Ronald Araújo

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.12.10. 18:56:10

Sonoma írta:
2024.12.10. 17:51:35
brazilfan írta:
2024.12.09. 15:01:51
Már a felvetést sem értem, hogy Tah jöhetne Araújo helyére. Miért akarnának egy erős, gyors, határozott, ugyanakkor sportszerűen játszó, a vezérszerepre alkalmas, Barca-kötődésű játékost elküldeni? És meddig lesz még bűnbak a BL-kiesés miatt?
Kezdjük azzal, hogy a tavalyi BL kiesés nagyban rajta ment el.
Egy teljesen felesleges meccs eleji szabálytalansággal kiejtett minket. Az megint külön téma lehetne (nem is mennék bele), hogy fejben mennyire nem volt összerakva a csapat, hogy ez megtörténhetett.
A tavalyi Araújora amúgy jellemző volt ez a másikat kézzel kicsit visszahúzó kétes megmozdulások, csak amit a bajnokságban elnéztek neki a bírók, a BL-ben nem.
Ettől függetlenül én nyárig mindenképp adnék bizalmat neki, mit tud vele kezdeni Flick. Ha úgy jönne ki, ahogy Martineznél, azzal óriási stabilitást adna a védelemnek ( egy gyorsan is futni tudó védő, ha muszáj), ha de Jong féleképpen, akkor mehet a nyáron.
A Psg-s játékos dobta magát, a játékvezető meg lefújta. Annyiból jártunk jól, hogy így nem a döntőben kaptunk ki a Realtól, hanem már hamarabb lehetett menni. Lerágott csont, szerintem az egyik legjobb védő és régen hatalmas szívvel játszott. Remélem azzal a mentalitással tér vissza, és akkor nincs is több kérdés.
Sonoma
Capitá del Barça

2024.12.10. 17:51:35

brazilfan írta:
Már a felvetést sem értem, hogy Tah jöhetne Araújo helyére. Miért akarnának egy erős, gyors, határozott, ugyanakkor sportszerűen játszó, a vezérszerepre alkalmas, Barca-kötődésű játékost elküldeni? És meddig lesz még bűnbak a BL-kiesés miatt?
Kezdjük azzal, hogy a tavalyi BL kiesés nagyban rajta ment el.
Egy teljesen felesleges meccs eleji szabálytalansággal kiejtett minket. Az megint külön téma lehetne (nem is mennék bele), hogy fejben mennyire nem volt összerakva a csapat, hogy ez megtörténhetett.
A tavalyi Araújora amúgy jellemző volt ez a másikat kézzel kicsit visszahúzó kétes megmozdulások, csak amit a bajnokságban elnéztek neki a bírók, a BL-ben nem.
Ettől függetlenül én nyárig mindenképp adnék bizalmat neki, mit tud vele kezdeni Flick. Ha úgy jönne ki, ahogy Martineznél, azzal óriási stabilitást adna a védelemnek ( egy gyorsan is futni tudó védő, ha muszáj), ha de Jong féleképpen, akkor mehet a nyáron.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.10. 10:10:56

bence0330 írta:
2024.12.09. 02:02:23
Nyilván ilyen szintű kapussal meg pláne közünk nem lehet a trófeákhoz. Ahhoz konstansan minden meccsen bucira kéne verni az ellenfelet, ezt még kétszer ilyen bő kerettel is nehéz lenne megoldani. Szerencsére idén nem a a tavalyi vicc szint, most legalább kb hozza, amit tud, jól tisztázgat, néha ziccereket is véd, nem kapunk róla igazán gólokat, csak nem tesz hozzá pluszt (1-1 meccseet kivéve, mint a minapi). Vannak kifejezetten jó meccsei, de alighanem a leggyengébb így is a ligában.

