Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Szerinted a Liga engedi majd nekünk Tahot regisztrálni? Optimista vagy. Szerinted ezek után, ami Olmo és PV ügyében történt, még szóba áll velünk? Legyen igazad, én azt mondom.
A jelenlegi állás szerint sokkal inkább van a csapatunkban egy Tah, mint máshol egy Araujo. Előbbivel már volt személyes kapcsolatfelvétel az ügynökén keresztül. Ha tényleg komolyan érdeklődünk (eddig ő a legkomolyabb) nem hiszem, hogy ingyen kihagynánk, ha valahogy mégis menne Araujo pláne.gránit írta: ↑2025.01.09. 20:40:32Még annak is látnám értelmét, hogy eladjuk 80 millióért, ha 1:1-ben lennénk. Akkor ebből tényleg tudnánk építkezni, simán leigazolhatnánk két remek hátvédet. A baj az, hogy a 80 milliónkkal jelenleg nem mennénk semmire. A pénzügyeinknek persze jót tenne, de új játékost nem tudnánk szerezni belőle, és ha itt maradunk egy Martinezzel és Cubarsí-val, az ciki lesz. Így is hatalmas mák, hogy nem sérülnek le. Én mindenképp megtartanám a következő szezonra, egyszerűen azért, mert nagyon kevesen vagyunk. Kell nekünk Araújo. Ez pedig az árat is felfelé nyomná, mert nem vagyunk kötelesek eladni. Regisztrálva van, szerződése van, nem kell őt eladnunk. Innentől kezdve az alkupozíciónk bivalyerős. Aki akarja, nyúljon a zsebébe. Mélyen. Amennyire mi mondjuk. Ha nem, akkor nem kapnak Araújót. Legfeljebb 2026 nyarán kapnának egy lelátóztatott játékost. Amit nagyon nem szeretne az, akinek MOST van szüksége Araújóra.
Mikor láttál őszintén olyat (nem tudom a korod) hogy mi bárkiért jó pénzt kaptunk?PR42 írta: ↑2025.01.09. 20:00:06Szerintem sokat fogunk kapni érte, volt aki levezette milyen okokból.
Nagyon csúnyán önmagadnak mondasz ellent. De Light ment már 85m, 67m és legutóbb 45 millióért is. Szóval pont magadnak mondasz ellent. Araujo lehet 90m, ha De Light korábban 90m volt, és lehetne könnyen ma De Lightet venni 45-ért is. Szerintem csúnya pesszimizmus azt gondolni hogy Araujoért nem nyúlnak a zsebükbe a klubbok. Gvardiol 90, Maguire 90, Fofana 80..
Most nézem a TM-t és látom hogy a MU vett a Lilletől egy védőt akit még sose láttam vagy hallottam a nevét és 62m volt. Játszott eddig 7 meccset Angliában.
Araujo piaci értéke magasabb, mint ami ennek a Lille-s gyereknek volt amikor a MU megvette 62m-ért.
Szóval ne legyél ennyire pesszimista amikor tényleg semmi okod rá.
Csak akkor meg kikanyarítjátok ebből a témából is Laportát.
Én az esetében ezt választanám, mert a többiek egy 18 éves, egy 35 éves, és egy kontans sérült Chris. 1,5 év alatt meg meggyőzni, hogy maradjon.
