palesz77 írta:Subinho írta:Ousmane - ő miért jobb mint Bartra? Vagy ő a B-be menne?
Laporte - annyira nem ismerem, ő jó választás lenne?
Velük Bartra lenne pótolva gondolom, de ki lenne a rutinos, ha Verma és Matyi is elmenne?
Úgy érzem nyáron lesz hátvéd keringő...
Ousmane csatar, ot az MSN moge hoznank, ha jonne. A Rac1 szerint amugy Nolito mar nem opcio, es fiatal tamado erkezik majd.
Laporte meg nekem nem a kedvencem, tobbszor lattam rosszul jatszani, mint jol, de ha a vezetoseg ennyit lat benne, akkor biztos van alapja. A szakma is dicseri amugy.. Marquinhoson agyaltam meg a napokban, hogy vele az lehetne a "baj", mint Bartraval, hogy nem az a csuszos-maszos vedo, nem nagyon ver ala az ellennek. Ennek ellenere nem konnyu elnyomni, meg jol szerel, csak ez hianyossag nala. De Lucho a hirek szerint amugy is ballabas vedot keres, Puyi az ugynoke, spanyolban jatszik, nagyon adja magat Laporte.
Matyi meg nemhiszem, hogy menne, van mar 2.000 perce a szezonban, egyertelmeun Lucho embere.. Hulye lenne most tavozni - szerintem.
Dembelé-t nem láttam még csak videokon, ott elég ügyesnek tűnt és a statjai sem rosszak, ideális lenne, de egyelőre inkább a B-ben tudom elképzelni. Prea helyett tökéletes lenne, aztán, hogy mit alkot az már rajta múlik. Nem hiszem, hogy egy egyszezonos, 18 éves játékossal akarná LE megoldani a cseretámadó kérdést. Főleg, hogy ilyen fiatalon kellenek neki a játékpercek, amit itt nem nagyon kapna meg. Viszont, ha olcsón meg lehetne szerezni és sikerül kiforrnia nagyot akaszthatnánk.
A hátvédkérdésben pedig kézenfekvőnek tűnik, hogy a kezdőbe igazoljunk. Egy harmadik/negyedik számút teljesen felesleges. Arra itt van Matyi és Verma, ha Bartra megy is. Egy Piqué-??-Masch Matyi/Verma kvartett tökéletes lenne. Viszont Laporte-ban nem érzem, hogy egy stabil kezdő szintet megütne. Legalábbis az utóbbi másfél év ezt igazolja. Nála pont megfordult a tendencia. Fiatalabban nagyon jó volt, úgy tűnt idő kérdése, hogy klasszis legyen, de inkább visszafelé fejlődött. Igaz nem láttam az összes meccsét, de nem volt igazán a megbízhatóság szobra. Ugyanakkor még nagyon fiatal, lehet ez másképp a jövőben.
Lehet, hogy a brazil nem ver alá úgy a védőknek -bár nem egy nádszál-kisasszony ő sem- de remekül helyezkedik és nagyon gyors, amire szükségünk lenne. Főleg Matyinál gond ez, iszonyat statikus. A tizenhatoson belül még rendben van, bár a helyezkedéseivel vannak gondok, de amellett nem sok plusz van a játékában. Kontráknál is abból van a baj, hogy talán Masch-on kívül (bár ő se lesz már gyorsabb) mindenkire egy méteres hátrányból hármat vernek.
Nem biztos, hogy Matyinak sem érné meg elmenni. Most még találhatna egy jó középcsapatot, ahol rendszeresen játszhat, 33-34 évesen már ez nem valószínű. És ha jön egy védő minden bizonnyal előtte lesz, így megmarad ugyanúgy negyedik számúnak. Most Bartra és Vermaelen a konkurenciája, akiket szemmel láthatólag hanyagol LE.
Ami pedig méginkább megerősíti azt, hogy a kezdőbe érkezzen valaki, az igazolásokra nyújtott büdzsé. Ez ha minden igaz 60+az eladások. Számoljunk 70 millióval. A kapuban tökéletes minden, a kp-n is megvagyunk, a támadósorba egy csere kell, ami max. 20-25 millió körül van, a többit pedig hátvédre lehet költeni, ami a posztokat illetőleg az egyik legolcsóbb. Ha oda igazolunk valakit ilyen költségvetésből, az nem Matyi mögé jön.
Persze ezek csak feltételezések, de számomra ez a legkézenfekvőbb.