Cubarsival meg Inigoval nincs bajom, amíg a szisztéma egyben van, még az is lehet, hogy jobbak, mint Araujo. Nagyon ül velük a lestaktika, és nagyon jók lábbal, ez a két dolog nagyon fontos ebben a rendszerben. Viszont amikor nem működik a rendszer, akkor kijön, hogy két korrekt, de azért nem húdeerős védőről beszélünk. Leginkább ugye a sebességgel van a gond. Ara ilyenkor ég és föld lenne. És amúgy a legnagyobb (egyetlen?) légiveszély a pontrúgásainknál Lewyn kívül, ez néhány meccsen még előrefelé is adhat pluszt. Amúgy nagyon érdekel, hogy melyik védő fog padra kerülni, ha jól tér vissza, mert én alig-alig tudnám megmondani, melyikük a jobb a két jelenlegi kezdő közül. Egy hangyányit Inigo felé húzna a szívem.
Ezzel egyetértek. Troym pedig megírta rá a választ.
Alapesetben egyikőjük sem lenne alap kezdő.
Bajnokság topicban ezt kellene észrevenni, ennyi a hiányzó, és így túl van játszatva a 3-4. számú kh-ünk, mert mögöttük Sergi Dominguez, Cuenca és Garcia van, aki sérült volt, és Casadot rotálja. Kounde is számba vehető itt alap esetben de most akkor Fort kerül a képbe. Tavaly Cancelo, és Cubarsi valamint Inigo és Alonso jöhetett szóba. Szerintem nem mindegy.
Tegnap leírtam, a Betis ellen egyszer sem állítottuk őket lesre, ez először fordult elő a szezonban.
Mintha hátrébb húzta volna a csapatot, de így még rosszabbnak nézett ki.
Egy egészséges Araujo és Christensen sokat javíthat a helyzeten, Araujot már viszik Dortmundba.

Itt az a kérdés, milyen állapotban tér vissza (és Christensen), mert De Jong és Gavi szerintem sehol nincs a tavalyi formájához képest, és nem gondolnám, hogy ezért Flick a felelős. Egyszerűen nincsenek játékban, és nem 100%-ak.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.09. 15:32:55

LG írta:
2024.12.09. 15:14:22
Nem hinném, hogy a PSG elleni meccs miatt.
De igen, sajnos ezen a fórumon is.
LG írta:
Szerintem inkább a pénz lehet az igazi ok. Lehet a vezetőség úgy számol, hogy többre megyünk az érte kapott pénzzel, mint magával a játékossal. Nem mondom, hogy egyetértek, de egy kis észszerűség azért van benne: Christensen, Cubarsi, Inigo, Tah lennének 2 pontra, ők azért ha urut nem tudnák teljesen pótolni, azért viszonylag jól megoldhatnák a posztot. A kapott pénzből pedig lehetne hiányposztokra igazolni. Nyilván az ideális az lenne, hogy ez utóbbit áldozat nélkül is meg tudnánk oldani, remélem így is lesz.
Igaz, hogy Cubarsí és Inigo nagyobb sérülés nélkül végig tudta játszani az őszt, de Inigo tavaly két hónapra esett ki, Christensen még hosszabb időre, szerintem hiba lenne arra számítani, hogy Araújo nélkül is meglenne a védelem.
LG
Az Év fórumozója 2016

brazilfan írta:
Nem hinném, hogy a PSG elleni meccs miatt. Szerintem inkább a pénz lehet az igazi ok. Lehet a vezetőség úgy számol, hogy többre megyünk az érte kapott pénzzel, mint magával a játékossal. Nem mondom, hogy egyetértek, de egy kis észszerűség azért van benne: Christensen, Cubarsi, Inigo, Tah lennének 2 pontra, ők azért ha urut nem tudnák teljesen pótolni, azért viszonylag jól megoldhatnák a posztot. A kapott pénzből pedig lehetne hiányposztokra igazolni. Nyilván az ideális az lenne, hogy ez utóbbit áldozat nélkül is meg tudnánk oldani, remélem így is lesz.
Peter
Director del Fútbol

2024.12.09. 15:06:41

brazilfan írta:
Már a felvetést sem értem, hogy Tah jöhetne Araújo helyére.
Linkeld be légyszíves, hol és kitől származik a felvetés?!
brazilfan
Entrenador del Barça

bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.09. 13:27:29

Ez teljesen egyértelmű, nem is tudom, írt-e ilyet valaki, hogy ezzel a védekezéssel Araujo ne kerülne be a kezdőbe. :) Araujo szenzációs védő, és sok pont ment el a hiányán az elmúlt hetekben. Inkább az a kérdés, amit lejjebb írtam, hogy melyiket szorítsa ki inkább, Inigót, vagy Cubarsit, melyikkel legyen ő alapkezdő.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.12.09. 13:20:11

