Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Fati a sérülése utáni állapota miatt még jó ideig "csak ígéretes" marad (nálam a támadó szekcióban kb. a hetedik helyen áll), viszont nem sok csapatban ül a kispadon Olmo szintű játékos!bence0330 írta: ↑2024.10.24. 18:01:55Meg ennél sokkal rosszabbul nem fogunk már állni, ahogy mostanáig álltunk, sőt, ennél alighanem csak jobban fogunk. Már a BM ellen is jobban álltunk, hogy be lehetett hozni 3 új középpályást legalább a végén. 1-2 hónapig ényleg nem volt egy felnőtt kezdő 11-ünk gyakorlatilag. Lesznek sérülések, de most sokan tértek vissza, a két nagy védőnk télre visszajön, ha csak az egyik egészséges marad, már jobbak vagyunk. Nyilván ha a 3 top támadónk közül kiesne az egyik (leginkább a brazil, de Yamalt és Lewyt is nagyon megéreznénk) több hónapra, az visszaesés lenne. Persze lehet Fati közben berobban, akkor ez is kevesebb stressz lesz. Jelenleg azért a jó rotációt nagyon segíti az hogy hamar agyonnyerjük a meccseinket, ehhez meg kellenek a top, intenzív támadók.
Meg ennél sokkal rosszabbul nem fogunk már állni, ahogy mostanáig álltunk, sőt, ennél alighanem csak jobban fogunk. Már a BM ellen is jobban álltunk, hogy be lehetett hozni 3 új középpályást legalább a végén. 1-2 hónapig ényleg nem volt egy felnőtt kezdő 11-ünk gyakorlatilag. Lesznek sérülések, de most sokan tértek vissza, a két nagy védőnk télre visszajön, ha csak az egyik egészséges marad, már jobbak vagyunk. Nyilván ha a 3 top támadónk közül kiesne az egyik (leginkább a brazil, de Yamalt és Lewyt is nagyon megéreznénk) több hónapra, az visszaesés lenne. Persze lehet Fati közben berobban, akkor ez is kevesebb stressz lesz. Jelenleg azért a jó rotációt nagyon segíti az hogy hamar agyonnyerjük a meccseinket, ehhez meg kellenek a top, intenzív támadók.
Kétlem, hogy "elfogyhatunk" a szezon végére!
Oké, de ez a kifejezésen való lovaglás, erre nincs konkrét magyar szavunk, úgy gondoltam, hogy az "ebben a pillanatban" ezt lefedi, hisz szó szerint azt jelent, amit írtam, ebben a pillanatban. Hogy meddig lehet bővíteni... talán az egész szezonra. Egész Európában a legjobb számok a mieink sok tekintetben, és akik versenyezhetnek vele (Company az egyik volt, még ha nem is a legelső), azok a miénknél komplettebb, erősebb kerettel rendelkeznek, ami azért az edzői teljesítmény megítélésében elég pozitív (csúcskorszakában pl. egy De Zerbira top5-öt mondtam volna a keretéhez képest, de ő persze kipukkadt utána)ElBartimaeus írta: ↑2024.10.23. 23:59:09A hottest kifejezés találó, de azt a feltörekvő, hirtelen jó és érdekes dolgokra mondják, pontosan arra, ami most Flick, nem a legjobbakra.
Egy picit értelmetlenné válik akkor a jelenlegi legjobb edző, hiszen mi alapján méred? Néhány jól sikerült meccs alapján? Akkor tulajdonképp Rossi is a világ legjobb szövetségi kapitánya volt, mert messze túlteljesített a magyar válogatott egész hosszú ideig D kategóriás játékosokkal.bence0330 írta: ↑2024.10.23. 23:27:16
Ez mind igaz (bár szerintem ha Hansinak ténylegesen lett volna edzői pályafutása, lehet előrébb emlegetnénk, de előttünk az elmúlt 20 évben kb csak a Bayernt edzette 2 évig, ahol mindent megnyert, nálunk meg álomszerű focit tol)
De amit írsz, az nem azt jelenti, hogy ebben a pillanatban ki a legjobb, az arról szól, hogy a jelenkor egyik, ha nem a legjobb edzője Carlóval egyetemben. Nyilván ehhez Flick keveset nyert, még ha arányaiban amúgy sokkal jobban is. De ebben a pillanatban szerintem ő a legjobb, angol kifejezésben a "hottest" szót használnám. És azért hasonlítsuk össze Pep keretét Flick-ével.
Ez mind igaz (bár szerintem ha Hansinak ténylegesen lett volna edzői pályafutása, lehet előrébb emlegetnénk, de előttünk az elmúlt 20 évben kb csak a Bayernt edzette 2 évig, ahol mindent megnyert, nálunk meg álomszerű focit tol)ElBartimaeus írta: ↑2024.10.23. 23:22:30Na, azért ne kezdjünk már ilyen túlzásokba pár jó meccs miatt úgy, hogy aktívan edzősködik az a Pep Guardiola, aki nem mellesleg az egész európai klubfocit reformálta meg és lett domináns az a fő taktikai vonal, amit ő képvisel; nem mellesleg folyamatosan magas szinten játszik minden csapata és folyamatosan hozzák a kupákat.
