Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Oké, részemről vége a vitának, annyit jegyeznék meg, hogy nem voltál lehülyézve. Egy tök jó kis eszmefuttatás volt Chino-palesz-én köztem és erre írod, hogy mi fölényeskedünk. Én ezt igen is sértésnek veszem, mert sok mindent ellehet rólam mondani, de hogy ne adnám meg mindig a tiszteletet a másiknak azt biztosan nem. És vica versa "elvárom" ezt. Én nem vitatkozok veled, mert nem lehet, egész egyszerűen nem lehet.mahitoo írta:És kikkel értük el az idei remek eredményeket? Grimaldoval, Bartrával, Samperrel? Ja, nem. Az általatok preferált idősebb, rutinosabb játékosokkal. A fiatalokkal is éghettünk volna, és lenne pár plusz perc a lábukban, de jobb volt így, hogy a jóllakott sztárokkal csináltuk meg.
Bob, tudom, hogy mi mindig veszekszünk, de tudom, hogy te is láttad még a fiatal Xavit vagy Puyolt játszani. Ők rosszabbnak tűntek anno, mint az ugyanannyi idős Bartra, vagy Thiago.
És a lényeg. Offenzívan írok, mert olyan szinten le vannak hülyézve azok, akik a fiatalokat nyomatnák, hogy az már idegesítő. És mintha nem akarnátok felfogni, hogy nem 100 ifistáról beszélünk, hanem 1-2-ről. És nem kezdő tagságról, hanem lehetőségről. De nem, kiragadjátok a lényeget, jönnek a smiley-k, meg a felsőbbrendű szöveg. Ne haragudj, de az én "hangnemem" sem véletlen. És kiker gondolsz ifistákra, akiket beépítünk? Munir és Sandro csak és kizárólag Messi sérülése miatt játszik, Rafa csak azért, mert LE-nél volt anno a Celtánál, Barta már nem az a korosztály, Gumbau 3 perce meg..
És ami még lényegesebb. A ti szátok íze szerint megy a dolog, mert akiket mi szeretnénk, hogy komolyabban számoljanak vele a csapatnál, azok le sincsenek tojva. Érteném a ti hozzáállásotokat az ilyen vitákhoz, ha 8 19-20 éves kölyök futkározna a csapatban, és rosszul állnánk. De nem. Az történik, amit ti szeretnétek, és ez jelenleg egy botrányos teljesítményt eredményez (igen, tudom, a pontok megvannak). A fiatalokkal lehet rosszabb lenne, de sosem tudjuk meg, és ha a te gondolatmenetedet követjük, miszerint csak kész játékosok játszhatnak, akkor itt is a vége ennek a vitának.
Ha jól emlékszem, Bartra 3 meccsen is játszott a ligában elég jó teljesítményt nyújtva.TripleH írta: Ez pedig irreleváns, amíg nem játszanak fent, nem lehet ezt összehasonlítani. Gondolok itt a 2 játékosra akikről napok óta megy a téma.
Bakker.TripleH írta:És megint jön bezzeg xaviék iniék stb, 4 BL győzelemmel ezelőtt volt rá idő és lehetőség, hogy teszteljék a fiatalokat. De Semper számomra egy Busi 2.0, Alba pedig még szintén fiatal, szóval Grimaldonak még minimum 4-5 évet várni kell arra a posztra a Barcánál, De ha azt mondod, hogy neveljünk ki csere játékosokat, mert hát neki nem kell a játékperc (aktívan) akkor persze, lehet érv, hogy hozzuk fel őket padmelegítőnek, csak értelmét nem látom. Azt mondod nincs eredménykényszer?! Egy döntetlen után már lincshangulat van, és mindenki azon kattog, hogy épp ki volt a meccsen a legbénább. Tehát gondold át újra, és Bobal értek egyet, jelenleg kész játékosok kellenek, nem zsákbamacskák. Mellettük persze kell beépíteni fiatalokat (hiányposztokra!!!).mahitoo írta:..
