La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.16. 21:01:24

mahitoo írta:És kikkel értük el az idei remek eredményeket? Grimaldoval, Bartrával, Samperrel? Ja, nem. Az általatok preferált idősebb, rutinosabb játékosokkal. A fiatalokkal is éghettünk volna, és lenne pár plusz perc a lábukban, de jobb volt így, hogy a jóllakott sztárokkal csináltuk meg.

Bob, tudom, hogy mi mindig veszekszünk, de tudom, hogy te is láttad még a fiatal Xavit vagy Puyolt játszani. Ők rosszabbnak tűntek anno, mint az ugyanannyi idős Bartra, vagy Thiago.

És a lényeg. Offenzívan írok, mert olyan szinten le vannak hülyézve azok, akik a fiatalokat nyomatnák, hogy az már idegesítő. És mintha nem akarnátok felfogni, hogy nem 100 ifistáról beszélünk, hanem 1-2-ről. És nem kezdő tagságról, hanem lehetőségről. De nem, kiragadjátok a lényeget, jönnek a smiley-k, meg a felsőbbrendű szöveg. Ne haragudj, de az én "hangnemem" sem véletlen. És kiker gondolsz ifistákra, akiket beépítünk? Munir és Sandro csak és kizárólag Messi sérülése miatt játszik, Rafa csak azért, mert LE-nél volt anno a Celtánál, Barta már nem az a korosztály, Gumbau 3 perce meg..

És ami még lényegesebb. A ti szátok íze szerint megy a dolog, mert akiket mi szeretnénk, hogy komolyabban számoljanak vele a csapatnál, azok le sincsenek tojva. Érteném a ti hozzáállásotokat az ilyen vitákhoz, ha 8 19-20 éves kölyök futkározna a csapatban, és rosszul állnánk. De nem. Az történik, amit ti szeretnétek, és ez jelenleg egy botrányos teljesítményt eredményez (igen, tudom, a pontok megvannak). A fiatalokkal lehet rosszabb lenne, de sosem tudjuk meg, és ha a te gondolatmenetedet követjük, miszerint csak kész játékosok játszhatnak, akkor itt is a vége ennek a vitának.
Oké, részemről vége a vitának, annyit jegyeznék meg, hogy nem voltál lehülyézve. Egy tök jó kis eszmefuttatás volt Chino-palesz-én köztem és erre írod, hogy mi fölényeskedünk. Én ezt igen is sértésnek veszem, mert sok mindent ellehet rólam mondani, de hogy ne adnám meg mindig a tiszteletet a másiknak azt biztosan nem. És vica versa "elvárom" ezt. Én nem vitatkozok veled, mert nem lehet, egész egyszerűen nem lehet. :D

Messias2:
Nyilván, hogy a klub előnyére válik, de ezért is írtam hogy a játékosoknak és a szurkolóknak is türelmesebbnek kell lenni. Akkor válik igazán előnyre, ha kész játékosokká fejlődnek. És végigjárják az utat, ami most lehet kicsit hosszabb, de türelem kell hozzá. Ez a kész az igazán kulcsszó és a babujgatáshoz is ez tartozik bele. Egész egyszerűen nem fér az bele, hogy xy játékos nem tud kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Oké, hogy most Mascherano pl rossz formában van, de még mindig inkább benne bízik egy edző mint egy másikban.

Nehéz korszak után is vettünk egy csomó játékost, Quaresma, Giuly stb. Két okból is könnyebb volt akkor egy fiatalnak. 1; nem volt olyan konkurencia 2; örök mondás a csúcson nehéz megmaradni..... Ha nehéz a szitu akkor jobban belehet próbálni "radikális" változást, mert veszteni való nincs. Ha viszont nagyon megy, akkor az adott dolgon kell javítani és nem megváltoztatni.
LE is amikor csak lehet betesz fiatalok, rotál és frissen próbálja tartani azokat az embereket, akikre a "nagy" meccsekre számít. Akkor lenne gáz, ha ez nem történne meg, de amikor meg rotál az a baj, ha nem játszatja xy-t az a baj, ha nem cserél az a baj, ha ezt a felállást játszatja az a baj. :D Nem tévedhetetlen, de eddig azt hiszem panasz nem lehet rá.
Kép
Kép
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.16. 20:55:51

TripleH írta: Ez pedig irreleváns, amíg nem játszanak fent, nem lehet ezt összehasonlítani. Gondolok itt a 2 játékosra akikről napok óta megy a téma.
Ha jól emlékszem, Bartra 3 meccsen is játszott a ligában elég jó teljesítményt nyújtva.
Ellentétben Masch-Pique-Mathieu hármassal, akik pedig botrányosak voltak.
Aki pedig néz B meccseket, az tudja, h Samper illetve Grimaldo mire képes. Sőt, Samper már a BL-ben is megcsillantotta tudását. És akkor nézzük meg, mit nyújtott eddig a szezonban Adriano vagy Matyi a balszélen, illetve Gumbau vkp-ként.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.16. 20:52:41

