Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Erre a szezonra nagyon gyengének látom a keretet. Tavaly még a BL elődöntőt is el tudtam képzelni előzetesen, majdnem meg is lett.
Szerintem senkinél nincs hurráoptimizmus, de azért az eddigiek reménykeltőek és realistán nézve szerintem a top2, legrosszabb esetben is top3 várható. Elég régre kell visszamenni, hogy ilyenre találjunk precedenst. Xavi alatt detto ugyanez volt mindhárom évben. Az elsőben fél szezon alatt jöttünk fel 7 helyet, a másodikban 10 pontot vertünk a Realra, tavaly szintén nem volt annyira veszélyben a 2. hely, hiába tartotta egy ideig magát a Girona. Szinte mindegyik évben gyengébb volt a keret az ideihez képest. Ha még hozzávesszük az edzőt, akkor jóval erősebb az idei, még akkor is, ha bőven elférnének itt játékosok.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.30. 12:54:15Továbbra sem értem ezt az optimizmust. A BL topicban sem. Nem bántásból, de tele vagyunk tizenévessel és sérülékeny, kényszerposzton játszó játékosokkal.
Gavi keresztszalag szakadásból jön vissza, De Jong lábát műteni kellene. Senkit nem tudunk regisztrálni, nem fog nyáron már senki érkezni.
Lesz nekünk 10 BL meccsünk ilyen formában.
Semmi jót nem várok. Ha nem lesz Nike szerződés és télen nem lesz erősítés, a Juvenil A-ból fogjuk feltökteni tavasszal nem csak a keretet, hanem a kezdőt. (B is tele sérülttel, vagy felhozva mindenki)
Szerintem sajnos ez már most eldőlt.
Én top 4-et várok a bajnokságban, ha a rájátszásban gyenge ellenfelét kapunk, akkor BL 16. Idén szerintem ennyi van a keretben.
És reménykedjünk, hogy nem sérül le senki hónapokra, évre, és Garcia nem fog távozni a maradék órákban, mert szerintem ő lesz a VKP-sunk Casado mellett..
Továbbra sem értem ezt az optimizmust. A BL topicban sem. Nem bántásból, de tele vagyunk tizenévessel és sérülékeny, kényszerposzton játszó játékosokkal.
Carlo Ancelotti: “Dani Olmo’s controversial registration? Ask that question to La Liga. At Real Madrid, we respect all players and teams.”Mihu írta: ↑2024.08.30. 10:01:09Elkezdődött megint a média hadviselés a Real TV-ben.
Carlo papa lenyilatkozta, hogy "Egy mocsokkal teli tengeren kell navigálnunk és egyértelmű, hogy folytatódni fog. A Barca regisztrálhatott egy olyan játékost, aki tegnap közvetlen hatással volt, csak mert egy másik játékosnak ellentmondásos sérülése volt. Ez ellentmondásos de már megszoktuk."
Ahelyett arról kéne pofázni, hogy a tavalyi szezont 1/1 megnyerték nekik a bírók, meg hogy ők az őrült költekezés ellenére bárkit tudnak regisztrálni, bármit meg tudnak tenni. Mint ahogy arról is beszélni kéne, hogy nekünk ugyan az a bíró nem adott meg egy olyan tizit, amit tavaly nekik az El Clasico-n megadtak, ami döntően befolyásolta a meccs alakulását. Meg arról is, hogy mi hétvégén nem kaptunk meg egy olyan tizit kezezésért, amit ők megkaptak és ezzel szereztek 1 pontot.
Carlo eddig nekem úgy-ahogy szimpatikus volt, annak ellenére, hogy Real edző, de már tavaly is kezdett beállni ebbe a Negreira kommunikációba, amit idén úgy látom folytatni is fog. Nem baj, végülis mourinho után volt egy kis nyugodt időszak a két klub kapcsolatában, most ismét van puskapor minden héten. Jobb is ez így, hogy nem csak hagyományból, megszokásból gyűlölöm a Realt, hanem pakolják a fát a tűzre....
Kik? Bernalon és Chrisen kívül Araujo semmiképp nem fog már a naptári évben pályára lépni, Gavit novemberre olvasom mindenhol, de ha előre is jönne a dátum, hol lenne még a formájától...Chino írta: ↑2024.08.30. 12:39:53Én annak örülnék, ha Flick nem venné fel a kesztyűt, hanem csinálja a saját dolgát. A tegnapi meccs miatt legalább nem tudnak semmibe belekötni, mint a Mallorca ellen, mert persze egy kiállítás volt ott a lényeg.
