Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.25. 09:47:35

Ronaldinho&Barca írta:
2024.07.25. 08:18:21
Messa írta:
2024.07.24. 23:08:23
A Sport tényként hozza, hogy megtettük az első ajánlatot a Lipcsének Olmoért, de kapásból visszadobták.
60 millió a kivásárlási ára, ennél jóval alacsonyabb összeggel próbálkoztunk, és azt is részletekben, mindenféle ügyeskedős záradékkal. Sem ez, sem maga az ár nem tetszett a németeknek. Nem vagyok meglepve. :roll:
A tekintetben nem biztató a dolog, hogy akkor mit akarunk Williams-től vagyis érte ahol lekéne tenni a 60 misit és szevasz. Félő, hogy ez a nyár is a semmibe vész, jön 1-2 "noname"' kiegészülünk Fatival, akiben a videókból látva óriási bizonyítási vágy van, aztán Romeu pár hátra passzából bukjuk az első meccseket. Ne legyen igazam, de ha annyira rendben lenne anyagilag a klub, ami továbbra sincs, nem lenne itt kérdés Nico Williams leigazolása, Deco pedig sokszorosan bizonyítja, hogy alkalmatlan. Nagy kár, hogy Alemany távozott, de sokkal nagyobb spíler hogy ebből a szarkupacból bármit is lehessen építeni.
Szerintem itt Nico szempontjából szinte lényegtelen, hogy Olmoért mennyit tettünk le, mivel az előbbi az első számú célpont. Ő pedig (a Sport szerint) két napja tért vissza és mostanában kezdődhetnek az érdemi tárgyalások a játékossal. Ez az 40 + 20 millió (címektől függően) FT-hez, Roquéhoz hasonló részletekben (valami ilyesmi volt) nyilván Williamsen felül lenne mivel érte tisztában van a klub, hogy mennyit és hogyan kell letenni. Olmo 60 milliója viszont június 30-án érvényét vesztette, így keményen tárgyalni kell érte és természetesen nem a plafonról kezdik, hanem a lehető legalacsonyabb összegről. A Lipcse benne lenne a részletfizetésben viszont nagyobb részleteket kér, mint amilyen konstrukciót mi ajánlottunk.
A játékosnak benyújtott ajánlatban a Mundo mai hírei szerint 6 szezonra szóló szerződés szerepel, aminek első 3 évében alacsonyabb lenne a bére, majd 2027-től megemelkedne.
Speciel én neki nem is igazán örülnék, feltéve, ha azt az összeget, amit rá szánnánk a megfelelő posztok megerősítésére költenénk. Legfeljebb abban az esetbeny ha egy nagyon kedvező konstrukcióval meg tudjuk oldani az igazolást. Viszont a City. illetve a Bayern is érdeklődik. Habár a játékos a Barcát favorizálja egy komoly bérkülönbség esetén lehet, hogy nem mondana nemet valamyelyik másik jelentkezőnek.
Forca Barca!!!!
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.07.25. 08:18:21

Messa írta:
A Sport tényként hozza, hogy megtettük az első ajánlatot a Lipcsének Olmoért, de kapásból visszadobták.
60 millió a kivásárlási ára, ennél jóval alacsonyabb összeggel próbálkoztunk, és azt is részletekben, mindenféle ügyeskedős záradékkal. Sem ez, sem maga az ár nem tetszett a németeknek. Nem vagyok meglepve. :roll:
A tekintetben nem biztató a dolog, hogy akkor mit akarunk Williams-től vagyis érte ahol lekéne tenni a 60 misit és szevasz. Félő, hogy ez a nyár is a semmibe vész, jön 1-2 "noname"' kiegészülünk Fatival, akiben a videókból látva óriási bizonyítási vágy van, aztán Romeu pár hátra passzából bukjuk az első meccseket. Ne legyen igazam, de ha annyira rendben lenne anyagilag a klub, ami továbbra sincs, nem lenne itt kérdés Nico Williams leigazolása, Deco pedig sokszorosan bizonyítja, hogy alkalmatlan. Nagy kár, hogy Alemany távozott, de sokkal nagyobb spíler hogy ebből a szarkupacból bármit is lehessen építeni.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.24. 23:30:45

