daffy írta:visca el barca írta:
remélem azért az uefánál is érzik h kezd gáz lenni ez az állandó apoel, sálke, bvb, wolfsburg féle "sorsolás". értem én, hogy mindent a pénz diktál és a realra 10-20-100x annyian kíváncsiak mint egy kiscsapatra, de mintha kezdenének átesni a ló túloldalára
Ennek megoldása számomra a szuperliga. Lenne a 12 nagy,akik liga rendszerben 11 meccset/csapat lenyomva eldöntik,hogy ki a legény a vidéken. Nem megterhelőbb az a 11 meccs,mint eljutni a bl végéig. A liga miatt az eredményt is igazságosabbnak tartanám.
igen, erről van szó, sokszor írom én is, hogy a bl helyett kell egy szuperliga. értem én, hogy olyan "Bobosan" (

) meg kell adni az esélyt a kicsiknek is, de valljuk be, hogy rajta, meg az aktuális csapat szurkolóin kívül a kutyát nem érdekli egy apoel/dinamo/bate szintű csapat. egyre inkább a pénzről szól az egész.... nekem akkor vált teljesen nyilvánvalóvá, hogy manipulálják az egészet, mikor tavaly a 8 között "véletlenül" elkerülte egymást a 4 legnagyobb múlttal rendelkező csapat (juve-barca-reál-bayern). most ugye bl-ben van a döntővel együtt egy csapatnak ha jól számolom 13 meccse. lenne egy 11-12-13-14 csapatos "BL", amiből mondjuk az utolsó két csapat mindig kiesne (hogy legyen tétje az alsó háznak is) az EL-be, amiből kövi évben mondjuk feljutna a két döntős. és hiába rossz az arsenal, a MU meg a milan, az emberek az ilyen csapatokra kiváncsiak, nem gentre meg astanara... persze nem azt mondom, hogy alanyi jogon kapja meg a középszer milan az induális jogot, de számomra a BL rég elvesztette a varázsát ezzel a sok töltetlékkel (az eb-t pl ezért nem is fogom nézni).
sokkal inkább néznék egy barca, reál, atleti, juve, milan, inter, mu, arsenal, cselzi, bayern, bvb, psg, vagy akárki + 2-3 tetszés kisebb csapatos elit ligát, mintegy jelenlegi bl-t. előző ébv erősorrendje alapján fel lehetne állítani, hogy ki-kivel játszik otthon, meg kivel idegenben és aki ezt megnyeri az aztán tényleg megérdemli