más szóval könnyen dőlhetett volna a másik irányba az elején a pálya, akkor egy egész más mecset láthatunk jó eséllyel. Ez az, amiért én továbbra sem vagyok a fellegekben és félek az első komoly ellenféltől (ez a Girona nagyon nem a tavalyi). DE!
És itt vannak azok, amiktől kezdem azt hinni, hogy nem csak a honeymoon periódus miatt jönnek így a meccsek:
- Középpályán szép és stabil kényszerítőkkel tudjuk tisztára játszani a labdát.
- Láthatóan sokkal kevesebbet van labda a védőknél és lényegesen gyorsabban játszuk fel a játékszert a támadókhoz földön is.
És a két legfontosabb:
- A semmiből is tudunk gólt lőni. Anno írtam, hogy a Pep féle első évben ez volt a lenyűgöző, egy pillanat alatt helyzetbe tudott kerülni a csapat és félhelyzeteket is bevertek kevesebb játékból sokszor, mint amennyiből tavaly jó esetben 1-eteltettünk. Ha stabilan ennyire magabiztosak a játékosok, ha stabilan ennyivel az xG felett teljesítünk, akkor annak is van edzői vonzata, bár én még óvatosabb vagyok ezzel kapcsolatban.
- A játékunk képe nem változik meg gyökeresen, hogyha 1-1 játékost kicserélünk. Abszolút érezhető az egyéni megmozdulások sorozata főleg Baldé, Olmo és Yamal részéről, de megdöbbenve láttam, hogy Eric Garcia hogyan robban be területre, mintha Olmo lett volna. Az, hogy a játék koncepcióját ennyivel jobban érzik, mindenképp bíztató és egy jól összerakott csapat erénye, hogy kicserélhetők benne a játékosok, nem omlik össze teljesen.
Viszont összességében, bár vannak egyértelmű változások a felállásban, nagyon sok a hasonlóság, főleg a védekezést illetően: félpályán meghúzott védelmi vonal, agresszív 1-1 elleni letámadás, lestaktika, visszazárásnál rendszeresen üresen maradó ellenfelek. Úgy tudnám megfogalmazni, hogy Flick hozzáadta azt az oldalt a pozíciós játékhoz, amitől az jelenleg a legcélravezetőbb taktika európában. Csak emellé elvette a másik végletet, ami az előző év Barcájára volt jellemző. Flick nagyon jól támadja gyorsan az üres területeket, a korábbi évek játéka meg nagyon jól teremtett üres területeket, de túl statikus volt hozzá, hogy ezeket jól támadja. Flick nem nagyon teremt üres területet, sokkal inkább a védelem rendezetlenségeire alapszik és a meglevő lyukakat kegyetlenül kihasználja, illetve mérgezett egérként rohan előre 4-5 játékos, ha labdát szerzünk, hogy valóban rendezetlen legyen még az ellenfél. Na, valahol ezért tartok komolyabb ellenfelektől, főleg azoktól, akiknél működik a pozíciós játék, mert sokkal kevesebbszer fordul elő, hogy rendezetlenek maradjanak.
Yamal ügyesen elvette tőle a labdát. Lopez nem bonyolódott bele semmibe, főleg nem az egyenes labdavezetésbe.
Lopez és Yamal mozgása mindent elárul. Oldalról és kissé szemből indul Yamal, látványos lendülettel és céltudatos mozgással. Lopez ezt észleli, tol a labdán amivel már Yamal elé kerül, Lopez is azt gondolhatja, hogy megoldja a feladatát, de itt jött a meglepi, ahogyan Yamal hátulról elveszi a labdát Lopeztól.
Ez tudatos labdaszerző mozdulatsor volt és egészen pontosan minden ezt támasztja alá.
"Az első két gól megbocsátható, mert azt csinálták a fiúk, amit kértem."
Az edző nyilvánvalóan nem azt kérte a hátvédtől, hogy szerencsétlenkedje el a helyzetet. A Girona az edző bevallása szerint is a saját forgatókönyve szerint játszott akkor, tehát a helyzetet a mi hozzáadott értékünk teremtette, ami ezt felül tudta írni. A letámadás, a kapu felé húzás.
Végre ismét tudjuk, mit akarunk kezdeni a labdával, látjuk a begyakorolt figurákat, a felkészültséget, amit évek óta hiányoltunk.
Az edző nyilvánvalóan nem azt kérte a hátvédtől, hogy szerencsétlenkedje el a helyzetet. A Girona az edző bevallása szerint is a saját forgatókönyve szerint játszott akkor, tehát a helyzetet a mi hozzáadott értékünk teremtette, ami ezt felül tudta írni. A letámadás, a kapu felé húzás.
Végre ismét tudjuk, mit akarunk kezdeni a labdával, látjuk a begyakorolt figurákat, a felkészültséget, amit évek óta hiányoltunk.