gránit írta: ↑2025.01.09. 20:40:32Én tavasszal játszatnám, és mivel hosszabbítani bármikor lehet, szezon közben is, a következő szezonnak is úgy vágnék neki, hogy a klub nyitott az együttműködésre. Ha a szezon előrehaladtával egyértelművé válik, hogy ebből nem lesz semmi, akkor jöhet a lelátóztatás, ami könnyen eredményezheti azt, hogy nem kell majd olyan csapatnak, amelyhez megérné neki váltania, és csak hosszabbít velünk. A klubnak minden oka megvan arra, hogy kicsikarja azt, ami számára a legkedvezőbb. A játékos a maga szempontjából lehet, hogy nem tesz semmi rosszat, a klub szempontjából mégis. A klubnak pedig egyedül azt kell figyelembe vennie, hogy mi jó a klubnak, és nem azt, hogy mi a játékosnak. Legalábbis, ha komolyan vesszük, hogy senki nem lehet nagyobb a klubnál. Ha ezt komolyan vesszük, akkor a játékos szempontja fel sem merülhet. Egyedül és kizárólag az számít, mi a jó a klubnak. Ez persze egybeeshet a játékos érdekeivel.bence0330 írta: ↑2025.01.09. 20:18:334: Te megoldásod, lelátóra ültetjük, itt akkor bukunk fél-1-1,5 évnyi játékot, és az összes pénzt. Tippre ha át akarnám konvertálni a játékot milliókra, ez egy legjobb esetben 50, rosszabb esetben százas bukta, valahol a kettő között, nehéz kikalkulálni. Közben nyilván a játékos is büntetve lenne. Egy olyan játékos, aki nem csinált semmi rosszat, ergo ok nélkül.
Még annak is látnám értelmét, hogy eladjuk 80 millióért, ha 1:1-ben lennénk. Akkor ebből tényleg tudnánk építkezni, simán leigazolhatnánk két remek hátvédet. A baj az, hogy a 80 milliónkkal jelenleg nem mennénk semmire. A pénzügyeinknek persze jót tenne, de új játékost nem tudnánk szerezni belőle, és ha itt maradunk egy Martinezzel és Cubarsí-val, az ciki lesz. Így is hatalmas mák, hogy nem sérülnek le. Én mindenképp megtartanám a következő szezonra, egyszerűen azért, mert nagyon kevesen vagyunk. Kell nekünk Araújo. Ez pedig az árat is felfelé nyomná, mert nem vagyunk kötelesek eladni. Regisztrálva van, szerződése van, nem kell őt eladnunk. Innentől kezdve az alkupozíciónk bivalyerős. Aki akarja, nyúljon a zsebébe. Mélyen. Amennyire mi mondjuk. Ha nem, akkor nem kapnak Araújót. Legfeljebb 2026 nyarán kapnának egy lelátóztatott játékost. Amit nagyon nem szeretne az, akinek MOST van szüksége Araújóra.
Én tavasszal játszatnám, és mivel hosszabbítani bármikor lehet, szezon közben is, a következő szezonnak is úgy vágnék neki, hogy a klub nyitott az együttműködésre. Ha a szezon előrehaladtával egyértelművé válik, hogy ebből nem lesz semmi, akkor jöhet a lelátóztatás, ami könnyen eredményezheti azt, hogy nem kell majd olyan csapatnak, amelyhez megérné neki váltania, és csak hosszabbít velünk. A klubnak minden oka megvan arra, hogy kicsikarja azt, ami számára a legkedvezőbb. A játékos a maga szempontjából lehet, hogy nem tesz semmi rosszat, a klub szempontjából mégis. A klubnak pedig egyedül azt kell figyelembe vennie, hogy mi jó a klubnak, és nem azt, hogy mi a játékosnak. Legalábbis, ha komolyan vesszük, hogy senki nem lehet nagyobb a klubnál. Ha ezt komolyan vesszük, akkor a játékos szempontja fel sem merülhet. Egyedül és kizárólag az számít, mi a jó a klubnak. Ez persze egybeeshet a játékos érdekeivel.bence0330 írta: ↑2025.01.09. 20:18:334: Te megoldásod, lelátóra ültetjük, itt akkor bukunk fél-1-1,5 évnyi játékot, és az összes pénzt. Tippre ha át akarnám konvertálni a játékot milliókra, ez egy legjobb esetben 50, rosszabb esetben százas bukta, valahol a kettő között, nehéz kikalkulálni. Közben nyilván a játékos is büntetve lenne. Egy olyan játékos, aki nem csinált semmi rosszat, ergo ok nélkül.
