Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
gránit
Director del Fútbol

2024.07.30. 22:21:32

Ha igaz az, hogy mindkettőre lenne pénz és engedély, akkor az azt jelenti, hogy akár 120 milliót is költhetnénk ezen a nyáron.

Ennyi pénzből brutális csapatot lehetett volna összehozni. Guirassy-t 17,5 millióért, egy vkp-t, Cancelo-t, egy cserekapust, simán kijönne belőle, bőven.

Ha igaz, teszem hozzá. Mert ez is lehet a szokásos reményt kelteni akaró kommunikáció.

Akár igaz, akár nem, B-tervvel rendelkeznünk kell arra az esetre, ha Williams nem jön, mert ketyeg az óra.
Peter
Director del Fútbol

2024.07.30. 21:27:32

23 a srác,
Az egy dolog, hogy a kiugráshoz lehet még alkalma, de ha igazán forrna benne a céltudatos kihívás vagy a mindenáron fejlődés utáni vágy, nincs az a bilbaoi nyomás, ami ott tartaná.
Mindenesetre kevés fiatal játékos életében adatik meg az a lehetőség, hogy éppen friss EB arany hátszéllel és ennyire magától értetődő természetességgel súlycsoportot válthasson.

Ha már nem Barcelona, akkor okos szerződéssel Lucho kezei között nagyon jó helyen lehetne.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.30. 21:22:29

Barça want to sign Nico Williams and Dani Olmo, not one of them but both. If Nico does not come, Barça will sign another winger. - Mundo

Szerintem ideje másik bal oldali támadó / középcsatár, de még inkább vkp után nézni. Abból a Nicora és Olmora szánt 120 millióból azért egész sok játékos célpont lehet, már ha tényleg van annyi pénzünk.
soadroli
Llegenda del Barça

2024.07.30. 20:12:28

FC Barcelona are losing hope of signing Nico Williams. The club believes that after receiving pressure from his family & Athletic Club, he is set to stay.

However, Barça are still hopeful that he might reconsider. @fansjavimiguel
Kép
Peter
Director del Fútbol

2024.07.30. 15:04:42

Sinya22 írta:
2024.07.30. 14:45:03
Úgy 8 éve tudjuk, hogy lyukas a vkp poszt, és minimum másfél éve a 9-es is.
Úgy tűnik, hogy nekünk néhányunknak lesz szükségünk alkalmazkodni a csapat egy polccal alacsonyabb szinten történő szurkolásához.
8 év nem kevés idő, valamennyire már sikerült alkalmazkodnom ehhez, de még mindíg nagy csatákat vívok magammal, amikor még a tálcán kínált lehetőségeinket sem emeljük le a tálcáról.

Csak egy mondat a főoldali cikkből : "Úgy tűnik, Romeu meggyőzte Flicket, és egy második szezonra is marad a klubnál."

Hajrá Barca!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.30. 14:47:22

jclayton írta:
2024.07.30. 14:19:59
Lehet, hogy mellékszál, de pontosan kiért ajánlottak kilencvenmilliót és mikor? Felröppent anno a hír a Yamal-os megaajánlatról, de egyedül Araújoval kapcsolatban keringtek teljesen furcsa híresztelések a sérülése előtt. De már akkor sem lehetett tudni semmi konkrétumot, kivéve, hogy a szurkolói keménymag és a bulvármédia ilyen nagy összegeket vizionált.

Az a helyzet, hogy a csapat ezen a ponton még csak-csak eladna játékosokat, de Yamalon kívül topcsapatból komoly kereslet aligha van bárkire is, senki nincs se nyíltan, se rejtetten a piacon az 50+ milliós kategóriában - mert egyszerűen nincs rájuk vevő.
Yamalért 200-as ajánlat volt igen. Araujora nem tudom, volt-e konkrét 80-90-es ajánlat, de ha nem is, annyiért szerintem elvitték... volna, ha nem sérül meg.
Raphinhának van még olyan értéke, akit 50 millióért kérdés nélkül vinnének páran Angliából, de nagyon helyesen ezt a számot max fontban hallgatnánk meg kezdőajánlatnak, a hírek szerint ott szabta meg az alját. De mivel nem akar távozni, eléggé lényegtelen.

