Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.19. 22:56:36

Messias2 írta:Messi's stats vs Valencia
8 shots
2 goals
5 chances created
61 passes (80%)
13 dribbles, 8 won
17 duels, 11 won
2 ball recoveries

Nem gyenge.
A mai duplával az aranycipőt is újra vezeti azt hiszem. Nem gyenge egy irányitótól.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.03.19. 22:55:48

Barca333 írta:Nagyon okosan kisárgázta magát a granadai túráról, remélem hasznosan, feltöltődéssel fogja tölteni azt a hétvégét. Remélem ez pozitív hatással lesz az áprilisi menetre a részéről!
A meccset nélküle is kell tudni hozni, nem is kérdés.
Azért válogatott szünet után mindig szenvedni szoktunk még Messivel is, nem, hogy nélküle. Ráadásul idegenben egy kiesőjelöltnél nem lesz egyszerű. De nem sok választása volt, mert utána még nehezebb meccsek jönnek.
Messias2
Director del Fútbol

2017.03.19. 22:49:12

Messi's stats vs Valencia
8 shots
2 goals
5 chances created
61 passes (80%)
13 dribbles, 8 won
17 duels, 11 won
2 ball recoveries

Nem gyenge.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Barca333
Jugador del Barça

2017.03.19. 22:45:36

Nagyon okosan kisárgázta magát a granadai túráról, remélem hasznosan, feltöltődéssel fogja tölteni azt a hétvégét. Remélem ez pozitív hatással lesz az áprilisi menetre a részéről!
A meccset nélküle is kell tudni hozni, nem is kérdés.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.03.19. 19:20:15

Lionel Messi has scored more goals against Diego Alves than versus any other goalkeeper in his career at Barcelona (19 - all competitions).

Plusz még a Valencia ellen lőtte a legtöbb mesterhármasát, számszerint 4-et. Összesen pedig 37-nél jár. Jó lenne ha ma is gurítana párat, kellene egy elkattant Messi a szezon végéig.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.19. 16:37:17

hedora írta: Sokkal nagyobb baj, hogy Embereket behatárolsz, megpróbálod behatárolni MESSIT, miért is?
Neki mindegy hol játszik, akár bal védőben is játszhatna, ha akar, megtalálja az utat, minden úgy van jól ahogy van, Ő ha akar megoldja mert egy fenomén!

Az meg hogy neki 30 méter az ideális... kb 10 olyan gólt rúgott az utóbbi időben, tök mindegy hol van, elviszi, megoldja, berúgja ismétlem: csak azon múlik hogy áll hozzá, semmi máson.

MESSI HASZNOS? :)
Ő MAGA A BARCELONA, KICSIVEL TÖBB MINT HASZNOS!!!!
Nem én határolom be, hanem a szerkezet határolja be 50 méterre a kaputól. Nagy különbség.
Azzal nem tudok mit kezdeni, ha valaki nem látja, hogy nem jó neki ez a pozíció.
Igen így is megoldja, mert klasszis, és a legnagyobb, és igen ezért megoldaná a balbekket is lehet. De én nem pocsékolnám el arra, hogy 50-60 méter mélyen irányítson...sokkal veszélyesebb ha közelebb van, ez egyértelmű.

Ha régóta olvasnád a fórumot, tudnád mit jelent nekem Messi (mindent), hogy viszonyulok hozzá. De most ezt nem kezdem el magyarázni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Normandia
Director del Fútbol

2017.03.19. 16:16:38

TripleH írta:Közelítsük meg most akkor egy 3. szempontból. Ott van Neymi akinek jobb ha több szabadságot kap, ez tény. Ott van Messi aki úgy tudja osztani a kulcspasszokat mint jelenleg senki, ez is tény. Viszont, az a nagyobb baj, hogy ezzel vagy a jobb oldalunk szűnik meg, vagy középen nincs elég kreatív megoldás. Én sokkal inkább gondolom azt, hogy kp-ra kéne 2 olyan ember aki képes védekezni és építkezni is, hogy ne csak Messire háruljon ez a feladat és tényleg szabadon tegye vegye, ami éppen a csapatnak a legjobb a szerint. Ezért például ha egybe jönne, Verratti+Thiago, vagy Verratti+N'zonzi, vagy éppen Thiago+N'Zonzi, az lenne a tökéletes megoldás. Ne értsetek félre, nem csak ez a 3 játékos az opció, de minimum ezt a szintet kell képviselniük. De ez csak akkor lehetséges, ha eladjuk aki nem kell.

