Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Így van. Legtöbbször köszönőviszonyban nincs a végeredménnyel, semmi értelme ezt a rossz, módszertanilag hibás mutatót nézegetni. Azt mutatja meg, hogy MÁS csapatok játékosai hogy értékesítik a hasonló helyzeteket, aminek semmilyen hatása nincs arra, hogy az adott csapatnak mi a komfortzónája, és milyen keretek között a leghatékonyabb. Mintha Messinek a fejére ívelgetnék a labdát egész meccsen, majd mutogatnák neki a meccs után, hogy hát miér' ilyen alacsony ez a mutatója, hát ezt a Jan Koller befejelte volna.
Nyáron Flick is támogatta Díazt, akkor talán még emberi áron is meg lehetett volna szerezni. Most a Liverpool szerintem kizárt, hogy eladja, max. olyan árban, amit Európában kb. 2-3 csapat tud kifizetni. Nekünk meg pláne lehetetlen kategória.
Ez így van. Én a 2013-as, Bayern elleni fiaskó óta hangsúlyozom ezt a problémát, ami, mondanom sem kell, akkor szentségtöréssel ért fel. A késő-Valverde-korszak óta egyre súlyosabb problémává vált, hogy a legerősebb csapatok egyszerűen átrohantak rajtunk. Mindig Xaviékba kapaszkodtunk, de be kell látnunk, hogy annak a csapatnak kevésbé volt szüksége fizikalitásra, mert a történelem talán leglabdabiztosabb csapata volt, amit örök időkre nem lehet fenntartani. Ahogy vesztettünk a labdás dominanciánkból, úgy lett egyre súlyosabb probléma és úgy került egyre inkább felszínre a fizikalitás hiánya. Christensen tavalyi tündöklése számomra egyértelmű következtetést von le. Egyszerűen kell legalább egy játékos, akit nagyon nehéz megkerülni, aki mellett nagyon nehéz elvinni a labdát. Keveset volt játékban, kevés labdaérintése volt. Viszont nagyon nehéz elvinni mellette. Ha az ellenfelet megtorpanásra kényszerítjük, ha nem tudnak átmenni rajtunk, mint kés a vajon, ha van, aki tud területet védekezni, az hatalmas segítség, mert egy statikusabb ellenfél ellen már könnyebben tudunk labdát szerezni, amivel most sincs nagy probléma.andras953 írta: ↑2025.01.06. 21:48:08A Néphadseregben annak idején az alacsony növésűek közül válogatták ki a "harckocsizókat".
A Barca középpályásaira egy egész páncélos hadosztályt lehetne ma építeni, csak a páncélzattal és a tűzerővel akadna (akad) egy kis probléma.
Tudom, hogy a Xavival és Iniestaval felálló középpályánk a csúcsot jelentette , de kiemelkedő működésükhez kellettek még nemcsak a kiváló csatáraink, hanem azok a fizikai képességekben kiemelkedő, magasabb és masszívabb játékosaink is, akiket melléjük raktak a középpályára ( Thuram, Yaya-Touré, Mascherano, Keita, Busquets, Rakitic, Paulinho, Vidal, Kessie)
Mai középpályásaink -- Fermín, Gavi, Pedri, Olmo, Casado, Pablo Torre -- nemcsak technikában, játékmódban, hanem felépítésükben, testi erejükben, és átlagos vagy átlag alatti gyorsaságukban is nagyon hasonlítanak egymáshoz. Fizikai képességeik sajnos legtöbbször nem elegendőek az ellenfelek leütközéséhez, megállításához, lefutásához, labdától való szabályos elválasztásához, fejpárbaj megnyeréséhez. És ez így is fog maradni mindaddig, amíg fizikalisan kifogásolható Olmokat igazolunk, amíg nekünk nem kellenek Bruno Fernandesek, Fodenek, De Bruynek ,Wirtzek, és más, náluk ugyan kevesebbet tudó, de robotolni is hajlandó és arra alkalmas középpályások a csapatba.
