Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.26. 10:26:28

FcBarcelona1 írta:
2024.07.26. 08:19:35
Mindig az a téma, milyen ... tárgyalunk.
Hát egy poénnak jó, ha pedig ilyen formában elhozzuk, mert a játékos ide akar jönni, akkor valószínűleg jól járunk. Cancelo esete is hasonló.
Lehet, hogy gólkirályokat tudnánk 10-20 millióért igazolni, de vajon mennyit rúgna itt a "finn, svéd, norvég" gólkirály?
Nem mindegy, hogy a Barcaban kell teljesíteni, vagy egy jól összerekott csapat, mint a Girona csúcsékeként be kell passzolni a labdát az üres kapuba 10-20*.
Ha a foci csak ennyiről szólna, akkor Norvégiában, Svédországban, Finnországban minden szezon után dörzsölnék a tenyerüket, a leakasztott pénzért az aktuális gólkirályok után.
A focit viszont 11 ember játssza, minden posztra kell ember, akár 0, akár 7 akár 20 gólos.
Több csatárral, vagy rotáció esetén valószínűleg a gólok megoszlanak.
Ezt nagyrészt adom, az ilyen játékosok nagyobb zsákbamacskák, sokkal komolyabb kockázatot rejtenek magukban. Főleg ha az adott bajnokság és csapat között komoly minőségbeli különbség van. Pl. egy Dovbyknál ez bejött vagy mondjuk anno Shevánál, akik odahaza és egy nagyobb klubnál is komoly teljesítményet hoztak, sőt sokkal komfortosabban is érezték magukat. Ahogy egy 4-5 gólos Sorloth is kis híján egyből Pichichi díjas lett az új klubjában.
A tárgyalás pedig nemcsak nálunk hosszadalmas procedúra, hanem szinte mindenhol, kivéve ha egyből egy hatalmas összeget raknak le brutális bérrel párosítva. De sokszor ez sem jön össze, lásd az idei PSG-t.
De ott az Atletico, akiknek maradt egy Witsel-Gimenez párosuk középre Savic és Hermoso távozásával, plusz ment Morata és Depay előlről, akit jelenleg csak egy szem Griezmann pótolhat. Ráadásul ezeket már hónapok óta tudják, a helyükre mégsem érkezett senki. Dovbykot is hetek óta próbálják vinni, de még a klubbal sem sikerült megegyezni, 5 millión megy a vita. Merinoval is sokat próbálkoztak, aztán kuka. Ha mi állnánk így palotaforradalom lenne már, még 5 középső védő sem elég (bár jelenleg van 8). A Realnál is hasonlóan néz ki a kép hátul, pedig még ingyen is lehet Hermoso vagy Hummels szintű védőket vinni. De ha már ingyen igazolhatók, egy Rabiot is még árválkodik, mikor például a Real Kroos helyére simán vihetrné.
Merino is elvileg nagyon kell az Arsenalnak, de még semmi sem történt, még kapcsolatfelvétel sem, pedig gyakorlatilag minden konkurencia kiszállt.

És ne felejtsük, hogy volt EB, Copa, most Olimpia, a játékosok nagy része mostanában szivárog vissza, az igazolási időszak gyakorlatilag alig nyílt meg.
FcBarcelona1 írta:
Chino: Guiu átigazolása után az írták (MD vagy Sport), hogy a vezetőség nagyon mérges volt, és ez nem fordulhat még egyszer elő. Bernal esetében is ez a 20 millió (akár 58)kivásárlási semmit nem jelent egy PSG-nek, onnan már csak a játékoson múlik.
Nem tudom, hogy milyen "méreg" volt, de a karrierje szempontjából logikusan nézve is sokkal komolyabb esélye lett volna. Itt van egy lassan 36 éves Lewy, egy 19 éves Roque, akinek a maradása is bizonytalan, plusz már kapott is szerepet Juvenil és Atlétic játékosként 17 évesen a nagycsapatban.
És a konkurencia is sokkal kisebb. Ott, egy idegen csapatban/bajnokságban jelenleg van egy Nicolas Jackson, Lukaku, Nkunku, Fofana, Broja ötös akik még karrierjük kezdetén/legjobb korban vannak. És a Chelsea bármikor előállhat egy-egy új arccal. Most pedig úgy néz ki megy kölcsönbe, onnan visszamenni egy Chelseahez és karriert csinálni nem hiszem, hogy túl sok eséllyel kecsegtet.
Ugyanakkor megkapja az itteni fizetésének a tripláját, ami viszont elég csábító lehet.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.07.26. 09:57:33