Messa írta:
davi10 írta:
2024.07.24. 22:18:54
Abidal se volt egy sikersztori, de Deco-nak eddig nem sikerül azt a szintet se megugrania.
Hála a jó égnek még a kivásárlásija is lejárt, szóval a 60 sem lenne elég alighanem. Ha amúgy nulla pénzzel megvennénk őt a legforgalmasabb posztra aztán kb ennyi lenne a nyarunk, lehet elrepülnék Barcelonába tüntetni. Ha erre fordítanánk a pénzünk, akkor remélem hogy nem lesz pénzünk igazolni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.07.24. 23:21:24

Messa írta:
Nincs már kivásárlási ára, az lejárt pár napja, akár 500 milliót is kérhetnek, ha akarnak.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

davi10 írta:
El nem tudom képzelni Deco mi az Istent csinál, mindjárt vége a júliusnak és a lejárt szerződésű játekosokon kívül meg a 2 Athletic-es arcon kívül semmilyen mozgás nem történt a keretben. 2 égető poszt van, amikre ha minden igaz hetek óta megvan a jelölt, egyik se tűnik lehetetlen küldetésnek. Közben a csapat tele van hasznavehetetlen (Inigo, EG, Lenglet, Romeu) és a levegőben lógó (Raphinha, FDJ, még talán Araujo is) játekosokkal, és semmi nem történik.

Simán lehet, hogy az lesz a vége, hogy Nico megunja a tökölődést és aláír a PL-be vagy Párizsba, Merino meg az Arsenal-ba.
B-tervnek Philogene elúszott, Zubimendi és/vagy Kimmich meg vagy 3x annyiba fájna, mint a lejáró szerződésű Merino (mellesleg engem nem is győzött meg egyik sem).

Abidal se volt egy sikersztori, de Deco-nak eddig nem sikerül azt a szintet se megugrania.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
davi10
Llegenda del Barça

El nem tudom képzelni Deco mi az Istent csinál, mindjárt vége a júliusnak és a lejárt szerződésű játekosokon kívül meg a 2 Athletic-es arcon kívül semmilyen mozgás nem történt a keretben. 2 égető poszt van, amikre ha minden igaz hetek óta megvan a jelölt, egyik se tűnik lehetetlen küldetésnek. Közben a csapat tele van hasznavehetetlen (Inigo, EG, Lenglet, Romeu) és a levegőben lógó (Raphinha, FDJ, még talán Araujo is) játekosokkal, és semmi nem történik.

Simán lehet, hogy az lesz a vége, hogy Nico megunja a tökölődést és aláír a PL-be vagy Párizsba, Merino meg az Arsenal-ba.
B-tervnek Philogene elúszott, Zubimendi és/vagy Kimmich meg vagy 3x annyiba fájna, mint a lejáró szerződésű Merino (mellesleg engem nem is győzött meg egyik sem).

Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.24. 22:06:37

Pau Victor érkezett Gironából 3 milláért. Ha tényleg szükséges volt hozni, akkor nekem jobban tetszett volna, ha cseréljük játékosra. Vagy olyanra, aki a tartalékcsapatból nem tud bekerülni a nagy csapatba, vagy mondjuk egy Romeura is lehetett volna cserélni. Szívesebben látnám itt még egy évig Sergi Robertot, mint Romeut!!
Visca el Barca! =D>
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.07.24. 21:50:28

bence0330 írta:
2024.07.24. 19:24:30
Ha jól látom, egyre inkább úgy néz ki, hogy nem lesz ebből a nyárból sem semmi. Akkor marad a Flickbe és a fiatalokba vetett hit. :D Eladni viszont így nem szabad kb senkit.
Ha megint sikerül, Cubarsi és Lamine szintű fiatalból 2-3 -at felhozni, akkor fölösleges igazolni. Nico valahogy jönni fog, ennyi hír után muszáj neki. Más komoly igazolásban nem hiszek. Pedig Cancelo is jó lenne, Félix így, hogy marad Fati már nem jön képbe, pedig szerintem jobb mint a spanyol. De messze még a vége
bence0330