TripleH írta:
mahitoo írta:..
És megint jön bezzeg xaviék iniék stb, 4 BL győzelemmel ezelőtt volt rá idő és lehetőség, hogy teszteljék a fiatalokat. De Semper számomra egy Busi 2.0, Alba pedig még szintén fiatal, szóval Grimaldonak még minimum 4-5 évet várni kell arra a posztra a Barcánál, De ha azt mondod, hogy neveljünk ki csere játékosokat, mert hát neki nem kell a játékperc (aktívan) akkor persze, lehet érv, hogy hozzuk fel őket padmelegítőnek, csak értelmét nem látom. Azt mondod nincs eredménykényszer?! Egy döntetlen után már lincshangulat van, és mindenki azon kattog, hogy épp ki volt a meccsen a legbénább. Tehát gondold át újra, és Bobal értek egyet, jelenleg kész játékosok kellenek, nem zsákbamacskák. Mellettük persze kell beépíteni fiatalokat (hiányposztokra!!!).
Bakker. :D Az a 4 BL győzelem abból IS lett, hogy az említett, akkor fiatal játékosok játszottak. :D Tehát van egy hatalmas klub, ami nem nyert évek óta semmit, hagyják el a szponzorok, a 90 ezres stadionban vannak 50 ezren, pocsék a csapat, pocsék a játék, megy a fehér zsebkendő. Akkor a legynyilvánvalóbb, hogy bedobom a fiatalokat, hátha valaki felgyújtja a stadiont?? :D :D És mégis hozzájuk ertek nyúlni, minden hibájuk ellenére megkapták a lehetőséget. Ha ezt a 4 BL-t nyerő csapatot csak összevásároljuk, ma a többi hitel mellé még -300 milla lenne a számlánkon. Bezzeg, amikor minden mellettünk szól, mindenki kibírna 2 évet kevesebb kupával, akkor 31 éves játékosokat veszünk 20 millióért? Ecsém... :D
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
TripleH
Entrenador del Barça

2015.10.16. 20:48:01

Messias2 írta: Ráadásul most arról van szó, h a fiatalabb játékosok, akiket "követelünk", jobb teljesítményre képesek jelen pillanatban, mint a helyettük játszó rutinosabb játékosok.
Ez pedig irreleváns, amíg nem játszanak fent, nem lehet ezt összehasonlítani. Gondolok itt a 2 játékosra akikről napok óta megy a téma.
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.16. 20:43:40

Bob_Marley írta: Az a különbség, hogy én nem fogok kiállni vakon fiatalok mellett mert a klub érdekel nem ők.
Azt nem gondolod, h hosszabb távon a fiatalok beépítése a klub előnyére válna!?
Lehet, h 3 kupa helyett csak 1 nyernék a adott évben, de mondjuk 5 év múlva nem kéne 30-40 milliókat költeni Mathieu szintű spílerekre.
Ráadásul most arról van szó, h a fiatalabb játékosok, akiket "követelünk", jobb teljesítményre képesek jelen pillanatban, mint a helyettük játszó rutinosabb játékosok.
TripleH
Entrenador del Barça

2015.10.16. 20:40:12

mahitoo írta:..
És megint jön bezzeg xaviék iniék stb, 4 BL győzelemmel ezelőtt volt rá idő és lehetőség, hogy teszteljék a fiatalokat. De Semper számomra egy Busi 2.0, Alba pedig még szintén fiatal, szóval Grimaldonak még minimum 4-5 évet várni kell arra a posztra a Barcánál, De ha azt mondod, hogy neveljünk ki csere játékosokat, mert hát neki nem kell a játékperc (aktívan) akkor persze, lehet érv, hogy hozzuk fel őket padmelegítőnek, csak értelmét nem látom. Azt mondod nincs eredménykényszer?! Egy döntetlen után már lincshangulat van, és mindenki azon kattog, hogy épp ki volt a meccsen a legbénább. Tehát gondold át újra, és Bobal értek egyet, jelenleg kész játékosok kellenek, nem zsákbamacskák. Mellettük persze kell beépíteni fiatalokat (hiányposztokra!!!).
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.16. 20:33:06

És kikkel értük el az idei remek eredményeket? Grimaldoval, Bartrával, Samperrel? Ja, nem. Az általatok preferált idősebb, rutinosabb játékosokkal. A fiatalokkal is éghettünk volna, és lenne pár plusz perc a lábukban, de jobb volt így, hogy a jóllakott sztárokkal csináltuk meg.

Bob, tudom, hogy mi mindig veszekszünk, de tudom, hogy te is láttad még a fiatal Xavit vagy Puyolt játszani. Ők rosszabbnak tűntek anno, mint az ugyanannyi idős Bartra, vagy Thiago.

És a lényeg. Offenzívan írok, mert olyan szinten le vannak hülyézve azok, akik a fiatalokat nyomatnák, hogy az már idegesítő. És mintha nem akarnátok felfogni, hogy nem 100 ifistáról beszélünk, hanem 1-2-ről. És nem kezdő tagságról, hanem lehetőségről. De nem, kiragadjátok a lényeget, jönnek a smiley-k, meg a felsőbbrendű szöveg. Ne haragudj, de az én "hangnemem" sem véletlen. És kiker gondolsz ifistákra, akiket beépítünk? Munir és Sandro csak és kizárólag Messi sérülése miatt játszik, Rafa csak azért, mert LE-nél volt anno a Celtánál, Barta már nem az a korosztály, Gumbau 3 perce meg..