Szerintem ez volna a tökéletes megoldás, nem egyik vagy másik opció csak.
Én ezt eltudom fogadni, bár kétlem, hogy csak hasonlókat is tudnánk igazolni, mint a felsorolt alternatívák.
Azt nem értem miért adjuk fel eleve a jobboldalunkat. Értem én, hogy se Alves, se Vidal és hát kit tegyenek oda, na de ennyire nem kellene feladnunk. Leot betolták középre és egyszerűen nem megy neki ott. Sokan vannak, általában rá ketten hárman is figyelnek. Nehéz így bármit is alakítania, márpedig nélküle nem fog menni.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
TripleH
Entrenador del Barça

2017.03.19. 15:06:05

Közelítsük meg most akkor egy 3. szempontból. Ott van Neymi akinek jobb ha több szabadságot kap, ez tény. Ott van Messi aki úgy tudja osztani a kulcspasszokat mint jelenleg senki, ez is tény. Viszont, az a nagyobb baj, hogy ezzel vagy a jobb oldalunk szűnik meg, vagy középen nincs elég kreatív megoldás. Én sokkal inkább gondolom azt, hogy kp-ra kéne 2 olyan ember aki képes védekezni és építkezni is, hogy ne csak Messire háruljon ez a feladat és tényleg szabadon tegye vegye, ami éppen a csapatnak a legjobb a szerint. Ezért például ha egybe jönne, Verratti+Thiago, vagy Verratti+N'zonzi, vagy éppen Thiago+N'Zonzi, az lenne a tökéletes megoldás. Ne értsetek félre, nem csak ez a 3 játékos az opció, de minimum ezt a szintet kell képviselniük. De ez csak akkor lehetséges, ha eladjuk aki nem kell.

Szerintem ez volna a tökéletes megoldás, nem egyik vagy másik opció csak.
Normandia
Director del Fútbol

2017.03.19. 14:26:07

Bob_Marley írta:Szerintem meg Neymarnak is jót tesz az, hogy előrébb meg ő kap nagyobb szerepet. Messi visszább jön labdákért, így jó elmozgásokkal létszámfölényt is tud teremteni és a darálóból is kiveszik, s van terület elől a brazilnak.
Én sokkal inkább gondolom azt, hogy kp-ra olyan kell, aki labdákat szerez, mert amiben gyengültünk az az, hogy érzésem szerint kevés labdát szerzünk az ellenfél térfelén. És ha ez javulna, akkor a labda is ott pattogna elől.
Szerintem a Chelsea jó példa, ott Hazard játszik hasonlót mint Messi és eredményesek is tudnak lenni, ahogy mi is.
Bob, nem tudom milyen meccseket nézel, de ha valakinek nem tett jót ez a visszább középre rakás az utóbbi időkben az Leo. Nem megy neki, messze van a kaputól, folyamat vannak rajta, vagy lépnek ki rá a paszsávokra. Ennyi eladott labdája régen volt, mint mostanában. Nem is értettem, hogy minek játszatják így.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
hedora
Jugador del Barça

2017.03.19. 13:59:27

Bob_Marley írta:Szerintem meg Neymarnak is jót tesz az, hogy előrébb meg ő kap nagyobb szerepet. Messi visszább jön labdákért, így jó elmozgásokkal létszámfölényt is tud teremteni és a darálóból is kiveszik, s van terület elől a brazilnak.
Én sokkal inkább gondolom azt, hogy kp-ra olyan kell, aki labdákat szerez, mert amiben gyengültünk az az, hogy érzésem szerint kevés labdát szerzünk az ellenfél térfelén. És ha ez javulna, akkor a labda is ott pattogna elől.
Szerintem a Chelsea jó példa, ott Hazard játszik hasonlót mint Messi és eredményesek is tudnak lenni, ahogy mi is.
Kb így gondolom én is...

Bár szerintem nálunk ezek az emberkék adottak... Rakéta, Busi stb csak valahogy fel kellene rázni őket, és semmi esetre sem mellőzni és rohadtul nem is akarnék igazolni, ink felráznám azokat akik vannak, talán hátra lehetne , de oda is minek???

Nézzük hátul: szerintem adott minden, össze kell rakni okosan!
Középen: Talán a világ legerősebb középső harmada... formába kell lendülni..
Elöl: no comment

Eredmény: apró dolgokat kell rendbe tenni és nem lesz gond!

