Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Persze, ez kérdés. Az sem nagyon kérdés, hogy eddig túlteljesítettünk, nem fogunk 3-4 gólos különbséggel mészárolni minden topcsapatot. Támadó rotáció égető lenne, valaki, aki tényleg bevethető, és nem Ferrán szintű - az Unai téma nem véletlenül került elő, de nyilván ha lenne egy Felixünk, az nagyon komoly lenne. Érte nagy kár, nekem kezdőként necces volt a hozzáállása, de még ott sem volt rossz, aztán mikor csere lett, akkor rendre beszállva hozta a villanásokat. A sérülteken kívül ő hiányzik a legjobban tavalyról.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.23. 09:55:59Persze egyetértek, de a kérdés, ahogy a podcastban is (még nem hallgattam meg), hogy mire elég ez a keret.
A legjobb felállásban szerintem akár egy BL döntő is. A héten láttam, Flick naptárába bekerült a BL döntő a Barca meccsek közé
Így is kell hozzáálni.
Szerintem Fort, Garcia, Martin, Torre, Ferran, Pau, Fati jelenleg nem Barca szintű (bajnokaspiráns) játékosok. Még a rotációban is kevesek lehetnek. Ehhez jön Gavi, De Jong, Araujo, Christensen sérülése, Olmo és Balde sérülékenysége.
Emellett Lewy 36, Yamal 17, és sok a fiatal. Szóval az életkor tényleg nem optimális.
Jó lenne minimum egy Felix (Nico stb.) szintű csere előre, ha a 3-asból valaki kiesik bajban lehetünk, a többi csapatrészt nem érzen ilyen gyengének, Baldenak nincs még helyettese. Legalább darabra megvagyunk mindenhol.
Tartok tőle, hogy meg fog állni a lendület, fáradtak a játékosok, és mentálisan is gyengülhetnek, erre elég 1-2 benézett les, vagy a mai esetleges játékvezetői felfogás.
50+ meccset ez a keret nem fog kibírni.
Télen mindenképpen erősíteni kellene, amire semmi esélyt nem látok egyelőre.
Így néz ki, igen, ugyanakkor nem úszhatjuk meg a visszatérőket, hiszen bármikor szükség lehet rájuk, ezért meccsbe is kell hozni és tartani is őket. Olmo beteg volt a napokban, Yamal most sérült le.
Volt még egy másik hozzászólásod az élőben, amivel egyetértek, csak az élőből nem lehet idézni, úgyhogy idézem így:
Ha Flick tényleg látta már nyáron Casado és Bernal potenciálját, akkor elképesztő a fickó. Azt hittem, ezt kell mondani, mert nincs pénz..bence0330 írta: ↑2024.10.27. 17:52:31Szertintem DJ-ból is klasszist csinál. Ez a középpálya lassan túl jól néz ki, ötletem nincs, ki fog kezdeni stabilan. De egy átlag edzőnél meg nagyon szegényes lenne.johdepp írta: ↑2024.10.27. 16:54:03Nem tudtam, hova írjam, így ide dobom be. A szezon előtt mindenki a vkp posztot akarta erősíteni. Én is, úgyhogy magamnak is beszólok most...![]()
Egészen elképesztő, hogy a 173-174 cm-es, 60-65 kilós gyerekek (Pedri, Casadó, Fermín) megkajálták kábé reggelire Kimmichet, Tchouaménit, Goretzkát, stbstb... Persze, nyilván túlzás kicsit. Ezek szerint ha a csapat csapatként, rendszerben működik, akkor nem feltétlenül kell dupla tüdejű Yaya Touré a középpályára. Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy (és ez itt már off lesz kicsit) az itt sokak által lesajnált, néhányak szerint egyenesen rossz játékos de Jongból mit hoz ki Flick. Mert ha őt is összepakolja arra a szintre, amit tud játszani, akkor félelmetes középpálya lehet ebből. Aztán Gavit még bele sem számoltam, meg ott van Bernal is még. Nem akarom elkiabálni, de nagyon jól néz ki ez a pálya közepére.