És ami még lényegesebb. A ti szátok íze szerint megy a dolog, mert akiket mi szeretnénk, hogy komolyabban számoljanak vele a csapatnál, azok le sincsenek tojva. Érteném a ti hozzáállásotokat az ilyen vitákhoz, ha 8 19-20 éves kölyök futkározna a csapatban, és rosszul állnánk. De nem. Az történik, amit ti szeretnétek, és ez jelenleg egy botrányos teljesítményt eredményez (igen, tudom, a pontok megvannak). A fiatalokkal lehet rosszabb lenne, de sosem tudjuk meg, és ha a te gondolatmenetedet követjük, miszerint csak kész játékosok játszhatnak, akkor itt is a vége ennek a vitának.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.16. 20:14:06

Na ez az, amit imádok, hogy nyilván az úgy a legjobb ha egész egyszerűen hülyeséget írunk. :D Akkor hülyeséget írunk, eredménykényszer sincs. Majd ne adj Isten ikszelünk valamikor, akkor hasonlóan írd be. Te írtad, hogy nem tetszik a játék, pedig jönnek a pontok, de nincs kényszer. :D

Az a különbség, hogy én nem fogok kiállni vakon fiatalok mellett mert a klub érdekel nem ők. Ha nyerünk akkor tőlem 11 db 60+ játékos is lehet a pályán és pont nem érdekel, hogy Bartra játszik vagy Mathieu.....A Barcelona fontos és hogy nyerjünk. Be kell őket építeni és ez a folyamat működik is, s jönnek is fiatalok. De én bevallom őszintén nem kívánok a csapatba xy-t hogy hát játsszon már ő is. Rafinha-ék is lépkednek szépen folyamatosan előre, talán nem véletlen. Valaki beáldozna 1-2 meccset, én meg azt mondom hogy nem tehetjük meg. El kell dönteni mi a cél. Ha a mostani szintet akarjuk fent tartani, akkor igen is csak kész játékosokra lehet alapozni és melléjük a fiatalokra. Ha más a cél, akkor máshogy kell hozzáállni.

A pénzről meg annyit, hogy én mindig is a nagy költekezés ellen voltam, se Neymart se Suarezt nem vettem volna meg, ennyiért nem. És amúgy közel állunk egy megagiga szponzori szerződéshez egyébként.
Kép
Kép
Kép
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.16. 19:39:11

Akkor a La Masiát zárjuk be. Mivel a tehetséges fiatalokat ezek szerint 4-8 évre kölcsön kéne adnunk, ami azt hiszem nem kivitelezhető, 50-100 millióért meg mást is tudunk venni. Illetve lehetne még persze, hogy kinevelünk tehetségeket a pénzért, csak sajnos a 95%-uk ingyen megy el. Reménykedjünk, hogy valami orosz, arab milliárdos megveszi a klubot, mert úgy látom, csak ez maradt a megoldás. Sajnos 25 alatt nincsenek jó, és használható játékosok. A Real-PSG-Chelsea-Man City féle csapatokkal pedig csak úgy tudjuk felvenni hosszútávon a versenyt, hogy a Camp Nou Quatar Stadium, a csapat neve FC Azerbaijan lesz, a mezünk színe pedig rózsaszín, hogy a mai fiataloknak tetsszen.

Akkora hülyeségeket írtok, hogy el sem hiszem. :D Eredménykényszer? Mire fel? A 21. század legeredményesebb csapata vagyunk. Pont akkor volt eredménykényszer, mikor rohadtul semmit sem nyertünk, és a nézők, szponzorok, stb miatt nyernünk kellett már valamit. És igen, vettünk sztárokat, de Xavi, Puyol, Valdes megkapta a lehetőséget. Aztán, Messi, Ini, Piqué, Busi. Akkoriban sokkal nagyobb volt a nyomás, mint most. A Madrid hol van hozzánk képest az elmúlt 10 évben? Sehol. Csak ott volt, van, és mindig is lesz pénz. Majd akkor lesz óriási pofáraesés, amikor a jelenlegi átigazolási politikát nyomjuk még 10 évig, aztán reménykedhetünk egy BL legjobb 16-ban. Mert addigra lesz még vagy 8 Abramovics szerű csapat, akikkel NEM TUDJUK felvenni a versenyt. És továbbra sem arról van szó, hogy minden fiatalt hozzunk fel, de azt 3-4 embert 2 évente ki lehetne próbálni.

Akinek meg a szóban lévő fiatalok nevéről csak elképzelése van, az meg kicsit járjon már utána a dolgoknak.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.10.16. 18:36:35

Bob_Marley írta:Oké, hogy hiányzott egy névmás, de a szövegkörnyezet egyértelműen ránk utalt. :D Rólunk volt szó és ehhez mérten jegyeztem meg ezt.
Ebbe nem voltam biztos, mert egyetemlegesen is stimmelhetett volna, de akkor sorry. :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.16. 18:22:36

palesz77 írta:
Bob_Marley írta:Ma 25-26-27 éves kor előtt kezdő pozíciót nagyon nehéz elérni, mert akkora az eredménykényszer, hogy az ilyen fiatal játékosok nem bírják el úgy a terhet. Nem fog ugyanolyan bánásmódban részesülni egy fiatal és egy tapasztaltabb játékos, mert kész focisták kellenek.
Ezt most nem kötözködésből kérdezem, csak nem egészen értem. Ezt nálunk írod, vagy világszerte? Csak mert tavaly a Münchennél a legtöbbet használt kezdőkben Bl-ben és Ligában ott volt Bernat, Thiago, Götze de Alaba is beton lenne, ha nem sérült folyton. Realnál Carvajal, Varane, Isco, Kroos, James. PSG-nél Marquinhos, Verratti, Lucas, idén már Aurier is. Chelseanél Hazard, Willian, Oscar, idén Zouma. Nálunk meg az egy szem Neymar, plusz idén SR. Szerintem ezekből látszik azért, hogy nem olyan ördögtől való dolog ez, és 25 alatt is van élet, még ha legtöbben 26-27 éves korukra, vagy kicsit később is érik el a csúcsformájukat. De eddig nálunk se ez volt jellemző emlékeim szerint - utóbbi 10 évet mondom, bár amennyit változik a foci, lehet ez is nagy időintervallum -, inkább azt mondanám, hogy edzője válogatja.

