La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.10.17. 23:41:31

Bob_Marley írta:60% alatt passzolni a pálya közepén? Botrány. Második gólnál is odalehetett volna lépni erőteljesebben. Ő sincs kész a feladatra egyelőre.
És az a szomorú, hogy igazából az csak a statisztika szerint 57, mert az egyik passzát olyan rosszul adta Robinak, hogy csak belekotorni tudott, és jött a támadás belőle, de az is jónak számít eszerint, mert saját játékos ért hozzá. Szóval igazából 43%-os passzpontossága volt, persze ez csak szőrszálhasogatás tudom, de nem hittem, hogy Victor Sánchezt valaki alul fogja múlni az ifisták közül valaha is, hát neki sikerül.. Matyival egyetemben szeretném távol látni a csapattól.
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.17. 23:36:24

Messias2 írta:
kristop írta:
Gumbau vs Rayo Vallecano: tackles 2, blocked shots 1, passes 7, pass accuracy 57,1% [whoscored]
mondjuk ez szerintem pont nem vészes statisztika, hogy miután már ők voltak főlényben szerelt kettőt azalatt a tíz perc alatt, meg blokkolt egy lövést. a passz pontossága meg például suarezénél jobb volt :D
Egy vkp-nál nagyon gyenge ez a passzpontosság. Az ő feladata lenne a stabilitás megteremtése a kpn. Ehelyett elszórta a lebdákat, emiatt tudott egyáltalán blokkolni.
Maradjunk annyiban, hogy a játékát és a statot összevetve az utóbbi a hízelgő rá nézve.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.17. 23:28:36

Messias2 írta: Egy vkp-nál nagyon gyenge ez a passzpontosság. Az ő feladata lenne a stabilitás megteremtése a kpn. Ehelyett elszórta a lebdákat, emiatt tudott egyáltalán blokkolni.
60% alatt passzolni a pálya közepén? Botrány. Második gólnál is odalehetett volna lépni erőteljesebben. Ő sincs kész a feladatra egyelőre.
Kép
Kép
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.17. 23:12:03

kristop írta:
Gumbau vs Rayo Vallecano: tackles 2, blocked shots 1, passes 7, pass accuracy 57,1% [whoscored]
mondjuk ez szerintem pont nem vészes statisztika, hogy miután már ők voltak főlényben szerelt kettőt azalatt a tíz perc alatt, meg blokkolt egy lövést. a passz pontossága meg például suarezénél jobb volt :D
Egy vkp-nál nagyon gyenge ez a passzpontosság. Az ő feladata lenne a stabilitás megteremtése a kpn. Ehelyett elszórta a lebdákat, emiatt tudott egyáltalán blokkolni.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.17. 23:03:26

nemtom, én csak azt nem értem samperrel kapcsolatban, hogy mit keres a harmadosztályban. mármint oké, tegyük fel még kevés az első csapathoz, vagy tegyük fel, hogy azért nem rángatja fel lucho, mert ő a jövő és a stabil játéklehetőség fontosabb, minthogy felmenjen tíz percekre busquets pihentetésére. erre gumbau is oké. én ezeket mind el tudom képzelni, de akkor miért nem lett volna jobb megoldás ugyanúgy elküldeni egy idényre, mint halilovicot? aki BŐVEN nem tart ott, mint samper, körülbelül feleannyira kész játékos, de egy kiscsapatban folyamatos játéklehetőséget kap az első osztályban és már a hónap legjobb játékosának is választották.

grimaldoval például ezt szerették volna, ami szerintem érthető is lett volna, de ezt meg ő nem akarta. én azért még bízok benne, hogy marad és akkor adriano távozása esetén nem kell majd oda igazolnunk.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.17. 22:38:17

palesz77 írta:En probaltam pozitivan allni Gumbauhoz ma, de ez a gyerek.. Elpattan a labda tole, legalabb 3, de lehet tobb, sima 5-10 m-es passzt rontott sajat terfelen. De van valami biztos, amit nem lattam, mert meg mindig nem ertem mit keres az elso csapatnal. :-k
Itt van egy kis statisztika:
Oké, h keveset játszott, de ez így is gyenge tőle. Nem baj, legalább magas. :lol: #-o
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
palesz77

2015.10.17. 22:35:25

En probaltam pozitivan allni Gumbauhoz ma, de ez a gyerek.. Elpattan a labda tole, legalabb 3, de lehet tobb, sima 5-10 m-es passzt rontott sajat terfelen. De van valami biztos, amit nem lattam, mert meg mindig nem ertem mit keres az elso csapatnal. :-k
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.17. 00:16:31

Akkor én is összefoglalom, kapnak lehetőséget a fiatalok. Ha meg Samper-Grimaldo kettősről van szó, akkor pedig úgy vélem hogy bőven várniuk kell még, mert rohadt fiatalok. 500 perc pedig szerintem rengeteg, 6 meccsen rohadt sok minden történhet. És nem ez fogja meghatározni egy játékos pályafutását, hogy játszott-e 20 évesen 500 percet vagy sem.

Egyben értünk egyet, hogy a csapatért szorítunk és szerintem addig amíg sikeresek vagyunk pláne nem gondolom hogy Samper és az ő 500 percén múlik a dolog. Később múlhat? Ezt feljebb leírtam, hogy nem ez fogja őt vagy mást meghatározni. Később lesz rájuk szükség és az ő perceikre és tartalmas perceikre, s nem húszévesen kell világot megváltani. Én azt látom, hogy ti szeretnétek hogy xy játsszon és ebben is van köztünk szerintem ellentét, hogy pont nem érdekel, hogy Samper játszik vagy sem. :D Mert nem gondolom, hogy ő még ott tart (láttam már játszani) hogy lehetne rá számítani. És nem azt nézem, hogy xy játszik vagy sem, hanem hogy nyerünk vagy sem.
Kép
Kép
Kép
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.16. 23:59:20

Összefoglalom, amit a nagy részünk mond, és én befejeztem, mert elveszünk a részletekben.