FcBarcelona1 írta:
Hát egy poénnak jó, ha pedig ilyen formában elhozzuk, mert a játékos ide akar jönni, akkor valószínűleg jól járunk. Cancelo esete is hasonló.
Lehet, hogy gólkirályokat tudnánk 10-20 millióért igazolni, de vajon mennyit rúgna itt a "finn, svéd, norvég" gólkirály?
Nem mindegy, hogy a Barcaban kell teljesíteni, vagy egy jól összerekott csapat, mint a Girona csúcsékeként be kell passzolni a labdát az üres kapuba 10-20*.
Azután azok nem kellenének ide, akik miatt a 10-20 gólos gólkirályok 11* belebotlottak a labdába, mint Nico Williams, de ha Girona, a lesajnált Aleix Garcia, aki 6 gólpasszt adott vkp-ként.
Elég nagy valóságtagadás, ha azt gondolod jól tárgyalnánk, mert akkor itt lenne a csapatnál Güler, Bergvall, ittmaradt volna Kessie, nem fizettünk volna 45-50 milliót Roque miatt, de híre hamva nem lenne Romeunak, vagy Lengletnek (mint gondolom emlékszel tavaly annyit izmoztunk, hogy a nyakunkon ragadt).

Gólkirályokról meg Guirassy ugyanabban a bajnokságban lőtt 28 gólt+2gólpassz, ahol Olmo 4-et+5 gólpassz és harmadannyiba került, de En-Nesyri meg a félhalott Sevillában lőtt 16 bajnoki gólt és szintén 20m körül ment Törökországba, egyik sem 60 millióért. Állítom a 2 játékos + a vételáruk + a bérük kijönne abból, amit arra az Olmora szánunk, akire nincs is szükségünk.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Azután azok nem kellenének ide, akik miatt a 10-20 gólos gólkirályok 11* belebotlottak a labdába, mint Nico Williams, de ha Girona, a lesajnált Aleix Garcia, aki 6 gólpasszt adott vkp-ként.
Ha a foci csak ennyiről szólna, akkor Norvégiában, Svédországban, Finnországban minden szezon után dörzsölnék a tenyerüket, a leakasztott pénzért az aktuális gólkirályok után.
A focit viszont 11 ember játssza, minden posztra kell ember, akár 0, akár 7 akár 20 gólos.
Több csatárral, vagy rotáció esetén valószínűleg a gólok megoszlanak.
Chino: Guiu átigazolása után az írták (MD vagy Sport), hogy a vezetőség nagyon mérges volt, és ez nem fordulhat még egyszer elő. Bernal esetében is ez a 20 millió (akár 58)kivásárlási semmit nem jelent egy PSG-nek, onnan már csak a játékoson múlik.
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.25. 23:15:18

Andrsika írta:
2024.07.25. 21:24:15
Gondolom mi sem gombokat adnánk Niconak… ( mert ugye mi mindig túlfizetünk minden jàtékost) ha ezt az összeget a Psg megduplázza, tegyék mindig is utáltam még Dinho idejében is ezek után sem lessz ez másképp. Ha Nico mellettük dönt majd max nyugdíjas korában jöhet csak onnan el.
Jelenleg a PSG-től én annyira nem tartanék, mint más esetekben. Igaz, hogy a pénz nagy úr, de Williamsnek nagyon sokat számít, hogy Spanyolországban maradjon, nagyon közeli barátai vannak itt. Plusz ő is tidja, hogy itt kulcsszerepet kapna, biztos kezdőként, míg a franciáknál ott van Barcola, hivatalos ajánlatok vannak Doué, Sancho irányába, ráadásul, ebben az esetben nincs az a helyzeti előnyük, hogy a klubnak is odadobjanak egy nagyságrendekkel magasabb összeget így felőlük is legyen egyfajta nyomásgyakorlás.

A Sport ma azt írta, hogy a Bilbao és PSG miatt is komoly nyomás van Nicon, úgyhogy kizárólag a játékossal tárgyalunk a legszigorúbb titoktartás mellett. Hogy ez most pontosan mit jelent és pro vagy kontra azt nem igazán tudom.

Olmoval kapcsolatban nekem ez az ajánlat azt bizonyítja, hogy tényleg nem ő a prioritás és valahol logikus, hogy ilyen legyen az első ajánlat. Ráadásul Torres is ugyanígy érkezett. Fél évvel később fizettük az első részletet, az eltérés annyi volt, hogy ott 15 millió volt a részlet. Roque is fél évi 5 milliós részletekre, illetve a változókban Aranylabda, bajnokság, gólok stb. Plusz nyilván lesz majd további közeledés az új ajánlatokkal.

