bence0330 írta: ↑2025.09.29. 12:23:59
Messa írta: ↑2025.09.29. 11:37:53
Dro meg baromi technikás, énekel a labda a lábán és a passzjátékban, egyérintőkben is jónak tűnik. Kicsit még nyilván súlytalan, illetve fizikálisan még nincs kész, de ez tök normális. Türelmesnek kell lenni velük.
Igen, ő nagyon tipikus Masiás, volt egy-két megoldása talpatnyi helyen, amit nem sűrűn látni. Látványosan meg volt szerintem illetődve, volt több eset, mikor nem tudta, mit csináljon (szerintem a megilletődöttség miatt), de igazából ezzel nincs is gond. Nála tényleg világít a tehetség. Olmónál szerintem sem volt gyengébb, ez önmagában nem lenne dicséret, de az árát, a korát, a tapasztalatát belevéve ez mégiscsak óriási dolog.
Engem kicsit továbbra is az érdekelne, hogy ő vagy valamelyik másik Fernendez be tudna-e állni legalább 20 percekre Pedri helyett, mert neki továbbra sincs cseréje, és a szezon végéig nem mehet az megállás nélkül, ami eddig, hogy néha megtapsolni levisszük a legvégén, de azt is ritkán. Vagy ott kezdjük majd el konstansan beépíteni Bernalt 1-1 rotációval, cserével?
Roony nekem is baromira tetszett. Baromi bátor volt, meghúzta a cseleket, amik jó arányban be is jöttek és ami nekem feltűnt már az első meccsén is, hogy vállalkozik távolról, mikor befelé húz és nem is rosszul. Szinte mindig kaput talál vagy nagyon veszélyes. Nálam az egyik legüdébb színfolt volt.
Droval kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy nagyon nem feküdt neki a Soci játéka. Rendre gyűrűben volt, rendre csak egy talpalatnyi helye volt. Amikor visszább lépett és felvette a labdát, akkor ültek inkább a megoldásai. Emiatt talán jobb ötlet lett volni Toni, mert kis helyen ő nagyon jól tud "forgolódni" és úgy kulcspasszokat adni. Ugyanakkor teljesen rendben volt a srác, ami azért is nagyobb érdem Flick részéről, mert tavaly sehol sem volt a srác. Még a lapokban sem volt soha említve a neve, a Juvenilben is Belletti alatt csak peremjátékos volt, míg Toni az Atletic húzóembere, tavaly már be is mutatkozott a nagycsapatban. Ha bejön a srác, elér egy stabil csereember szintet, akkor tényleg lehet dicsérni Flick szemét, mert a semmiből kapta elő.
Pedrit talán Guille tudná pótolni, ami a posztot illeti, bár ő is kicsit támadó szellemű kp, de például Dro a válogatottban játszott Pedrihez hasonló szerepkörben és 17 évesen még bőven lehet alakítani a srácon, nem egy kiforrott játékos, akinek betonozott szerepköre van.
Plusz ott van még Guille öccse, Juan is, akivel már durván el lennénk látva Fernandezekkel.
De visszatérve a meccsre, nekem semmi gondom nincs a fordítással, kifejezetten jót tesz, főleg, hogy az ellenfelekre mentálisan ez nagyon kihathat. Ha meg is szerzik a vezetést bennük van, hogy az esélyeik ezzel nem növekedtek olyan sokat, nem biztos hogy ki tudják bekkelni a meccseit. Egy egyenlítésnél, de egygólos fordításnál kicsit megroppanhatnak. Xavi utolsó évében vagy Koeman alatt, azért ez nem volt így, mentálisan ez nagy fölényt biztosít, ráadásul mi sem roppanunk meg, mert tudjuk, hogy képesek vagyunk hátrányból felállni és ha az utolsó percig megyünk a saját javunkra fordulhat a meccs.
Ez a mentalitás és eredmény egy másik hatalmas fegyver