Ez pedig irreleváns, amíg nem játszanak fent, nem lehet ezt összehasonlítani. Gondolok itt a 2 játékosra akikről napok óta megy a téma.Messias2 írta: Ráadásul most arról van szó, h a fiatalabb játékosok, akiket "követelünk", jobb teljesítményre képesek jelen pillanatban, mint a helyettük játszó rutinosabb játékosok.
Azt nem gondolod, h hosszabb távon a fiatalok beépítése a klub előnyére válna!?Bob_Marley írta: Az a különbség, hogy én nem fogok kiállni vakon fiatalok mellett mert a klub érdekel nem ők.
És megint jön bezzeg xaviék iniék stb, 4 BL győzelemmel ezelőtt volt rá idő és lehetőség, hogy teszteljék a fiatalokat. De Semper számomra egy Busi 2.0, Alba pedig még szintén fiatal, szóval Grimaldonak még minimum 4-5 évet várni kell arra a posztra a Barcánál, De ha azt mondod, hogy neveljünk ki csere játékosokat, mert hát neki nem kell a játékperc (aktívan) akkor persze, lehet érv, hogy hozzuk fel őket padmelegítőnek, csak értelmét nem látom. Azt mondod nincs eredménykényszer?! Egy döntetlen után már lincshangulat van, és mindenki azon kattog, hogy épp ki volt a meccsen a legbénább. Tehát gondold át újra, és Bobal értek egyet, jelenleg kész játékosok kellenek, nem zsákbamacskák. Mellettük persze kell beépíteni fiatalokat (hiányposztokra!!!).mahitoo írta:..
Ebbe nem voltam biztos, mert egyetemlegesen is stimmelhetett volna, de akkor sorry.Bob_Marley írta:Oké, hogy hiányzott egy névmás, de a szövegkörnyezet egyértelműen ránk utalt.Rólunk volt szó és ehhez mérten jegyeztem meg ezt.
Oké, hogy hiányzott egy névmás, de a szövegkörnyezet egyértelműen ránk utalt.palesz77 írta:Ezt most nem kötözködésből kérdezem, csak nem egészen értem. Ezt nálunk írod, vagy világszerte? Csak mert tavaly a Münchennél a legtöbbet használt kezdőkben Bl-ben és Ligában ott volt Bernat, Thiago, Götze de Alaba is beton lenne, ha nem sérült folyton. Realnál Carvajal, Varane, Isco, Kroos, James. PSG-nél Marquinhos, Verratti, Lucas, idén már Aurier is. Chelseanél Hazard, Willian, Oscar, idén Zouma. Nálunk meg az egy szem Neymar, plusz idén SR. Szerintem ezekből látszik azért, hogy nem olyan ördögtől való dolog ez, és 25 alatt is van élet, még ha legtöbben 26-27 éves korukra, vagy kicsit később is érik el a csúcsformájukat. De eddig nálunk se ez volt jellemző emlékeim szerint - utóbbi 10 évet mondom, bár amennyit változik a foci, lehet ez is nagy időintervallum -, inkább azt mondanám, hogy edzője válogatja.Bob_Marley írta:Ma 25-26-27 éves kor előtt kezdő pozíciót nagyon nehéz elérni, mert akkora az eredménykényszer, hogy az ilyen fiatal játékosok nem bírják el úgy a terhet. Nem fog ugyanolyan bánásmódban részesülni egy fiatal és egy tapasztaltabb játékos, mert kész focisták kellenek.
Amúgy Chino hsz-ét egy az egyben adom itt alattam.