FcBarcelona1 írta:
2024.07.25. 17:06:26
bence0330 írta:
2024.07.25. 11:50:24
Szerintem akkora homályban vagyunk innen, hogy nehéz eldönteni, mi is van most, vagy ki a hibás. Lehet, hogy azért nem tudunk még ingyen sem hozni játékosokat, mert nincs hely nekik a bérkeretben. Akkor pl. Deco nehezen vonható felelősségre.

Az is lehet, hogy tényleg csak kivárás van, és valami csúszik, amit még várunk, és elindul a lavina (remélem Olmo nélkül). Persze erre egyre kisebb az esély. Sok idő van még, persze a játékosok nem várnak.
Prioritás Nico. Úgy látom beütött a Guiu ügy, mindenkivel hosszabbítunk az akadémián :)
Csak melóznak Decoék.
Nem segít, hogy akit tudtunk, már felhoztunk, és akik maradtak, jórészt 18 alattiak, akikkel 2 éves szerződést lehet kötni. Pl. Bernallal tavaly után megint hosszabbítottunk 2 évre (1-el toltuk így ki), nem tudom mi a szabály, de csak 20 millió a kivásárlási ára.
Meglátjuk mi lesz, ma Laporta azt nyilatkozta Nicora és Olmora is van pénz, reméli nemsokára bejelenthetik a gadasági lépéseket.
Flick szerint az ideális vkp-s már itt van, aki De Jong. Gondolom marad. Majd meglátjuk ebből is mi sül ki. Merino azért elférne, a második legfontosabb lenne szerintem. Elvileg nem akar Flick egyedüli pivotot, ezért szakadt meg a tárgyalás Guidoval.
Rajta kívül Rabiot 18-20 milliós fizetésért és Ndidi van ingyen aki szóba került velünk kapcsolatban. Idén nem túl jó a felhozatal lejáró szerződésekkel. Mbappe helyzete ugye már régóta tiszta volt.
Szerintem Cancelo a 3. legfontosabb, csak ezt nem akarják hangsúlyozni a City előtt, akik szabadulni akarnak tőle, Cancelo elvileg csak ide akar jönni. Valószínűleg ez húzódhat legtovább.
Általában egyetértek veled, az Olmo témában nem. Aggaszt a sérülékenysége, de a tkp-ok 80-100+ ért váltanak klubot. Szerintem nem hiába figyeli őt a City és a Bayern is. Wirtz nagyon jó, de drága, és inkább Reál vagy Bayernt mondanám következő csapatának. Musiala esélytelen. Simons esélytelen, ha megy is, 70+, PSG ide tuti nem engedné.
Általában azért megy a vita a játékosokon, mert mindenki máshogy értékeli őket. Szerintem Olmo még a sérülékenységével együtt is megérhet 50 körül. Egyedül el tud dönteni meccseket, ha a statjai nem elég bizonyíték (múltkor betettem kommentben 3 posztra, bal, jobb szél, tkp), akkor az EB-n a válogatottban is bizonyította.
Ahogy írtam, nekem Iniesta óta lyukas ez a poszt. Én nagyon nem látom az itt játszó, ezen a poszton elvileg bevethető játékosokban az irányítót. Gündogan érkezéséig 2-4 gólpasszokat adtak a kp-ink, a kapuig pedig nem látnak el :)
Gündogan viszont már 33 és szerintem ő inkább mélységi irányító.
Nico gólpasszokban, cselekben, a védelem megbontásában kiemelkedő, az ő bejelentését várom a legjobban. Yamallal évekre megoldhatják a 2 szélt, ha elkerülik őket a sérülések.
A Guiu ügynek nem hiszem, hogy bármi köze lenne ehhez, főleg, hogy tavasszal már a kezében volt a szerződés. Ott a pénzen ment el a dolog, de szerintem egy 18 éves játékosnak, akinek van pár meccse az első csapatban, az Atleticben szintén nem sok, 2,2 millió (ha jól emlékszem ennyi volt) több mint jó fizetés. Magasabb mint Ferminnek vagy Baldenak, Fortnak.
Ahogy lehet 16 évesen mindenkivel megpróbálnak hosszabbítani 2+ opciós évre, különben bárkit ingyen vihetnek. Azt a 10 embert akikkel mostanában hosszabbítottunk mind megkereste már másik. Toni Fernandezt is már ajánlattal bombázta a Bayer és a Juventus.