Lassan tényleg az lesz, hogy minden második meccsen másik két kp-snak kell kezdenie.
És én sem gondoltam, hogy ez így elég lesz, és én is hatost vettem volna. De asszem kb a fél világ. Továbbra sem vagyok meggyőződve arról, hogy Olmo ehhez képest megérte (talán ha stabilan tud játszani... talán... mert amúgy ha Casado-Gavi-DJ elérhetőek, még Pedri is ott toporogna a 10-es posztért...), de legalább azt kijelenthetjük, hogy van megoldásunk rá.
Szertintem DJ-ból is klasszist csinál. Ez a középpálya lassan túl jól néz ki, ötletem nincs, ki fog kezdeni stabilan. De egy átlag edzőnél meg nagyon szegényes lenne.johdepp írta: ↑2024.10.27. 16:54:03Nem tudtam, hova írjam, így ide dobom be. A szezon előtt mindenki a vkp posztot akarta erősíteni. Én is, úgyhogy magamnak is beszólok most...![]()
Egészen elképesztő, hogy a 173-174 cm-es, 60-65 kilós gyerekek (Pedri, Casadó, Fermín) megkajálták kábé reggelire Kimmichet, Tchouaménit, Goretzkát, stbstb... Persze, nyilván túlzás kicsit. Ezek szerint ha a csapat csapatként, rendszerben működik, akkor nem feltétlenül kell dupla tüdejű Yaya Touré a középpályára. Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy (és ez itt már off lesz kicsit) az itt sokak által lesajnált, néhányak szerint egyenesen rossz játékos de Jongból mit hoz ki Flick. Mert ha őt is összepakolja arra a szintre, amit tud játszani, akkor félelmetes középpálya lehet ebből. Aztán Gavit még bele sem számoltam, meg ott van Bernal is még. Nem akarom elkiabálni, de nagyon jól néz ki ez a pálya közepére.
Nem probléma, persze, hogy kell annyi, bőség zavara, mert mind kezdhetne, sokkal jobb, mint amikor volt Pedri és Casadó és kész.
Én abban reményekedek, hogy most a bőség zavarában nagyon óvatosan kezdi játszatni a visszatérőket és perceket adni Nekik. Olmo és FDJ mostanában sokszor sérültek le, Fermin úgyszintén túl volt terhelve és sérült le. Nekik óvatosan kellene adni a játékperceket. Gavi pedig rengeteg hagyott ki és a stílusából, habitusából adódóan lehetetlen a pályán visszafogni, ezért Neki úgyszintén adagolni kellene a perceket.bence0330 írta: ↑2024.10.24. 02:36:35Tételezzük fel, hogy egy darabig nem sérül meg középpályás. Mi a fittyfenét fog Flick kezdeni a jelenlegi 4 játékosunkkal a két pivot posztra? Ki lesz a gálakezdő? Gavi és DJ névre nagyobbak, mint Casado, de Casado rendszerben nagyon tökéletes kirakósdarabnak tűnik, ráadásul egy ekkora edző alatt lehet, hogy még nagy meccsen is, ami eddig elég rizikósnak tűnt. Pedrit meg nem lehet kiszorítani.
Nem tudom, ezt a duót meg lehet-e bontani. Fermín és Olmo gondolom az alap 10-es, ott nagy gond nincs, igazából mindkettő pazar teljesítményre képes, de ott is nehéz lesz dönteni, ki játszik. De a két pivotra ez a 4 játékos... Hát ötletem nincs. Lehet látunk ebből majd egy Pep szintű rotálást ott?
