Chino írta:
Azt mondod, hogy nincs elég tapasztalatuk a fiataloknak, majd lesz stb., de sokkal kevesebb az idő amit kapnak pl. Marc esetében, mint ami egy tudatos beépítéshez kell. És azt írod, hogy: "addig bizony Mathieu vagy éppen Mascherano fog játszani, mert ő rájuk tud hosszútávon számítani az edző" Ez több sebből vérzik. Számítani pont nem lehet rájuk, hosszútávon pláne, főleg az utóbbit tekintve.
SR-nek volt szerencséje, hogy előrébb tudott kerülni, de úgy gondolom, hogy a beépítését nem lehet megkérdőjelezni, mert hittek benne és amikor lehetőség adódott rá kapott perceket. és Xavi kiválásával várható volt, hogy talán előrébb tud lépni. Új szerződést kapott, az edző kérte hogy maradjon.
Amit kiemeltem azért tettem meg, mert hosszútávon nem évekről ebszélek, hanem adott idényen belül. Leegyszerűsítve, előbb fog Mascherano kupadöntőn kezdő lenni egyelőre mint Bartra.
Én elfogadom, amit írtok, s tudom hogy ti se a csapatnak akartok rosszat. Én úgy gondolom hogy remek egyensúly van. Nem azért írom a Dream Teamet mert ez a heppem, hanem mert az egy etalon és ahhoz tudok hasonlítani. És hasonló a helyzet, hogy megvannak a saját nevelésű játékosok a kezdőben, akik fontos láncszemek és mellette 2-3-4-5 fiatal még odaférhet. És megkapják a lehetőséget mikor úgy adódik, de többet foglalkoztatni már az eredmény rovására mehet. És mindenki máshogy áll a dologhoz, nálam az eredmény az első, mert az a lenyomata egy munkának. Az hogy mellette xy játszott-e vagy sem, részemről nem tud meghatni. Ez lehet durva egyeseknek, de én a csapatért szorítok és annak eredményességéért és nem xy játékos miatt. És tudom, hogy más is a csapatért szorít, csak akkor ezek szerint más fajta módon.
palesz Thiago kapcsolatban is ezt mondom, hogy türelem. Bartra is egyszercsak ötször annyit játszott mint előtte, mert sérülések is voltak úgy jött ki neki, de ez nem azt jelenti hogy minden évben ötször annyit kell játszani. Thiago is egyszer csak 600 percről kapott 1800-at. Aztán vissza 1500, ami egy 22 éves játékosnál már nagyon jó egy ilyen nagy csapatban, ahol nagy a konkurencia is. Ez nálam a türelem, hogy dolgozni kell tovább és lehet marad az 1500 körül még x évig, de eljön az ideje és nem 22 évesen kell megváltani a világot. Ugyanezt írtam Bartra-ra is, hogy még mindig rengeteg ideje van, 24 éves...Még szinte a tojáshéj a fenekén. Konkurencia van és ki kell várni a sorát. Miért várjon ha Mascherano most rossz formában van?Mert egy edző még mindig jobban bízik benne mint Bartra-ban. Miért? Ezt is írtam már szerintem, hogy akár edzésmunka, akár mentális felkészültség, akár más tényező miatt. Nem kezdőbe követelitek, de akkor megkérdezném mégis mi a probléma? 7 meccs alatt játszott 200 percet az azért nem olyan rossz főleg ha arról ebszélünk nem kezdőbe követelés és van mellette 4 ember. Lehetne harmadik számú hátvéd? Vannak sérülések is, lehetőség van bizonyítani.
Azt az 500 percet odaadod egy tejfelesszájúnak és nem úgy jön össze akkor az nem törheti meg? Dehogynem...Pont ezért is kell ilyen elvárások mellett óvatosan kezelni a fiatalokat, mert szerintem egy 20 éves tehetségnek igen is még a Barca B-ben a helye és kupameccsekre jöjjön fel, mert egész egyszerűen nincs olyan mentális szinten hogy kezelje a helyzetet. Vannak kivételek, akik nagyon jók, de alapvetően ez így működik. Inkább játsszon a B-ben és erősödjön mint esetleg elmenjen rajta két pont egy meccsen. (máson is elmehet és látjuk ment is el, de egy Mathieu könnyebben összeszedi magát vagy más)
palesz Grimaldo esetében nem értem miért volt neki gond a Levante. Az hogy a végén szóltak neki, nem lehet hogy LE jelezte a klub felé, hogy 3 bhv-je van Grimaldo-t adják kölcsön? Nem látunk a színfalak mögé, számomra ez nem szimpi ha egy játékos megmondja ő mit akar meg hova akar menni. kanty ezen kiakadt múltkor, de egy profi klubnál nagyon sok helyen így működik, hogy bizony egy játékosnak kuss a neve és ha azt mondják ezt kell csinálni akkor ezt kell csinálni. És lehet ezért is hanyagolják, mert nevelés jellege van. És alapvetően mindig azon az álláspontot vagyok, hogy a klub diktál és ő szabja a feltételeket. Mert játékosokból áll, de mindenki pótolható és jön helyette másik.