brazilfan írta: ↑2025.01.28. 08:57:24
bence0330 írta: ↑2025.01.27. 22:47:18
Ráadásul próbálok kifejezetten igazságos és konzekvens lenni a kijelentéseimben.
Dicséretes, hogy PRÓBÁLSZ igazságos lenni, de nem mindig látszik az eredménye. Szerintem komoly szurkoló ne írjon olyat a csapat játékosáról, hogy bűn gyenge, meg kártékony, mert eltelik két hét, és ugyanaz a játékos már az egekben szárnyal, szerintem ebben nincs következetesség, mindkét szélső érték indokolatlanul túlzó.
Nem írtam, hogy az egekben szárnyal (ha már túlzásokról beszélünk), de igenis remek meccseket hoz le. Akkor hazudjak? Frenkie remekelt a Celta féle meccseken, most meg gyenge? Vagy mindkettő szakaszban ugyanúgy teljesített? Vagy csak hangyányit jobb most, mint amikor 10 percek alatt 2-3 hibákat hozott össze? Szélsőségeken mozgott maga a játékos is. Elég extrém szélsőségeken.
Maradok akkor komolytalan szurkoló, ez van.

De tartom, és cáfold meg, ha tudod: akkor bűngyenge volt, meccsek mentek el rajta sorban, most meg remekül focizott. Statisztikai oldalak és egyéb objektív tényezők is ezt fogják mondani, ha megnézet az akkori meccseket, 6 körüli-alatti értékeléseket kapott, ami ezen a szinten rettenetes, vagy a legrosszabb pontszám az övé, vagy bottom 2-3, stabilan. Most meg 7 felettieket, tegnapelőtt 8-hoz tendált, meccsek óta rendre a legjobbak között van, magas számmal. Ez pont akkora szélsőség, mint aminek írtam. 1-2 hónap alatt a csapat leggyengébb játékosából lett egy... ha nem is a legjobb, de jobbak között játszó. A fociban leginkább objektívnek számítható mérések ezt megerősítik, a stat továbbra sem minden, de kb szemre is így nézett ki, és jó érv a szélsősége mellett.
Ugyanazt tudom mondani, mint Troym-nek. Szerintem a következetesség abban van, hogy az adott meccsét (egy meccs kevésbé érdekel, inkább adott hetek formáját) értékelem. Meccsekben ha nem így tennénk, akkor mindegyik mérkőzés 2,81-1,14 lenne, és nem írhatnám le, hogy egy időben csak döntetlenek meg vereségek jöttek, más időszakban meg hoztuk a mészárlós győzelmeket. Ami elég vicces lenne. Szerintem játékos egyéni teljesítményében is, nyilván az egy fokkal szubjektívebb, de a szélsőségek pont ugyanígy megvannak. Ugyanúgy mondhatom, hogy hótt gyenge volt a csapat xy pár meccsen, aztán elképesztően jó a másik xy meccseken, ilyen esetben nyilván a hótt gyenge meccsek nem azt jelentik, hogy a csapat hóttgyenge általánosságban, egy ilyen értékelésnél tök máshogy fogalmaznék. De akkor épp azok voltak.
Arról nem is beszélve, hogy rendre odaírtam, hogy nyilván sokkal jobb játékos annál, amit látunk, azt is leírtam, hogy nem kétlem, hogy feljavul, leginkább csak azt, hogy amikor feljavul, akkor mennyire lesz jó, mennyire maradnak meg azok a gyengeségei, amik sérülés előtt is megvoltak neki. Ezt nem láttam bele (nem voltam vele egyedül, finoman szólva), de asszem az, hogy nem láttam bele, hogy jobb lesz, mint a jobb formájában volt, nem egy elvakult vélemény, hanem inkább racionális, ettől még tévedhetek, és örülök neki, ha igen. Illetve rotációnak a kifejezetten jó, de hiányos Frenkie is remek, csak ilyen nagyon agresszív csapatok ellen mellőzzük, de akkor meg ott vannak a többiek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy