Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.13. 18:25:40

Matyi is tud Pique mellett játszani. Persze nagyon jó lenne egy gyors ember, de Pique stílusa mellé meg inkább olyan illik aki közeli párharcokban erős, nem területvédekezésben.
Kép
Kép
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2016.03.13. 18:05:24

visca el barca írta:
Bob_Marley írta:Pique mellé inkább egy fizikálisabb védő illik szerintem
sztem meg pont hogy egy gyors ember. piqué olyan lassu mint a csiga...
Teljesen igaz.Pique olyan lassú hogy rémisztő.Semmiképp nem szabad egy hasonló monstrumot mellé tenni.Csak a nagy gyors belső védő meg ritka.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.13. 17:58:18

visca el barca írta:
A legideálisabb az lenne igen, ha gyors és fizikális, na ilyen meg kb Varane. :D Van még rajta kívül is nyilván, de az tény hogy Pique nem gyors sajnos.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.13. 17:52:55

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.13. 17:50:00

Én Mascheranon kaptam fel a fejem, mert többször írtam, hogy ő amúgy egy törpe, de rendkívül erős és a fejpárbajoknál "stiklikkel" lehet kompenzálni és direkt megnéztem Marquinhos 0,95 fejpárbajt nyer meccsenként 52%-os hatékonysággal, Mascherano 0,96 fejpárbaj 61%-kal. Egyáltalán nem jobb klasszisokkal a brazil. Nem Mascherano erőssége a fejelés, de alulértékelt ilyen téren szerintem.

Én is sokra tartom a Marquinhost, már a Roma óta, de Pique mellé inkább egy fizikálisabb védő illik szerintem. Pique nagyon jól helyezkedik, mellé egy darálós jobban feküdne.
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.03.13. 17:17:41

Onnan veszem, h náluk sokkal jobb csatároknak nem volt momentumuk, meg nem fordulna a fejemben Piquet meg Mascht lecserélni a két brazilra. De várom, aki igen. Én nem tartom olyan verhetetlennek őket, mert amikor PSG BL meccset néztem, sokszor átjátszották őket, szóval nálam egy 50 + 3 milliós védőnél elvárható kategória, h szorítson ki Dávid Luizt, de akkor lehet nekem túl nagy az elvárásom ezért az aprópénzért.

A képességeit nem vitatom, nem is ismerem, így mindent elhiszek nektek, felőlem 100 millióért is jöhet, nekem mindegy, ha jól fog játszani, csak azt mondtam, h nem reális érte ennyi pénz, ha pl azt vesszük, h Neymar 57 millió volt, ami ugye a hivatalos verzió, mégha nyilvánvalóan elcsaltuk a többit.

Pique 15-20 millióért jött? Mégis kb a világ legjobb védője lett, úgy, h ő sem fért egy Ferdinand meg Vidics mellett a csapatba.
Tromort77

2016.03.13. 17:08:13

Chino írta:
Ott kb. Piqué is csere lenne. Thiago Silva a világ egyik legjobb védője, csapatkapitány, mellette David Luiz, aki szintén elit kh., nagyon jó korban vannak, rutinosak a brazil válogatottban is egymás mellett játszanak, kiválóan össze vannak szokva. Nem hiszem hogy sok védő van a világon, aki ott kezdő lehetne a kárukra.
Wáó. Most Pique-t becsülöd ennyire le, vagy Luiz-t becsülöd ennyire túl?
Boccs, hogy ezt így kiragadom, de ezen megakadt a szemem.

Luiz iszonyú túlértékelt és közel sem klasszis hátvéd. Párizsban lehet jól megy neki de csapatszinten nincs nagyon ellenfelük, az egész csapatvédekezés kiváló. Nem tudom mitől tartod ilyen nagyra.