Egy Gavi-Christensen mélységi középpálya talán megadhatná a stabilitást a legnehezebb meccseken. Ezt még nem volt lehetőség kipróbálni. Ha télen nem szerzünk nagyágyút erre a területre, akkor ebben gondolkodnék, persze nagy kérdés Christensen sérülékenysége. Sajnos benne van, hogy a felépülése után nem sokkal újra lesérül. Erre is kell hogy legyen forgatókönyv, én már télen mindenképp erősítést szeretnék oda.
Na, ezzel 100%-osan egyetértek. Ha olyan szintet hozna, mint amikor régen berakták, lehet, hogy simán Cubarsi elé kerülhetne a sorban. Ha egy atom vkp-s lenne, akkor meg sem fordulna a fejemben, de így lehetséges simán, mert ha tényleg mindenki visszatér, akkor beáldozható ő oda. Amíg Gavi, Fermín és Olmo nem nagyon játszhat, addig mondjuk kell a középpályára csereként, egy darabig gondolom amúgy sem lesz kezdő (remélem nem játszik a válogatottban...).
De Jong nem hiszem, hogy kérdés, hogy a 4-3-3-hoz kevés. De mellette egy Chris, Gavi, akár Pedri, Casádóval már elég lehet. Nyilván ellenféltől is függ. Nem ugyanaz egy Bayernnel, mint egy Leganes-szel játszanibence0330 írta: ↑2024.10.04. 13:41:054-3-3? Nem tudom, Flick mennyire akarja ezt. DJ szerintem egyedüli pivotnak mindenképp kevés. Télen remélem Chris bekerül oda majd. Amúgy reális. Én mondjuk Olmót és Raphinhát eleve cserélném, Olmo sokkal inkább "balszélső" (főleg, hogy neki is igazából csak a tizehatos sarkáig kéne kimenni, szóval igazából második 10-es lenne, mint a brazil, csak jobblábasként jobban lábra áll neki). Fermín nem elhalt dolog oda, vele nem tudom mi lesz, szerintem mindenképp ő lesz Forttal együtt az edzőváltás + a nyári transzfer nagy vesztese, nem látom, hogy bárhol többet kapna epizódszerepnél, pedig közben nagyon jó játékos.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.04. 13:32:25Én ettől nem tartok, hogy ki hol játszik![]()
Alap kezdő kp-a De Jong, Pedri topicot összekötve
De Jong
Pedri-Olmo
Remélem össze fog állni, és egészségesek maradnak, akkor lehet vitázni, mi a legjobb kezdőnk. Gavi simán játszhat minden egyes meccsen csereként, és rotációban kezdőként. Őt és De Jongot nagyon kell kímélni jelenleg, másik kettőre is oda kell figyelni.
Casado lehet a csere vkp-s a kupában és kicsik ellen, Fermin pedig Olmot rotálhatja, és az elsőszámú csere, lehet bal szélre is meg kellene próbálni, Ferrantól szerintem jobb, főleg ha középre is húzódik, mikor Balde adja meg a szélességet.
Én abból indulok ki, hogy Flick nem akart vkp-s igazolást. Biztosan akart volna, ha lenne pénz, de nem volt prioritás szerintem.bence0330 írta: ↑2024.10.04. 13:41:054-3-3? Nem tudom, Flick mennyire akarja ezt. DJ szerintem egyedüli pivotnak mindenképp kevés. Télen remélem Chris bekerül oda majd. Amúgy reális. Én mondjuk Olmót és Raphinhát eleve cserélném, Olmo sokkal inkább "balszélső" (főleg, hogy neki is igazából csak a tizehatos sarkáig kéne kimenni, szóval igazából második 10-es lenne, mint a brazil, csak jobblábasként jobban lábra áll neki). Fermín nem elhalt dolog oda, vele nem tudom mi lesz, szerintem mindenképp ő lesz Forttal együtt az edzőváltás + a nyári transzfer nagy vesztese, nem látom, hogy bárhol többet kapna epizódszerepnél, pedig közben nagyon jó játékos.
