davi10 írta: ↑2025.09.26. 11:28:31
Azt jól láttam, hogy tegnap Christensen inkább a kp-ra állt be, mint a védelembe?
Őszintén szólva nem követtem az utolsó perceket a harmadik gól után annyira, pláne nem védekező részlegen, de most visszanéztem, és igen, egyértelműen középpályára szállt be! Persze ebből az 5 percből semmi nem derült ki, hogy illik-e oda ebben a rendszerben, de gondolom nem lehet nagyon zsákbamacska, stabilitást nyerünk vele, és kreativitást vesztünk. Gondolom Gavi kiesése miatt kezdett el agyalni Flick, hogy még valaki kéne, aki be lehet oda dobni, ha baj lenne. (Én személy szerint inkább tolnám be hátra Christensent és a kicsit gyorsabban forgolódó Ericet egy sorral előrébb, aki amúgy is gyengébb védő, de ez is teljesen valid opció.)
DJ-al amúgy mi van? Apró kellemetlenségről szóló hírek voltak, de aztán komolyabb cikket erről nem láttam. Eddig is durva az a Yamal-Baldé-Rapha-J. Garcia-Fermín-(Gavi) lista, akik közül öten kezdők lennének. Persze Yamal már beszállhat gondolom csereként, ami sokat jelenthet, de ha ehhez még a bombaformában játszó DJ is hozzáadódna, az már nagyon nem nézne ki jól még egy Soci ellen se.
Amiben nagyon bízom, hogy legutóbb az a Ferrán-Lewy kombó nagyon jól nézett ki, ahogy Ferrán sunyi módon Lewy árnyékából tömi a kaput és Rashford leigazolása miatt szélső nélkül sem maradunk még így sem, az ő jelenléte nagyon fontos lehet, hogy ne érezzük meg annyira nagyon Yamal és Rapha hiányát, hát még kettejükét egyszerre. És titokban lehet reménykedni abban, hogy Roony jó csere lesz majd lassan.
A Soci bűnrosszul kezdte az idényt, 17. helyen állnak, de pont pár napja szerezték meg az első győzelmüket, és azért jó képességű játékosok vannak ott, gondolom veszélyesebb ellenfelek, mint ahogy a tabella mutatja, de mondjuk az is igaz, hogy nem láttam meccsüket. Gondolom az megártott nekik, hogy Merino után Zubimendi is távozott, akik egy ideig a fazont adták a csapatnak, Soler mondjuk elég jó játékos, pár hete igazolták csak le, hét közben volt először kezdő, akkor nyertek is, ő azért lehet megdobja a játékukat, még ha nem is pótolja Zubimendit. De azért az a csapatrészük most biztos gyengébb, mint volt, ha DJ egészséges Pedri mellett, akkor ott azért akár szépen zsebre is tehetjük őket, ami azért az elmúlt években nem volt olyan evidens ellenük.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy