Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.14. 18:11:37

LG írta:
2025.03.14. 17:55:58
Amúgy meg a Real aktuális BL ellenfelei is készíthetnének videókat az elmúlt bő egy évtized rablásaiból. Itt felhívni a figyelmet arra, ami már hosszú ideje folyik. :evil:
Én a Benzema-Donnaruma eset utáni gólt azóta sem értem hogyan adhatták meg. Nekem a többi les-, szabálytalan gólos győzelem piskóta ahhoz képest.
https://www.marca.com/en/football/real- ... b4614.html
Főleg az Atletico ellen.
Alvarez visszafújt büntetője mellett ott a Ramos lesgólja 2016-ból, és az egyenlítő gólja előtti könyökös 2014-ből.
Szegény Atleti :)
Szerk: kimaradt az odavágón a Vinicius les pozíciója
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.03.14. 18:22:42-kor.
gránit
Director del Fútbol

2025.03.14. 18:00:09

Troym írta:
2025.03.14. 17:50:38
Meg mintha banán repült volna Dani Alvesnek, biztos csak a vitaminhiány elkerülése végett.
Az egy Villarreal elleni meccsen történt.

https://www.bbc.com/sport/football/27316855

A kakis zacskós Atleti-tábort biztos nem fogom bevédeni a témában, Santiago Segura sem véletlenül az Atletit választotta Torrente kedvenc focicsapatának. Nemrég volt róla szó, hogy a Barcelona mérkőzései hasonlítanak egy színházi előadásra a közönség szempontjából, és én ennek kifejezetten örülök. A madridi derbiken ezzel szemben tombolni szokott az értelmi színvonal, aminek ez a közjáték is bizonyítéka (provokálás, az Atleti szurkolók részéről dobálás, flakonokat is behajítottak, ami azért veszélyes tud lenni, ha például valakit szemen talál).

https://tribuna.com/en/news/realmadrid- ... -courtois/

Ami meg még nem lett leszögezve: le a kalappal a bíró előtt, hogy ezt a duplaérintést észrevette. Nekem a perdöntő videót is újra meg kellett néznem, annyira nehezen kivehető. Az UEFA-ra nézve meg hatalmas blama, hogy más sportágakkal ellentétben semmilyen átláthatóságot nem ad mérkőzések alatt a nézők számára az ilyen döntéseknél.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.03.14. 17:55:58

FcBarcelona1 írta:
2025.03.14. 15:16:36
Marciniaknak ez volt a 3. kedvező ítélete a Real Madrid szempontjából a kieséses szakaszban
1. Marcos Alonso góljának elvétele kezezés miatt
https://www.sportingnews.com/uk/footbal ... yb2usnqyci
2. De Ligt góljának érvénytelenítése VAR nélkül, mert belefújt az akcióba
https://www.sportingnews.com/in/champio ... fdf46fee13
3. Julian Alvarez kettős érintése, nyilatkozatát linkeltem
A művelt angol szerint, ha valami úgy hápog, mint egy kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az minden bizonnyal egy kacsa. :)
Egy igazi patkány az ember. Nem is értem, hogy a tavalyi alkotása óta hogyan fújhat még BL-meccset. Talán azért, mert az Uefa pont valami ilyesmit akart tőle látni. Hányinger.

Amúgy meg a Real aktuális BL ellenfelei is készíthetnének videókat az elmúlt bő egy évtized rablásaiból. Itt felhívni a figyelmet arra, ami már hosszú ideje folyik. :evil:
Troym
Director del Fútbol

2025.03.14. 17:50:38

Mi is a leggyakoribb Madridista rigmus egy Barca elleni meccsen, segítsetek már :D
Meg mintha banán repült volna Dani Alvesnek, biztos csak a vitaminhiány elkerülése végett...sőt kedves volt a Madridisták Anne Frank Atleticos molinója is pár hónapja.

De komolyra fordítva: A szurkolók között mindenhol vannak ilyen agyhalottak, de miért is előttük kell ünnepelni? Rendőrök, biztonsági őrök, ártatlan nézelődők testi épsége kerülhet veszélybe agyhalott focisták és agyhalott ultrák miatt, akik egymást hergelik. Ha 800 Atletico ultra megindul, akkor meg nyivákolva futnak a 2 perccel korábban fröcsögő focisták és mások megsérülhetnek miattuk, akik csak a munkájukat végzik.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.14. 17:49:17

Hát ha a Barcások így ünnepelnének mondjuk 0-4-nél a Real szurkolók előtt, én nem lennék boldog, és nem védeném őket. Linkeltem tegnap.
Azután még megy az ál naivkodás, amit Sonoma is írt Viniciustól.
A szabály az szabály, remélem minden Real gól előtt bedobnak majd egy labdát a pályára valamelyik Clasicon.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.03.14. 17:37:38

