Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Chino
Llegenda del Barça

2015.11.09. 18:00:22

Bob_Marley írta:Örök közhely, hogy higgadtság kell de az elkövetkezendő meccsre ez még inkább igaz. Ronaldo helyzete sem egyszerű abból a szempontból, hogy folyamatosan változik körülötte a csapat, elvesztette az egyik legjobb kiszolgálóját. Benitez azért a csapatukat összerakta, de előre fele nem tudnak hatékonyan építkezni, mert sok a sérültjük mindig valamit variálni kell és nem tudnak egy játékot begyakorolni. Felállásokat is változtatnak folyamatosan, kénszerűségből is olykor így meg persze hogy nincs egy kialakult működő játékuk. Nagyon jól jön nekik a szünet, mert a játékosok elmennek a válogatotthoz elszakadnak a közegből és feltudják magukat szívni. Nekünk meg pont rosszul jön a szünet, mert sokkal élesebb volt a gárda az utóbbi időben és félő, hogy a szünet megzavarja ezt. Azt akarom kihozni, hogy nem csak azért mert hát rangadó és minden megtörténhet (lesz idejük rendezni a sorokat), hanem a szünet miatt is úgy gondolom, hogy nem lesz ez egyszerű történet, de mindenképpen jó, hogy mi sokkal nyugodtabban készülhetünk majd és nem kell kockáztatnunk semmit.

Támadásoknál meg egyre jobban kirajzolódik, hogy Benzema az egyik kulcsemberük, nekünk is rendre ő okozza a legtöbb gondot. Ronaldo mentálisan is visszaesett, de olyat hogy remélhetőleg eltakarodik...azért ő emeli a Liga színvonalát hanem is játékban mindig, de népszerűségben, imidzsben stb, s az egész spanyol futballt tekintve azért egy fontos elem és pl számunkra is egy plusz motivációs erő. Egy méltó ellenfél, alapból nem tudnék senkire olyat írni, hogy takarodjon el.
Nem támadni akarom őket, de ez a folyamatosan változik körülötte a csapat, elvesztette a legjobb kiszolgálóját stb. szerintem nem menti fel semmi alól. Csak azért hozom fel most Neymart, mert vele mennek leginkább az összehasonlítások. Ha a változó csapatot vesszük, akkor ránk ez hatványozottan igaz. Alig volt 2x ugyanaz a középpálya a sok sérülés miatt. Nekik is volt tény és való, de amíg ők pl Iscot, Casemirot, Kovacicet be tudták hozni és azzal pótolni, addig nekünk maradt Gumbau. A csatársorban pedig nincs Benzema. Oké. Tényleg nem könnyű, de mi elvesztettük Messit, aki a góljai mellett az assistokban is élen járt, rengeteg embert elvitt, Neymarnak és Suareznek emiatt is könnyebb dolga volt. Helyette pedig van egy Sandro/Munir rotáció. A brazil mindezek ellenére képess felszívni magát, viszi a hátán a csapatot, tapasztalata (főleg európai) csak töredéke a világ legjobbjaként emlegetett portugálénak. És nem egy két-három hetes időszakról van szó, hanem szinte az egész évről, de ha szigorúak is akarunk lenni erről a szezonról biztosan. Szóval ezeket a dolgokat, hogy változik a csapat meg hiányzik Benzema én nem tudom elfogadni. Pont most kellene előlépnie. Az előző szezonban sem volt igazi a játékban, de legalább a gólok jöttek, most még az sem. Jó, rendben a Betist megszórta, de kb. ennyi.
A viselkedéséről ne is beszéljünk. Ha valaki sétálgat, összeveszik a társakkal mert nem ő kapja a labdát, az nem sportember.