Sokkal szűkebb a keretünk, mint tavaly, vagy tavalyelőtt volt, viszont az erőnlétünk óriásit javult, úgyhogy mindenképp javulás van/lesz hosszútávon izomsérülésekkel, egységnyi időt valószínűleg jobban fogunk bírni. Cubarsit/Inigót abszolút nincs kire kb kilóra sem, pedig jól jönne, Pedri-Cubarsit szinte abszolút nincs kire (visszatérő Gavi, DJ rég nem Barca-szint pivot poszton, még cserének sem...), és igazából Yamal-Raphának sincs. Utóbbit elkezdte cserélgetni, Lewyt egész szezonban szépen cserélgeti, Yamal miatt kritizálom bőven én is, rá sokkal jobban kéne vigyáznunk, nem csak rövidtávon nagy értékünk, kiégetni sem szabadna. Persze kire cseréljük. Ferránnal lehetne néha rotálni azért, mégiscsak az az eredeti, kedvenc posztja Torresnek, és ha úgy-ahogy formába lendült, valós opció lehet oda, Pau meg középre.ElBartimaeus írta: ↑2024.12.12. 12:58:16Egyre több efféle kiesés van, az idény felénél sem járunk és a komoly szakasz csak most érkezik. Nekem egyre többször cseng fel Xavi állítása, miszerint nem lehet sokkal több intenzitást kifacsarni a játékosokból. És lássuk be, egyelőre többet futunk és több játékosunk is dőlt már ki ennek köszönhetően az intenzívebb időszak előtt. Ha Raphanál ez az ok, akkor hétvégén nem küldeném pályára, csak ha nagyon muszáj.bence0330 írta: ↑2024.12.12. 10:16:54Elvileg megúsztuk, nem komoly sérülés, "csak" túlterhelésnek tűnik (muscle overload), az egyik legtöbbet foglalkoztatott játékos (6. a BL-ben), emellett a legintenzívebb, legtöbb sprinttel rendelkező játékos a La Ligában, szóval nem csoda. A hétvégén már jó eséllyel játszhat.
Áthozom, mert ott már offos.bence0330 írta: ↑2024.12.08. 09:18:22Milyen körülményekre gondolsz? Koeman volt az utolsó edző, akinek a csapatában ott volt minden idők legjobb játékosa. 3. lett, és agyonvertek minket a BL nyolcaddöntőben. Xavi kapott erősítést, de még az első szezonjában is többet hozott ki a Messi nélküli csapatból, mint Koeman vele.
Aztán Koeman 9. helyezett volt a tinicsapattal, kapuralövés nélkül lehozott meccsekkel. Xavi csak bő 2 hónapra rá kapott erősítéseket, és már ennyi idő alatt köröket vert a hollandra játékban, eredményekben. Szerintem semmilyen felmentő kontextus nincs.
Ezt az idei 6 meccsen 1 bajnoki góljára alapozzuk?bence0330 írta: ↑2024.11.23. 15:57:51Azért Felix úgy 5 polccal van Ferrán felett. Jelenleg rettenet nagy dolog lenne, ha ő lenne itt helyette. Tavaly is minden meccsen volt kb villanása, még akkor is, amikor csak 10-20 perceket kapott csereként, még a kanadai táblája sem volt épp rossz. Egy tényleg jó Barcánál szerintem is kevés kezdőnek, de cserének kb a luxus kategória. Ráadásul a mostani Flick fociba a védekezésén túl tökéletesen passzolna.
Viszont azzal, hogy jó eséllyel Olmo kerül Raphinha "helyére" lehet értelme Pedrit berakni 10-esbe és Gavit Casádóval párba. Vagy Gavi helyett Fermin, de Pedrit is jó lenne időben lehozni.bence0330 írta: ↑2024.11.23. 15:57:51Azért Felix úgy 5 polccal van Ferrán felett. Jelenleg rettenet nagy dolog lenne, ha ő lenne itt helyette. Tavaly is minden meccsen volt kb villanása, még akkor is, amikor csak 10-20 perceket kapott csereként, még a kanadai táblája sem volt épp rossz. Egy tényleg jó Barcánál szerintem is kevés kezdőnek, de cserének kb a luxus kategória. Ráadásul a mostani Flick fociba a védekezésén túl tökéletesen passzolna.
De most, hogy Gavit is kezdőtagságra késznek nyilvánította Flick, tényleg nem tudom, mi fog történni a csapattal. Jó játékos Gavi, de azt a Casadó-Pedrit bárkiért bűn megbontani. Erre simán lehet belőle egy Gavi-DJ kezdő, Pedrivel feltolva. Nem hangzik valami jól, vagy legalábbis nagyon rizikósnak hangzik egy ennyire tökéletesen illeszkedő kp-t megbontani. Remélem Flick megoldja velük is, de nem bármi áron, csak azért, mert nagyobb nevek, mint Casadó.
Persze, ez kérdés. Az sem nagyon kérdés, hogy eddig túlteljesítettünk, nem fogunk 3-4 gólos különbséggel mészárolni minden topcsapatot. Támadó rotáció égető lenne, valaki, aki tényleg bevethető, és nem Ferrán szintű - az Unai téma nem véletlenül került elő, de nyilván ha lenne egy Felixünk, az nagyon komoly lenne. Érte nagy kár, nekem kezdőként necces volt a hozzáállása, de még ott sem volt rossz, aztán mikor csere lett, akkor rendre beszállva hozta a villanásokat. A sérülteken kívül ő hiányzik a legjobban tavalyról.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.23. 09:55:59Persze egyetértek, de a kérdés, ahogy a podcastban is (még nem hallgattam meg), hogy mire elég ez a keret.
A legjobb felállásban szerintem akár egy BL döntő is. A héten láttam, Flick naptárába bekerült a BL döntő a Barca meccsek közé
Így is kell hozzáálni.
