Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Faramuci69
Jugador del Barça

2025.05.06. 13:09:34

Nem vagyok egy GM fan, de mindkét gólt az ő nyakába varrni kicsit túlzás. Dumpfries ollózása parádés volt, és Thuram sarkazása is, ottmeg kellett Inigo elcsúszása is. Gondolom Flick látja őt minden edzésen, ezért kezdettel. Szerintem védekezésben Fort is nagyon gyenge. Érthető ha Fortnak idő kell, de valamiért Flick nem őt preferálja.
Nálam Araujo lenne a jobb hátvéd és Inigo a baloson, középen Chris és Cubarsi. Lewat kezdetném. Őt kockázatos becserélni Ferran helyére, mert ha hosszabbítás lenne, azt nem bírná, de nem maradna középcsatárunk.
Araujo, Lewa, Chris és Inigo tudná hatástalanítani az Intrer fejjátékát. Lewa is erős ebben. Persze ez még így túl defenzív. Araujo és Inigo helyett Eric és GM/Fort valamivel támadóbb felfogású. Azért Eric és GM egyszerre szerintem túl kockaztatas lenne. Kérdés, hogy mire szavaz a mester. Muszáj gólokat lőnünk. Yamal és Raphinha nehezen tudja emelni a múlt heti szintet, de Olmóban még maradt kakaó. Gabi és Fermin valóban tudnak túl vehemensek lenni, lehet jobb inkább Olmóval kezdeni. Elől élesnek kell lenni, mint az Internet előző héten Barcelonában. Talán amiből kiindulhatunk, az az Atletico elleni kupa visszavágó idegenben, akkor 4:4 volt előtte és lett 0:1. Sanszosabb a kevés gólos meccs, de akkor nekünk kell lőni és lehetőleg nem kapni. Sajnos Fati teljesen kuka, így előre csak Ferran épkézláb csere, PV sincs játékban. Középpályára van pár csere, hátra már jóval kevesebb, főleg a szélekre nincs. (Nálam Grimaldo opció lenne balra, GM-et nem marasztalnám még egy idényre, de ez másik topic.)
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.06. 12:33:31

Én csak azt nem értem, hogy mostanság maga Flick is volt, hogy gyorsan lecserélte, mert látta, hogy nem bírja el a csapat. Ha ezt nem tette volna, azt mondom, oké, valamit lát benne, amit más nem, vagy valamit elnézett vele kapcsolatban, viszont mostanában többször vette le olyan gyorsan, amennyire csak lehet. Abban reménykedni, hogy most nem két gólos hendivel indulunk miatta egy félidő alatt, elég merész dolog, főleg, hogy közben előre is zéró, és az előtte lévő szélsőt is takaréklángra teszi, szóval semmit nem ad.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.05.06. 12:17:06

Expected lineup to face Inter today:

Szczesny, Eric García, Cubarsí, Iñigo Martinez, Gerard Martín, De Jong, Pedri, Olmo, Lamine Yamal, Ferran, Raphinha.

Mundo szerinti kezdő, nekem rossz érzésem van.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.05.06. 11:29:11

Mascherano14 írta:
2025.05.06. 09:37:32
GM akkor lehet a leghasznosabb, ha ő lesz seggrepacsis ember a csereknél. Nagyon lelkes, de borzasztóan ügyetlen ehhez a rendszerhez. Minden más megoldás működhet, főleg, ha kicsit kevésbé toljuk fel a védelmi vonalat, hogy ne futkosanak be mogenk.
Szinte mindenhol GM-et mondják a kezdőbe, ami számomra teljesen érthetetlen, nála még Inigo is jobb megoldás lenne.

Egy ilyenen simán elmehet a továbbjutás, GM-re biztos hogy rá is fognak játszani szóval fel lehet kötni a gatyát.