Mindezek ellenére nem magunkat tartom az igazi esélyesnek a Clácsicón, főleg ha sem Rakitic, sem Messi nem épül fel, de a Sevillai vereség miatt legalább ponthátrányba nem kerülünk. Persze bízom a csapatban, mert ha jó napot fogunk ki simán győzhetünk, mert bőven verhetőek, de egy X-el sem lennék csalódott.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.09. 13:54:25

Örök közhely, hogy higgadtság kell de az elkövetkezendő meccsre ez még inkább igaz. Ronaldo helyzete sem egyszerű abból a szempontból, hogy folyamatosan változik körülötte a csapat, elvesztette az egyik legjobb kiszolgálóját. Benitez azért a csapatukat összerakta, de előre fele nem tudnak hatékonyan építkezni, mert sok a sérültjük mindig valamit variálni kell és nem tudnak egy játékot begyakorolni. Felállásokat is változtatnak folyamatosan, kénszerűségből is olykor így meg persze hogy nincs egy kialakult működő játékuk. Nagyon jól jön nekik a szünet, mert a játékosok elmennek a válogatotthoz elszakadnak a közegből és feltudják magukat szívni. Nekünk meg pont rosszul jön a szünet, mert sokkal élesebb volt a gárda az utóbbi időben és félő, hogy a szünet megzavarja ezt. Azt akarom kihozni, hogy nem csak azért mert hát rangadó és minden megtörténhet (lesz idejük rendezni a sorokat), hanem a szünet miatt is úgy gondolom, hogy nem lesz ez egyszerű történet, de mindenképpen jó, hogy mi sokkal nyugodtabban készülhetünk majd és nem kell kockáztatnunk semmit.

Támadásoknál meg egyre jobban kirajzolódik, hogy Benzema az egyik kulcsemberük, nekünk is rendre ő okozza a legtöbb gondot. Ronaldo mentálisan is visszaesett, de olyat hogy remélhetőleg eltakarodik...azért ő emeli a Liga színvonalát hanem is játékban mindig, de népszerűségben, imidzsben stb, s az egész spanyol futballt tekintve azért egy fontos elem és pl számunkra is egy plusz motivációs erő. Egy méltó ellenfél, alapból nem tudnék senkire olyat írni, hogy takarodjon el.
Kép
Kép
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2015.11.09. 13:24:15

kissé korai még temetni zselést is és a Realt is :!: minden (túl)hajszolt dolog kifullad egyszer, mint ahogy meg is újulhat.
ami most konkrétan a játékát illeti azt figyeltem meg, hogy a beindulások helyett azonnal lepasszol és utána mozdul előre, de nem túl nagy meggyőződéssel és így többnyire nem is lehet neki vissza passzolni..., nem olyan gyorsak és gyakoriak a mélységi kiugrásai sem...
ami a derbit illeti az egy más tészta lesz, ahogy szokott is de ott is benne van hogy egyik másik ász éppen befuccsol, vagy hengerel és el is döntheti ...
egy jót már nem vehetnek el tőlünk azt a tegnapi + 3 pontot!(köszönjük Sevilla!) még ha idegenben, Messi nélkül ki is kapnánk a visszavágón már más csapatunk lesz.
az esélyeket illetően pedig várjuk meg amíg visszajönnek a válogatottak.
recrea
Llegenda del Barça

2015.11.09. 12:42:31

visca el barca írta:
splinter írta:Miért van olyan érzésem, hogy ellenkező esetben(vagyis a Barca-nal) azonnal észrevette volna mindenki, illetve még a szövetség is adott volna még egy pár meccsest..
Mondjuk..nem tudom, hogy a Spanyol 'szöveccccség' vizsgálni fogja e az esetet... De hát Cuncinak ott kell lenni a classicon ugye....
http://index.hu/sport/futball/2015/11/0 ... s_sevilla/" target="_blank
nálam jobban nem sokan utálják cuncust de semmi különös nem volt. sevilla játékos odakönyökölt, ő visszaadta, ennyi. nálunk is van/volt/lesz egy csomó ilyen.

ha idén nem nyer semmit a real, akkor 100% h lelép ebből a ligából, nem is bánom. mehet celebkedni párizsba vagy usába, más már úgysem nagyon érdekli. real gólrekordot megdöntötte, aranylabdára és ha tartja a "jó" formáját gólkirály címre esélytelen és mivel csak és kizárólag az egyéni sikerek érdeklik sanszos h nem fog már sok mindent elérni hisz nincs motivációja. piros betűs ünnep lesz ha eltakarodik végre innen.
Szerintem sem volt semmi benne, tőlem is kapott volna a védő :D Azt meg nem mondhatjuk, h nem szokták elővenni Cr-t.

