Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.07. 21:50:40

Én is a Dortmundra voksolnék legszívesebben, szerintem két jó meccs lenne, ahol ki kellene, hogy jöjjön a tudáskülönbség.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.07. 21:47:47

palesz77 írta:En jelen allas szerint a Porto-Dortmund kettosnek orulnek legjobban, egyikukkel se mostanaban jatszottunk, es mindenhol lenne kit nezni. Egyik se bunker csapat raadasul, ellenuk kevesbe szenvedunk altalaban azert. De tavaszi format meg korai josolni.. :D
Inkább Porto. A Dortmund ha kifog egy nagyon jó napot, akkor bárkire veszélyes lehet, akár még ránk is, átlagos napjukon szerintem sem okoznának problémát, feltéve ha mi is hozunk legalább egy átlagost.

A Porto is jó csapat, de nincs meg benn az extra, amivel elkaphatna egy igazán nagy csapatot, és ami szerintem a Dortmundban megvan, igaz, ritkán jön ki belőlük.
D.i.N.h.O
Jugador del Barça

2016.12.07. 21:43:14

palesz77 írta:En jelen allas szerint a Porto-Dortmund kettosnek orulnek legjobban, egyikukkel se mostanaban jatszottunk, es mindenhol lenne kit nezni. Egyik se bunker csapat raadasul, ellenuk kevesbe szenvedunk altalaban azert. De tavaszi format meg korai josolni.. :D
Dortmund?? Februárra? Az oké, hogy lenne mit nézni de ha csak a darazsak eddigi hazai BL-meccseit nézem..nézhetnénk a hálónkban a labdát is egy párszor.. :? Én a jelen BM-től is kevésbé tartok, mint a Dortmundtól.
Porto jöhetne.
"Rengeteg pénz költöttem piára, nőkre és gyors autókra-a többit elpazaroltam."
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.07. 21:39:07

D.i.N.h.O írta:A német csapatokat jó volna elkerülni a legjobb 16 között..Én egy Benfica-nak örülnék a legjobban, bunkerezés nem lenne, a támadó soruk meg annyira nem veszélyes ha a mi legjobb védősorunkal állunk fel.
Tavaly lehulyeztem azokat az embereket akik bundát kiáltottak de ha idén is nehezet kapunk mindjárt az elején a Real pedig könnyűt akkor kezd gyanús lenni.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.12.07. 21:37:32

En jelen allas szerint a Porto-Dortmund kettosnek orulnek legjobban, egyikukkel se mostanaban jatszottunk, es mindenhol lenne kit nezni. Egyik se bunker csapat raadasul, ellenuk kevesbe szenvedunk altalaban azert. De tavaszi format meg korai josolni.. :D
D.i.N.h.O
Jugador del Barça

2016.12.07. 21:34:38

A német csapatokat jó volna elkerülni a legjobb 16 között..Én egy Benfica-nak örülnék a legjobban, bunkerezés nem lenne, a támadó soruk meg annyira nem veszélyes ha a mi legjobb védősorunkal állunk fel.
"Rengeteg pénz költöttem piára, nőkre és gyors autókra-a többit elpazaroltam."
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.07. 20:40:50

Messias2 írta:Carrasco :shock:
Igen ebben ő is világklasszis, hogy 1 v 1-ben butítsa az ellenfelet. Én nálunk is szívesen elnézném (DE Arda jelenleg engem tegnap megvett kilóra.) :)
palesz77

2016.12.07. 19:51:57

Dortmund Xi: Weidenfeller; Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer; Weigl, Castro; Schürrle, Pulisic, Dembélé; Aubameyang

Real Madrid XI: Keylor; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Modric, James; Vázquez, Benzema, Cristiano

Weigl és Dembélé miatt szerintem ezt fogom nézni, bár közben a Porto meccs is nagyon érdekel, remélem O. Torresék nem mennek Európa Ligába - bár ott meg lehet tovább jutnának.. :-k Kezdő alapján a Leicestert nem annyira érdekli a meccs ha jól látom. :D