Van pár tehetséges játékos, akinek meg kéne kapnia a lehetőséget. Nem kényszerből, hanem mert megérdemlik. Gazdaságilag is így tudunk versenyben maradni, ugyanis a La Masia nem 2 forintot visz el évente, de nem is gyenge játékosokat nevel ki.

U.i.: 500 perc? Kevesebb, mint 6 meccs. Belefér.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.16. 23:41:43

Chino írta: Azt mondod, hogy nincs elég tapasztalatuk a fiataloknak, majd lesz stb., de sokkal kevesebb az idő amit kapnak pl. Marc esetében, mint ami egy tudatos beépítéshez kell. És azt írod, hogy: "addig bizony Mathieu vagy éppen Mascherano fog játszani, mert ő rájuk tud hosszútávon számítani az edző" Ez több sebből vérzik. Számítani pont nem lehet rájuk, hosszútávon pláne, főleg az utóbbit tekintve.
SR-nek volt szerencséje, hogy előrébb tudott kerülni, de úgy gondolom, hogy a beépítését nem lehet megkérdőjelezni, mert hittek benne és amikor lehetőség adódott rá kapott perceket. és Xavi kiválásával várható volt, hogy talán előrébb tud lépni. Új szerződést kapott, az edző kérte hogy maradjon.

Amit kiemeltem azért tettem meg, mert hosszútávon nem évekről ebszélek, hanem adott idényen belül. Leegyszerűsítve, előbb fog Mascherano kupadöntőn kezdő lenni egyelőre mint Bartra.

Én elfogadom, amit írtok, s tudom hogy ti se a csapatnak akartok rosszat. Én úgy gondolom hogy remek egyensúly van. Nem azért írom a Dream Teamet mert ez a heppem, hanem mert az egy etalon és ahhoz tudok hasonlítani. És hasonló a helyzet, hogy megvannak a saját nevelésű játékosok a kezdőben, akik fontos láncszemek és mellette 2-3-4-5 fiatal még odaférhet. És megkapják a lehetőséget mikor úgy adódik, de többet foglalkoztatni már az eredmény rovására mehet. És mindenki máshogy áll a dologhoz, nálam az eredmény az első, mert az a lenyomata egy munkának. Az hogy mellette xy játszott-e vagy sem, részemről nem tud meghatni. Ez lehet durva egyeseknek, de én a csapatért szorítok és annak eredményességéért és nem xy játékos miatt. És tudom, hogy más is a csapatért szorít, csak akkor ezek szerint más fajta módon.

palesz Thiago kapcsolatban is ezt mondom, hogy türelem. Bartra is egyszercsak ötször annyit játszott mint előtte, mert sérülések is voltak úgy jött ki neki, de ez nem azt jelenti hogy minden évben ötször annyit kell játszani. Thiago is egyszer csak 600 percről kapott 1800-at. Aztán vissza 1500, ami egy 22 éves játékosnál már nagyon jó egy ilyen nagy csapatban, ahol nagy a konkurencia is. Ez nálam a türelem, hogy dolgozni kell tovább és lehet marad az 1500 körül még x évig, de eljön az ideje és nem 22 évesen kell megváltani a világot. Ugyanezt írtam Bartra-ra is, hogy még mindig rengeteg ideje van, 24 éves...Még szinte a tojáshéj a fenekén. Konkurencia van és ki kell várni a sorát. Miért várjon ha Mascherano most rossz formában van?Mert egy edző még mindig jobban bízik benne mint Bartra-ban. Miért? Ezt is írtam már szerintem, hogy akár edzésmunka, akár mentális felkészültség, akár más tényező miatt. Nem kezdőbe követelitek, de akkor megkérdezném mégis mi a probléma? 7 meccs alatt játszott 200 percet az azért nem olyan rossz főleg ha arról ebszélünk nem kezdőbe követelés és van mellette 4 ember. Lehetne harmadik számú hátvéd? Vannak sérülések is, lehetőség van bizonyítani.

Azt az 500 percet odaadod egy tejfelesszájúnak és nem úgy jön össze akkor az nem törheti meg? Dehogynem...Pont ezért is kell ilyen elvárások mellett óvatosan kezelni a fiatalokat, mert szerintem egy 20 éves tehetségnek igen is még a Barca B-ben a helye és kupameccsekre jöjjön fel, mert egész egyszerűen nincs olyan mentális szinten hogy kezelje a helyzetet. Vannak kivételek, akik nagyon jók, de alapvetően ez így működik. Inkább játsszon a B-ben és erősödjön mint esetleg elmenjen rajta két pont egy meccsen. (máson is elmehet és látjuk ment is el, de egy Mathieu könnyebben összeszedi magát vagy más)

palesz Grimaldo esetében nem értem miért volt neki gond a Levante. Az hogy a végén szóltak neki, nem lehet hogy LE jelezte a klub felé, hogy 3 bhv-je van Grimaldo-t adják kölcsön? Nem látunk a színfalak mögé, számomra ez nem szimpi ha egy játékos megmondja ő mit akar meg hova akar menni. kanty ezen kiakadt múltkor, de egy profi klubnál nagyon sok helyen így működik, hogy bizony egy játékosnak kuss a neve és ha azt mondják ezt kell csinálni akkor ezt kell csinálni. És lehet ezért is hanyagolják, mert nevelés jellege van. És alapvetően mindig azon az álláspontot vagyok, hogy a klub diktál és ő szabja a feltételeket. Mert játékosokból áll, de mindenki pótolható és jön helyette másik.
Kép
Kép
Kép
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.16. 23:20:02

Nero. írta:Valóban lehet, hogy egy kicsit elragadtadtam magam, de ti se tagadhatjátok hogy kegyetlenül elfogultak vagytok a fiatalokkal. Évi 4-500 perceken megy a vita. Az már más kérdés hogy kinek merrefele húz a szíve. Nektek a fiatal katalánok iránt (Grimaldo/Samper) nekem meg azok felé akik már a nagycsapatba is letettek valami komoly vagy/és évek óta itt vannak Mathieu/Adriano.
Azzal viszont nem vagyok hajlandó vitatkozni akik szerint Munir vagy Sandro ottvannak Nolito szintjén.
Nincsenek. Nolito meg ennyi idősen nem volt Munir-Sandro szintjén. Rájuk mondjuk én azt mondanám, hogy menjenek kölcsönbe, csak akkkor sajnos soha nem hozzuk őket vissza.