Ha játszik 4-5 meccsenként meg a kupában az elején nagyjából már le lehet mérni, hogy van-e annyi benne, hogy beugrónak, akár később használható legyen, főleg így, hogy Adriano lécel. Legalábbis , ha Matyi megkapta a lehetőséget bőven és bátran ki lehet jelenteni, hogy annak a bizonyos lécnek a közelében sem volt, akkor olyan kockázat nem lenne benne. Ha látni rajta, hogy igenis van benne annyi, hogy már egy stabil csereember legyen, nem kellene balbekket venni X összegért, ráadásul dupla gázsiért, hanem megoldható leenne házon belül. Nem feltétlen profi szerződést adni neki, maradjon és játsszon a B-ben, de ha adott a lehetőség, akkor fel lehet hívni.visca el barca írta:de ha meg felhozzuk, és játszik 5 meccsenként 1x90 vagy 2x30 percet akkor az lesz a baj, hogy miért nem játszik többet.Chino írta:Én sem azt mondom, hogy hozzuk fel az összes fiatalt, aztán nyomjuk orrba szájba.
de ha meg felhozzuk, és játszik 5 meccsenként 1x90 vagy 2x30 percet akkor az lesz a baj, hogy miért nem játszik többet.Chino írta:Én sem azt mondom, hogy hozzuk fel az összes fiatalt, aztán nyomjuk orrba szájba.
Ezt most nem kötözködésből kérdezem, csak nem egészen értem. Ezt nálunk írod, vagy világszerte? Csak mert tavaly a Münchennél a legtöbbet használt kezdőkben Bl-ben és Ligában ott volt Bernat, Thiago, Götze de Alaba is beton lenne, ha nem sérült folyton. Realnál Carvajal, Varane, Isco, Kroos, James. PSG-nél Marquinhos, Verratti, Lucas, idén már Aurier is. Chelseanél Hazard, Willian, Oscar, idén Zouma. Nálunk meg az egy szem Neymar, plusz idén SR. Szerintem ezekből látszik azért, hogy nem olyan ördögtől való dolog ez, és 25 alatt is van élet, még ha legtöbben 26-27 éves korukra, vagy kicsit később is érik el a csúcsformájukat. De eddig nálunk se ez volt jellemző emlékeim szerint - utóbbi 10 évet mondom, bár amennyit változik a foci, lehet ez is nagy időintervallum -, inkább azt mondanám, hogy edzője válogatja.Bob_Marley írta:Ma 25-26-27 éves kor előtt kezdő pozíciót nagyon nehéz elérni, mert akkora az eredménykényszer, hogy az ilyen fiatal játékosok nem bírják el úgy a terhet. Nem fog ugyanolyan bánásmódban részesülni egy fiatal és egy tapasztaltabb játékos, mert kész focisták kellenek.
Én sem azt mondom, hogy hozzuk fel az összes fiatalt, aztán nyomjuk orrba szájba. DE Haa Bartra esetét említed. A jelenlegi középhátvédjeink katasztrofális teljesítményt nyújtanak ez tény, ezen sajnos nincs mit szépíteni. (talán Vermaelent kivéve, de ő sajnos megint nem sokat tudott játszani) És akkor felvetődik a kérdés, hogy Masch és Piqué akárhogy játszanak, folyamatosan kezdők, Bartra pedig, aki amikor lehetőséget kapott élt vele padozik vagy fent ül a lelátón és sokszor még Matyi is előtte van. Az argentinnal pedig még Busit is többet lehetne rotálni, akkor pláne beférne a spanyol. Ráadásul az összes meccset végigjátszotta idén, pihenő nélkül. Nézhetjük ezt jobbról-balról ez teljesen logikátlan. Ha a belső védőink azt a teljesítményt nyújtanák mint tavaly azt mondom nem igazán lehet belekötni. Piqué is akkor kezdett magához térni, amikor Lucho kirakta. Ami pedig azt illeti, hogy milyen idős, a felnőtt csapatban mióta fent van játszott 84 meccsen közel 6000 percet, 6 felnőtt válogatott meccset, nem olyan tejfölösszájú már. És mégegyszer mondom én nem azt mondom, hogy márpedig mostantól kezdőnek kell lennie, de ami a mostani helyzetet illeti több játékperc