Amúgy Chino hsz-ét egy az egyben adom itt alattam.
Oké, hogy hiányzott egy névmás, de a szövegkörnyezet egyértelműen ránk utalt. :D Rólunk volt szó és ehhez mérten jegyeztem meg ezt.

Én teljesen értem, amit írtok, de Lucho meg úgy gondolja, hogy neki a kész játékosok kellenek. Mathieut is lehet most savazni, de ő is már bizonyított hosszútávon tavaly és most rossz formában van? Igen. Viszont formába kell hozni és ezért is kap lehetőséget. Ugyanez igaz a többiekre is, Bartra meg az edző szerint még nem áll arra készen, hogy stabilan kapjon szerepet. 25 éves kor alatt is van élet, ezt senki nem mondta hogy nincs, de Lucho meg támaszkodik a tapasztalatra. És ez sem egy elvetélt ötlet, de igazán 25 éves kor felett lehet egy játékosra igazán számítani. Múltkor leírtam egy folyamatot, hogy hogyan néz ki a beépítés. Megvannak a tehetségeink és meg is adjuk nekik az esélyt, már Camara-kat is felhívunk pl idén (kényszerből is). A nagycsapattal edzés is már egy lépcsőfok, de maga a kezdő vagy a közelébe kerülés egy nagyon hosszú út és azt kell türelmesen végigvárni. A felsorolt példák kiválóak, olyan játékosok akik elértek már egy magas szintet, de hozzáteszem nem is kellett akkora konkurenciával megküzdeniük. Egyedül Varane-ra mondom hogy igen, mert a Pepe-Ramos kettős Európai talán legjobb belső védő párosa volt, de Varane annyira jól teljesített és folyamatosan, hogy Pepe-t kiszorította. Zouma most Terryt, de Zouma helye se beton biztos, hibázik ő is és most ott olyan puskaporos sajnos a levegő, hogy bármi megtörténhet. Illetve azt se felejtsük el, hogy őket vették a csapataik, s előtte már más csapatban folyamatosan tudtak teljesíteni. Egy saját nevelés beépítése más, ha csak nem adjuk kölcsönbe. Bartra esetében ezt többször írtuk és ez tenne neki is a legjobbat.
Kép
Kép
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2015.10.16. 15:44:18

Vannak itt pro és kontra érvek, most én is hozzászólok. Az a baj, hogy elég sokan érvelnek azzal, hogy bezzeg anno mennyi fiatal került fel. Igen, csak azóta nyertünk 4 BL-t, és jelenleg már prestige kérdés a klubnak, hogy milyen teljesítményt nyújt, itt van most ugye Grimaldo és Semper esete, de srácok, Alba még érzésem szerint 5 évig fix kezdő lesz, ha nem történik semmi vele, és Busi is. Tök szép és jó, hogy hozzuk fel adjuk lehetőséget, de ha egyszer 5 évig van oda fix ember, akkor arra az 5 évre ücsörögjenek a padon? Értem én, hogy tehetségesek, meg minden. De igen jelenleg a klub kész játékosokat akar venni, akikkel Lucho tud rotálni. Az meg, hogy miért Gombau került fel és nem Semper többször, nyilván szubjektív megítélésű dolog. Előre is azért akarnak egy Nolitot venni, és nem Munir/Sandroval operálni csak, mert Lucho a legkevésbé tud velük belenyúlni a meccsbe.

Lehet itt mondani, hogy bezzeg ha Xavi nem kap lehetőséget stb, igen csak az a csapat nem nyert 10 éven belül 4BL-t meg 6-7 bajnoki címet.
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.16. 14:28:36

visca el barca írta:
Chino írta:Én sem azt mondom, hogy hozzuk fel az összes fiatalt, aztán nyomjuk orrba szájba.
de ha meg felhozzuk, és játszik 5 meccsenként 1x90 vagy 2x30 percet akkor az lesz a baj, hogy miért nem játszik többet.
Ha játszik 4-5 meccsenként meg a kupában az elején nagyjából már le lehet mérni, hogy van-e annyi benne, hogy beugrónak, akár később használható legyen, főleg így, hogy Adriano lécel. Legalábbis , ha Matyi megkapta a lehetőséget bőven és bátran ki lehet jelenteni, hogy annak a bizonyos lécnek a közelében sem volt, akkor olyan kockázat nem lenne benne. Ha látni rajta, hogy igenis van benne annyi, hogy már egy stabil csereember legyen, nem kellene balbekket venni X összegért, ráadásul dupla gázsiért, hanem megoldható leenne házon belül. Nem feltétlen profi szerződést adni neki, maradjon és játsszon a B-ben, de ha adott a lehetőség, akkor fel lehet hívni.