Szerintem kb így nézne ki a valós eladhatósági lista, és a valóság mellette

Yamal 200 (nem is akar menni, meg mi sem akarjuk eladni egy akár sikerkorszakot meghatározó játékost)
Araujo 80 (sérült)
Raphinha 60-70 (nem akar menni)
Roque 35-45 (kicsit bizarr lenne rögtön eladni, de ez lehetséges szerintem, ő tuti nem akar ilyen korban végig padozni)
DJ 30-40, hogy bele tudjanak kalkulálni egy magas fizetést (nem akar menni)
Ferrán 20-30 között (nem akar menni)
Pedri 20 (nem akar menni)
Fati 10 (sérült)
Torre 5

Fiatalokat, Christ, Koundét azért nem említettem meg mert szóba sem került pletyka szintén sem. Koundéra tuti lenne keresleg 50 felett, nagy szezonon és EB-n van túl, Christensent is szerintem pár tizesért el lehetne paszolni, de eszünk ágában sincs.

Arab vonalat nem vettem bele, ott érkezett közel 100-as ajánlat pl. a brazilért, de nyilván oda a játékosok sem akarnak menni meg nem is mutatja a valós értéket.

Valós esélyt én csak Roquéban látnék eladásra.
Sinya22 írta:
Úgy 8 éve tudjuk, hogy lyukas a vkp poszt, és minimum másfél éve a 9-es is. Természetesen Olmo a prioritás, mert miért ne. :D Sok dolog nem változott az átigazolási politikánkban sem.
Szerintem Olmót hamis kilencesnek és bal, esetleg jobbszélsőnek veszik, lefedni ezt és a 10-es posztot ha kell. Szerintem így is hóttbéna megoldás, de legalább a balszélső és a kilences posztnál az első lyuk, a második meg kérdéses, és nem árt neki a bővítés.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Sinya22
Director del Fútbol

Deluigi írta:
2024.07.30. 14:24:02
Én teljesen elégedett volnék, ha idén egyetlen játékost sem igazolnánk le, kihúznánk az évet 1:1 nélkül is, aztán az elkövetkező években lehetne pótolni a lyukakat, idén kiderülne, melyik pozíciók hiányosak.
Úgy 8 éve tudjuk, hogy lyukas a vkp poszt, és minimum másfél éve a 9-es is. Természetesen Olmo a prioritás, mert miért ne. :D Sok dolog nem változott az átigazolási politikánkban sem.
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.30. 14:42:36

bence0330 írta:
2024.07.30. 14:07:34
LG írta:
2024.07.30. 13:55:18
Én Olmonak akkor látnám értelmit, ha Pedrit eladnánk. Ha Pedrit el tudnánk adni közel ugyanannyiért, mint amennyiéert Olmot hoznánk, szerintem jó üzlet lenne. Sajnos utóbbival én hosszútávon már nem mernék számolni.
Én odáig mennék, hogy még akkor is felesleges hülyeség lenne. Akkor csak kb öten maradnak arra az egy posztra. :D Abból a pénzből mást vennék, máshová.
Szerintem mostanra Pedri valós marketingértéke nincs 20 millió felett, és akkor még sokat mondtam.
Én sem igazán értem Olmot, max akkor lenne értelme, ha előtte minimum 2 posztot lefedünk. Az ő pozíciója és a belső védő, ami jelenleg a legkevésbé kardinális. Pedrit Flick mindenképp meg akarja tartani, (ahogy szerintem Laportáék is), Fermin teljesen kötött oda, Gündogan is ott tudja a legjobbját kihozni, Gavinak is talán az fekszik leginkább, ha Darvich-al kezdeni akar valamit, szintén nem tudja máshova tenni (plusz még a fiatalok közül is vannak oda). A török-német és Gavi mondjuk mobilisabb, de egy vkp-val Olmo pozícióját is feltöltené egy lyukas posztot is lefedve.

Lehet, hogy Flick tud valamit, amit mi nem , egy korábbi nyilatkozatában azt is mondta, hogy nem lesz dogmatikus, kőbe vésett rendszer úgyhogy megeshet, hogy van valami ötlete. Talán egy olyan félterületben lenne helye, ahol korábban Gavi és Pedri is játszott, mert szélsőnek semmi értelme. Akkor már inkább maradjon Fati.