Hát igen, Yamal, Rapha, Baldé is kapott durva dolgokat. Ők extrém jól reagálták le, pláne Yamal, ez talán még nem is elvárható szint. Láttam több esetet más ligákban, ahol rasszista meg egyéb megbocsáthatlan megnyilvánulásoknál egyszerűen csendben lesétált az illető/csapat a pályáról, és amíg nem oldották meg, addig nem mentek vissza. Esetleg ilyen szögletes üvegdobálásnál csak elsétáltak 20 métert és kivárták, míg az illetékesek lerendezik, ilyen mintha nálunk is lett volna amúgy idén, L1-ben kifejezetten gyakori. Nekem ez is szimpatikus megoldás, nem kell mindent tolerálni, de azért viselkedni tudni kell. Madridi oldalról meg tényleg idén ki lehet emelni sorozatos f.ckolást, fenyegetőzést a bíró felé, közönség inzultálását (az ellenfél kiejtése után szerintem ez kifejezetten durva).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2025.03.14. 17:23:32

El Sie7e írta:
2025.03.14. 16:54:46
De remélem ha a Barca kap ilyet valahol akkor is ez lesz a véleményed. Ja nem az világi séredelem lesz. Felesleges is erről vitatkozni mert olyan gyűlölet árad belőled, hogy minden válasz felesleges.
Belőled árad az elvakultság. Írtam, Yamal is kapott szépeket, pont az úriemberek stadionjában, mégse lett belőle balhé.
És örültem volna ha az én hsz-emre is reagálsz, kiváncsi lettem volna a válaszodra :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Sonoma
Capitá del Barça

2025.03.14. 16:57:14

gránit írta:
2025.03.14. 16:37:14
Teljesen jogos szabály, ellenkező esetben rá lehetne vezetni a kapusra a labdát, be is lehetne vezetni a labdát a kapuba.
Nem tudott mutatni a var perdöntő bizonyítékot élőben. Onnantól kezdve nem lehetett volna megmásítani a döntést. A lehet és a majdnem biztos nem elég.
Az is érdekes, hogy más esetekben 1-2 percig is eltart mire döntést hoznak, itt 5 mp elég volt.
Más esetekben kihívják megmutatni a bírónak is a történteket, mielőtt az ítéletet módosítja, itt nem.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.03.14. 16:54:46

Chino írta:
2025.03.14. 16:38:15
Meg ne magyarázd már ne haragudj. Mikor Rüdiger arrébb ugrik egy palack mellől, röhög és a nyakán végighúzza az ujját az a Real szurkolóknal szól? Vagy Bellingham azért fejelget vigyorogva a kulacs mellé, mert ott vannak a sajátjai? Ahogy vinicius is a saját szurkolóinak fröcsög habzó szájjal? De szinte mindegyik játékossal kapcsolatban lehetne folytatni Rodrygotól Mbappéig. A bajnoki meg félbeszakadt pár bedobált dolog miatt, itt érdekes senkit nem zavart, hogy záporoznak feléjük a palackok.
Ez semmi kontextus, egyszerűen undorító viselkedés és ebből nem lehet kimosdatni őket. Egyszerűen azt nem értem, hogy ha egy-egy tahó szurkoló egy rasszista szót mond, akkor megy a kivetítőre a figyelmeztetés, meg büntetik a klubokat, szektort zárnak be, de ha a játékosok így viselkednek, akiknek a "feladata", hogy megfelelő magatartást mutassanak így viselkednek nem von maga után semmit.
ok ok. látom a gyűlölet erősebb mindennél. a felső karélyban voltak a Real szurkolók akiket lehet is hallani ahogy éneklik a Cómo No Te Voy a Querert és a játékosok odamentek velük ünnepelni. Ugráltak táncoltak majd elkezdték őket a hazaiak dobálni. ezek után meg nyaljanak sót. mit kell ezen értetlenkedni azt nem tudom. szőnyeg alá akarod söpörni megint az egészet. itt nem egy egy szurkolóról van szó. a bajnokin is egy zacskó 'mit is' ? dobtak be gondolom az is semmi és népművészeti cserépedény Real. Most is amit linkeltem videóban Vini már a pályán sincs és az egész stadionban zúg a Vinicius. Baromira el vagy tévedve. De remélem ha a Barca kap ilyet valahol akkor is ez lesz a véleményed. Ja nem az világi séredelem lesz. Felesleges is erről vitatkozni mert olyan gyűlölet árad belőled, hogy minden válasz felesleges.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.14. 16:38:15

El Sie7e írta:
2025.03.14. 16:05:17
Chino írta:
2025.03.14. 15:46:52
Én mondjuk sokat gondolkoztam, de ha szurkolói magatartás miatt szoktak büntetni egy klubot, akkor az ilyen dolgok felett elsiklanak vagy nem vizsgálják?