2024.07.24. 21:04:03

Troym írta:
2024.07.24. 20:53:57
bence0330 írta:
Ha jól látom, egyre inkább úgy néz ki, hogy nem lesz ebből a nyárból sem semmi. Akkor marad a Flickbe és a fiatalokba vetett hit. :D Eladni viszont így nem szabad kb senkit.
Ha senkit nem hozunk, még akkor is erősödnénk Lenglet, EG, Inigo elküldésével. Az se érdekel, ha utána Mbacke-Faye belső védőpáros marad egy meccsre. Kb ugyanezt gondolom Romeu kapcsán, akár Casado, Bernal, mindegy ki lép pályára már jobban járunk.
Ja, bocsi, nem fogalmaztam egyértelműen, normális, legalább csereként Barca-szintű focistát nem adhatunk el, kelleni fog mind. Még Ferrán és De Jong is, utóbbinál bízunk a kivirágzásban 4-2-3-1-ben.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.07.24. 20:53:57

bence0330 írta:
Ha senkit nem hozunk, még akkor is erősödnénk Lenglet, EG, Inigo elküldésével. Az se érdekel, ha utána Mbacke-Faye belső védőpáros marad egy meccsre. Kb ugyanezt gondolom Romeu kapcsán, akár Casado, Bernal, mindegy ki lép pályára már jobban járunk.

Official: Barcelona and Girona FC have reached an agreement for Pau Víctor to remain at Barça until 30 June 2029.
bence0330

Chino
Llegenda del Barça

2024.07.24. 15:17:58

gránit írta:
2024.07.24. 13:51:42
Peter írta:
2024.07.24. 12:59:06
Déjá vu érzésem van, totálisan.

Abszolút. Minden évben ugyanaz a nóta. Észrevettem, hogy minél inkább hangsúlyozom, hogy szükségünk van igazolásokra, annál inkább az a válasz, hogy nem, nem kell senki, mert megvagyunk, ezután pedig mindig sérülések következnek be, általában pár napon belül. Kellene középhátvéd, nem, nem kell, Araújo pár napon belül kidőlt legalább fél évre, vagy ki tudja, mennyire. Ha komolyan gondoljuk a 4-2-3-1-et, szükség lenne tartalékra Williams számára. Nem, nem kell, hoppá, máris jött a sérülés. Ezt el fogjuk még játszani párszor a szezonkezdetig, és a fél csapat sérült lesz :D Még el sem kezdődött a szezon, de már sérült vagy négy ember. Még párszor lefutjuk ezt a kört, és augusztusra hegyekben fognak állni a sérültek.

A középhátvéd fronton legalább annyi történt, hogy Mbackét leszerződtettük vésztartaléknak.

https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... -fall-lafc
Szerintem senki nem mondta, hogy nincs szükség igazolásokra, mert megvagyunk, én csak az ellenkezőjét olvastam. Max. azon ment a vita és különböztek a vélemények, hogy mi a prioritás.
Úgy gondolom, hogy arra a posztra, ahol kb. 70 %-ban ugyanaz a 2 ember játszik jelen esetben elég 5 játékos, főleg, hogy azért ezek többsége minőségi játékos és nem van 2 top, a többi pedig harmadvonalas lúzer. Mindemellett a mostani keretben van 7 játékos erre a két posztra.
Ugyanakkor ott a balszélső, vkp, jh, center poszt (még a csere bh-t is ide sorolnám) ahol alig vagy egyáltalán nem vagyunk meg. A hírek szerint a klub is inkább ezekkel foglalkozik (talán Olmot leszámítva, ha igaz). Mivel több szempontból is nagyon korlátozottak a lehetőségek így nem lehet mindet kezelni. Ott tartunk, hogy el kell küldeni játékosokat, hogy egyáltalán regisztrálni tudjunk. Hiába vannak olcsó, akár ingyenes lehetőségek, ha az FFP-be nem férnek bele. Guido Rodriguez is simán elférne a padon, nem rossz játékos, de még neki sem tudja garantálni a klub, hogy ott lesz a csapatban. Vagy SR példája, akivel hosszabbítanának egy évre de egyelőre még nem írják alá a kontraktust, mert először annak kell eldőlni, hogy befér-e egyáltalán a csapatba.
És akkor a mennyiség mellett ott a minőség is. Hiába hozunk 8-9 játékost a jelenlegiek mellé, ha olyanok, hogy az Atletícben különbeket találunk. Nem hiszem, hogy bárki örülne, ha Romeukkal töltenénk fel a keretet.

Mondjuk én Olmot pont abból a szempontból nem értem, hogy miért azt a posztot próbáljuk erősíteni, ahová van Gündogan, Fermin, Pedri, Gavi (Raphinha, Darvich) miközben egy Merino vagy hasonló profil úgy kellene mint egy falat kenyér.