- bence0330
Tény, hogy hülyeség volt ennyire erőltetni a kis játékot nekik hátul, de közben az is, hogy kb csak a City tudta volna így megfojtani őket, és ennyire hibára késztetni. Láttam egy elemzést nemrég Flick letámadásáról, elképesztő, mennyire séma szerint, mennyire tudatosan műveli. Michelnek reagálnia kellett volna előrevágott labdákkal, de azzal sem tudom, előrébb lettek-e volna összképben, talán igen. De ettől még a mi érdemünk is bőven. Főleg a két szélsőnk olyan elképesztő szinten támad le (középen sem maradnak el sokkal), közben a szélsőbekkek annyira ügyesen zárják le szélre a passzokat, hogy fuldokolnak a csapatok ellenünk, legalábbis egy szintig biztos.
Ez azt támasztja alá, amit feltételeztem: Michel azt kérte a fiúktól, hogy ne vagdossák előre a labdát, hanem becsüljék meg, és hozzák ki. Ez lett belőle, Lopez nem tudta kihozni, nem volt kinek passzolnia. Rengetegszer történik hasonló szituáció, a támadó megtámadja a labdát kihozó játékost, de azok általában nagy nyomás alatt is megoldják, a mi kapusunk és hátvédeink különösen jók ebben.
Gondolom, általában Lopez is megoldja, de most belebonyolódott önmagába.
Talán ez rendjén is van így. Sőt, véleményem szerint erre a meggyőző kezdetre sem lehetett igazán számítani. Ez még mindíg ahhoz van közelebb, hogy túl szép is ahhoz, hogy igaz legyen.gránit írta: ↑2024.09.16. 16:43:08Mivel nagy nyomás alatt még nem voltunk, nem tudni, hogy a védelmünk és a középpályás védekezésünk mennyit ér. A gyenge csapatok ellen hengerelni tudunk. 5 meccsen 17 gól, ez szenzációs. Rövidesen kiderül, hogy az eddigieknél erősebb ellenfelek ellen mit ér majd a védekezésünk is.
Aztán jönni fog az elkerülhetetlen is, illetve minden kedvező csillagállás esetén esetleg elkerülhető is lenne, de nem fogjuk tudni elkerülni, ugyanakkor ezzel sem lesz nagy baj, mert most minden adott lesz ahhoz, hogy majd képesek leszünk tanulni a saját hibáinkból.
Flick csapat nem fog elhajolni a tükör elöl, nem fogja azt a tükröt beverni sem, hanem képes lesz szembenézni a hiányosságokkal, hibákkal és ebből lépésről lépésre építkezni.
A bajnoki és spanyol kupameccsek pedig az éles gyakorlásra kíválóan alkalmas terep, de még ez az új BL lebonyolítás is kellően változatos ahhoz és lehetőséget kínál arra is, hogy javítani is lehessen menet közben akár úgy is, hogy a lehető legtovább versenyben maradjunk.
Mi csak az első gólról beszégettünk, így Mícheltől még idézek ehhez kiegészítésnek, ha esetleg nem olvastad volna a főoldalról:
"Az első két gól megbocsátható, mert azt csinálták a fiúk, amit kértem.Viszont a harmadik és negyedik találat különösen fájt, mert a tizenhatoson belüli területeken nem védekezteünk megfelelően, és ezt nem szeretem."
Bátorkodom ebből azt feltételezni - miután valamennyi kapott gólról említést tesz -, nem azt kérte a fiúktól, hogy adjanak ajándékot Yamalnak, így marad az a verzió, hogy azt bizony Yamalnak el kellett vennie, amit meg is csinált magának.
-
- Entrenador del Barça
Sokkal jobban néz ki a letámadásunk, mint az utóbbi években. A kiugratásaink, beindulásaink, ütempasszok, és a támadók, Lewy kimozgásai, védők el/kicsalogatása a védőfalból, és a helyükre befutások sem lehetnek véletlenek.gránit írta: ↑2024.09.16. 16:43:08Egyetértek, minden csapat és minden játékos annyira játszik, amennyire hagyják. A szituációt megteremtettük magunknak, tettünk azért, hogy ez megtörténhessen.
Egyébként nagyon tetszett, amit láttam. A letámadás, a befelé húzás, a kapu felé húzás, a kiugratások. Ráadásul kiugratások a kapuval szemben! Ez a kedvencem. Amikor az ellenfél védői között lyukra futunk. Egyetlen kiugratással, egyetlen húzással ziccert tudunk teremteni. Méghozzá a kapuval szemben! A szélen sem rossz ez, ha visszagurítjuk a második hullámba. De a kapuval szemben... Imádom! Örülök, hogy visszatértek a jó öreg kiugratások.
Nem széleken, hanem középen erőltetjük, létszámfölényt próbálunk kialakítani, háromszögezni kis helyen.
Nem akarom bántani Xavit, de 2,5 év alatt nem sok begyakorolt figurát véltem felfedezni.
Kitenni szélre, beadni középre.
Szerintem nem lehet véletlen a mostani játékunk, legalábbis én több tervszerűséget vélek felfedezni.
De egyébként Enrique óta ugyanaz a játék ment évekig, csak akkor tedd ki Messinek, majd lesz valami volt a taktika.
