Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
gránit
Director del Fútbol

2024.07.29. 23:42:49

Troym írta:
2024.07.29. 21:57:54
Amúgy az "előző" Nicot vissza kéne hozni akár 30 millióért is, már 4 gólos az előszezonban.
Ha más vkp-t nem tudunk igazolni, és minden kötél szakad, akkor ezt abszolút adnám.

Amikor azt írják, hogy "Nico", nekem amúgy mindig ő jut az eszembe, nekem ő maradt az alapértelmezett Nico. :D

Opciónk van rá, és nem biztos, hogy találunk nála nagyobb kalibert erre a posztra. Ha nem, akkor ő még mindig ott van vészmegoldásnak, és lehet, hogy még be is válna. A Porto-ban nagyon jól teljesít. Chris-szel elég erősek lehetnének ott.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.07.29. 23:38:21

Troym írta:
Mondjuk, ha megnézi hogyan bántunk Roqueval, Julian Araujoval, Guiuval, Nicoval, abból nem tudom ezt szűri-e le, hogy itt annyira jól bánnának a fiatalokkal.

Szerintem, ha jönni akarna, már aláírt volna, május óta tart ez a saga, már bőven végiggondolhatta mindegyik irányt.

Amúgy az "előző" Nicot vissza kéne hozni akár 30 millióért is, már 4 gólos az előszezonban.
Azért Nico klasszisokkal nagyobb tehetség, szerves része volt az eb győztes spanyol csapatnak, nagyszerű képességekkel rendelkezik, én úgy gondolom nála most van ott az az ablak, ami az ugródeszkához vezet és valahol minden fiatal játékos erre a lehetőségre vágyik fiatalon. Nyilván a bilbao egy biztos pont, a testvérével együtt, de sosem lehet tudni, ez valahol egy kemény piac, lehet ma kellesz, de jövő héten már nem a te neved lesz a címlapokon.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.07.29. 23:05:12

Troym írta:
LG írta:
2024.07.29. 20:39:07
Nico-nak pedig a Barca mindenképp jobb opciónak tűnik, mint vmelyik pénzes csapat, ahol egy gyengébb kedzés után elássák.
Mondjuk, ha megnézi hogyan bántunk Roqueval, Julian Araujoval, Guiuval, Nicoval, abból nem tudom ezt szűri-e le, hogy itt annyira jól bánnának a fiatalokkal.
Azért Nico túl sokba kerülne és túl nagy a hype most körülötte, hogy csak úgy mellőzni lehessen. A fentiek közül egyedül Roque került viszonylag nagyobb pénzbe, de ő azért a brazil bajnokságból nagyon zsákbamacskaként érkezett, és sok minden homályos is körülötte...
Faramuci69
Jugador del Barça

2024.07.29. 22:55:04

Már megint egy szociális intézmény vagyzunk?
Roque nem akar elmeni a szaudi ligába? Akkor rohadjon meg a padon? Vagy elmegy annyiért amennziért jött, vagy gyilkoljuk le a karrierjét.
Lenglet? ö teljesítmény, de magas elvárások? Mire fel? Azért én őt is megizzasztanám egy kicsit.
Sajnos de Jong a harmadik ilyen. Messze nem áll arányban a keresete és a teljesítménye. Szabadulnék tőle bármi áron.
Szerintem Nicoval még kiváruk, nem gondolnám, hogxy a lakáj média akár egy sora is igaz lenne, az egész nyár csak kitaláció.
Nálunk sok fiatal azért ment, mert nem ütötte meg a szintet. Néhány közülük jault, de nem lettek világsztárok.
Troym
Director del Fútbol

LG írta:
Nico-nak pedig a Barca mindenképp jobb opciónak tűnik, mint vmelyik pénzes csapat, ahol egy gyengébb kedzés után elássák.

Szerintem, ha jönni akarna, már aláírt volna, május óta tart ez a saga, már bőven végiggondolhatta mindegyik irányt.