https://www.youtube.com/shorts/BO5v1HZvQSU
a felső karélyban voltak a Real szurkolók és hozzájuk mentek. Ezt az ott lévő hazai "szurkolók" nehezen viselték és elkezdték dobálni és mindennek elhordani őket. Persze ezek valahogy minden videó elejéről lemaradnak. Onnantól nekem szabad a gazda. Egyék meg.

https://talksport.com/football/3014113/ ... al-madrid/

itt Bellingham az ünneplés közben elfejel egy kulacsot. És ez csak egy felvétel. A bajnoki is félbemaradt mert ezek a "szurkolók" mindent dobáltak. Vini is csendben jön le a szurkolókra se néz majd a végén reagál rájuk és persze ez a szalagcím, hogy mekkora bunkó. Nem kell védeni Vinit mert hülye de ugye kontextus. Nem a meccsel voltak elfoglalva a drága nézők hanem egy lecserélt emberrel aki épp ült volna le. De persze csúnya Real Madrid játékosok hogy merik.
Meg ne magyarázd már ne haragudj. Mikor Rüdiger arrébb ugrik egy palack mellől, röhög és a nyakán végighúzza az ujját az a Real szurkolóknal szól? Vagy Bellingham azért fejelget vigyorogva a kulacs mellé, mert ott vannak a sajátjai? Ahogy vinicius is a saját szurkolóinak fröcsög habzó szájjal? De szinte mindegyik játékossal kapcsolatban lehetne folytatni Rodrygotól Mbappéig. A bajnoki meg félbeszakadt pár bedobált dolog miatt, itt érdekes senkit nem zavart, hogy záporoznak feléjük a palackok.
Ez semmi kontextus, egyszerűen undorító viselkedés és ebből nem lehet kimosdatni őket. Egyszerűen azt nem értem, hogy ha egy-egy tahó szurkoló egy rasszista szót mond, akkor megy a kivetítőre a figyelmeztetés, meg büntetik a klubokat, szektort zárnak be, de ha a játékosok így viselkednek, akiknek a "feladata", hogy megfelelő magatartást mutassanak így viselkednek nem von maga után semmit.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.03.14. 16:37:14

ab1daL írta:
2025.03.14. 16:08:55
Egész megdöbbentő amit évek óta művelnek a Real Madrid javára..
Mi a megdöbbentő abban, hogy a bíró a szabály szerint járt el?

"The kicker: cannot touch the ball again until another player has touched it"

https://assets.the-afc.com/downloads/re ... By-A-Z.pdf

Teljesen jogos szabály, ellenkező esetben rá lehetne vezetni a kapusra a labdát, be is lehetne vezetni a labdát a kapuba.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.03.14. 16:38:36-kor.
davi10
Llegenda del Barça

2025.03.14. 16:34:24

El Sie7e írta:
a felső karélyban voltak a Real szurkolók és hozzájuk mentek. Ezt az ott lévő hazai "szurkolók" nehezen viselték és elkezdték dobálni és mindennek elhordani őket. Persze ezek valahogy minden videó elejéről lemaradnak. Onnantól nekem szabad a gazda. Egyék meg.

itt Bellingham az ünneplés közben elfejel egy kulacsot. És ez csak egy felvétel. A bajnoki is félbemaradt mert ezek a "szurkolók" mindent dobáltak. Vini is csendben jön le a szurkolókra se néz majd a végén reagál rájuk és persze ez a szalagcím, hogy mekkora bunkó. Nem kell védeni Vinit mert hülye de ugye kontextus. Nem a meccsel voltak elfoglalva a drága nézők hanem egy lecserélt emberrel aki épp ült volna le. De persze csúnya Real Madrid játékosok hogy merik.
Nincs még egy klub, ami ennyit balhézik az ellenfél szurkolóival, mint a Real. Tele van tahóval a csapat, nincs egy rendes csk, aki rendet vágna közöttük. Lenne ott egy Puyol, tizedennyi balhé nem lenne szerintem.

A szurkolók mindig beugattak a játékosoknak, Yamal is kapott rasszista beszólásokat, pont a Bernabeu-ban, Alves-t is megdobták banánnal, mégse csináltak belőle ügyet. A Real játékosok meg úgy tűnik élvezik, ha az ellenfél szurkolóival balhézhatnak. Nekem teljesen mindegy ki kezdte, nekem nem sportemberhez méltó, ha valaki folyamatosan az ellenfél szurkolóival van elfoglalva.
Az meg külön komikus, amikor 2 primitív megnyilvánulás között Vinicius telesírja a sajtót, hogy Ő csak játszani szeretne és nem tudja miért történik ez vele.

A tiziből nem értem miért van balhé, szerintem is hülye a szabály és logikusabb lenne újrarugatni, ha tényleg 2x ért bele, de hát ez van.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Sonoma
Capitá del Barça

2025.03.14. 16:29:35

Chino írta:
2025.03.14. 14:29:36
Amúgy valóban, amikor elkezdtek a chip-re hivatkozni, lehozták, hogy a PBM-ben nincs ilyen technika.