4-3-3? Nem tudom, Flick mennyire akarja ezt. DJ szerintem egyedüli pivotnak mindenképp kevés. Télen remélem Chris bekerül oda majd. Amúgy reális. Én mondjuk Olmót és Raphinhát eleve cserélném, Olmo sokkal inkább "balszélső" (főleg, hogy neki is igazából csak a tizehatos sarkáig kéne kimenni, szóval igazából második 10-es lenne, mint a brazil, csak jobblábasként jobban lábra áll neki). Fermín nem elhalt dolog oda, vele nem tudom mi lesz, szerintem mindenképp ő lesz Forttal együtt az edzőváltás + a nyári transzfer nagy vesztese, nem látom, hogy bárhol többet kapna epizódszerepnél, pedig közben nagyon jó játékos.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.04. 13:32:25Én ettől nem tartok, hogy ki hol játszik![]()
Alap kezdő kp-a De Jong, Pedri topicot összekötve
De Jong
Pedri-Olmo
Remélem össze fog állni, és egészségesek maradnak, akkor lehet vitázni, mi a legjobb kezdőnk. Gavi simán játszhat minden egyes meccsen csereként, és rotációban kezdőként. Őt és De Jongot nagyon kell kímélni jelenleg, másik kettőre is oda kell figyelni.
Casado lehet a csere vkp-s a kupában és kicsik ellen, Fermin pedig Olmot rotálhatja, és az elsőszámú csere, lehet bal szélre is meg kellene próbálni, Ferrantól szerintem jobb, főleg ha középre is húzódik, mikor Balde adja meg a szélességet.
Én ettől nem tartok, hogy ki hol játszikbence0330 írta: ↑2024.10.04. 12:51:16Nehéz amúgy a posztját belőni, mert szerintem Flicknél ez egy 4-2-3-1 és 4-3-3 keverék. Általában is jellemző egy duplapivotos felállásra, hogy az egyik feljebb járkál, és követi az akciókat, de Pedrinél ez szerintem fokozottabban alakul így, belép ilyen nyolcas körüli posztra elég tisztán.
Ha Gavi átveszi a helyét, akkor viszont nem tudom, hol fog focizni. 1-2 hét múlva fennáll az a gond megint, hogy igazából van 5 tizesünk, és nem értjük, miért kellett Olmó, és lesznek ennek vesztesei, elsősorban Fermín, de ha Gaviék jól térnek vissza, akkor akár ő, vagy Pedri is.
De Gavi szerintem Casado helyét veszi majd át.
Pedriről láttam több elemzést, és egyetértek vele, hogy Flick megtalálta neki a tökéletes helyet (ha Casadó helyett egy állat lenne mellette, és normális védelem mögötte). 10-esként gyengébb lenne, kevesebb hatása lenne a meccsre, a látásából kevesebbet tudna megvalósítani, és így ez a kicsit visszavontabb, amolyan Xavi-szerű poszt jobban fekszik neki. Ezzel én egyet is értek. Szerintem jó helyen van, csak nincs megfelelő játékossal kiegészítve.
Nagyon fura lesz, ha Gavi és DJ visszatér, akkor ki hol és mennyit játszik, mert a Gavi-Pedri-DJ hármasból egy szinte mindig padon kezd majd, és akkor nem is említettük, hogy Casadó egy bizonyos szintig gyakorlatilag hibátlant nyújt, így a kisebb meccseken őt is elég igazságtalan lenne jegelni. És még az sem egyértelmű, ki melyik szerepkörben játszik majd. Persze ez legyen a legnagyobb gondunk, akkor legalább lehet egy rendes rotáció a középpályán.
Passz, mondjuk ide:FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.02. 15:56:10Nem csak Raphinha miatt, de ha már értékekről beszélünk, nagyban befolyásolja a játékos értékét a formája, csapat formája.
Nekünk ezért is nagyon kellett Flick.
Off: kíváncsi lennék most a tavalyi xG vitákra
Bajnokság 21,29-re 25 lőtt
BL 3,77 5 lőtt gól![]()