Frimponggal inkább az a baj, hogy nincs posztja. Ha nem játszanánk szélsővel, akkor lenne létjogosultsága, mert minden csak nem jh. Ráadásul Fort sem tudom mennyi lehetőséget kapna. Egy 40 milliós játékos (amire pénzünk sincs) elé ndem hiszem, hogy berotálnának még ekét év múlva sem egy 17-18 éves srácot.
jclayton írta:
Chino írta:
2024.07.30. 12:45:47
Nagyon kétlem, hogy egy Raphinhát vagy Araujot hajlamosak lennének eladni egy épülő csapatból, ha nem lenne szükséges. De 90 millióért egy vallujuk be, inkább már cserejátékosnak számító játékost eladni inkább józan észre vall. És lehet fikázni a klubot, hogy miért nem adja el De Jongot, Torrest, a brazilt stb., ha a játékosnak esze ágában sincs távozni. Utóbbinak az alázása alatt nem tudom mit értesz.
Lehet, hogy mellékszál, de pontosan kiért ajánlottak kilencvenmilliót és mikor? Felröppent anno a hír a Yamal-os megaajánlatról, de egyedül Araújoval kapcsolatban keringtek teljesen furcsa híresztelések a sérülése előtt. De már akkor sem lehetett tudni semmi konkrétumot, kivéve, hogy a szurkolói keménymag és a bulvármédia ilyen nagy összegeket vizionált.

Az a helyzet, hogy a csapat ezen a ponton még csak-csak eladna játékosokat, de Yamalon kívül topcsapatból komoly kereslet aligha van bárkire is, senki nincs se nyíltan, se rejtetten a piacon az 50+ milliós kategóriában - mert egyszerűen nincs rájuk vevő. És ez még nem is csak a bérezés kérdése (legfeljebb de Jong meg a túlfizetett perememberek esetében), úgy általában nem kapdosnak az élcsapatok a Barcelona drága játékosai után, van náluk jobb alternatívájuk is.
Raphinháért jött hivatalos ajánlat az Al-Hilaltól.

Araujoért azt hiszem télen volt 75 millió a Bayerntől.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Chino 2024.07.30. 14:48:57-kor.
Forca Barca!!!!
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.07.30. 14:24:02

Én teljesen elégedett volnék, ha idén egyetlen játékost sem igazolnánk le, kihúznánk az évet 1:1 nélkül is, aztán az elkövetkező években lehetne pótolni a lyukakat, idén kiderülne, melyik pozíciók hiányosak.
jclayton
Jugador d'estrella

Chino írta:
Nagyon kétlem, hogy egy Raphinhát vagy Araujot hajlamosak lennének eladni egy épülő csapatból, ha nem lenne szükséges. De 90 millióért egy vallujuk be, inkább már cserejátékosnak számító játékost eladni inkább józan észre vall. És lehet fikázni a klubot, hogy miért nem adja el De Jongot, Torrest, a brazilt stb., ha a játékosnak esze ágában sincs távozni. Utóbbinak az alázása alatt nem tudom mit értesz.

Az a helyzet, hogy a csapat ezen a ponton még csak-csak eladna játékosokat, de Yamalon kívül topcsapatból komoly kereslet aligha van bárkire is, senki nincs se nyíltan, se rejtetten a piacon az 50+ milliós kategóriában - mert egyszerűen nincs rájuk vevő. És ez még nem is csak a bérezés kérdése (legfeljebb de Jong meg a túlfizetett perememberek esetében), úgy általában nem kapdosnak az élcsapatok a Barcelona drága játékosai után, van náluk jobb alternatívájuk is.
bence0330

2024.07.30. 14:07:34

LG írta:
Én Olmonak akkor látnám értelmit, ha Pedrit eladnánk. Ha Pedrit el tudnánk adni közel ugyanannyiért, mint amennyiéert Olmot hoznánk, szerintem jó üzlet lenne. Sajnos utóbbival én hosszútávon már nem mernék számolni.
Én odáig mennék, hogy még akkor is felesleges hülyeség lenne. Akkor csak kb öten maradnak arra az egy posztra. :D Abból a pénzből mást vennék, máshová.
Szerintem mostanra Pedri valós marketingértéke nincs 20 millió felett, és akkor még sokat mondtam.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

bence0330 írta:
2024.07.30. 12:44:21
Feast4 írta:
2024.07.30. 11:54:23
Amúgy csak én nem értem mi a fenének nekünk Dani Olmó tűzön vizen át? Támadó középpályás, ha 4-2-3-1-et akarunk játszani ahhoz sincs meg a keret. Ahhoz lóg egy igati btb kp. meg szélső hátvédek bal szélső. Nem értem minek nekünk.

Egy bal szélső meg egy vkp kéne legekőször, minden más csak utána.
Nem csak te. A legerősebb és legmélyebb posztunk messze.

