daffy írta:Barcaforever írta:
Tudom, de nem tudom mi az oka komolyan.
Az,hogy ésszel kell játszani. Nem elég,ha Stam előrevágja a labdát. Nem elég,ha Gattuso tripla tüdővel lohol. Egy vkp már nem egy marha nagy néger,hanem egy 180 centis Verratti vagy egy "anyámasszonykatonája"(értsd jól) Busquets. Shevchenkot vessük össze Neymarral vagy Suarezzel. Vagy egy Inzaghit. Falábúak. De éltek és virultak akkor. Ma a technikátlan játékosok a kiesés elől menekülő csapatokban vannak
Azért ez egy kicsit ferdítés, mert a jelenből kiemelek a két talán legtechnikásabb vkp-t, a csatároknál szintén, pedig ma is vannak mindkét poszton olyanok, akiknek nem kiemelkedő a játékintelligenciája, technikai tudása, de mégis ott vannak a legjobbak között, ha nem is top 3-ban, de top 10-ben.
Meg a csapat stílusától is erősen függ: egy Busquets kiváló a Barcába, de egy Atletico Madridba, Leicestrebe nem biztos, hogy ő lenne a megfelelő opció, ott sokkal inkább a hatalmas munkabírás és a keménység lehet erény.
Szóval szerintem továbbra is lesz igény a hentes vkpk-ra, meg az olyan csatárokra, akik sok mindent nem csinálnak, csak bepattan róluk, csak nyilván nem a Barcába, Real Madridba, PSG-be, hanem az alapvetően védekezésre építő csapatokra. Mondjuk az idei Atletico nem is a legjobb példa, mert pont, hogy fejlődött az előrejátékuk, köszönhetően néhány technikás embernek, a két évvel ezelőttire sokkal inkább igaz volt.
De 10-12-15 éve is voltak kifejezetten technikás csatárok, mint pl Ronaldo, Del Piero, Henry, Etoo, Larsson, Drogba Ibra (utóbbi a mai napig nagyon jó, pedig nem fiatal)
Busquets féle vkp-t nem tudnék mondani, de ő ma is egyedi darab, de Vieira, Essien, Gilberto Silva, Emerson, Edmilson, Davids, Seedorf, Cocu az előfele játékban sem voltak elveszettek.