Ahogy egyébként azt se értem miért van, hogy Pique-t mindenki top3as védőnek ismeri el a világon, kivéve a Barca szurkolókat. Főleg az idei szezonjában hihetetlen nagy tanár. Különösen a rangadókon és tök mindegy ki van mellette, mindenki helyett tud javítani.
Chino
Llegenda del Barça

2016.03.13. 16:36:37

palesz77 írta:Mondjuk ha lattad a Chelsea ellen pl, akkor szerintem ertheto, hogy miert annyi amennyi az ara. Huszon par eves, ennek ellenere tanarian jatszott. Gyors, tobb poszton bevetheto, okos, technikas, nem veletlen, hogy a PSG sem bagoert vette anno.. De tavaly ellenunk is eszmeletlen meccset rakott le, sok van abban a sracban nagyon, nem azert 50 millio, mert mi hivjuk, hanem mert egy huszoneves tehetseget manapsag ennyire araznak be.. Sajnos. Egyedul a stilusaval lehet baj, nem az az alaveros tipus - ha kell odateszi magat azert -, Lucho meg lehet ilyet szeretne inkabb a csapatba.
Tavaly tényleg kaptunk tőle, 20 évesen. Az meg, hogy 18 évesen 15 milliót adnak érte is mutat valamit, még ha a PSG is az. Nyilván nem ez az iránymutató, de egy újabb adalék.
Laporte-ot szívesen láttam volna, de az idei és tavalyi teljesítménye tényleg max. egy Bilbao szintet üt meg, legalábbis amennyit én láttam, az áttörés nem történt meg, bár ki tudja nálunk lehet, hogy ki tudna teljesedni, de ős is elég borsos lenne.
recrea írta:
Az árakban meg a játékosok eladásában egyetértek, erről mondjuk pont mi meg a többi klub tehet. A mi eladásainkon már bosszúskodni sem tudok, inkább csak röhögök.
Vélhetően Te több PSG meccset nézel nálam, tehát elfogadom a srácról a véleményed.

Ellenben, én néztem a közelmúltban a négy meccsünket a PSG ellen, néztem a Real és a Chelsea elleni meccseiket idén, de valahogy nem tűnt fel, h olyan hatalmas minőséget képvisel a két brazil, a francia bajnokságban biztos ügyesek, de BL-ben nem tűnnek átjátszhatatlan párosnak. Costa szerdán lubickolt köztük, nálunk momentuma nem lett volna a Pique-Masch kettős között. Nyilván ez összetett, ez nemcsak a két belső védőtől függ, hanem az egész csapattól.

Szerintem Silva megkopott az utóbbi 1-2 évben, Dávid Luizt meg a kényszer miatt tartják top védőnek, Suarez tavaly be is árazta a nagy arcát. Egyáltalán nem tartom lehetetlennek, h valaki (akit 50 millióra áraznak) huzamosabban kiszorítsa akármelyiket.
-es
Marquinhos neve csak azért említhető egy mondatban az 50 millióval, mert szerepel benne az Fc Barcelona, nem pedig azért, mert ez a reális ára. Persze mindenki annyiba kerül, amennyiért megveszik, de h mi nem fogjuk ennyiért, az ziher.
Ha tudok mindenképp nézek PSG meccset, a Barca után a kedvenc csapatom, de nem emiatt kardoskodom Marquinhos mellett, azon játékosok közül, akikkel minket összeboronáltak. Igaz Verratti sem mellékes, de ez zárójel.

Azt nem tudom miből szűröd le, hogy Piqué és Masch mellett nem lett volna DC-nek momentuma. Főleg, ha nem Masch, hanem Matyi lett volna ott, aki szintén nagyon statikus. Ezért is lenne lenne jó puzzle darab, mert gyors, rendre visszaér, talán Masch az egyetlen, akit nem aláznak meg egy-egy kontra során. Viszont ő is kopik már kicsit. Emellett technikás, meg is játssza a labdákat, ami gyors támadásvezetéshez nagyon jól jön. És lehet, hogy nem egy 190-es égimeszelő, de a fejjátéka sem rossz, legalábbis Masch-nál klasszisokkal jobb.
És 21 éves ne felejtsük, de ehhez képest azért rendelkezik rutinnal. (a felnőtt válogatottban is 17 vagy 18 éves koraa óta ott van) Ez annyiból fontos, hogy még nagyon fiatal, a legjobb évei még csak most fognak kezdődni. Nyilván van benne kockázat, ahogy mindenkiben, legyen az Neymar Suarez vagy anno Fabregas, Alexis (pár drágább igazolásunk), de szerintem, ha hozunk valakit a kezdőbe/"félig" a kezdőbe ő lenne a legjobb megoldás.
Forca Barca!!!!
Castiel
Capitá del Barça