Troym írta:
2024.12.09. 10:57:12
Pont nem érdekelne ki kerül padra, Araujonak a kezdőben a helye.
Ez az érzelmi ("jajj szegény milyen sokat tett") hozzáállás gátolja a sikereket.
Kettesével kapjuk a gólokat, ezt nem szabad folytatni. Cubarsi tehetséges, de fiatal és valószínű fáradt, Inigo meg szerintem nem kezdőszintű egy Barca szintű csapatnál és ő is fáradt.
Alapkezdő jelen keretek közt a védelemben Balde-Christensen-Araujo-Kounde kéne legyen, Chris felépüléséig meg kapjon 50-50% játékpercet Inigo és Cubarsi és kerüljön mellé Araujo.
Maximálisan egyetértek. Semmit nem lehet év végén nyerni úgy, hogy gyakorlatilag nem tudunk meccseket lehozni kapott gól nélkül. Enélkül nem lehet. Nyilván itt a veszélyes lestaktika is szerepet játszik, de Araujo ha egészséges, top3 védő a világon, kétségtelenül a kezdőben van a helye, képességekben bőven Inigo és Cubarsi fölött áll.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Troym
Director del Fútbol

2024.12.09. 10:57:12

Pont nem érdekelne ki kerül padra, Araujonak a kezdőben a helye.
Ez az érzelmi ("jajj szegény milyen sokat tett") hozzáállás gátolja a sikereket.
Kettesével kapjuk a gólokat, ezt nem szabad folytatni. Cubarsi tehetséges, de fiatal és valószínű fáradt, Inigo meg szerintem nem kezdőszintű egy Barca szintű csapatnál és ő is fáradt.
Alapkezdő jelen keretek közt a védelemben Balde-Christensen-Araujo-Kounde kéne legyen, Chris felépüléséig meg kapjon 50-50% játékpercet Inigo és Cubarsi és kerüljön mellé Araujo.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.12.09. 08:37:03

gránit írta:
2024.12.09. 01:48:29
Az a baj, hogy bármilyen formában is tér vissza, ha Pena lesz mögötte. Tavaly is ott volt Araújo, és Pena volt mögötte, és ki is csúsztak a kezünkből a trófeák. A bajnokságban is akkor szedtük össze a nagy hátrányt, a kupa, szuperkupa sorra elúsztak. A kapuskérdés szerintem a legégetőbb jelenleg, de persze fontos, hogy Araújo is térjen vissza, mert nagyon vékonyak vagyunk ott. Jó, hogy Cubarsí és Martinez nem dőltek még ki, bennük egyébként sem látok különösebb problémát, de a mélység hiánya most ijesztő.
Ehhez azért hozzátenném, hogy tavaly Araujo is árnyéka volt önmagának. Ironikus módon, azután esett vissza, hogy felgmán reagált a Bayern érdeklődésére. Te képességekben klasszis, és kiváncsian várom, hogy Flick alatt hogyan fog játszani. Nagy szükség lenne rá, hogy jó formában térjen vissza.
bence0330

2024.12.09. 02:02:23

Nyilván ilyen szintű kapussal meg pláne közünk nem lehet a trófeákhoz. Ahhoz konstansan minden meccsen bucira kéne verni az ellenfelet, ezt még kétszer ilyen bő kerettel is nehéz lenne megoldani. Szerencsére idén nem a a tavalyi vicc szint, most legalább kb hozza, amit tud, jól tisztázgat, néha ziccereket is véd, nem kapunk róla igazán gólokat, csak nem tesz hozzá pluszt (1-1 meccseet kivéve, mint a minapi). Vannak kifejezetten jó meccsei, de alighanem a leggyengébb így is a ligában.

Cubarsival meg Inigoval nincs bajom, amíg a szisztéma egyben van, még az is lehet, hogy jobbak, mint Araujo. Nagyon ül velük a lestaktika, és nagyon jók lábbal, ez a két dolog nagyon fontos ebben a rendszerben. Viszont amikor nem működik a rendszer, akkor kijön, hogy két korrekt, de azért nem húdeerős védőről beszélünk. Leginkább ugye a sebességgel van a gond. Ara ilyenkor ég és föld lenne. És amúgy a legnagyobb (egyetlen?) légiveszély a pontrúgásainknál Lewyn kívül, ez néhány meccsen még előrefelé is adhat pluszt. Amúgy nagyon érdekel, hogy melyik védő fog padra kerülni, ha jól tér vissza, mert én alig-alig tudnám megmondani, melyikük a jobb a két jelenlegi kezdő közül. Egy hangyányit Inigo felé húzna a szívem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.12.09. 01:48:29