Porto XI: Casillas; Pereira, Marcano, Felipe, Telles; Danilo, Torres; Corona, Jota, Brahimi; Andre Silva

Leicester XI: Hamer; Hernández, Waslilewski, Morgan (c), Chilwell; Gray, Mendy, Drinkwater, Schlupp; Okazaki, Musa
Messias2
Director del Fútbol

2016.11.23. 23:01:16

TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
palesz77

2016.11.23. 20:37:17

Boatenget megint elkuldzek kicsit..:D

Verratti es Iwobi megzavarodtak felido utan, mindketten a sajat kapujukba lottek golt.. :D
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.11.23. 19:47:24

Azért az kemény hogy a Bayern szív a Rostov ellen, 85-ödik percben 3-2. Így biztos csoportmásodikok.

Sebaj, majd megkapjuk őket, aztán majd februárban meg mér csúcsformában lesznek #-o :mrgreen:
palesz77

2016.11.23. 19:46:59

Pep nem szarozik, 3-2-4-1. :D Mondjuk szerintem Navas jobbhátvéd lesz inkább, és sima 4-2-3-1, de azért így is kemény.

A Benfica meg meglőtte az év gólját.. :lol:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.11.23. 16:41:59

visca el barca írta:
TripleH írta:Azért a Dortmund nem aprózza el a dolgokat, Dembele meg a legjobb helyre szerződött, hogy fejlődhessen. Jelenleg az egyik legszimpatikusabb német csapat a Lipcse mellett. Tetszik ez a felfogásuk, hogy egyel kell többet rúgni, mondjuk ők 4el rúgtak most többet. :D
Bob azóta is otthon kuporog a sarokban és reszketve mormolja magában, hogy fiúk, hát így nem lehet focizni :D :lol:
Ha nem is kuporog, de elég komolytalannak tartja. :)

Számolgatni meg még felesleges, majd az utolsó fordulónál esetleg lehet. Ma nyerni kell ha lehet (nem lesz könnyű) és pont.
Kép
Kép
Kép
randomguy
Capitá del Barça

2016.11.23. 13:45:21

Res írta:Tök mindegy a csoport melyik helyén jutunk tovább. Ha nyerni akarunk minden meccset meg kell nyerni, mindegy ki az ellenfél.
nem feltétlen a barcelonára gondoltam, hanem pl sokan azt mondták hogy lehet hogy jobb is a realnak ha csoportmásodikként jutnak tovább..
Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
palesz77

2016.11.23. 13:07:09

brownieheaven írta:A PSG viszont szerintem akkor volt utóbbi 5 évének csúcsán, Ibra mellett Cavani is szeretett akkor még focizni, a csoportkörben ki is kaptunk ellenük, meg az akkor épp félelmetesnek tűnő Chelseat búcsúztatták mielőtt velünk kerültek össze.
A Bayernnel meg akkor találkoztunk, amikorra Guardiola elképzelései már jobban kiforrtak ott, már a "saját" emberei fociztak ott, akikkel jobban véghez tudta vinni az elképzeléseit, szemben az egy évvel korábbi csapattal. Az egyetlen hendikepjük a sok sérültjük volt, de anélkül a 2-3 alapemberük nélkül is idegtépő volt az odavágó, ott Leo zsenialitása kellett a végén. Münchenben meg számít, nem számít, megvertek minket.
A PSG-nél nem volt az odavágón se Ibra se Verratti, ott meg már el is dőltek lényegében az érdemi dolgok. Azért így tényleg könnyebb dolgunk volt, a 3 legjobbjukból 2 hiányzott.. A Münchennél meg ahogy te is írtad, nem volt se Robben se Ribery, szélső nélkül tolták, mégis nagyon kiegyenlített meccs volt a 3-0 is igazából - már ahogy emlékszem, a végére már beittam kicsit. :D A félreértések elkerülése végett, nagy csapatokat vertünk jó játékkal, de tavasszal azért hiányzók szempontjából makkunk is volt kicsit. Úgy mondanám, hogy egyszerre voltunk jók és szerencsések.
TripleH írta:Nekem egyébként nagyon bejön Tuchel játékfelfogása, hasonló Klopphoz. Ez a két edző akit szívesen elnéznék nálunk LE után, mert szükség van a vérfrissítésre játékfelfogásban is.
Azért annyira nem hasonlóak, Tuchel Dortmundja inkább hajaz Pep focijára, nyilván saját elképzelésekkel. De emlékszem még volt valami statisztikai összehasonlítás a két csapatról anno, Klopp alatt sokkal többet sprinteltek, kevesebbet passzoltak, nem birtokolták a labdát annyit, ès ebből adódóan több labdát is szereztek meccsenként ha jól rémlik. Annyiban hasonlóak, hogy mindketten jó támadófocit nyomnak. Én is elnézegetném amúgy bármelyiküket majd egyszer a Barca padján, de én Oscar Garciát se bánnám, ha jönne majd Lucho után, sőt.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.23. 12:54:56