LG
Az Év fórumozója 2016

Kovbal88 írta:
2024.07.29. 20:13:27
La Masia1 írta:
2024.07.29. 13:36:15

Jelenleg ez tűnik a legvalószínűbbnek.
Magasabb fizetésért cserébe megemelik a kivásárlási árát.
22 éves, nem késett le semmiről, belefér neki az is, ha pár év múlva megy BL-ben érdekelt csapathoz.
Nem sok hely van Spanyolországban, ahol akár jobb élete lehet egy focistának, mint Barcelonában, az egyik ilyen pont Bilbao. A BL-t leszámítva mindenben jobban jár, ha ott marad.
Szerintem meg lelép és ezt is kell tennie. Most fel van kapva, megy neki a szekér, aztán ez a lufi bármikor kipukkanhat. Jön egy sérülés, vagy csak simán gödörbe kerül, vagy tényleg befut. Meglepne, ha maradna a Bilbaoba. Neki ezt a mostani hullámot meg kell lovagolnia
Szerintem nincs tuti recept egy fiatal játékosnak, egy rosszul elsült átigazolás ugyanúgy megtörheti a fejlődést, mint az, hogy túl sokáig marad egy középcsapatban. Elég megnézni, hogy pl. a MU és a Chelsea hány fiatal tehetséget ásott el az elmúlt években. Ennek ellenére én is inkább kockáztatnék a játékos helyében, és belevágnék a nagy kalandba. Nico-nak pedig a Barca mindenképp jobb opciónak tűnik, mint vmelyik pénzes csapat, ahol egy gyengébb kedzés után elássák.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.29. 20:26:10

Kovbal88 írta:
Szerintem meg lelép és ezt is kell tennie. Most fel van kapva, megy neki a szekér, aztán ez a lufi bármikor kipukkanhat. Jön egy sérülés, vagy csak simán gödörbe kerül, vagy tényleg befut. Meglepne, ha maradna a Bilbaoba. Neki ezt a mostani hullámot meg kell lovagolnia
A testvérével együtt már most egy intézmény a Bilbaonál, még ha marad ezen a szinten, ott akkor is maradhat ameddig akar. Jelenleg bruttó 10m körüli az éves fizetése, szerintem most akár ott is kaphat olyat összeget, amit innen ajánlottak neki.
Kovbal88
Entrenador del Barça

La Masia1 írta:
Troym írta:
2024.07.28. 18:43:48
Szerintem marad Bilbaoban. El-ben játszanak és náluk lesz a döntő.
22 éves, nem késett le semmiről, belefér neki az is, ha pár év múlva megy BL-ben érdekelt csapathoz.
Nem sok hely van Spanyolországban, ahol akár jobb élete lehet egy focistának, mint Barcelonában, az egyik ilyen pont Bilbao. A BL-t leszámítva mindenben jobban jár, ha ott marad.
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.29. 14:33:35

Troym írta:
2024.07.29. 12:40:47
Kovbal88 írta:
2024.07.29. 11:14:32
Ezt a választásos dolgot miből gondolod? Csak mert az előző elnök csődbe vitte a klubot és lazán ott mosolygott valamelyik meccsen. Ő se lett elküldve végül lemondott. Laportának meg azért vannak eredményei egyedül a BL az ami szánalmas, de az előtte is az volt. Ellenfele meg ugye nem is nagyon van.
Ahogy elkezdték gyűjteni az aláírásokat a bizalmatlanságinál, Barto rögtön megpattant.

Barto alatt is voltak eredmények, Barto 2020 őszén pattant meg, 2015, 2017, 2018, 2019-ben bajnok, 2015-ben BL yőztes, 2019ben BL elődöntős volt a csapat.