Matyi itt van évek óta? Oké, újraolvastam, értem mire gondolsz. :) Adrianot nagyon csípem, de 1-2 meccsen kívül semmit sem rakott le az asztalra. És igen, pont azt az 500 percet kaphatnák meg a fiatalok, ami alatt igenis fejlődhetnének, és bizonyíthatnának. Rohadtul nem mindegy, hogy a barca B-ben full eredménykényszer nélkül játszol, vagy 70 ezer ember tapsol meg egy jó teljesítmény után. Mikor SR gólt lőtt a BL-ben, és ment a "Sergiiii, Sergiiii" több ezer katalántól.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Nero.
Llegenda del Barça

2015.10.16. 23:13:46

Valóban lehet, hogy egy kicsit elragadtadtam magam, de ti se tagadhatjátok hogy kegyetlenül elfogultak vagytok a fiatalokkal. Évi 4-500 perceken megy a vita. Az már más kérdés hogy kinek merrefele húz a szíve. Nektek a fiatal katalánok iránt (Grimaldo/Samper) nekem meg azok felé akik már a nagycsapatba is letettek valami komoly vagy/és évek óta itt vannak Mathieu/Adriano.
Azzal viszont nem vagyok hajlandó vitatkozni akik szerint Munir vagy Sandro ottvannak Nolito szintjén.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.16. 23:03:39

Bob, papíron igazad van ezzel a "20 perc alatt nem váltja meg a világot, és nem is fejlődik" dologgal. Csak az elmúlt 20 év edzői nyilatkozatai után igenis van jelentősége, hogy egy fiatal szokja a nagyok közötti légkört. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki érzi a bizalmat, akkor jobb teljesítményre képes.

Lojalitás. Barta a legjobb példa. Nem ment el, pedig mehetett volna. Puyol óta nem láttam ilyen lojális játékost. Puyol győzte meg anno, hogy maradjon, majd most LE. És ennek ellenére lekaksizzák. Ha nem kell, akkor meg kell neki mondani, és elküldeni. Ha meg kell, akkor adja meg a lehetőséget, főleg úgy, hogy a középhátvédjeink teljesítménye egész évben kuka. És ne haragudj, de az ifisták nagy része lojálisabb lesz ehhez a klubhoz, mint a 27-31 éves közötti igazolásaink bármelyike.

Grimaldo. Talán Palesz írta, de ha nem, akkor elnézést. Lett volna x lehetősége menni kölcsönbe, ment is volna, a Barca azt mondta, hogy nem, erre az átigazolási szezon utolsó óráiban a semmiből szólnak neki, hogy akkor húzz a Levantébe. Igen, ez valóban korrekt. Értem én a lojalitást, és talán még többre is értékelem, mint te, Bob. De egy fiatal játékosnak törődnie kell a jövőjével is. Ez nem olyan, mint Dani Alves meg a mocskosabbnál mocskosabb hosszabbításai. Thiago megint jó példa lehetne, de apuci döntött helyette, és tudom, egy 20 feletti ember döntsön a saját sorsáról, csak rohadtul nem látunk bele a családi hátterébe. Ha nem hozzuk teljesen feleslegesen Cesc-t a nyakára, akkor ma lehetne egy világklasszis, fiatal irányítónk. Persze a sérülések mindent megváltoztathatnak az esetében, de itt nem arról volt szó, hogy a klub tudta, hogy ez lesz.

És ez nem csak "kultusz" kérdése, hanem sima gazdasági dolog is. Ha egyszerűen saját házon belül meg tudnánk oldani mondjuk 4 kezdőembert, és 3 cserét, az akkor sima 150 millió plusz. Meg amíg mi itt okoskodunk kis hazánkból, ott azért komolyan akarják a katalánokat a csapatba. Amíg ez nem egy Oleguert takar, addig azt hiszem mindenki jobban jár, ha foglalkoztatjuk a fiatalokat.
palesz77

2015.10.16. 23:01:51

Chino írta:És pont ezt hangsúlyozom és ha jól emlékszem palesz is ezen a véleményen volt, hogy nem a stabil kezdőbe követeljük holnaptól Bartrat, hanem egy normális folyamatot.
Ismét egyetértek mindennel, erre meg még pluszban reagálok is. Most jelen pillanatban nyilván a kezdőbe követelem, mert a legjobb formában levő hátvédünk, de nem azt várom el, hogy ettől a perctől kezdve minden meccsen ő kezdjen, és a többiek osszák le a perceket egymás közt. Azt szeretném, ha olyan leosztás lenne, mint pl a Realnál nemrég, hogy a Pepe-Varane-Ramos 3-asból nem lehetett biztosra tudni, hogy ki fog kezdeni, mert tényleg forgatva voltak - ha Piqué és Verma formában lennének, akkor meg nyilván visszább szorulna még annál is jobban kicsit, de ugyanúgy tűz közelben maradna. Nem úgy, hogy 1-2 jó meccs után 3 hét pihenő megint, aztán 1 meccs a kicsik ellen..
Bob_Marley írta:Thiago tökéletes példája annak, hogy egy folyamat működött és kezdtük a csapatba tenni, (hozzáteszem nála is állandóan az volt, hogy miért nem játszik....) s nem volt meg felőle a türelem.
Ha a 11/12-es és a 12/13-es év felcserélődött volna, akkor azt mondom igazad van, de majdhogynem 2-t lépett vissza egy év alatt, majd Tito megmondta neki, hogy továbbra is ennyire számíthat max. Tisztán emlékszem, hogy még volt egy utolsó találkozója is Titoval az eligazolása előtt, hogy megbeszéljék mi hogy legyen.. Az meg nem igaz, hogy 1-2 évet kellett volna várnia Xavira, mert annyit Cescnek kellett várnia - az más kérdés, hogy aztán nem úgy alakult, de ezt senki nem tudhatta. Persze utána a 3. számú középpályás szereppel is elég jól járt volna, ez tény.
Bob_Marley írta:És hozzáteszem, hogy ha igaz a Levante-s sztori, akkor Grimaldot se tudom sajnálni egy pillanatig sem, mert a klub felajánlott egy lehetőséget, ami neki nem felet meg, innentől akkor csókolom. Ez nem kívánságműsor, hogy én hol akarok játszani.
Grimaldo's dream always was and still is to succeed at Barcelona. He would've liked to renew his contract last summer.
Last summer, Grimaldo's representatives offered several loan destinations to Barcelona, but the club rejected them all.
Later, on the last day of the transfer window, the club told Grimaldo that he would join Levante on loan. The player didn't accept it.

