Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
És az a szomorú, hogy igazából az csak a statisztika szerint 57, mert az egyik passzát olyan rosszul adta Robinak, hogy csak belekotorni tudott, és jött a támadás belőle, de az is jónak számít eszerint, mert saját játékos ért hozzá. Szóval igazából 43%-os passzpontossága volt, persze ez csak szőrszálhasogatás tudom, de nem hittem, hogy Victor Sánchezt valaki alul fogja múlni az ifisták közül valaha is, hát neki sikerül.. Matyival egyetemben szeretném távol látni a csapattól.Bob_Marley írta:60% alatt passzolni a pálya közepén? Botrány. Második gólnál is odalehetett volna lépni erőteljesebben. Ő sincs kész a feladatra egyelőre.
Maradjunk annyiban, hogy a játékát és a statot összevetve az utóbbi a hízelgő rá nézve.Messias2 írta:Egy vkp-nál nagyon gyenge ez a passzpontosság. Az ő feladata lenne a stabilitás megteremtése a kpn. Ehelyett elszórta a lebdákat, emiatt tudott egyáltalán blokkolni.kristop írta:mondjuk ez szerintem pont nem vészes statisztika, hogy miután már ők voltak főlényben szerelt kettőt azalatt a tíz perc alatt, meg blokkolt egy lövést. a passz pontossága meg például suarezénél jobb voltGumbau vs Rayo Vallecano: tackles 2, blocked shots 1, passes 7, pass accuracy 57,1% [whoscored]
60% alatt passzolni a pálya közepén? Botrány. Második gólnál is odalehetett volna lépni erőteljesebben. Ő sincs kész a feladatra egyelőre.Messias2 írta: Egy vkp-nál nagyon gyenge ez a passzpontosság. Az ő feladata lenne a stabilitás megteremtése a kpn. Ehelyett elszórta a lebdákat, emiatt tudott egyáltalán blokkolni.
Egy vkp-nál nagyon gyenge ez a passzpontosság. Az ő feladata lenne a stabilitás megteremtése a kpn. Ehelyett elszórta a lebdákat, emiatt tudott egyáltalán blokkolni.kristop írta:mondjuk ez szerintem pont nem vészes statisztika, hogy miután már ők voltak főlényben szerelt kettőt azalatt a tíz perc alatt, meg blokkolt egy lövést. a passz pontossága meg például suarezénél jobb voltGumbau vs Rayo Vallecano: tackles 2, blocked shots 1, passes 7, pass accuracy 57,1% [whoscored]
mondjuk ez szerintem pont nem vészes statisztika, hogy miután már ők voltak főlényben szerelt kettőt azalatt a tíz perc alatt, meg blokkolt egy lövést. a passz pontossága meg például suarezénél jobb voltGumbau vs Rayo Vallecano: tackles 2, blocked shots 1, passes 7, pass accuracy 57,1% [whoscored]
Itt van egy kis statisztika:palesz77 írta:En probaltam pozitivan allni Gumbauhoz ma, de ez a gyerek.. Elpattan a labda tole, legalabb 3, de lehet tobb, sima 5-10 m-es passzt rontott sajat terfelen. De van valami biztos, amit nem lattam, mert meg mindig nem ertem mit keres az elso csapatnal.
SR-nek volt szerencséje, hogy előrébb tudott kerülni, de úgy gondolom, hogy a beépítését nem lehet megkérdőjelezni, mert hittek benne és amikor lehetőség adódott rá kapott perceket. és Xavi kiválásával várható volt, hogy talán előrébb tud lépni. Új szerződést kapott, az edző kérte hogy maradjon.Chino írta: Azt mondod, hogy nincs elég tapasztalatuk a fiataloknak, majd lesz stb., de sokkal kevesebb az idő amit kapnak pl. Marc esetében, mint ami egy tudatos beépítéshez kell. És azt írod, hogy: "addig bizony Mathieu vagy éppen Mascherano fog játszani, mert ő rájuk tud hosszútávon számítani az edző" Ez több sebből vérzik. Számítani pont nem lehet rájuk, hosszútávon pláne, főleg az utóbbit tekintve.