Laporta nyilván milliószor nehezebb helyzetben van, de a kamu igazolások minden évben lehet nem tetszenek sokaknak.
2021 Messi hosszabbít
Jön Haaland
Kimmich minden évben jön
Meg Brzovic
Idén meg a spanyol duóról nyilatkozik úton útfélen
Mellette csatározik mindenkivel, igazgató vezetők tucatjai léptek le, kétes ügyletek (Libero) Kimondottan ótvar módon bánik a klublegendákkal (Messi, Busi, Alba, Pique, Xavi)

Amúgy Fort sem véletlen kezdett újra nyilatkozni itt-ott, biztos vagyok benne, hogy ismét elindul.

DE! ez csak az én véleményem, lehetséges, hogy a katalánoknak ez kell.
Elképzelhető, hogy jön 2025-ben Salah (vagy hasonló nagy név) ingyen és minden meg van bocsájtva.
Az eredmények szerintem nem feltétlenül relevánsak egy elnök megítélésében. Ott van Rosell, aki alatt szintén ment a hajó, de mint elnök, az egyik, ha nem a legnagyobb szégyenfölt volt a Barca történelmében. Ott volt a Nike, a brazil TV-s jogok vagy a Neymar-ügy is. Itt nem olyan eljárások folytak mint mondjuk a Negrreia miatt. (bár ez is egy jóval korábbi vezetőség munkájára vezethető vissza, amit valamiért most szedtek elő) Vagy Laport első érája, amikor tényleg egy elsüllyedt hajóra emlékeztett a csapat, aztán rövid idő alatt szinte egyeduralkodá nőtte ki magát.

A Messi dologról, ahogy kiderült a klub anyagi helyzete szerintem nem volt olyan aki egy hangyányit is hitt volna ebben, főleg, amikor egy PSG gondolta komolyan.
Kimmichre én komoly célként csak idén emlékszem, leginkább Xavi miatt, már csak a lejáró szerződéséből kifolyólag, ami nem lett volna feltétlen irreális, ha a fizetési igényéből le lehet csípni.
Ha az ilyen "ígéreteknek" a felét is komolyan lehetne venni (legyen az Laporta, Bartomeu, Gaspart, Nunez vagy akárki érájában) minden évben teljesen új álomcsapat lenne 1-2 millárdos igazolási büdzsével.

Szerintem Nicoval kapcsolatban az lenne már a legideálisabb lépés, ha egy nem agresszívan, de adni neki valami ultimátumot. Mondjuk két nap múlva várjuk a döntését. Az, hogy ő lógatja a lábát Marbellán mi meg ülünk a telefon mellett, hogy hátha megcsörren (ahogy két másik csapat is, köztük a nevelőegyesülete) szerintem rohadtul inkorrekt viselkedés. És ez nem 1-2 napja megy. Ha nemet mond, akkor pedig azt a pénzt ami érte és a fizetéséért félretett a klub, már felasználhatja a klub más igazolásra. Tudják valóban mennyi ráfordítható összeg van, mennyit lehet felhasználni bérre/regisztrációra. (gondolom nem véletlenül akarják hétvégén benyújtani a második ajánlatot Olmoért)
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.07.29. 14:08:53

bunga írta:
2024.07.29. 11:50:40
Ha hinni lehet a hírmorzsáknak, akkor a Barca már tudja, hog hogy döntött Nico. Ha igen a válasz nekünk, akkor a klub most szedi össze kp a kivásárlási pénzt. Ha meg nem, akkor csak kamu, hogy még reménykednek.
Ha tudják már a döntést, akkor vajon mi lehet az, amiben még reménykednek?
Kommunikációs stratégiának nevezhető, de nem a magabiztosságot tükrözi.
La Masia1
Jugador d'estrella

Troym írta:
gránit
Director del Fútbol

2024.07.29. 13:19:55

Troym írta:
Ahogy elkezdték gyűjteni az aláírásokat a bizalmatlanságinál, Barto rögtön megpattant.

Barto alatt is voltak eredmények, Barto 2020 őszén pattant meg, 2015, 2017, 2018, 2019-ben bajnok, 2015-ben BL yőztes, 2019ben BL elődöntős volt a csapat.