De alapból vicc kategória az egész, napokkal később, ezer különböző kameraállás után is megy a vita, hogy hozzáért-e vagy sem, a VAR szobában pedig kb. 5 másodperc alatt EGYÉRTELMŰEN megállapították, hogy szabálytalan volt. Legalábbis a szabályok szerint minden kétséget kizáró bizonyíték kell ahhoz, hogy változtassanak az eredeti ítéleten. Itt nem hiszem, hogy ez megvolt.
Nekem is az a bajom, hogy 5 mp alatt eldöntötték hozzáért. A minimum, hogy kihívják megmutatni a bírónak is videón mi történt, hogy jó döntést hozzon, mert annyira nem volt egyértelmű.
Plusz ezzel a gyors döntéssel még jól össze is zavarták az Atletico játékosait.

El Sie7e írta:
2025.03.14. 15:22:33
hivatalos uefa nyilatkozat uefa tv felvétellel ahol minden twitter videonál jobban látszik az eset. peches hogy hozzáért de most vagy van szabály vagy nincs. a kis les is les. ezek fekete fehér szabályok.
https://www.uefa.com/news-media/news/02 ... rid-vs-re/

Magáról a meccsről. Borzalmas kezdés után tipikus Atma elleni meccs volt. Egyáltalán nem játszottunk jól de olyan hú de nagy veszélyben sem voltunk. A 2 meccs alatt 0 percig álltunk kiesésre. A párharc előtt pont ezt vártam. Kínkeserves meccsek végül győzelemmel. Az első meccsen is lehetett volna nagyobb különbség és most is lehetett volna rendes játékidőben lezárni. Ha Vini berúgja a tizit nincs miről beszélni.
Ez a videó valószínűleg nézőtéri felvétel, mert igen rossz minőségű. Ennyit az Uefaról.
Ha rosszmájú akarnék lenni, 2 nap alatt össze lehet szerkeszteni egy fake videót, amin hozzáér a lábához. Csak, mert élőben nem mutattak egy perdöntő erejűt sem. Onnantól meg ha nincs ilyen, a feltételezésekre nem lehet megmásító döntést hozni. Illetve lehet, de azt csak egy csapatnak...

A meccsről. Gyengén játszott a Real, nem volt semmiféle kreativitás a támadásokban. A 11-es akár döntően befolyásolhatta volna a meccs korai lezárását, de kb. ennyi volt bennük. Az Atletico jobban akarta a győztes gólt. Ha nem az a szerencsétlen Sorloth van a kapunál a 98. perben, vezethetett volna a Tico. Na de luftot rúgott.
A 11-nél szinte biztos voltam a Real megy tovább, csak azt nem, hogy a bíró is főszereplője lesz ennek. Aznap is tanultam valamit...
El Sie7e írta:
Nem kell védeni Vinit mert hülye de ugye kontextus. Nem a meccsel voltak elfoglalva a drága nézők hanem egy lecserélt emberrel aki épp ült volna le. De persze csúnya Real Madrid játékosok hogy merik.
Ezt úgy írod, mintha ez csak veletek csinálnák meg. Ez sajnos a velejárója a labdarúgásnak. Régen is ez ment, nemcsak veletek. Persze ha van egy ügyeletes id.ótája a csapatnak az plusz muníció az ellenfél szurkolóinak. A tiszteletet meg kiérdemelni nem pedig kikövetelni kellene. Érdekes se Mbappénak, se Rüdigernek nincsenek ilyen problémái. Ha már rasszizmus.
ab1daL
Director del Fútbol

2025.03.14. 16:11:59

Chino írta:
Én mondjuk sokat gondolkoztam, de ha szurkolói magatartás miatt szoktak büntetni egy klubot, akkor az ilyen dolgok felett elsiklanak vagy nem vizsgálják?

Számomra ez a legszebb videó erről az estéről:
https://www.youtube.com/shorts/-ZNQr6AfHCU

És egy ilyen játékos kapott majdnem aranylabdát. Az agyam elhagyom hova süllyedt a színvonal..
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ab1daL
Director del Fútbol

2025.03.14. 16:08:55

Miben befolyásolt bármit is, hogy épp hogy hozzáért a labdához? Egész megdöbbentő amit évek óta művelnek a Real Madrid javára.. Már várom az Arsenal ellen mi fog történni. :lol:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
El Sie7e
Jugador d'estrella

Chino írta:

Chino
Llegenda del Barça

Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.03.14. 15:41:53

El Sie7e írta:
hivatalos uefa nyilatkozat uefa tv felvétellel ahol minden twitter videonál jobban látszik az eset. peches hogy hozzáért de most vagy van szabály vagy nincs. a kis les is les. ezek fekete fehér szabályok.
Egyértelmű eset, erről nincs is mit beszélni. Teljesen jogosan vették el a találatot.