Canceloval szerintem kivárásra játszunk, mivel ott mi vagyunk helyzeti előnyben. Cancelo nem akar máshová menni, még a fizetéséből is adna le, a City pedig mindenképpen el akarja engedni. Viszont nyilván ők is a legtöbbet akarják kisajtolni belőle.
Ettől függetlenül előfordulhat, hogy mégsem itt köt ki, de legalább az idő nem dolgozik ellenünk, tavaly is nagyon későn érkezett épp hogy ideért az ablak bezárása előtt.
Merino érkezésére csak akkor lenne esély ha De Jong távozik, legalábbis ezt kommunikálták a klub felől, amire nincs túl sok esély, ugyanakkor a Soci most benyújtott neki egy hosszabbítási ajánlatot, jóval magasabb fizetéssel.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.07.25. 21:31:07

FcBarcelona1 írta:
Elvileg az Olmo ajánlat
40+20, a 40 fix 10 milliónként fizetve, januáronként, 2025 az első részlet.
10 változó 2 bajnoki cím után
10 változó 2 BL cím után
Mindkettő, ha 5 éven belül teljesül.
:)
Elutasították.
Ugyan nem venném meg Olmot, de tényleg röhejes ajánlat.
CCa 0% esélyünk van a BLre és lassan a bajnoki címre is.
A 40 milliót meg 4 év alatt fizetnénk, ami általános Euró övezeti inflációt nézve 30-35 millió Euró jelenértéken nézve.
Andrsika
Jugador del Barça

2024.07.25. 21:24:15

Gondolom mi sem gombokat adnánk Niconak… ( mert ugye mi mindig túlfizetünk minden jàtékost) ha ezt az összeget a Psg megduplázza, tegyék mindig is utáltam még Dinho idejében is ezek után sem lessz ez másképp. Ha Nico mellettük dönt majd max nyugdíjas korában jöhet csak onnan el.
Camp Nou99
Jugador d'estrella

2024.07.25. 21:14:03

soadroli írta:
2024.07.25. 20:14:56
Barcelona have agreed personal terms with Nico Williams, but PSG have offered to double his salary in recent hours, which may change the situation. @CatalunyaRadio
nyomorult psg
Hát igen, a pénz az nagy úr. Sajnos velük most nem tudunk versenyezni.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.25. 20:43:17

FcBarcelona1 írta:
amiből kijön egy csatár ára.
10-20 milliókért gólkirályokat lehet venni. A szándék nincs meg. Szerintem összességében elégedett a kerettel a klubvezetés, Lewandowskival sem olyan kritikusak, mint a szurkolók. Romeu-ék lehet, hogy maradnak, miközben szétkapják a Gironát, és kellenének nekik a játékosok.

Valószínűnek tartom, hogy nagy mozgás nem lesz. Ugyanúgy, mint a Nike-szerződésnél, bedobnak néhány nevet, hogy mindenki megnyugodjon, aztán nem történik semmi.
soadroli
Llegenda del Barça

2024.07.25. 20:14:56

Barcelona have agreed personal terms with Nico Williams, but PSG have offered to double his salary in recent hours, which may change the situation. @CatalunyaRadio
nyomorult psg
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
Szerintem akkora homályban vagyunk innen, hogy nehéz eldönteni, mi is van most, vagy ki a hibás. Lehet, hogy azért nem tudunk még ingyen sem hozni játékosokat, mert nincs hely nekik a bérkeretben. Akkor pl. Deco nehezen vonható felelősségre.