Szerintem Fort, Garcia, Martin, Torre, Ferran, Pau, Fati jelenleg nem Barca szintű (bajnokaspiráns) játékosok. Még a rotációban is kevesek lehetnek. Ehhez jön Gavi, De Jong, Araujo, Christensen sérülése, Olmo és Balde sérülékenysége.
Emellett Lewy 36, Yamal 17, és sok a fiatal. Szóval az életkor tényleg nem optimális.
Jó lenne minimum egy Felix (Nico stb.) szintű csere előre, ha a 3-asból valaki kiesik bajban lehetünk, a többi csapatrészt nem érzen ilyen gyengének, Baldenak nincs még helyettese. Legalább darabra megvagyunk mindenhol.
Tartok tőle, hogy meg fog állni a lendület, fáradtak a játékosok, és mentálisan is gyengülhetnek, erre elég 1-2 benézett les, vagy a mai esetleges játékvezetői felfogás.
50+ meccset ez a keret nem fog kibírni.
Télen mindenképpen erősíteni kellene, amire semmi esélyt nem látok egyelőre.
Így néz ki, igen, ugyanakkor nem úszhatjuk meg a visszatérőket, hiszen bármikor szükség lehet rájuk, ezért meccsbe is kell hozni és tartani is őket. Olmo beteg volt a napokban, Yamal most sérült le.
Volt még egy másik hozzászólásod az élőben, amivel egyetértek, csak az élőből nem lehet idézni, úgyhogy idézem így:
Ha Flick tényleg látta már nyáron Casado és Bernal potenciálját, akkor elképesztő a fickó. Azt hittem, ezt kell mondani, mert nincs pénz..bence0330 írta: ↑2024.10.27. 17:52:31Szertintem DJ-ból is klasszist csinál. Ez a középpálya lassan túl jól néz ki, ötletem nincs, ki fog kezdeni stabilan. De egy átlag edzőnél meg nagyon szegényes lenne.johdepp írta: ↑2024.10.27. 16:54:03Nem tudtam, hova írjam, így ide dobom be. A szezon előtt mindenki a vkp posztot akarta erősíteni. Én is, úgyhogy magamnak is beszólok most...![]()
Egészen elképesztő, hogy a 173-174 cm-es, 60-65 kilós gyerekek (Pedri, Casadó, Fermín) megkajálták kábé reggelire Kimmichet, Tchouaménit, Goretzkát, stbstb... Persze, nyilván túlzás kicsit. Ezek szerint ha a csapat csapatként, rendszerben működik, akkor nem feltétlenül kell dupla tüdejű Yaya Touré a középpályára. Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy (és ez itt már off lesz kicsit) az itt sokak által lesajnált, néhányak szerint egyenesen rossz játékos de Jongból mit hoz ki Flick. Mert ha őt is összepakolja arra a szintre, amit tud játszani, akkor félelmetes középpálya lehet ebből. Aztán Gavit még bele sem számoltam, meg ott van Bernal is még. Nem akarom elkiabálni, de nagyon jól néz ki ez a pálya közepére.
Lassan tényleg az lesz, hogy minden második meccsen másik két kp-snak kell kezdenie.
És én sem gondoltam, hogy ez így elég lesz, és én is hatost vettem volna. De asszem kb a fél világ. Továbbra sem vagyok meggyőződve arról, hogy Olmo ehhez képest megérte (talán ha stabilan tud játszani... talán... mert amúgy ha Casado-Gavi-DJ elérhetőek, még Pedri is ott toporogna a 10-es posztért...), de legalább azt kijelenthetjük, hogy van megoldásunk rá.
Szertintem DJ-ból is klasszist csinál. Ez a középpálya lassan túl jól néz ki, ötletem nincs, ki fog kezdeni stabilan. De egy átlag edzőnél meg nagyon szegényes lenne.johdepp írta: ↑2024.10.27. 16:54:03Nem tudtam, hova írjam, így ide dobom be. A szezon előtt mindenki a vkp posztot akarta erősíteni. Én is, úgyhogy magamnak is beszólok most...![]()
Egészen elképesztő, hogy a 173-174 cm-es, 60-65 kilós gyerekek (Pedri, Casadó, Fermín) megkajálták kábé reggelire Kimmichet, Tchouaménit, Goretzkát, stbstb... Persze, nyilván túlzás kicsit. Ezek szerint ha a csapat csapatként, rendszerben működik, akkor nem feltétlenül kell dupla tüdejű Yaya Touré a középpályára. Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy (és ez itt már off lesz kicsit) az itt sokak által lesajnált, néhányak szerint egyenesen rossz játékos de Jongból mit hoz ki Flick. Mert ha őt is összepakolja arra a szintre, amit tud játszani, akkor félelmetes középpálya lehet ebből. Aztán Gavit még bele sem számoltam, meg ott van Bernal is még. Nem akarom elkiabálni, de nagyon jól néz ki ez a pálya közepére.