Ami engem zavar, hogy az eset után nincs egy egyértelmű, nyilvános tájékoztatás, mint más sportágakban. Persze lehet, hogy más szurkolók élvezik az átláthatatlanság adta vitázási lehetőségeket, engem zavar. Én azt szeretném, ha minden ilyen eset után a kivetítőn egyértelmű bizonyítékot, a játékvezető részéről pedig világos indoklást kapnánk.
El Sie7e
Jugador d'estrella

sok évvel ezelőtti eset akkor senkit nem zavart a szabály és azóta se érdekelt senkit. nem újrarúgás van hanem szabi kifele. nyílván egy shootoutban ez nem lehet így csak érvénytelen.
https://packaged-media.redd.it/ynlg6cwd ... e95801b34a

Aguero élő adásban
https://www.reddit.com/r/realmadrid/com ... instantly/

rögtön a rúgás után már mondták a félpályáról mert hátulról látták.
https://packaged-media.redd.it/076hxc30 ... 3b878c65dd

Magáról a meccsről. Borzalmas kezdés után tipikus Atma elleni meccs volt. Egyáltalán nem játszottunk jól de olyan hú de nagy veszélyben sem voltunk. A 2 meccs alatt 0 percig álltunk kiesésre. A párharc előtt pont ezt vártam. Kínkeserves meccsek végül győzelemmel. Az első meccsen is lehetett volna nagyobb különbség és most is lehetett volna rendes játékidőben lezárni. Ha Vini berúgja a tizit nincs miről beszélni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.14. 15:16:36

Marciniaknak ez volt a 3. kedvező ítélete a Real Madrid szempontjából a kieséses szakaszban
1. Marcos Alonso góljának elvétele kezezés miatt
https://www.sportingnews.com/uk/footbal ... yb2usnqyci
2. De Ligt góljának érvénytelenítése VAR nélkül, mert belefújt az akcióba
https://www.sportingnews.com/in/champio ... fdf46fee13
3. Julian Alvarez kettős érintése, nyilatkozatát linkeltem
A művelt angol szerint, ha valami úgy hápog, mint egy kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az minden bizonnyal egy kacsa. :)
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.14. 14:29:36

MessiNeymarSuarez írta:
2025.03.14. 12:26:21
Szóval Mr.Sasszem ezt látta, de megadta a gólt hogy utána a VAR pult alatt elvegye :lol: :lol:
Érdekes magyarázat, miközben jól felnagyított felvételeken sem egyszerű eldönteni, a játékosok is maximum annyit láthattak hogy a támaszkodó lába közel került a labdához és rohantak reklamálni, Teknőccel az élen(mint amikor a védők automatikusan lest reklamáltak miközben nem is biztos), de meg sem mozdult maga a labda. Ezzel szemben Messi VB döntős gólja egyértelműbb kinagyítás alapján, azt ugyanaz a bíró nem látta, és érdekes módon semelyik játékos sem reklamált akkor, ott mégsem vették el, pedig ott tényleg volt is chip a labdában, ami most kiderült hogy a BL-ben viszont nincs:
https://index.hu/sport/futball/2025/03/ ... -chip-var/
Az a chip is amúgy ki tudja mennyire pontos, ha pont mellé lép és a megmozduló fűcsomó miatt bejelez akkor mi van?Gyanítom pont emiatt van annak is egy bizonyos tűréshatára, de mivel kiderült hogy nincs így nem is számít.(Pedig ezzel magyarázták 2 napig hogy lehet hogy senki nem tud semmit de a mágikus chip szólt, de mivel ez nem igaz, így tévesen bírálta felül a VAR a pályán hozott döntést mivel nem volt egyértelmű bizonyítéka ellene.)

Eleve ez a szabály a szerdai használatban finoman fogalmazva is erősen túlzó, gyanítom anno ezt nem ezzel az értelmezéssel találták ki, hanem az olyan esetekre ha szabad szemmel láthatóan elmozdult a labda, és ezt szándékosan teszi az illető, nem pedig úgy hogy a megcsúszó támaszkodó lába TALÁN hozzáért akkor automatikusan elveszik és megbüntetik. Persze szabály az szabály, de ilyen erővel a mai divatos meg-megállós, egyhelyben totyogós tizenegyes sem szabályos mert bőven kimeríti a megállás, beijesztés fogalmát mégis megadják, még újrarúgatni sem rugatják nemhogy elvenni.

Ha jót akar az UEFA/FIFA magának akkor ezt most felülvizsgálják és változtatják, minimum arra hogy akkor ismétlés legyen és ne automatikus elvétel.