2016.03.13. 09:48:12

A Brazillal + egy jolly jokerünk lenne a csapatban! De minimum a védelemben! elég képlékeny lenne a keret, Robi mindenhol jól játszik, Arda is több poszton jól érzi magát, Messit felesleges indokolni, Ini megint csak rendkívül sokoldalú! Gondolom én, ez sem elhanyagolandó tényező!
Marquinhos védelemben középen, jobbon,valamint vkp poszton is helytáll!
Na akkor térképezze fel valaki a Barcát, hogy ki hol fog szerepelni, és mit játszik! :mrgreen:
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.03.13. 08:57:51

Mondjuk ha lattad a Chelsea ellen pl, akkor szerintem ertheto, hogy miert annyi amennyi az ara. Huszon par eves, ennek ellenere tanarian jatszott. Gyors, tobb poszton bevetheto, okos, technikas, nem veletlen, hogy a PSG sem bagoert vette anno.. De tavaly ellenunk is eszmeletlen meccset rakott le, sok van abban a sracban nagyon, nem azert 50 millio, mert mi hivjuk, hanem mert egy huszoneves tehetseget manapsag ennyire araznak be.. Sajnos. Egyedul a stilusaval lehet baj, nem az az alaveros tipus - ha kell odateszi magat azert -, Lucho meg lehet ilyet szeretne inkabb a csapatba.
recrea
Llegenda del Barça

2016.03.13. 08:43:25

Chino írta:
recrea írta:Tehát 50 millió reális ár egy olyan brazil védőért, aki a PSG csapatában sem stabil kezdő és meccsek óta jobbhátvédet játszik (ami nekünk most épp nem kell)?

Ennél kb az reálisabb, h Bartra a kezdőbe játssza magát.
Ott kb. Piqué is csere lenne. Thiago Silva a világ egyik legjobb védője, csapatkapitány, mellette David Luiz, aki szintén elit kh., nagyon jó korban vannak, rutinosak a brazil válogatottban is egymás mellett játszanak, kiválóan össze vannak szokva. Nem hiszem hogy sok védő van a világon, aki ott kezdő lehetne a kárukra.
Kicsit komplexebben kell nézni, minthogy csere vagy sem. A tudása és teljesítménye viszont nagyon magas szinten van és még rengeteget fejlődhet. Amellett ilyen szintű védőt nem nagyon lehet venni olcsóbban. Legalábbis a piacon nem hiszem, hogy van. Talán Hummels (akivel szóba hoztak minket) Az ár pedig manapság ekkora. Olyan szinten elszálltak , hogy már közepesnél alig jobb csatárokat, középpályásokat pl. 50 alatt alig kapsz. 2-3 éve még Messiért is irreális lett volna 150 millió euro, manapság ennyiért kb. 5 csapat azonnal vinné.
Csak mi vagyunk olyan idióták, hogy fillérekért adogatjuk el a játékosokat.
Alexist például jelenleg 60 milliónál olcsóbban senki sem tudná szerintem megszerezni. (ez csak példa a mi transzferjainkból)
Nem tartom valószínűnek azt se, hogy Laporte kezdő kh. lenne a PSG-ben.

Harmadik vagy negyedik számút pedig felesleges venni. Bartra minden bizonnyal megy, Vermaelennél jobbat nem is nagyon találnánk Matyi mögé.
Az árakban meg a játékosok eladásában egyetértek, erről mondjuk pont mi meg a többi klub tehet. A mi eladásainkon már bosszúskodni sem tudok, inkább csak röhögök.

Vélhetően Te több PSG meccset nézel nálam, tehát elfogadom a srácról a véleményed.

Ellenben, én néztem a közelmúltban a négy meccsünket a PSG ellen, néztem a Real és a Chelsea elleni meccseiket idén, de valahogy nem tűnt fel, h olyan hatalmas minőséget képvisel a két brazil, a francia bajnokságban biztos ügyesek, de BL-ben nem tűnnek átjátszhatatlan párosnak. Costa szerdán lubickolt köztük, nálunk momentuma nem lett volna a Pique-Masch kettős között. Nyilván ez összetett, ez nemcsak a két belső védőtől függ, hanem az egész csapattól.