Kimmichet viszont jelenleg úgy tűnik, hogy jövőre behúzhatjuk. A Bild szerint a Bayern ajánlata a hosszabbításról nem győzte meg, így nem ír alá új szerződést, a bajorok viszont eléggé felfelé árazzák, ami sok klubot elriaszt. A PSG ugyan érdeklődött, de maga a játékos jelentette ki, hogy a francia bajnokságba nem fog menni. Úgyhogy a jelenlegi helyzet alapján Kimmich ki fogja tölteni a szerződését a Bayernnél és jövőre ingyen távozhat. Ide Xavi alatt is szívesen jött volna, Flick szerintem további húzóerő lehet. Ha '25-ben érkezik 2-3 évig még a legmagasabb szinten tud játszani, mellette pedig beérhetnek a fiatalok, plusz az anyagi helyzet már valószínűleg kedvezőbb lesz, így az igazolás is egyszerűbb lehet.

Remélem Roque nem a Corinthians-ban fog kikötni, ahogy újabban hallani. Ez a "nyomassuk Lewyt, cserének meg ott van FT"-terv nagyon riasztó.
Az még a kisebbik rossz lenne, ha elmenne a Sevillába kölcsön, Cury állítólag már nem ágál ellene, a Mundo szerint pedig Pimienta nagyon várná, főleg En-nesyri távozásával és a bérének a nagy részét is átvállalnák. Ott lenne esély, hogy egy jó szezon után visszatérjen, maradna a bajnokságban egy korrekt csapatban jó edzővel.
De remélem ez csak a legrosszabb eset, visszamenni bohóckodni Brazíliába nem látom értelmét, az jó eséllyel már kb. temető lenne.

Közben lezárult a Pau Victor-ügy is, 2,5 millióért érkezett a Gironából, ennyiért szerintem megérte, főleg minimális fizuval. Ha megfelelő poszton játszatják rotációba jó lehet. Nem valószínű, hogy top 3 támadó lesz belőle, de amennyit Guiu tett volna hozzá, azt ő is lehozza.
Forca Barca!!!!
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.07.24. 14:44:28

En is megvalnek az ilyen 40kg Pedritol,hat nem valo elsportra plane nem a mai fociban,de nalunk valami nem kerek a stabban sem,ilyen nincs,h folyamat serulnek meg a jatekosok,ennyire nem lehetnek serulekenyek?!azonnal zavarnam el az egesz stabot!
gránit
Director del Fútbol

2024.07.24. 14:13:51

jclayton írta:
2024.07.24. 13:58:59
gránit írta:
Észrevettem, hogy minél inkább hangsúlyozom, hogy szükségünk van igazolásokra, annál inkább az a válasz, hogy nem, nem kell senki, mert megvagyunk, ezután pedig mindig sérülések következnek be, általában pár napon belül.
Azért te is érzed, hogy ez igazából a te hibád, miért kezded hangsúlyozni? 8)
Igen :mrgreen: Minél inkább mondom, annál inkább jön az ellenvélemény, és karma csakazértis úgy keveri a lapokat, hogy ne az ellenvéleménynek legyen igaza. A középcsatár poszt volt a legdurvább. Nagyon megvagyunk, aztán Guiu máris távozott, Roque-t meg úgy megalázta a klubvezetés, hogy mezszámot nem adtak neki a bemutatón. Ez amúgy szerintem úgy sem volt tisztességes, hogy nem kell a klubnak. Ennyire nem emberszámba venni valakit, aki igazából nem csinált semmi rosszat, még csak le sem szerepelt, mert meg sem tudta mutatni, mit tud. Igazából még az alkalmatlansága sem derült ki, nagyjából semmi nem derült ki.