Arról nem is beszélve hogy elrúgás előtt nem, maximum elrúgás után érhetett bele kicsit a bal lába, amiről találtam videót ami szerint TALÁN tényleg így lehetett, miközben az UEFA szerint:
"Ha csak minimális mértékben is, de a tizenegyesrúgást elvégző játékos [Julián Álvarez] a bal, támaszkodó lábával hozzáért a labdához, mielőtt azt a jobb lábával elrúgta volna. ", míg erről semmilyen kamerállás nincs, max arról hogy az elrúgás UTÁN ért hozzá a támaszkodó lábához, és mint kiderült chip sincs ami perdöntő lehetett volna.
Amúgy valóban, amikor elkezdtek a chip-re hivatkozni, lehozták, hogy a PBM-ben nincs ilyen technika.

De alapból vicc kategória az egész, napokkal később, ezer különböző kameraállás után is megy a vita, hogy hozzáért-e vagy sem, a VAR szobában pedig kb. 5 másodperc alatt EGYÉRTELMŰEN megállapították, hogy szabálytalan volt. Legalábbis a szabályok szerint minden kétséget kizáró bizonyíték kell ahhoz, hogy változtassanak az eredeti ítéleten. Itt nem hiszem, hogy ez megvolt.
Az UEFA pedig szerintem most magukra nézve a legrosszabbat tették, kiadtak egy közleményt, hogy a Fifával és az Ifab-bal karöltve felülvizsgálják ezt a szabályt, Ha nem szándékosan ér hozzá kétszer, akkor érvényes lesz a gól. Ez kicsit olyan, mintha beismernék, hogy rossz szabályt hoztak/idáig alkalmaztak, gyakorlatilag egy precedens miatt. Bacca vagy Messi esete után fel sem merült ilyen, pedig utóbbi még nagyobb téttel bírt, mint Alvarezé.

Abban egyetértek gránittal, hogy kellene egy mikrofon, mint az NFL-ben, hogy elmagyarázzák mi történt/mit vizsgálnak. (Ehhez mondjuk jó lenne egy edzői challange is) Rengetegszer még a goal check/red card check stb is későn van írva, senki nem tudja mi történik. Az edzők is értetlenül mennek a 4. sz. játékvezetőhöz, akinek szintén nincs fogalma. Nem kell messzire menni, ott volt Raphinha második gólja kedden. Szabadrúgás befelét jelzett a bíró, meg sárgát osztott aztán senki nem tudta miért vagy ér-e a gól még a check-et sem írták ki ha jól emlékszem
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.03.14. 14:17:09

MessiNeymarSuarez írta:
Tanulság: Az az összeg elenyésző, szóval abból aligha tudtunk volna bírót, bírókat megvenni, főleg olyan szembeszéllel ahol a bírók papagájai is a RM himnuszát éneklik, nem hiszem hogy ilyen apróért kockáztatnák az állásukat.
400 ezer eurót nem neveznék aprónak. Ez már bőven a megvesztegetés kategóriája. Ezért sem állok be a "mi nagyobb áldozatok vagyunk, mint ti"-versenybe, mert mindenkinek megvan a maga mondókája a másikról. A fehéreknél ugyanúgy ott a lista, amit papagájként a fejünkre olvasnának ilyenkor, és sok ponton még igaz is. Mi elvagyunk a magunk világában, szorongatjuk a saját listánkat másokról, közben kommentátori szinten van már rólunk ellenvélemény, amit mindenki hall, aki a közvetítést nézi. De mint minden szurkoló, szeretjük a ránk nézve kínos ügyeket a szőnyeg alá söpörni, hogy áá, ez már uncsi, meg ezt már sokszor hallottuk, ez már régi sztori stb. A másik oldalon meg ugyanígy mentik fel magukat. Mint ez a dupla érintéses ügy, egészen elképesztő, hogy nyilvánosság elé tárt bizonyíték nélkül hoznak egy ilyen döntést. Ami meg még elképesztőbb, hogy ahelyett, hogy a labdarúgás igenis tanulna a többi sportágtól, ragaszkodunk ahhoz, hogy ne tanuljunk, maradjon minden a régiben, majd ha ebből kifolyólag problémák adódnak, akkor meg panaszkodunk... Egyébként sem sok értelmét látom ennek a versenynek, nem ezeken múlott a római vagy a liverpooli leolvadásunk, ahogy a 2012-es elődöntőt sem értem a mai napig, hogy hogy tudtuk elveszíteni. Ja, kihagytunk egy 11-est, felállt védelem ellen szenvedtünk... Akkor mégis csak az számít, ami a pályán történt.