Szerintem Silva megkopott az utóbbi 1-2 évben, Dávid Luizt meg a kényszer miatt tartják top védőnek, Suarez tavaly be is árazta a nagy arcát. Egyáltalán nem tartom lehetetlennek, h valaki (akit 50 millióra áraznak) huzamosabban kiszorítsa akármelyiket.

Marquinhos neve csak azért említhető egy mondatban az 50 millióval, mert szerepel benne az Fc Barcelona, nem pedig azért, mert ez a reális ára. Persze mindenki annyiba kerül, amennyiért megveszik, de h mi nem fogjuk ennyiért, az ziher.
Chino
Llegenda del Barça

2016.03.13. 03:54:30

recrea írta:Tehát 50 millió reális ár egy olyan brazil védőért, aki a PSG csapatában sem stabil kezdő és meccsek óta jobbhátvédet játszik (ami nekünk most épp nem kell)?

Kicsit komplexebben kell nézni, minthogy csere vagy sem. A tudása és teljesítménye viszont nagyon magas szinten van és még rengeteget fejlődhet. Amellett ilyen szintű védőt nem nagyon lehet venni olcsóbban. Legalábbis a piacon nem hiszem, hogy van. Talán Hummels (akivel szóba hoztak minket) Az ár pedig manapság ekkora. Olyan szinten elszálltak , hogy már közepesnél alig jobb csatárokat, középpályásokat pl. 50 alatt alig kapsz. 2-3 éve még Messiért is irreális lett volna 150 millió euro, manapság ennyiért kb. 5 csapat azonnal vinné.
Csak mi vagyunk olyan idióták, hogy fillérekért adogatjuk el a játékosokat.
Alexist például jelenleg 60 milliónál olcsóbban senki sem tudná szerintem megszerezni. (ez csak példa a mi transzferjainkból)
Nem tartom valószínűnek azt se, hogy Laporte kezdő kh. lenne a PSG-ben.

Harmadik vagy negyedik számút pedig felesleges venni. Bartra minden bizonnyal megy, Vermaelennél jobbat nem is nagyon találnánk Matyi mögé.
Forca Barca!!!!
recrea
Llegenda del Barça

2016.03.13. 00:53:39

Tehát 50 millió reális ár egy olyan brazil védőért, aki a PSG csapatában sem stabil kezdő és meccsek óta jobbhátvédet játszik (ami nekünk most épp nem kell)?

noname
Llegenda del Barça

2016.03.12. 23:14:10

Nero. írta:Nem fogunk középső védőt igazolni mikor értitek már meg. Legalábbis komolyat nagypénzért biztos, hogy nem. #-o Mostmár a 4. edző nem bontja meg a Piqué-Masch duót. Még nem olyan öreg a kisfőnök, egy év simán benne van, ha meg baj van Mathieube rendre meglehet bízni.
Vitáznék ezzel, mégpedig anyagi okok miatt. Ugyebár egy klub költségvetésébe beleszámít a játékosokra szánt összeg is. Ennek következménye, hogy amikor sokat költ játékosokra egy csapat, akkor a költségvetés nem mutat túl jól. Egy olyan csapatnál, ahol a szurkolók a tulajok, fontos a stabilitást fenntartani, vagy legalábbis annak a látszatát. Ha ezen a nyáron nem veszünk nagy pénzért középső védőt, jövő nyáron már mindenképp kell. De jövő nyáron már kezdődnek az építkezések is, ami rengeteg pénzt felemészt. Tehát szerinted mi néz ki jobban:

1. ezen a nyáron elköltünk 60 milliót játékosokra + az eladásokból befolyó összeg, zárjuk az évet egy laza 30-40 milliós nyereséggel, miközben jövőre elköltünk megint mondjuk 30 milliót ha szükséges, mellé befektetünk az építkezésekbe és mondjuk nullába jövünk ki

2. ezen a nyáron elköltünk 30 milliót cserékre, zárjuk az évet egy rekord 70 milliós nyereséggel, hogy utána jövőre vegyünk nagy pénzért védőt és az építkezés miatt negatív mérleggel zárjunk.