Én nem tudom, hogy hova gondolnak, vagy mit akarnak, de szerintem baj lesz.
sansz írta:
2024.07.24. 13:38:51
valójában a csapatok zöme kb ugyanannyi embert forgatott érdemben, mint mi.
Ez lehet, hogy igaz, de a Real Madridnál egy Modric, egy Joselu tudott beszállni, aki a bajnokságban 10 gólt, a BL-ben 11 meccen 5 gólt, a kupában 2 meccsen 2 gólt szerzett. Arda Güler, a minket megleckéztető Lucas Vazquez, meg Diaz, aki szerzett 12 gólt. A tartalékkapusuk is jobb volt. Mélyebb volt a keretük összességében, minőségben mindenképp.
Barcaman1993 írta:
2024.07.24. 14:06:57
Megfelelő kérő esetén nyugodt szívvel megválnék ezektől a folyton sérült játékosoktól. Nincs csapat, amely komoly eredményeket tud elérni úgy, hogy 4-5 alapembere folyamatosan sérült. Araujo-Pedri-Frenkie (Fati) ilyenek , de az Inigo-Christensen páros is rendre hiányoznak, míg mellettük benyeltük Gavi és Balde horrorsérülését is. Konkrétan a fél csapatról tudjuk, hogy nem lehet rájuk építeni...
Egyetértek. Ezért is fals, amikor olyan embereket számítgatunk a "megvagyunk" jelszó alatt, akik a fél szezont a kórházban és a lelátón fogják tölteni.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.07.24. 14:06:57

gránit írta:

Abszolút. Minden évben ugyanaz a nóta. Észrevettem, hogy minél inkább hangsúlyozom, hogy szükségünk van igazolásokra, annál inkább az a válasz, hogy nem, nem kell senki, mert megvagyunk, ezután pedig mindig sérülések következnek be, általában pár napon belül. Kellene középhátvéd, nem, nem kell, Araújo pár napon belül kidőlt legalább fél évre, vagy ki tudja, mennyire. Ha komolyan gondoljuk a 4-2-3-1-et, szükség lenne tartalékra Williams számára. Nem, nem kell, hoppá, máris jött a sérülés. Ezt el fogjuk még játszani párszor a szezonkezdetig, és a fél csapat sérült lesz :D Még el sem kezdődött a szezon, de már sérült vagy négy ember. Még párszor lefutjuk ezt a kört, és augusztusra hegyekben fognak állni a sérültek.

A középhátvéd fronton legalább annyi történt, hogy Mbackét leszerződtettük vésztartaléknak.

Megfelelő kérő esetén nyugodt szívvel megválnék ezektől a folyton sérült játékosoktól. Nincs csapat, amely komoly eredményeket tud elérni úgy, hogy 4-5 alapembere folyamatosan sérült. Araujo-Pedri-Frenkie (Fati) ilyenek , de az Inigo-Christensen páros is rendre hiányoznak, míg mellettük benyeltük Gavi és Balde horrorsérülését is. Konkrétan a fél csapatról tudjuk, hogy nem lehet rájuk építeni...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Peter
Director del Fútbol

2024.07.24. 14:05:01

gránit írta:
Még annyi jutott eszembe erről a lerágott csontról, hogy azt én is elfogadom, elismerem, hogy egyesével, önmagukban, külön külön a játékosok képességeivel tudásával nincs is gondom, de valahogy együtt és egyszerre, tehát, mint csapat, nagyon soványkának gondolom a felső polchoz.
Valami ahhoz hiányzik nagyon, hogy tartással és erővel is rendelkező csapat legyünk.
jclayton
Jugador d'estrella

2024.07.24. 13:58:59

gránit írta:
Észrevettem, hogy minél inkább hangsúlyozom, hogy szükségünk van igazolásokra, annál inkább az a válasz, hogy nem, nem kell senki, mert megvagyunk, ezután pedig mindig sérülések következnek be, általában pár napon belül.
Azért te is érzed, hogy ez igazából a te hibád, miért kezded hangsúlyozni? 8)
gránit
Director del Fútbol

Peter írta:

sansz
Entrenador del Barça

2024.07.24. 13:38:51

dingdong írta:
2024.07.24. 09:04:06

A ne igazoljunk senkit meg a jó lesz Fati az egészen döbbenetes vélemény miközbe az egész szezonunk tavaly a sérüléseken és a vékony kereten csúszott el. Erre most idén nyáron sokaknak megfelel ugyanaz újra? Bízom benne, hogy sok új fiatal jön és néhány meg is ragad de bántóan kevesen vagyunk. Raphinha, Lewa, Fati, Torres, 17 éves Yamal sorral elindulni az szerencsejáték és nem a nyerhető fajtából. Fati FT szintjén van csak kevesebbet védekezik és sokkal sérülékenyebb. Arra én nem alapoznék szezont. Ha csak egyet igazolhatunk akkor védekező középpályás ezt én is aláírom.
Nekem nem olyan fekete-fehér ez a dolog, hogy ne vegyük, vagy vegyük meg Nicot és Olmot. Nico nagyon jó játékos, szívesen látnám, Olmot kevésbé. De nem ők váltanák meg a világot. Nico az előző szezonban 37 meccsen rúgott, vagy nyolc gólt. Szerintem neki nem az a profilja, hogy egy gyilkosként minden helyzetből gólt lő. Számíthatunk a góljaira is, de ő inkább az aki megbontja a védelmet, leköt egyszerre két embert stb.

