Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.12. 19:41:37

Ezt most tényleg muszáj? Körülbelül annyi értelme van, minthogy átmennék hozzátok, és elkezdeném bizonygatni, hogy Messi igenis megérdemelte a VB legjobb játékosa címet 2 éve... :roll:

BL-ben és EB-n is 1-1 kiemelkedő meccse volt egyébként, hiába csűröd-csavarod.

7. Mahrez, körülbelül ennyire vehető komolynak ez a díj. :lol:
Igen, akkor is, ha Messi nyeri, de nem fogja.
ferninho
Madridista

2016.12.12. 19:34:25

Ronaldo ma már ott tart, hogy csupán fogaskereke egy nagy gépezetnek: ha tálalnak elé, tüzel, de önmaga képtelen kiráncigálni az együttest a bajból.
Tehát a kiráncigálás azt jelenti, hogy megkapja félpályánál, átmegy 5 emberen és berúgja?
Ennyi erővel Ramos se ráncigálja ki a csapatot, mert tálalnak elé és azt fejeli be :lol:

Nézzük meg a Real BL menetelését.
Romának oda-vissza eltett 1-1 gólt,mindkét mecccsen elsőként talált be.
Wolfsburg ellen volt az egyetlen olyan pillanat a Realnál, mikor ki kellett ráncigálni a csapatot a szarból, mert ezen kívül egyszer se állt se vesztésre, se kiesésre...
3 perc alatt elpakolt kettőt a 20. Percig, majd a továbbjutást is eldöntötte.

City ellen nem volt kérdés ki a jobb csapat, szépen biztosan behúzta a Real, összesen 1 akadt be a próbálkozásokból, de összességében nyugodtan továbbmentek, még ha picit veszélyes is volt.

Atletico ellen meg megint nem kellett honnan kiráncigálni a csapatot, mert egy percig se volt hátrányban újfent.
Mindent eldöntő tizenegyeshez meg odaállt és be is rúgta.

EB-n megint mikor égett a ház és kiesésre álltak, adott egy gólpasszt Naninak.
Megint kiesésre álltak, egyenlített.
Majd megint kiesésre álltak és megint egyenlített.

Horvátok ellen megint egy percig nem álltak kiesésre, gólban benne volt, még ha szerencséje is volt.

Egyedüli meccs a lengyelek ellen volt, mikor kiesésre állt a csapata és Renato Sanches egyenlített, nem CRnek volt köze hozzá, de a 11esét újfent berúgta.

Wales ellen meg gól+gólpassz.

Tehát, mikor nagyon égett a ház, jött CR és megoldotta, ennyi a lényeg, semmi más és akkor ezek után vicces olyat olvasni, hogy "önmaga képtelen kiráncigálni az együttest a bajból"
madridista
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.12. 11:54:45

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/enn ... rierjenek/" target="_blank
Nem ismerem ezt a blogot, véletlenül ütköztem bele, de a Kele János nevezetű úriember tökéletesen vázolja CR helyzetét, a másik meg a legsötétebb, legelfogultabb Madrid/CR fanok álláspontján van. Egy részt külön is idéznék:
Sokan elfelejtik azt is, hogy a portugál szélsőnek indult, abból is a gyors, jól cselező, kreatív fajtának. Fokozatosan alakította át a játékát úgy, hogy csak a góljai számítsanak, tiszta tudattal, saját elhatározásából faragott magából gólgépet, aki egyre kevesebbszer vesz részt az összjátékban, és csak a befejezésekre koncentrál. Ennek köszönhetően egyre kevésbé volt szerves része a csapatainak, és egyre inkább kezdett függeni társai kiszolgálásától. Ronaldo ma már ott tart, hogy csupán fogaskereke egy nagy gépezetnek: ha tálalnak elé, tüzel, de önmaga képtelen kiráncigálni az együttest a bajból. Mindez az egóján, a küzdeni tudásán és a játékra gyakorolt hatásán is látszik.
Főleg a kiemelt rész az, amit a fanatikusai nem akarnak belátni. Mert ő bizony az idei BL és EB győzelemben is csak fogaskerék volt, szvsz nem is legfontosabb. Ha csak megnézzük a csapattársait, Bale, Kroos, Ramos, Pepe semmivel nem hoztak nála rosszabb teljesítményt az évben. Ramos mondjuk az EB miatt kihúzható, de a másik három ott is hozta magát. Persze nem lőttek 50 gólt egy szezonban, posztjukból adódóan csak Bale-t lehetne összehasonlítani vele, de amennyivel kevesebbet termel, azt bőven visszahozza azzal, hogy mezőnyben rengeteg ver a portugálra.