Azt tippelem, hogy ők Olmót a 3(4) támadóposzt bármelyikére alkalmasnak találják amolyan jolly jokernek, főleg, ha Nico nem jönne. Csak ezzel az a gond, hogy láttuk a válogatottban, milyen az, amikor Olmo bal meg jobbszélen focizik. Torres szintje kb, vagy annak a kicsit javított változata.

De jelenleg én is úgy 10 eurót lennék hajlandó belefektetni, annak ellenére, hogy a képességei alapján lehet ő mai pénzek mellett 60 milliós játékos, csak hát olyan klubban, ahol van helye. A Cityben KDB pótlására pl. remek lenne, meg Pep amúgy sem fél két tizest játszatni valami elvont felállásban, ha épp kell. Nálunk meg ott fog tolongani a helyért Gündogan, Raphinha, Pedri, Gavi, Fermín, Darvich (és Olmo).

Nagyon reménykedik most szerintem mindenki, hogy nem lesz erre elég pénzünk.
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2024.07.30. 00:45:18
sansz írta:
2024.07.30. 00:26:05
Ez az a klub, ahol az elnök a sajtón keresztűl fenyegeti a saját játékosát, hogy írja alá, amit ő követel, különben nem lesz a pályán, ez az a klub, ahol kikönyörgik a fizetés csúsztatásokat, majd mikor ki kéne fizetni, akkor azt suttogjuk, hogy milyen pénzéhesek, el kell adni az ilyet...Ez az a klub, ahol az egyik leghasznosabb játékost (Raphinha) aki szerintem egy jó edző mellett szintet is léphetne, folyamatosan alázzuk és jóformán el akarjuk üldözni. Úgy, ahogy Guiu se volt fontos és ahogy Vitorral is bánunk: leteszünk egy rakás pénzt érte, udvarlunk neki, direkt előbb el is hozzuk, szerintem nagyon is bíztató volt, aztán kitesszük a csapatból és rátesszük az árcédulát...És még lehetne sorolni Laporta gátlástalan szemfényvesztéseit.
Alapvetően szinte minden szavaddal egyetértek, csak nem értem, ezek miért Laporta szemfényvesztései, szerintem ő a fenti témákban kb képbe sem került. Vitort Xavi rakta ki a csapatból, Guiut Xavi nem rakta be, illetve Xavi vágyai szerint hoztak a helyére egy hasonló profilt (nyilván ehhez kellett Laporta áldása is, de na...), Raphinhát Xavi cserélte le minden meccsen, meg dobálta ide-oda, és persze ő hiába az egyik legjobbunk... lehet, hogy csak két jobb, vagy legalábbis jövőre már talán jobb játékos van a keretben, az pont az ő két posztján.
Ha ő jobblábas lenne, vagy Yamal... azzal mindenképp egyetértek, hogy Raphinhát a padon itthagyni bűn, ő egy nagy csapat húzóembere szint, mint ahogy azt másfél éve bizonyítja. Meg szerintem hamarabb adnánk el De Jongot vagy Torrest, de hát...
Az általad felsoroltak szerintem úgy 90%-ban edzői sarak, sportigazgató is benne van, meg nyilván valamennyire Laporta is, de ő messze a legkevésbé, mit tudna tenni, ha az edző nem számít egy játékosra. Kb semmit. Tuti, hogy ő szerette volna, ha Guiut-beépítjük, eléggé fanatikus Masia-fan, vagy ha Nico Gonzalezt itt hagyjuk, vagy ha Kessiét. Vagy ha már Roque jött, akkor őt, ráadásul Raphinhát is ő akarta idehozni.