Ez a realitás, amit írsz, én mondjuk örülnék, ha maradna, Madridban nem tud megújulni, talán nem is akar, hiányával még a végén csapatépítés kezdődne, mert jelenleg hátrány a fickó. Szörnyen gyenge, ilyet sosem láttam még tőle, és még csak 30 éves, vannak benne évek, de amit a korral kamatoztatni tudna, arra lehet nem is alkalmas.

Ez a "mi vagyunk a Real Madrid" betanult szöveg náluk? Jót röhögök rajta, h szinte mindenki lenyilatkozza egy-egy rosszul sikerült meccs után :)
splinter
Jugador del Barça

2015.11.09. 12:12:08

visca el barca írta:
splinter írta:Miért van olyan érzésem, hogy ellenkező esetben(vagyis a Barca-nal) azonnal észrevette volna mindenki, illetve még a szövetség is adott volna még egy pár meccsest..
Mondjuk..nem tudom, hogy a Spanyol 'szöveccccség' vizsgálni fogja e az esetet... De hát Cuncinak ott kell lenni a classicon ugye....
nálam jobban nem sokan utálják cuncust de semmi különös nem volt. sevilla játékos odakönyökölt, ő visszaadta, ennyi. nálunk is van/volt/lesz egy csomó ilyen.

ha idén nem nyer semmit a real, akkor 100% h lelép ebből a ligából, nem is bánom. mehet celebkedni párizsba vagy usába, más már úgysem nagyon érdekli. real gólrekordot megdöntötte, aranylabdára és ha tartja a "jó" formáját gólkirály címre esélytelen és mivel csak és kizárólag az egyéni sikerek érdeklik sanszos h nem fog már sok mindent elérni hisz nincs motivációja. piros betűs ünnep lesz ha eltakarodik végre innen.

Persze, hogy nem volt különös, de ha Neymar, vagy Suarez csinálta volna..hidd el azt észrevették volna...
Az tuti, hogy bekarikázom azt a napot én is minden évben, a naptárban ;)
visca el barca
Presidente del Barça

2015.11.09. 12:08:27

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
splinter
Jugador del Barça

2015.11.09. 12:03:14

Miért van olyan érzésem, hogy ellenkező esetben(vagyis a Barca-nal) azonnal észrevette volna mindenki, illetve még a szövetség is adott volna még egy pár meccsest..
visca el barca
Presidente del Barça

2015.11.09. 11:19:13

csababarca írta:Ellenünk tuti rúg egyet, aztán mennybe emelik a szurkolók újra.
tegnap este ezen gondolkodtam én is. tuti h ellenünk fog villanni...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
brownieheaven
Jugador d'estrella

2015.11.09. 10:52:45

MessiNeymarSuarez írta:https://www.facebook.com/Troll.Football ... =2&theater

Kis Roni performansz a mai meccsből :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: [-X
Akkor lassan már Munirt kell hozzá hasonlítani :mrgreen:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.11.09. 10:34:14

Ellenünk tuti rúg egyet, aztán mennybe emelik a szurkolók újra.
De tragédia amit csinál, bár tény hogy Benzema hiányzik mellőle, azért amit a francia lemelózik neki az nagy segítség.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
noname
Llegenda del Barça

2015.11.09. 10:28:03

De jókor jött ez az extra 3 pont. Most a Clasico előtt rajtuk van a nyomás. Ha nyerünk, 6 pont hatalmas hátrány, döntetlen is nekünk kedvez, miközben vereség esetén is pontegyenlőség, úgy, hogy az idegenbeli Clasico letudva.
Legalább a Sevilla fair volt, nem mint a Celta. :twisted:

