2017.09.01. 15:39:16
Én a mai naptól nem várok semmit. Komolyan inkább ne jöjjön senki, mert abba semmi tervszerűség nem lesz, csupán tűzoltás, és a pánikhangulat csökkentése.
A felmerültek közül Coutinhonak tudtam volna örülni, de tuti nem jön, másrészt ha hajlana rá a Pool, hogy elengedje őt, úgy megfejnének minket, hogy soha a büdös életben nem termelnénk ki a vételárat. Szerintem kb 150-160 + bónuszok lenne a matek. Jó a srác, szimpi, de ennyit nem ér.
Mahrez a mai árak mellett kb 50 lenne, én nem látom értelmét. Ügyes, lehet beválna, de akkor inkább már erőltessük Deut, ha visszahoztuk, vagy toljuk feljebb Vidalt.
Lemar (bocs, ha nem így kell írni), ügyes srác, Monacoban kitűnt, de reálisan kb 30-40 között kérhetnének érte maximum. 90-et nem ér ős sem.
Valenciait meg nem akarok látni a keretben...
Szóval inkább ne jönnön senki, Ernő csinálja a legjobb tudása szerint a csapatépítést, a keret közelébe ne engedje azokat, akikre nem számít, és itt maradtak koloncnak. A háttérben meg szépen söpörjék le a vezetőségünket. Bartonak ha lenne töke lemondana, de tuti az lesz, hogy beáldozza Robertet, mint anno Zubit beáldozták (nem mintha Robert nem szolgált volna rá)
Összességében ebből az átigazolási szezonból tanulnia kell - remélhetőleg - az új vezetőségnek:
- egyrészt tervezni kell előre, nem csak kapkodva igazolni. Itt már rég meg volt az edző, július 12-re kész keretet akart. Szeptember 1 van és még bízunk a csodában. Mi a francot csináltak az eddig??? Itt a fórumon mindenki tudta hova kell igazolni. Miért a megszerezhetetlenre mennek rá? Figyelni kell ki lehet jó, vizsgálni mennyi idő van a szerződéséből, rávenni, hogy ne hosszabbítson, akkor simán el lehetne hozni bárkit földhöz ragadt áron!
- nem tudom tartós-e a jelenlegi inflálódás a fociban, vagy jövőre lejjebb ereszkednek az árak, de jobban kell figyelni saját fiainkra. Itt volt Samper. Mivel rosszabb, mint Gomes ? Mégis őt adtuk kölcsön, a portugál meg itt fog lazsálni egy évig még 5 millióért.
- be kell fejezni ezt a felesleges brutál fizetés osztogatását. Aki rászolgált, az megérdemli. De eladhatatlanná teszünk középszerű játékosokat, mert túlfizetjük őket. Egy Arda vagy Gomes hogy kereshet ennyit? De Matyi is túl volt fizetve. Kevesebbért (jóval kevesebbért) senki nem szívesen áll odébb, ha igen, akkor olcsóbban kell adnunk!
- fel kell vennünk a kesztyűt a paicon. Be kell fejezni ezt a "mi a Barca vagyunk", "xy-t odaadjuk ingyen, mert sokat tett a klubért..." dolgokat. Ez üzlet! Nem mondom, hogy szép, amit pl a Pool csinált, de mindennek ára van. Mi odaadunk ingyen vagy fillérekért játékosokat, többnyire kölcsönbe tudunk értékesíteni, vagy az előbbi ok miatt úgy sem. Ha valakinek kell a játékosunk nyúljon a zsebébe. Kell egy normálisan működő és szervezett menedzsment, aki képes ezt intézni. Láthattuk milyen a jelenlegi keretünk. Olyan mint július 12-dikén. Közel sincs kész, tele felesleges emberekkel. Óriási bevétel kiesés ez a klubnak. (Bár én biztos vagyok benne, hogy az ingyen vagy áron aluli igazolásoknál Barto zsebébe megy egy kis kenópénz, hogy áron alul engedjen el valakiket)
- meg kell találni az összhangot edző és vezetőség között az igazolások terén. Nem azt mondom, hogy tele legyen a pad fiatallal, de az edző hóbortja miatt ne igazoljunk már felesleges játékosokat. Idén mintha megfordult volna a kocka: korábban LE szinte mindenkit megkapott akit kért, szinte mindenkit áron felül. Külön az ő kérésére jött Matyi, Gomes, Paco, Rakitic, Bravo... van aki bevált, van aki nem, de így nem lehet. Idén meg azt látom, hogy szegény EV azt sem tudja kikkel dolgozik a jövőben. Hozzuk Paulinhot, azt sem tudja ki az. Gí is tele a középpálya, de hozunk még egyet. Elvileg volt olyan hír, hogy akarja Inigot, de nem kapta meg, tetszett neki Seri, de megvétózták...idén mintha a vezetőség meg akarta volna mutatni ők milyen jól tolják ezt az igazolási időszakot. Bizonyítottak! El lehet távozni!!!
Bízom benne, hogy EV valami csodát tesz a középpályánkkal, Messi nem veszíti el a hitét, és elől Suarez belövi helyzetei felét, Dembelé mg hamar felveszi a ritmust. Akkor talán pályán versenyben lehetünk.