Persze, közvetetten felelős az edzői döntésekért is, de azért ezt nem venném ide.
Szerintem bármelyik klubnál, ahol létkérdés minden egyes millió egyáltalán nem inkorrekt piacra dobni bárkit, ha abból komoly előnye lehet a csapatnak. Ha olyan mozgástere a Barcának, mint mondjuk az Arsenalnak, Realnak, PSG-nek, de akár egy Juvenak, Villának vagy Spursnek egész más lenne a leányzó fekvése. Nagyon kétlem, hogy egy Raphinhát vagy Araujot hajlamosak lennének eladni egy épülő csapatból, ha nem lenne szükséges. De 90 millióért egy vallujuk be, inkább már cserejátékosnak számító játékost eladni inkább józan észre vall. És lehet fikázni a klubot, hogy miért nem adja el De Jongot, Torrest, a brazilt stb., ha a játékosnak esze ágában sincs távozni. Utóbbinak az alázása alatt nem tudom mit értesz. Ha azt, hogy inkább Yamal játszott helyette, az edzői döntés, ahogy a Dembélé ügy. Xavi azt kérte, hogy játszon, mert kell neki azonnal megkapta. És inkább legyen töke a vezetőségnek, ne a játékosnak engedjen a fizetés kérdésében, ahogy Dembélé vagy Moriba esetében történt, mert egyrészt olyan lavina indulhatott volna el, ami még lejjebb nyomja a klubot. Teszem hozzá Moribának vissza is nyalt a fagyi, itt szerintem simán elindulhatott volna egy komoly karrier számára, de ott is fontosabb volt a pénz. (bár ezt nem a játékos nyakába varrnám, ahogy Dembélénél is Sissoko volt az aki verte a balhét és fenyegetőzőtt) Egy brutto 16 milliós fizetés több mint elég lenne neki.

Roquét pedig pont a vezetőség akarta és hozta ide. 40 millió alatt most sem adnák. Gondolom nem azért jött egy fél évvel korábban, mert hanyagolni akarták. Hogy miért játszott kevesebbett, azt inkább Xavitól kellene megkérdezni bár 18 évesen, épp hogy egy komoly sérülésből visszatérve, hirtelen egy más kontinens bajnokságába érkezve 28 lehetséges meccsből 16-on szerepet kapott, igaz csak átlag 20-25 perceket. Ráadásul az egész 2023-as évet szünet nélkül végigjátszotta, (brazil bajnokság áprilistól decemberig) Ezeket figyelembe véve, annyira azért nem volt teljesen alaptalan, hogy kevesebbet játszott, tényelg szét volt hajtva. 45 meccset tolt le stabil játékosként 3 héttel az érkezése előttig.

Ráadásul most szídunk mindenkit, hogy miért nem hozzuk ezt meg azt a játékost, közben meg az a baj, hogy miért akarjuk eladni őt meg őt. Valahonnan pénzt kell előteremteni az előzőhöz, de akkor mi lenne a megoldás. Egyik megoldás nélkül nincs a másik. Itt kb. bármit csinálnak az csak rossz lehet.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.07.30. 12:44:21

Feast4 írta:
Amúgy csak én nem értem mi a fenének nekünk Dani Olmó tűzön vizen át? Támadó középpályás, ha 4-2-3-1-et akarunk játszani ahhoz sincs meg a keret. Ahhoz lóg egy igati btb kp. meg szélső hátvédek bal szélső. Nem értem minek nekünk.

Nem csak te. A legerősebb és legmélyebb posztunk messze.

Azt tippelem, hogy ők Olmót a 3(4) támadóposzt bármelyikére alkalmasnak találják amolyan jolly jokernek, főleg, ha Nico nem jönne. Csak ezzel az a gond, hogy láttuk a válogatottban, milyen az, amikor Olmo bal meg jobbszélen focizik. Torres szintje kb, vagy annak a kicsit javított változata.

De jelenleg én is úgy 10 eurót lennék hajlandó belefektetni, annak ellenére, hogy a képességei alapján lehet ő mai pénzek mellett 60 milliós játékos, csak hát olyan klubban, ahol van helye. A Cityben KDB pótlására pl. remek lenne, meg Pep amúgy sem fél két tizest játszatni valami elvont felállásban, ha épp kell. Nálunk meg ott fog tolongani a helyért Gündogan, Raphinha, Pedri, Gavi, Fermín, Darvich (és Olmo).

Nagyon reménykedik most szerintem mindenki, hogy nem lesz erre elég pénzünk.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.30. 12:08:03

Feast4 írta:
Troym írta:
2024.07.30. 08:44:42
Amúgy csak én nem értem mi a fenének nekünk Dani Olmó tűzön vizen át?
Nekem biztos nem kell semmire, egy fillért nem költenék rá :D
Én még mindig Frimpongra szavazok és elengedném a spanyol duót, de sajnos erre 0,0% az esély.
Feast4
Director del Fútbol

Troym írta:

RB Leipzig have rejected Barcelona's first offer for Dani Olmo. The second offer could increase to €45m + €15m in variables.
RB Leipzig have been clear with Barcelona, they want €60m fixed for Dani Olmo. - Mundo

Ki fogja bulizni a Lipcse tőlünk végül a 60 milliót Olmoért, főleg, ha Nico nemet mond, mert akkor az arcvesztést gondolom ezzel igyekszik Laporta és Deco elkerülni.