Nem is beszélve Messiről, aki nem nyert BL-t, meg Copát sem, de meccsről meccsre megmutatja, hogy kétségkívül a világ legjobbja.

Amúgy a Fifa dij szakmailag korrektebb szokott lenni, az Aranylabdánál a hype faktor a legfőbb tényező, meg hogy kinek van több újságíró pajtija, máshogy nem nagyon lehetne magyarázni Sevcsenko vagy Cannavaro Aranylabdáját. :lol:

Visszatérve CR-re, szerintem mostanra egy jó formában lévő Suarrezzel van egy szinten.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.12. 11:22:42

7 gól meg kb +10-15 assist (kb ennyi lehet, úgy hogy Messi eddig több meccset is játszott CRnél vagy 5tel) nem akkora különbség.
Plusz Messi jobban játszott szerintem egész évben, és azért csak nyert ő is egy spanyol bajnokságot... :D

Na mindegy, úgyis CR kapja.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.12. 01:59:50

Elvileg az Aranylabda az övé, de a FIFA év játékosa Messi lesz. Ez így korrekt és jogos is, a portugál a legnagyobb sztár a futball világában, az argentin pedig a legjobb jatekos.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
ferninho
Madridista

2016.12.12. 01:43:51

S.Agüero írta:Most goals for club & country in 2016:

58: Messi
51: Cristiano
49: Suarez
46: Ibrahimovic
46: Lewandowski
50+ gólos év CRnél a nyögvenyelős... :D
Egyszerűen annyival nem volt jobb teljesítmêny CRnél, amivel versenyezhetne valaki egy EB+BL duóval, ennyi a történet.
Messi, ha elhozza a Copát még talán azt mondom meggondolandó, bár nálam még akkor is CR, nem hogy így.

7 gól meg kb +10-15 assist (kb ennyi lehet, úgy hogy Messi eddig több meccset is játszott CRnél vagy 5tel) nem akkora különbség.

Nem a legjobb egyéni éve volt, de a trófeák leestek és a gólok is meg voltak.
Messinek is meg volt a hullámvölgye idén, CR-nek is, neki picit hosszabb is, de egy BL+EB duót nem kell magyarázni 50+ góllal.
Illetve mikor konkrétan égett a ház a csapatnál, jött és kiszedte őket a nagy kakiból, lásd Wolfsburg, Magyarország.
És volt ott még emberhátrányban eldöntött El Clasico, Wales EB elődöntő meg egy mindent eldöntő 11es a BL döntőben, ami tény túl van fújva picit, de pont CR láthatta testközelből pl Terry esetét.
madridista
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.11. 23:21:54

Most goals for club & country in 2016:

58: Messi
51: Cristiano
49: Suarez
46: Ibrahimovic
46: Lewandowski
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.02. 19:27:37

A mostani nyögvenyelős év kritikán aluli volt tőle
Tény, hogy nem ez volt a legjobb éve, és szerintem is voltak nála jobb egyéni teljesítmények, de ez azért túlzás, ennyire rossz nem volt, sőt nagyon jó szezonja volt, ha nem is annyira kiemelkedő, mint tavaly Messinek.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.12.02. 17:48:16

csababarca írta:Cr fogja kapni szerintem, elképesztő jó a marketingje, és mindig elviszi a showt, persze nem a játékával. Ez kell a népnek, eszik is.
Messi hiába volt jobb játékban megint, kellett volna az a Copa legalább ehhez.

Griezman meg komolytalan a nulla trófeájával,mert az is számít. Ha legalább valamelyiket behúzza a csapata, akkor azt mondom oké, lehetne realitása, de így nem. Pláne, hogy a BL döntőben pl negatív hős volt, a kihagyott büntijével, az EBről nem tudok nyilatkozni, felületesen láttam az egész tornát.

Egyetértek. Az idei nyögvenyelős CR teljesítmény alapján, szerintem ha nem nyert volna a CSAPAT trófeákat, akkor senki sem várná a TOP 3-ba sem, nemhogy győztesként...Mindkét trófea elhódításában nagyobb szerepet kapott Pepe, aki hihetetlen teljesítményt letolt, de úgyis CR fogja kapni.
Bl döntő és EB döntő után is róla volt a sajtó hangos, és hogy" ő BL-EB-t" nyert, nem pedig arról hogy mondjuk BL döntőn sehol sem volt, és Éder pl EB trófeát érő gólt lőtt...

Különben meg az EB és BL-t is csapatszinten nyerték meg, mint ahogy a Bayern is 2013-ban csapatként Triplázott, akkor Roni kapta kb 0 trófeával, mert EGYÉNILEG jó teljesítmény nyújtott.A mostani nyögvenyelős év kritikán aluli volt tőle.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.02. 15:44:47

Hivatalos, Top 3: Messi, CR, Griezmann.