Engem csak az zavar, ha vki leírja, hogy az mekkora győzelem volt, miközben a Real idei sikerét semmi nézi. Azért 3 év alatt nyertek kettőt, a 4-ben meg már évek óta rendszeresen ott vannak, ezt már nem lehet a jó sorsolásra, szerencsére fogni.
brownieheaven
Jugador d'estrella

2016.11.23. 12:37:45

LG írta: Szerintem a mi 2015-ös győzelmünk is túl lett misztifikálva. Közel sem volt olyan vészes a sorsolásunk, a City meg PSG európai szinten még mindig csak középcsapat, a Bayernt pedig egy évvel korábban a Real még simábban ütötte ki, mint mi, ráadásul mindhárom csapat stílusa feküdt nekünk.
Na azért na.
Lehet hogy tényleg szeretjük kicsit túlzóan, csak a száraz tényekre koncentrálva döngetni a mellünket, hogy a bajnokokat vertük végig, de azért a másik végletbe se kell átesni.
Jó, a City az valóban vicc volt, bár mondjuk pont ott szoros is lehetett volna a végjáték, ha Agüero belövi a tizijét a Camp Nouban. A PSG viszont szerintem akkor volt utóbbi 5 évének csúcsán, Ibra mellett Cavani is szeretett akkor még focizni, a csoportkörben ki is kaptunk ellenük, meg az akkor épp félelmetesnek tűnő Chelseat búcsúztatták mielőtt velünk kerültek össze.
A Bayernnel meg akkor találkoztunk, amikorra Guardiola elképzelései már jobban kiforrtak ott, már a "saját" emberei fociztak ott, akikkel jobban véghez tudta vinni az elképzeléseit, szemben az egy évvel korábbi csapattal. Az egyetlen hendikepjük a sok sérültjük volt, de anélkül a 2-3 alapemberük nélkül is idegtépő volt az odavágó, ott Leo zsenialitása kellett a végén. Münchenben meg számít, nem számít, megvertek minket.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.23. 11:26:13

Res írta:Tavaly (idén) a Madrid minden idők legkönnyebb sorsolását kapta. Gyakorlatilag a döntőig nem volt olyan ellenfele aki hasonló játékerőt képviselt volna. Tavalyelőtt (tavaly) a Barcelona az összes releváns bajnokot meg kellett, hogy verje a győzelemért. Ezt a két győzelmet szerintem nem lehet összehasonlítani. Ezért mondtam, hogy tök mindegy, hogy hányadikak vagyunk, ha Miss Mázli úgy dönt. Nem esküszöm meg rá, de tavaly mintha a RM is másodikként jutott volna tovább... Persze értem, hogy az első a másodikat kapja meg minden, de remélem azért nem az első egyenes kiesésen vérzünk el, mert az már régen rossz...
Szerintem a mi 2015-ös győzelmünk is túl lett misztifikálva. Közel sem volt olyan vészes a sorsolásunk, a City meg PSG európai szinten még mindig csak középcsapat, a Bayernt pedig egy évvel korábban a Real még simábban ütötte ki, mint mi, ráadásul mindhárom csapat stílusa feküdt nekünk.