Az is lehet, hogy tényleg csak kivárás van, és valami csúszik, amit még várunk, és elindul a lavina (remélem Olmo nélkül). Persze erre egyre kisebb az esély. Sok idő van még, persze a játékosok nem várnak.
Prioritás Nico. Úgy látom beütött a Guiu ügy, mindenkivel hosszabbítunk az akadémián :)
Csak melóznak Decoék.
Nem segít, hogy akit tudtunk, már felhoztunk, és akik maradtak, jórészt 18 alattiak, akikkel 2 éves szerződést lehet kötni. Pl. Bernallal tavaly után megint hosszabbítottunk 2 évre (1-el toltuk így ki), nem tudom mi a szabály, de csak 20 millió a kivásárlási ára.
Meglátjuk mi lesz, ma Laporta azt nyilatkozta Nicora és Olmora is van pénz, reméli nemsokára bejelenthetik a gadasági lépéseket.
Flick szerint az ideális vkp-s már itt van, aki De Jong. Gondolom marad. Majd meglátjuk ebből is mi sül ki. Merino azért elférne, a második legfontosabb lenne szerintem. Elvileg nem akar Flick egyedüli pivotot, ezért szakadt meg a tárgyalás Guidoval.
Rajta kívül Rabiot 18-20 milliós fizetésért és Ndidi van ingyen aki szóba került velünk kapcsolatban. Idén nem túl jó a felhozatal lejáró szerződésekkel. Mbappe helyzete ugye már régóta tiszta volt.
Szerintem Cancelo a 3. legfontosabb, csak ezt nem akarják hangsúlyozni a City előtt, akik szabadulni akarnak tőle, Cancelo elvileg csak ide akar jönni. Valószínűleg ez húzódhat legtovább.
Általában egyetértek veled, az Olmo témában nem. Aggaszt a sérülékenysége, de a tkp-ok 80-100+ ért váltanak klubot. Szerintem nem hiába figyeli őt a City és a Bayern is. Wirtz nagyon jó, de drága, és inkább Reál vagy Bayernt mondanám következő csapatának. Musiala esélytelen. Simons esélytelen, ha megy is, 70+, PSG ide tuti nem engedné.
Általában azért megy a vita a játékosokon, mert mindenki máshogy értékeli őket. Szerintem Olmo még a sérülékenységével együtt is megérhet 50 körül. Egyedül el tud dönteni meccseket, ha a statjai nem elég bizonyíték (múltkor betettem kommentben 3 posztra, bal, jobb szél, tkp), akkor az EB-n a válogatottban is bizonyította.
Ahogy írtam, nekem Iniesta óta lyukas ez a poszt. Én nagyon nem látom az itt játszó, ezen a poszton elvileg bevethető játékosokban az irányítót. Gündogan érkezéséig 2-4 gólpasszokat adtak a kp-ink, a kapuig pedig nem látnak el :)
Gündogan viszont már 33 és szerintem ő inkább mélységi irányító.
Nico gólpasszokban, cselekben, a védelem megbontásában kiemelkedő, az ő bejelentését várom a legjobban. Yamallal évekre megoldhatják a 2 szélt, ha elkerülik őket a sérülések.
Jó lenne kémiát is építeni a játékosok közt, idén adott a spanyol válogatott.
Flickkel remélem a játék javulása mellett a rotáció is jobban fog működni, és jövőre el lehet adni játékosokat, amiből kijön egy csatár ára. Ha jönnek a megnevezett igazolások, De Jong, Pedri, Ferran esetleg Raphinha beáldozhatóvá válik egy jobb teljesítmény után reméljük kereslet is lesz rájuk. Vagy bizonyítsák, hogy itt a helyük, amiben a kommentek alapján úgy látom, egységesen, sokan kételkedünk.
Szerk: persze ha nem igazolunk olyan kp-st, aki védekezni is tud, ha nem is egyszemélyes vkp-on bevethető, akkor szerintem bajban leszünk. Merino-t nagyon elengedi a Sport, már a 2. cikk, hogy csak akkor érkezne, ha De Jong távozik. Nem értem hol az összefüggés, ha Merino 20-30, Olmo pedig 50+.
https://barcauniversal.com/full-details ... idiculous/
Elvileg az Olmo ajánlat
40+20, a 40 fix 10 milliónként fizetve, januáronként, 2025 az első részlet.
10 változó 2 bajnoki cím után
10 változó 2 BL cím után
Mindkettő, ha 5 éven belül teljesül.
:)
Elutasították.
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2024.07.25. 16:17:55

bunga írta:
2024.07.25. 16:04:07
Nem lennék meglepve, hogy ha nem sikerül leigazolni Nicot és/vagy Olmot, Alvarezre vetnénk ki a hálót.
Adna az eg, hogy a ket spanyolt vigye el valaki, es erkezne Alvarez.
bunga
Capitá del Barça

2024.07.25. 16:04:07

Nem lennék meglepve, hogy ha nem sikerül leigazolni Nicot és/vagy Olmot, Alvarezre vetnénk ki a hálót.
jclayton
Jugador d'estrella

2024.07.25. 13:14:21

Ez az utolsó hozzászólásom ma, mert eleget spammeltem a topikot, de egy rövid megjegyzés a szűk keret margójára. Most épp ott tartunk, hogy a távozókat nézve 7340 játékperc hiányzik a csapatból az előző szezonhoz képest (oké, a negyven százalékáért Cancelo a felelős). Nagyon leegyszerűsítve, a posztokat figyelmen kívül hagyva összesen két kezdőszintű, folyamatosan elérhető játékosra és nulla további távozóra lenne szükség ahhoz, hogy a csapat szinten maradjon és ne gyengüljön tovább a játékoskeret minősége. Vagy 3-4 perememberre, akik lehet, hogy nem annyira jók, de egymás között megosztják ezt a terhet.
Peter
Director del Fútbol

2024.07.25. 12:55:33

Annak csak örülni tudok, ha ingyan sem érkeznek ilyen Inigo, Alonso, Garcia minőségű játékosok.