Persze meg kell próbálni gondolni a jövőre, de nem 60-80 millió egy ember, az nem a jövő!

A jövő az lesz(elkövetkezendő 10 x év) visszaszorulnak a 100 millás tételek...
Egyre kevesebb szerepet fognak kapni azok a csapatok: oljamisi tartja fenn:)
Annó sokat vitáztam azon, mit jelent egy BARCELONA aki nem adta el a lelkét egy mez-szponzornak,maradt az UNICEF stb , szép lassan megértik mindezt!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.03.19. 13:37:31

Szerintem meg Neymarnak is jót tesz az, hogy előrébb meg ő kap nagyobb szerepet. Messi visszább jön labdákért, így jó elmozgásokkal létszámfölényt is tud teremteni és a darálóból is kiveszik, s van terület elől a brazilnak.
Kép
Kép
Kép
hedora
Jugador del Barça

2017.03.19. 13:34:04

csababarca írta:ELég sokat nézem Verrattit, és igen, úgy gondolom hogy nagyon magas szintet képvisel előrejátékban is.
Nem abból kell kiindulni, amit ellenünk csináltak, se ő se pl Matuidi. Mert ellenünk a védekezés és a presszionálás volt a feladatuk...de egyébként elég kreatív az olasz, és képes kulcspasszokra...emellett univerzális, mert hátra is megoldja. Nekem ilyenek kellenek, ez a jelen és a jövő, az egydimenziós játékosok már nem élnek meg annyira.

Messihez visszatérve, egy szóval nem írtam, hogy beskatulyáznám előre, és őrlödjön a védők között, de ha nem volt egyértelmű, hogy mire céloztam akkor bocsi.

Mikor adta azokat a gólpasszait? Amikor előrébb játszott...jó pár hete saját térfélről indul, ott veszi fel a bogyót, jóval nehezebb dolga van. Most ha ezt nem látja valaki, hogy probléma, azzal nem tudok mit kezdeni.
Akkor volt nekünk Messi mindig is hasznos, amikor 30-35 méteren megkapta a labdát, és akkor azt csinált amit akar. Most megkapja 50 méterre a kaputól, a felezőn, onnan sokkal nehezebb.
Ezek tények.
Nem indulok ki sem ebből sem abból... van jobb alternatívám és valószínűleg nekem nem annyira jön be az ember mint neked, nincs ezzel baj...!
Jó futballista meg van mindene ami kell, de soha nem mondanám rá azt: nekem Ő kell egy BARCELONÁBA, mások vagyunk ez van..

Sokkal nagyobb baj, hogy Embereket behatárolsz, megpróbálod behatárolni MESSIT, miért is?
Neki mindegy hol játszik, akár bal védőben is játszhatna, ha akar, megtalálja az utat, minden úgy van jól ahogy van, Ő ha akar megoldja mert egy fenomén!

Az meg hogy neki 30 méter az ideális... kb 10 olyan gólt rúgott az utóbbi időben, tök mindegy hol van, elviszi, megoldja, berúgja ismétlem: csak azon múlik hogy áll hozzá, semmi máson.

MESSI HASZNOS? :)
Ő MAGA A BARCELONA, KICSIVEL TÖBB MINT HASZNOS!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.19. 13:17:48

ELég sokat nézem Verrattit, és igen, úgy gondolom hogy nagyon magas szintet képvisel előrejátékban is.
Nem abból kell kiindulni, amit ellenünk csináltak, se ő se pl Matuidi. Mert ellenünk a védekezés és a presszionálás volt a feladatuk...de egyébként elég kreatív az olasz, és képes kulcspasszokra...emellett univerzális, mert hátra is megoldja. Nekem ilyenek kellenek, ez a jelen és a jövő, az egydimenziós játékosok már nem élnek meg annyira.

Messihez visszatérve, egy szóval nem írtam, hogy beskatulyáznám előre, és őrlödjön a védők között, de ha nem volt egyértelmű, hogy mire céloztam akkor bocsi.