Az a baj, hogy bármilyen formában is tér vissza, ha Pena lesz mögötte. Tavaly is ott volt Araújo, és Pena volt mögötte, és ki is csúsztak a kezünkből a trófeák. A bajnokságban is akkor szedtük össze a nagy hátrányt, a kupa, szuperkupa sorra elúsztak. A kapuskérdés szerintem a legégetőbb jelenleg, de persze fontos, hogy Araújo is térjen vissza, mert nagyon vékonyak vagyunk ott. Jó, hogy Cubarsí és Martinez nem dőltek még ki, bennük egyébként sem látok különösebb problémát, de a mélység hiánya most ijesztő.
bence0330

2024.12.09. 01:29:06

Elvileg már keretben lehet a Dortmund ellen, de még nem kapott zöld utat hivatalosan. Mondjuk kb mindegy is, gondolom pár percet kapna max. Én azt tippelem, hogy végül a hétvégén lép először pályára.

Amíg ment a szekér, annyira nem hiányzott, sőt, de amióta nem megy, alighanem megint a legfontosabb játékosunk lenne/lett volna. Rettenetesen kellene már. Reméljük úgy tér vissza, ahogy ígérte, bikaként.
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.01. 18:41:15

bence0330 írta:
2024.12.01. 18:20:49
Troym írta:
2024.12.01. 14:02:02
A csapattal edz, végre.
A legfontosabb erősítés ő lehet, mindkét középhátvédnek elférne pár meccs a padon, eléggé lassúak már nem csak fizikálisan, de fejben is, plusz ezzel a kapitány kérdés is lezárul. Raphinha nem rossz ebben, Frenkie szörnyű, de szerintem mindkettőnél jobb hadvezér Araujo.
Igen, elfáradtak (nem csoda, egy tini és egy... nem nagyon öreg, de azért már nem fiatal játékos). Ara pont az ilyen meccseken kéne megmenteni a sejhajunk, mint a Celta és ez.

Mondjuk a lescsapdánk inkább a szélső összetétellel esett szét, Fort nem illeszkedett még be, csúnyán beragadt a minap, a múltkor meg GM. Szerintem ez tőlük továbbra is működne, ők arról sokat nem tehetnek, hogy pár ifi benézi, ami amúgy tök természetes. Csak persze Ara olyankor még visszaérhetne. Amúgy Chris is.
Ez Koundéra is egyre jellemzőbb. Tegnap is volt egy volt egyszer, amikor nagyon belógott és majdnem veszély lett belőle plusz a Celta elleni második gólnál vagy másfél méterrel ragadt be.
Nem tudom Araujo jobb lenne-e kapitánynak, mint Raphinha. Én ebben nem vagyok biztos. A brazil nagyon jól látja el a feladaatait, Araujot valahogy komolytalabbnak érzem. Azt pedig, hogy a játékosokra milyen hatással van meccs közben nem egy karszalag dönti el.

Kíváncsi leszek, hogyan tér vissza, remélem azt a klasszis formát hozza ami az utóbbi években a világ egyik legjobbjává tette a posztján és Flicknek kellemes gondja lesz az összeállítással.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.12.01. 18:20:49

Troym írta:
A csapattal edz, végre.
A legfontosabb erősítés ő lehet, mindkét középhátvédnek elférne pár meccs a padon, eléggé lassúak már nem csak fizikálisan, de fejben is, plusz ezzel a kapitány kérdés is lezárul. Raphinha nem rossz ebben, Frenkie szörnyű, de szerintem mindkettőnél jobb hadvezér Araujo.
Igen, elfáradtak (nem csoda, egy tini és egy... nem nagyon öreg, de azért már nem fiatal játékos). Ara pont az ilyen meccseken kéne megmenteni a sejhajunk, mint a Celta és ez.

Mondjuk a lescsapdánk inkább a szélső összetétellel esett szét, Fort nem illeszkedett még be, csúnyán beragadt a minap, a múltkor meg GM. Szerintem ez tőlük továbbra is működne, ők arról sokat nem tehetnek, hogy pár ifi benézi, ami amúgy tök természetes. Csak persze Ara olyankor még visszaérhetne. Amúgy Chris is.
Troym
Director del Fútbol

A csapattal edz, végre.
bence0330

2024.11.27. 19:18:38

December első felében visszatérhet.