A Real tavaszi sorsolása engem is kiakasztott, de ők végül is csak elbírtak az Atleticoval a döntőben, akikkel mi meg a Bayern nem. Jó, arra még rá lehetne fogni, hogy 1 meccs jól összejött nekik, meg a góljuk les volt, meg csak tizikkel nyertek. Csakhogy emellett a bajnokságban is nagyot hajráztak, minket is megvertek, és már nagyon hosszú ideje veretlenek. A Klasszikus az utolsó lehetőség, hogy az eddigi remek 2016-os évükbe belepiszkáljunk, ha azt is lehozzák legalább x-re, akkor nem nagyon lehet kérdés, hogy idei évet magasan viszik.
Nekem egyébként nagyon bejön Tuchel játékfelfogása, hasonló Klopphoz. Ez a két edző akit szívesen elnéznék nálunk LE után, mert szükség van a vérfrissítésre játékfelfogásban is.

Az meg, hogy 4-et kaptak? A madrid pedig 3-at és ugyan ennyit is rúgtak. Azért 8 gól mellett szerintem egy Dortumond szurkolót sem nagyon mozgat, hogy kaptak 4-et. Ez a szórakoztató futball számomra, mikor történik is valami, nem egy hulla unalmas 1-1 vagy 0-0, mert persze azokban ott van a taktikai ínyecségek, csak szerintem azon kevesebben tudnak szórakozni, mint egy ilyen meccsen. Legalábbis számomra, aki a 2002-es Brazíl csapat játékba "szeretett" először bele.
Erre jók az ilyen töltelékcsapatok, hogy lehet ellenük lazán, felszabadultan focizni. De ne legyen kétség, a rangadókon a Dortmund sem igy fog játszani, ahogy Bayern ellen sem tették.

De igy legalább a lengyeleknek is komoly élmény lehet, hogy lőttek 3-at a Realnak, most 4-et a németeknek.

Amúgy engem kicsit bánt, hogy más csapatok az ilyen meccseken tartalékosan is tudnak gálázni, mi meg tartalékosabb kezdővel még ilyen meccseken is képesek vagyunk szenvedni, pedig parion a második sorunk sem épp gyenge. :roll:
TripleH
Entrenador del Barça

2016.11.23. 11:17:05

visca el barca írta: Bob azóta is otthon kuporog a sarokban és reszketve mormolja magában, hogy fiúk, hát így nem lehet focizni :D :lol:
Nekem egyébként nagyon bejön Tuchel játékfelfogása, hasonló Klopphoz. Ez a két edző akit szívesen elnéznék nálunk LE után, mert szükség van a vérfrissítésre játékfelfogásban is.

Az meg, hogy 4-et kaptak? A madrid pedig 3-at és ugyan ennyit is rúgtak. Azért 8 gól mellett szerintem egy Dortumond szurkolót sem nagyon mozgat, hogy kaptak 4-et. Ez a szórakoztató futball számomra, mikor történik is valami, nem egy hulla unalmas 1-1 vagy 0-0, mert persze azokban ott van a taktikai ínyecségek, csak szerintem azon kevesebben tudnak szórakozni, mint egy ilyen meccsen. Legalábbis számomra, aki a 2002-es Brazíl csapat játékba "szeretett" először bele.

De kinek a pap kinek a paplan.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.11.23. 10:21:29

TripleH írta:Azért a Dortmund nem aprózza el a dolgokat, Dembele meg a legjobb helyre szerződött, hogy fejlődhessen. Jelenleg az egyik legszimpatikusabb német csapat a Lipcse mellett. Tetszik ez a felfogásuk, hogy egyel kell többet rúgni, mondjuk ők 4el rúgtak most többet. :D
Bob azóta is otthon kuporog a sarokban és reszketve mormolja magában, hogy fiúk, hát így nem lehet focizni :D :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Res
Jugador d'estrella