Mikor adta azokat a gólpasszait? Amikor előrébb játszott...jó pár hete saját térfélről indul, ott veszi fel a bogyót, jóval nehezebb dolga van. Most ha ezt nem látja valaki, hogy probléma, azzal nem tudok mit kezdeni.
Akkor volt nekünk Messi mindig is hasznos, amikor 30-35 méteren megkapta a labdát, és akkor azt csinált amit akar. Most megkapja 50 méterre a kaputól, a felezőn, onnan sokkal nehezebb.
Ezek tények.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
hedora
Jugador del Barça

2017.03.19. 13:09:53

csababarca írta:
TripleH írta:Adom amit Csaba ír, ezért is kéne nekünk egy Thiago vagy Verratti, sokkal inkább mint N'zonzi vagy egy másik csucsfeka, mert attól még a támadás építésűnk, nem igazán fejlődne.
Elismerem Nzonzit is meg ezeket a nagydarab iparosokat, de Verratti lehozza melóban ugyanazt, max a fejjátéka gyengébb, csak cserébe előre sokkal jobb.
Thiago már más kérdés, ő is erőszakos, meg szívós, de azért ő 80%ban támadásban használható.

Nekem olyan kell akinél mindkettő klasszis szinten van, ez pedig Verratti. Ha 60millió, akkor annyit, egy Gomesre is kipengettünk 50et a semmire kb, úgyhogy Verrattira is mehet a della.

Na mindegy, de az nem állapot, hogy Messinek a kp-n is helyt kell állnia, mert SENKI nem képes védelmet bontani onnan, plusz még elől is kellene alkotni. Neymar formába lendül, okés, levesz valamennyit, de így sem az igazi.
Veratti klasszis szinten van az előre játékban?????

Klasszis INI, klasszis lenne talán még mindig Xavier, de Veratti nagyon nem az, főleg nem ehhez a 2 emberhez képest, az meg hogy nagydarab valaki vagy sem... hát Yaya Touré is az mégis van esze a focihoz, nem is akármilyen!

Előbb venném vissza Thiago Alcântara , ennek lenne értelme és akár megérné a 60 at is...

Messinek meg kell a terület, ha Őt beskatulyázod előre , hát szó szerint felőrlik, így meg azt tesz amit csak akar mert van területe és eddig sem nagyon védekezett és aszem a jövőben sem teszi meg mindenáron.
Arról már nem is beszélve, így adott kismillió olyan passz, amiből gól lett!!!
Jól van Ő ott ahol van...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.19. 12:50:59

TripleH írta:Adom amit Csaba ír, ezért is kéne nekünk egy Thiago vagy Verratti, sokkal inkább mint N'zonzi vagy egy másik csucsfeka, mert attól még a támadás építésűnk, nem igazán fejlődne.
Elismerem Nzonzit is meg ezeket a nagydarab iparosokat, de Verratti lehozza melóban ugyanazt, max a fejjátéka gyengébb, csak cserébe előre sokkal jobb.
Thiago már más kérdés, ő is erőszakos, meg szívós, de azért ő 80%ban támadásban használható.

Nekem olyan kell akinél mindkettő klasszis szinten van, ez pedig Verratti. Ha 60millió, akkor annyit, egy Gomesre is kipengettünk 50et a semmire kb, úgyhogy Verrattira is mehet a della.

Na mindegy, de az nem állapot, hogy Messinek a kp-n is helyt kell állnia, mert SENKI nem képes védelmet bontani onnan, plusz még elől is kellene alkotni. Neymar formába lendül, okés, levesz valamennyit, de így sem az igazi.
TripleH
Entrenador del Barça

2017.03.19. 12:44:02

Adom amit Csaba ír, ezért is kéne nekünk egy Thiago vagy Verratti, sokkal inkább mint N'zonzi vagy egy másik csucsfeka, mert attól még a támadás építésűnk, nem igazán fejlődne.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.19. 12:25:22

Jót tenne Messi 'kedvének' is, meg a játékának, ha lenne mögötte olyan kp-s, aki képes kulcspasszokat adni. Csak Iniesta ilyen,de kifelé megy, plusz formában sincs.
Így Messinek nagyon nagy a teher, amit amúgy megold az esetek többségében, de sokkal jobb is lehetne még ennél is, ha nem 50 méterre kellene játszania a kaputól, és onnan szervezni, osztogatni, plusz még kapu elé érni is.