lenne indokolt, hívják őt Bartranak, Kis Pistának vagy Gipsz Jakabnak.Bob_Marley írta:Nero véleménye is szélsőséges nem ebből kell kiindulni. Legalábbis szerintem szélsőséges, így a pontos. Be vannak azért építve a fiatalok és adjuk is nekik az esélyt, de most türelmesebbnek kell lenniük nekik is és a szurkolóknak is. Bartra is hiába 24? éves, neki is legalább még két évet várnia kell. Ma 25-26-27 éves kor előtt kezdő pozíciót nagyon nehéz elérni, mert akkora az eredménykényszer, hogy az ilyen fiatal játékosok nem bírják el úgy a terhet. Nem fog ugyanolyan bánásmódban részesülni egy fiatal és egy tapasztaltabb játékos, mert kész focisták kellenek. Bartra-nak is azért kell még egy kicsit várni, mert idénre tudott szintet lépni és ezt tartania kell még, hogy biztosan kilehessen jelenteni készen áll. Fizikailag, mentálisan erősödött, s most van ott, hogy 1-2 év és ha tudja tartani akkor fix kezdő lehet, de addig továbbra is dolgozni kell és amennyi lehetőséget kap abban bizonyítani, mert vannak előtte a sorban. Olyanok, akikre a legnehezebb pillanatokban is 100%-ig számíthat egy edző, még ha rossz formában is vannak adott esetben.
Pique meg szerintem a Zaragoza-ban ha nem is alapember volt, de játszott rendesen, s lehetett rá számítani. Én sose felejtem el talán kupameccsen toltuk velük és még talán hosszabbítás is volt és jól mozgott már akkor is. Horváth Ferenc volt még talán a kommentátor és ő jegyezte meg, hogy amúgy kölcsönben van a Zaragoza-nál és tervezzük a vissza hozatalát, nem volt rossz terv.
Ez elég fölényeskedő, nem?Nero. írta:
Szerintem nem kéne azzal magyarázni, hogy ki mióta szurkol a csapatnak, lehet egyes esetekben te esnél ki. Amellett a Pep féle csapatban több olyan meghatározó játékos volt, akik előtte is a csapatot alkották. Vitya, Puyol, Xavi, Iniesta sőt Messi is már Pep előtt konstans csapattag volt. Csak addig nem erről szólt a dolog, mert volt egy Ronaldinhonk, Deco-nk, Eto'onk, Yaya-nk stb. Busquets, Piqué, Pedro gyakorlatilag azok akiket Pep hozott és bőven másodvonalas játékosoknak számítottak fiatalon. Piqué nemhogy a MU-ban, de még a Zaragoza-ban sem tudott stabil helyet kiharcolni magának. Ma, ha felvetődne, hogy egy ilyen játékost VESZÜNK, de akár még csak felhozunk a B-ből olyan botrány törne ki, hogy összeomlana a fórum. Vagy ha egy évig Busquets szerencsétlenkedéseit kellene nézni.Nero. írta:Az a baj, hogy közületek sokan a Pep érában kezdtetek el szurkolni a csapatnak, amikor talán a világ valaha volt legjobb csapatának a kezdőjének a több mint a fele saját nevelésű játékosból állt. Akkor a média és a sajtó nagyon nagyon sokszor kihangsúlyozta hogy a siker kulcsa a sok saját fiatal, ami talán akkor igaz is volt, de azért mert akkor egy olyan generációt szült ki a La Masia amilyet soha a bűdös életben még csak meg se fog közelíteni.
Speciel én nem jelenteném ki, hogy mi vagyunk a legjobb csapat a világon. Inkább top 3.Nero. írta:Ez a szezonkezdet nem sikerült túl brilliánsan, de azért még igy is nyugodt lélekkel kijelenthetjük hogy mi vagyunk a legjobb csapat a világon. Szerintem teljesen abszurd hogy egy ilyen csapatban egy Munir vagy egy Sandro szintű kezdő játékos lehessen, vagy hogy egy Sergi Roberto lehoz hiba nélkül 2 meccset, és máris habzó szájjal a kezdőbe követeli mindenki, holott legbelül még a legbutább Barca szurkoló is tudja, hogy még a felét se tudja azon a poszton mint Alves.