Számomra az a legfontosabb, hogy a labdarúgás vegye már végre észre magát, hogy rajta kívül már kb minden komolyabb sportágban magától értetődő akár a challenge lehetősége, akár a komolyabb döntések nyilvános bizonyítása. A labdarúgásban meg megteheti a játékvezető, hogy egy találatot csak úgy nem ad meg, és ezt elintézheti egy mozdulattal. Ez a hozzáállás akkor is problémás, ha az ítélet jogos. De néha azt érzem, hogy azért nem fog a labdarúgásban változni semmi, mert a szurkolók nem is akarják, inkább ragaszkodnak ahhoz, hogy játszhassák a "mi nagyobb áldozatok vagyunk nálatok", "a bírók nektek fújnak"-féle versenyt. Oda-vissza, természetesen.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.03.14. 14:33:41-kor.
ALEXDP
Capitá del Barça

2025.03.14. 12:41:19

FcBarcelona1 írta:
2025.03.14. 08:40:25
Nem a VAR vette el Julian Alvarez gólját
„Én tájékoztattam a videobírós szobában ülőket, hogy 99% az esélye annak, hogy Álvarez kétszer is hozzáért a labdához, emiatt alaposan ellenőrizzék az esetet – nyilatkozta a világbajnoki és BL-döntőt is már vezető lengyel focibíró, aki határozottan tagadta, hogy valamelyik Real Madrid-játékos kérte volna a felülvizsgálatot, hiába mondta a kapus Thibaut Courtois is azt, hogy ő látta a szabálytalan lövést. –

Egyáltalán nem igaz, hogy [Kylian] Mbappé mondott nekem bármit is a dupla érintésről.

Őszintén szólva, a játékvezetői pályafutásom során még soha nem találkoztam ilyen helyzettel, de a játékosok ismerik a szabályokat."-Szymon Marciniak vezető bíró
Igazi lengyel...
Egyik szava sem ér semmit...
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

gránit írta:
2025.03.13. 12:52:33

400 ezer euró nem komoly összeg...? 160 millió forint. Évente! De jól keresnek a bírók Spanyolországban...

Az egész sztorihoz még annyit hozzátennék, hogy elképesztőnek tartom, hogy a labdarúgásban minden nyilvánosság nélkül sunnyoghatnak a játékvezetők. Az NFL-ben, NBA-ben, NHL-ben, a játékvezetők kimennek a nézők elé, és megindokolják a hasonló helyzetekben hozott döntésüket. Itt meg simán ment a sunnyogás, a helyszínen azt se tudták az emberek, hogy mi történt. Ahogy én sem, meg a legtöbb néző sem, csak utólag olvastuk, hogy miért született olyan döntés, amilyen. De semmi átláthatóság, miközben az lenne a minimum, hogy nyilvánosságra hozzák és a kivetítőn bemutatják a technológiájuk által hozott eredményt a dupla érintésről. A labdarúgásban meg semmi. Más sportágakban nyilvánosan meg kell indokolniuk az ilyen döntéseket, és aki a legképtelenebb valótlanságot mondja az emberek képébe, az bohócot is csinál magából, és nem nagyon vezet többet mérkőzést azon a szinten. A fociban meg ilyen elképesztő méreteket ölt a sunnyogás. Az odavágón a 2. gól előtt valóban lesen takarta Vinicius a kapus kilátását, egy edzői challenge-dzsel minden normálisan szervezett sportágban érvénytelenítenék az ilyen szabálytalan találatot. A fociban meg csak az átláthatatlanság, sumákolás, sunnyogás megy. De amikor felmerül, hogy hagyjuk ott ezt a társaságot, UEFA-stól, FIFA-stól, akkor meg jön a bevédés, és visszabújunk a szoknyájuk alá.

A legrosszabb módon szervezett sportág a labdarúgás, ezt tegnap is bebizonyították.

Pedig nem egy komoly összeg azon a szinten, nem véletlen csatoltam a linket miszerint a spanyol bírók éves fizetése simán a közelében van:
"The Basque publication said La Liga’s referees earn between €300,000 ($327,000) and €400,000 ($436,000) in gross annual pay (Spanish) from La Liga under the provision of the national soccer federation (RFEF)."

Hozzáteszem a cikkben is kiemelik hogy ez kiemelkedő fizetés a többi országhoz képest. Pont ezért felháborító amúgy a bírói hozzáállás meg a RFEF hozzáállása a bírói hibákhoz, mert nem lehet azt mondani hogy rekordfizetésért cserébe ők lennének a legjobbak Európában.