Sokadszorra jön elő, hogy a rövid pad vitte el a szezont. Nem. Az edző vitte el. A tapasztalatlansága és az iszonyú makacssága. A rövid pad egy jó kifogás, valójában Xaviék totál feleslegesen kergettek el pár embert, akikkel meg is lett volna a pad. De valójában a csapatok zöme kb ugyanannyi embert forgatott érdemben, mint mi. Csak más csapatnál még voltak páran, akik mindig a padon ültek. Írod a Raphinha, Lewa, Fati, Torres, Yamal ötöst, miközben a Real tavaly úgy tolta, hogy Vini, Rodrygo, Brahim Diaz(!), Joselu(!!). De voltak meccseik, amikor csak egy támadót tudtak betenni...

A mi sorunkhoz hozzá lehetne tenni Roquét, remélem nem hajítjuk el és akkor Lewa nálam csak a padon lenne. Mondjuk amúgyis. :) Azért ez a 6 támadó csak elég, minőségben és mennyiségben is elég PRO.
De visszatérve, én nem Nico ellen vagyok, hab lenne a tortán, de szerintem messze nem ő a legfontosabb most. Szerintem fontosabb lenne Roquét is megtartani...
Én nem sztárt hoznék, a középpályát kéne erősíteni, de azt minden téren. Őszintén szólva nem bízok Gündoganban se, hogy jó éve lenne... De vannak sztárjaink. Yamal már sztár, FDJ - bármennyire is sokakat zavar az állítólagos fizetése- Lewa(mondjuk tőle meg nekem van herótom), TS, Gündogan stb.

A középpályát (Gündogan, Pedri, Gavi), na ezt a részt érzem nagyon soványnak. De szerintem ide sem kéne sok igazolás és pláne nem sztár.
Peter
Director del Fútbol

gránit írta:
2024.07.24. 12:37:44

Valverde alatt a hanyatló brigád ésszerű cseréjét tartottam volna életképes jövőképnek, de persze a klubházban ezt másként gondolták. Ennek eredménye a szemünk előtt zajlott.
Most pedig azt gondolom, hogy az utóbbi évek alatt bizonyításra képtelen játékosoktól bármilyen módon, de megválnék és megpróbálnám alkalmasabbra cserélni valamennyit.
Nem így lesz és sanda megérzésem, hogy Flick be fog állni szépen a sormintába.
Belenyúlhatnánk, változtathatnánk, új edző, új időszámítás, de nem fogjuk megragadni az alkalmat, hanem konzerválunk.

Remélem tévedek, de nagyon ez az irány.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.24. 12:37:44

dingdong írta:
Viszont ha nem ők akkor kik? Mármint nevek kellenek nem olyan általánosságok, hogy két tüdejü afrikai meg rombolo középpályás meg gólerős szélső meg csere balhátvéd. Konkértan kik ezek?
Nálam Guirassy, Schouten, cserekapus. Cancelo-ért fizetnék, Torrét, Roque-t, Martinezt megtartanám, Guiu-nak is szerződést adtam volna.

dingdong írta:
A ne igazoljunk senkit meg a jó lesz Fati az egészen döbbenetes vélemény miközbe az egész szezonunk tavaly a sérüléseken és a vékony kereten csúszott el. Erre most idén nyáron sokaknak megfelel ugyanaz újra? Bízom benne, hogy sok új fiatal jön és néhány meg is ragad de bántóan kevesen vagyunk. Raphinha, Lewa, Fati, Torres, 17 éves Yamal sorral elindulni az szerencsejáték és nem a nyerhető fajtából. Fati FT szintjén van csak kevesebbet védekezik és sokkal sérülékenyebb. Arra én nem alapoznék szezont. Ha csak egyet igazolhatunk akkor védekező középpályás ezt én is aláírom.
Ezzel egyetértek. Amúgy ugyanazokat a köröket futjuk évről évre. Minden nyáron elmondjuk, hogy nagyon megvagyunk, szezon közben meg csodálkozunk és panaszkodunk, hogy milyen pechünk van a sérülésekkel.
Peter
Director del Fútbol