Mármint ez az a lehetőség, amit a klub felajánlott? Nekem ez minden, csak nem tisztességes bánásmód.. Értem én, hogy a klub mindenek előtt, de azért a klub is játékosokból áll, normálisan kéne őket kezelni.
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.16. 22:49:33

Bob_Marley írta:Rohadt sok mindenről szó volt, egyet ragadok ki, mert valóban ez lehet a fő ellentettje a két véleménynek.
Roberto-t sem véletlen "pátyolagtja" LE, vagy Bartra-val is tudjuk, hogy beszélt, Rafinha vele dolgozott együtt. Arra akarok kilyukadni, hogy ezek igenis egy beépítés folyamata. A beépítés nem csak a játékról szól. Roberto esete szerintem a tökéletes példája a tudatos beépítésnek, mert apránként, de előrébb lépett. És itt lépett előrébb és nem kölcsönből, hanem itt ahol adott esetben 4 meccsenként kap 120 percet, de ki kell köpni a beled a maradék három hét edzésein is.
.
Az egyensúly, amiről beszélsz pedig nincs meg. Vagy egészen mást értünk egészséges egyensúly alatt. Robi pélául nem kivárta a sorát, nem apránként lépett előre, hanem kényszerhelyzetben őt áldoztuk be be a középpályáról (ez is elmond valamit), hogy pótolni próbáljuk Alvest. Aztán meglepően jól teljesített az eredeti posztján kívül, szó sem volt itt türelemről meg tudatos folyamatról.

Azt mondod, hogy nincs elég tapasztalatuk a fiataloknak, majd lesz stb., de sokkal kevesebb az idő amit kapnak pl. Marc esetében, mint ami egy tudatos beépítéshez kell. És azt írod, hogy: "addig bizony Mathieu vagy éppen Mascherano fog játszani, mert ő rájuk tud hosszútávon számítani az edző" Ez több sebből vérzik. Számítani pont nem lehet rájuk, hosszútávon pláne, főleg az utóbbit tekintve.

És pont ezt hangsúlyozom és ha jól emlékszem palesz is ezen a véleményen volt, hogy nem a stabil kezdőbe követeljük holnaptól Bartrat, hanem egy normális folyamatot. Mert azt sem tartom szerencsésnek, hogy Piqué meccsek óta zsinórban össze-vissza szerencsétlenkedik, aztán meg röhög, mert úgy is tudja, hogy mindig kezdő. Masch meg lassan összeesik, mert minden klub és válogatott meccset végigjátszik, Matyi meg sokszor azt sem tudja milyen rendezvényen van, miközben Marc amikor lehetőséget kapott élt vele.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.16. 22:35:57

Rohadt sok mindenről szó volt, egyet ragadok ki, mert valóban ez lehet a fő ellentettje a két véleménynek.
Roberto-t sem véletlen "pátyolagtja" LE, vagy Bartra-val is tudjuk, hogy beszélt, Rafinha vele dolgozott együtt. Arra akarok kilyukadni, hogy ezek igenis egy beépítés folyamata. A beépítés nem csak a játékról szól. Roberto esete szerintem a tökéletes példája a tudatos beépítésnek, mert apránként, de előrébb lépett. És itt lépett előrébb és nem kölcsönből, hanem itt ahol adott esetben 4 meccsenként kap 120 percet, de ki kell köpni a beled a maradék három hét edzésein is.
Thiago tökéletes példája annak, hogy egy folyamat működött és kezdtük a csapatba tenni, (hozzáteszem nála is állandóan az volt, hogy miért nem játszik....) s nem volt meg felőle a türelem. És őt egyáltalán nem sajnálom, mert aki nem akar itt játszani és nem tudja kivárni a sorát az ne játsszon itt. Ez nem szeretetszolgálat, megadtuk neki a lehetőséget, valóban jött Cesc is közben, de mindenki tudta, hogy Xavi lassan elköszön és tényleg csak az utolsó lépcsőt kellett volna megugrani. Elment, sikeres lett, gratulálok neki, de én személy szerint rohadtul nem várom vissza, mert lojális játékosokra van szükség.
És hozzáteszem, hogy ha igaz a Levante-s sztori, akkor Grimaldot se tudom sajnálni egy pillanatig sem, mert a klub felajánlott egy lehetőséget, ami neki nem felet meg, innentől akkor csókolom. Ez nem kívánságműsor, hogy én hol akarok játszani. Nyilván, hogy a vezetés és az edző, szakmai stáb sem tévedhetetlen, de egy játékosnak pláne el kell fogadni az ő szavukat, ha meg nem akkor örök mondás, hogy olyan hajó után nem futunk, ami nem vesz fel.

palesz77 felvetése az eredménykényszerrel kapcsolatban jogos. Úgy gondolom LE főleg az első évben nem lehetett bátrabb, idén viszont akár sérülések akár ban miatt is, de bátrabb, úgyhogy nem kell feltétlenül félni ettől.

Tényleg azt kell eldönteni, hogy eredményt akar az ember, vagy "óvodát"....:D Tényleg nem tudok erre mit írni, csak azt hogy Dream Team. Nem volt ennyi saját nevelés mint most és nem "hőbörögtek" az emberek. Én azt látom, hogy az utóbbi időben egyfajta kultusszá nőtte ez ki magát, miközben természetesen a klub mindig is figyelt az utánpótlásra, s volt a csapatban 5-6 fiatal, de a többi "légiós". És ez egy természetes dolog, mert nem lehet csak saját önerőből eredményt elérni, lehet de rohadt nehéz.