Egy lejáró szerződésű játékos tényleg jóval kevesebbe kerül, de jelen pillanatban szerintem nem lenne nagy differwencia egy nyári és mostani ár között, leginkább azt figyelembe véve, hogy egy fél éves sérülésből visszatérő amúgy is sérülékeny játékosról van szó. Másfél évvel szerintem jelenleg egy 50 a reális, nyáron pedig szintén e-körül. Legfeljebb ha a MU vinné. De tényleg kicsit úgy beszélünk róla, mintha már fél lábbal Torinóban lenne, mert épp lábra állva 3-4 meccs alatt (köztük Atma meg Bilbao) csak egyet játszott miközben volt egy jól összeszokott védőpáros. Inkább azon kéne rágódnunk, hogy a bajnokságban 8 meccs alatt alig van 1 fölött a lőtt gól átlagunk (ezt is egy meccs javítja, amúgy 7 meccsen 6 gól), ami egy kiesőcsapat szintjét is alig éri el.bence0330 írta: ↑2025.01.09. 20:18:33Ilyen egyszerűen nem megoldható.
Kb az alábbi lehetőségek vannak:
- Ara hosszabbít, mindenki happy, erősít minket hosszabb távon, vagy el akar menni és kérünk érte 80 milliót. Ez kb mindegy, vagyis a játékoson múlik, nekünk kár gondolkodni rajta, és mindenképp jól járunk.
- Ara nem hosszabbít. Ebben az esetben kb a következő lehetőségek vannak:
1: Végigjátssza a következő másfél évét, erősít minket, távozik. Itt a futball"értékével" nyerünk, anyagilag bukunk.
2: Eladjuk hamar jó pénzért, legyen a példa kedvéért 60, mert szerződés lejárta előtt max kétharmada kb amiért el lehet adni, hiszen a másik klub van jobb helyzetben. Itt bukjuk a játékost, de nyerünk kapunk jó pénzt.
3: Eladjuk nyáron, mondjuk 40-ért, egy évvel a szerződés lejárta előtt ez tűnik egy reális árnak a fentiek miatt. Itt nyerünk fél év játékot, és egész jó pénzt mellé.
4: Te megoldásod, lelátóra ültetjük, itt akkor bukunk fél-1-1,5 évnyi játékot, és az összes pénzt. Tippre ha át akarnám konvertálni a játékot milliókra, ez egy legjobb esetben 50, rosszabb esetben százas bukta, valahol a kettő között, nehéz kikalkulálni. Közben nyilván a játékos is büntetve lenne. Egy olyan játékos, aki nem csinált semmi rosszat, ergo ok nélkül.
Közben írtál De Ligtről: a játékosok árát leginkább a szintjükön túl a szerződésük hossza határozza meg, szélsőséges esetben ugye ingyenes a lejáró szerződésű játékos. Egy évvel a lejáró előtt már sokkal kevesebb pénzt lehet kapni bárkiért is, ez nem nálunk van így, hanem mindenhol.
Ilyen egyszerűen nem megoldható.
Ezt a részt én sem értettem. De Ligt 70-80, Araújo meg 40? Ha de Ligt 70-80, akkor Araújo messze 100 feletti.PR42 írta: ↑2025.01.09. 20:00:06Szerintem sokat fogunk kapni érte, volt aki levezette milyen okokból.
Nagyon csúnyán önmagadnak mondasz ellent. De Light ment már 85m, 67m és legutóbb 45 millióért is. Szóval pont magadnak mondasz ellent. Araujo lehet 90m, ha De Light korábban 90m volt, és lehetne könnyen ma De Lightet venni 45-ért is. Szerintem csúnya pesszimizmus azt gondolni hogy Araujoért nem nyúlnak a zsebükbe a klubbok. Gvardiol 90, Maguire 90, Fofana 80..
Most nézem a TM-t és látom hogy a MU vett a Lilletől egy védőt akit még sose láttam vagy hallottam a nevét és 62m volt. Játszott eddig 7 meccset Angliában.