Kép
gránit
Director del Fútbol

2024.07.30. 11:53:18

barcamessi írta:
2024.07.30. 09:58:05
gránit írta:
2024.07.29. 23:42:49
Ha más vkp-t nem tudunk igazolni, és minden kötél szakad, akkor ezt abszolút adnám.

Amikor azt írják, hogy "Nico", nekem amúgy mindig ő jut az eszembe, nekem ő maradt az alapértelmezett Nico. :D

Opciónk van rá, és nem biztos, hogy találunk nála nagyobb kalibert erre a posztra. Ha nem, akkor ő még mindig ott van vészmegoldásnak, és lehet, hogy még be is válna. A Porto-ban nagyon jól teljesít. Chris-szel elég erősek lehetnének ott.
Én csak akkor hoznám vissza, ha minden kötél szakad. Amikor a Barcelonában játszott, én sem voltam elájulva tőle. Volt akkor 19-20 éves. Tavaly sem hoztam volna vissza, nem volt valami meggyőző a Valenciában. Most akkor hoznám vissza, ha nincs más lehetőség, ráadásul a mélységi és a támadó középpályán is bevethető.

Én Schoutent igazolnám le, akit viszont úgy tűnik, visz a PSG.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.07.30. 11:54:42-kor.
vg99
Capitá del Barça

2024.07.30. 11:47:45

jclayton írta:
2024.07.30. 10:00:53
Ha már múltbéli lépések, egy pillanatra gondoljunk bele, hogy a csapat valamikor a nyáron elvben elutalt tízmillió eurót Ferrán Torresért a Manchester Citynek, hogy aztán még két további nyáron megtegye ugyanezt :D
Ez fájdalmas, de az is, hogy a most igazolt szupertehetség Tigrinhot is csak vigye el bárki, akár az arabok,, mert béna, semmi szükség nem volt rá, vagy pénz kell..

Vagy Inigo, Lewa és ki tudja kinek a fizetése. Direkt nem Fatit, Lengletet vagy DeJongot mondom..
jclayton
Jugador d'estrella

2024.07.30. 10:00:53

Ha már múltbéli lépések, egy pillanatra gondoljunk bele, hogy a csapat valamikor a nyáron elvben elutalt tízmillió eurót Ferrán Torresért a Manchester Citynek, hogy aztán még két további nyáron megtegye ugyanezt :D
barcamessi
Jugador del Barça

2024.07.30. 09:58:05

gránit írta:
2024.07.29. 23:42:49
Ha más vkp-t nem tudunk igazolni, és minden kötél szakad, akkor ezt abszolút adnám.

Amikor azt írják, hogy "Nico", nekem amúgy mindig ő jut az eszembe, nekem ő maradt az alapértelmezett Nico. :D

Opciónk van rá, és nem biztos, hogy találunk nála nagyobb kalibert erre a posztra. Ha nem, akkor ő még mindig ott van vészmegoldásnak, és lehet, hogy még be is válna. A Porto-ban nagyon jól teljesít. Chris-szel elég erősek lehetnének ott.
Nico mikor itt volt nálunk, egy tipikus színtelen-szagtalan, full átlag teljesítményt hozott, néha volt 1-1 jobb meccse. Ajánlottak érte egy reális összeget, mi pedig ezt elfogadtuk, ő játszani akart, tök normális dolog volt eladni annak idején.
Azóta viszont úgy sírja vissza a fórum, mintha legalább egy fiatal Iniestát adtunk volna el... Portóban úgy néz ki szintet lépett/lép, bár a tavalyi szezon első felében ott is alig játszott, de tavasszal beverekedte magát a kezdőbe, és valóban hozott egy jó fél szezont. De ehhez az kellett, hogy megkapja a játékperceket, és megtalálták a posztját is, ami a 8-as pozíció!!! Erre fel itt megint mindenki sír utána, hogy hozzuk vissza VKP pozícióba... Komolyan nem értem itt egyeseket... Ő sose volt VKP, Xavi annak idején néha berakta oda, mert nem volt más, nem is volt kiemelkedő azon a poszton.
Maradjon a seggén erre a szezonra Portóban, ha hoz egy jó szezont és tud még tovább fejlődni, jövő nyáron még mindig lesz rá opciónk visszahozni, ha meg nekünk nem kell, elmegy majd 60-70-ért a PL-be, nekünk meg csöpög a kasszába még az eladásából.
V I S C A E L B A R C A
Troym
Director del Fútbol

gránit írta:
2024.07.30. 01:32:41
sansz írta:
Ez az a klub, ahol az elnök a sajtón keresztűl fenyegeti a saját játékosát, hogy írja alá, amit ő követel, különben nem lesz a pályán
Ez kivel történt meg? Bárcsak egyszer a sarkára állna a klub, és meglépné ezt. Én örülnék neki. De kivel történt ez meg? Bárcsak megtennénk olykor 1-1 emberrel.
Pl Dembelével, csak utána Xavi kikönyörögte, hogy játsszon.