Nincsenek. Nolito meg ennyi idősen nem volt Munir-Sandro szintjén. Rájuk mondjuk én azt mondanám, hogy menjenek kölcsönbe, csak akkkor sajnos soha nem hozzuk őket vissza.Nero. írta:Valóban lehet, hogy egy kicsit elragadtadtam magam, de ti se tagadhatjátok hogy kegyetlenül elfogultak vagytok a fiatalokkal. Évi 4-500 perceken megy a vita. Az már más kérdés hogy kinek merrefele húz a szíve. Nektek a fiatal katalánok iránt (Grimaldo/Samper) nekem meg azok felé akik már a nagycsapatba is letettek valami komoly vagy/és évek óta itt vannak Mathieu/Adriano.
Azzal viszont nem vagyok hajlandó vitatkozni akik szerint Munir vagy Sandro ottvannak Nolito szintjén.
Ismét egyetértek mindennel, erre meg még pluszban reagálok is. Most jelen pillanatban nyilván a kezdőbe követelem, mert a legjobb formában levő hátvédünk, de nem azt várom el, hogy ettől a perctől kezdve minden meccsen ő kezdjen, és a többiek osszák le a perceket egymás közt. Azt szeretném, ha olyan leosztás lenne, mint pl a Realnál nemrég, hogy a Pepe-Varane-Ramos 3-asból nem lehetett biztosra tudni, hogy ki fog kezdeni, mert tényleg forgatva voltak - ha Piqué és Verma formában lennének, akkor meg nyilván visszább szorulna még annál is jobban kicsit, de ugyanúgy tűz közelben maradna. Nem úgy, hogy 1-2 jó meccs után 3 hét pihenő megint, aztán 1 meccs a kicsik ellen..Chino írta:És pont ezt hangsúlyozom és ha jól emlékszem palesz is ezen a véleményen volt, hogy nem a stabil kezdőbe követeljük holnaptól Bartrat, hanem egy normális folyamatot.
Ha a 11/12-es és a 12/13-es év felcserélődött volna, akkor azt mondom igazad van, de majdhogynem 2-t lépett vissza egy év alatt, majd Tito megmondta neki, hogy továbbra is ennyire számíthat max. Tisztán emlékszem, hogy még volt egy utolsó találkozója is Titoval az eligazolása előtt, hogy megbeszéljék mi hogy legyen.. Az meg nem igaz, hogy 1-2 évet kellett volna várnia Xavira, mert annyit Cescnek kellett várnia - az más kérdés, hogy aztán nem úgy alakult, de ezt senki nem tudhatta. Persze utána a 3. számú középpályás szereppel is elég jól járt volna, ez tény.Bob_Marley írta:Thiago tökéletes példája annak, hogy egy folyamat működött és kezdtük a csapatba tenni, (hozzáteszem nála is állandóan az volt, hogy miért nem játszik....) s nem volt meg felőle a türelem.
Grimaldo's dream always was and still is to succeed at Barcelona. He would've liked to renew his contract last summer.Bob_Marley írta:És hozzáteszem, hogy ha igaz a Levante-s sztori, akkor Grimaldot se tudom sajnálni egy pillanatig sem, mert a klub felajánlott egy lehetőséget, ami neki nem felet meg, innentől akkor csókolom. Ez nem kívánságműsor, hogy én hol akarok játszani.
Az egyensúly, amiről beszélsz pedig nincs meg. Vagy egészen mást értünk egészséges egyensúly alatt. Robi pélául nem kivárta a sorát, nem apránként lépett előre, hanem kényszerhelyzetben őt áldoztuk be be a középpályáról (ez is elmond valamit), hogy pótolni próbáljuk Alvest. Aztán meglepően jól teljesített az eredeti posztján kívül, szó sem volt itt türelemről meg tudatos folyamatról.Bob_Marley írta:Rohadt sok mindenről szó volt, egyet ragadok ki, mert valóban ez lehet a fő ellentettje a két véleménynek.