Még egyszer, nem mondom, hogy boldog-boldogtalan jöjjön fel a nagyokhoz, sőt elleneztem/ellenzem is, hogy LE két fiatalt hozott fel a támadósorba. Csak annyit mondok, hogy hiányposztokra, ahol nincs megoldás a második számú pótlásra, mint például a balhátvéd pozíció, meg lehetne próbálni egy kiemelkedő tehetségű fiatalt, akinek már komoly másodosztályú tapasztalata van, ahelyett, hogy veszünk valakit vagy hagyjuk ott Matyit. Lehet, hogy végül nem nyerünk vele semmit, de sokat nem kockáztatunk . De ez csak egy példa.

Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy LE sem tévedhetetlen és bőven van benne ráció, ha a legbbjainkat kipróbálnánk az igazán vészes pozíciókban.
Forca Barca!!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.16. 12:20:22

Chino írta:Én sem azt mondom, hogy hozzuk fel az összes fiatalt, aztán nyomjuk orrba szájba.
de ha meg felhozzuk, és játszik 5 meccsenként 1x90 vagy 2x30 percet akkor az lesz a baj, hogy miért nem játszik többet.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77

2015.10.16. 11:55:08

Bob_Marley írta:Ma 25-26-27 éves kor előtt kezdő pozíciót nagyon nehéz elérni, mert akkora az eredménykényszer, hogy az ilyen fiatal játékosok nem bírják el úgy a terhet. Nem fog ugyanolyan bánásmódban részesülni egy fiatal és egy tapasztaltabb játékos, mert kész focisták kellenek.
Ezt most nem kötözködésből kérdezem, csak nem egészen értem. Ezt nálunk írod, vagy világszerte? Csak mert tavaly a Münchennél a legtöbbet használt kezdőkben Bl-ben és Ligában ott volt Bernat, Thiago, Götze de Alaba is beton lenne, ha nem sérült folyton. Realnál Carvajal, Varane, Isco, Kroos, James. PSG-nél Marquinhos, Verratti, Lucas, idén már Aurier is. Chelseanél Hazard, Willian, Oscar, idén Zouma. Nálunk meg az egy szem Neymar, plusz idén SR. Szerintem ezekből látszik azért, hogy nem olyan ördögtől való dolog ez, és 25 alatt is van élet, még ha legtöbben 26-27 éves korukra, vagy kicsit később is érik el a csúcsformájukat. De eddig nálunk se ez volt jellemző emlékeim szerint - utóbbi 10 évet mondom, bár amennyit változik a foci, lehet ez is nagy időintervallum -, inkább azt mondanám, hogy edzője válogatja.

Amúgy Chino hsz-ét egy az egyben adom itt alattam.
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.16. 03:20:56

Bob_Marley írta:Nero véleménye is szélsőséges nem ebből kell kiindulni. Legalábbis szerintem szélsőséges, így a pontos. Be vannak azért építve a fiatalok és adjuk is nekik az esélyt, de most türelmesebbnek kell lenniük nekik is és a szurkolóknak is. Bartra is hiába 24? éves, neki is legalább még két évet várnia kell. Ma 25-26-27 éves kor előtt kezdő pozíciót nagyon nehéz elérni, mert akkora az eredménykényszer, hogy az ilyen fiatal játékosok nem bírják el úgy a terhet. Nem fog ugyanolyan bánásmódban részesülni egy fiatal és egy tapasztaltabb játékos, mert kész focisták kellenek. Bartra-nak is azért kell még egy kicsit várni, mert idénre tudott szintet lépni és ezt tartania kell még, hogy biztosan kilehessen jelenteni készen áll. Fizikailag, mentálisan erősödött, s most van ott, hogy 1-2 év és ha tudja tartani akkor fix kezdő lehet, de addig továbbra is dolgozni kell és amennyi lehetőséget kap abban bizonyítani, mert vannak előtte a sorban. Olyanok, akikre a legnehezebb pillanatokban is 100%-ig számíthat egy edző, még ha rossz formában is vannak adott esetben.

Pique meg szerintem a Zaragoza-ban ha nem is alapember volt, de játszott rendesen, s lehetett rá számítani. Én sose felejtem el talán kupameccsen toltuk velük és még talán hosszabbítás is volt és jól mozgott már akkor is. Horváth Ferenc volt még talán a kommentátor és ő jegyezte meg, hogy amúgy kölcsönben van a Zaragoza-nál és tervezzük a vissza hozatalát, nem volt rossz terv. :D
Én sem azt mondom, hogy hozzuk fel az összes fiatalt, aztán nyomjuk orrba szájba. DE Haa Bartra esetét említed. A jelenlegi középhátvédjeink katasztrofális teljesítményt nyújtanak ez tény, ezen sajnos nincs mit szépíteni. (talán Vermaelent kivéve, de ő sajnos megint nem sokat tudott játszani) És akkor felvetődik a kérdés, hogy Masch és Piqué akárhogy játszanak, folyamatosan kezdők, Bartra pedig, aki amikor lehetőséget kapott élt vele padozik vagy fent ül a lelátón és sokszor még Matyi is előtte van. Az argentinnal pedig még Busit is többet lehetne rotálni, akkor pláne beférne a spanyol. Ráadásul az összes meccset végigjátszotta idén, pihenő nélkül. Nézhetjük ezt jobbról-balról ez teljesen logikátlan. Ha a belső védőink azt a teljesítményt nyújtanák mint tavaly azt mondom nem igazán lehet belekötni. Piqué is akkor kezdett magához térni, amikor Lucho kirakta. Ami pedig azt illeti, hogy milyen idős, a felnőtt csapatban mióta fent van játszott 84 meccsen közel 6000 percet, 6 felnőtt válogatott meccset, nem olyan tejfölösszájú már. És mégegyszer mondom én nem azt mondom, hogy márpedig mostantól kezdőnek kell lennie, de ami a mostani helyzetet illeti több játékperc lenne indokolt, hívják őt Bartranak, Kis Pistának vagy Gipsz Jakabnak.