Ronaldot elnézve meg. Szezon előtt is mondtam h innen már csak lefele fog haladni, utoléri a kora, erre egyáltalán nem cáfol rá. Gólt szinte csak kis csapatok ellen lőtt, az összes komolyabb meccsen a legrosszabbak között volt a csapatból. Semmi baj. Remélem ellenünk is kezd ő is meg Bale is. :D
Jah és persze Danilo is fontos kezdő. :twisted:
A Fifa egy szégyen
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.11.08. 23:20:29

Roni amúgy ha minden igaz, akkor megint arcon ütötte az egyik játékost... =D>
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.08. 23:10:53

palesz77 írta:[....
Most tuti megfogsz sértődni, mert te vagy a nagy linkelős, de pont azt nem szeretem ezekben a videókban, hogy össze van vágva, hogy beadja két ember közé itt lepasszolja ott rálövi. Közben meg holttérben sétál, középpályásként (ma támadó volt de általában) nem "akar" labdát szerezni, ha megszerzi beviszi 5 ember közé majd vagy jön egy extra passz (amit szépen betesznek egy videóba) vagy nem. Az ilyen összevágott videókból nem lehet valaki teljesítményét leszűrni. Sokkal összetettebb a játék mintsem valakinek adott támadásban vagy védekezésben 4-5 másodperces megmozdulását mutassa. Az hogy sétál labdaszerzésnél benne van (nyilván nem, de ezt elfogadom) de a csávó nagyobb százalékban hibázik mint tesz jót, na ezt nem tudom elfogadni. és amúgy még ma a jobbik fajta volt mint általában mikor láttam. Nem azt mondom, hogy megye 2 szint, de csak a Ligában rohangálnak nála jobb középpályások. Egy Banega már nem fut annyit, de jobb futballista kapásból.

Az ilyen videókat már meg sem nézem mert felesleges. Összevágnak pár jó megmozdulást miközben a meccs 90 perc és játékban van a labda 60 percig...eleve nem lehet 4-5 percbe megmutatni ki mit csinált.
Kép
Kép
Kép
Pavel
Entrenador del Barça

2015.11.08. 22:58:59

Kösz Sevilla!

Jól végződött a mai nap.
De rosszkor jön ez a szünet.
Azért az csúnya volt, hogy az utolsó percekben nem is támadtak le.
És végre megérkezett a Madrid legjobb barátja, a sértődékenység. :lol:
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.11.08. 22:57:53

Bob_Marley írta:Lehet én fogom ki a rossz meccseit, de ha Danilo szóba került akkor Isco számomra ma is bizonyította, hogy nála túlértékeltebb játékost nem sokat ismerek jelenleg. Önző, lassú, lusta kb így tudnám jellemezni ha a negatívumokat szedem össze.
Mondtam már, hogy ne az idei alapján ítéld meg.. :D Amúgy az sem tesz neki jót, hogy a jobboson játszik, az első félidő végén átkerült kicsit a balosra, sokkal jobb volt, aztán ment utána minden felé megint. De való igaz, hogy nagyon gyenge idén, ennél azért bőven jobb játékos mint amit mutat most magából - bár Celta ellen csereként elég jó volt, ha érdekel youtubeon nézd meg. Kb az van vele, mint CR és Hazard esetében is 15/16-ban, valami nagyon nem klappol..
Bob_Marley írta:Pedig sokan hozták volna itt is. Nehéz dolga van amúgy mert azon kívül hogy nem is szokta még meg a közeget úgy elég nehéz hogy védekezésben nem sok segítséget kapsz.
Emlékeim szerint én sem dőltem volna a kardomba ha jön - bár Aurier volt a favoritom nekem -, hát jól át lettem verve a 2 meccs+youtube által.. :lol: Nyilván ennél amúgy jobb játékos, de lehet ez a szint sok lesz neki, egyelőre nagyon nem érzi a dolgokat.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.08. 22:41:06