És továbbra is értem, hogy itt lehetőségekről meg miért nem lehet betenni 20 percre és stb dolgok hangoznak el. Én erre mondom azt, hogy részemről meg totál nem érdekel, hogy Barttra éppen kap-e plusz 20 percet vagy Sampert felhívják, mert nem 20 évesen fogja megváltani a világot és nem attól a 20 perctől lesz neki jobb. Míg mondjuk egy kezdőt meg formában kell tartani. Ki kell várni a sort, ami most sajnos hosszabb, de ki kell várni és türelmetlenül nem lehet hozzáállni a dolgokhoz. Én is a hosszútávú dolgokban hiszek, de mellette főleg a mi helyzetünkben a rövidet is figyelni kell. És nagyon ledegradálom a dolgot, de úgy gondolom amíg eredmény van, addig nem érdekel, hogy Sampert felhívják vagy sem és nem aggódok a fiatalok miatt sem, mert látjuk Halilovicot mit alkot, látjuk Robertot hogy beszállt mostanában látjuk Adama-t stb embereket. Elfog jönni az ő idejük, de bele kell nyugodni, hogy ez 4-5 év múlva lesz, vagy lehet.
Kép
Kép
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2015.10.16. 22:21:40

Palesz, akkor kezdődött az utóbbi kényszer, mikor tavaly Lucho ultimátumot kapott, előtte lévő meccseken, pl többször próbálkozott a fiatalokkal is. Utána ebben úgymond "megtört" valami és elkezdte azokat a játékosokosokat játszatni, akik már "letettek" valamit, és szerintem pont ez miatt akar inkább egy rutinos kiegészítő embert, mint újra kisérletezgetni.
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.16. 22:17:18

HungaroBarca írta:Érdekesek ezek a mondatok, hogy a rutinosabb játékosok hozták a BL győzelmet meg hogy nem a fiatalok nem érdekelnek hanem a Barca .....( Nem pontosan idéztem) Nos ez piszok nagy hülyeség(Bár az igaz hogy a Barca az első de nem így).
Miért? Azért mert a Barca lényege az utánpótlás és a rövid passzos játék megtartása + (a Katalán függetlenség hirdetése ....stb eszmei dolgok.....) Ezeket az értékeket megtartva kell kupákat nyernünk mert ezektől az értékektől lesz értékes egy serleg.
Ok hagyjuk hogy eleve benne van a Barca ,,alaptörvényében" ez a két dolog. Viszont ez nem csak egy beidegződés hanem hasznos is.
Először is a saját nevelés nem kerül egy fillérbe sem a klubnak és ráadásul a többség minőségi játékos fogakom határát súrolja ,magyarul nem középszer..Másodszor azok a játékosok akik egy utánpótlásban fejlődnek azok nem csak jobban illenek játékunkba hanem jobban ismerik egymás mozgását is ( lásd Xavi Ini Messi összejátszásai stb....) És oké még mindig sok a saját nevelés de több éve nem épült be senki a B keretből a kezdőbe ( Bár Rafinha a kezdő közelébe került most jött ez a sérülés #-o #-o #-o ) És épp Thiago példájából kiindulva mondom hogy Bartranak kéne Matyi előtt lennie mert ha most Matyi miatt kidobjuk Bartrat akkor majd Mu-ban Dortmunban alapember lesz és majd sírhatunk megint... [-X [-X Robi most jó helyen van Alves mögött de jobban örülnék ha Sergi lenne a kezdő....És fontos lenne már a vérfrissítés a keretben amiről már többen előttem is írtak.... Lényeg hogy éppen a saját neveléseink miatt vagyunk külömbbek a Madridnál és ezt az erényt elengedni hiba lenne .
Ez mr nagyon szélsőséges vélemény. A Barca lényege nem az utánpótlás. Talán úgy helyesebb, ha az átlagnál jobban figyelünk és számítunk az utánpótlásra. Thiago példája rendben, de legalább hatszor annyi ellenpélda van. Az pedig, hogy mennyi a minőségi, aki akár egy Dortmundban is megállná a helyét 1-2 év múlva az nem sok. A jelenlegi csapatból Grimaldo, Samper, esetleg Aitor, Palencia (bár ők nagyon a határon mozognak) azok akik egy spanyol középcsapatnál többre vihetik, illetve Tarín és Kaptoum, akik nagyon ígéretesek, de még nem játszottak annyit, hogy komoly következtetéseket lehessen levonni. Illetve Halilovic kölcsönben.
A többi gyakorlatilag a B-csapatban elmegy, esetleg egy Rayo szintű csapat befigyelhet. Vannak nagy ritkán kivételek, mint mondjuk Busi, de nem ez a jellemző.
Túl sokat sem kell beleképzelni ebbe.

Bartra-t pedig (más nevében nem beszélek) én nem a kezdőbe követelem, de harmadik számú hátvéd szerepére szerintem megérett és pont ilyen esetben lehet bevenni a rotálásba, amikor a többiek mélyponton vannak. És ez gyakorlatilag a szezon kezdete óta tart. Matyit sem a teljesítménye sem a jövője alapján nem tartom logikusnak komolyabb szerepre, míg a spanyolra lehet építeni és jól is játszik. Masch pedig amellett, hogy szintén gyenge egy percet nem pihent idén.
Laporte-t megvenni szintén nem találom olyan fantasztikus ötletnek, főleg nem ilyen 35 milliókért. Legalábbis amikor hozni akartuk 36-ért tudtuk volna. Tavaly pedig nem volt egy hűha szezonja. Kifejezetten gyenge volt, ha azt a mminőséget nézzük amire predesztinálva volt. Egy Piqué-Vermaelen-Bartra alap hármas kiegészülve Masch/Matyival szerintem teljesen rendben van.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Chino 2015.10.16. 22:42:22-kor.
Forca Barca!!!!
palesz77