Ha ki is esünk, így belegondolva még szerencsénk is van hogy az Intert kaptuk a BM helyett, ott még csúnyábban kijöhetne hogy jelenleg nincs szélsővédőnk.
Mascherano14
Capitá del Barça

2025.05.06. 09:37:32

GM akkor lehet a leghasznosabb, ha ő lesz seggrepacsis ember a csereknél. Nagyon lelkes, de borzasztóan ügyetlen ehhez a rendszerhez. Minden más megoldás működhet, főleg, ha kicsit kevésbé toljuk fel a védelmi vonalat, hogy ne futkosanak be mogenk.
gránit
Director del Fútbol

2025.05.06. 09:22:23

Chino írta:
2025.05.06. 00:02:25
gránit írta:
2025.05.05. 22:26:49
Én is így látom, az idegenben szerzett gólok elsőbbségét pedig eltörölték, így nem hátrányból kezdődik számunkra a meccs, ami hatalmas különbség. Ha érvényben lenne még az idegenben lőtt gólok elsőbbsége, az Inter kényelmes helyzetben lenne, előnnyel kezdődne számukra a visszavágó, csak játszaniuk kellene, amit a leginkább tudnak, nekünk pedig kockáztatnunk kellene. Túlzottan feltolt védelem, habkönnyű kontrák az ellenfélnek, mindannyiunk számára ismerős meccskép.

De már nincs elsőbbsége az idegenben szerzett góloknak, tiszta lappal indulunk. Mi bárkinek lövünk legalább három gólt. A mieinkben ez minden meccsen benne van. Ezzel szemben az Interben kevésbé látom ezt, tőlük a három gól inkább kivétel, mint alap, így nagyobb esélyét látom annak, hogy mi tudjuk ezt megismételni, mintsem hogy ők.
Ez valóban előny, de enélkül is győzelemre kellene játszani.
Ami iszonyatos nehéz lesz, az a szélső védők pótlása. Gyakorlatilag nincs oda emberünk.
Szerintem most a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt. Ha az Inter egyszer is megszerzi a vezetést, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz. A hátsó szélsőket most nem is futtatnám előre, Martin helyére Martinezt tenném, a másik oldalra Garciát. A Gironában játszott azon a poszton. Martinez-Cubarsí-Araújo-Garcia lenne nálam a kezdő, előttük Christensennel. A támadók miatt nem aggódok, ontjuk a gólolat ebben a szezonban. A legfontosabbnak most azt tartom, hogy ne kapjunk gólt, és legfőképpen, ne kerüljünk hátrányba.

Sommer meg az odavágón igazolta, miért akartam, hogy leigazoljuk, és miért neveztem a világ legjobb kapusának. Nagy hiba volt, hogy nem igazoltuk le, tavaly is milyen jól jött volna Pena helyett. Elképesztően jó kapus.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.05.06. 09:00:36

gránit írta:
Peter írta:
2025.05.05. 22:06:18
Úgy gondolom, középpályán és a kapusposzton dőlhet el a párharc,
Igen, és a védősorunkon is.
És a támadókon is. Meg a cserejátékosokon, hogy ki, hogyan tudja felvenni a ritmust.
És rengeteg múlik majd az Inter kapusán, hátvédein stb., és persze Inzaghin is, hogy mit talál ki.
Különleges meccs lesz, mindkét csapat játékosain múlik az eredmény.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.05.06. 08:10:24

Én is Arával kezdenék, G. M. -et büntetés nézni.

Mocskos nehéz lesz, én bravúrnak érezném a továbbjutást.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Troym
Director del Fútbol

2025.05.06. 08:06:46

Márpedig kell Ara, 45 mp alatt lenullázta a védelmet Dumfries-Thuram duó, Martin méterekre volt a beadástól, Inigo meg a földön feküdt.
Ha így kezdjük a visszavágót, akkor az Inter be fogja húzni a meccset.
Az kérdés, hogy hol hasznosabb, de ha a cserepadon kezd, akkor mi eddig megyünk idén.
menczel
Entrenador del Barça

2025.05.06. 07:49:56

bence0330 írta:
2025.05.05. 19:03:00

Illetve hát hátulról elég nehéz lenne kihagyni Arát. Ez pont az a meccs, ahol a sebessége és ellenünk befújt pontrúgásoknál a fizikai ereje/magassága is óriási erény lehet, akár jobb bekként. Garcia ügyesebb, de simán megfutják, és szögleteknél sem az igazi.
Flick alatt még sosem játszott jobb bekket Ara, ha jól emlékszem, szóval ennek kevesebb mint 1% esélyt adok.
Chino
Llegenda del Barça