Gondolom érződik a különbség. A papírmunka sokkal szebben mutat, ha mindig 1-1 kisebb összeget adunk csak ki és így az anyagi stabilitás kitűnik.
A Fifa egy szégyen
Samper
Director del Fútbol

2016.03.12. 20:54:11

Chino írta:
palesz77 írta:Attol fugg mi szamit komolynak. A brazil szerintem se jon, de Laportera jo eselyt latok. Es o se olcson jonne..
Laporte is elég sokba fájna. Amikor legutóbb szemeztünk vele is 36 milla volt az alapár. 40-45 ő is lenne. Marquinhosért szerintem reális ár az 50 millió, ha a mai piaci árakat vesszük alapul.
A 4,5-ös fizetés sem földtől elrugaszkodott. Nagyobb beruházás úgysem kell nyáron.
Miért is nem? Mások elhalásszák előlünk? Vagy sajnáljuk rá a pénzt? Nem ugyanaz.
Chino
Llegenda del Barça

2016.03.12. 19:15:48

palesz77 írta:
Nero. írta:Nem fogunk középső védőt igazolni mikor értitek már meg. Legalábbis komolyat nagypénzért biztos, hogy nem. #-o
Attol fugg mi szamit komolynak. A brazil szerintem se jon, de Laportera jo eselyt latok. Es o se olcson jonne..
Laporte is elég sokba fájna. Amikor legutóbb szemeztünk vele is 36 milla volt az alapár. 40-45 ő is lenne. Marquinhosért szerintem reális ár az 50 millió, ha a mai piaci árakat vesszük alapul.
A 4,5-ös fizetés sem földtől elrugaszkodott. Nagyobb beruházás úgysem kell nyáron.
Forca Barca!!!!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.03.12. 13:19:34

Nero. írta:Nem fogunk középső védőt igazolni mikor értitek már meg. Legalábbis komolyat nagypénzért biztos, hogy nem. #-o
Attol fugg mi szamit komolynak. A brazil szerintem se jon, de Laportera jo eselyt latok. Es o se olcson jonne..
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.12. 13:14:51

Nero. írta:Nem fogunk középső védőt igazolni mikor értitek már meg. Legalábbis komolyat nagypénzért biztos, hogy nem. #-o Mostmár a 4. edző nem bontja meg a Piqué-Masch duót. Még nem olyan öreg a kisfőnök, egy év simán benne van, ha meg baj van Mathiebe rendre meglehet bízni.
Egyszer meg kell. :) Én személy szerint azért mindig félek Mathieu-től, még középső poszton is képes néha meglepetésekre sajnos.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.03.12. 13:06:36

Nem fogunk középső védőt igazolni mikor értitek már meg. Legalábbis komolyat nagypénzért biztos, hogy nem. #-o Mostmár a 4. edző nem bontja meg a Piqué-Masch duót. Még nem olyan öreg a kisfőnök, egy év simán benne van, ha meg baj van Mathieube rendre meglehet bízni.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
noname
Llegenda del Barça

2016.03.12. 11:43:21

Jelenleg ez az ár a reális. David Luiz évekkel ezelőtt került ennyibe. Felőlem jöhet. Egy hozzá hasonló kaliberű és testalkatú védő egy időre megoldaná a védelmi gondokat. A 4,5 millás fizetés még viszonylag alacsony is.
A Fifa egy szégyen
Castiel
Capitá del Barça

2016.03.12. 11:12:07

"A PSG még mindig csak 21 éves játékosa a Barcelona egyik fő célpontja 2016 nyarára, nem titok, hogy a katalánok a fiatal kora ellenére már tapasztalt védőjátékossal szeretnék megerősíteni hátvédsorukat. A pletykák szerint a katalánok akár 50 millió eurós vételárig is hajlandóak lennének elmenni.
Marquinhos képviselői évi 4.5 milliós fizetésben és egy 3 millió eurós aláírási pénzben állapították meg ügyfelük igényeit.
A PSG természetesen nem szeretne megválni brazil játékosától, de a Barca malmára hajthatja a vizet az a körülmény, hogy Marquinhos nem tudta a kezdőcsapatba verekedni magát a Laurent Blanc együttesében."