2016.11.23. 09:02:31

Samper írta:
Res írta: Az szerintem nyilvánvaló volt, hogy a bajnokság ebben az évben rá fog menni a csapatátszervezésre. Emiatt biztos nem fogják kirúgni. Ha sikerülne hozni a BL-t, akkor biztos marad, ellenkező esetben esélyes, hogy távozni fog...
Nyomát se látom semmiféle csapatátszervezésnek. Azt a focit látom, amivel tavaly sikerült a bajnokságban a nagy előnyt majdnem teljesen leadni. Csoda lenne a BL megnyerése.
Ennyi új játékos beépítése az alapcsapatba időbe telik. Az átszervezés eredményét mi laikusok max a szezon végén látjuk majd... A BL megnyeréséhez minden évben csoda (mázli) kell, tavaly például a Madrid szerintem rohadtul nem érdemelte meg. A formaidőzítés fogja eldönteni, ami ahogy Te is mondtad tavaly rosszul sikerült, mivel a szokásosnál később jött a hullámvölgy. Idén talán hosszabb lesz a hullámvölgy ősszel, rá is megy a bajnokság. Ezzel szemben mondjuk márciusra összeáll a csapat és megnyerjük a BL-t. Ez az én forgatókönyvem. :mrgreen:
Samper
Director del Fútbol

2016.11.23. 08:48:29

Res írta: Az szerintem nyilvánvaló volt, hogy a bajnokság ebben az évben rá fog menni a csapatátszervezésre. Emiatt biztos nem fogják kirúgni. Ha sikerülne hozni a BL-t, akkor biztos marad, ellenkező esetben esélyes, hogy távozni fog...
Nyomát se látom semmiféle csapatátszervezésnek. Azt a focit látom, amivel tavaly sikerült a bajnokságban a nagy előnyt majdnem teljesen leadni. Csoda lenne a BL megnyerése.
Res
Jugador d'estrella

2016.11.23. 08:46:08

Tavaly (idén) a Madrid minden idők legkönnyebb sorsolását kapta. Gyakorlatilag a döntőig nem volt olyan ellenfele aki hasonló játékerőt képviselt volna. Tavalyelőtt (tavaly) a Barcelona az összes releváns bajnokot meg kellett, hogy verje a győzelemért. Ezt a két győzelmet szerintem nem lehet összehasonlítani. Ezért mondtam, hogy tök mindegy, hogy hányadikak vagyunk, ha Miss Mázli úgy dönt. Nem esküszöm meg rá, de tavaly mintha a RM is másodikként jutott volna tovább... Persze értem, hogy az első a másodikat kapja meg minden, de remélem azért nem az első egyenes kiesésen vérzünk el, mert az már régen rossz...
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.23. 08:11:05

Res írta:Tök mindegy a csoport melyik helyén jutunk tovább. Ha nyerni akarunk minden meccset meg kell nyerni, mindegy ki az ellenfél.
A bajnoki versenyfutás mellé közel sem mindegy, hány rangadó jön be még pluszban a BL-ből. Tavaly éppen akkor játszottunk az Atleticoval, mikor hullámvölgyben voltunk, egy gyengébb csapat ellen túlélhettünk volna, az elődöntőnk környékén pedig már megint kiváló formában voltunk. Ha végig nehéz ellenfelekkel toljuk, akkor nagy az esély, hogy az egyik ellen kifogjunk egy rossz napot, és kiessünk, a formaingadozás elég jellemző a csapatra mostanában.

De annyit szerintem sem ér, hogy ráfeszüljünk a második helyre, főleg, hogy többi csoportba is lehetnek még változások.

A Sportingot sajnálom, nem voltak rosszak az urak ellen. :? A Dortmund meg mit csinált? 8 rúgni szép, de 4-et kapni a mezőny egyik leggyengébb csapatától már nem annyira, főleg, hogy előtte a Bayern ellen kiválóan védekeztek. Ennyire komolytalanul vették a meccset?
TripleH
Entrenador del Barça

2016.11.23. 07:56:01

Azért a Dortmund nem aprózza el a dolgokat, Dembele meg a legjobb helyre szerződött, hogy fejlődhessen. Jelenleg az egyik legszimpatikusabb német csapat a Lipcse mellett. Tetszik ez a felfogásuk, hogy egyel kell többet rúgni, mondjuk ők 4el rúgtak most többet. :D
Válasz küldése