RB Leipzig have rejected Barcelona's first offer for Dani Olmo. The second offer could increase to €45m + €15m in variables.
RB Leipzig have been clear with Barcelona, they want €60m fixed for Dani Olmo. - Mundo

Ki fogja bulizni a Lipcse tőlünk végül a 60 milliót Olmoért, főleg, ha Nico nemet mond, mert akkor az arcvesztést gondolom ezzel igyekszik Laporta és Deco elkerülni.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.30. 01:32:41

sansz írta:
Ez az a klub, ahol az elnök a sajtón keresztűl fenyegeti a saját játékosát, hogy írja alá, amit ő követel, különben nem lesz a pályán
Ez kivel történt meg? Bárcsak egyszer a sarkára állna a klub, és meglépné ezt. Én örülnék neki. De kivel történt ez meg? Bárcsak megtennénk olykor 1-1 emberrel.
sansz írta:
ez az a klub, ahol kikönyörgik a fizetés csúsztatásokat, majd mikor ki kéne fizetni, akkor azt suttogjuk, hogy milyen pénzéhesek, el kell adni az ilyet
Ne feledjük, hogy minden ilyen történet úgy kezdődik, hogy ezeknek a játékosoknak jótékonysági intézményként adunk egy hatalmas fizut, amit nem érdemelnek meg. Sok panaszkodnivalójuk nem nagyon lehet. Később ezzel persze nem tudunk mit kezdeni, és megy a szenvedés. A játékost természetesen nem lehet hibáztatni, az ő érdeke az, hogy sok pénzt keressen, akár megérdemli, akár nem. Hibáztatni nem lehet őket, de panaszkodni nem panaszkodhatnak, mert álom ennél a klubnál ilyen helyzetbe kerülni. Hány játékos ragadt már a nyakunkon így? Ha nem érik meg a pénzüket, nyilvánvaló, hogy meg kell próbálni őket elmozdítani, mert a játékosnak az az érdeke, hogy sok pénzt keressen, a miénk viszont az, hogy a saját érdekeinket védjük.

Jelenleg például magasabb az éves bérkeretünk, mint az előző szezonban, mert jön vissza kölcsönből Lenglet, Fati, akik magas fizukkal a nyakunkon ragadhatnak. Lewandowski fizetése kb 13 millióval nő erre a szezonra. És így akarunk igazolásokat, ami így nem biztos, hogy össze fog jönni. Néhány ember mehetne, bárcsak egyszer tényleg meglépné azt a klub, hogy aki ilyenkor nem távozik magától, azt mi rakjuk a lelátóra. Aztán jövő nyáron vagy emlékszik még valaki rá, vagy nem, de inkább nem. Ehelyett bárki úgy húzhat le minket, ahogy akar, anyagi szempontból egy álom nekik ez a klub.
sansz írta:
Elől megvagyunk, még rotálni is lehet
Tényleg? Hogyan, kikkel?
bence0330