Laporta nyilván milliószor nehezebb helyzetben van, de a kamu igazolások minden évben lehet nem tetszenek sokaknak.
2021 Messi hosszabbít
Jön Haaland
Kimmich minden évben jön
Meg Brzovic
Mellette csatározik mindenkivel, igazgató vezetők tucatjai léptek le, kétes ügyletek (Libero) Kimondottan ótvar módon bánik a klublegendákkal (Messi, Busi, Alba, Pique, Xavi)

Amúgy Fort sem véletlen kezdett újra nyilatkozni itt-ott, biztos vagyok benne, hogy ismét elindul.

Elképzelhető, hogy jön 2025-ben Salah (vagy hasonló nagy név) ingyen és minden meg van bocsájtva.
Szerintem meg teljesen működik a stratégiája, népszerűség szempontjából. Bemondja, hogy van új Nike-szerződés, és mindenkivel elhiteti, hogy van új Nike-szerződés.

Az igazolások terén meg nem tudjuk, hogy valójában mennyit enged a Liga. Lehet, hogy ezen a nyáron sem igazolhatunk rendesen, ami nem Laporta hibája.

Az tény, hogy sok a kamu. Az Olmóért beadott ajánlatunk is csak azt a célt szolgálta, hogy a szurkolókat reménnyel töltsék el. De egy olyan ajánlatot adtunk, amit nem gondoltunk komolyan. De mi mást tehetne? Mennyivel lennénk valójában beljebb, ha még kamu ajánlatokat sem tennénk? Ugyanott tartanánk, így meg hetekig illúziót ad a rajongóknak, ami kell is nekik. Szerintem jól működik a stratégiájának ez a része.

Ami szerintem nem működik, hogy eközben olcsó lehetőségekre nem megyünk rá, Guirassy-ra például. A választással viszont szerintem nem lesz gondja, mert azt az illúziót, amit a szurkolók akarnak, azt maximálisan megadja. Williams-t követelték tőle Barcelonában, és már hónapok óta fut a saga. Ha leigazoljuk, neki jó. Ha nem igazoljuk le, a népszerűsége szempontjából neki az is jó, hiszen mindent megtett, meg a Ligára lehet kenni mindent, amiben még lehet, hogy van is igazság.

Nekem az a problémám, hogy a sikeres illúziókeltés mellett valódi csapatépítés nem történik. Williams-t priortásként kezelni szerintem hiba, rá várunk, miközben sorra kelnek el az olcsó, de remek lehetőségek.
Troym
Director del Fútbol

Kovbal88 írta:
Ezt a választásos dolgot miből gondolod? Csak mert az előző elnök csődbe vitte a klubot és lazán ott mosolygott valamelyik meccsen. Ő se lett elküldve végül lemondott. Laportának meg azért vannak eredményei egyedül a BL az ami szánalmas, de az előtte is az volt. Ellenfele meg ugye nem is nagyon van.

2021 Messi hosszabbít
Jön Haaland
Kimmich minden évben jön
Meg Brzovic

bunga
Capitá del Barça

2024.07.29. 11:50:40

davi10 írta:
2024.07.28. 19:39:08
Troym írta:
Akkor nem rakatott volna 60 milliós záradékot a szerződésébe.
Szerintem itt fog végül kikötni, csak jó lenne látni már a sztori végét, mert idő közben szép lassan Merino-t elviszi az Arsenal, a másik nagy kiszemelt Frimpong-al meg talán még a kapcsolatfelvételig se jutottunk el.
Ha hinni lehet a hírmorzsáknak, akkor a Barca már tudja, hog hogy döntött Nico. Ha igen a válasz nekünk, akkor a klub most szedi össze kp a kivásárlási pénzt. Ha meg nem, akkor csak kamu, hogy még reménykednek.
Kovbal88
Entrenador del Barça

Troym írta:
2024.07.28. 21:08:35
davi10 írta:

Szerintem itt fog végül kikötni, csak jó lenne látni már a sztori végét, mert idő közben szép lassan Merino-t elviszi az Arsenal, a másik nagy kiszemelt Frimpong-al meg talán még a kapcsolatfelvételig se jutottunk el.
Az csak egy biztosíték, hogy amikor le akar lépni, akkor kb gond nélkül megteheti, de attól még maradhat.