Gondolom Ancelottit is frusztrálja az eredmény, meg hogy a pályán nem látja a játékosait igazán hajtani.
A lényeg, hogy a Clasicóig próbáljuk megtartani ezt az előnyt és lehetőleg ne sérüljön le több ember. Addigra ha minden jól megy Bernal és Chris kivételével a maródiak is visszatérnek és akár idegenben is el lehet egy jó eredményt érni.
Én annak örülnék, ha Flick nem venné fel a kesztyűt, hanem csinálja a saját dolgát. A tegnapi meccs miatt legalább nem tudnak semmibe belekötni, mint a Mallorca ellen, mert persze egy kiállítás volt ott a lényeg.bence0330 írta: ↑2024.08.30. 10:23:41Ja, Ranieri után szimpátiára nekem ott volt Carlo a 2. helyen, de ha ebbe beleáll...Remélem, Flick nem követi.
Fura, teljesen ellentmondásban van ez az egész személyiségével.
És amúgy ja, elég ellentmondásos, hogy egyáltalán egy hosszabb sérülés miatt tudtunk csak beregisztrálni 1, azaz 1 normálisabb érkező játékost hihetetlen mennyiségű távozóval és keretcsökkentéssel, óriási bevételek mellett, Liga 2., BL negyeddöntős helyezések után![]()
De hát egy mocsokkal teli tengeren kell lavíroznunk és már megszoktuk, és a jelenlegi edzőnk még csak nem is reklamált (eddig, szerintem lesz ott még...) emiatt.
Brutális különbséget nem mondanék. Azért a kp-n most van egy Tchouameni, Modric, Valverde, Brahim, Ceballos. Utóbbi helyett ráadásul még Modricot is inkább széthajtja, Brahim meg igazából szélső, az ész pedig már nincs ott.bence0330 írta: ↑2024.08.23. 22:27:40Brutál különbség lesz a két csapat közt keretileg. Ha Flick eltünteti ezt a különbséget, egy zseni. Az ATMA tényleges kerete is jelenleg jóval erősebb, mint a miénk.
Pár embernek óriásit kell alkotnia, 1-2 tininek nagyon be kell robbania (Fort, Bernal/Casado közül egynek, Yamalnak szintet kell lépnie, Raphinhának is húzóembernek kell lennie, Olmónak is, Lewynek meg termelnie. Az első részlegünk egész jó, bár nyilván ott is a Madrid jobb. De onnan hátrafelé Chris kiesésével ez tényleg átlagban egy spanyol középcsapat védekező részlege, 1-2 nagyon jó játékossal, meg 1-2 másodosztály szintűvel.
Sajnos nálunk meg Christensen, 2 hónap out. Ilyen szedett-vedett Barca keretet én már rég láttam megmondom őszintén, nekem nagy csoda lenne ha újévig mondjuk 8 ponton belül tudnánk maradni. Nincsenek egészséges középső védőink, középső középpályásból még sérült se nagyon, nem hogy egészséges, befejezőnk van 1 db 36 éves meg egy zöldfülű...
Sokan nálunk is úgy gondolják, nem elég a keret egy hosszú szezonra + ennyi egót már nem bír el egy csapat + Kroost nem tudtuk pótolni. Én viszont teljesen nyugodt vagyok, mert tavaly is karcsúnak tűnt a keret, mégis megoldottuk. (Inkább hozzunk jövőre egy ingyen Daviest, olcsóbb Hakimit meg valami épkézláb CB-t, mint most ijedősen vásárolgassunk rosszul.) Az egók témáját talán Ancelotti tudja a legjobban kezelni, de a játékosok közötti metakommunikációból látszik, meg látszott tavaly is, ezzel nem lesz gond. Neki kell megoldani Kroos pótlását, de itt is is jobban örülök, hogy nem kergettünk ugyanolyan profilú játékost, hanem igyekszünk változtatni. Számomra bőven elég tehát ez a keret, a kérdés az lesz, mikorra szokunk össze, meg persze, ha össze is szokunk, hogy mire lesz elég ez az egész. BL-t nem várok, az már nekünk, real drukkereknek is irracionális lenne, de a 7 kupából 3-4-hez azért tapsolnék. Egy már megvan.
Ez rendszeres, folyamatosan ezt csinálja a Real TV csak általában a mérkőzések előtti napon szokták.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.21. 18:08:27https://sport365.hu/a-real-tv-a-jatekve ... u-a-szolo/
Amúgy ez továbbra is megengedett?