2024.07.24. 12:03:48

Chino írta:
2024.07.24. 11:10:11
mint Cubarsí, Bernal, Yamal, Fort, Darvich, Guille Fernandez véleményem szerint mindegyikben megvan a lehetőség,
Már évek óta benne van a lehetőség a Gavi-Pedri-Frenkie-FT vonalban, csak valahogy a valóságra való átváltása folyamatosan külső akadályokba ütközik, de hátha az új generáció majd húz rajtuk egy kicist és együtt összejön.
Troym írta:
2024.07.24. 08:22:09
Arra a forradalmian új gondolatra még nem jutott el Deco és Laporta, hogy el is lehetne adni néhány játékost?
A forradalmi új gondolat fogalma relatív. Lenglet, Inigo értékesítése is már bizonyára ahhoz tartozna, de lenne ennél forradalmibb ötletem. Az általam fent említett négyes eladására feküdnék rá nagy intenzitással. Ugyanakkor megsaccolni sem tudom, hogy vajon mennyiért lehetne őket eladni.
istenigazából kőkeményen szembenéznék a valósággal, mert forradalom nélkül nem is lesz valódi változás.
Kijönne egy Haaland? Vagy csak egy fél Nico?
Bizonytalan vagyok, de kiváncsi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.07.24. 12:38:05-kor.
jclayton
Jugador d'estrella

2024.07.24. 11:53:28

Az előző nyáron idővonalban nagyjából így néztek ki a kiemelt transzferek (és akkor ugye nem volt Eb):

Oriol Romeu - július 19-én jelentették be a szerződtetését, őt ugye megvették

İlkay Gündoğan - június 26, jött, ahogy lejárt a kontraktus a Manchester Citynél

Iñigo Martínez - július 5., de szintén a lejáró szerződés miatt

João Cancelo - júliustól lebegtették, de szeptember legelején érkezett

João Félix - szintén szeptember 1. vagy 2. volt a bejelentés

Aztán eltartott még egy-két hétig a regisztrációs sakkozás, Katalónia új nemzeti sportja, de az igazolások stabilan megvoltak.

A mostani átigazolási időszakot elvileg megbonyolítja az Eb, illetve kisebbrészt az olimpia menete, de ettől függetlenül kijelenthető, hogy az ingyenesen igazolható játékosoknak már ott kéne lenniük a csapatnál. Az előző évtől eltérően senki nem érkezett ebben az időszakban. Júliusban-augusztusban kéne érkeznie annak aki pénzért jön (tehát Nico esetén nincs elcsúszva az idővonal), aztán szeptemberre pedig a kölcsön-vészigazolások ideje jön el.
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.24. 11:10:11

Troym írta:
2024.07.24. 08:22:09
Arra a forradalmian új gondolatra még nem jutott el Deco és Laporta, hogy el is lehetne adni néhány játékost? Pl mi gátol minket, hogy eladjuk Lenglet, 0-ért kitegyük átadólistára Inigot?
Lehet nem örökké a LaLiga a hunyó, csak épp semmit nem csináltunk meg abból, amit leírtunk és elvállaltunk?

Az eddigi sportigazgatói működés egy Dest ingyen elengedés volt, hát no comment.
Mondjuk azért mert hiába adnánk el, ha a játékos nem akar menni. Lengletért például bejelentkeztek a szaúdiak 30 millióval, de ő egy minimum EL résztvevő csapatban akar maradni. Pont most volt a Sporton egy cikk a lehetséges úticéljaival kapcsolatban. A Milan is érdeklődik a nagyobb csapatok közül, de ők meg megközelítőleg sem akarnak olyan fizetést adni neki mint amit itt kap, így oda nem megy. Még kölcsönbe sem tudjuk adni, pedig a napokban pl. a Besiktas is szívesen vitte volna, aki ráadásul a bére nagyobb részét átvállalná, de a franciának a törökök szintén nem tetszettek, sőt még azt is felajánlották, hogy szabadügynökké teszik, de nem fogadta el.
Hasonló volt a helyzet Umtitivel, akit a fél világnak felkínáltunk már, de sehogysem tudtunk elpasszolni.