Én személy szerint már elengedtem, hogy jönne Frimpong, vagy valami jobb játékos, szerintem mese habbal. A héten augusztus lesz és még az FFP se egyértelmű? Nem hinném. Pont, hogy az és nem fér bele senki.

Gondolom Laporta felmérte, hogy Williams nélkül nagyon rezeg a léc a következő választáson, így azt a sztorit engedik el utoljára.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.28. 21:08:35

davi10 írta:

Az csak egy biztosíték, hogy amikor le akar lépni, akkor kb gond nélkül megteheti, de attól még maradhat.

Én személy szerint már elengedtem, hogy jönne Frimpong, vagy valami jobb játékos, szerintem mese habbal. A héten augusztus lesz és még az FFP se egyértelmű? Nem hinném. Pont, hogy az és nem fér bele senki.

Gondolom Laporta felmérte, hogy Williams nélkül nagyon rezeg a léc a következő választáson, így azt a sztorit engedik el utoljára.
davi10
Llegenda del Barça

Troym írta:
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

Rdinho10
Capitá del Barça

2024.07.28. 18:31:30

Valoszinu a psg bol lelepne 2 ev mulva,onnan kb sehogy sem tudsz lelepni.Ha odamegy, el is felejthetjuk.
sansz
Entrenador del Barça

2024.07.28. 17:14:29

Rdinho10 írta:
2024.07.28. 14:53:25
Fabrizio szerint a Chelsea is bejelentkezett Nicoert es Olmoert…ha a penzt valasztja Nico,akkor nem is kell nekunk…
Szerintem ne üljünk olyan magasan a lovon. Rettentő rosszul tudunk bánni a játékosokkal,ha az aktuális elnök magáról el akarja terelni a figyelmet. Könyörgünk mindenkinek,hogy jöjjenek ide, ne a pénzt válasszák, aztán Lewát mégis kivásároljuk olyan fizuval amit a Bayern jogosan nem akart megadni neki. Könyörgünk,hogy mondjanak le fizuról,vagy csúsztassák el,aztán két év múlva meg azt mondjuk,hogy milyen pénzéhesek,mert magas a fizujuk(részben a csúsztatás miatt). Aztán itt vannak a lojálisnak tűnő lelkes arcok,akiket gombokért is kidobunk a csónakból,ha ehhez van Laportának kedve,zsaroljuk őket,hogy padozni fognak,ha nem mennek el,vagy nem kötnek új szerződést stbstb. Én szurkolóként egy sztárfocistához képest kimutathatatlan keresettel,nyilván a Barcát választanám, de azért egy PSG szakmailag sem biztos,hogy rosszabb választás a Barcánál. Ne ítéljük el,mert a "pénzt" választja, az se baj,ha két év múlva jön hozzánk.
dingdong
Capitá del Barça

2024.07.28. 15:09:48

Van más bajunk is de megláttam Lenglet az utazo keretben es rosszul lettem. Nem lehetne tőle valahogy akarhogy megszabadulni? Pl mint Umtititol...