A csapatra vonatkozó Flick féle koncepció ismeretének hiányában csak találgathatunk.
Egyetlen mondata utalhat vkp igazolás fontosságára - "Fontos, hogy legyen egy középpályásunk, aki a védekezésért felelős és támogatja a hátsó négyest" -.

Amúgy nagy általánosságban nekem "baráti diplomatának" tűnik, mint aki elfogadja a hozott anyagot. Remélem a foga fehérjéből, ahol kell, ott azért meg-megvillant valamit mutatóban, amit remélhetőleg majd mi is jócskán látni fogunk idővel.
Aztán, hogyan és mit bűvészkédnek, majd kiderül, de augusztus vége még azért odébb van.

Szerintem ez az átigazolási szezon nem az adj, uram isten, de rögtönről szól.

Deco játékosként sunyi volt, de amikor kellett, benne volt a gyilkos ösztön.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.25. 12:04:57

jclayton írta:
2024.07.25. 11:54:55
bence0330 írta:
Ez ebben a formában biztosan nem indok, hiszen például tavaly Gündogan is úgy jött ingyen, hogy nem volt hely a számára a bérkeretben, úgy kellett felszabadítani. Garanciát kapott a klubtól (és adott a maradására), a bejelentés után heteket várt, amíg rendeződik a helyzet, és rendeződött is. Semmi nem akadályozná meg a vezetést abban, hogy hasonló módon igazoljon ingyen az idén, de ez nem történt meg. Nem is beszélve arról, hogy Laporta magabiztosan kommunikálta a korlátozások feloldását, aminek az ingyen igazolások intézését a tavasszal aztán végképp nem kellett volna hátráltatnia. Szóval a pénzügyi okok szerintem ebben nem játszanak szerepet.
Lehet, bár biztosra nem tudjuk. No meg azért kell egy világklasszistól is egy kellemes fokú elmebaj és elkötelezettség, hogy még így is idejött. :D Ezt annyira nem lehet szerintem alapnak venni és elvárni. Még az is lehet, hogy rosszabb a helyzet a tavalyinál ffp téren, ha nem jön be valami nagyobb lé akármiből. Tudja a fene.

Még azért lehet reménykedni, bőven aktív még a piac, sokan állnak elég rosszul, nem csak mi, a spanyolok meg nyilván pláne. De 1-2 ingyenes játékost tényleg be kéne húzni. Azért ezzel megvárom az augusztus végét, de most tényleg nem néz ki túl jól a szitu.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
jclayton
Jugador d'estrella

2024.07.25. 11:54:55

bence0330 írta:
Ez ebben a formában biztosan nem indok, hiszen például tavaly Gündogan is úgy jött ingyen, hogy nem volt hely a számára a bérkeretben, úgy kellett felszabadítani. Garanciát kapott a klubtól (és adott a maradására), a bejelentés után heteket várt, amíg rendeződik a helyzet, és rendeződött is. Semmi nem akadályozná meg a vezetést abban, hogy hasonló módon igazoljon ingyen az idén, de ez nem történt meg. Nem is beszélve arról, hogy Laporta magabiztosan kommunikálta a korlátozások feloldását, aminek az ingyen igazolások intézését a tavasszal aztán végképp nem kellett volna hátráltatnia. Szóval a pénzügyi okok szerintem ebben nem játszanak szerepet.
bence0330

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
jclayton
Jugador d'estrella

2024.07.25. 10:47:23

Deco (vagy a klubvezetés, igazából ez összemosódik) azt rontotta el, hogy az idei nyárra egyszerűen nem készült elő a Barcelona és senkit sem igazoltak ingyen. Míg tavaly is sikerült lehalászni Gündogant, Martínezt, azelőtt Kessiét, Christensent, Marcos Alonsót, három éve pedig Depayt, Garciát, Aubát... most senkit. Gyakorlatilag senki nem jött ingyen, a lejáró szerződésű, de elfogadhatóan teljesítő vagy rutinos focisták közül, aki jól-rosszul az első csapat hasznára tudna lenni.