Tanulság: Az az összeg elenyésző, szóval abból aligha tudtunk volna bírót, bírókat megvenni, főleg olyan szembeszéllel ahol a bírók papagájai is a RM himnuszát éneklik, nem hiszem hogy ilyen apróért kockáztatnák az állásukat. :lol:

A többivel egyetértek, jó lenne ha az UEFA átláthatóságot biztosítana, és meg is osztaná a közönséggel az indoklásokat, mert amikor a kommentátor is csak néz és nem érti 1-2 körrel utána hogy most akkor elrontották a rendszert vagy miért piros Alvarez tizije az senkinek sem jó.
Az edzői lehívást is említettem múltkor, nem is értem miért nem akarják használni, nekik sem úgy kéne hozzáállni hogy a bírók istenek és hibátlanok, bárki hibázhat pont ezért lenne segítség mint ahogy sokszor a VAR is.
Sonoma írta:
2025.03.14. 10:51:33
Engem nem győzött meg. Én meg nem úgy látom, akkor nekem is igazam van?
Ha ez így volt, hogy a bíró látta a 2x érintést (kétlem, max. feltételezés a közel lévő támaszkodó láb miatt), ezt oktatnia kellene.
Egyrészt a támaszkodó láb oldalán állt azaz takarásban volt a labda az elrugáskor, másrészt a kapus mozgását is figyelnie kell(ene) ilyenkor. Egy igazi sasszem. Az alább belinkelt kép alapján nem tette.
A wart sem értem, miért nem mondta azt, hogy nem egyértelmű. Ha nem egyértelmű helyzetnél meg nem lehet sejtésekre döntést hozni. Minimum egy komolyabb kikockázást vártam volna tőlük, mégha ez a 11-es párbaj megszakítását hozza 1-2 percre.

Itt egy kép a rúgás pillanatában. Ez se a bíró állítását támasztja alá. Sajnos web képet nem tudtam beszúrni így a YouTube keresőt linkeltem be. Ez első videó kezdőképe a fontos.
https://m.youtube.com/results?search_qu ... ty&sp=mAEA

Szóval Mr.Sasszem ezt látta, de megadta a gólt hogy utána a VAR pult alatt elvegye :lol: :lol:
Érdekes magyarázat, miközben jól felnagyított felvételeken sem egyszerű eldönteni, a játékosok is maximum annyit láthattak hogy a támaszkodó lába közel került a labdához és rohantak reklamálni, Teknőccel az élen(mint amikor a védők automatikusan lest reklamáltak miközben nem is biztos), de meg sem mozdult maga a labda. Ezzel szemben Messi VB döntős gólja egyértelműbb kinagyítás alapján, azt ugyanaz a bíró nem látta, és érdekes módon semelyik játékos sem reklamált akkor, ott mégsem vették el, pedig ott tényleg volt is chip a labdában, ami most kiderült hogy a BL-ben viszont nincs:
https://index.hu/sport/futball/2025/03/ ... -chip-var/
Az a chip is amúgy ki tudja mennyire pontos, ha pont mellé lép és a megmozduló fűcsomó miatt bejelez akkor mi van?Gyanítom pont emiatt van annak is egy bizonyos tűréshatára, de mivel kiderült hogy nincs így nem is számít.(Pedig ezzel magyarázták 2 napig hogy lehet hogy senki nem tud semmit de a mágikus chip szólt, de mivel ez nem igaz, így tévesen bírálta felül a VAR a pályán hozott döntést mivel nem volt egyértelmű bizonyítéka ellene.)

Eleve ez a szabály a szerdai használatban finoman fogalmazva is erősen túlzó, gyanítom anno ezt nem ezzel az értelmezéssel találták ki, hanem az olyan esetekre ha szabad szemmel láthatóan elmozdult a labda, és ezt szándékosan teszi az illető, nem pedig úgy hogy a megcsúszó támaszkodó lába TALÁN hozzáért akkor automatikusan elveszik és megbüntetik. Persze szabály az szabály, de ilyen erővel a mai divatos meg-megállós, egyhelyben totyogós tizenegyes sem szabályos mert bőven kimeríti a megállás, beijesztés fogalmát mégis megadják, még újrarúgatni sem rugatják nemhogy elvenni.

Ha jót akar az UEFA/FIFA magának akkor ezt most felülvizsgálják és változtatják, minimum arra hogy akkor ismétlés legyen és ne automatikus elvétel.

Arról nem is beszélve hogy elrúgás előtt nem, maximum elrúgás után érhetett bele kicsit a bal lába, amiről találtam videót ami szerint TALÁN tényleg így lehetett, miközben az UEFA szerint:
"Ha csak minimális mértékben is, de a tizenegyesrúgást elvégző játékos [Julián Álvarez] a bal, támaszkodó lábával hozzáért a labdához, mielőtt azt a jobb lábával elrúgta volna. ", míg erről semmilyen kamerállás nincs, max arról hogy az elrúgás UTÁN ért hozzá a támaszkodó lábához, és mint kiderült chip sincs ami perdöntő lehetett volna.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára MessiNeymarSuarez 2025.03.14. 13:00:49-kor.
ab1daL
Director del Fútbol

2025.03.14. 11:30:05

Erre végül adott magyarázatot bárki? Hogy ezt hogyan sikerült megállapítania bárkinek is? Amúgy semmi gond, innentől minden kapus egyből reklamálhat a sporinál, hogy kétszer ért hozzá a büntetőt elvégző játékos.. #-o

Válasz küldése