Lehet én fogom ki a rossz meccseit, de ha Danilo szóba került akkor Isco számomra ma is bizonyította, hogy nála túlértékeltebb játékost nem sokat ismerek jelenleg. Önző, lassú, lusta kb így tudnám jellemezni ha a negatívumokat szedem össze.
Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.11.08. 22:37:21

https://www.facebook.com/Troll.Football ... =2&theater" target="_blank

Kis Roni performansz a mai meccsből :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: [-X
roby122
Entrenador del Barça

2015.11.08. 22:30:21

palesz77 írta:Aldom az eget, hogy a Real elhappolta elolunk Danilot.. Allitom jelenleg SR koroket ver ra jobbhatvedkent.
Douglas 10 szer jobban mozgott a pályán(még törött lábbal is). És ez nem túlzás.
Ez a Mariano brazil jobb hátvéd is ügyesnek tűnt.
mess2009
Director del Fútbol

2015.11.08. 22:26:30

ez a Sevilla nem semmi, begyüjtötte a másik nagy skalpot is!! gratula nekik, a Madrid ma nagyon lassú volt hiányoztak a gyors kontrák, anélkül pedig fegyvertelenek. Hamesz rúgótechnikáját azért irígylem tőlük.
ez a három pont a legnagyobb ajándék így a Clásico elé :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.11.08. 22:23:54

Nero. írta:Ronaldo teljesítménye amúgy hihetetlen mekkorát zuhant. Kíváncsi vagyok, lesz e innen visszaút, de szerintem nem. Neki ennyi volt. A baj csak az, hogy amit emberileg leművel a pályán arra szavak sincsenek.
Én vártam,hogy ő rúgja a szépítő gólt, lett vlna pofája előadni a szokásos gólörömét,olyan vastag a bőr az arcán.. :D

Jamesre viszont majd ki kell lépkedni, ott van lövőke rendesen, nagy plusz nkeik hogy ő játszhat.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.08. 22:22:39

palesz77 írta:Aldom az eget, hogy a Real elhappolta elolunk Danilot.. Allitom jelenleg SR koroket ver ra jobbhatvedkent.
Pedig sokan hozták volna itt is. Nehéz dolga van amúgy mert azon kívül hogy nem is szokta még meg a közeget úgy elég nehéz hogy védekezésben nem sok segítséget kapsz.
Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.11.08. 22:20:53

A Real szurkolók is egy " gyenge hentes"-nek nevezték már napokkal ezelőtt is.
40 millióért olyan zseniális vétel volt mint Illara :lol:

Aztán óvatosan, nehogy végén ellenünk bizonyítson :)

Jamest viszont távol kell tartanunk a kapunktól, hamarabb belövi 20-25-ről mint Cuncus 15 méterről :twisted:
Nero.
Llegenda del Barça

2015.11.08. 22:20:27

Ronaldo teljesítménye amúgy hihetetlen mekkorát zuhant. Kíváncsi vagyok, lesz e innen visszaút, de szerintem nem. Neki ennyi volt. A baj csak az, hogy amit emberileg leművel a pályán arra szavak sincsenek.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.11.08. 22:15:20

palesz77 írta:Aldom az eget, hogy a Real elhappolta elolunk Danilot.. Allitim jelenleg SR koroket ver ra jobbhatvedkent.
Eddig tényleg nem mutatott valami sokat, nekem már a mozgása is fura, nagydarab, darabos, abszolút nem egy modern szélsővédő alkat. Ráadásul brazil létére nem is tűnik túl technikásnak. Reméljük nem a Clásicón cáfol meg.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
visca el barca
Presidente del Barça

2015.11.08. 22:13:29

a lényeg h cuncus fitt lesz a holnapi filmbemutatójára 8)

2 hét múlva meg kell őket csapni és -6
Kép
Válasz küldése