Spanyol sajtóértesülések szerint tárgylóasztalhoz ültek a felek Marquinhos játékjogának megszerzéséért!
Az 50+ miska kicsit sok szerintem, de a piaci állapotokat tekintve, ha valakiért talán érte még meglehet adni azt a pénzt!
visca el barca írta:továbbra sem értem minek akartok a msn mögé csatárt. ott van munir, arda, rafinha, vagy akár iniesta. jobb megoldást úgysem fogunk találni
Sőt még Dennis Suarezt is ide vehetjük!
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.10. 19:48:43

Alaba játszik középen is, főleg mióta minden belső védő sérült a Bayernben. :D Neki ez nem okozna gondot, de én Pique mellé nem látom hogy jó lenne. Mascherano pont azért jó, mert ő erőszakos, fizikálisan erős (még ha alacsony is, de úgy nyomja el a csatárt hogy ő se érje el pl fejjel) és közeli párharcokat tud nyerni. Pique inkább területvédekezésben jó, lefüleli a labdákat, ütemben tud kisegíteni stb. Alaba is hasonló ezért szerintem ez kevésbé működne. Pont emiatt én Laportet preferálom, mert pl Marquinhos is 1-1ben kevésbé jó, Laporte fizikai adottságai meg tökéletesek, s igazi "stopper" típus.
Kép
Kép
Kép
defender3
Entrenador del Barça

2016.03.10. 19:37:48

Douglast már télen passzolni kellett volna (sőt már nyáron), előtte vannak hárman, folyamatosan sérült, csak a pénzt nyeli. Akár ingyen is mehetne.
Le se kellett volna igazolni. Ő csak azért jött, hogy el legyen mondva lett védő igazolva meg valakinek így lett egy kis pénz utalva.
Már mikor idejött tudtam, hogy nem fog semmit elérni nálunk
Chino
Llegenda del Barça

2016.03.10. 19:20:21

Nagyjából egyetértek veled, habár Munir szerintem egyre jobb lesz, mintha nagyobb önbizalma lenne és a társak is jobban bevonják a játékba, mint kezdetben. És azt se feljtsük el, hogy hétvégén nagyon idegen poszton játszik. Speciel én abszolut nem középső támadóban gondolkodnék, Suarez kiesésével úgyis Messi lép be középre. Inkább olyan kellene, aki mindkét szélen tud játszani, de leginkább a baloson, amire Nolito tökéletes lenne, de úgy látszik ő egyre távolabb van. Abban is igazad van szerintem, hogy nem fiatalban kell gondolkodni, mert a játékpercek elég limitáltak lesznek, ugyanakkor egy Nolitot bátrabban is rakna be LE. Jelenleg nincs olyan helyettes, aki megközelítené Neymar szintjét, valószínűleg ezért sem nagyon rotálja őt Lucho. Munir is kényszermegoldás oda, Iniesta méginkább.
Tello teljesen alkalmatlan. Vándorol ide-oda, se sehol nem tud megragadni és egy elfogadható teljesítményt nyújtani, nem véletlenül szabadult meg szezon közepén tőle a Porto.
crixus írta:Repkednek a nevek össze-vissza, ami rendben is van, de a valóságban remélhetőleg ésszerűen igazolunk majd.