2025.05.06. 00:02:25

gránit írta:
Peter írta:
osztom azt, hogy Barcelonában az Inter kimaxolta magából a legjobbat, amit nehéz lesz megismételnie
Én is így látom, az idegenben szerzett gólok elsőbbségét pedig eltörölték, így nem hátrányból kezdődik számunkra a meccs, ami hatalmas különbség. Ha érvényben lenne még az idegenben lőtt gólok elsőbbsége, az Inter kényelmes helyzetben lenne, előnnyel kezdődne számukra a visszavágó, csak játszaniuk kellene, amit a leginkább tudnak, nekünk pedig kockáztatnunk kellene. Túlzottan feltolt védelem, habkönnyű kontrák az ellenfélnek, mindannyiunk számára ismerős meccskép.

De már nincs elsőbbsége az idegenben szerzett góloknak, tiszta lappal indulunk. Mi bárkinek lövünk legalább három gólt. A mieinkben ez minden meccsen benne van. Ezzel szemben az Interben kevésbé látom ezt, tőlük a három gól inkább kivétel, mint alap, így nagyobb esélyét látom annak, hogy mi tudjuk ezt megismételni, mintsem hogy ők.
Ez valóban előny, de enélkül is győzelemre kellene játszani.
Ami iszonyatos nehéz lesz, az a szélső védők pótlása. Gyakorlatilag nincs oda emberünk. Araujo adná magát, de kérdés, hogy Yamalt mennyire tudná támogatni, mert nem lesz könnyű dolga a srácnak, biztosan folyamatosan ketten fognak lógni a nyakán. Abból a szempontból ez jól jöhet, hogy azon az oldalon kevesebb lesz a felfutás és támadás. Dumfries alapból többet lép fel, sok kockázatot nem fognak felvállalni.
Lautaro játéka még a nagy kérdés. Nagyon sokféle hírt hallani. Egyesek szerint kihagyja a meccset, más forrás azt írja, hogy ott lesz a padon, a harmadik pedig, hogy akár kezdhet. Az ő hiánya komoly hátrány lenne az Internek, sokszor az ő villanásai, zsenije a döntő faktor, egyértelműen a legveszélyesebb játékosuk. Thuram és Dumfries játékát is minimum kérdésesnek, de inkább esélytelennek tartották az odavágóra ennek ellenére nemhogy kimaradtak, hanem végigjátszották kezdőként a meccset (jó, a holland csak 80 percet). Ha ebből indulunk ki, akkor semmi baja nem lesz az argentinnak.
Én az ő semlegesítését még inkább kulcskérdésnek érzem, mint a pontrúgásokat. Otthon elég jól sikerült kivenni a játékból, nem nagyon kapott labdát, ezt jó lenne megint megoldani, mert életveszély a fickó.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

Peter írta:
osztom azt, hogy Barcelonában az Inter kimaxolta magából a legjobbat, amit nehéz lesz megismételnie

Peter írta:
Igen, és a védősorunkon is. Az odavágó ezen ment el. A 3 lőtt gól nagyon szép, ennyivel be kellene húzni bármelyik meccset. Ha megint veszítjük a fejpárbajokat, az Internek nem kell sok helyzet a gólhoz. Legutóbb 2 szögletből 2 gólt kaptunk, szétvertek minket a levegőben. Mi lesz, ha most 5 szöglete lesz az Internek? Ha nem szedjük össze magunkat ezen a ponton, az Inter kevés helyzetből is találhat gólokat. Christensent mindenképpen játszatnám, a védősor pedig a lehető legerősebb légelhárító összetételben kell hogy pályára lépjen.
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.05.05. 22:26:02

Peter írta:
ocsike83 írta:
2025.05.05. 14:35:48
A német nincs is nevezve a sorozatba, így esélytelen a pályára lépése holnap. :shock:
Jó reggelt magamnak.....köszi az ébresztőt.... #-o

Bennem csak annyi a kétely az első meccs alapján, hogy Tek javítani, bizonyítani akar és ez vagy nagyon jól, vagy szomorúan fog elsülni.

Az összes további dologról kb osztom azt, hogy Barcelonában az Inter kimaxolta magából a legjobbat, amit nehéz lesz megismételnie, míg mi játszottunk már nem egyszer korábban jobban, így nagyobb eséllyel lehetünk összeszedettebbek, ezáltal jobbak és ügyesebbek a visszavágóra.