2024.07.30. 00:45:18

sansz írta:
Ez az a klub, ahol az elnök a sajtón keresztűl fenyegeti a saját játékosát, hogy írja alá, amit ő követel, különben nem lesz a pályán, ez az a klub, ahol kikönyörgik a fizetés csúsztatásokat, majd mikor ki kéne fizetni, akkor azt suttogjuk, hogy milyen pénzéhesek, el kell adni az ilyet...Ez az a klub, ahol az egyik leghasznosabb játékost (Raphinha) aki szerintem egy jó edző mellett szintet is léphetne, folyamatosan alázzuk és jóformán el akarjuk üldözni. Úgy, ahogy Guiu se volt fontos és ahogy Vitorral is bánunk: leteszünk egy rakás pénzt érte, udvarlunk neki, direkt előbb el is hozzuk, szerintem nagyon is bíztató volt, aztán kitesszük a csapatból és rátesszük az árcédulát...És még lehetne sorolni Laporta gátlástalan szemfényvesztéseit.
Alapvetően szinte minden szavaddal egyetértek, csak nem értem, ezek miért Laporta szemfényvesztései, szerintem ő a fenti témákban kb képbe sem került. Vitort Xavi rakta ki a csapatból, Guiut Xavi nem rakta be, illetve Xavi vágyai szerint hoztak a helyére egy hasonló profilt (nyilván ehhez kellett Laporta áldása is, de na...), Raphinhát Xavi cserélte le minden meccsen, meg dobálta ide-oda, és persze ő hiába az egyik legjobbunk... lehet, hogy csak két jobb, vagy legalábbis jövőre már talán jobb játékos van a keretben, az pont az ő két posztján.
Ha ő jobblábas lenne, vagy Yamal... azzal mindenképp egyetértek, hogy Raphinhát a padon itthagyni bűn, ő egy nagy csapat húzóembere szint, mint ahogy azt másfél éve bizonyítja. Meg szerintem hamarabb adnánk el De Jongot vagy Torrest, de hát...
Az általad felsoroltak szerintem úgy 90%-ban edzői sarak, sportigazgató is benne van, meg nyilván valamennyire Laporta is, de ő messze a legkevésbé, mit tudna tenni, ha az edző nem számít egy játékosra. Kb semmit. Tuti, hogy ő szerette volna, ha Guiut-beépítjük, eléggé fanatikus Masia-fan, vagy ha Nico Gonzalezt itt hagyjuk, vagy ha Kessiét. Vagy ha már Roque jött, akkor őt, ráadásul Raphinhát is ő akarta idehozni.

Persze, közvetetten felelős az edzői döntésekért is, de azért ezt nem venném ide.
sansz
Entrenador del Barça

Azt olvastam valahol, hogy tényleg marad Nico a helyén, ez lett a döntése, de ez még mindig nem hivatalos. Én nem hittem, hogy marad, de ha tényleg, akkor le a kalappal(de ha bármelyik másik opciót fogadja el, akkor sem hibáztattam volna). Nagyon érett gondolkodásra vallana, ha maradna a helyén. Neki sehova sem kell sietnie, marad még egy kicsit a családja mellett, aztán két év múlva is megválthatja a világot. Szerintem simán megszerezhettük volna most, ha nem lenne a klub Laportának köszönhetően a morális válsága legmélyén.
Ez az a klub, ahol az elnök a sajtón keresztűl fenyegeti a saját játékosát, hogy írja alá, amit ő követel, különben nem lesz a pályán, ez az a klub, ahol kikönyörgik a fizetés csúsztatásokat, majd mikor ki kéne fizetni, akkor azt suttogjuk, hogy milyen pénzéhesek, el kell adni az ilyet...Ez az a klub, ahol az egyik leghasznosabb játékost (Raphinha) aki szerintem egy jó edző mellett szintet is léphetne, folyamatosan alázzuk és jóformán el akarjuk üldözni. Úgy, ahogy Guiu se volt fontos és ahogy Vitorral is bánunk: leteszünk egy rakás pénzt érte, udvarlunk neki, direkt előbb el is hozzuk, szerintem nagyon is bíztató volt, aztán kitesszük a csapatból és rátesszük az árcédulát...És még lehetne sorolni Laporta gátlástalan szemfényvesztéseit. Azért ennek előbb-utóbb meg lesz az eredménye, ha egy intelligensebb játékosnak adunk ajánlatot, biztos vagyok benne, hogy ezek a dolgok számítani fognak. Ha Nico tényleg marad most a helyén, az biztos vagyok benne, hogy Laportának is köszönhető. És nem remélem, hogy ezt látják a szavazók is.

Nico egy nagyon jó, szimpatikus gyerek,de valójában kár lenne most rákölteni ennyit. Elől megvagyunk, még rotálni is lehet, oldja meg az edző ezt a feladatot. A középpálya viszont aggasztó, remélem oda hoznak embereket. Nekem nagy név se kell, csak Flick választhasson.
bence0330

2024.07.29. 23:45:31

Nico elküldése egy volt Xavi hasonszőrű leépítő húzásai közül. Nem szabadott volna elengedni. Emlékszem, a túrán kapott valamennyi időt pivotként, és nagyot ment, mégis távoznia kellett. 30 millióért nem tudom, visszahoznám-e, necces, de lehet.
Válasz küldése