Nézzétek meg a legutóbbi 3 meccsünk kispadját. Szerintem ez teljességgel nonszensz, és akkor ezek után még sokan Grimaldoznak meg Sampereznek.
Ez alapján az jön le, hogy neked fontosabb a név mint az aktuális teljesítmény. Amúgy meg a papír nagyon sok mindent elbír.Sergi Roberto lehoz hiba nélkül 2 meccset, és máris habzó szájjal a kezdőbe követeli mindenki, holott legbelül még a legbutább Barca szurkoló is tudja, hogy még a felét se tudja azon a poszton mint Alves.
Ezek szerint buta vagyok.Nero. írta:holott legbelül még a legbutább Barca szurkoló is tudja, hogy még a felét se tudja azon a poszton mint Alves.
Itt az a baj, hogy egy Grimaldo megkaphatná Adriano és Mathieu(amikor szélen van) játékperceit. Így szép lassan lehetne beépíteni. Samper meg mondjuk Masch és Roberto perceit, mikor középen játszanak. Bartra és Mathieu szerepei pedig megcserélődhetnének. Ha vannak tehetséges fiataljaink, miért nem használjuk ki? Nem kell egyből kezdőbe tenni, csak szép lassan beépíteni az öregek helyett.Nero. írta:Az a baj, hogy közületek sokan a Pep érában kezdtetek el szurkolni a csapatnak, amikor talán a világ valaha volt legjobb csapatának a kezdőjének a több mint a fele saját nevelésű játékosból állt. Akkor a média és a sajtó nagyon nagyon sokszor kihangsúlyozta hogy a siker kulcsa a sok saját fiatal, ami talán akkor igaz is volt, de azért mert akkor egy olyan generációt szült ki a La Masia amilyet soha a bűdös életben még csak meg se fog közelíteni.
Ez a szezonkezdet nem sikerült túl brilliánsan, de azért még igy is nyugodt lélekkel kijelenthetjük hogy mi vagyunk a legjobb csapat a világon. Szerintem teljesen abszurd hogy egy ilyen csapatban egy Munir vagy egy Sandro szintű kezdő játékos lehessen, vagy hogy egy Sergi Roberto lehoz hiba nélkül 2 meccset, és máris habzó szájjal a kezdőbe követeli mindenki, holott legbelül még a legbutább Barca szurkoló is tudja, hogy még a felét se tudja azon a poszton mint Alves.
Nézzétek meg a legutóbbi 3 meccsünk kispadját. Szerintem ez teljességgel nonszensz, és akkor ezek után még sokan Grimaldoznak meg Sampereznek.
Lehet szarkasztikusnak lenni, de senki nem azt mondta, hogy mindenkit fel kell hozni és komoly játékperceket adni. Csak éppen Matyi rosszabbnál-rosszabb teljesítményt hoz le és ki lehetne próbálni a helyén egy gyengébb meccsen Grimaldot, aki a B-csapat talán legjobbja és nem egy éve stabil kezdő ott.Nero. írta:Én csak bemásoltam egy statot. Az más kérdés hogy a hozzá nemértő Enrique nem veszi észre, hogy Grimaldonak, Sampernek, Tajtinak és a többieknek már komoly játékperceket kéne adnia.
Ilyet senki nem mondott, hogy már komoly játékperceket érdemelnek - meg már írtál olyat, hogy kezdőbe követeltük őket - de nem is kéne becsukni előttük az első csapat kapuit, pedig nagyon úgy tűnik, hogy ez történik.Nero. írta:Az más kérdés hogy a hozzá nemértő Enrique nem veszi észre, hogy Grimaldonak, Sampernek, Tajtinak és a többieknek már komoly játékperceket kéne adnia.
Ez meg nem semmi azért, első hónapjában..PCsabi írta:Halilovic, on loan at Sporting, won his team's Player of the Month award for September.