Na, azért ne kezdjünk már ilyen túlzásokba pár jó meccs miatt úgy, hogy aktívan edzősködik az a Pep Guardiola, aki nem mellesleg az egész európai klubfocit reformálta meg és lett domináns az a fő taktikai vonal, amit ő képvisel; nem mellesleg folyamatosan magas szinten játszik minden csapata és folyamatosan hozzák a kupákat. Ha Flick az egész szezont lehozza ilyen játékkal, sem mondanám jobb edzőnek, de ettől még elképesztő messze van nálunk. Elég jól mutat, végre komolyabb ellenfél ellen is, az, amit csinál, de miért kell túlzásokba esni?
Áhh. Andris is inkább realista akart maradni. Szerintem épült szépült a Xavi-féle csapat, de tény és való, hogy valami kevésbé klikkelt a játékosok fejében, most felszabadultabban játszanak és ettől magabiztosabbak is. Én azt gyanítom, hogy Xavi sokkal feszesebb (jó, ez egyértelműen látszik), sokkal taktikusabb játékot várt el, amitől nem tudtak arra fókuszálni, hogy tényleg játszák a játékot, mert még nem voltak benne komfortosak. Flick játéka intuitívabb sokkal és egyértelműen a csapat hasznára válik. Mindezzel együtt nagyon sokat lehet köszönni Xavinak, pl Raphi helyét ő találta meg, Yamalt ő kezdte el felépíteni, ő hozta fel Cubarsit, nála robbant be Fermín aki ma 2 gólpasszt adott, Pedri, Gavi (és De Jong) szintet lépett alatta játékban, stb stb.
Ugy legyen….davi10 írta: ↑2024.10.23. 14:10:20Hát ez azért így nem igaz, Gavi-nak 10, Fermin-nek 30, Olmo-nak 0 perc van a lábában a visszatérésük óta. Frenkie ki tudja mennyit bír, a kapuban meg úgy néz ki egy Pena lesz (vagy a jobbik eset egy nyugdíjból visszajött Szczesny akinek ez lenne az első meccse).
Ettől függetlenül én bizom a sikerben. Elöl Musiala kérdéses, Kane meg reméljük hozza a BL formaját, hátul meg Upamecano elég hullámzó, Kim meg akárhányszor láttam, mindig bakizott valamit.
A fogadóirodák szerint is kb. 50-50%.
Hát ez azért így nem igaz, Gavi-nak 10, Fermin-nek 30, Olmo-nak 0 perc van a lábában a visszatérésük óta. Frenkie ki tudja mennyit bír, a kapuban meg úgy néz ki egy Pena lesz (vagy a jobbik eset egy nyugdíjból visszajött Szczesny akinek ez lenne az első meccse).
Azért van Gaal elég kakukktojás, az Ajax-szal is két jó éve volt egy korszakos csapattal, aztán el is hagyta a süllyedő hajót. És az a két bajnoki cím is szép, de kihívói sem nagyon voltak, nemzetközi színtéren pedig akkorákat égett, hogy rossz volt nézni. Bohóccsoportokból estek ki a BL-ben. Arról ne is beszéljünk, hogy a fél holland válogatottat idehozta, ami azért egy katalán csapatnál nem vált ki túl nagy szimpátiát. De ott is inkább az volt a gond, hogy ahol tudott nekiment a sajtónak, az öltözőben is kb. a honfitársai kivételével mindenkivel összerúgta a port. Nem tudom ki mennyire emlékszik, de már az utolsó előtti évében hajtották volna el, nehogy elmenjen miatta Rivaldo a csapattól. És ez volt a sikeres regnálása, a 2002/03-as szezon pedig már történelem. Ha ott nem veszi át Antic a csapatot a kiesés elől menekültünk volna.gránit írta: ↑2024.10.22. 13:10:06Sajnos egyet kell értenem. Van Gaalba is beleálltak, aki akkor már egy BL-győztes edzőlegenda volt. Persze ő sem kezelte jól a helyzetet, de beleálltak. Ha nem jönnek a trófeák, bárkibe beleállnak, olykor még akkor is, ha jönnek a trófeák. Még a megfelelő eredményekkel sem mindig lehet ezt elkerülni. A firkászok sajnos ilyenek.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.22. 08:32:21Hát ezzel nagyon nem értek egyet. Ha ezen a két meccsen legyalulnak minket 4-0-ra, akkor mindenki bele fog állni, hiába mondja majd el, mint Koeman vagy Xavi, hogy ilyenek jelenleg a lehetőségek, én azt veszem észre, hogy sem a szurkolókat, sem az újságírókat nem érdeklik a körülmények.
Sajnos egyet kell értenem. Van Gaalba is beleálltak, aki akkor már egy BL-győztes edzőlegenda volt. Persze ő sem kezelte jól a helyzetet, de beleálltak. Ha nem jönnek a trófeák, bárkibe beleállnak, olykor még akkor is, ha jönnek a trófeák. Még a megfelelő eredményekkel sem mindig lehet ezt elkerülni. A firkászok sajnos ilyenek.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.22. 08:32:21Hát ezzel nagyon nem értek egyet. Ha ezen a két meccsen legyalulnak minket 4-0-ra, akkor mindenki bele fog állni, hiába mondja majd el, mint Koeman vagy Xavi, hogy ilyenek jelenleg a lehetőségek, én azt veszem észre, hogy sem a szurkolókat, sem az újságírókat nem érdeklik a körülmények.