Nem tudom mitől tartanak Madridban, a portást sem tudjuk beregisztrálni
Szerintem ez az a pont, hogy teljesen fölösleges abban reménykedni, hogy mi lesz, vagy mi nem lesz a Reallal az idényben. Ezt a bajnoki címet csak elbukhatják, mi pedig örülhetünk, ha le tudunk akasztani valakiket olcsón, kölcsönbe, hogy meglegyen a keret és ne tegyük tönkre a fiatal tehetségeinket a túljátszatással.
Tovább nyílik az olló, míg ott megint alap a bajnoki cím, és a BL-re is van esély, ismét rengeteg bevétellel, nekünk a cél a BL indulás elérése, és az, hogy ott legyünk tavasszal a BL-ben.
Én elvi kérdést is sejek itt, szerintem Perez éppen tőlünk tanulta,hogyan ne csinálja.. ha jön a Barca akkor tudja a másik fél,hogy aki tetszik neki,akkor mehet fel az ára,mert akkor is meg fogják venni,ha beregisztrálni sem tudják. A Real érdeklődése viszont nem garancia, ha emelnek egyet,akkor szó nélkül el is mennek,mintha teljesen érdektelenek lennének.Chino írta: ↑2024.08.21. 09:16:39
Gyanús az is, hogy sokáig mentek Yoroért, ha jól emlékszem 40 millió körül volt az ajánlatuk, miután a MU megemelte egyből lemondtak róla és mikor Daviest sem adta olcsón a Bayern egyből visszakoztak.
Lehet, hogy tévedek, de egy kicsit sok véletlent érzek itt. A két szélső védőjük se klasszis, érdemi cseréjük pedig nem nagyon van.
Nagyon orrnehéznek érzem őket és inkább a gyors támadások, amikben erősek, az ilyen duplafalas védelmek ellen ők is meg fognak szenvedni. A Mallorca ellen is látszott a tanácstalanság, a liga csapatainak minimum fele pedig ezt fogja csinálni. Egy-egy villanásból nyilván a túlnyomó részüket be fogják húzni, ahhoz van elég klasszisuk, de szerintem be-be fognak csúszni ilyen döntetlenek, váratlan vereségek. Ráadásul egy Bellingham-Vinicius-Mbappé-Rodrygo kvartett nem hiszem, hogy sokat tenne hozzá a védekezéshez, az pedig ilyen City, Bayern stb. csapatok ellen nem megengedhető.
Nem azt mondom, hogy bukta lesz a szezon, de vagy 3 igazolás nekik is ugyanúgy hiányzik, mint nekünk.
Nekem szezon előtt az volt a véleményem, hogy amit nyertek a réven, azt elvesztették a vámon. Igaz, hogy érkezett Mbappé, de ellment Kroos, ráadásul Modric is öregebb lett.gránit írta: ↑2024.08.21. 04:55:21
De hogy optimisták legyünk, az első forduló győztesei egyértelműen mi vagyunk. Rajtunk kívül a tavalyi kiírás első 7 helyezettjének mindegyike botlott. A Real Madrid háza táján is vannak ám furcsaságok. Középhátvéd poszton nagyon vékonyan állnak, Kroos-t pedig nem pótolták, és hiányzik is nekik egy mélységi irányító. Nélküle akadozik a labdajáratásuk, és egyelőre azt sem tudják, hogy hogyan kell visszarendeződniük, nagyon rosszul próbálták levédekezni a Mallorca kontráit. Nem igazán értem, hogy a korlátlan lehetőségeik mellett miért nem igazoltak le egy védekezni is tudó mélységi irányítót. A helyükben rámentem volna Mac Allisterre vagy Rodrira, a lehetőségeik gyakorlatilag korlátlanok. Ennek ellenére hagytak lyukakat a csapatban, nem is kicsiket.
Olyanokat adtak el 30 millióért mint Odegaard akit addig csak dobáltak, a következő szezonban pedig már 100 millióra értékeltek és a kölcsöne alatt is az Arsenal húzóembere volt.gránit írta: ↑2024.08.21. 00:23:06Olyan szintű játékost adnak el 30 milliókért, akik ma Brentfordokban senyvednek. Persze ha nagyvonalúan átlépünk a tényeken, akkor egy alternatív univerzumban biztosan mi csináljuk jobban a dolgokat. Ez természetesen látszik az eredményeinken is.
A "teljes lista" ebben az esetben a 2024-es nyár. Nagyon "mérvadó", főleg azok után, hogy nyertek egy BL-t, biztos ki akarják tenni az embereket a sikercsapatból. Amúgy ott is vannak bukták, idén ez a joselus másfél millió elég érdekes, csak ők azért nagyban értékesítettek is.