Ami a többi fiatalt illeti. Nekem fognak most esni, de én Grimaldo példáját hoznám fel, talán ez szemlélteti legjobban. Van egy játékosunk aki azon a poszton folyamatosan katasztrofális teljesítményt nyújt, kapjuk róla a gólokat, ezzel szemben a B-csapatban van egy kiemelkedő hátvéd ugyanarra a pozícióra. Senki nem várja azt, hogy jövőre kezdő legyen csak lehetőséget kaphatna, hogy megmutassa mire képes és könnyen lehet, hogy a jövőben támaszkodhatunk rá. Közel sem biztos, de a gyengébb csapatok elleni meccseken kaphat lehetőséget, ami nem csak neki, hanem a CSAPATNAK is hasznos lehet.
Itt lehetőségekről van szó és nem vagy nyolc emberről, hanem kettőről, esetleg háromról.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.16. 00:42:05

Nero véleménye is szélsőséges nem ebből kell kiindulni. Legalábbis szerintem szélsőséges, így a pontos. Be vannak azért építve a fiatalok és adjuk is nekik az esélyt, de most türelmesebbnek kell lenniük nekik is és a szurkolóknak is. Bartra is hiába 24? éves, neki is legalább még két évet várnia kell. Ma 25-26-27 éves kor előtt kezdő pozíciót nagyon nehéz elérni, mert akkora az eredménykényszer, hogy az ilyen fiatal játékosok nem bírják el úgy a terhet. Nem fog ugyanolyan bánásmódban részesülni egy fiatal és egy tapasztaltabb játékos, mert kész focisták kellenek. Bartra-nak is azért kell még egy kicsit várni, mert idénre tudott szintet lépni és ezt tartania kell még, hogy biztosan kilehessen jelenteni készen áll. Fizikailag, mentálisan erősödött, s most van ott, hogy 1-2 év és ha tudja tartani akkor fix kezdő lehet, de addig továbbra is dolgozni kell és amennyi lehetőséget kap abban bizonyítani, mert vannak előtte a sorban. Olyanok, akikre a legnehezebb pillanatokban is 100%-ig számíthat egy edző, még ha rossz formában is vannak adott esetben.

Pique meg szerintem a Zaragoza-ban ha nem is alapember volt, de játszott rendesen, s lehetett rá számítani. Én sose felejtem el talán kupameccsen toltuk velük és még talán hosszabbítás is volt és jól mozgott már akkor is. Horváth Ferenc volt még talán a kommentátor és ő jegyezte meg, hogy amúgy kölcsönben van a Zaragoza-nál és tervezzük a vissza hozatalát, nem volt rossz terv. :D
Kép
Kép
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2015.10.15. 23:12:42

Nero. írta:
Ez elég fölényeskedő, nem?

Azért engedtessék már meg elvárnom azt, hogy néhány fiatal legalább a lehetőséget kapja meg, majd utána azt, amit megérdemel. A Pep-éra előtt már jóval a klubnak szurkoltam, mégis ezt gondolom. Itt a lehetőségen van a hangsúly. Nem érdekel az összes lejátszott játékperc, csupán az, hogy a fiatalok kapják meg a lehetőségüket és azután azt, amit kiérdemelnek. Azt várom el, hogy olyan bánásmódot kapjanak a saját nevelésű fiatalok, mint a tapasztaltabbak. Példálózhatnék a Bartra-Mathieu-Mascherano esettel kifejtve, de a Grimaldo-Adriano esettel is, meg sok másikkal, de úgy érzem az eddigiek és az előző oldalak alapján, hogy felesleges.

Általánosságban (OFF):
Már többen leírták a véleményüket, nekem semmi kedvem koptatni a billentyűzetet, hogy a hozzászólásomra nem relevánsan reflektálva sokan leírják azt, amit eddig szajkóztak. Pontosan ezért vagyok mostanában inaktív írások terén. Arról szól mostanában az egész fórumozósdi, hogy leírja X ember a véleményét, valakiknek nem tetszik, kiragadnak egy tőmondatot és cáfolják, majd elbeszélnek egymás mellett oldalakon keresztül. Ez minden, csak nem konstruktív véleménycsere. Ez böfögés, tiszteletlenség. Megértem, ha a hozzászólásom indulatokat - esetleg egy hsz-törlést, bant - vált ki, de ez már régóta kikívánkozott. A kedvencem a Lucho jobban tudja szlogen. Komolyan, ha így állunk hozzá akkor mi értelme van a fórumnak? A topicok felét lehetne törölni, mert Lucho jobban ért hozzá... Nem mondom, hogy csak nekem van igazam, de úgy érzem, hogy valahol biztosan.
Tisztelet a kivételnek, mert szerencsere sokan vannak.
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.15. 22:21:30