2015.10.16. 22:07:00

Bob_Marley írta:mert sok mindent ellehet rólam mondani, de hogy ne adnám meg mindig a tiszteletet a másiknak azt biztosan nem. És vica versa "elvárom" ezt.
Először is, ezzel egyetértek, mi is néhanapján különbözünk véleményben, de akkor is sikerül kulturált keretek közt nem meggyőzni a másikat. :D Szóval a személyeskedésbe ne kezdjünk majd bele, mert radíroznom kell még a végén, amit nem akarok - eddig még szerintem belefért, de már kezdünk a határhoz közelíteni, most az utóbbi pár hsz hál istennek visszakanyarodott elfogadhatóbb hangneműbe.
TripleH írta:De Semper számomra egy Busi 2.0, Alba pedig még szintén fiatal, szóval Grimaldonak még minimum 4-5 évet várni kell arra a posztra a Barcánál,
Először is, Samper a neve, nem Semper, nem először írtad így, gondoltam szólok. Másodszor meg, kell a csere Albáék mögé, és én pazarlásnak tartom, hogy őket apróért elengedjük kipróbálás nélkül, cseréket meg venni fogunk több 10 milliókért mögéjük. De még következő részben ehhez írok.
TripleH írta:És megint jön bezzeg xaviék iniék stb, 4 BL győzelemmel ezelőtt volt rá idő és lehetőség, hogy teszteljék a fiatalokat.
Itt meg felmerül bennem a kérdés, hogy mikortól kezdődött az eredménykényszer? A 2. vagy 3. BL után nem volt még meg? Mert Pep a 2. BL győzelem után kezdte el Thiagot pl beépíteni, pedig ott már elvártak voltak a kupák, és a győzelmek, mégis meg lehetett oldani, hogy feljárogatott játszani. Pedig voltak előtte 2-en majd 3-an a posztján. Aztán 1 évvel később, amikor látszott, hogy lehet belőle valaki, akkor profi szerződést kapott, és megkezdődött a valós beépítése - ami Pep távozása után abba is maradt. De ifistaként kezdő tudott lenni a Real ellen a szuperkupán például, akkor még volt idő kísérletezgetni? A harmadik Bl után, de rá 1-2 évre már nem volt? De felhozhatom a kevésbé tehetséges Tellot és Cuencát is, ők is játszottak, nem keveset akkoriban - még Victor Sánchezt is volt idő próbálgatni 08/09-ben, és tripláztunk abban az évben, úgyhogy ez az érv nekem mondvacsinált, hogy nincs lehetőség és idő megadni nekik az esélyt. Ezért nem értem, hogy miért gátolná meg az Grimaldoékat a csapatba kerülésben - nem a kezdőbe, mielőtt megint ezzel jön valaki -, hogy Alba 5 évig még jó lehet - amiben annyira nem vagyok biztos, amint elkezd csökkenni a sebessége, elkezd megkopni ő is, szinte teljes mértékben abból él. Jordi mögé is kell ember, miért kell annak a valakinek ÚGY egy igazolt játékosnak lennie, hogy ki se próbáltuk előtte a mi fiunk kölkét oda? Ennek ellenére még a túrára sem hívták el, elég egyértelmű célzás ez a játékos felé, még azt se lehet mondani, hogy megkezdődött a beépítése, csak nem várta ki a sorát.. Remélem majd egyszer kiderül, hogy mi volt a háttérben, mert hogy nem a tehetség hiányzott belőle, az egyszer biztos.
Bob_Marley írta:Mire válaszoljak továbbra is, miközben kapnak lehetőséget a fiatalok.
Itt van a legfőbb nézeteltérés, mert az, hogy vész esetén hozzányúlnak valakihez, vagy tudatosan elkezdik felkészíteni a feladatra, nálam nem egyezik. Pep távozása óta SR-nél érzem most úgy először idén, hogy elkezdik tudatosan, fokozatosan beépíteni jobbhátvédnek, Bartránál valamiért ez nincs meg, pedig a meccseken nyújtott teljesítménye még talán jobb is valamivel idén, mint Robinak. Ennek ellenére a jó meccsei után is a kifacsart, hibát hibára halmozó Masch játszik, számomra ez érthetetlen, mert Marc karaktere sem olyan, hogy lazsálósnak tűnjön, vagy nem elég hajtósnak, a szíve is a helyén van, ez látszott már többször is.. Nekem ezért rejtély az ő helyzete, de valami biztos van, csak így, hogy minden jel arra utal nekem, hogy nincs vele gáz, idegesít, hogy mégse kapja meg a bizalmat, amit már ki is érdemelt. De majd a következő 2 meccsen talán - Masch 180 percet játszott a válogatott szünetben is, ideje lenne pihentetni..
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.16. 21:58:00

Kölcsönök. Egyetlen játékosunk tért vissza, mert LE keze alatt játszott. Ennyi.
Amit már sokszor le akartam írni. Egy ember (edző) miatt dobni 4-5 potenciális kezdőembert szerintem badarság. Mert nálunk az edző max 3-5 évet kap, míg egy játékos kaphat 10 évet is. Akiket leírtál, abból SR az egyetlen, aki az új posztja miatt LE-nek köszönhető. A többiek full kényszerből játszanak, kivéve Rafát, aki meg ugye játszott már nála. Ennek semmi komoly köze nincs a fiatalok beépítéséhez.

Továbbra is 2 emberről van szó jelenleg: Grimaldo és Samper. Beleférne az a párszor 10-20 perc. És ne általánosíts (nem mondom, hogy tetted, vagy fogsz), mert én nem álltam ki 20 ifista mellett. Thiago, Bartra, előtte Bojan (Pep végezte ki), Muniesa (térde végezte ki), és most a két említett fiatal, valamint Halilovic és Adama. Ez 8 játékos az elmúlt kb 7 évből. Nem sok, nem vagyok elvakult. Nem álltam ki Dulifuli mellett, Tello mellett, vagy Dos Santos, stb mellett. És ténylegesen, csak esélyt szeretnék nekik, nem kezdőtagságot.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.16. 21:39:47

Leírtam már, hogy kapjon és kapnak is lehetőséget, Roberto, Sandro, Munir, Rafinha, Bartra, Gumbau, Camara. Ban miatt is és sérülések miatt is, de kapnak lehetőséget. Viszont a többi játékost meg formában kell tartani és ezt a kettőt nagyon nehéz összehozni, de pont ezért van rotálás.