Tudom nem mentség ez mindenre, mert sokszor túlcselezi, túlbonyolítja, stb...de könnyebb lenne neki is,ha nem 5 emberen kéne átrágnia magát, hanem csak 2-3 emberen.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.03.19. 12:10:41

MessiNeymarSuarez írta:Azt is tegyük hozzá, hogy a sérülése óta miután visszatért jó ha 20 percet pihent összesen, azóta minden meccsen folyamatosan játszott.
Ezt csinálja lassan 10 éve folyamatosan, nem hiszem, hogy az lenne a probléma vele, hogy túl sokat játszik.. :D Én fejbe látok nála gondot inkább sokszor, egyszerűen kedvtelennek tűnik néha. Nála még ez a szint is olyan, hogy sokan örülnének neki, de akkor lényegesen több rossz döntést hoz, és ez megis öli kb a támadójátékunk, ha nincs Neymar. Ezért is kell jövőre legalább 1 minőségi középpályas szerintem..
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.03.19. 11:25:21

Azt is tegyük hozzá, hogy a sérülése óta miután visszatért jó ha 20 percet pihent összesen, azóta minden meccsen folyamatosan játszott.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.03.19. 10:59:28

Samper írta:Nem tudom, mi az oka Messi ingadozó formájának és nem is én fogom a rejtélyt megoldani. De azt durva edzői hibának tartom, hogy látva, mit csinál a pályán az edző nem ad neki egyértelmű posztot, amihez ő is és a társai is alkalmazkodhatnak. Ha jobbszél, jobbszél, ha középpálya, középpálya, de ez a kötetlen poszt nem megoldás, mert nincs csapatjáték, ha neki nem megy jól.
Szerintem a szerződése körüli herce-hurca biztos közrejátszik, hogy nem tud 120%-osan figyelni a feladataira. De a kötetlen poszttal nem értek egyet, mert a csapatnak a játékát az ő mozgása határozza meg és ha neki nem is megy jól, ahhoz csapatként kell idomulni.
Kép
Kép
Kép
Samper
Director del Fútbol

2017.03.19. 07:03:35

Nem tudom, mi az oka Messi ingadozó formájának és nem is én fogom a rejtélyt megoldani. De azt durva edzői hibának tartom, hogy látva, mit csinál a pályán az edző nem ad neki egyértelmű posztot, amihez ő is és a társai is alkalmazkodhatnak. Ha jobbszél, jobbszél, ha középpálya, középpálya, de ez a kötetlen poszt nem megoldás, mert nincs csapatjáték, ha neki nem megy jól.
MatsMessi
Jugador d'estrella

2017.03.13. 16:43:45

Arra leszek kiváncsi, hogy ha még 4-5 év múlva itt lesz, akkor mennyire fogja hagyni, hogy padozzon néha, vagy esetleg lecseréljék.
Balinho
Entrenador del Barça

2017.03.13. 15:08:55

corol írta:
Yokozuna írta:Ma ő volt a legrosszabb a csapatban. Úgy játszott, mint akinek nem tetszik az összeállítás, és így fejezi ki a véleményét.
Igazad lehet, bár egy ekkora profitól azért ilyen helyzetben furcsa. Mindenesetre az egyes mérkőzéseken bemutatott "sétáló üzemmód" erre is magyarázatot adhat.
Ezt nem tudom eldönteni, hogy komolyan írjátok-e... Nem tetszik neki a felállás és azért játszik DIREKT gyengén vagy ezért tojik bele az egészbe tudatosan? Egy olyan meccsen, amivel könnyen elúszhat a bajnoki cím??? Huhh ez azért erős.

Egyszerűen alapvetően gyenge formában van ez is igaz, az egója alapvetően nem engedi, hogy kispadozzon vagy hogy lecseréljék és túl van hajtva ez is igaz, ennek megfelelően sűrűn szokott meccsek közben is pihenni, sajnos ezt is láttuk már.

De ha tényleg direkt játszik rosszul, mert egy ezer fokon történő izzást követelő meccs után van rotálás a középpályán, akkor ott hatalmas gondok vannak.
corol
Entrenador del Barça

2017.03.13. 10:18:35

Yokozuna írta:Ma ő volt a legrosszabb a csapatban. Úgy játszott, mint akinek nem tetszik az összeállítás, és így fejezi ki a véleményét.
Igazad lehet, bár egy ekkora profitól azért ilyen helyzetben furcsa. Mindenesetre az egyes mérkőzéseken bemutatott "sétáló üzemmód" erre is magyarázatot adhat.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.12. 21:56:26

Ez most nagyon gáz volt tőle, igazán beletojok az egészbe hangulatban tolta. Pedig amikor ég a ház, akkor azért ilyenkor gyorsan felpörgeti magát egy 10 percre de most semmi.

Nem baj, BL-ben vigyen csúcsra minket, meg majd a klasszikuson azért tegye oda magát, aztán jónapot.
Válasz küldése