Fifa-díj amúgy, nem Aranylabda, de ott is ez lesz szerintem.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.11.02. 21:37:07

Cr fogja kapni szerintem, elképesztő jó a marketingje, és mindig elviszi a showt, persze nem a játékával. Ez kell a népnek, eszik is.
Messi hiába volt jobb játékban megint, kellett volna az a Copa legalább ehhez.

Griezman meg komolytalan a nulla trófeájával,mert az is számít. Ha legalább valamelyiket behúzza a csapata, akkor azt mondom oké, lehetne realitása, de így nem. Pláne, hogy a BL döntőben pl negatív hős volt, a kihagyott büntijével, az EBről nem tudok nyilatkozni, felületesen láttam az egész tornát.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Nero.
Llegenda del Barça

2016.11.02. 21:07:35

A France Football koveteli nagyon szoval lehet hogy odaer. Nem alaptalan, CRnel jobb volt az 100%.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.11.02. 20:39:10

Mondjuk továbbra is úgy gondolom, ha valóban nettó teljesítményt nézünk akkor egyértelmű Griezmann. Legyek elfogult. :D De a csávó nagy tavaszt meg EB-t leküldött, s lehet vissza is keresem azt a statot, hogy minden kieséses szakaszban betalált, s nem kicsit fontos gólokat vert, plusz EB legjobbja. Tényleg a döntők és az ottani becsokizás a veszte.

EB-n a németek elleni után:
AntoGriezmann has scored 8 goals in 10 knockout games (CL+EURO) this season. Grizou.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.02. 20:23:52

A közönség bekapcsolásával veszít a díj az értékéből, legalábbis az én szememben.
Messias2
Director del Fútbol

2016.11.02. 20:16:01

TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Nero.
Llegenda del Barça

2016.11.02. 19:47:32

Szerintem meg pont hogy akkor az aranylabdat Ronaldonak kene kapni, mert trofeakban jó éve volt, viszont a legjobb jatekos 16ban is Messi volt.
Veidt_madridista
Madridista

2016.11.02. 19:44:23

Az Aranylabdát most főként európai újságírók fogják megszavazni, a lényeg hogy a FIFA kiválásával kikerültek az isten háta mögötti országok edzői pl.
Arrol meg nem hallottam hogy a FIFA visszahozna a 2009-ben megszuntetett dijat. Nem is lenne sok ertelme.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.11.02. 19:05:50

En azt nem ertem, hogy most van UEFA Ev Jatekosa, Aranylabda meg FIFA dij is? Vagy hogy van ez most? :D
recrea
Llegenda del Barça

2016.11.02. 18:57:23

visca el barca írta:Spanyol sajtóhírek szerint már most tudni, melyik futballista nyeri az Aranylabdát és a FIFA által kiosztott, az év legjobb férfi futballistájának járó díjat.

A spanyol diariogol.com összeesküvés-elméletről ír, a katalánok felé húzó újság internetes oldala állítja, előre el lett döntve, ki nyeri a díjakat 2016-ban, és lesz meglepetés!

Állítólag ugyanis az Aranylabdát – melyet tulajdonképpen már mindenki odaítélt Cristiano Ronaldónak – Lionel Messi fogja megkapni, míg a Real Madrid portugál klasszisának a FIFA díja jutott.
Nem röhögnék...kicsit sem :D

Számomra még mindig nem egyértelmű, ki szavazza meg idén ezt a díjat?
visca el barca
Presidente del Barça

2016.11.02. 18:12:38

Spanyol sajtóhírek szerint már most tudni, melyik futballista nyeri az Aranylabdát és a FIFA által kiosztott, az év legjobb férfi futballistájának járó díjat.

A spanyol diariogol.com összeesküvés-elméletről ír, a katalánok felé húzó újság internetes oldala állítja, előre el lett döntve, ki nyeri a díjakat 2016-ban, és lesz meglepetés!