Tudtommal játszhatna, de csupa ellentmondásos infó van mindenhol a regisztrációkról.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.11.24. 19:19:25

Ő nincsen regisztrálva, ugye? Szóval nem csak a sérülés hátráltatja.
Troym
Director del Fútbol

2024.11.24. 18:08:15

Nagyon várom vissza, mert csigalassú a védelem és egyre gyatrábban játszanak.
szbsz
Jugador d'estrella

2024.11.24. 17:31:10

Ara már a csapattal edz, ha minden jól megy még idén visszatérhet, az Atletico ellen jól jönne pl.! Amit jó látni, hogy jó kedve van, mosolyog, szóval még a végén sikerül meggyőznie Flicknek, hogy maradjon! (a sérülése előtt egyre több Bayernes pletyka volt körülötte) Mondjuk érthető is hogy menni akart, azért egy Seti, Koeman, Xavi "mesterhármas" rendesen haza tudja vágni az ember motiváltságát... :mrgreen:
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
bence0330

2024.11.17. 10:51:47

ElBartimaeus írta:
2024.11.04. 17:24:01
bence0330 írta:
2024.11.04. 00:56:20
Ja, és plusz egy Araujo "ellen", vagy mondjuk úgy, hogy ami plusz nehézséget jelent majd neki a visszakerüléshez: a jelenlegi két védőnk mérföldekkel jobb labdával, felpasszokban. Nem mondom, hogy ez a legfőbb dolga egy védőnek, de ha eleve kitűnően működnek lescsapda tekintetében, és még képesek vonalak közti passzokra is, az egy komoly kombó.
Ara nagyon sokat fejlődött a passzokban az utolsó évében, szerintem semmi gond nem volt már vele, de régen tényleg gyengesége volt. Lehet nem Cubarsi szint, de adott ő kulcspasszokat hátulról bőven.
Igen, fejlődött, de azért bőven elmarad tőlük. Én úgy vettem észre, hogy leginkább az igazán hosszú labdák pontosságában fejlődött sokat, ilyen vonalak közti passzokban nem valami jó. Amúgy én nem vagyok annyira amellett, hogy ez egy védőnek elsőrendű kötelessége, én inkább nézek egy jobb védőt gyengébb passzjátékkal, mint fordítva, ez inkább csak egy plusz, miért lehet akár neki nehéz visszaverekednie magát a kezdőbe két amúgy kiváló formában lévő belső védő mellett.

Egyébként kezd jól kinézni a tréningen, van esély arra, hogy a szünet után nem sokkal keretben legyen.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.11.04. 17:24:01

bence0330 írta:
2024.11.04. 00:56:20
Ja, és plusz egy Araujo "ellen", vagy mondjuk úgy, hogy ami plusz nehézséget jelent majd neki a visszakerüléshez: a jelenlegi két védőnk mérföldekkel jobb labdával, felpasszokban. Nem mondom, hogy ez a legfőbb dolga egy védőnek, de ha eleve kitűnően működnek lescsapda tekintetében, és még képesek vonalak közti passzokra is, az egy komoly kombó.
Ara nagyon sokat fejlődött a passzokban az utolsó évében, szerintem semmi gond nem volt már vele, de régen tényleg gyengesége volt. Lehet nem Cubarsi szint, de adott ő kulcspasszokat hátulról bőven.
andras953
Jugador del Barça

2024.11.04. 13:54:46

Mikor első ízben kitették jobbhátvédnek Vini ellen, akkor Vinícius nem jelentett azon a meccsen semmi veszélyt.
(A következő meccsen már igen, de akkor nem Ara gyorsaságát, hanem fordulékonyságát tesztelte - sikerrel.)
Troym
Director del Fútbol

2024.11.04. 13:35:30

Nálam Araujo az igazi csk, Yamal után a csapat második legfontosabb játékosa. plusz a védelem vezére és a egyértelműen a legjobb hátvédünk, de természetesen rá gondolva is írtam, hogy verekedje be magát a csapatba.
Nincs ingyen ebéd, de ez azokra is igaz, akik most kezdők.
Csak mert Cubarsi / Inigo végigtol akár 2 hónapot sérülések miatt, az nem jelent semmit, napról napra kell megharcolni a játékpercekért.
Válasz küldése