Ezt értsük meg, hogy én amit látok. Van egy csapat, aki nyer és sikeres. Ehhez olyan emberei vannak, akik arra célra vannak itt, hogy meccseket nyerjenek. És vannak a fiatalok, akik MEGKAPJÁK az esélyt valamint még kölcsönben vannak Halilovic, Denis, Deulofeu stb emebrek. Plusz visszavásárlással is Adama pl. Egyáltalán nincsenek elfelejtve ezek az emberek. És itt van az utánpótlás és működik az utánpótlás. Viszont olyan feladatokra, amelyekre pl egy Turan vagy Rakitic vagy bárki más, akiket hoztunk, egész egyszerűen NEM ÁLLNAK még készen. Nincs elég tapasztalatuk, nincs elég tökösségük, nincs elég erejük, nincs elég rafkójuk. Ez nem lesz örökké így, s ezért is foglalkozunk velük és próbáljuk a legjobb megoldásokat keresni nekik, de addig amíg nem jutnak el olyan szintre hogy 100%-san lehessen bennük bízni, addig bizony Mathieu vagy éppen Mascherano fog játszani, mert ő rájuk tud hosszútávon számítani az edző. Ezért írtam, hogy most kitolódik a beépítési folyamat, mert jelenleg remek képességű játékosokból áll a keret. És nem fogják most xy-t azért játszatni mert majd amúgy lehet jobb lesz mint a mostani vetélytársa. Meg kell találni azt az egyensúlyt, hogy hosszútávon is meglegyen az eredmény (kölcsönadás, fiatalok a felnőtt csapatban ha van lehetőség egyből kapnak 10-15 percet csereként vagy kupameccset) és rövidtávon folyamatosan minden fronton teljesítsen a csapat. És úgy látom ez az egyensúly működik, mert sokadjára leírom, hogy több olyan játékosunk van kölcsönben vagy az első keretben, akikre majd esetleg lehet számítani, s meg is kapják az esélyt és mellette pedig harcolunk kupákért. És erre mondom azt, hogy csak azért hogy xy játsszon többet, mert hát szimpi nem szabad egy egyensúlyt megbontani, mert fontos, hogy az első csapat kezdő illetve tűz közeli játékosai formában legyenek. Valaki ezzel egyetért valaki meg nem. Előbb fognak berakni egy Mascheranot egy kupadöntőben mint Bartra-t, nem azért mert esetleg Bartra nem lehetne jobb, hanem mert Mascherano felé nagyobb a jelenlegi bizalom, mert 100%-ig tudod mit várhatsz el tőle. Bartra több edző szerint sincs készen arra, hogy pl stabil kezdő legyen. Én mindig úgy láttam rajta, hogy a tökösség hiányzik belőle. Egy jó fiú, aki csinálja, de azért nem fog tudni előrébb jutni mert egy mentális plusz, egy szétharapom az ellenfelet mentalitás hiányzik nekem pl belőle.Ahhoz hogy valakit lenyomj ahhoz 120%-ot kell teljesíteni. Bokszban sem elég hogy hozod a címvédő szintjét, ki kell ütni vagy meg kell "semmisíteni". Ez hasonló szitu, Bartra jó gyerek, de nem bíznak benne az edzők, mert egész egyszerűen nincs olyan szinten, hogy rá lehessen bízni nagy feladatokat, hosszútávon.

Mire válaszoljak továbbra is, miközben kapnak lehetőséget a fiatalok. És ezt százszor leírtam már. :D
Kép
Kép
Kép
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.16. 21:20:17

TripleH. A kub annyi pontot hullajtott pár forduló után idén, mint kis túlzással tavaly.

Bob, igen, ti fölényeskedtek, nem TE. Olyan hozzászólásokkal kell vitatkozni, amikor Samper Sempernek, Gumbau Gombaonak va írva, és még nekem kéne tényeket írnom. Ennek nincs értelme. Sajnálom, veled pedig jó eséllyel sosem fogok egyet érteni. Te így látod, én úgy. De ha mindig azt hozod fel, hogy az FC Barcelona a legfontosabb (ami szerintem is így van), akkor szerintem az a néha B-csapatból feljátszva 30-50 perc havonta jót tenne mind a fiataloknak, mind a csapatnak.

De megint kiemeled a szerinted sértő dolgokat, és megint nem vagy hajlandó észrevenni az általam írt dolgok lényegét. A tehetséges fiatalok kapjanak néha lehetőséget, egy jelenleg botrányos Matyi, vagy az életének legrosszabb formáját hozó Masch helyett. Ezt már leírtam ezerszer, de sosem vetted figyelembe, úgyhogy szerintem veled sem lehet vitázni.
HungaroBarca
Barça B

2015.10.16. 21:16:27

Érdekesek ezek a mondatok, hogy a rutinosabb játékosok hozták a BL győzelmet meg hogy nem a fiatalok nem érdekelnek hanem a Barca .....( Nem pontosan idéztem) Nos ez piszok nagy hülyeség(Bár az igaz hogy a Barca az első de nem így).
Miért? Azért mert a Barca lényege az utánpótlás és a rövid passzos játék megtartása + (a Katalán függetlenség hirdetése ....stb eszmei dolgok.....) Ezeket az értékeket megtartva kell kupákat nyernünk mert ezektől az értékektől lesz értékes egy serleg.
Ok hagyjuk hogy eleve benne van a Barca ,,alaptörvényében" ez a két dolog. Viszont ez nem csak egy beidegződés hanem hasznos is.
Először is a saját nevelés nem kerül egy fillérbe sem a klubnak és ráadásul a többség minőségi játékos fogakom határát súrolja ,magyarul nem középszer..Másodszor azok a játékosok akik egy utánpótlásban fejlődnek azok nem csak jobban illenek játékunkba hanem jobban ismerik egymás mozgását is ( lásd Xavi Ini Messi összejátszásai stb....) És oké még mindig sok a saját nevelés de több éve nem épült be senki a B keretből a kezdőbe ( Bár Rafinha a kezdő közelébe került most jött ez a sérülés #-o #-o #-o ) És épp Thiago példájából kiindulva mondom hogy Bartranak kéne Matyi előtt lennie mert ha most Matyi miatt kidobjuk Bartrat akkor majd Mu-ban Dortmunban alapember lesz és majd sírhatunk megint... [-X [-X Robi most jó helyen van Alves mögött de jobban örülnék ha Sergi lenne a kezdő....És fontos lenne már a vérfrissítés a keretben amiről már többen előttem is írtak.... Lényeg hogy éppen a saját neveléseink miatt vagyunk külömbbek a Madridnál és ezt az erényt elengedni hiba lenne .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HungaroBarca 2015.10.16. 21:26:50-kor.
,,Bármilyen hibát meg tudok bocsátani,ám annak nem jár könyörület aki nem küzd szívvel-lélekkel a Barcelonáért . " Pep Guardiola
TripleH
Entrenador del Barça