Ő az utolsó maradványa a Bartomeu korszaknak. Zárjuk le valahogy
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.07.28. 14:53:25

Fabrizio szerint a Chelsea is bejelentkezett Nicoert es Olmoert…ha a penzt valasztja Nico,akkor nem is kell nekunk…
gránit
Director del Fútbol

2024.07.28. 13:47:16

Peter írta:
2024.07.28. 13:15:56
Végül, hogyan döntött Nico?
Az a 24 óra, amit lejjebb olvasok már jócskán leketyegett, azóta viszont nagy a csend.
Én sem látok még semmilyen hírt erről. Az újságírók is össze-vissza írogatnak mindent, ahogy a mi elnökségünk is össze-vissza blöffölget. Erre a liberós történetre is hányszor találtunk már új vevőt? Már annyi tuti vevő volt erre, hogy ha mind igaz lett volna, már farzsebből fizetnénk ki belőle az összes adósságunkat. Ugyanez az új Nike-szerződéssel. Nincs új szerződés, de bemondtuk, hogy mindenki megnyugodjon. És mindenki meg is nyugodott. Telnek-múlnak a hónapok, és ha valaki felveti, hogy hát, nem nagyon látunk itt új szerződést, akkor mindenhol az a válasz, hogy de márpedig lesz itt új szerződés (miközben úgy volt, hogy már van). Mondták ezt már két hónappal ezelőtt is. Szóval, abszolút működik az elnökség stratégiája. Meg lehet nyugtatni az embereket a blöffökkel.

Ami már nem biztos, hogy működik, az a Williams-hadművelet. Azért nem jönnek az igazolások, mert ő a prioritás. Nem akarunk addig más nagyobb fogást leigazolni, amíg ő alá nem ír, nehogy másokkal elfoglaljuk Williams elől a lehetséges helyet az FFP-keretben. Szerintem ez rossz stratégia, mert két szék között nagyon könnyen a pad alá eshetünk. Ha Williams végül nem jön, akkor nagyon sok értékes játékos leigazolásától estünk el, csak azért, mert rá vártunk. Ez még akkor is rossz stratégia, ha végül nekünk ír alá, mert ez idő alatt is több remek játékost vittek el az orrunk elől. Szerintem nem kellene őt ennyire prioritásként kezelni. Vannak még más lyukak is a csapatban. Ha sikerülne egy jó vkp-t találni, le kellene igazolni, és nem Williams-re várni, mert elmegy a hajó. Ha Williams egy másik nagy fogás miatt már nem férne bele, hát nem fér bele, de ne mulasszunk el leigazolni egy nagy játékost, csak mert Williams volt a prioritás. Ha Williams-nek már nem lenne így hely, majd jöhet más, olcsóbb csatár. De ezzel, amit most csinálunk, csak azt érjük el, hogy sorra mennek el a hajók az orrunk előtt.
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.28. 13:40:35

Peter írta:
Az a 24 óra, amit lejjebb olvasok már leketyegett.....
Már három napja minden papír ott van nála, a managerevel is lementek a tárgyalások, aki végül azt mondta, hogy minden reendben, de Niconak kell a végső döntést meghozni. Jelenleg mindenki a játékos válaszára vár, de ő úgy látszik nem sieti el, állítólag nagy a nyomás rajta a három ajánlat miatt és nem akarja elsietni, úgyhogy a klub nem tehet mást mint vár.

Közben megerősítették az Al-Nassr (Sport) és az Al-Hilal (TV3) kapcsolatfelvételét Raphinha ügyében, 90 millió körüli összegről van szó, amennyiért a klub hajlandó lenne megválni tőle.
Angol források szerint az Arsenal is komoly érdeklődést mutat, a 10-es számot is hajlandóak lennének odaadni neki, 52 millió fontos ajánlatról beszélnek, illetve Emeryt is komolyan érdekelné a brazil Diabyt pótolandó.

Lenglet iránt a Soci felvette a kapcsolatot a klubbal, mivel Le Normand lépett, a fizetéséből viszont lejjebb kellene adni, amire A játékos nem igazán hajlandó (ahogy azok a klubok sem akikhez kölcsönbe mehetne), viszont a szaudiak továbbra is kitartanak de hiába emelnének a bérén és vinnék azonnal oda a játékos nem akar menni. (mundo) Szóval kicsit 22-es csapdája a dolog.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

Az a 24 óra, amit lejjebb olvasok már jócskán leketyegett, azóta viszont nagy a csend.
Válasz küldése