Roberto-t sem véletlen "pátyolagtja" LE, vagy Bartra-val is tudjuk, hogy beszélt, Rafinha vele dolgozott együtt. Arra akarok kilyukadni, hogy ezek igenis egy beépítés folyamata. A beépítés nem csak a játékról szól. Roberto esete szerintem a tökéletes példája a tudatos beépítésnek, mert apránként, de előrébb lépett. És itt lépett előrébb és nem kölcsönből, hanem itt ahol adott esetben 4 meccsenként kap 120 percet, de ki kell köpni a beled a maradék három hét edzésein is.
.
Ez mr nagyon szélsőséges vélemény. A Barca lényege nem az utánpótlás. Talán úgy helyesebb, ha az átlagnál jobban figyelünk és számítunk az utánpótlásra. Thiago példája rendben, de legalább hatszor annyi ellenpélda van. Az pedig, hogy mennyi a minőségi, aki akár egy Dortmundban is megállná a helyét 1-2 év múlva az nem sok. A jelenlegi csapatból Grimaldo, Samper, esetleg Aitor, Palencia (bár ők nagyon a határon mozognak) azok akik egy spanyol középcsapatnál többre vihetik, illetve Tarín és Kaptoum, akik nagyon ígéretesek, de még nem játszottak annyit, hogy komoly következtetéseket lehessen levonni. Illetve Halilovic kölcsönben.HungaroBarca írta:Érdekesek ezek a mondatok, hogy a rutinosabb játékosok hozták a BL győzelmet meg hogy nem a fiatalok nem érdekelnek hanem a Barca .....( Nem pontosan idéztem) Nos ez piszok nagy hülyeség(Bár az igaz hogy a Barca az első de nem így).
Miért? Azért mert a Barca lényege az utánpótlás és a rövid passzos játék megtartása + (a Katalán függetlenség hirdetése ....stb eszmei dolgok.....) Ezeket az értékeket megtartva kell kupákat nyernünk mert ezektől az értékektől lesz értékes egy serleg.
Ok hagyjuk hogy eleve benne van a Barca ,,alaptörvényében" ez a két dolog. Viszont ez nem csak egy beidegződés hanem hasznos is.
Először is a saját nevelés nem kerül egy fillérbe sem a klubnak és ráadásul a többség minőségi játékos fogakom határát súrolja ,magyarul nem középszer..Másodszor azok a játékosok akik egy utánpótlásban fejlődnek azok nem csak jobban illenek játékunkba hanem jobban ismerik egymás mozgását is ( lásd Xavi Ini Messi összejátszásai stb....) És oké még mindig sok a saját nevelés de több éve nem épült be senki a B keretből a kezdőbe ( Bár Rafinha a kezdő közelébe került most jött ez a sérülés![]()
![]()
) És épp Thiago példájából kiindulva mondom hogy Bartranak kéne Matyi előtt lennie mert ha most Matyi miatt kidobjuk Bartrat akkor majd Mu-ban Dortmunban alapember lesz és majd sírhatunk megint...
![]()
Robi most jó helyen van Alves mögött de jobban örülnék ha Sergi lenne a kezdő....És fontos lenne már a vérfrissítés a keretben amiről már többen előttem is írtak.... Lényeg hogy éppen a saját neveléseink miatt vagyunk külömbbek a Madridnál és ezt az erényt elengedni hiba lenne .
Először is, ezzel egyetértek, mi is néhanapján különbözünk véleményben, de akkor is sikerül kulturált keretek közt nem meggyőzni a másikat.Bob_Marley írta:mert sok mindent ellehet rólam mondani, de hogy ne adnám meg mindig a tiszteletet a másiknak azt biztosan nem. És vica versa "elvárom" ezt.