2015.10.16. 21:08:05

mahitoo írta:...
A matyi üzlet szerintem is hülyeség volt, ár arányában mindenképp és Bartra szempontjából is, én is szeretem, hogyha a La Masia neveltjei világklasszis szintre érnek, de egy másfél éves Ban után, a klubnak, igenis vásárolnia kell kész játékosokat, mert ott volt pl Deu, a gyereknek 6x több tehetsége volt mint Pedronak, mégis látod, hogy az Evertonba került, de ott volt Bojan és dos Santos is. Ráadásul a 2 játékos akiről megy a vita nem hiányposztra kerülne, hanem világklasszis játékosok vannak az említett posztokon, annak pedig nem sok értelme lenne, hogy 2 kispadost neveljenek, egy olyan évben, amikor történelmet lehet írni, és elsőként duplázni a BL-ben. Értem és tudom is, hogy azokkal lett megnyerve. De a foci és a financial része nagyon sokat változott. Igen az is eredménykényszer volt, de ez is az, milévén a világ legjobb club csapata nem teheti meg jelenleg, hogy pontokat hullajtson.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.16. 21:01:24

mahitoo írta:És kikkel értük el az idei remek eredményeket? Grimaldoval, Bartrával, Samperrel? Ja, nem. Az általatok preferált idősebb, rutinosabb játékosokkal. A fiatalokkal is éghettünk volna, és lenne pár plusz perc a lábukban, de jobb volt így, hogy a jóllakott sztárokkal csináltuk meg.

Bob, tudom, hogy mi mindig veszekszünk, de tudom, hogy te is láttad még a fiatal Xavit vagy Puyolt játszani. Ők rosszabbnak tűntek anno, mint az ugyanannyi idős Bartra, vagy Thiago.

És a lényeg. Offenzívan írok, mert olyan szinten le vannak hülyézve azok, akik a fiatalokat nyomatnák, hogy az már idegesítő. És mintha nem akarnátok felfogni, hogy nem 100 ifistáról beszélünk, hanem 1-2-ről. És nem kezdő tagságról, hanem lehetőségről. De nem, kiragadjátok a lényeget, jönnek a smiley-k, meg a felsőbbrendű szöveg. Ne haragudj, de az én "hangnemem" sem véletlen. És kiker gondolsz ifistákra, akiket beépítünk? Munir és Sandro csak és kizárólag Messi sérülése miatt játszik, Rafa csak azért, mert LE-nél volt anno a Celtánál, Barta már nem az a korosztály, Gumbau 3 perce meg..

És ami még lényegesebb. A ti szátok íze szerint megy a dolog, mert akiket mi szeretnénk, hogy komolyabban számoljanak vele a csapatnál, azok le sincsenek tojva. Érteném a ti hozzáállásotokat az ilyen vitákhoz, ha 8 19-20 éves kölyök futkározna a csapatban, és rosszul állnánk. De nem. Az történik, amit ti szeretnétek, és ez jelenleg egy botrányos teljesítményt eredményez (igen, tudom, a pontok megvannak). A fiatalokkal lehet rosszabb lenne, de sosem tudjuk meg, és ha a te gondolatmenetedet követjük, miszerint csak kész játékosok játszhatnak, akkor itt is a vége ennek a vitának.
Oké, részemről vége a vitának, annyit jegyeznék meg, hogy nem voltál lehülyézve. Egy tök jó kis eszmefuttatás volt Chino-palesz-én köztem és erre írod, hogy mi fölényeskedünk. Én ezt igen is sértésnek veszem, mert sok mindent ellehet rólam mondani, de hogy ne adnám meg mindig a tiszteletet a másiknak azt biztosan nem. És vica versa "elvárom" ezt. Én nem vitatkozok veled, mert nem lehet, egész egyszerűen nem lehet. :D

Messias2:
Nyilván, hogy a klub előnyére válik, de ezért is írtam hogy a játékosoknak és a szurkolóknak is türelmesebbnek kell lenni. Akkor válik igazán előnyre, ha kész játékosokká fejlődnek. És végigjárják az utat, ami most lehet kicsit hosszabb, de türelem kell hozzá. Ez a kész az igazán kulcsszó és a babujgatáshoz is ez tartozik bele. Egész egyszerűen nem fér az bele, hogy xy játékos nem tud kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Oké, hogy most Mascherano pl rossz formában van, de még mindig inkább benne bízik egy edző mint egy másikban.

Nehéz korszak után is vettünk egy csomó játékost, Quaresma, Giuly stb. Két okból is könnyebb volt akkor egy fiatalnak. 1; nem volt olyan konkurencia 2; örök mondás a csúcson nehéz megmaradni..... Ha nehéz a szitu akkor jobban belehet próbálni "radikális" változást, mert veszteni való nincs. Ha viszont nagyon megy, akkor az adott dolgon kell javítani és nem megváltoztatni.
LE is amikor csak lehet betesz fiatalok, rotál és frissen próbálja tartani azokat az embereket, akikre a "nagy" meccsekre számít. Akkor lenne gáz, ha ez nem történne meg, de amikor meg rotál az a baj, ha nem játszatja xy-t az a baj, ha nem cserél az a baj, ha ezt a felállást játszatja az a baj. :D Nem tévedhetetlen, de eddig azt hiszem panasz nem lehet rá.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése