BL-ben és EB-n is 1-1 kiemelkedő meccse volt egyébként, hiába csűröd-csavarod.
7. Mahrez, körülbelül ennyire vehető komolynak ez a díj.

Igen, akkor is, ha Messi nyeri, de nem fogja.
Tehát a kiráncigálás azt jelenti, hogy megkapja félpályánál, átmegy 5 emberen és berúgja?Ronaldo ma már ott tart, hogy csupán fogaskereke egy nagy gépezetnek: ha tálalnak elé, tüzel, de önmaga képtelen kiráncigálni az együttest a bajból.
Főleg a kiemelt rész az, amit a fanatikusai nem akarnak belátni. Mert ő bizony az idei BL és EB győzelemben is csak fogaskerék volt, szvsz nem is legfontosabb. Ha csak megnézzük a csapattársait, Bale, Kroos, Ramos, Pepe semmivel nem hoztak nála rosszabb teljesítményt az évben. Ramos mondjuk az EB miatt kihúzható, de a másik három ott is hozta magát. Persze nem lőttek 50 gólt egy szezonban, posztjukból adódóan csak Bale-t lehetne összehasonlítani vele, de amennyivel kevesebbet termel, azt bőven visszahozza azzal, hogy mezőnyben rengeteg ver a portugálra.Sokan elfelejtik azt is, hogy a portugál szélsőnek indult, abból is a gyors, jól cselező, kreatív fajtának. Fokozatosan alakította át a játékát úgy, hogy csak a góljai számítsanak, tiszta tudattal, saját elhatározásából faragott magából gólgépet, aki egyre kevesebbszer vesz részt az összjátékban, és csak a befejezésekre koncentrál. Ennek köszönhetően egyre kevésbé volt szerves része a csapatainak, és egyre inkább kezdett függeni társai kiszolgálásától. Ronaldo ma már ott tart, hogy csupán fogaskereke egy nagy gépezetnek: ha tálalnak elé, tüzel, de önmaga képtelen kiráncigálni az együttest a bajból. Mindez az egóján, a küzdeni tudásán és a játékra gyakorolt hatásán is látszik.
Plusz Messi jobban játszott szerintem egész évben, és azért csak nyert ő is egy spanyol bajnokságot...7 gól meg kb +10-15 assist (kb ennyi lehet, úgy hogy Messi eddig több meccset is játszott CRnél vagy 5tel) nem akkora különbség.
50+ gólos év CRnél a nyögvenyelős...S.Agüero írta:Most goals for club & country in 2016:
58: Messi
51: Cristiano
49: Suarez
46: Ibrahimovic
46: Lewandowski
Tény, hogy nem ez volt a legjobb éve, és szerintem is voltak nála jobb egyéni teljesítmények, de ez azért túlzás, ennyire rossz nem volt, sőt nagyon jó szezonja volt, ha nem is annyira kiemelkedő, mint tavaly Messinek.A mostani nyögvenyelős év kritikán aluli volt tőle
csababarca írta:Cr fogja kapni szerintem, elképesztő jó a marketingje, és mindig elviszi a showt, persze nem a játékával. Ez kell a népnek, eszik is.
Messi hiába volt jobb játékban megint, kellett volna az a Copa legalább ehhez.
Griezman meg komolytalan a nulla trófeájával,mert az is számít. Ha legalább valamelyiket behúzza a csapata, akkor azt mondom oké, lehetne realitása, de így nem. Pláne, hogy a BL döntőben pl negatív hős volt, a kihagyott büntijével, az EBről nem tudok nyilatkozni, felületesen láttam az egész tornát.
A közönség bekapcsolásával veszít a díj az értékéből, legalábbis az én szememben.Messias2 írta:http://m.nemzetisport.hu/minden_mas_foc ... ol-2534019
Nem röhögnék...kicsit semvisca el barca írta:Spanyol sajtóhírek szerint már most tudni, melyik futballista nyeri az Aranylabdát és a FIFA által kiosztott, az év legjobb férfi futballistájának járó díjat.
A spanyol diariogol.com összeesküvés-elméletről ír, a katalánok felé húzó újság internetes oldala állítja, előre el lett döntve, ki nyeri a díjakat 2016-ban, és lesz meglepetés!
Állítólag ugyanis az Aranylabdát – melyet tulajdonképpen már mindenki odaítélt Cristiano Ronaldónak – Lionel Messi fogja megkapni, míg a Real Madrid portugál klasszisának a FIFA díja jutott.
Szinte biztos, hogy ő fogja kapni, pont ezek miatt. Az a durva, hogy önmagához képest az utóbbi évek egyik leggyengébb teljesítményét nyújtotta, és így fogja megkapni. Ennél volt már bőven jobb éve, amikor nem kapott. Talán eddig most volt a legkevésbé húzóember a csapataiban. Kár, hogy ezt nem fogják beleszámítani.Normandia írta:Leszámítva azt a tényt, hogy nálam mindig Messi kapná az aranylasztit most én is hajlok arra, hogy Ronci fogja kapni. Bl, EB sokat fog latba nyomni, még akkor is ha egyikhez sincsen sok köze.
Az új rendszer az nem azt jelenti, hogy visszavezetik a régi rendszert? Amikor csak újságírok szavaztak, az se volt szakmaibb szerintem, mint amikor a szövetségi kapitányok és játékosok is beszálltak.LG írta:Reméljük az új rendszer majd szakmaibb lesz, és kevésbé ítél felületesen és látszat alapján.
Ha Messi egész évben úgy játszana, hogy konkrétan Mascherano többet tesz hozzá a két trófeához, akkor aligha követelnénk Messinek... Az aranylabda egy egyéni cím elvileg, ahol a a csapattal nyert kupákat akkor szokás beleszámítani, ha az adott játékos jelentette a különbséget. BL végén Ronaldo óriási flop volt, semmit nem csinált azon kívül, hogy beverte az ötödik tizit és utána befeszített, az Eb-n meg azután lett a portugáloknak csapatjátéka, hogy le kellett cserélni és nem őt kereste minden labda. Eb-hez meg annyit még, hogy akkora egyéni kontribúciója volt, hogy a 7 meccsből sikerült 1-et megnyerni 90 perc alatt. Egyénileg semmivel sem tett hozzá többet egyik címhez sem, mint bármelyik másik csapattársa, innentől kezdve egy egyéni címnél nincs racionális alapja ezzel érvelni. Persze nyugodtan lehet, meg nyilván a hype-ról szól az egész, de fairnek nem fair szerintem.Ki nem állhatom a divatcigányt de ha mondjuk a Real lenne a bajnok és a kupagyőztes mi meg megnyerjük a BLt Messi meg a Copát vért innánk ha nem ő nyerne.