Állítólag ugyanis az Aranylabdát – melyet tulajdonképpen már mindenki odaítélt Cristiano Ronaldónak – Lionel Messi fogja megkapni, míg a Real Madrid portugál klasszisának a FIFA díja jutott.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.11.02. 15:04:28

AZ ÉV LEGJOBB EDZŐJE A FÉRFI FUTBALLBAN, A JELÖLTEK
Chris Coleman (walesi, Wales)
Didier Deschamps (francia, Franciaország)
Pep Guardiola (spanyol, Bayern München/Manchester City)
Jürgen Klopp (német, Liverpool)
Luis Enrique (spanyol, FC Barcelona)
Mauricio Pochettino (argentin, Tottenham Hotspur)
Claudio Ranieri (olasz, Leicester City)
Fernando Santos (portugál, Portugália)
Diego Simeone (argentin, Atlético Madrid)
Zinédine Zidane (francia, Real Madrid)

Nálam Ranieri a befutó.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2016.10.26. 18:19:50

Normandia írta:Leszámítva azt a tényt, hogy nálam mindig Messi kapná az aranylasztit most én is hajlok arra, hogy Ronci fogja kapni. Bl, EB sokat fog latba nyomni, még akkor is ha egyikhez sincsen sok köze.
Szinte biztos, hogy ő fogja kapni, pont ezek miatt. Az a durva, hogy önmagához képest az utóbbi évek egyik leggyengébb teljesítményét nyújtotta, és így fogja megkapni. Ennél volt már bőven jobb éve, amikor nem kapott. Talán eddig most volt a legkevésbé húzóember a csapataiban. Kár, hogy ezt nem fogják beleszámítani.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Normandia
Director del Fútbol

2016.10.26. 17:09:39

Leszámítva azt a tényt, hogy nálam mindig Messi kapná az aranylasztit most én is hajlok arra, hogy Ronci fogja kapni. Bl, EB sokat fog latba nyomni, még akkor is ha egyikhez sincsen sok köze.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Subinho
Director del Fútbol

2016.10.26. 16:06:57

Azé' elég nagy bajok vannak, ha valaki azért kap aranylasztit, mert van egy EB aranya, amin egyrészről bűn rosszul játszott, másrészről a döntőt nélküle hozták a portugálok... CR remek játékos, DE csak a nevéért odaadni valakinek??? Ha a portugálok nyernek valamit, akkor az = Ronaldo??? Nem tett le semmit az EB-n az asztalra, rém gyenge volt!!! A BL OK, ott gólkirály lett, de hogy az EB??? A másik Ronaldo 2002-ben a 8 góljával, végig nagyszerű formában, kimagaslóan játszott! Az OK! De ez nem CR EB-je volt, ezt fel kéne mindenkinek fogni. Csak azért mert a nyakába akasztották az aranyat, nem ő volt az EB legjobbja!!! Persze Messinek rossz Copája volt... Miért is? Végig remek formában tolta, DE mert kihagyta a végén a 11-est??? Ezért ő rosszabb játékos, mint CR??? Azért álljon már meg a menet...
MichaaBee
Llegenda del Barça

2016.10.26. 16:01:18

LG írta:Reméljük az új rendszer majd szakmaibb lesz, és kevésbé ítél felületesen és látszat alapján.
Az új rendszer az nem azt jelenti, hogy visszavezetik a régi rendszert? Amikor csak újságírok szavaztak, az se volt szakmaibb szerintem, mint amikor a szövetségi kapitányok és játékosok is beszálltak.

Alapvetően szerintem sose lehet teljesen szakmai alapra helyezni, nem tudod egyszerűen olyanokkal megszavaztatni, hogy ne maga felé hajoljon a keze, ami meglehetősen sajnálatos. Bízom benne, hogy az újságírók tovább látnak majd, mint hogy kinek mekkora a hype-ja... A remény hal meg utoljára. :)
Ki nem állhatom a divatcigányt de ha mondjuk a Real lenne a bajnok és a kupagyőztes mi meg megnyerjük a BLt Messi meg a Copát vért innánk ha nem ő nyerne.
Ha Messi egész évben úgy játszana, hogy konkrétan Mascherano többet tesz hozzá a két trófeához, akkor aligha követelnénk Messinek... Az aranylabda egy egyéni cím elvileg, ahol a a csapattal nyert kupákat akkor szokás beleszámítani, ha az adott játékos jelentette a különbséget. BL végén Ronaldo óriási flop volt, semmit nem csinált azon kívül, hogy beverte az ötödik tizit és utána befeszített, az Eb-n meg azután lett a portugáloknak csapatjátéka, hogy le kellett cserélni és nem őt kereste minden labda. Eb-hez meg annyit még, hogy akkora egyéni kontribúciója volt, hogy a 7 meccsből sikerült 1-et megnyerni 90 perc alatt. Egyénileg semmivel sem tett hozzá többet egyik címhez sem, mint bármelyik másik csapattársa, innentől kezdve egy egyéni címnél nincs racionális alapja ezzel érvelni. Persze nyugodtan lehet, meg nyilván a hype-ról szól az egész, de fairnek nem fair szerintem.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Válasz küldése