Persze kérdés, hogy miért. Lehet, hogy a szakmai stáb úgy ítélte meg, senki nem éri meg. Az is lehet, hogy őszintén hittek benne, hogy a szabályok alól kikerülve pénzért tudnak igazolni és _csak_ úgy szeretnének igazolni, nem a resztlit, hanem a felső polcból válogatva. Vagy tényleg az volt a terv, hogy a visszatérők, Fati, Dest, esetleg García lesznek a megoldás. Vagy ezeknek valamilyen kombinációja. De szerintem ez súlyos hiba volt. Viszont azért nem varrnám csak Deco nyakába, mert meggyőződésem, hogy erre a stratégiára legalább akkora hatással van maga Laporta is.
bunga
Capitá del Barça

2024.07.25. 10:09:56

Nem látom bizonyítva, hogy ezen a nyáron Deco bármit elrontott volna. Nico feltehetőleg hamarosan dönt a jövőjéről, de ha nem bennünket választ, annak nem a kínálatunk gyengesége lesz az oka. Olmot láthatólag nem tekintettük kulcskérdésnek, ezért a licitet mindenképpen alacsonyan kellett indítani. Játékos eladásra Flick nem adott határozott kérést az előszezon előtt. Deco láthatóan szívesen szabadulna de Jongtól, de ebben se Xavi, se Flick nem támogatta. Ami a fiatalokat illeti, lényegében mindenkit sikerült itt tartani.Kivétel Guiu, de a ő semmiképpen nem Deco sara - ha egyáltalán valakié.Vagyis Nicon és nem Decon múlik, ha már az USA túra előtt nem dől el néhány fontos átigazolási kérdés.Ha a mostani nevek nem érkeznek, a bajnoki rajtig érkezhetnek mások- ez mindenekelőtt Laporta biznisze.Mérleget meg csak hónapok múlva lehet vonni.
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.25. 09:47:35

Ronaldinho&Barca írta:
2024.07.25. 08:18:21
Messa írta:
2024.07.24. 23:08:23
A Sport tényként hozza, hogy megtettük az első ajánlatot a Lipcsének Olmoért, de kapásból visszadobták.
60 millió a kivásárlási ára, ennél jóval alacsonyabb összeggel próbálkoztunk, és azt is részletekben, mindenféle ügyeskedős záradékkal. Sem ez, sem maga az ár nem tetszett a németeknek. Nem vagyok meglepve. :roll:
A tekintetben nem biztató a dolog, hogy akkor mit akarunk Williams-től vagyis érte ahol lekéne tenni a 60 misit és szevasz. Félő, hogy ez a nyár is a semmibe vész, jön 1-2 "noname"' kiegészülünk Fatival, akiben a videókból látva óriási bizonyítási vágy van, aztán Romeu pár hátra passzából bukjuk az első meccseket. Ne legyen igazam, de ha annyira rendben lenne anyagilag a klub, ami továbbra sincs, nem lenne itt kérdés Nico Williams leigazolása, Deco pedig sokszorosan bizonyítja, hogy alkalmatlan. Nagy kár, hogy Alemany távozott, de sokkal nagyobb spíler hogy ebből a szarkupacból bármit is lehessen építeni.
Szerintem itt Nico szempontjából szinte lényegtelen, hogy Olmoért mennyit tettünk le, mivel az előbbi az első számú célpont. Ő pedig (a Sport szerint) két napja tért vissza és mostanában kezdődhetnek az érdemi tárgyalások a játékossal. Ez az 40 + 20 millió (címektől függően) FT-hez, Roquéhoz hasonló részletekben (valami ilyesmi volt) nyilván Williamsen felül lenne mivel érte tisztában van a klub, hogy mennyit és hogyan kell letenni. Olmo 60 milliója viszont június 30-án érvényét vesztette, így keményen tárgyalni kell érte és természetesen nem a plafonról kezdik, hanem a lehető legalacsonyabb összegről. A Lipcse benne lenne a részletfizetésben viszont nagyobb részleteket kér, mint amilyen konstrukciót mi ajánlottunk.
A játékosnak benyújtott ajánlatban a Mundo mai hírei szerint 6 szezonra szóló szerződés szerepel, aminek első 3 évében alacsonyabb lenne a bére, majd 2027-től megemelkedne.
Speciel én neki nem is igazán örülnék, feltéve, ha azt az összeget, amit rá szánnánk a megfelelő posztok megerősítésére költenénk. Legfeljebb abban az esetbeny ha egy nagyon kedvező konstrukcióval meg tudjuk oldani az igazolást. Viszont a City. illetve a Bayern is érdeklődik. Habár a játékos a Barcát favorizálja egy komoly bérkülönbség esetén lehet, hogy nem mondana nemet valamyelyik másik jelentkezőnek.
Forca Barca!!!!
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.07.25. 08:18:21