Először is, Samper a neve, nem Semper, nem először írtad így, gondoltam szólok. Másodszor meg, kell a csere Albáék mögé, és én pazarlásnak tartom, hogy őket apróért elengedjük kipróbálás nélkül, cseréket meg venni fogunk több 10 milliókért mögéjük. De még következő részben ehhez írok.TripleH írta:De Semper számomra egy Busi 2.0, Alba pedig még szintén fiatal, szóval Grimaldonak még minimum 4-5 évet várni kell arra a posztra a Barcánál,
Itt meg felmerül bennem a kérdés, hogy mikortól kezdődött az eredménykényszer? A 2. vagy 3. BL után nem volt még meg? Mert Pep a 2. BL győzelem után kezdte el Thiagot pl beépíteni, pedig ott már elvártak voltak a kupák, és a győzelmek, mégis meg lehetett oldani, hogy feljárogatott játszani. Pedig voltak előtte 2-en majd 3-an a posztján. Aztán 1 évvel később, amikor látszott, hogy lehet belőle valaki, akkor profi szerződést kapott, és megkezdődött a valós beépítése - ami Pep távozása után abba is maradt. De ifistaként kezdő tudott lenni a Real ellen a szuperkupán például, akkor még volt idő kísérletezgetni? A harmadik Bl után, de rá 1-2 évre már nem volt? De felhozhatom a kevésbé tehetséges Tellot és Cuencát is, ők is játszottak, nem keveset akkoriban - még Victor Sánchezt is volt idő próbálgatni 08/09-ben, és tripláztunk abban az évben, úgyhogy ez az érv nekem mondvacsinált, hogy nincs lehetőség és idő megadni nekik az esélyt. Ezért nem értem, hogy miért gátolná meg az Grimaldoékat a csapatba kerülésben - nem a kezdőbe, mielőtt megint ezzel jön valaki -, hogy Alba 5 évig még jó lehet - amiben annyira nem vagyok biztos, amint elkezd csökkenni a sebessége, elkezd megkopni ő is, szinte teljes mértékben abból él. Jordi mögé is kell ember, miért kell annak a valakinek ÚGY egy igazolt játékosnak lennie, hogy ki se próbáltuk előtte a mi fiunk kölkét oda? Ennek ellenére még a túrára sem hívták el, elég egyértelmű célzás ez a játékos felé, még azt se lehet mondani, hogy megkezdődött a beépítése, csak nem várta ki a sorát.. Remélem majd egyszer kiderül, hogy mi volt a háttérben, mert hogy nem a tehetség hiányzott belőle, az egyszer biztos.TripleH írta:És megint jön bezzeg xaviék iniék stb, 4 BL győzelemmel ezelőtt volt rá idő és lehetőség, hogy teszteljék a fiatalokat.
Itt van a legfőbb nézeteltérés, mert az, hogy vész esetén hozzányúlnak valakihez, vagy tudatosan elkezdik felkészíteni a feladatra, nálam nem egyezik. Pep távozása óta SR-nél érzem most úgy először idén, hogy elkezdik tudatosan, fokozatosan beépíteni jobbhátvédnek, Bartránál valamiért ez nincs meg, pedig a meccseken nyújtott teljesítménye még talán jobb is valamivel idén, mint Robinak. Ennek ellenére a jó meccsei után is a kifacsart, hibát hibára halmozó Masch játszik, számomra ez érthetetlen, mert Marc karaktere sem olyan, hogy lazsálósnak tűnjön, vagy nem elég hajtósnak, a szíve is a helyén van, ez látszott már többször is.. Nekem ezért rejtély az ő helyzete, de valami biztos van, csak így, hogy minden jel arra utal nekem, hogy nincs vele gáz, idegesít, hogy mégse kapja meg a bizalmat, amit már ki is érdemelt. De majd a következő 2 meccsen talán - Masch 180 percet játszott a válogatott szünetben is, ideje lenne pihentetni..Bob_Marley írta:Mire válaszoljak továbbra is, miközben kapnak lehetőséget a fiatalok.