Egyetértek, minden csapat és minden játékos annyira játszik, amennyire hagyják. A szituációt megteremtettük magunknak, tettünk azért, hogy ez megtörténhessen. Tetszett a letámadás, és leginkább az, hogy Yamal többször húzódott befelé, mint korábban. Ha atombiztos két belső védőnk lenne, Koundé többet tudna feljebb húzódni a szélen, ami lehetőséget adna Yamal számára, hogy befelé húzzon. Ez a másik oldalon a Balde-Raphinha tandemmel meg is valósul, és gólerősebb is így Raphinha, mint a szélen. A playmakereknek nem a szélen kell játszaniuk, hanem belül. Amint egy kicsit bentebb játszik Yamal, máris életveszély. A spanyol válogatottban is ontotta a gólpasszokat, mert közelebb volt a tűzhöz. Valószínűleg ő maga is fejlődik, de az is benne van a dologban, hogy Flick felismerte azt, amit a Yamalt vonalszélsőként játszató Xavi nem.
Egyébként nagyon tetszett, amit láttam. A letámadás, a befelé húzás, a kapu felé húzás, a kiugratások. Ráadásul kiugratások a kapuval szemben! Ez a kedvencem. Amikor az ellenfél védői között lyukra futunk. Egyetlen kiugratással, egyetlen húzással ziccert tudunk teremteni. Méghozzá a kapuval szemben! A szélen sem rossz ez, ha visszagurítjuk a második hullámba. De a kapuval szemben... Imádom! Örülök, hogy visszatértek a jó öreg kiugratások.
Mivel nagy nyomás alatt még nem voltunk, nem tudni, hogy a védelmünk és a középpályás védekezésünk mennyit ér. A gyenge csapatok ellen hengerelni tudunk. 5 meccsen 17 gól, ez szenzációs. Rövidesen kiderül, hogy az eddigieknél erősebb ellenfelek ellen mit ér majd a védekezésünk is.
Időnként és nagy általánosságban mindenki számára ajánlott bepillantani BL, VB, EB elődöntők, döntők vagy egyéb ligák rangadóiba, mert segíti a szélesebb rálátást a foci aktuális világára, erőviszonyai, stílusokra.
Mutat némi tájékozódási irányt, így a magam részéről csak ajánlani tudom az ilyet.
Természetesen megérthető az is, ha valaki csak a számára legkedvesebb csapat meccseit követi.
Visszatérve a kiindulási témára, nem, sajnos nem a hátvéd teremtette azt a helyzetet, hanem Yamal helyzetfelismerő képessége és az erre való reagálása.
Ettől persze nem kell ezt elismerni, sem elfogadni és természetesen szíved joga erről azt gondolni, amit jónak látsz és úgy megélni magadban azt a szemfüles gólocskát, ahogyan gondolod.
Mindenesetre nekem kifejezetten nagyon tetszett és klassz kis élmény volt, szép pillanat, amit még a közvetítést nyújtó társaság kamerái is csak "visszajátszásból" voltak képesek adni, olyan váratlanul történ.....

- vinszentvega
- Capitá del Barça
Olmo a szerbek ellen kapott annyit, hogy csodálom h a saját lábán letudott jönni...FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.16. 12:49:54A Girona legjobb játékosai távoztak, egyértelmű. Lehet a nemzetközi kupaszereplést sem érik el.
Real, Barca, Atletico, Athletic, Sociedad, Villarreal simán előttük van.
Sajnos Olmoval elkezdődött amit vártam. Sok dícséret illeti Flicket, ami várhatóan nagy negatívum lesz a szép játék mellett, hogy a mi játékosaink nem fogják bírni ezt a fizikai terhelést. Szerintem Olmo nem volt egészséges, sérülten jött vissza a válogatottból.
Nem kellett volna játszania.
Fermin sincs. Most letolunk 7-8 meccset, majd jön a válogatott szünet.
A szép játék mellett nem sok jóra számítok idén.
Tele vagyunk fiatalokkal, 24,1 az átlagéletkor, a legfiatalabb a Ligában, úgy, hogy van egy 36 éves Lewy, 33 éves Inigo, és mellé sérülékeny Pedri, Olmo, Christensen, Araujo.
La Liga FFP mellett Flick tényleg jól teszi, ha a Barca B és a Juvenil A meccseit nézi, mert onnan kell lassan feltölteni a keretet, nem mintha nem úgy indultunk volna alapból![]()
Szóval ne kezdjük már ezért üveglábúnak nevezni...
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Nincs meg, nem szoktam Benzemát nézni, és ha láttam volna, akkor sem emlékeznék rá.
A helyzetet mégiscsak a hátvéd teremtette, de a letámadásunk is besegített, szerencsétlen Lopeznek nem volt kinek passzolnia, mindegyik hátvéd mellett szorosan ott állt egy-egy emberünk. Előre kellett volna ívelnie, ahogyan pl. Kounde tette Olmo gólja előtt, de lehet, hogy ott sem volt szabad ember, vagy másfajta utasítást kapott Micheltől.
Ez a Lopez az előző meccseken nem játszott rosszul, de tegnap a mezőny legrosszabbja volt.