Messa írta:
A Sport tényként hozza, hogy megtettük az első ajánlatot a Lipcsének Olmoért, de kapásból visszadobták.
60 millió a kivásárlási ára, ennél jóval alacsonyabb összeggel próbálkoztunk, és azt is részletekben, mindenféle ügyeskedős záradékkal. Sem ez, sem maga az ár nem tetszett a németeknek. Nem vagyok meglepve. :roll:
A tekintetben nem biztató a dolog, hogy akkor mit akarunk Williams-től vagyis érte ahol lekéne tenni a 60 misit és szevasz. Félő, hogy ez a nyár is a semmibe vész, jön 1-2 "noname"' kiegészülünk Fatival, akiben a videókból látva óriási bizonyítási vágy van, aztán Romeu pár hátra passzából bukjuk az első meccseket. Ne legyen igazam, de ha annyira rendben lenne anyagilag a klub, ami továbbra sincs, nem lenne itt kérdés Nico Williams leigazolása, Deco pedig sokszorosan bizonyítja, hogy alkalmatlan. Nagy kár, hogy Alemany távozott, de sokkal nagyobb spíler hogy ebből a szarkupacból bármit is lehessen építeni.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
bence0330

2024.07.24. 23:30:45

Messa írta:
davi10 írta:
2024.07.24. 22:18:54
Abidal se volt egy sikersztori, de Deco-nak eddig nem sikerül azt a szintet se megugrania.
Hála a jó égnek még a kivásárlásija is lejárt, szóval a 60 sem lenne elég alighanem. Ha amúgy nulla pénzzel megvennénk őt a legforgalmasabb posztra aztán kb ennyi lenne a nyarunk, lehet elrepülnék Barcelonába tüntetni. Ha erre fordítanánk a pénzünk, akkor remélem hogy nem lesz pénzünk igazolni.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.24. 23:21:24

Messa írta:
Nincs már kivásárlási ára, az lejárt pár napja, akár 500 milliót is kérhetnek, ha akarnak.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

davi10 írta:
El nem tudom képzelni Deco mi az Istent csinál, mindjárt vége a júliusnak és a lejárt szerződésű játekosokon kívül meg a 2 Athletic-es arcon kívül semmilyen mozgás nem történt a keretben. 2 égető poszt van, amikre ha minden igaz hetek óta megvan a jelölt, egyik se tűnik lehetetlen küldetésnek. Közben a csapat tele van hasznavehetetlen (Inigo, EG, Lenglet, Romeu) és a levegőben lógó (Raphinha, FDJ, még talán Araujo is) játekosokkal, és semmi nem történik.

Simán lehet, hogy az lesz a vége, hogy Nico megunja a tökölődést és aláír a PL-be vagy Párizsba, Merino meg az Arsenal-ba.
B-tervnek Philogene elúszott, Zubimendi és/vagy Kimmich meg vagy 3x annyiba fájna, mint a lejáró szerződésű Merino (mellesleg engem nem is győzött meg egyik sem).

Abidal se volt egy sikersztori, de Deco-nak eddig nem sikerül azt a szintet se megugrania.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
davi10
Llegenda del Barça

El nem tudom képzelni Deco mi az Istent csinál, mindjárt vége a júliusnak és a lejárt szerződésű játekosokon kívül meg a 2 Athletic-es arcon kívül semmilyen mozgás nem történt a keretben. 2 égető poszt van, amikre ha minden igaz hetek óta megvan a jelölt, egyik se tűnik lehetetlen küldetésnek. Közben a csapat tele van hasznavehetetlen (Inigo, EG, Lenglet, Romeu) és a levegőben lógó (Raphinha, FDJ, még talán Araujo is) játekosokkal, és semmi nem történik.

Simán lehet, hogy az lesz a vége, hogy Nico megunja a tökölődést és aláír a PL-be vagy Párizsba, Merino meg az Arsenal-ba.
B-tervnek Philogene elúszott, Zubimendi és/vagy Kimmich meg vagy 3x annyiba fájna, mint a lejáró szerződésű Merino (mellesleg engem nem is győzött meg egyik sem).

Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Válasz küldése