Sokan úgy gondolják, hogy a gólokat a kapus kapja.
Pedig sokszor nem! :)
Peter
Director del Fútbol

ocsike83 írta:
A német nincs is nevezve a sorozatba, így esélytelen a pályára lépése holnap. :shock:
Jó reggelt magamnak.....köszi az ébresztőt.... #-o

Bennem csak annyi a kétely az első meccs alapján, hogy Tek javítani, bizonyítani akar és ez vagy nagyon jól, vagy szomorúan fog elsülni.

Az összes további dologról kb osztom azt, hogy Barcelonában az Inter kimaxolta magából a legjobbat, amit nehéz lesz megismételnie, míg mi játszottunk már nem egyszer korábban jobban, így nagyobb eséllyel lehetünk összeszedettebbek, ezáltal jobbak és ügyesebbek a visszavágóra.

soadroli
Llegenda del Barça

2025.05.05. 22:00:55

Pavard felt PAIN during the training session with the group today and he LEFT the training.

He will be OUT FOR INTER-BARÇA. (Fabrizio Romano)
Kép
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.05.05. 19:44:23

bence0330 írta:
2025.05.05. 13:31:59
Az a baj, hogy állítólag Araujo sem biztos, hogy bevethető.
Araujo védőmunkájától tartok a legjobban, annyira bizonytalan. Nála csak Fati beálltása lenne kétségbe ejtőbb.
bence0330

2025.05.05. 19:03:00

menczel írta:
2025.05.05. 18:42:17
Ha támadni akarunk és igenis azt kellene, valamint az biztos, hogy marad a szokásos baloldali kiürítés, akkor Inigo nem megoldás kezdésnek, nem tud fullbacket játszani.

A legjobban, aki megoldja a posztot az Fort, enyhén gyengébb védő mint Martin, de sokkal jobb támadó képességei vannak.

Akkor viszont a kezdő Fort-Inigo-Cubarsi-Eric. A felső 6 egyértelmű mindenkinek.

(Mekkora húzás lenne Rafinhát betenni balbekknek, tavaly már játszott ott , de egy Balon D'or jelölttel szerintem már nem lehet ezt megtenni. Abban az esetben, a támadók Ferran-Lewa-Yamal, na nincs lengyel, akkor Olmo-Ferran-Yamal és Fermín játszik 10-est).
Nekem Olmo semmiképp nem egyértelmű az első hatból, kb 3 meccse konstansan gyenge, igazából amióta kezdő. Ezt már többedszer csinálja meg ugyanígy a szezonban, mindig amikor stabil kezdő lesz, eltűnik. Nálam Fermín a kezdő, jobb vele a letámadás, van benne spiritusz, és most még lehet, hogy átszakadt benne a kapu előtti gát a minapi góljával.

Illetve hát hátulról elég nehéz lenne kihagyni Arát. Ez pont az a meccs, ahol a sebessége és ellenünk befújt pontrúgásoknál a fizikai ereje/magassága is óriási erény lehet, akár jobb bekként. Garcia ügyesebb, de simán megfutják, és szögleteknél sem az igazi.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
menczel
Entrenador del Barça

2025.05.05. 18:42:17

Ha támadni akarunk és igenis azt kellene, valamint az biztos, hogy marad a szokásos baloldali kiürítés, akkor Inigo nem megoldás kezdésnek, nem tud fullbacket játszani.

A legjobban, aki megoldja a posztot az Fort, enyhén gyengébb védő mint Martin, de sokkal jobb támadó képességei vannak.

Akkor viszont a kezdő Fort-Inigo-Cubarsi-Eric. A felső 6 egyértelmű mindenkinek.

(Mekkora húzás lenne Rafinhát betenni balbekknek, tavaly már játszott ott , de egy Balon D'or jelölttel szerintem már nem lehet ezt megtenni. Abban az esetben, a támadók Ferran-Lewa-Yamal, na nincs lengyel, akkor Olmo-Ferran-Yamal és Fermín játszik 10-est).
bence0330

2025.05.05. 17:37:02

soadroli írta:
2025.05.05. 14:36:29
bence0330 írta:
ilyenről nem olvastam, szerintem ott lesz. akkor nálam is Inigo lenne a balhátvéd.
Akkor jó, foglalmam sincs, hol olvastam, de most én sem találom szóval alighanem nem volt megbízható forrás. Mindjárt derűsebbnek látom a dolgokat. :)