A játékos akaratát sem lehet figyelmen kívül , De Jongtól is szívesen szabadulna a klub, de a hollandnak esze ágában sincs lelépni, ahogy szerintem azért a 80-90 millióért Raphinhát is masniban küldték volna. Az egyedüli megoldás ha egyoldalúan szerződést bontanak a játékossal, akkor viszont baromi nagy összeget kell utalni neki, ami még kevésbé éri meg.

Dest egy szerencsés eset volt, hogy legalább a fizetésétől megszabadultunk és nem vett el egy helyet regisztráció szempontjából.

Elég korai még minimális mértékben is értékelni az átigazolási szezont, itt volt az EB/Copa, ami sok időt és lehetőséget elvett. Azok a játékosok akik eddig klubot váltottak Európa-szerte többségében nem voltak érdekeltek a kontinenstornákon vagy már egy korábban lefixált üzlet részei. Ráadásul nálunk előbb eladási oldalon kell robbantani, mégpedig a lehető legkedvezőbben vagy a fölösleges, magas fizetésű játékosok bármi áron való eltávolításával. Nem vagyunk egy MU, PSG, Bayern stb. hogy bármikor vehetünk, akár bőven áron felül magas fizetéssel, ráérünk az eladásokkal bajlódni vagy éppen egy Chelsea, hogy csinálunk egy 42 fős keretet amiből majd kiválogatjuk aki nem kell. De még egy Spurs, Newcastle, Villa sem.
És arról nem beszéltünk, csak úgy szemezgethetünk, ha az árán kívül a bérét is ki tudjuk fizetni. Hogy egyáltalán regisztrálható lesz-e. Hiába jöhet valaki ingyen vagy lejáró szerződéssel olcsón, ha az FFP-be nem tudjuk beilleszteni. Merino is részben azért hezitál a két klub között, mert egyelőre a regisztrációját sem tudjuk garantálni.

Tavaly és tavalyelőtt is tudtunk ilyen-olyan módon 7-8 játékost szerezni, attól nem tartok, hogy nem lesznek érkezők, inkább az a félelmem, hogy ki lesz végül az a pár igazolás és milyen áldozatot kell majd hozni értük.

Abban viszont nagyon bízom, hogy Flick nem a levegőbe beszélt, bátran fogja a fiatalokat használni és ki tudja aknázni a bennük lévő potenciált, ugyanakkor nem járatja őket csapágyasra.
Még elég elég fiatalok, de a nagy részét ennek a jelenlegi 16-17 éves korosztálynak el lehet kezdeni beépíteni, mindet a magához megfelelő léptékkel. Nyilván bejöhet a hirtelen mélyvíz, de ez mindig a kockázatosabb út.
Ehhez a generációhoz tehetségben szerintem csak az a Messi,Cesc, Piqué, Alba stb. fogható. Azok közül, akiket láttam játszani, mint Cubarsí, Bernal, Yamal, Fort, Darvich, Guille Fernandez véleményem szerint mindegyikben megvan a lehetőség, hogy komoly erőssége legyen a csapatnak, stabil kezdőtagságig vigye. Hogy aztán ez valóban kijön belőlük vagy megrekednek és elkallódnak az nyilván idővel válik majd el, de részben Flicken is múlik, illetve az Atlétic jövőbeni edzőjén. Mert utóbbi eset is nagyon könnyen előfordulhat, sőt lehet, hogy olyanok lépnek majd elő a most felkerülők közül, akik eddig nem voltak reflektorfényben. (Valle,Casádó vagy PV is okozhat meglepetést)
Esetleg Tonit lehetne még abből a korosztályból megemlíteni, mint nagyobb tehetséget, őt Flick az interjújában külön ki is emelte, de nem láttam játszani.
Forca Barca!!!!
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.07.24. 10:30:27

Ronaldinho&Barca írta:
2024.07.24. 09:56:46
If Nico Williams agrees to join Barcelona, La Liga WILL give the green light for Barcelona to complete the deal

Via: @alexpintanel [relevo]

Jó lenne ha Nico a héten eldőlne, amiről írnak is külföldön, hogy fontos pár nap következhet, csak közben nehogy a nagy várakozásban lecsússzunk Merinoról. Elég "gáz" lenne ha a nagy nyári erősítés kb. a visszatérő Fati lenne csupán, meg Casadó.
Nico nagy erősítés lenne csak jöjjön össze, aztán vele már össze lehet rakni egy masszív csapatot idényre. Jövőre meg lehet tovább építkezni. Nehéz megkötött dolgozni
Válasz küldése