Araujo piaci értéke magasabb, mint ami ennek a Lille-s gyereknek volt amikor a MU megvette 62m-ért.
Szóval ne legyél ennyire pesszimista amikor tényleg semmi okod rá.
Hát sokkal könnyebb ha leírod a véleményed mintha ki kell találniTroym írta: ↑2025.01.09. 18:58:11Nekem olyan érzésem van, hogy zsarolják, ha szeretnéd, hogy leírjam.
Aláír, vagy lelátó.
(Szubjektíven ezt gondolom)
Szerintem a pletykák azt mutatják, hogy ő meg nem hagyja magát és inkább lelép.
Frenkiet nincs mivel zsarolni, olyan érzésem van, hogy abban egyetértés lehet és 100%, hogy megy, az egyetlen kérdés, hogy ingyen, vagy kapunk valami minimál pénzt. Gondolom, ha játszik, akkor elkérünk 20-30 milliókat érte, amúgy kereken 0.
Kettesével kapjuk a gólokat és Araujo lesreállítási képességével lenne Flick elégedetlen?
Azért megnézem mikor kapunk az érte kapott 40m körüli összegért európai szinten top védőt, amikor De Ligtek mennek 70-80ért... A sport 45-50et ír, de általában a pletykák alatt vannak az eladási áraink 20-30%al
Nekem olyan érzésem van, hogy zsarolják, ha szeretnéd, hogy leírjam.
Nem biztos hogy értelek. Most pályára követelted az első hsz-szel vagy arra panaszkodtál hogy azért nem játszik mert nincs rendben a szerződése?
Meg gondolom segít, amikor az edző lányával randizol...másra nehéz ezt visszavezetni
A körülményeket kell figyelembe venni.
Igazad van, nagyon rossz a védelmünk. Én ezért abszolút Penát hibáztatom. A lestaktikánk a szezon elején szenzációsan működött. A Madrid kitömött volna minket enélkül. Cubarsí és Martinez is nagyon jól játszottak.
Elég jól teljesítenek?gránit írta: ↑2025.01.09. 16:19:14Akkor megköszönném az érdeklődést, és további szép napot kívánnék.Messa írta: ↑2025.01.09. 16:11:09150-200 milliót senki nem fog fizetni egy játékosért akinek jövőre lejár a szerződése. A Bayern pláne nem. Jelenleg még a 150 fele (70-80m) is bőven kétséges szerintem, pont a szerződés rövidsége miatt.gránit írta: ↑2025.01.09. 16:00:26Vagy maradjon, vagy kapjunk érte elképesztően sok pénzt. Ha nem is regisztrálhatunk 1:1-ben a helyére, a pénzügyeinken segítene +150 vagy 200 millió. Onnantól kezdve pedig a Liga gáncsoskodásaira sem lesz mentség. Különben ha távozik, akkor már két belső védő is kellene. Inkább megtartanám.
Hatalmas lesz érte az érdeklődés, óriási lesz érte a verseny. Aki meg akarja szerezni, nyúljon a zsebébe. Aki igazán meg akarja szerezni, az kénytelen lesz, különben más viszi el. Kényelmes pozícióban vagyunk.
Igazunk lett, akik azt mondtuk, hogy nem fog egyből visszakerülni a kezdőbe. Martinez és Cubarsí elég jól teljesítenek. Kaparnia kell azért, hogy visszakerüljön a kezdőbe.
Azt teljesen megértem, hogy nehezményezi, hogy még mindig nem került vissza az alap kezdőbe. Nagyon sok idő eltelt azóta, hogy már bevethető. De ahogy azt megjósoltuk, nem kerül vissza átmenet nélkül a kezdőbe. Ki kell harcolnia a helyét. Ő ezt nyilván nehezményezi, de hát sorry, ez van. Be kell verekednie magát a kezdőbe.
Igazad lesz. Azt nyilatkozta ő a CSK, nincs miért aggódnia. Aztán azóta se játszott. Biztos, hogy fáj neki.