Flick előtt komoly döntés áll, és szerintem előre nem nagyon lehet megmondani, mi sül el jobban (Martin játszatásán kívül). Tényleg elég sok verzóban fel lehetne most tenni a hátsó sort. Még négy középhátvésnél sem lenne egyértelmű, ki hol játszana. Sőt, még az sem, hogy ki, mert igazából Garciával együtt 5-en is jelentkeznek.
NewNagyatyesz
Barça B

2025.05.05. 15:21:45

Visszagondolva az első meccsre nem gondolnám, hogy az olaszok jobban kifáradtak volna. Sőt a második félidő közepén inkább mi zuhantunk meg kicsit, akkor jöttek is a kontrák, a lesgól...persze az egész mérkőzést tekintve mi voltunk a jobb csapat szerintem, de ez nem jelent semmit a holnapi visszavágóra. Yamal extra volt az első meccsen, de kicsi rá az esély, hogy hasonlóan nagy meccset hozzon holnap is. Bár a srácban rengeteg potenciál van. Kicsit a többieknek kell felnőni hozzá. Rapinha GM miatt eléggé vonalhoz van szorulva, így neki nehezebb, viszont én Olmotól várnék többet leginkább! Fermint nem kezdetném Olmo kárára, mert Ferimin képes túlpörögni Gavihoz hasonlóan, akár könnyen össze is tud szedni kát sárgát, ami miatt sem őt, sem Gavit nem kezdetném. Elől nem tudom mi lenne a jobb: Lewa vagy Ferran. Logikus lenne lefárasztani a védőket Lewával és frissen beküldeni a második félidőben Ferrent, azonban ha várhatóan mi fogjuk diktálni a tempót, akkor jobb a mozgékonyabb Ferrannal kezdeni.
A védelem kérdéses. Araujo ha tud játszani, akkor játszatnám, mert a fejjátéka aranyat érhet. A fejtörés az, hogy jobb oldalon vagy középen játszon. Én jobb oldalra szavaznék. Viszont a bal szél Bade hiányában nagyon problémás. GM nem szint, rajta elmehet a meccs. inigo lassú oda szerintem, plusz támadásban sem túl acélos. Fort meg furcsa lenne, ha most kezdene...
Ja és remléem Tek nem fog ki még egy olyan gyatra napot, mint holnap, ugyanis őt és GM-et illetve a posztját érzem gyenge láncszemnek.
Összességében viszont nagyon jó érzés hosszú idő után a bl elődöntő visszavágója miatt izgulni. Régóta várt, és furcsán jó érzés :-)
soadroli
Llegenda del Barça

2025.05.05. 14:36:29

bence0330 írta:
ilyenről nem olvastam, szerintem ott lesz. akkor nálam is Inigo lenne a balhátvéd.
Kép
ocsike83
Jugador d'estrella

Peter írta:
2025.05.04. 12:42:23

Csípem a lengyel személyiségét, de éles játékban Sommerrel azt gondolom - a hosszú kihagyással együtt is - inkább TS veszi fel a versenyt.
Més que un club :P
bence0330

ocsike83 írta:
2025.05.05. 13:08:47
Troym írta:
2025.05.05. 12:27:30
.....nincsenek szélsővédőink, ezen nincs mit szépíteni.
Én simán felállnék 4 középhátvéddel. Araujo - Cubarsi, Christensen - Inigo. Sokkal hatékonyabb lenne, mint a 2 töketlen fiatallal a szélen.
ocsike83
Jugador d'estrella

2025.05.05. 13:08:47

Troym írta:
2025.05.05. 12:27:30
.....nincsenek szélsővédőink, ezen nincs mit szépíteni.
Én simán felállnék 4 középhátvéddel. Araujo - Cubarsi, Christensen - Inigo. Sokkal hatékonyabb lenne, mint a 2 töketlen fiatallal a szélen.
Més que un club :P
soadroli
Llegenda del Barça

2025.05.05. 12:36:08

Gianni Infantino saying he supports Inter aims to further promote the Club World Cup. For FIFA, it would be preferable for the UCL finalists to be two participating clubs (PSG and Inter). @mundodeportivo
Kép
Válasz küldése