Troym írta: ↑2025.02.20. 13:39:58Mondjuk én sem értem, hogy ha Ferran ittlétét, teljesítményét, kvalitásait kritizálja valaki (az egyszerűsítés kedvéért legyen én) akkor 20an ugranak elmondani micsoda kiemelkedő számai vannak, miért nem kezdő stb. de amikor egy védő leigazolása a téma, akkor meg kevesen vagyunk elöl minőségben.
Most akkor melyik?
Ferranról azt olvasom itt a fórumon, hogy mindenhol jó, Raphinha aranylabdaesélyes, Yamal extrajó és ott van még Lewy (nyilván őt minden nap kritizálni kell valahogy a 30 gólja ellenére) plusz Olmo is mindenhova jó, Fermin is, Victor is, plusz rekordmennyiségű gólt lőttünk a szezonban viszont egy gyenge középcsapat is kevesebb gólt kap nálunk, mégis egy támadó lenne a legnagyobb hiány???
Kinek a posztján játszana?
Ha valaki azt mondaná mondjuk, hogy hozzuk TAA-t, vagy Frimpongot, mert jhv poszton kéne ember, előrefele is nagy erősítés a játékuk és Kounde lehetne akkor khv, azt még valahol érteném, de azt, hogy a konstans sérült Chris, vkp poszton használható EG mellett elég-e a sérüléseket elkerülni nem tudó Araujo, a 18 éves Cubarsi és a 35 éves Inigo azt nem értem.
[/quote]
Nem tudom, hogy 20-an ugranának, de egy csere szintnél nem hiszem hogy bárki is többre tartaná a csapatból. Az, hogy jelenleg játszhatna többet kezdőként az nem azért van, mert egy top játékos, hanem Lewyt tudná rotálni, pihenhetne a lengyel és nem esnénk vele vissza. De ha komoly eredményeket szeretnénk nem lehet vele kezdőként számolni, ahogy jövőre már Lewyvel sem. És a teljesítménye alapból középen jó, berakni balszélre felesleges, akkor már mehetne helyette oda PV.
Raphinha valóban olyan minőség idén és senki nem kérdőjelezi meg egy másodpercre sem a helyét, de ha kiesik vagy pihentetni kell (amit már nagyon muszáj lenne) nem tudunk kit odatenni, aki távolról is megközelítené. Yamal ugyanez. Az, hogy alapember kétségtelen, de az, hogy 17-18 évesen letoljon egy szezont rendes pótlás nélkül az lehetetlen. Amennyit eddig játszott már az bőven elég lenne egy teljes szezonra és még csak most jön a java. Kiesik 1-2 hónapra ő vagy Raphinha aztán nézhetjük, hogy Pau Victor szélsőként, hogyan szór meg egy PSG-t, Real-t, Atmát.
Flick sem véletlenül akarta annyira Rashfordot már télen.
Idén voltak sérülések a belső védő poszton bőven és így is ki tudtunk mindig állítani stabilan oda papíron is cb-ket az első csapatból és minimum egy cseréjük mindig volt. Ha a Raphi-Yamal duóból egy ember lesérül az kb. olyan mintha a védelemből egyszerre hullana ki vagy 4 ember.
De itt alapból a jövő szezonról van szó, ésw ha egy 33-34 éves Inigot hozunk fel oknak, aki ráadásul belső védő poszton játszik, akkor mit mondjunk egy 37 éves csatárról. Ahogy Torresnek a góljait is fel lehet hozni, de azok közül igazából a BVB és a Betis elleni volt tényleg komoly, szoros meccs, a többi két 7 gólos és két 5 gólos mérkőzésen volt. Nem levonva az érdemeiből, de azért kezeljük helyén.
Abban pedig pláne nem vagyok biztos, hogy Tah egyáltalán kezdőnek jönne-e, sőt!