Nero. írta:Az a baj, hogy közületek sokan a Pep érában kezdtetek el szurkolni a csapatnak, amikor talán a világ valaha volt legjobb csapatának a kezdőjének a több mint a fele saját nevelésű játékosból állt. Akkor a média és a sajtó nagyon nagyon sokszor kihangsúlyozta hogy a siker kulcsa a sok saját fiatal, ami talán akkor igaz is volt, de azért mert akkor egy olyan generációt szült ki a La Masia amilyet soha a bűdös életben még csak meg se fog közelíteni.
Szerintem nem kéne azzal magyarázni, hogy ki mióta szurkol a csapatnak, lehet egyes esetekben te esnél ki. Amellett a Pep féle csapatban több olyan meghatározó játékos volt, akik előtte is a csapatot alkották. Vitya, Puyol, Xavi, Iniesta sőt Messi is már Pep előtt konstans csapattag volt. Csak addig nem erről szólt a dolog, mert volt egy Ronaldinhonk, Deco-nk, Eto'onk, Yaya-nk stb. Busquets, Piqué, Pedro gyakorlatilag azok akiket Pep hozott és bőven másodvonalas játékosoknak számítottak fiatalon. Piqué nemhogy a MU-ban, de még a Zaragoza-ban sem tudott stabil helyet kiharcolni magának. Ma, ha felvetődne, hogy egy ilyen játékost VESZÜNK, de akár még csak felhozunk a B-ből olyan botrány törne ki, hogy összeomlana a fórum. Vagy ha egy évig Busquets szerencsétlenkedéseit kellene nézni.
Amikor pedig Pep átvette a csapatot már a fentebbi húzóemberek Messi kivételével közel sem számítottak fiatalnak. Pep csak bátrabban nyúlt a fiatalokhoz. Most is itt van Halilovic, Rafinha vagy Denis. És itt nem 6-8 játékosról van szó. De szerintem az nem olyan abszurd, hogy a teljesen fogalmatlan Mthieu helyett kipróbálják azon a poszton a jelenlegi Masia egyik legtehetségesebb fiatalját, aki ráadásul nem is teljesen rutintalan.
Nero. írta:Ez a szezonkezdet nem sikerült túl brilliánsan, de azért még igy is nyugodt lélekkel kijelenthetjük hogy mi vagyunk a legjobb csapat a világon. Szerintem teljesen abszurd hogy egy ilyen csapatban egy Munir vagy egy Sandro szintű kezdő játékos lehessen, vagy hogy egy Sergi Roberto lehoz hiba nélkül 2 meccset, és máris habzó szájjal a kezdőbe követeli mindenki, holott legbelül még a legbutább Barca szurkoló is tudja, hogy még a felét se tudja azon a poszton mint Alves.
Nézzétek meg a legutóbbi 3 meccsünk kispadját. Szerintem ez teljességgel nonszensz, és akkor ezek után még sokan Grimaldoznak meg Sampereznek.
Speciel én nem jelenteném ki, hogy mi vagyunk a legjobb csapat a világon. Inkább top 3.
És már megint ferdítessz, hogy az igazad próbáld bizonyítani. Ki a franc mondta, hogy Munir vagy Sandro kezdő legyen? Esetleg nem ismered a támadóinkat. És igen, sérülés esetén vagy gyenge csapatok ellen rotálni lehet próbálkozni az egyik fiatallal. Vagy erre a szerepre jobb venni egy 25 milliós Nolitot háromszoros fizetéssel, mikor már ezt se bírjuk.
Sr-ről pedig annyit, hogy nem két meccset húzott le idén, Alvesnek pedig kb. egy igazán jó volt. Én akkor lehet hülye vagyok, de speciel jelenleg jobb mint a brazil. De lehet, hogy igazad van és a felét se tudja mint amit Alves, de akkor utóbbi nem nyújtja a felét sem annak amit tud.
Mi ebben a nonszensz? Sérült a fél csapat, az igazolások még nem játszhatnak így olyan a pad, amilyen. Azért meg, hogy magas nívójú cserék legyenek a padon vegyünk embereket? Aztán mi lesz, ha felépülnek a sérültek? 20-30 milliós játékosok mennek a lelátóra.
És ha Grimaldo többet tud adni, mint Matyi, akkor igenis játsszon ő, de ehhez ki kell próbálni. Rohadt gáz már azt nézni, mint a Bayer ellen. Teljesen feladták a németek a bal oldalt, szinte az összes támadást a jobbon vezették.
Forca Barca!!!!
defender3
Entrenador del Barça

2015.10.15. 21:53:00

Sergi Roberto lehoz hiba nélkül 2 meccset, és máris habzó szájjal a kezdőbe követeli mindenki, holott legbelül még a legbutább Barca szurkoló is tudja, hogy még a felét se tudja azon a poszton mint Alves.
Ez alapján az jön le, hogy neked fontosabb a név mint az aktuális teljesítmény. Amúgy meg a papír nagyon sok mindent elbír.
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.15. 21:43:47

Nero. írta:holott legbelül még a legbutább Barca szurkoló is tudja, hogy még a felét se tudja azon a poszton mint Alves.
Ezek szerint buta vagyok. :cry: :mrgreen: Mert szerintem megbízhatóbb teljesítményre képes, mint a brazil, és a megbízhatóság nem utolsó szempont egy védőnél....
MatyiG
Adminisztrátor