A matyi üzlet szerintem is hülyeség volt, ár arányában mindenképp és Bartra szempontjából is, én is szeretem, hogyha a La Masia neveltjei világklasszis szintre érnek, de egy másfél éves Ban után, a klubnak, igenis vásárolnia kell kész játékosokat, mert ott volt pl Deu, a gyereknek 6x több tehetsége volt mint Pedronak, mégis látod, hogy az Evertonba került, de ott volt Bojan és dos Santos is. Ráadásul a 2 játékos akiről megy a vita nem hiányposztra kerülne, hanem világklasszis játékosok vannak az említett posztokon, annak pedig nem sok értelme lenne, hogy 2 kispadost neveljenek, egy olyan évben, amikor történelmet lehet írni, és elsőként duplázni a BL-ben. Értem és tudom is, hogy azokkal lett megnyerve. De a foci és a financial része nagyon sokat változott. Igen az is eredménykényszer volt, de ez is az, milévén a világ legjobb club csapata nem teheti meg jelenleg, hogy pontokat hullajtson.mahitoo írta:...
Oké, részemről vége a vitának, annyit jegyeznék meg, hogy nem voltál lehülyézve. Egy tök jó kis eszmefuttatás volt Chino-palesz-én köztem és erre írod, hogy mi fölényeskedünk. Én ezt igen is sértésnek veszem, mert sok mindent ellehet rólam mondani, de hogy ne adnám meg mindig a tiszteletet a másiknak azt biztosan nem. És vica versa "elvárom" ezt. Én nem vitatkozok veled, mert nem lehet, egész egyszerűen nem lehet.mahitoo írta:És kikkel értük el az idei remek eredményeket? Grimaldoval, Bartrával, Samperrel? Ja, nem. Az általatok preferált idősebb, rutinosabb játékosokkal. A fiatalokkal is éghettünk volna, és lenne pár plusz perc a lábukban, de jobb volt így, hogy a jóllakott sztárokkal csináltuk meg.
Bob, tudom, hogy mi mindig veszekszünk, de tudom, hogy te is láttad még a fiatal Xavit vagy Puyolt játszani. Ők rosszabbnak tűntek anno, mint az ugyanannyi idős Bartra, vagy Thiago.
És a lényeg. Offenzívan írok, mert olyan szinten le vannak hülyézve azok, akik a fiatalokat nyomatnák, hogy az már idegesítő. És mintha nem akarnátok felfogni, hogy nem 100 ifistáról beszélünk, hanem 1-2-ről. És nem kezdő tagságról, hanem lehetőségről. De nem, kiragadjátok a lényeget, jönnek a smiley-k, meg a felsőbbrendű szöveg. Ne haragudj, de az én "hangnemem" sem véletlen. És kiker gondolsz ifistákra, akiket beépítünk? Munir és Sandro csak és kizárólag Messi sérülése miatt játszik, Rafa csak azért, mert LE-nél volt anno a Celtánál, Barta már nem az a korosztály, Gumbau 3 perce meg..
És ami még lényegesebb. A ti szátok íze szerint megy a dolog, mert akiket mi szeretnénk, hogy komolyabban számoljanak vele a csapatnál, azok le sincsenek tojva. Érteném a ti hozzáállásotokat az ilyen vitákhoz, ha 8 19-20 éves kölyök futkározna a csapatban, és rosszul állnánk. De nem. Az történik, amit ti szeretnétek, és ez jelenleg egy botrányos teljesítményt eredményez (igen, tudom, a pontok megvannak). A fiatalokkal lehet rosszabb lenne, de sosem tudjuk meg, és ha a te gondolatmenetedet követjük, miszerint csak kész játékosok játszhatnak, akkor itt is a vége ennek a vitának.