A középpályánkra nem látom szükségét az igazolásnak, a kezdőnk adott, Iniesta,Rakitic,Busquets hármassal, akiknek a Roberto,Arda,Rafinha hármas megfelelő helyettesítést biztosít. Mascherano is felléphet olykor védekező középpályásnak.
A felmerült nevek közül Denis Suárez-nek még mindig örülnék, mert tapasztalatot szerzett az utóbbi két évben és akár Rakitic, akár Iniesta helyett is bevethető lenne.
Olyan sztár-igazolásra, mint Pogba vagy Gündogan jelenleg nincs szükség.
Halilovic-ot és Sampert egy évre még biztosan kölcsönben hagynám, mert még elképesztően fiatalok és a legjobb ha hétről hétre játszanak. Song pedig mehet amerre akar, amerre tud.
Középpályásról még pletykaszinten sem hallani nevekről. Még év elején volt Pogba, de azóta azok a hangok is elcsitultak. Oda Suarezt emlegetik, de ő nagyon offenzív, már a B-ben is tipikus tkp-t játszott, a Villarreal-ban pedig rendre szélső. Valami olyasmit tudok elképzelni, ha visszajön, hogy tkp-ként és balszélsőként játszana, a helyzettől függően, de erre ott van Arda és ha kell Rafinha is. Nem tudom, el tudná-e látni azt a feladatot, mint Ini, hogy megfelelően védekezik is. Megfelelő játékintelligenciával rendelkezik és igen technikás, képes nagy labdákat is adni, de már iszonyúan sokan vagyunk ott. 2 posztra 6 ember nem éppen ideális, főleg, hogy a két kezdőn kívül mindenkinek kellenek a percek. Ha visszajön Denis, akkor szerintem ő lesz Nolito helyett az igazolásunk. Végülis nem rossz ötlet, a Villarrealban elég jól teljesít azon a poszton, viszont itt redukálódnak a percei.
crixus írta:A védelemből Douglas-nak, Bartra-nak és Adriano-nak mindenképp távoznia kellene, mert Lucho nem bízik bennük és azon kevés alkalmakkor, amikor játszanak egyre gyengébb teljesítményt nyújtanak. Bartra esetében egy kölcsönön elgondolkodnék, mert ha folyamatosan játszana belőle még lehetne később alapember. A képessége meglenne hozzá.
Sokan elmondtátok már és egyet is értek azzal, hogy ha érkezik valaki a védelem közepére annak mindenképp kezdő szintű igazolásnak kell lennie. Ez lehet Laporte vagy Marquinhos. Mindkettőben van lehetőség, én bármelyikükkel elégedett lennék, de talán a brazilnak örülnék jobban. Egy ilyen igazolással pedig a Mathieu/Vermaelen kettős egyikére sem lenne tovább szükség és valószínű, hogy 5. számú középső védőnek egyikük sem maradna. Jelenleg Mathieu-t látom kicsivel jobbnak, de ha ő akar jobban lécelni az új szituáció miatt akkor maradnék a belgánál.
A bal oldalra Adriano távozásával nyílhatna út egy új igazolás előtt. Egyenlőre a nevekből is hiány van, de Mathieu szélső játékánál bárki jobb megoldás lenne szinte... :roll: Montoya-t pedig jó lenne végleg eladni, mert ő Vidal érkezésével kb Douglas helyén találná magát.
Douglast már télen passzolni kellett volna (sőt már nyáron), előtte vannak hárman, folyamatosan sérült, csak a pénzt nyeli. Akár ingyen is mehetne.
Adriano nagy kérdés, simán el tudom képzelni, hogy Matyiból egy negyedik számú kh. lesz, illetve egy csere balhátvéd. (LE is inkább használja őt mint Adrianot Alba helyett)
Így adná magát, hogy jön valaki a kezdőbe. Annál is inkább mert nem Matyi szintű nevekről hallani. Esetleg egy évig még második-harmadikként, aztán kezdőbe. Laporte és Marquinhos is nagyon fiatal még. Habár a brazilra szerintem egyre kevesebb az esély azzal, hogy Auriert kaszálták, ha az a helyzet nem változik a PSG biztosan meg akarja tartani jobbhátvédnek.

Alabat nem nagyon értem. A balhátvéd poszt az egyik "legminőségibb" a csapatban. Idehoznák alsó hangon 40 millióért a posztján a világ egyik legjobb játékosát. Lucho talán azt gondolja, hogy ő lehet a ballábas középhátvéd igazolás!? Egyik Bayernes ismerősöm szerint tud belső védőt is játszani, de nagyon nem az igazi ott.
Forca Barca!!!!
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.10. 19:18:36

messideco írta:Na, egy igazi nagyágyút dobtak be a lapok: Alaba!
Komoly ötlet lenne, bár Ancelotti hülye lesz, ha engedélyezi az eladását.
Ő minek? Tudtommal balhátvéd eredetileg.
Válasz küldése