2015.10.15. 20:50:58

Nero. írta:Az a baj, hogy közületek sokan a Pep érában kezdtetek el szurkolni a csapatnak, amikor talán a világ valaha volt legjobb csapatának a kezdőjének a több mint a fele saját nevelésű játékosból állt. Akkor a média és a sajtó nagyon nagyon sokszor kihangsúlyozta hogy a siker kulcsa a sok saját fiatal, ami talán akkor igaz is volt, de azért mert akkor egy olyan generációt szült ki a La Masia amilyet soha a bűdös életben még csak meg se fog közelíteni.
Ez a szezonkezdet nem sikerült túl brilliánsan, de azért még igy is nyugodt lélekkel kijelenthetjük hogy mi vagyunk a legjobb csapat a világon. Szerintem teljesen abszurd hogy egy ilyen csapatban egy Munir vagy egy Sandro szintű kezdő játékos lehessen, vagy hogy egy Sergi Roberto lehoz hiba nélkül 2 meccset, és máris habzó szájjal a kezdőbe követeli mindenki, holott legbelül még a legbutább Barca szurkoló is tudja, hogy még a felét se tudja azon a poszton mint Alves.
Nézzétek meg a legutóbbi 3 meccsünk kispadját. Szerintem ez teljességgel nonszensz, és akkor ezek után még sokan Grimaldoznak meg Sampereznek.
Itt az a baj, hogy egy Grimaldo megkaphatná Adriano és Mathieu(amikor szélen van) játékperceit. Így szép lassan lehetne beépíteni. Samper meg mondjuk Masch és Roberto perceit, mikor középen játszanak. Bartra és Mathieu szerepei pedig megcserélődhetnének. Ha vannak tehetséges fiataljaink, miért nem használjuk ki? Nem kell egyből kezdőbe tenni, csak szép lassan beépíteni az öregek helyett.
Nero.
Llegenda del Barça

2015.10.15. 20:30:53

Az a baj, hogy közületek sokan a Pep érában kezdtetek el szurkolni a csapatnak, amikor talán a világ valaha volt legjobb csapatának a kezdőjének a több mint a fele saját nevelésű játékosból állt. Akkor a média és a sajtó nagyon nagyon sokszor kihangsúlyozta hogy a siker kulcsa a sok saját fiatal, ami talán akkor igaz is volt, de azért mert akkor egy olyan generációt szült ki a La Masia amilyet soha a bűdös életben még csak meg se fog közelíteni.
Ez a szezonkezdet nem sikerült túl brilliánsan, de azért még igy is nyugodt lélekkel kijelenthetjük hogy mi vagyunk a legjobb csapat a világon. Szerintem teljesen abszurd hogy egy ilyen csapatban egy Munir vagy egy Sandro szintű kezdő játékos lehessen, vagy hogy egy Sergi Roberto lehoz hiba nélkül 2 meccset, és máris habzó szájjal a kezdőbe követeli mindenki, holott legbelül még a legbutább Barca szurkoló is tudja, hogy még a felét se tudja azon a poszton mint Alves.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.15. 16:05:53

Nero. írta:Én csak bemásoltam egy statot. Az más kérdés hogy a hozzá nemértő Enrique nem veszi észre, hogy Grimaldonak, Sampernek, Tajtinak és a többieknek már komoly játékperceket kéne adnia.
Lehet szarkasztikusnak lenni, de senki nem azt mondta, hogy mindenkit fel kell hozni és komoly játékperceket adni. Csak éppen Matyi rosszabbnál-rosszabb teljesítményt hoz le és ki lehetne próbálni a helyén egy gyengébb meccsen Grimaldot, aki a B-csapat talán legjobbja és nem egy éve stabil kezdő ott.
Samper pedig rutinosabb sokkalta jobb és tapasztaltabb, mint Gumbau, mégis utóbbira számít LE és felvetődik, hogy mi lehet az oka, mivel Samper kkp-t és vkp-t egyaránt tud játszani. Ennyi. Ilyen Tajtiról meg hasonlókról szó sem volt.
Szóval megint átesel a ló túloldalára és úgy állítod be, mintha a fél Masiat a kezdőbe követelnénk, és a stílusból is visszavehetnél kicsit.

Palesz és a többiek szerintem érvekkel is alátámasztották véleményüket, míg te gyakorlatilag csak puffogtatsz a levegőbe.

Ezt a statisztikát, amit itt lobogtatsz meg is magyarázhatnád, mert hogy lehet eldönteni ki a saját nevelésű fiatal és ki nem. Szóval már bukik a történeted.
Forca Barca!!!!
palesz77

2015.10.15. 15:58:46

Nero. írta:Az más kérdés hogy a hozzá nemértő Enrique nem veszi észre, hogy Grimaldonak, Sampernek, Tajtinak és a többieknek már komoly játékperceket kéne adnia.
Ilyet senki nem mondott, hogy már komoly játékperceket érdemelnek - meg már írtál olyat, hogy kezdőbe követeltük őket - de nem is kéne becsukni előttük az első csapat kapuit, pedig nagyon úgy tűnik, hogy ez történik.
PCsabi írta:Halilovic, on loan at Sporting, won his team's Player of the Month award for September.
Ez meg nem semmi azért, első hónapjában.. =D>
Válasz küldése